Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 13:39   #1411
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
lineczka, a ratownik taki młody, czarne włosy, zabawny?
taak i taki przystojny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 14:34   #1412
Lila_27
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Wow!
Naszym następnym celem jest Kreta, polecasz szczególnie jeszcze jakieś inne miejsca? I podziwiam Twojego TŻta, że zna dobrze język
Polecam szczególnie nie komercyjne miejscowości, ale z biurem podróży ciężko trafić na coś nie komercyjnego, najlepiej na własną rękę Tż jest zapisany do Miłośników Grecji, nawet raz byliśmy w W-wie na warsztatach tanecznych oczywiście tańców greckich Ci miłośnicy zwiedzają Grecję na własną rękę, wybierają maleńkie wysepki, gdzie nie ma tłumu turystów i przede wszystkim jadą po sezonie i wtedy dopiero można zobaczyć prawdziwą Grecję My niestety zawsze latem, bo wakacje studenckie lub urlop, a teraz jak będziemy mieć kruszynkę, to nie wiem kiedy polecimy Tż coś mówił, żeby kupić lot na Kretę w październiku chociaż na 3 dni, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 17:02   #1413
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Polecam szczególnie nie komercyjne miejscowości, ale z biurem podróży ciężko trafić na coś nie komercyjnego, najlepiej na własną rękę Tż jest zapisany do Miłośników Grecji, nawet raz byliśmy w W-wie na warsztatach tanecznych oczywiście tańców greckich Ci miłośnicy zwiedzają Grecję na własną rękę, wybierają maleńkie wysepki, gdzie nie ma tłumu turystów i przede wszystkim jadą po sezonie i wtedy dopiero można zobaczyć prawdziwą Grecję My niestety zawsze latem, bo wakacje studenckie lub urlop, a teraz jak będziemy mieć kruszynkę, to nie wiem kiedy polecimy Tż coś mówił, żeby kupić lot na Kretę w październiku chociaż na 3 dni, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie
A miejsce na Krecie jakieś konkretne macie? Takie w które można pojechać z biurem podróży? Nie znamy Grecji dobrze, więc dla nas chyba zbyt ryzykowne byłoby podróżowanie na własną rękę.
Tańce greckie super! Byłam kiedyś tam na festiwalu wina gdzie greckie rodziny siedziały przy stołach i tańczyły, niesamowity klimat. No i wino dobreeee.

Dziewczyny pytanie! Jakie testy owulacyjne polecacie? Te będą dobre?:

http://allegro.pl/testy-owulacyjne-o...537529629.html
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 17:08   #1414
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

Ula - te będą dobre. Chociaż dwa razy mimo potwierdzonej owulki na monitoringu mi nie wyszły to i tak są najlepsze z tych które używałam a są jednocześnie dość tanie.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 17:16   #1415
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

staracie się o rodzeństwo dla Zosi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-17, 17:32   #1416
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
aaa wiem co masz na myśli ja też tak mam bardzo szybko wpadam w rutynę i nudzi mnie moja praca... mimo że ja lubię swój zawód to bywają dni że na swoje klientki patrzeć nie mogę
Mam nadzieje że szybko zaciążysz i pójdziesz na L4 i odpoczniesz psychicznie jak i fizycznie od pracy)
Dobrze by było, chyba bardzo szybko uciekłabym z pracy w takich okolicznościach mimo moich wcześniejszych planów, żeby pracować dłużej.
Narazie musi mi wystarczyć l4 do końca tygodnia, poszłam z tym moim przeziębieniem i o dziwo lekarz dał mi zwolnienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość

tak mnie boli gardło , że spać nie mogłam :/ przeziębienie niestety pewne. MiAłam dzisiaj jechać na jakieś zakup ciuchowe, ale mnie ominie
Witaj w klubie chorych

Cytat:

U mnie dzisiaj 5dc i 1 tabletka clo za mną... biorę na własną rękę a co ...;P @ już praktycznie nie mam tylko delikatnie plamię.
Z moim Tż jest źle strasznie przechodzi tą śmierć ,a jest takim przypadkiem że nie potrafi rozmawiać o tym co go boli i siedzi i myśli a w łóżku mi robi wyrzuty że go nie wspieram... nosz kur*wa!
A jednak niesubordynowana pacjentka ale rozumiem Cię, też chyba nie mogłabym wytrzymać.
Współczuje z Tż Trudna sprawa.

