Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 09:56   #1411
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam
Agusia doczytałąm o problemach oby wszystko było ok
Matal ty fuksiaro, jeśli twoje przepowiednie tak się ostatnio spełniają to może zacznij grać w lotka
Natala wow Masz termin 3 dnie przedemną...ciekawe ile mój kruszek już waży mam nadzieję że się dzisiaj dowiem
Snow super brzuszek
I oczywiście wczorajsi gosćie nie dotarli donas JUż mnie to wkurza tż też sie wkurzył że po 5 razy słyszymyże przyjezdzają a potem ze nie....ale w ostatniej chwili spakowaliśmy tyłki w auto (po18) i pojechaliśmy na galicyjskie lato z koniem To taka impreze organizowana w gminie 3 rok z rzedu gdzie zjeżdżają się hodowcy koni i są zawody i festyn Adi pojeździł na koniku (myślałam ze będzie się bał ale był dzielny) .
super i dla Adiego. Dzielny chłopak.

Masz dzisiaj wizytę ? To trzymam kciuki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:58   #1412
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tylko weź pod uwagę to, że Ty możesz chodzić w ciuchu aż nie zedrzesz, a dziecko szybko wyrasta wiec ciągle trzeba wymieniać.

Ja jestem obkupiona w ciuchy dziecięce aż do stycznia.

Wczoraj poukładałam ciuszki małego (cały dzień mi to zajęło) i inne rzeczy typu butelki smoczki itp.Zreorganizowałam łazienkę.Chciałam jeszcze spakować torbę ale już nie miałam siły.

A co do tych ciuszków na 56 nie ma ich wcale duzo.A najwięcej miejsca zajmują pieluchy, pościel wszelkie rożki kocyki,śpiworki.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Najbardziej mnie wkurza, że mi całą półke zajmują ochraniacze do łóżeczka, chyba je wystawie na ebayu.Nie chcę ich, ale podostawałam, a jak kupiłam poszewki 2-częściowe to mi przez przypadek wysłali 3-częściowe z tymi nieszczęsnymi ochraniaczami.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Wczoraj wypiłam melisę i chyba wreszcie się wyspałam.

Oczywiście, że biorę, chodzi mi o to, że dziewczyny mnie zaskoczyły i z każdego rozmiaru mam duuużo Fakt, że część jest "po przejściach " i raczej nie będę ich młodemu ubierała, ale i tak wychodzi, ze ma więcej
Jedyny minus, że nie mam już argumentów dla Bartka coby nowe ciuszki kupić... a to taka przyjemność

Ja chyba reorganizację przeprowadzę po powrocie z urlopu - domyję komodę, z której trzeba eksmitować nasze ciuchy - zrobię wieeelkie pranie wszystkiego i takie czyste do czystego poukładam
Szczególnie, ze też po powrocie planuję zakupy - wszystkie pieluchy, kocyki, cuda wianki kolorowanki

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 09:58   #1413
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Inwersja, uwierz, że nie Ty jedyna masz duży biust i nie Ty pierwsza i ostatnia musisz sobie z tym poradzić
Większy biust, większy problem ze znalezieniem bielizny, ale kobiety naprawdę sobie radzą. Szuka, szukaj i jeszcze raz szukaj
zaczęłam patrzeć na all i oni jakoś tak dziwnie podają, bo tylko rozm. pod biustem. dziwacznie, bo przecież jak w biuście za mały będzie to na prawdę biust będzie mega ściśnięty i będzie wypływał...
Stary 2013-08-12, 09:59   #1414
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
zaczęłam patrzeć na all i oni jakoś tak dziwnie podają, bo tylko rozm. pod biustem. dziwacznie, bo przecież jak w biuście za mały będzie to na prawdę biust będzie mega ściśnięty i będzie wypływał...
Napisz maila z pytaniem w wielkość w biuście - podadzą

WYMIENIĘ

Stary 2013-08-12, 10:00   #1415
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
masz racje najwięcej zajmuje właśnie takie kocyki, pościele.
ja żeby wszystko ułożyć fajnie, musze rozłożyć łożeczko najpierw.

Na butelki też musze kupić jakiś pojemnik.

Zmierzyłam sobie ciśnienie uuuuu 85/55.

