|
|
#1411 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() a Agatka jest śliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja Hania też za duża nie jest... poczekam aż przejdziemy na pampki 3 i chyba spróbuję kieszonek. Jeszcze mi pozostanie przekonać do nich małża Agunia dzięki za odpowiedź. Chyba już będę się musiała rozejrzeć za jakąś zabawką do miętolenia
|
|||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna ta kombinacja... zgięte nogi do góry, praca całym tułowiem i... ciągnięcie własnego ucha w stronę, w którą się obracała. |
|
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
O ja....jestem trochę wyrypana dzisiejszym dniem, a gdzie tu jeszcze do wieczora ![]() Od rana do 15 Pawełek w ogóle nie spał, ale nie to, że marudził...był bardzo grzeczny ![]() Zaraz Tż wraca z pracy, więc zjemy obiad, pogadamy i będę mogła się zaszyć w drugim pokoju i dziobać )W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienia i szczerze się ich boję. Ja jestem z tych przewrażliwionych mamusiek, którym się serce kraja nawet gdy dziecko podczas snu zrobi smutną minkę lub zapłacze. A gdy Tż opiekuje się Małym i nie reaguje tak szybko na marudzenie czy płacz jak ja to mam ochotę mu przemocą przyspieszyć ruchy ![]() Mam nadzieję, że z tego "wyrosnę" ![]() Cytat:
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina - oby przestało boleć.
Opalia - nie zazdroszczę tych wizyt bez zapowiedzi. ![]() Karolka - gratuluję uchwycenia zalotnej Lilki.
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero teraz mam chwilę
![]() byliśmy na spacerze, spał sobie cały czas (2h) a po powrocie tylko krótki drzemki. Idę robić ciasteczka orzechowe, mam nadzieję że się nie obudzi.
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakich używacie woreczków do mrożenia? Bo zamierzam kupić, znalazłam na alle z babyOno, ale widzę, że one mają pojemność tylko 100ml. Może się któraś z Was orientuje czy pomieszczą trochę więcej?
Ja mrożę teraz w pojemnikach z Aventu, ale staram się robić takie porcje po 120 ml, żeby wystarczyło na jedno karmienie. Ciekawa jestem czy te z BabyOno tyle zmieszczą? ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Robię zamówienie u rodzyneczków z allegro, ale się obkupię |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jestem już Brawa dla Jasia A w ogóle to ja myślałam że przewracanie na bok jest normalne bo Iga przewracała się na boki jak miała 1,5mc. ![]() W ogóle to moje dziecko prawie dziś nie marudzi... Posmarowałam jej dwa razy dziąsła żelem... Może to od tego? Byliśmy na spacerku prawie 2h z czego 1h spała więc mamy mały wózkowy sukces
|
|
|
|
#1419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1420 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie ![]() Cytat:
od siebie napszę, ze moim zdaniem brązowe oczy pięknie wyglądają w każdym kolorze cieni (w przeciwieństwie do niebieskich )ale najpiękniej w kontrastujących do tęczówki kolorach, tż dobrze Ci doradził stalowe,błekity -tu przykład, fiolety, . Pięknie też w mocnym smoky eyes . Wydaje mi się też że przy tak wyrazistej oprawie oczu jaką masz delikatna kreska będzie niezauważalna, więc lepiej zdecydować się na cienie lub kreskę w kolorze (nie musisz kupowac kredek, wystarczy zwilżony pędzelek i kolorowy cień). Co do sposobu aplikacji to każdemu pasuje co innego, niby linery w pisaku są łatwe w obsłudze a ja nijak się nimi posłużyć nie umiem i najłatwiej zrobić mi jest kreski pędzelkiem. Tak jak Sol napisała, zaopatrz się w bazę pod cienie, na tym nawet cień za 3zł się super utrzyma. Polecałabym też bronzer lub róż do modelowania twarzy i delikatną rózową pomadkę/błyszczyk, bo to bardzo odświeża wygląd. Ostatnio mój makijaż leży i kwiczy, bo nie mam zazwyczaj czasu na niego, ale podstawą jest dla mnie podkład, mam brzydką cerę naznaczoną przebytym silnym trądzikiem, więc bez kryjącego podkładu ani rusz. ![]() Cytat:
Cytat:
Też lubię to oglądać, ale już od nad miesiąca mam telewizor zepsuty Cytat:
Masz śliczne oczy i boskie rzęsy, wymiękam Cytat:
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-10-18 o 19:01 |
||||||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, phadwao , każda nowa umiejętność to rewelacja
Mała się patrzy na butelkę z herbatką i strasznie wierzga. Chyba ma podnietę |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale mam syf w chacie a nie chce mi sie sprzatac :/
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
jak tż wróci z pracy to ogarnę - jutro..
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
ja wstawilam pranie na razie ale mam zalegle na suszarce wiec bede je musiala zebrac i poskladac do szafy a mi sie nie chce
NO taka leniwa sie ostatnio zrobilam ze szok. |
|
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
moja córa sie prawie na brzuch z plecow przekreciła
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Mleduje że pierwsza długa podróż z malutkim za nami
Dzisiaj nie nadrobię bo padam na pyszczek ale mam nadzieję, że jutro znajde chwilkę.Mały ogólnie podróż zniósł pięknie. Dzisiaj 6 h w foteliku to bylo dla niego za dlugo i jak go wyjęlam to widziałam ulgę na jego twarzyczce. teraz pięknie zasnął już w domku...jako, że wczorajsza nocka u prababci była koszmarna..... ja spałam może ze 2 h! on chciał hasać bo przespał prawie że cały wczorajszy dzień. W każdym razie cieszę się, że to już za nami i znowu wyjeżdżamy za miesiąc MIłej nocki! |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fabi zamiast spać, to siedzi ze mną próbowałam sposobu Mamci na usypianie, ale nie działa...Czekam na nowy telefon będę miała HTC Cha Cha, a mamie w prezencie zamówiłam Sony xperia Tipo, już się cieszy ![]() PAMPERS PREMIUM CARE OD 18.10 ZA 38 ZŁ W KAUFLANDZIE |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
no pięknie
![]() Cytat:
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas niestety znow glowka ropsnie,mamy juz 1,5 cm na plusie.Cos czulam ze nie mam co sie za wczasu cieszyc...Codziennie punkcja,wczoraj 8 dzis 6...jak bialko spadnie to moze pod koniec przyszlego tyg bedzie operacja |
|
|
|
|
#1432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pędzle Essence w Naturach (kulka do cieni, skośny do eyelinera, do pudru i do różu) a paletki Sleek znajdziesz na allegro i np. w internetowej drogerii Paatal, ja właśnie z Paatal sobie zamawiałam ![]() Cytat:
![]() Już nie mam, Fabi mi ukradł ![]() bo kredkę powinno się utrwalić jeszcze cieniem ![]() ![]() dziękuję ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Ja już kupiłam 2 paczki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to jednak na premium care się przerzucacie?
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nam bardziej przypasują to tak. Póki co na dzień mam Dada, a na noc będę zakładać PC
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
aha, no ciekawa jestem czy Wam spasują, bo z pieluchami to teraz widzę wyraźnie, że sprawa baaaardzo indywidualna
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Doczytałam co wczoraj pisałyście i z tego co zapamiętałam... Mi też wypadają włosy Masakra. Jest jakiś preparat witaminowy, który można stosować w czasie kp?Wanillka ale z Nikosia duży chłopak! ![]() Nadalka mam nadzieję, że z Twoim samopoczuciem już lepiej Co do moczenia uszek dzieciaczków, nam też położna mówiła, żeby nie moczyć I nie moczymy, Ale może spróbujemy...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I śpi do 4-6.Cytat:
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde przejrzalam ciuszki na 3-6 i mam naprawde biede w tym temacie chyba musze sie zabrac za zakupy i to szybko :/
pajacyki - 11 body z dl rekawem 5 body z krotkim 9 spodenki bawelniane 3 spodenki jeansowe 3 bluzeczki z dlugim 4 bluzy 4 sukienki 3 kurtki 4 musze dokupic kilka sztuk body z dlugim, kilka spodenek bawelnianych no i bluzeczek z dlugim rekawem ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() dzisiaj przed spaniem zjadla 120, zobaczymy o ktorej sie obudzi
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabi się zadrapał do krwi nad okiem Nie wiem nawet kiedy i brzydko to wygląda. Zdezynfekowałam to i polałam moim mlekiem, oby się szybko wygoiło ![]() Wiedźma jutro jedzie
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia nie zamartwiaj sie, karmisz z butelki i za duzo widzisz, na piersi nie wiesz ile zje, tylko po czasie mozna poznanc
|
|
|
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
dla JasiaCytat:
Cytat:
Leoś zasypia około 20 i cały wieczór mamy z małżem dla siebie. I noc też![]() Cytat:
śliczna Przyszły dziś zabawki dla Leosia ![]() Fajowe ![]() http://allegro.pl/zestaw-11-zabawek-...694736749.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

bo Iga przewracała się na boki jak miała 1,5mc. 
jak znowu tak się rozpłacze to daj mu paracetamol, po co ma się bidulek męczyć 
a skąd ja to mialam wiedziec jak nam inna pielegniara tak ustaliła
próbowałam sposobu Mamci na usypianie, ale nie działa...
będę miała

Nie wiem nawet kiedy i brzydko to wygląda. Zdezynfekowałam to i polałam moim mlekiem, oby się szybko wygoiło