Lineczka brawa za wygraną i zdobytą wiedzę

Ula gratuluje rocznicy, bawcie się dobrze. Podpinam się pod pytanie Lineczki co z tym rodzeństwem?
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 17:50   #1417
ula_betula
Zadomowienie

madzia oj, to niedobrze bo ja chcę je stosować żeby zapobiec a nie zdziałać dziecia, ale jak mówisz, że najlepsze to kupuję! Dziękuję za opinię.

Dziewczyny, noooo gdzie, po 2,5 miesiącach Jeszcze troooochę Zresztą chyba trzeba po cc odczekać dwa lata, muszę dopytać gina
Stary 2013-09-17, 17:55   #1418
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
A miejsce na Krecie jakieś konkretne macie? Takie w które można pojechać z biurem podróży? Nie znamy Grecji dobrze, więc dla nas chyba zbyt ryzykowne byłoby podróżowanie na własną rękę.
Tańce greckie super! Byłam kiedyś tam na festiwalu wina gdzie greckie rodziny siedziały przy stołach i tańczyły, niesamowity klimat. No i wino dobreeee.
My byliśmy z Itaką w miejscowości Bali (między Chanią i Heraklionem), nie polecam, same hotele i restauracje. Ale zwiedzaliśmy na własną rękę Chanię, Heraklion, Knossos, Rethymnon. Heraklion nie jest ładny, ale Chania i Rethymnon śliczne A jeszcze Stavros jest fajne i kręcili tam Greka Zorbę, zupełnie nie komercyjne, piękna plaża i chyba tylko 2 hotele Kreta jest Ogromna i naprawdę jest co zwiedzać, można wykupić wycieczkę na Santorini np, które jest nieziemskie ale koszt ok. 100E/os;/ No i najpiękniejsze plaże na wyspie Elafonissi i Gramvousa Dla osób lubiących dłuuugie spacery można przejść Wąwóz Samaria chyba 18 km Zresztą zobaczysz jak pojedziecie, 2 tygodnie na Krecie to za mało. W jakie miejsce nie pojedziecie to i tak będzie Wasza baza wypadowa do wszystkich atrakcji na Krecie
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 22:03   #1419
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
dziewczynki
dzięki za miłe komentarze odnośnie moich foto
wpadłam na chwilke tylko bo kicham smarkam i ogólnie fatalnie się dziś czuje jade tylko po Marcele do szkoły i z powrotem do łóżka
wieczorkiem coś skrobne
wracaj do zdrówka
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
No wiecie jaka to ulga psychiczna jak wiem że pójdę na to L4 i przynajmniej wyleżę te nieszczęsne objawy.

Brilliant
- przypomniałaś mi, że miałam oblukać białe meble na stronie Ikei udanych łowów

Natalka - nie doczytałam wcześniej o tej śmierci bliskiej jednak dla TŻta osoby. Przykro mi. Mam nadzieję, ze TŻ sie trzyma.

Lineczka - no niezłe to info. Jestem pod wrażeniem. Uważam, że trzeba by sobie to zapisać gdzieś na "w".
dzięki Tż już lepiej ale są chwile że ma doła...
Ciesze się że podjęłaś taką decyzje uważam że słusznie)
Cytat:
Wow!
Naszym następnym celem jest Kreta, polecasz szczególnie jeszcze jakieś inne miejsca? I podziwiam Twojego TŻta, że zna dobrze język

Dziękuję dobra kobieto!!
Dziwi mnie, że przy zachłysnięciu nie trzeba na brzuszek bo mi właśnie taką metodę pokazywała położna w szpitalu Mówili Wam coś na ten temat?

