|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja w tym roku muszę dopłacić jeszcze 36 złotych chyba
![]()
#1412 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Perse, jesteś dzielna dziewczyną!!! Życzę Ci wszystkiego dobrego!!!
Skończyłam prasowanie!!! ![]() Chce mieć z 3 powodów. Jeden to to, że nie mogę się w żaden sposób przygotować do porodu SN i trochę mnie to przeraża. Drugi to taki o którym się wstydzę napisać, ale jest i niestety nie kwalifikuje się do CC, ale problem ten sprawi mi duuużo bólu po porodzie. Ech, ale niewazne ![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia na usg ![]() O rany, mazurek kajmakowy!!! Ale mi teraz slinka cieknie!!! Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-05 o 16:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja prenatalne robiłam w 22 tyg (jeśli się nie mylę) i wtedy lekarz sprawdzał mi czy dzidzia ma wszystkie rączki, nóżki, czy długości są ok i oczka i takie tam, w sumie byłam tylko po to, aby upewnić się, że moje dziecię wygląda jak dziecię i że wszystko rozwija sie prawidłowo i to badanie miałam robione w 4D. Mnie też "szokło" 350 zł za wizytę, bo w życiu nie byłoby mnie na to stać i dlatego cieszę się, że udało mi się znaleźć ginekologa z którym dobrze mi się "współpracuje" na NFZ ![]() Przyznam się szczerze, że gdy jeszcze mieszkałam z rodzicami to co niedzielę byłam na mszy, a odkąd jestem na swoim to te wizyty stały się co dwutygodniowe, a w okresie ciąży chodzę raz w miesiącu (z czego i tak najczęściej wychodzimy w połowie, bo mi się robi słabo) i juz nie raz słyszałam od rodziców-niby to zartem- że "nie tak mnie wychowali" i że "ksiądz o mnie na mszy pytał". Powiedzcie mi czy mogę maleństwo ze szpitala odebrać w wózku? Bo byłoby to dla nas wygodniejsze niż nosidełko, a do szpitala z domu wystarczy przejść przez ulicę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Perse - dziękujemy Ci, że znalazłaś siły i ochotę, aby podzielić się z nami tym, co przeszłaś... ściskam Cię bardzo mocno, całuję, modlę się za małego Dawidka i mam ogromną nadzieję, że Twój ból choć troszkę zelżeje z czasem i że wkrótce będziecie mogli się starać z powodzeniem o drugiego Maluszka... i że podzielisz się z nami swoją radością, jak już się uda... bardzo, bardzo mocno Cię sciskam i całuję i całym sercem jestem z Wami.. trzymaj się, Kochanie
![]() Gaabi - do kołysek jako prześcieradło, tak powiedziała mi pani z hurtowni - kupuje się te pokrowce z gumką (wiesz, takie z bawełenki albo frotki) na przewijak, tylko musisz dobrać wymiar. Ale mówiła mi, że kupuje się właśnie te pokrowce i one są idealne. Ja jeszcze nie kupiłam, bo już miałam za dużo rzeczy, zamierzam to załatwić przy okazji kolejnego wypadu do hurtowni. Pokrowiec mam na przewijak, ale jeszcze kołyska stoi zapakowana, więc nie ma na razie jak przymierzyć, ale pani mi konkretnie powiedziała, jaki wymiar mam wziąć, że tak wszyscy kupują ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-05 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
My jeszcze pitów nie oddaliśmy, na razie tylko te remontowe. Może za zwykłe rozliczenie też bedziemy musieli dopłacić. Nie wiem jeszcze. Lato na pewno nie będzie takie drogie, bo odchodzą koszty ogrzewania. My chyba tylko opłatę stałą będziemy musieli płacić.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się dzielnie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pospałam 2 godzinki... W pozycji embrionalnej. Na lewym boczku. Ocknęłam się i próbuję się ruszyć i nic. Gorąco mi było jak diabli, myślę sobie co jest. Podnoszę głowę a tu moja kicia wlazła między kolana i brzuch na kołdrę i śpi w najlepsze... Nigdy tak się nie kładła, zazwyczaj spała w nogach łóżka albo z tyłu za mną na wysokości pupy... Stracha mi napędziła. Potem sprzątnęłam jeszcze łazienkę. Jeszcze coś bym podziałała. Trochę się boję bo w okolicach szyjki jakby mi ktoś szpilki wbijał. Takie pulsowanie. Nie wiem co to... Jak zaraz nie przejdzie, to chyba do gina zadzwonię. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
Mężuś właśnie skończył montować szafkę na buty i nagle słyszę pytanie: Gabiś czy ty jesteś za równouprawnieniem?