Czy wy też czasem ruchy odczuwacie jako takie drgania ?
rzeczywiście niskie ciśnienie. Może kawe wypij?
a co do ruchów to ja czuję czasem takie drgania
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:01   #1416
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

podczytywałam, ale jakoś nie mam weny na pisanie, jak małż jest obok

śliczne brzuszki macie. Wszystkie już takie okrągłe

Ja wrzucam fotkę kiepskiej jakości z wczoraj. Z przodu nie pokazuję bo mam wielgachną bliznę a to mój kompleks

Ktoś tu straszył znowu upałami ???

Widziałam też, że przewijał się wczoraj mój ulubiony temat "koty i niemowlę w jednym mieszkaniu - największa zbrodnia na świecie".... ja też toczę o to wojnę ale zarówno z mamą jak i z teściową.
A najbardziej w całej tej sytuacji wkurza mnie jedno: CO KOMU DO TEGO CO SIĘ DZIEJE U MNIE W DOMU????????? jak będę chciała to sobie słonia przytargam... eh... tylko niepotrzebne spięcia o to są...

A ja mam problem

Nie wiem co robić... byłam wczoraj u koleżanki położnej w szpitalu, oglądałam porodówkę i tak mnie naszło, że może jednak bym spróbował urodzić SN... Nie chcę kolejnej blizny na brzuchu (choć niby te się ładnie goją) Ona mi zasugerowała, żebym nie umawiała się na planowaną cc, tylko poczekała na skurcze i w razie czego jak mam skierowanie, to w każdej chwili mogę rezygnować...
A ja mam skierowanie, ale to nie są typowe twarde wskazania do cięcia... Lekarz mi powiedział, że po mojej wcześniejszej operacji istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że i tak poród skończy się cc, ale nigdy nie wiadomo na 100%. Dodatkowe ryzyka SN to nawrót choroby jelit (a nie wyobrażam sobie, że trafię do szpitala po porodzie bo co z dzieckiem??)
Najgorsze to mieć wybór i podjąć samemu decyzję

I widziałam wczoraj takie 1,2 dniowe dzieciaczki Szok, że takie samo jest u mnie w brzuchu

Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni

już tak blisko
piekny brzunio
powiem Ci, że ciężka decyzja ale ja raczej zdecydowaabym się w twoim przypadku na cc.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W sumie niecały miesiąc może uda mi sie utrzymać tajemnicę Ja ogólnie nie umiem przed tż nic ukryć
schowaj! ukryj! ale bedzie radocha

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:04   #1417
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Oczywiście, że biorę, chodzi mi o to, że dziewczyny mnie zaskoczyły i z każdego rozmiaru mam duuużo Fakt, że część jest "po przejściach " i raczej nie będę ich młodemu ubierała, ale i tak wychodzi, ze ma więcej
Jedyny minus, że nie mam już argumentów dla Bartka coby nowe ciuszki kupić... a to taka przyjemność
No ja z tymi darowanymi mam problem trochę bo pewnie części nie ubiorę z tego względu, że nie trfię rozmiarem w pogodę.Jak mam pancerny kombinezon na mrozy w rozmiarze 56, albo cienkie śpioszki, naprawdę cieniutkie i krótkie spodenki na 68(akurat zomowe miesiące) to tego mały raczej nie ubierze.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:04   #1418
policzanka
Wtajemniczenie

Dziendoberek!

jakie piekne brzusie

Ja juz po badaniu.Po 14 musze odebrac wynik.Ale sie naczekałam...CChyba z 1,5 godziny...

Natala Ty juz rodz!My juz czekamy z niecierpliwoscia na kolejna małą istotke!

Zaraz przychodzi do mnie kumpela a ja taka padnięta..Normalnie zasypiam na siedząco...