Aha- i jestem szalona, zamówiłam już sobie tę oliwkę tż mnie zabije bo wydałam w tym miesiącu kupę kasy

natalka przykra sytuacja ciężko jest pewnie bardzo Twojemu Tż i Tobie

a może dasz link do komentarza Lineczki na pierwszej stronie? bo to bardzo przydatne info
JUż wkleiłam na 1 stronie wszystko co napisała Lineczka
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Czesc Kobietki. alez mialam ciezki weekend. nawet nie moglam do Was zajrzec.
Natalyyya przykro z powodu smierci. w takich sytuacjach nie wiadomo co powiedziec zeby bylo taktownie.
Lineczka szkoda ze nie wygralas fotelika ale dobre i kosmetyki.
Natalyyya. Ulabetula nie wypatruje objawow ale mam wrazenie ze piersi mi eksploduja bola non stop i kluja.
Madzia dobrze ze idziesz za tydz na wolne.akurat w ta straszna poglde posiedzisz troche w domku.
Pzdr
musi się teraz udać

Cytat:
Natalka, Ula ma rację może podpiąć gdzieś w pierwszym poście link do postu Lineczki ? Bo to przydatne info. Mogłybyśmy zrobić coś a'la poradnik jakby się zebrało po drodze więcej info o starankach/badaniach i mamusiowaniu

Ewcik - a jak u Ciebie sytuacja ? Nastawienie, samopoczucie objawy po owulkowe ?

Aha pytała chyba Natalka, co z Kindzia. Więc udziela się ona też na innym wątku staraczkowym, nie wiem czemu do nas nie zagląda
Zrobione)
Oj to nie dobra Kindzia mam nadzieje że u niej @ nie przylazła po tym clo:P
Cytat:

Ja używam clearblue drogie są ale tutaj nie ma innych wiec kupuje te , używałam tych z allegro i nigdy nie miałam mega tłustych krech... może miałam jakieś felerne...
Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Dobrze by było, chyba bardzo szybko uciekłabym z pracy w takich okolicznościach mimo moich wcześniejszych planów, żeby pracować dłużej.
Narazie musi mi wystarczyć l4 do końca tygodnia, poszłam z tym moim przeziębieniem i o dziwo lekarz dał mi zwolnienie

Witaj w klubie chorych

A jednak niesubordynowana pacjentka ale rozumiem Cię, też chyba nie mogłabym wytrzymać.
Współczuje z Tż Trudna sprawa.

Lineczka brawa za wygraną i zdobytą wiedzę

Ula gratuluje rocznicy, bawcie się dobrze. Podpinam się pod pytanie Lineczki co z tym rodzeństwem?
to sie kuruj teraz i odpoczywaj No wiesz szkoda mi było 2 cyklów do zmarnowania ....
Yevele Piękna fotka ładnie wyglądasz Wyczytałam że masz jakieś problemy o których nie chcesz pisać na forum , jak byś chciała to w klubiku wylej swoje żale no chyba że nie chcesz to rozumiem)
Och dziewczyny jak mnie ta pogoda za oknem wpienia ! U nas już jesień pełną gębą! wieje tak że głowe urywa,leje i zimno bleee nie lubie jak tak wcześnie robi się zimno bo wtedy ciągnie się to niemiłosiernie....
Jutro i czwartek mam wolne.... wracam do pracy piątek sobota i urlop
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 08:16   #1420
ula_betula
Zadomowienie

Lila Dzięki! Będę miała o czym myśleć podczas zimowych ponurych dni

Natalka widziałam na allegro też bardzo czułe, ale są droższe, więc nie brałam. Mam nadzieję, że na tych tańszych się nie zawiodę hyhy.
Ale Ci fajnie, kilka dni i urlop! Mam nadzieję odżyjesz, odpoczniesz i zregenerujesz siły

Dziewczyny! W Rossmanie promocja na chusteczki Pampers, 6 opakowań w cenie 25 zł. Chusteczki bardzo fajne, wilgotne (chociaż skład dosyć niezadowalający, zresztą jak w większości chusteczek dla dzieci ;/)
i na krem taki okrągły babydream z cynkiem - kosztuje bodajże coś koło 6 zł a poradził sobie z odparzeniem Zośki tak samo dobrze jak sudocrem! Także polecam
Stary 2013-09-18, 10:29   #1421
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Helo

Tyle naskrobałyście, że nie wiem co odpisywać....
Ja materiał zdobyłam, teraz tylko czekać aż mama weźmie go w obroty
Moja morfologia w normie i TSH 1,91 więc jak najbardziej ok
A dziś u nas słoneczko świeci i aż bym wyszła na spacer, ale to poczekam na tż
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 10:56   #1422
magdziaS
Podróżniczka

Cześć dziewczyny Ależ ta pogoda jest beznadziejna. Niby słońce wychodzi zza chmur, ale wieje i zimno jest, że byłabym gotowa założyć dzisiaj zimową kurtkę

Brilliant - super, że wyniki są w porządku, szczególnie TSH A co tam będzie szyte ?

Ula - no fakt, troszkę chyba za wcześnie na rodzeństwo dla Zosi, ale nie wykluczacie takiej opcji w ogóle ?

Natalka - ale Ci fajnie. Już niedługo się urlopujesz Przypomnij mi bo umknęło Wy na 2 tyg lecicie czy na tydzień ?

Stary 2013-09-18, 11:00   #1423
Linka07
Rozeznanie

Witam z łóżka
Piękna pogoda dzisiaj a wczoraj jak musiałam iść do pracy to lało jak z cebra
Głowę mam jak omotaną watą od tego kataru.
Odebrałam wczoraj wyniki TSH i mam 2 więc całkiem nieźle, idę dzisiaj z tym do endo.
Stary 2013-09-18, 11:05   #1424
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

linka: to się kuruj ! ja dzisiaj się czuję prawie zdrowa, a to chyba muszę zawdzięczać gorącej herbacie z miodem oraz imbirem naprawdę polecam, do tego wieczorem wszamałam czosnek i dzisiaj gardło jak ręką odjął . wiadomo jeszcze jakiś cholinex brałam w międzyczasie

ula: ja też używałam takich testów i w sumie w moim przypadku się sprawdzały . tzn. kiedy miałam płodny śluz to mi wykazywało owulkę

lila: ja bym chciała jechać może w przyszłym roku do Grecji gdzie tam jest najpiękniejsza woda? tzn. taka pękna lazurowa? bo chyba nie wszędzie :P ogólnie gdzie byś najbardziej poleciła
Stary 2013-09-18, 11:10   #1425
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

magdzia - wezgłowie będzie szyte

linka - a to masz wolne dzisiaj? To akurat słońce Ci świeci kuruj się porządnie

Teraz tylko spostrzegłam, że mam w moczu liczne bakterie + leukocyty Jeszcze tego mi brakowało. mam nadzieję, że gin coś mi da na to...
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 11:22   #1426
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Helo

Tyle naskrobałyście, że nie wiem co odpisywać....
Ja materiał zdobyłam, teraz tylko czekać aż mama weźmie go w obroty
Moja morfologia w normie i TSH 1,91 więc jak najbardziej ok
Super że dostałaś ten materiał teraz czekamy na efekty co wyczaruje Twoja mama)) Cieszę się że wyniki dobre no i miłego spacerku z mężem)
Cytat:
Cześć dziewczyny Ależ ta pogoda jest beznadziejna. Niby słońce wychodzi zza chmur, ale wieje i zimno jest, że byłabym gotowa założyć dzisiaj zimową kurtkę

Brilliant - super, że wyniki są w porządku, szczególnie TSH A co tam będzie szyte ?

Ula - no fakt, troszkę chyba za wcześnie na rodzeństwo dla Zosi, ale nie wykluczacie takiej opcji w ogóle ?

Natalka - ale Ci fajnie. Już niedługo się urlopujesz Przypomnij mi bo umknęło Wy na 2 tyg lecicie czy na tydzień ?
Madzia lecimy na tydzień, i ciągle nie mamy ustalone gdzie pies zostaje ja chyba osiwieję na tych wakacjach przez nią... Jak się dzisiaj czujesz?? Myśle że byś głupio nie wyglądała w zimówce u nas już prawie każdy śmiga w zimowych ciuchach zimno jest i wieje ...
Cytat:
Witam z łóżka
Odebrałam wczoraj wyniki TSH i mam 2 więc całkiem nieźle, idę dzisiaj z tym do endo.
szybkiego powrotu do zdrowia) U nas też połowa dziewczyn choruje i dalej chodzą do pracy i zarażają reszte.
Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
linka: to się kuruj ! ja dzisiaj się czuję prawie zdrowa, a to chyba muszę zawdzięczać gorącej herbacie z miodem oraz imbirem naprawdę polecam, do tego wieczorem wszamałam czosnek i dzisiaj gardło jak ręką odjął . wiadomo jeszcze jakiś cholinex brałam w międzyczasie

ula: ja też używałam takich testów i w sumie w moim przypadku się sprawdzały . tzn. kiedy miałam płodny śluz to mi wykazywało owulkę

lila: ja bym chciała jechać może w przyszłym roku do Grecji gdzie tam jest najpiękniejsza woda? tzn. taka pękna lazurowa? bo chyba nie wszędzie :P ogólnie gdzie byś najbardziej poleciła
domowe specyfiki są najlepsze!! dobrze że już lepiej się czujesz)
Co do grecji to my myślimy o ślubie na Santorini lub włochy

Ula No te clearblue drogie ale ja tu nie mam dostępu do innych... ALe myśle że te z allegro nie są złe bo tyle dziewczyn je używało ) Jak tam samopoczucie? smutki już odeszły?

Witam się z rana.... pospałam sobie dzisiaj do 9:30:P hehe teraz szamie śniadanko i 2tabletkę clo troche poszperam w necie i biore się za ogarnięcie chaty a potem siebie musze iść do apteki bo mi się metforminka kończy no i progesteron musze wykupić Jak tam Agusia sie czuje?
Stary 2013-09-18, 11:32   #1427
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:

Na pewno będziemy się starać o rodzeństwo dla Zosi, ale niech jeszcze troszkę podrośnie

dziewczyneczka ja rok temu byłam na Zakynthos, jest tam zdecydowanie niebieściutka piękna woda, można w wodzie spotkać żółwie. Nam się udało do jednego podpłynąć jak wypłynęliśmy tak z 1km od brzegu Dużo zwiedziliśmy - małżeństwo Polaków założyło tam firmę i organizują super wycieczki po całej wyspie i nie tylko. Są różne miejscowości - glośne, turystyczne i te cichsze, spokojne. Poleciliśmy znajomym i byli b. zadowoleni
Stary 2013-09-18, 11:38   #1428
Linka07
Rozeznanie

Brilliant mam zwolnienie do końca tygodnia, całe szczęście trafiłam na lekarza który nie miał problemów z jego wystawieniem bo trudno byłoby mi zrobić coś produktywnego w pracy, a urlopu trochę mi szkoda brać.
Na pewno da Ci jakieś lekarstwo na te bakterie i będzie dobrze

Natalka zazdroszczę Ci tego urlopu, chętnie wygrzałabym się w słoneczku
Stary 2013-09-18, 12:02   #1429
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się w ten paskudny dzień, jest tak zimno że chyba w centralnym rozpalę. Wy tu piszecie o Grecji a ja się trzęsę z zimna....
Wszystkim chorym życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.
Miałam dzisiaj odebrać wyniki ale była taka kolejka że mi się nie chciało czekać no i w końcu kupiłam pralkę BEKO za 900 więc nie tak drogo.
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 12:08   #1430
magdziaS
Podróżniczka

Natalka - kurcze myślałam, że ta ostatnia opcja z psiakiem o której mówiłaś już zaklepana. Coś na pewno wymyślicie. Ślub we Włoszech Rany to by było piękne, w Grecji zreszta tak samo
A czuje się dzisiaj tak samo okropnie jak wczoraj. Przytulam się rano do kibelka Potem jest chwilę lepiej a potem znowu mi niedobrze i gdyby nie to, że non stop coś przegryzam to latałabym do wc co godzinę. Poza tym ból głowy (o tym, chyba będę musiała powiedzieć lekarzowi bo głowa boli mnie 5 dzień z rzędu) i zawroty głowy. Ale jak wcześniej wspomniałaś to wszystko pikuś przy takich długich staraniach zakończonych sukcesem przetrwam najgorsze Oby tylko przeszło w II trymestrze a to już niebawem bo już tuż tuż zaczynam 3 miesiąc

Linka - to fajnie, że możesz sobie spokojnie wypocząć i się kurować. No i super, że wyniki dobre

Co do Grecji to my byliśmy na Krecie (Rethymno), Thassos (Limenas), Santorini, Zakinthos (Argasi) i na Peloponezie. Każda grecka wyspa ma swój urok. Najładniejsza ze względu na zabytki jest Kreta. Ze względu na piaseczek, piękne plaże, morze i w ogóle zieleń to Zakinthos. pełno takich malutkich urokliwych plaż. Kiedyś z Bejbikiem chcielibyśmy się wybrać na Cypr na Grecką stronę

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-09-18 o 12:54
Stary 2013-09-18, 12:43   #1431
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno będziemy się starać o rodzeństwo dla Zosi, ale niech jeszcze troszkę podrośnie

dziewczyneczka ja rok temu byłam na Zakynthos, jest tam zdecydowanie niebieściutka piękna woda, można w wodzie spotkać żółwie. Nam się udało do jednego podpłynąć jak wypłynęliśmy tak z 1km od brzegu Dużo zwiedziliśmy - małżeństwo Polaków założyło tam firmę i organizują super wycieczki po całej wyspie i nie tylko. Są różne miejscowości - glośne, turystyczne i te cichsze, spokojne. Poleciliśmy znajomym i byli b. zadowoleni
my też byliśmy 2 lata temu po ślubie i bardzo mi się podobało, tak jak magdzia byliśmy w argasi, chętnie bym jeszcze pozwiedzała Grecję ale to już jak Karina podrośnie,

ula, spóźnione życzenia rocznicowe

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Natalka - kurcze myślałam, że ta ostatnia opcja z psiakiem o której mówiłaś już zaklepana. Coś na pewno wymyślicie. Ślub we Włoszech Rany to by było piękne, w Grecji zreszta tak samo
A czuje się dzisiaj tak samo okropnie jak wczoraj. Przytulam się rano do kibelka Potem jest chwilę lepiej a potem znowu mi niedobrze i gdyby nie to, że non stop coś przegryzam to latałabym do wc co godzinę. Poza tym ból głowy (o tym, chyba będę musiała powiedzieć lekarzowi bo głowa boli mnie 5 dzień z rzędu) i zawroty głowy. Ale jak wcześniej wspomniałaś to wszystko pikuś przy takich długich staraniach zakończonych sukcesem przetrwał najgorsze Oby tylko przeszło w II trymestrze a to już niebawem bo już tuż tuż zaczynam 3 miesiąc

Linka - to fajnie, że możesz sobie spokojnie wypocząć i się kurować. No i super, że wyniki dobre

Co do Grecji to my byliśmy na Krecie (Rethymno), Thassos (Limenas), Santorini, Zakinthos (Argasi) i na Peloponezie. Każda grecka wyspa ma swój urok. Najładniejsza ze względu na zabytki jest Kreta. Ze względu na piaseczek, piękne plaże, morze i w ogóle zieleń to Zakinthos. pełno takich malutkich urokliwych plaż. Kiedyś z Bejbikiem chcielibyśmy się wybrać na Cypr na Grecką stronę
będzie lepiej , choć wiem że to niefajne uczucie bo niby jak na kacu tylko że po alko to się szybciej kończy

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Teraz tylko spostrzegłam, że mam w moczu liczne bakterie + leukocyty Jeszcze tego mi brakowało. mam nadzieję, że gin coś mi da na to...
ja dostałam jakiś proszek do rozpuszczenia i już następnego dnia było ok

i zapomniałam się pochwalić że w końcu po 2 nieudanych próbach udało się nam z tżtem poprzytulać, prawie zapomniałam jak to się robi

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2013-09-18 o 12:44
yevele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 12:46   #1432
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Brilliant mam zwolnienie do końca tygodnia, całe szczęście trafiłam na lekarza który nie miał problemów z jego wystawieniem bo trudno byłoby mi zrobić coś produktywnego w pracy, a urlopu trochę mi szkoda brać.
Na pewno da Ci jakieś lekarstwo na te bakterie i będzie dobrze

Natalka zazdroszczę Ci tego urlopu, chętnie wygrzałabym się w słoneczku
oby nam tylko pogoda dopisala:P
Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam się w ten paskudny dzień, jest tak zimno że chyba w centralnym rozpalę. Wy tu piszecie o Grecji a ja się trzęsę z zimna....
Wszystkim chorym życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.
Miałam dzisiaj odebrać wyniki ale była taka kolejka że mi się nie chciało czekać no i w końcu kupiłam pralkę BEKO za 900 więc nie tak drogo.
dobry zakup)
Cytat:
A czuje się dzisiaj tak samo okropnie jak wczoraj. Przytulam się rano do kibelka Potem jest chwilę lepiej a potem znowu mi niedobrze i gdyby nie to, że non stop coś przegryzam to latałabym do wc co godzinę. Poza tym ból głowy (o tym, chyba będę musiała powiedzieć lekarzowi bo głowa boli mnie 5 dzień z rzędu) i zawroty głowy. Ale jak wcześniej wspomniałaś to wszystko pikuś przy takich długich staraniach zakończonych sukcesem przetrwał najgorsze Oby tylko przeszło w II trymestrze a to już niebawem bo już tuż tuż zaczynam 3 miesiąc

ja jestem za Tż nie i dziś idziemy do jednego kolegi który by wziął psa ale jego wiecej w domu nie ma niż jest.... nie wiem co to będzie,,,
Oj podobno starty imbir zalany wrzątkiem (taka herbatka) jest dobra na mdłośći ? aaa Ty Imbiru nie lubisz zapomniałam.... kurcze już prawie 3miesiąc? jak to leci... co do ślubu to jeszcze nie mamy nic postanowione gdzie kiedy mój Tż nie jest jeszcze gotowy na ślub
Stary 2013-09-18, 13:47   #1433
agi_82
Wtajemniczenie

hej kochane
głowa mi pęka nie wychodzę z łóżka nie mam nawet sił Was nadrabiać

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 14:24   #1434
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
hej kochane
to się kuruj Tam dziołszka
Mnie też głowa napier*** i chyba to po clo... ale trudno
Stary 2013-09-18, 14:41   #1435
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
A czuje się dzisiaj tak samo okropnie jak wczoraj. Przytulam się rano do kibelka Potem jest chwilę lepiej a potem znowu mi niedobrze i gdyby nie to, że non stop coś przegryzam to latałabym do wc co godzinę. Poza tym ból głowy (o tym, chyba będę musiała powiedzieć lekarzowi bo głowa boli mnie 5 dzień z rzędu) i zawroty głowy. Ale jak wcześniej wspomniałaś to wszystko pikuś przy takich długich staraniach zakończonych sukcesem przetrwam najgorsze Oby tylko przeszło w II trymestrze a to już niebawem bo już tuż tuż zaczynam 3 miesiąc

Widzę, że też miłośniczka Grecji jak wrażenia z Santorini?

Cytat:
my też byliśmy 2 lata temu po ślubie i bardzo mi się podobało, tak jak magdzia byliśmy w argasi, chętnie bym jeszcze pozwiedzała Grecję ale to już jak Karina podrośnie,

ula, spóźnione życzenia rocznicowe

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

będzie lepiej , choć wiem że to niefajne uczucie bo niby jak na kacu tylko że po alko to się szybciej kończy

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

ja dostałam jakiś proszek do rozpuszczenia i już następnego dnia było ok

i zapomniałam się pochwalić że w końcu po 2 nieudanych próbach udało się nam z tżtem poprzytulać, prawie zapomniałam jak to się robi
Czyli nie czekałaś do wizyty u ginka? Mówisz, że tak trudno jest? Chociaż ja to po cc i jedyne co to blizna na pół dupca może nam przeszkadzać, ale też się trochę boję

Natalka Nastrój już ciutes lepiej, dziękuję

Wróciłyśmy z Zonią z rehabilitacji, szłyśmy tam 45 min bo była marudna i na rączki ( a to z 700 m od domu ), podczas zajęć ryk w niebogłosy bidulka moja, tak mi jej było żal. Okazało się, że wszystko robię źle I Zosia nie może być w pionie i w chuście a tylko tak się uspokaja i zasypia no nic, dużo wytrwałości mi teraz trzeba
Stary 2013-09-18, 14:53   #1436
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie pochmurno jest i zimno
Cytat:
Witam z łóżka
kuruj się!
Cytat:
normalnie drugi pierwszy raz
a nic Cię nie bolało ani nic?
Cytat:
hej kochane
Ty też się kuruj!

hejka!
ale jest paskudnie na dworzu :/

Madzia, współczuję Ci tych mdłości, na całe szczęście mnie to ominęło, znaczy ominęły wymioty bo mdliło mnie i nic więcej, ale przejdzie, już nie długo

zostanę jutro na noc z dziurą w ścianie o rozmiarze 190x218 mam nadzieję że zimno i padac nie będzie

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-18, 15:15   #1437
yevele
Zadomowienie

Cytat:

Czyli nie czekałaś do wizyty u ginka? Mówisz, że tak trudno jest? Chociaż ja to po cc i jedyne co to blizna na pół dupca może nam przeszkadzać, ale też się trochę boję

Wróciłyśmy z Zonią z rehabilitacji, szłyśmy tam 45 min bo była marudna i na rączki ( a to z 700 m od domu ), podczas zajęć ryk w niebogłosy bidulka moja, tak mi jej było żal. Okazało się, że wszystko robię źle I Zosia nie może być w pionie i w chuście a tylko tak się uspokaja i zasypia no nic, dużo wytrwałości mi teraz trzeba
wiesz udało mi się przełożyć wizytę na wcześniej i ginka powiedziała ze wszystko tam ok i z tej radosci zapomniałam wziąć zaświadczenia do becikowego i muszę iść jeszcze raz
no i potem próbowaliśmy 2 razy i bolało jakbym miała zszywki w środku :/ i później plamiłam, ale wczoraj tylko na początku i było już ok, nie można sie zrazić i duuuuuzo lubrykantu

a czemu na rehabilitacja?

Cytat:
hej kochane

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

normalnie drugi pierwszy raz
a nic Cię nie bolało ani nic?

zostanę jutro na noc z dziurą w ścianie o rozmiarze 190x218 mam nadzieję że zimno i padac nie będzie
no właśnie bolało jw
o kurde z dziurą to nieźle
Stary 2013-09-18, 17:47   #1438
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Widzę, że też miłośniczka Grecji jak wrażenia z Santorini?

Natalka Nastrój już ciutes lepiej, dziękuję

Ojej to co ona ma problem z bioderkami? Mam nadzieje że prędko to skorygujecie i będzie gites

Ja byłam w tej aptece po leki i wykupiłam od razu clomid i ta baba w aptece dała mi 30tabletek clo! jak ja 5 na cykl potrzebuje mam jeszcze 2 recepty na dwa miesiące i kolejne 30tabsów będzie także zapas jak sie patrzy:d

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

lineczkaco to za dziura?
Stary 2013-09-18, 17:53   #1439
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
lineczkaco to za dziura?
powiększamy okno jest teraz 157x190 będzie wielkie tarasowe 218x190 i w piątek przyjeżdżają montować i oni nie robią takich otworów i musimy sami zrobić

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-18, 18:11   #1440
ula_betula
Zadomowienie

yev natalyyya Mała ma bardziej aktywną prawą stronę. I źle układa główkę. Generalnie za dużo była w pionie i to na jednym ramieniu. Przez to to już nawet w pionie odbijać nie możemy tylko na kolanie, heh.

Także yev - nie popełniaj mojego błędu polecam generalnie filmy Zawitkowskiego bo on pokazuje jak prawidłowo przewijać, podnosić i odkładać malucha, tak jak pokazywała mi rehabilitantka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości