|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
no tak.. dziewczyny dzieki za kciuki ale dzis pocalowalam klamke
![]() okazalo sie ze pielegniarka sie pomylila z terminem i dzis akurat lekarza nie ma .. rece opadaja ![]() ide w poniedzialekw takim razie dopiero .. bedzie mi sie dluzylo zapewno ale nic nie zrobie. I tak dzis bylo by bez usg ale doczekac sie nie moglam wizyty bo chcialam sie dowiedziec jak tam moje wyniki a tu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lece zjesc jakies porzadne sniadanie, bo wczesnie rano zjadlam aby platki a juzmi burczy w brzuchu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-05-25 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
A ja mam gdzieś kilogramy
![]() A co sie bede przejmowała ![]() Mamcia zadzwonila,że jedzie po Nas to pojedziemy troszke do niej bo mężuś w pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Zimą była sytuacja, że teściu był w szpitalu. Śnieg napadał, w domu została matka i brat TŻa. Ale oczywiście TŻ musiał odśnieżać ich podjazd. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Rozmawiamy o tym z czym przeginają, tłumacze Mu, że nie ma dać z siebie zrobić popychadła (np. sytuacje z bratem ![]() Przykro mi, że często z racji, iż tam coś poszło nie tak (choćby droga do lekarza, gdzie byśmy się spóźnili) całe emocje zostają między Nami. I to między Nami wtedy dochodzi do spięcia. ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34314188] Chciałam ogłosić że wkraczamy dziś z Leosiem w 25 tydzień ![]() Ale ten czas leci.[/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-05-25 o 09:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoj Tż pozwolił im zdecydowanie na zbyt wiele i zrobili z niego taką służke. Wstrząśnij swoim Tż bo on zasluguje na szacunek,przecieź to jest toksyczne. Ješli Ty mu tego nie pokażesz to on sam raczej sie nie zmieni bo jak widać,nie ma woli do tego. Mój mąż ma taką toksyczna matke. Ktora ciagle udaje,że jest chora,że cos jej dolega,to ja trzeba do lekarza zawiezc to po recepty itp. I tak w kolko,a jak jej odmowisz to obraza na caly swiat i wojna. drzewo pociac trzeba to po Tż dzwonili,cos zrobic to po Tż,gdzies pojechac to tak samo. Ale u Nas to dlugo nie trwalo,bo dobitnie zrobilam porzadek z tym. I mamy spokoj. Inaczej nie mielismy zycia. Kilka razy musialam rozmawiac,tlumaczyc i w koncu z nerwami do tego podeszlam i moj maz zrozumial,ze jego miejsce jest przy swojej rodzinie. Ja rozumiem jak ktos jej chory i potrzebuje pomocy. Ale to powinno tez dzialac w druga strone. moj malutek mnie cudnie kopie od rana. wczoraj wieczorem moj maz przylozyl glowe do brzuszka i gadal z malym i mowi do niego no chodz tu do taty a maly kopnal ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-05-25 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zadomowienie
|
CZEŚĆ MAMUSIE!