Odpowiadam, że tak, na co słyszę " to jedna półka twoja, a druga moja" ![]() Póki co się na to zgodzę, bo są 2 pary butów w które moje opuchnięte stopy się mieszczą, ale jak tylko wszystko wróci do normy trzeba będzie pozajmować troszkę terytorium "wroga" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Perse, Kochana, brakuje mi słów, żeby wyrazić co czuję... Tulę Cię mocno do serca...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Nie mam jakiegoś specjalnego przepisu
![]() ![]() ![]() Powiem tylko, że zawsze z mamą robiłam kajmak z mleczka zagęszczonego i uważam, że takowy jest lepszy niż gotowy z puszki.
#1421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uważam, że jeżeli nawet mamy w sobie "tylko" taki lęk, który nas paraliżuje, to powinnyśmy mieć mozliwość wyboru. Gdybym miała jakieś masakryczne wspomnienia z porodu, pewnie przy drugim dziecku zdecydowałabym się na cesarkę. Łatwo mi powiedzieć, że poród to nic takiego, bo u mnie akurat był super, ale niestety nie każda kobieta może tak powiedzieć o swoim porodzie. Jak zawsze najsmutniejsze jest to, że w takich sytuacjach kończy się tak, że te kobiety które na to stać, będą miały to, co sobie zażyczą - bo wiadomo, że załatwienie cesarki nie jest niczym niemożliwym, tylko po prostu kosztuje, a te, które na to nie stać będą słuchać, jakie to z nich histeryczki i będą musiały rodzić sn. Chyba lepiej, żeby każdy miał wybór legalnie... Wiadomo, że paraliżujący lęk, nawet jeżeli jest zupełnie irracjonalny może bardziej zaszkodzić w porodzie sn i kompletnie zablokować poród, niż dziecku zaszkodzi ta cesarka...nie mówiąc już o wrażeniach na przyszłość, że tak powiem. Jeżeli poród sn ma się komuś przez całe życie kojarzyć z krwawą masakrą i kobieta wyłącznie z tego powodu poprzestaje na jednym dziecku, to dla mnie taki system nie jest zdrowy... Dla mnie jeszcze idiotyzmem jest mierzenie miednicy przed samym porodem - myślę, że gdyby mierzono choć z 2,3 tygodnie wcześniej miednicę i wymiary dziecka, to przynajmniej psychicznie można by się było przygotować jakoś, że np. może być ciężko albo że przeciwnie - powinno być lekko. A tak to przychodzimy do szpitala na wielką niewiadomą i zaczyna się stres, bo nie mamy pojęcia, czego się spodziewać...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-05 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie wszystko zamówiłam siedząc przed laptopem, a później odbieram ![]() ![]() Cytat:
Warto do szpitala też wziąć herbatkę na laktację (np. Bocianek albo jakąś dostępną w Rossmanie). Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Idę trochę czasu poświecić mojemu majsterkowiczowi i zjeść co wieczorna michę owoców- jabłka, kiwi, winogrona i pomarańcz.
Miłych wieczorów Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Codziennie taka micha??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Jadę do teatru na Mayday
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Mąż się rozsiadł przy kompie i chyba ma zamiar się lenić... To ja chyba pójdę spakować materiały z szafy w sypialni. Dużo wysiłku to nie wymaga a potem się tylko spakuje w jakieś pudło i wyniesie... Przed remontem jeszcze musimy meble zamówić. Teraz jak z tatą jeździłam meblować jest minimum 5 tygodni oczekiwania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-05 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
no no - ktoś tutaj niezłą rozrywkę będzie miał
![]() ja jutro muszę sobie kupić serwetkę do koszyczka, firanki do salonu, bo chcę mieć przed świętami nowe firanki, bo te po starych lokatorach mnie przytłaczają ![]() no i karnisz kupię jutro, to R po świętach mi go zmieni i przestanie za mną to dziadostwo chodzić.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to wiadrami piłam i nic ![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Za mną też karnisz chodzi, do kuchni. Mamy roletę tylko i jakoś mi się to przejadło. Przy okazji remontu 2 pokoi chciałabym odmalować kuchnię i chyba jednak skuszę się na wieszanie firanki. Zostało mi dużo kremowego woalu i gipiura, więc coś pewnie uszyję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam kilka koleżanek, które miały cc i nie wszystkie są zadowolone. Po pierwsze każda z nich nie ma porównania do sn, bo to ich pierwsze dzieciaczki. Te dziewczyny, które nie są zadowolone, bardzo długo dochodziły do siebie i kiepsko wspominają sam moment operacji. A dlaczego po porodzie pozostajesz sama sobie??? Ja jedyne czego zazdroszczę, to dobrego jedzenia w szpitalach ![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj zmierzę materacyk i poszukam tych pokrowców na przewijak. A nawet jak będzie prześcieradełko za duże, to w sumie mogę zrobić tak jak radziła stokrotka ![]() Sama szyć nie będę, bo Tata zabrał mi maszynę. No chyba, że w rękach ![]() Cytat:
Kapustą też przykrywamy, ale jak robimy na ognisku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani mi mówiła, że idealnie pasują i że nic nie trzeba kombinować, bo ta frotka i gumka są elastyczne i wszystko ładnie się dopasowuje ![]() ![]()
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki! Pokuszę się o zrobienie w domciu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Wam bardzo z całego serca
![]() Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy ![]() Znikam z wątku i raczej z wizażu, bo tak naprawdę całe forum było dla mnie dodatkiem do tego wątku. Ale konta nie kasuję, więc jeśli faktycznie chciałybyście mnie o coś zapytać, to napiszcie PW. My oczywiście będziemy myśleć o drugim dziecku, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć... Poza tym najpierw musimy się dowiedzieć, gdzie coś poszło nie tak, bo po tym, z tego, co widzę, z pomocą męża się podniosę, ale powtórki już chyba nie przeżyję. I jeśli chcecie, napiszę, jak się dowiem, co było przyczyną tego koszmaru. Teraz muszę na nowo poszukać lekarza, wybrać szpital, itd. Więc jeszcze raz życzę Wam i Waszym pociechom dużo dużo zdrowia, bo to jest jedyne, co się liczy! Trzymajcie się cieplutko! |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to Ci zazdroszczę tego że potrafisz szyć, kiedyś chciałam iść na kurs szycia i kroju, ale nie zdążyłam ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33371003]Dziękuję Wam bardzo z całego serca ![]() Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy ![]() Znikam z wątku i raczej z wizażu, bo tak naprawdę całe forum było dla mnie dodatkiem do tego wątku. Ale konta nie kasuję, więc jeśli faktycznie chciałybyście mnie o coś zapytać, to napiszcie PW. My oczywiście będziemy myśleć o drugim dziecku, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć... Poza tym najpierw musimy się dowiedzieć, gdzie coś poszło nie tak, bo po tym, z tego, co widzę, z pomocą męża się podniosę, ale powtórki już chyba nie przeżyję. I jeśli chcecie, napiszę, jak się dowiem, co było przyczyną tego koszmaru. Teraz muszę na nowo poszukać lekarza, wybrać szpital, itd. Więc jeszcze raz życzę Wam i Waszym pociechom dużo dużo zdrowia, bo to jest jedyne, co się liczy! Trzymajcie się cieplutko![/QUOTE] dla mnie jesteś Wielka - podziwiam Twoje opanowanie i to że planujesz i myślisz. Perse, jesteś kapitalną dziewczyną i mam nadzieję, że niebawem wszystkiego się dowiesz i któregoś dnia dostaniemy dobrą nowinę, że masz to upragnione dziecko! Ważne że masz opracje w najbliższych. Trzymaj się... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę ![]() ![]()
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33371003]Dziękuję Wam bardzo z całego serca
![]() Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy ![]() Znikam z wątku i raczej z wizażu, bo tak naprawdę całe forum było dla mnie dodatkiem do tego wątku. Ale konta nie kasuję, więc jeśli faktycznie chciałybyście mnie o coś zapytać, to napiszcie PW. My oczywiście będziemy myśleć o drugim dziecku, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć... Poza tym najpierw musimy się dowiedzieć, gdzie coś poszło nie tak, bo po tym, z tego, co widzę, z pomocą męża się podniosę, ale powtórki już chyba nie przeżyję. I jeśli chcecie, napiszę, jak się dowiem, co było przyczyną tego koszmaru. Teraz muszę na nowo poszukać lekarza, wybrać szpital, itd. Więc jeszcze raz życzę Wam i Waszym pociechom dużo dużo zdrowia, bo to jest jedyne, co się liczy! Trzymajcie się cieplutko![/QUOTE] Perse ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.