Matal-gratki za wygraną!Ja bym zatrzymała to w tajemnicy,ale by byla za☠☠☠ista niespodzianka dla Twojego Tz!Co do wygranych to nam tez sie kiedys poszczesciloWygralismy wesele na 60 osob na jedne z gali slubnychale to bylo szczescie...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:04   #1419
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Lola, pokazałabym Ci, ale nie bardzo jest jak Ja mam pasek po laserze A ginowi uwierz mi ganc pomada czy masz pasek, gwiazdkę czy insze serduszko

Odebrałam od znajomych fotelik i kołyskę i niespodzianka - dwa komplety pościeli nam dodali, rożek, śpiworek i duuużo ciuszków
Fakt, że część raczej odpadnie bo baaardzo znoszona, część do odplamienia, ale w sumie po "dostawie" od trzech znajomych par, Młody ma więcej ciuchów niż ja
A po powrocie z urlopu finalizujemy zakupy
najwazniejsze, że odpoczniesz super, że ywjeżdzacie i może poodychać swiezym powietrzem
co do fryzury to to kazdego sprawa co tam sobie zostawi to tylko moje zdanie na temat mojej pi*ki
swoja drogą czas pomyśleć o laserze...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja już po USG

i generalnie naprawdę mogłabym już rodzić, jako że wszystkie narządy ok, łożysko się starzeje no i waga kluseczki ekhm
37/38 tc - 3500
na szczęście główka jest ok jak na ten tydzień ciąży, tylko brzuszek mocno okrągły i to on tak wage zawyża ale z porodem sn nie powinno być problemu
co tydzień podobno przybiera teraz po około 150-200 gram, wiec za te 2-3 tyg waga będzie około 4 kg, choć oczywiście pamiętajmy o błędach przy pomiarach usg (oby nie w dół ).

zobaczymy co gin powie w środę oby rozwarcie postępowało
3,5 kg! gratki

Aleksander
Stary 2013-08-12, 10:07   #1420
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
To tak jak z moim dzisiejszym usg -nie mogę się go doczekać ale też się go troszkę boję.
Trzymajcie kciuki
Zaraz zacznę się ogarniać-włosy,makijaż i polecę.
i czekamy na informację

Bajka, Papalinka, Makrela - też za Wasze dzisiejsze wizyty

Cytat:
Figulina, a który szpital zwiedzałaś?
Wiesz co, jeśli ryzyko nawrotu choroby jest duże, to chyba bym nie ryzykowała - rzeczywiście byłby problem z maluchem, jeśli Tobie coś by się stało. Prawda, ze mozesz zdecydować w ostatniej chwili jeśli masz wskazanie do cc - mówią lekarze, ze poza nielicznymi przypadkami, nawet lepiej robić cc "na gorąco", czyli jak zaczną się skurcze, bo wtedy jest 100% pewności, że dziec jest w pełni gotowy do wyjścia
A ostateczna decyzja o cc niestety zawsze nalezy do matki
Bardzo ładny buń

A po powrocie z urlopu finalizujemy zakupy
zazdroszczę urlopu a gdzie się wybieracie?

byłam na Chałubińskiego i o dziwo!!! jak mam niesamowity uraz do klinik stwierdzam, że jakby opłacić salę 1 os. (100 lub 120 zł/dobę) nie jest aż tak źle
Ale biorę też pod uwagę fakt, że miałabym tam właśnie swoją zaprzyjaźnioną położną (w sumie przyjaźń z dzieciństwa). Nie dość, że oddałabym synka w dobre i pewne ręce to jeszcze nade mną by czuwała... A dodatkowo - znacznie mniejsze obciążenie da TZ z dojazdami
Ogromnym minusem są: po cc leży się 5 dób (w innych szpitalach 3....), uruchamiają niby po 12 godzinach, a tak naprawdę na drugi dzień rano (ja z doświadczenia uważam, że trzeba wstać jak najszybciej)
A przy SN nie ma zzo... tzn. niby jest ale jak sobie prywatnie umówisz anestezjologa...
Co do cc wczoraj dowiedziałam się, że najlepiej jest zrobić jak się zacznie akcja porodowa też dlatego, że rana się później lepiej goi, bo macica jest pobudzona.

Mój problem rozwiązałby poród (tzn pewnie cc ale już nieplanowane) przed umówionym terminem cc chyba jakiś remont zacznę robić, albo meble przestawiać w 37 tc

i dziękuję za komplement
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:08   #1421
matallewar
Zakorzenienie

Diorisha za USG

Natala84 dopisuję słuszną wagę Gratulacje

ewacia85 bez kitu, idę dziś kupić kupon na totka

policzanka wow, to dopiero nagroda! I co? Mieliście weselicho za darmo?