Ja od rana już się trochę stresuje przed usg połówkowym,mam o 17.15. Mam nadzieję,że bejbik cały i zdrowy i z nerką wszystko ok.Ten gin ma lepszy sprzęt niż tamten,co byłam 3tyg.temu,więc liczę na piękne zdjęcia i dobre wieści ![]() Colds współczuję tej chorej sytuacji rodzinnej ![]() ![]() ![]() śpioszka,ale cuda wyhaczyłaś!piękne ![]() Cytat:
![]() Idę czytać dalej... ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() katarzinka ile Twoja córeczka ma lat?pewnie pisałaś,ale nie pamiętam. To super była akademia pełna wzruszeń,ja też to lubię ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-25 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przemówisz kobiecie, że nic Go nie usprawiedliwia, nawet Jej tłumaczenie, że On się nie zmieni. Jest dorosły, powinien ponosić konsekwencje za swoje czyny i słowa, i przede wszystkim powinien nauczyć się panować nad sobą, a nie, że każdy będzie zlewał Jego zachowanie i latał za Nim. ![]() Dla mojego TŻa rodzina jest bardzo ważna, więc gdybym ja chciała zrobić porządek z tym, co się dzieje to pewnie niezła awantura byłaby między nami ![]() ![]() W każdym razie jak coś mi nie pasuje to mówię o tym TŻowi, że np. jeżeli Jego tata jeszcze raz będzie się mnie czepiał to nie ugryzę się w język i powiem swoje. Wtedy po prostu gdy jest podobna sytuacja to TŻ reaguje. Bo to też tak, że facet kilka dni przychodził, chciał ode mnie buziaki na powitanie, potem z dnia na dzień zaczął się mnie czepiać. Dosłownie o wszystko. A teraz traktuje mnie jak powietrze. Nie wiem czemu ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dlatego też, przez tą chorą sytuację, zdecydowałam, że nie pójdę tam mieszkać. Nawet jakby mnie siłą ciągnęli. Tzn. będę przedłużać to niemiłosiernie długo, najdłużej jak się da ![]() Wizyta będzie udana, zobaczysz ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-05-25 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | ||||
Rozeznanie
|
Niekoniecznie tak musi być
![]() ![]() Cytat:
Grosi0603 śliczne te ubranka, a kombinezonik i pajace są prześłiczne Katee27 ten niebieski polarek jest obłedny, dla małego misiaczka ![]() Cytat:
![]() kwartalinka gratuluje drugiej księżniczki ![]() ![]() lidka0308 za wizytę kciukasy ![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34314188]Hel Lejdis! Ale pedzicie,nie daje rady nadrabiac bo tz w domu i mi nie daje na wizaż wchodzic. Chciałam ogłosić że wkraczamy dziś z Leosiem w 25 tydzień ![]() Ale ten czas leci. Ide próbowac podandarbiac,dzis znowu cały dzien mnie nie bedzie wiec jak wroce wieczorem to pewnie znowu kilka stron naskrobiecie ![]() Ja też zaczynam 25 tydzień A nadrobić to rzeczywiście trudno, trochę schodzi, siedze od 8. Jest prawie 11. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() katarzinka udanego urlopu życze w takim razie, ja też bym gdzieś pojechała, ale do łóżka przykuta jestem ![]() Colds to samo jest u mnie, mój mąż ma brata i ojca, a jego mama i babcia tylko na niego mogą liczyć. Po pracy skopie im ogródek, pokosi trawę itd. Ale nie narzekam, bo już z nim rozmowę przeprowadziłam i jak mu tak lepiej to niech tą godzinkę poświęci. A pamiętaj, że rodziny się nie wybiera i w tej sytuacji Twój tż powinien wykazać postawę asertywną i kilka razy odmówić, bo nie będzie lepiej jak sie lalunia urodzi. Pogadaj z nim i nie zamartwiaj się, bo twój tż wkońcu zrozumie. Ale ty musisz mu w tym pomóc.
![]() |
#1419 | ||
Wtajemniczenie
|
Colds - z rodziną to zawsze jest jakieś "ale" , życzę dużo siły i spokoju
![]() Cytat:
a córka we wrześniu skończy 3 lata Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jedno popołudnie bez komputera i tyle nadrabiania. ![]() Zaraz lecę nadrabiac... ale dziś nie będzie lepiej, bo zamierzam troszkę ogarnąc mieszkanie i iśc pokorzystac z pięknej pogody. Żal przed kompem kwitnąc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cześć i czołem!
Cytat:
Cytat:
Ahhh te dzieciaki, to chyba takie ich uroki. Mnie moja mama opowiadała jak byłam mała (może miałam 3-4 latka) i bawiła się ze mną koło domu na ogródku, ogrodzonym, ale poszła mi do domu zrobić coś do piścia i zostawiła mnie samą na 3 minuty i wtedy wsiąkłam. Wołała mnie, obeszła prawie całą wieś a ja sobie grzecznie w piasku za domem grzebałam i ani słówka nie pisnęłam jak mnie wołali... Taki łobuz byłam. Cytat:
Śliczne! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34314188]Hel Lejdis! Ale pedzicie,nie daje rady nadrabiac bo tz w domu i mi nie daje na wizaż wchodzic. Chciałam ogłosić że wkraczamy dziś z Leosiem w 25 tydzień ![]() Ale ten czas leci. Ide próbowac podandarbiac,dzis znowu cały dzien mnie nie bedzie wiec jak wroce wieczorem to pewnie znowu kilka stron naskrobiecie ![]() Gratuluję rozpoczętego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No kupiłam jeszcze w Lidlu te bodziaki, jedne z długim, drugie z krótkim rękawem, termometr, dla siebie tunikę i leginsy - jestem zadowolona, za taką cenę to nawet koło domu dobre - moim zdaniem ![]() Odkryłam wczoraj u siebie cudowny sklepik dla dzieciaczków, no i kupiłam pajaca i śpioszki z kaftanikiem wszystko welurkowe, takie cieplejsze na późniejszą jesień bo w rozmiarze 62, zaraz wstawię zdjęcia ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
A oto i moje zdobycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na dodatek juz mam czeresnie ![]()
![]() |
#1424 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ale mi dzisiaj bejbik szturcha ![]() Pchła mała a kręci się jakby co najmniej 3 ich tam była ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No nie za fajna sytuacja ale niestety jak sobie twój tżt raz pozwolił tak będą go już wykorzystywać ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34314188]Hel Lejdis! Ale pedzicie,nie daje rady nadrabiac bo tz w domu i mi nie daje na wizaż wchodzic. Chciałam ogłosić że wkraczamy dziś z Leosiem w 25 tydzień ![]() Ale ten czas leci. Ide próbowac podandarbiac,dzis znowu cały dzien mnie nie bedzie wiec jak wroce wieczorem to pewnie znowu kilka stron naskrobiecie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-05-25 o 10:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
[QUOTE
Ja też już mam czereśnie ![]() ![]() no własnie a w naszym stanie na drzewo sie nie wdrapiemy ![]() gratulacje rozpoczetych tygodni ![]() trzymam kciuki za wizyty ja jadę w poniedziałek ![]()
#1426 |
Raczkowanie
|
Ale goraco, o matuchno! 11 rano a juz 22 stopnie ;-)
Zapowiada sie ciezki dzien, 3 godzinny kurs w pracy, potem przerwa na lunch (czyt. zakupy) i o 6-stej do domku, gotowac na Tz-ta urodziny. A jutro, o lepiej nie bede pisac.... Aaaa wstawilam foty na maila. |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Colds może to nie aż taka sytuacja, jak z rodziną Twojego TŻ, ale mnie też drażni brat mojego TŻta... Chłop ma ponad 40 lat, mieszka nadal z rodzicami, a na dodatek nic nie robi w domu. Przyjedzie z pracy, wyjdzie na piwo, wróci i ma wszystko postawione pod nos. Jakiś czas temu wyprowadziła mnie z równowagi sytuacja, jak mąż siedział u teściów do 21 i skręcał szafki nowe do łazienki... tak jakby ten stary koń, jego brat nie mógł tego zrobic ! teściom nie mam tego za złe, bo teśc ma 80 lat i wiadomo, że wszystkiego już sam nie zrobi, ale szwagier mógłby ruszyc tyłek i pomóc a nie wszystko zrzucac na mojego TŻ. Do tego mieszkamy 2 ulice dalej, więc mają nas pod nosem w razie czego. ![]() ![]() No i tak jak piszą dziewczyny, Twój TŻ musi to sam z nimi załatwic i postawic się, bo będzie tylko gorzej... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przerabiałam to samo ze swoim mężem, wiem że jemu też było ciężko odmówić rodzince pomocy, bo oni od razu strzelali fochy jak powiedział że nie przyjedzie pomóc bo nie ma czasu ![]() ![]() I teraz mąż sam mi przyznaje rację że mieli go za takie popychadło, a on tego nie widział. Mam nadzieję że twój Tż też w końcu przejrzy na oczy i zobaczy bezsens tej sytuacji ![]() Musisz z nim pogadać, ale wszystko małymi kroczkami, na spokojnie, przecież jak raz im nie pomoże to świat się nie zawali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Ja już w domku, mamusia puściła do domu
![]() Śliczne ![]() Cytat:
Zajechałam do Lidla. Kupiłam jednak ten termometr, zobaczę co to za cudo. Pieluchy szmatki, to nie brałam, a reszty nie chciałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ładne nowe fotki brzuszków na mailu, ja się jutro sfotografuję bo idziemy na wesele to się wam zaprezentuję w całej okazałości w mojej kiecce ![]() Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-05-25 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
własnie zjadłam prawie kilo lodow
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
To i ja wrzuciłam swego brzuchola wielkiego
![]() ![]()
#1435 |
Raczkowanie
|
Mniam ![]() A ja idę robić obiadek, ziemniaczki pieczone ![]() Akurat teraz jak złapałam wenę do pisania to muszę iść robić obiadek... Ehhh... Chyba nigdy nie skończę tej pracy ![]() No a na dzisiaj to już się odmeldowuję, bez odbioru, będę jutro... nie jutro nie będę bo to sobota, będę dopiero w... poniedziałek... nie w poniedziałek jadę na badania prenatalne a potem do gin po L4, we wtorek na badania... upsss... chyba będę dopiero w środę... Ale będę miała nadrabiania ![]() No to pa Mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoje tylko juz szpaki sie dowiedziały o nich ![]() a to prawda ze nie wolno jesc czeresni w ciazy???
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-05-25 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- niby się nie powinno ogólnie pestkowych jeść, ale wiadomo- niczego nie powinno się jeść w nadmiarze ale jak mam ochotę to jem- widocznie tego dzidzia właśnie chce jeśli mi ślinka ucieka na samą myśl ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Sojka ale Ty chudziutka jestes! Tylko pozazdroscic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
Jak mi się nic nie chce
![]() U mnie to samo z TŻ i jego bratem. To znaczy ja nie mam nic do tego, że im pomaga bo teściu też nam pomaga, a zresztą mam tak z domu wyniesione. Ale taki szwagier np. to się wogóle w domu nie pokazuje, nawet teściowej nie przyjedzie pomidorów podlać jak np. ma wolne a ona potrzebowałaby gdzieś jechać, a ona dla niego w domu pokój trzymie. Jest piętro, mogliby nam go dać, ale nie. My musimy robić poddasze bo szwagier też musi mieć swoje miejsce. Szczegół, że nigdy nie zostaje na noc, a nawet jak mu się zdarzy to śpi na dole w gościnnym. Dlatego potem nam zostanie chałpa z partetrem i dwoma piętrami.
#1440 | ||
Zakorzenienie
|
wracam z myślą że 10 stron do nadrobienia a tu zaledwie dwie ![]() Byłam na cmentarzu wszystko zrobiłam i mamcia ma pięknie ... jeszcze sis jutro dokończy sadzenie kwiatów ![]() Choco - gratuluję 25 tygodnia ![]() Niegrzeczna - gratuluję 24 tygodnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ehh z rodzeństwem tak jest każdy zabiegany jest ... ja w tajemnicy przed siostrą pojechałam bo by mi się oberwało a też chciałam coś od siebie dać na ten wyjątkowy dzień katarzinka ehh musiało być uroczo w żłobku ... a co do wagi to ja też nie panikuję no cóż później będę się męczyć na dukanie ![]() ![]() tamlin zdrówka dla Pauli ![]() anusiaaniaanusia - dobrze że zdecydowałaś się na chwilową przeprowadzkę u mamy będziesz leżała i będą Cię mieli na oku - i odpoczywaj ![]() Cytat:
hmm wiesz ja nie wiem ale np mój tatusiek też jak przyjeżdżamy to posiedzi z nami pogaworzymy sobie i ewakuuje się do swego pokoju po czym jak się zbieramy to wielce zdziwiony że już ... ale kocham go nad życie i wiem że on dobrze się czuje jak my po prostu w domu jesteśmy .. bo to rodzinny dom i zawsze nas tam było pełno ... ale nie jesteśmy u niego codziennie i rozumie to ... za to przez tel rozmawiamy kilka razy dziennie i tego się nie da ograniczyć ![]() Katee27 trzymam kciuki za połóweczkowe ![]() ![]() a i byłam dzisiaj u tatuśka i sis na obiadku nakarmili mnie rybką ![]() ![]() to się chwalę co nasza chrzestna swej niuni zapodała na wypraweczkę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.