Zbieram się do tż z rzeczami, na szczęście może wychodzić na tereny zielone szpitala, a są całkiem niezłe, taki mini park tam mają To przynajmniej Eda tatę zobaczy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:09   #1422
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wczoraj spędziłam cały dzień z tżtem i nawet nie włączyłam kompa. Byliśmy w kinie na "Miłości po francusku" i polecam, jak ktoś ma ochotę na komedię Pierwszy raz w ciąży ktoś mnie też naprawdę miło potraktował właśnie ze względu na bobasa w brzuchu - zgubiliśmy bilet parkingowy przy wyjeździe z kina, za co jest opłąta 50 zł. Poszliśmy do biura parkingowego i koleś wziął kasę, po czym zwinął ją i włożył pod bilet parkingowy, który nam drukował i oddał z powrotem "dla maleństwa"

A dziś obudziła mnie krew lecąca z nosa i ból stawów. Od kilku dni już mnie bolą i dzisiaj na wizycie muszę zapytać, co z tym robić, bo przy mojej chorobie stawów stosuje się leki niedozwolone w ciąży. Dotychczas miałam całą ciążę remisję i obawiam się nawrotu...

A poza tym super, że dzisiaj zobaczę moje maleństwo i bardzo jestem ciekawa ile waży po 5 tygodniach

Idę nadrabiać.
ale miły facio
daj znac co po wizycie

a ja dzisiaj już z rana był;am w sklepie, 15 min stania po pół bochenka chleba za starymi raszplami co wybierały sobie szyneczkę
wcześnie byłam na poczcie ale zamknieta
wiec po sklepie znów posżłam na pocztę a tam już kolejka
kiedy wreszcie nadejszła moja kolej poprosiła o polecony priorytet swojego L4, a babka mówi, ze moge wysłac listem specjalnym który dojdzie na bank na jutro, więc mysle sobie ok w sumie musi byc na środę ale niech będzie, pakuje ja wypisuje jeszcze raz na kopercie dane ata do mnie 35 zł
nie dość, że za zwykły list z jedna kartka płaci się 5 zł to jszcze chciała mnie wrobic w jakieś 30 zł więcej
co za bezczelny babsztyl
powiedziałam jej, zeby sama sobie wysyłała taki priorytetm, i że powinna informaowac, wcześniej, że jest to aż taki wydatek, a nie na koniec głupa zgrywać...

Aleksander
Stary 2013-08-12, 10:09   #1423
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisz maila z pytaniem w wielkość w biuście - podadzą
http://allegro.pl/biustonosz-75j-spo...395914634.html

rozmiar jest zły, wg ich tabeli powinnam mieć 85J, ale nie mają takiego
i te cenyyy...
Stary 2013-08-12, 10:14   #1424
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam takie samo ciśnienie, właśnie zmierzyłam I właśnie drgania teżź mam od kilku dni i nawet się zastanawiam, co to, bo dziwne takie, inne niż zwykle. Idę po kawę, chociaż zgaga mnie chyba zabije potem... W ogóle mam dzisiaj dzień męczybuły wszystko mnie boli i nie mam mocy się ogarnąc na wizytę. Może po tej kawie się zmobilizuję...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:14   #1425
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

Spaliśmy od północy do 9, więc nie tak źle
Obudził mnie jakiś dziwny telefon, myślałam, że coś mi chcą wcisnąć, półprzytomna, już zbyłam pana, a ten do mnie: "Moment, bo Pani tablet wygrała!"
No, pomagałam koleżance, żeby wygrała sprzęt do kliniki i faktycznie wysyłałam jakieś smsy i wygrałam 1 z 3 tabletów Mam prezent dla tż zupełnie za darmo
wow matal gratki
niesamowite ze wczoraj o ttm.pisalas a dzis jest
ciesze sie bardzo
cos przynajmniej pozytywnego!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 10:15   #1426
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Właśnie, i to! Taka tragiczna sytuacja i nie przyjął na oddział. Ale o swoim gabinecie to nie zapomniał wspomnieć palant

A powiedz mi, jesli zakwalifikują do Medeora, to pewne, że trzymają miejce? Bo kiedyś na IP spotkałam laskę, która twierdziła, że jej koleżanka jest tam położną i że niby ona mówiła, że jak nie ma miejsc, to nie przyjmują...

Racja, nie jest. Ale wiesz, porwónując do stanu z czasów Tap Madl... No i tendencje ma, bo jak pokazywali foty sprzed Tap Madl, to była ten teges.

Super fajnie jest fajnie zacząć tydzień, zwłaszcza jak ciągle wiatr w oczy. Świetnie poprawia nastrój taka akcja i daje kopa

Kiedyś wygrałam aparat na blog.pl - też im nie wierzyłam jak zadzwonili, bo zadzwonili 1. kwietnia

będzie dobsz. tak na prawdę to czym później tym lepiej, bo wyniki najaktualniejsze. no ale wiadomo, że każdy się boi czy zdąży przed rozwiązaniem.

Mnie już nie leci teraz w ciąży, ale mam ciągle suchą śluzówkę i skrzepy czasami idą. Jak dmucham to takie przekrwione wychodzi.

Idźcie może dziołchy do laryngologa, bo czasami rozwiązanie jest banalne. Ja byłam jakoś na początku, zimą, jak miałam duże krwotoki. Kazał tylko używać wody morskiej i smarować linomagiem i na prawdę pomogło. Teraz linomag już schowałam do walizki dla bobasa

jeszcze przeciwciała na HCV i ja mam obie toxo IgM i IgG.
Nie slyszalam od nikogo (ani mojej lekarki, ani poloznej, ani dziewczyn, ktore tam rodzily), zeby kogos odeslali. Choc jestem w stanie taka skrajna sytuacje sobie wyobrazic...ale to chyba w kazdym szpitalu mogloby w teorii sie zdarzyc. Wtedy pewnie odsylaja do innego. Ja bym wowczas do madurowicza jechala.

Stary 2013-08-12, 10:16   #1427
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ja z tymi darowanymi mam problem trochę bo pewnie części nie ubiorę z tego względu, że nie trfię rozmiarem w pogodę.Jak mam pancerny kombinezon na mrozy w rozmiarze 56, albo cienkie śpioszki, naprawdę cieniutkie i krótkie spodenki na 68(akurat zomowe miesiące) to tego mały raczej nie ubierze.
Ano tak... fakt, że części się nie założy, części szczerze mówiąc nie chcę, bo skoszłacone
Jeszcze mam dostać od jednych znajomych (ale po dwóch chłopcach, wiec stan może być średni). Jak odbiorę, zrobię kompletny przegląd i część oddam od razu, a resztę sukcesywnie jak Młody będzie rósł
Z tym, że wszystkie ciuszki mam spisane i obfotografowane, żeby wiedzieć co od kogo pożyczałam

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
najwazniejsze, że odpoczniesz super, że ywjeżdzacie i może poodychać swiezym powietrzem
co do fryzury to to kazdego sprawa co tam sobie zostawi to tylko moje zdanie na temat mojej pi*ki
swoja drogą czas pomyśleć o laserze...
Wiesz co, ja miałam tylko pachwiny laserować, ale mnie babka przekonała do paseczka i baaardzo sobie chwalę
Fakt, że trzeba co jakiś czas powtórzyć i boli samo laserowanie, ale zdecydowanie warto!

Powietrzem i jodem, bo kierunek Bałtyk

Cytat:
byłam na Chałubińskiego i o dziwo!!! jak mam niesamowity uraz do klinik stwierdzam, że jakby opłacić salę 1 os. (100 lub 120 zł/dobę) nie jest aż tak źle
Ale biorę też pod uwagę fakt, że miałabym tam właśnie swoją zaprzyjaźnioną położną (w sumie przyjaźń z dzieciństwa). Nie dość, że oddałabym synka w dobre i pewne ręce to jeszcze nade mną by czuwała... A dodatkowo - znacznie mniejsze obciążenie da TZ z dojazdami
Ogromnym minusem są: po cc leży się 5 dób (w innych szpitalach 3....), uruchamiają niby po 12 godzinach, a tak naprawdę na drugi dzień rano (ja z doświadczenia uważam, że trzeba wstać jak najszybciej)
A przy SN nie ma zzo... tzn. niby jest ale jak sobie prywatnie umówisz anestezjologa...
Co do cc wczoraj dowiedziałam się, że najlepiej jest zrobić jak się zacznie akcja porodowa też dlatego, że rana się później lepiej goi, bo macica jest pobudzona.

Mój problem rozwiązałby poród (tzn pewnie cc ale już nieplanowane) przed umówionym terminem cc chyba jakiś remont zacznę robić, albo meble przestawiać w 37 tc

i dziękuję za komplement
Jak pogoda będzie taka jak zapowiadają, to od środy nad jeziorko w lubuskie, a w niedzielę na tydzień do Dziwnówka

Ha, ponieważ zamknęli kamieńskiego, to na Kliniki muszę się przejechać i pooglądać na żywo Brak ZZO mnie nie rusza, szczególnie, że w szpitalach, które wybrałam i tak nie ma
A powiedz mi jak tam jest z porodami rodzinnymi i rodzeniem w wodzie? Pytałaś może?

WYMIENIĘ

Stary 2013-08-12, 10:17   #1428
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja znalazlam ta komode pare miesiecy temu i bylam napalona na nia wlasnie do lazienki
moja przyjaciolka miala taka i powiedziala ze to najglupsza rzecz jaka kupila do lazienki bo wilgoc plus kurz i te koszyki wygladaja masakra
mowila ze pare razy czyscila to patyczkami do uszu ale ilez mozna

narazie olalam
nadal wizualbie mi sie podoba ale kurcze przemywily do mnie jej argumenty
hmmm no to trzeba się zastanowić, ale śliczna jest u mnie jeszcze wchodzi w grę postawienie jej w sypialni

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja polecam tę z Jyska, chciałam tylko jedną uwagę dodać Te koszyki mają na dole takie druciki i ogólnie są twarde, przez co przy otwieraniu mogą rysować ten drewniany stelaż. My mamy założone te filcowe kółeczka,które daje się na dół w meblach i wtedy nie ma problemu
dobra rada dziękuję
Stary 2013-08-12, 10:17   #1429
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
ja już po USG

i generalnie naprawdę mogłabym już rodzić, jako że wszystkie narządy ok, łożysko się starzeje no i waga kluseczki ekhm
37/38 tc - 3500

na szczęście główka jest ok jak na ten tydzień ciąży, tylko brzuszek mocno okrągły i to on tak wage zawyża ale z porodem sn nie powinno być problemu
co tydzień podobno przybiera teraz po około 150-200 gram, wiec za te 2-3 tyg waga będzie około 4 kg, choć oczywiście pamiętajmy o błędach przy pomiarach usg (oby nie w dół ).

WOW

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

kurna jak to jest...wczoraj wstalam pelna energii o 6.30 i moglam podbijac swiat, a dzis o 7,30 dzwigiem mnie trzeba bylo z lozka sciagac i jestem totalny flak... bylam juz w "pradowni" zalatwic nowy kontrakt na prad i na zakupach...padam a jeszcze tyle do zrobienia... kupilam sliwki wiec moze upieke placek
też mam takie huśtawki

Cytat:
piekny brzunio
powiem Ci, że ciężka decyzja ale ja raczej zdecydowaabym się w twoim przypadku na cc.

Cytat:
a ja dzisiaj już z rana był;am w sklepie, 15 min stania po pół bochenka chleba za starymi raszplami co wybierały sobie szyneczkę
wcześnie byłam na poczcie ale zamknieta
kiedy wreszcie nadejszła moja kolej poprosiła o polecony priorytet swojego L4, a babka mówi, ze moge wysłac listem specjalnym który dojdzie na bank na jutro, więc mysle sobie ok w sumie musi byc na środę ale niech będzie, pakuje ja wypisuje jeszcze raz na kopercie dane ata do mnie 35 zł
nie dość, że za zwykły list z jedna kartka płaci się 5 zł to jszcze chciała mnie wrobic w jakieś 30 zł więcej
co za bezczelny babsztyl
powiedziałam jej, zeby sama sobie wysyłała taki priorytetm, i że powinna informaowac, wcześniej, że jest to aż taki wydatek, a nie na koniec głupa zgrywać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 10:17   #1430
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

Obudził mnie jakiś dziwny telefon, myślałam, że coś mi chcą wcisnąć, półprzytomna, już zbyłam pana, a ten do mnie: "Moment, bo Pani tablet wygrała!"
No, pomagałam koleżance, żeby wygrała sprzęt do kliniki i faktycznie wysyłałam jakieś smsy i wygrałam 1 z 3 tabletów Mam prezent dla tż zupełnie za darmo
suuuuper gratuluje

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no u mnie 4 września też 3 rocznica ślubu chyba pora pomysleć nad prezentem
my mamy 5 wrzesnia 4 rocznice i mam prezent...Bartusia hahah

Cytat:
ja miałam to samo wczoraj o 7.30 poganiałam wszystkich, zeby się nad morze zbierali, a dzisiaj nie mam siły na nic.
nad morze to co innego :P ja wczoraj o 6.30 szorowalam kuchnie, gotowalam obiad i prasowalam nad morze to bym sie nawet teraz zmobilizowala hahaha

Natala ale duza juz twoja dzidzia

ale jestem flak...total!! a dzis SR - na szczescie ostatnia :P musze sie zabierac do roboty a totalnie nie mam weny...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:18   #1431
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
masz racje najwięcej zajmuje właśnie takie kocyki, pościele.
ja żeby wszystko ułożyć fajnie, musze rozłożyć łożeczko najpierw.

Na butelki też musze kupić jakiś pojemnik.

Tak, ostatnio coraz częściej Rzadziej teraz odczuwam takie typowe kopniaki. Najczęściej pojawiają sie "przelewania", wypinania i właśnie takie drgania (niekiedy bardzo krótkie, szybkie i gwałowne ruchy).
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:18   #1432
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już po USG

37/38 tc - 3500

Wow ale duza kluseczka!

Stary 2013-08-12, 10:18   #1433
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Hej

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

nie radzimy przynajmniej ja póki co wczoraj mi się śniło że urodziłam, że zajmowaliśmy się małym - obudziłam się taka zmęczona
we wt idziemy do szkoły rodzenia... koleżanka mówiła że po szkole rodzenia się trochę 'uspokoiła' więc mam nadzieje że na mnie to też jakoś wpłynie
ja się uspokoiłam po zajeciach o porodzie na SR
w środę będzie o połogu
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam w Starych Tarnowicach i jak na złość przyjmował nas mój gin konował z NFZ :/ Powiedział, że to bez sensu jeździć do szpitala na kontrolę, skoro jego gabinet mam bliżej ehh... Co do nerki to ona w ogóle nie pracuje Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/
o kurcze, koniecznie skonsultuj z innym lekarzem, trzymaj się dzielnie
Cytat:
Witam w nowym tygodniu!

klask i: super niespodzianka niesamowite że pisałaś o tym dopiero co a tu proszę
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wczoraj spędziłam cały dzień z tżtem i nawet nie włączyłam kompa. Byliśmy w kinie na "Miłości po francusku" i polecam, jak ktoś ma ochotę na komedię Pierwszy raz w ciąży ktoś mnie też naprawdę miło potraktował właśnie ze względu na bobasa w brzuchu - zgubiliśmy bilet parkingowy przy wyjeździe z kina, za co jest opłąta 50 zł. Poszliśmy do biura parkingowego i koleś wziął kasę, po czym zwinął ją i włożył pod bilet parkingowy, który nam drukował i oddał z powrotem "dla maleństwa"

A dziś obudziła mnie krew lecąca z nosa i ból stawów. Od kilku dni już mnie bolą i dzisiaj na wizycie muszę zapytać, co z tym robić, bo przy mojej chorobie stawów stosuje się leki niedozwolone w ciąży. Dotychczas miałam całą ciążę remisję i obawiam się nawrotu...

A poza tym super, że dzisiaj zobaczę moje maleństwo i bardzo jestem ciekawa ile waży po 5 tygodniach

Idę nadrabiać.
dla Pana ,super się zachował
Cytat:
ja już po USG

37/38 tc - 3500

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-08-12 o 10:37
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:20   #1434
Figulina987
Zadomowienie

A Kaśka się dzisiaj odmeldowała?

Coś mi to podejrzane
Stary 2013-08-12, 10:21   #1435
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek!

Matal-gratki za wygraną!Ja bym zatrzymała to w tajemnicy,ale by byla za☠☠☠ista niespodzianka dla Twojego Tz!Co do wygranych to nam tez sie kiedys poszczesciloWygralismy wesele na 60 osob na jedne z gali slubnychale to bylo szczescie...
e fajna wygrana i w sumie wartościowa i co robiliście tam wesele??

Cytat:
co za bezczelny babsztyl
powinna powiedziec odrazu że to pocztex - przesyłki kurierskie i 35 pln a nie jakies listy specjalne haha

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-08-12 o 10:25
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:23   #1436
ladanseuse14
Zakorzenienie

czesc, ja tylko na chwile z tel.. bede pozniej... czekamy na kuzynow moich mlodocianych
Stary 2013-08-12, 10:23   #1437
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam w Starych Tarnowicach i jak na złość przyjmował nas mój gin konował z NFZ :/ Powiedział, że to bez sensu jeździć do szpitala na kontrolę, skoro jego gabinet mam bliżej ehh... Co do nerki to ona w ogóle nie pracuje Jak antybiotyki nie pomogą, to jakąś sonde mają zakładać, w ostateczności dializy i wskazanie do CC, bo lekarz stwierdził 'Dziecko już sobie poradzi, a pani nerkę trzeba ratować' :/
a to dziad jaki, ze tez się jeszcze w szpitalu trafił... jaki mądry... a w gabinecie nawet nie raczy zbadać...
mój gin na usg zawsze mi jeszcze zjeżdża do nerek i sprawdza tak przez sekundkę dla siebie... moja sis miała też problem z nerką w ciąży ale po porodzie wszystko wróciło do normy, młody ją strasznie uciskał
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:24   #1438
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wiesz, wątpliwości i tak by przyszły, ale jeśli jest ryzyko utraty zdrowia przez poród SN to nie ryzykowałabym na Twoim miejscu. Wskazanie do CC niech będzie nawet na wyrost, ale profilaktyka nakazałaby mi zdecydować się na cięcie.
kurcze i ten temat tez mnie zagwozdzil
ja moze bym.zrobila tak samo
jak zaczna sie.bole krzyzowe to rezygnowac ze wzgledu na kregoslup
a jak nie to.probowac sn?

niby profilaktycznie ciecie lepsze ale czy napewno?
dzis zobacze.co.pan ordynator zaordynuje

Cytat:
Można się przerazić, co?

Hej, bo Ty w Wawy nie?
Może masz ochotę się jutro spotkać ze mną i karolson?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

No właśnie mój tż ma 6.09 urodziny, a za 2 dni też mamy rocznicę ślubu, trzecią
A on o tablecie od roku gada i wiem, że strasznie by chciał, ale nie było tyle kasy, żeby kupić
Nie wiem tylko, czy mu powiedzieć, czy zrobić niespodziankę i dać, jak przyjdzie Bo do końca sierpnia mają wysłać kurierem, tylko muszę wysłać te kupony, z których smsy wysyłałam.
matal nie wiem czy bym buzie na klodke utrzymala bo nie umiem
ale mysle ze jako niespodzianka byloby ekstra

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:24   #1439
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-75j-spo...395914634.html

rozmiar jest zły, wg ich tabeli powinnam mieć 85J, ale nie mają takiego
i te cenyyy...
No dobra, ale za 30 czy 50 złotych porządnego stanika na duży biust nie kupisz Niestety, żeby był dobrze uszyty i z odpornego na rozciąganie materiału, niestety swoje musi kosztować. A duży biust "upychany" w za małe albo uszyte z marnego materiału staniki, to największa zbrodnia jaką może sobie kobieta zrobić
Nie mają, to trzeba szukać dalej, nikt nie mówił, że uda się znaleźć w pół godziny - pierwszego karmnika szukałam kilka miesięcy, a i zwykłych staników potrafię szukać dłuuugo.
"Szukajcie, a znajdziecie"

Aha, wiesz co, popatrz sobie może na "Lobby biuściastch" na forum Gazety Wyborczej, tam jest i lista producentów staników na duży biust i lista sklepów, które mają dobry asortyment

WYMIENIĘ

Stary 2013-08-12, 10:24   #1440
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
A Kaśka się dzisiaj odmeldowała?

Coś mi to podejrzane
mąż jest a mąż jest anty forum musi się nacieszyć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości