Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 11:06   #1411
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Ja tylko tak na szybko, mam dzis Tżta w domu, może potem uda mi sie nadrobić

Byłam zrobić tego Rh- tzn antygeny, wynik dopiero za 5 dni... I byłam w nowym laboratorium, zgadałam sie z laborantką bo się okazało że ma różnicę miedzy dziećmi 17 m-cy No i podpytałam ją o żłobek, ona mówi że mam zostawić młodego, no teraz to nie problem dam rade ale jak maleństwo przyjdzie na świat to nie ogarnę - fakt te początkowe karmienia 45 minut a tyle czasu to się Oliś sam sobą nie zajmie... Ona oddała starszą jak miał 3-4 mce. No muszę przemyslec jeszcze...

No i kupiłam Olafowi ksiażeczkę "Czekamy na dzidziusia" z serii obrazki dla maluchów, w carrefourze za 15 zł, może jakiejś podwójnej mamusi się przyda, bardzo fajna Pół przeczytałam, jest tam że nie wolno mamie skakać po brzuchu np :p

Edytuje, by nie nabijać postów :p

Hope to pewnie dlatego, że już nie krwawisz, uznali że nie ma czego tamowac Ja tam lubie sobie wytłumaczyć Wierzmy, że wiedzą co robią i będzie good

Gosius91 ja właśnie dziś robiłam nie pamiętam jakiś antygen :p Generelanie powiedziałam pani że ja w ciąży mam Rh- mąż ma Rh+ i chce badać czy nei ma przeciwciał . Jak robisz prywatnie to polecam laboratoria Synevo, gdzie indziej kosztuje 25, tam 19zł i dostałam zniżke dla ciężarnej (toć to chyba tylko w ciąży się bada :p ) wyszło 15,20 :p

Ab_cd super, że badania okiJ

Dwakolory współczuje myszki. A może do klatki i udomowicie?

Karolak koniecznie wrzuć zdjęcia z pasowania

Nikki masz przeboje z tymi spacerkami, mi się jakoś udaje okiełznac, zazwyczaj przekonuje ze wracamy do taty:P Ale dziś staliśmy 15 minut i patrzeliśmy jak śmieciarka opróznia WSZYSTKIE śmietniki
Gratulacje wyboru butków, to teraz szybko po nie wracaj

Lecę bo młody rozwala mi dokumenty, stary wisi wiecznie na telefonie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-10-25 o 11:26
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:18   #1412
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
My z Oskarem zaliczyliśmy już 2,5godz spacer Kupiłam buty już mu na zimę , wybrałam też sobie ale brakło mi kasy
Cud, że wybrałaś sobie buty

Dziewczyny, miałyście dziś przystopować z pisaniem
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:22   #1413
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
ilkas - to jest dopiero stare :http://www.youtube.com/watch?v=k2C5TjS2sh4
uuu. stare ale jare

Nikiii no w końcu udało się wybrać buty

A ja już w pracy Dobrze, że babka zdążyła się upiec to wzięłam sobie na wynos do torby. A w ogóle to jutro zawozimy Milcię do moich rodziców i zostaje u nich na noc. My za to idziemy ze znajomymi do kina...a później wieczorem...hulaj duszo....
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:42   #1414
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula a co TŻ mysli na temat żlobka?
Szkoda że nie mam blisko carrefura ale może przez Internet zamówię
U Nas nic dziś nie dało rady , ani idziemy do taty, piesków, dziadka, kurek NIC.
Jakiś taki zmierzły dziś ten mój syn w domu wcale lepiej nie było, bo obiadek bee, rzucał wszystkim co popadło i strasznie płakał nie wiadomo o co . Teraz śpi więc mam luz.

Martuszka racja cud tydzień chodziłam i się rozglądałam po sklepach , bo ja wybredna jestem , wymysliłam sobie że chcę na płaskim kozaki i czarne , czubek nie może być zbyt okrągły ani zbyt szpiczasty A powiem Wam że ciężko znaleźć na płaskim bo większośc na obcasie lub koturnie;/ A jednak w ciąży i jeszcze potem z młodym na sanki to lepiej na płaskim
Teraz tylko muszę sięgnąć do portfela TŻ wziąć brakującą kwotę i podjechać po nie

Lecę robić mizerię i obrać kartofle, po południu przychodzi do mnie fryzjerka , ale tylko podciąć końcówki i trochę przerzedzić te moje grube włosy
Stary 2013-10-25, 11:42   #1415
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

A ja już w pracy Dobrze, że babka zdążyła się upiec to wzięłam sobie na wynos do torby. A w ogóle to jutro zawozimy Milcię do moich rodziców i zostaje u nich na noc. My za to idziemy ze znajomymi do kina...a później wieczorem...hulaj duszo....
Chyba i ja na niedzielę zrobię ciasto, ale ja muszę takie bezmleczne i bezjajeczne ze względu na córkę.
No to hulajcie miłego wieczoru i nocki.
Madziula dzięki za info o książce. Szukam jej od dłuższego czasu.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2013-10-25 o 11:44
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:43   #1416
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Masakra.. byłam właśnie na pobieraniu krwi.. kolejka meeega długa, no ale grzecznie czekam, mimo, że mnie strasznie mdli, bo trzeba na czczo. I nagle wchodzi ONA. Oświadcza pełnym wyższości tonem, że teraz wchodzi ONA, bo ONA JEST W CIĄŻY i nie będzie czekać w kolejce!! Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że w kolejce czekały SAME CIĘŻARNE Niestety wszystkie były w takim szoku, że żadna nie zareagowała, i paniusia się wbiła do gabinetu... Skąd się tacy ludzie biorą??
Masakra...
Cytat:

Kto chętny wypic ze mna kawkę?
pijesz kawke ? Podziwiam Ja w ogole kawy przed ani teraz w ciazy nie pijam
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
maczyć Wierzmy, że wiedzą co robią i będzie good

Gosius91 ja właśnie dziś robiłam nie pamiętam jakiś antygen :p Generelanie powiedziałam pani że ja w ciąży mam Rh- mąż ma Rh+ i chce badać czy nei ma przeciwciał . Jak robisz prywatnie to polecam laboratoria Synevo, gdzie indziej kosztuje 25, tam 19zł i dostałam zniżke dla ciężarnej (toć to chyba tylko w ciąży się bada :p ) wyszło 15,20 :p
dzieki za info.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:54   #1417
coodmalina
Raczkowanie

o matuniu... nie było mnie tydzień, chore dziecko i nawała pracy w pracy, a tu widzę odliczanie zakończone i nowy rozdział tętni życiem

czuję się dobrze, mdłości przechodzą, tylko ze spaniem mam kłopot bo najchętniej spałabym cały czas

wczoraj miałam USG, widziałam swoja dzidzię, pierwsza rzecz jaką zobaczyłam to bijące serce z maluszkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo, i wreszcie określił mi lekarz TP na 29 maja

postaram się Was nadrobić powoli...

ach... witam wszystkie nowe mamusie
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 12:13   #1418
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witam kochane mamuśki ♡
Dzień był cudowny wszystko się udało
Stary 2013-10-25, 12:14   #1419
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
uuu. stare ale jare

Nikiii no w końcu udało się wybrać buty

No proszę wszyscy tutaj bedą mieli stosunkowo udane noce... Mój mąż nagrabił sobie i nie będzie
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

pijesz kawke ? Podziwiam Ja w ogole kawy przed ani teraz w ciazy nie pijam

dzieki za info.
Pije,pije, bardzo lubię... Teraz pomaga mi na ból głowy
Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
o matuniu... nie było mnie tydzień, chore dziecko i nawała pracy w pracy, a tu widzę odliczanie zakończone i nowy rozdział tętni życiem

czuję się dobrze, mdłości przechodzą, tylko ze spaniem mam kłopot bo najchętniej spałabym cały czas

wczoraj miałam USG, widziałam swoja dzidzię, pierwsza rzecz jaką zobaczyłam to bijące serce z maluszkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo, i wreszcie określił mi lekarz TP na 29 maja

postaram się Was nadrobić powoli...

ach... witam wszystkie nowe mamusie
Myslałam dziś o Tobie, dłuuugo Cię nie było... Super, że z maleństwem wsio oki
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:16   #1420
Pallas Ril
Rozeznanie

A do mnie dziś przyszedł ten rogal do spania Motherhood. Normalnie jak się w nim położyłam to myślałam, że tam już zostanę A jeszcze tyyyyyyyle pracy dziś :/

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Witam kochane mamuśki ♡
No chyba nie myślisz, że taki zdawkowy komentarz nas zadowoli? :P Opowiadaj!
Stary 2013-10-25, 12:17   #1421
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane mamuśki ♡
cześć Gosiiaczek - odespałaś już jak się czujesz jako żoncia

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:18   #1422
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane mamuśki ♡
No superrr

Ale opowiadaj ze szczegółami wszystko i zdjęcia również mile widziane
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-25, 12:19   #1423
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A do mnie dziś przyszedł ten rogal do spania Motherhood. Normalnie jak się w nim położyłam to myślałam, że tam już zostanę A jeszcze tyyyyyyyle pracy dziś :/
a ja się cały czas wahałam czy go nie zamówić - ale przekonałaś mnie tym komentarzem teraz to już tylko czekam do wypłaty

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:22   #1424
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Palla Ril, a gdzie zamawialas? Podasz link? Czy on sie nadaje rowniez do karmienia? Sooooory, ze tyle pytan, ale TZ chce mi kupic
Stary 2013-10-25, 12:24   #1425
Nikii89
Zakorzenienie

Coodmalina a dziecko już zdrowe?
Super że na USG wszystko dobrze termin masz w urodziny mojej mamy

Gosiaczek ciesze się że ten jeden z Najważniejszych dni w życiu się udał ale może coś więcej ?? :P

Kasia to tak jak u mnie. TŻ sobie grabi od dłuższego czasu i ma szlaban w sumie lekarz jeszcze zakazu nie zdjął też:P
Stary 2013-10-25, 12:24   #1426
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
No proszę wszyscy tutaj bedą mieli stosunkowo udane noce... Mój mąż nagrabił sobie i nie będzie
U mnie dawno nie było i nie będzie

Cytat:
Witam kochane mamuśki ♡
Jakieś szczegóły poprosimy

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:24   #1427
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry witam sie wymiotnie do 11 tej chodze jak zombie a trzeba jednak synka ogarnac wyjsc na spacer na zakupy obiad, w mieszkaniu mam totalny syf
dzis mam taki melancholijny nastroj, dzwonilam do chrzestnej synka, ktora przedwczoraj byla na villopunkcji, jutro ma wyniki, niestety plynu bylo malo i niedali rady pobrac takze do amnio, wiec za 4 tyg musi zrobic aminopunkcje

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
No to super fotki masz?

principessina
"oj ja w poprzednich ciazach czulam sei swietnie, tylko senna bylam, a teraz z rana rzygam jak kot za przeproszeniem! synek sie na mnie patrzy i mowi: mama co robisz"

Moze będzie dziewczynka?
czuje, ze bedzie chlopczyk, wiec w rodzinie mojego meza od pokolen nie ma zadnej dziewczynki, moja tesciowa ma 7 wnuczkow

monita mamy synka, mowi po wlosku i po polsku, oczywiscie w tym momencie wloski przewaza, gdyz widoamo cale otoczenie mowi po wlsku, ponoc dziecko zaczyna rozrozniac jezyki ok. 4tego r.z., zna juz kilka pioseneczek po polsku jestem dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
To fakt Dlatego na pierwsze wakacje z dzieckiem pojechaliśmy do Włoch Choć myślę, że dla takiego maluszka co leży to bez znaczenia
Powiem szczerze, że dla mnie każda jest lodowata Chyba tylko w Grecji w miarę bez problemu wchodziłam do morza I ja osobiście wolę chorwackie kamyczki niż piasek Co nie zmienia faktu, że włoskie plaże są piękne, szerokie i długie
Zazdroszczę miejsca zamieszkania

Kaorlak za pasowanie Misi. Kuba miał 2 tygodnie temu
no tak dla takiego dziecka 2 letniego co juz babki robi lepszy jest piasek, a wiesz my tez z mezem wolimy kamyki czy skalki, bo czlowiek nie wraca do domu oblepiony piachem i ten piach wszedzie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myslicie ze mozna jest dania z dodatkiem wina/piwa (np. do sosow). Znalazlam przepis na fajny gulasz na guinessie (pol szklanki sie dodaje) i tak sobie mysle, ze alkohol i tak sie pewnie wygotuje, nie?
oczywiscie, ze mozna, piwo czy wino wyparowuja ja sie wczoraj zastanawialam czy przy tokso mozna jest parowki?
Stary 2013-10-25, 12:25   #1428
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Gosiaczek super że się wszystko udało, czekamy na szczegółową relacje

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:29   #1429
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
monita mamy synka, mowi po wlosku i po polsku, oczywiscie w tym momencie wloski przewaza, gdyz widoamo cale otoczenie mowi po wlsku, ponoc dziecko zaczyna rozrozniac jezyki ok. 4tego r.z., zna juz kilka pioseneczek po polsku jestem dobrej mysli

oczywiscie, ze mozna, piwo czy wino wyparowuja ja sie wczoraj zastanawialam czy przy tokso mozna jest parowki?
A Ty mowisz do synka tylko po polsku? Ile ma teraz?

Dzieki za rade, TZ mnie z tym pilnuje, ale jak mu powiedzialam, ze do gulaszu dodaje sie tylko troche, a reszte bedzie mogl sobie wypic, to juz nic nie mowil Parowki mozna chyba, bo one sa parzone. Zreszta dla pewnosci mozez je usmazyc lub ugotowac, ale wydaje mi sie, ze surowe tez sa ok. Sama mam w planach na jutro na obiad hotdogi Miam!
Stary 2013-10-25, 12:30   #1430
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Madziula a co TŻ mysli na temat żlobka?
Szkoda że nie mam blisko carrefura ale może przez Internet zamówię
U Nas nic dziś nie dało rady , ani idziemy do taty, piesków, dziadka, kurek NIC.
Tż chce zostawić żłobek..

Jak co na allegro jest ta ksiażka mniej wiecej w tej cenie przesyłka do in posta

Cytat:
Witam kochane mamuśki ♡
Nooo ma się rozumieć że cudowny, czekamy na dalsze relacje

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:33   #1431
ilkas
BAN stały

Pikaso haha, dzięki

Nikii89 a swoją drogą to sama muszę się wybrać wreszcie po buty. No ale normalnie w świecie nie mam kiedy

Coodmalina hej super, że na wizycie wszystko ok i dzidzol dobrze sobie rośnie

A swoją drogą to Kasian mogłaby się już odezwać...Kciuki już puściłam, bo chyba już po

Gosiiaczek heeeej powiedz coś więcej. Gratuluję młoda żonko
Stary 2013-10-25, 12:34   #1432
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Coodmalina a dziecko już zdrowe?
Super że na USG wszystko dobrze termin masz w urodziny mojej mamy
Kasia to tak jak u mnie. TŻ sobie grabi od dłuższego czasu i ma szlaban w sumie lekarz jeszcze zakazu nie zdjął też:P
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
U mnie dawno nie było i nie będzie
No tak tylko, ze ja zakazu od lekarza nie mam A mąż mimo moich szczerych chęci OLAŁ to po prostu Byłam wściekla i zapowiedziałam już, że po urodzeniu będzie przytulanko... Tylko ciekawe ile wytrzymam ja
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-25, 12:34   #1433
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a ja się cały czas wahałam czy go nie zamówić - ale przekonałaś mnie tym komentarzem teraz to już tylko czekam do wypłaty
Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Palla Ril, a gdzie zamawialas? Podasz link? Czy on sie nadaje rowniez do karmienia? Sooooory, ze tyle pytan, ale TZ chce mi kupic
Powiem po pierwszej nocy jak się śpi. Na razie wydaje się być mega wygodny, tego mi właśnie brakowało

I tak, można w nim karmić.

Tu podaje dokładny link:
http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

Tu jest pokazane na ile sposobów można go używać:
https://www.google.pl/search?q=kojec...ml%3B775%3B517

Aha i jakbyście zamawiały to dostałam zniżkę 5%. Możecie ją wykorzystać, bo wygląda na to, że jest nielimitowana. Trzeba wpisać kod "Kolejne zakupy".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 12:37   #1434
ilkas
BAN stały

Cytat:
No tak tylko, ze ja zakazu od lekarza nie mam A mąż mimo moich szczerych chęci OLAŁ to po prostu Byłam wściekla i zapowiedziałam już, że po urodzeniu będzie przytulanko... Tylko ciekawe ile wytrzymam ja
hmm,ale że jak to olał? whyyy?
Stary 2013-10-25, 12:39   #1435
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

joł joł joł, witam się z własnego łóżeczka!

principessa- to sporo progestetonu, mialas badany naturalny poziom i byl niski czy tak na zaś ci podają?
no i pytałam czy wiesz co jest w zastrzykach ? bo ciekawa jestem, też mam problemy co rusz.

seleniti - bardzo dobrze powiedziane.

dwakolory- pozycz od kogos kota, zamknij go w sypialni i zobaczysz. Dlugo mu nie bedzie trzeba

kasiab- piwną czy pijaną

Pallas Rill - namówiłaś

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-25 o 12:40
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:41   #1436
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to przez ten zakaz lekarza mam takie zboooooczone sny ze masakra jakas

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:42   #1437
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

Co do pracy to dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Wiem że to normalne że przyjmuje się kogoś na zastępstwo. Pewnie wszędzie to normalne, ale nie u nas. Mi od razu powiedzieli że ta dziewczyna ma zostać, że może mnie wygryźć. Czuję się zagrożona. Najchętniej nic bym tej dziewczynie nie pokazała i obruciła się dupa... Ale... to moja koleżanka prywatnie i siostra mojej bratowej- to prawie rodzina. Niezręczna sytuacja. Dziś będzie ona pierwszy dzień. Wiecie, ja tak długo walczyłam o tą prace. Pracuję w samorządzie gminnym, a zanim dostałam umowę na czas nieokreślony to miałam przez 4 lata 7 różnych innych umów: staże, prace interwencyjne, umowę na zastępstwo, na czas określony, konkurs, służbę przygotowawczą, egzamin itd... Długą drogę przeszłam... I dlatego jestem taka rozżalona że teraz chcą mnie wykopać. No może nie teraz tylko po powrocie z macierzyńskiego.
Wczoraj byłam tak zdenerwowana że płakałam pół dnia, głowa mnie zaczęła boleć i brzuch. Nie mogłam tego bolu brzucha wyciszyć, nawet no spa mało dawała. Już się wystraszyłam. Wiem że nie warto tak stresować pracą ale tak mi ciężko.
Staram się szukać plusów tej sytuacji. Bedę miała więcej czasu dla syna który już niedługo będzie miał rodzeństwo i tym samym mniej mojego czasu tylko dla siebie. Wynagrodzenie placi mi na zwolnieniu już zus (bo przekroczyłam jakieś tak 33 dni czy ileś) i tym samym teraz dostanę prawie 400 zl więcej wypłaty (bo już zusów się nie odciąga)- zaoszczędzę to na mebelki dla straszego synka. I święta przygotuję na spokojnie bo będę w domu... Po malowaniu też na spokojnie posprzątam... Tak się pocieszam na siłę...
A czemu masz mieć większą kasę? Ja miałam taką samą w poprzedniej ciąży, tylko oni sobie nie płacili i tyle, a ja różnicy żadnej nie miałam...

A pracą się nie przejmuj. To zawsze przykre jak tak wychodzi. Ja tam ciągle tak mam, staram się i staram, a potem klops. Ale jak nie ta robota to inna. Nie martw się będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze ani razu nie mierzyłam temperatury w ciąży... :/
Ja też nie. W poprzedniej sobie mierzyłam, bo słaba byłam i miłam niską i moja "ukochana" ginekolożka sobie to ignorowała i nic mi nie tłumaczyła (m.in. dlatego ją zmieniłam, ale baby nigdy nie zapomnę i jak jej syn sprzedał z brzucha kopniaka wielkiego aż się przestraszyła, a był to jego pierwszy taki wielki ko ). Ale to tylko raz na jakiś czas, a teraz nie będę sie zamartwiać na przyszłość, i tak niczego nie zmienię, co ma być to będzie.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ab_cd, super wieści bardzo się cieszę A możesz powiedzieć mi u kogo byłaś w Łodzi? Długo czekałaś na wizytę?
Ja w Łodzi w poprzedniej ciąży byłam prywatnie w takiej klinice tuż obok Łodzi, 150 zł płaciłam, Gameta się nazywa.

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Właśnie ja się zaczyna stresować. Non stop czytam o jakiś badaniach, kościach nosowych itp... Ja miałam badanie genetyczne, ale aż takich szczegółów nie pamiętam z tej wizyty...
Kurczę...
Mnie też to stresuje, mam wrażenie że to takie szukanie problemów na siłę, ale jak o tym czytam to sama się zaczynam martwić. Dziewczyny, proszę was nie szukajcie tak dziury w całym, mierzenie temperatury, czytanie niepotrzebnych artykułów, to tylko stresy potęguje. Wiem że teraz ciężko bo nic nie czuć i każdy się martwi aż do wizyty, ale co na to poradzicie? Później będzie lepiej bo będziecie czuć ruchy i to będzie wyznacznik wszystkiego

A jak miałaś genetyczne to miałaś pełen zestaw i jak powiedzieli że ok to ok

Cytat:
Masakra.. byłam właśnie na pobieraniu krwi.. kolejka meeega długa, no ale grzecznie czekam, mimo, że mnie strasznie mdli, bo trzeba na czczo. I nagle wchodzi ONA. Oświadcza pełnym wyższości tonem, że teraz wchodzi ONA, bo ONA JEST W CIĄŻY i nie będzie czekać w kolejce!! Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że w kolejce czekały SAME CIĘŻARNE Niestety wszystkie były w takim szoku, że żadna nie zareagowała, i paniusia się wbiła do gabinetu... Skąd się tacy ludzie biorą??
Beznadzieja. Ja kiedyś miałam taką sytuację już z synkiem. Poszliśmy na badanie bioderek, wszyscy z dziećmi. Niby wizyty na godzinę, ale zazwyczaj było tak że się czekało na swoją kolej zgodnie z kolejką. Nagle wparadowuje "dystyngowana panienka" i z agresją, "kto z państwa na 11.30". Ludzie mówią że czekam zgodnie z kolejnością przyjścia. A ta w krzyk, że ona jest na godzinę i ona ma to gdzieś wejdzie i tyle bo ona jest na 11.35 i wchodzić będzie. Zwróciłam jej uwagę że kulturę to powinno się jednak mieć i dalej się darła że ona wchodzi itd. Więc jej spokojnie powiedziałam że raczej nie, bo wchodzę ja i mam na 11.30 Mina jej zrzedła i zaczęła się pruć że po co się odzywam itd., skoro i tak wchodzę. Wytłumaczyłam tylko że chamstwo wymaga zwalczania . No i poszłam. Oczywiście nikt z zainteresowanych nie odezwał się, ale to już ich problem. A najbardziej mnie wkurzył wtedy TŻ, który zaczął mnie uciszać. Chamstwa nie cierpię i nie potrafię wtedy siedzieć cicho. A gdyby "pani" weszła i kulturalnie oznajmiła to ok, ale drzeć się i patrzeć na wszystkich z wyższością to dla mnie nie jest ok.

Znowu w ciąży jeszcze siedzę grzecznie w kolejce i słyszę - "te kobiety w ciąży to kultury nie mają, ciągle się wpychają i tylko by chciały bez kolejki. Jak nie umieją ciąży znieść to niech w ciąże nie zachodzą, albo niech sobie chodzą do poradni tylko dla takich w ciąży, a nie". Zaznaczam, że uprzejma, starsza pani siedziała na wprost mnie i o mnie to mówiła, byłam jedyną ciężarną w kolejce i CZEKAŁAM na swoją kolej, nie chciałam wejść poza kolejnością.

Cytat:
Smaka narobiłaś, przepis poproszę

kasian czekamy na wieści
A może przepisy tak jak mamy na innym wątku wrzucać też do klubu do specjalnego wątku tylko na przepisy.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:44   #1438
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
hmm,ale że jak to olał? whyyy?
Powiedział, że nie dziś. Kolejny dzień też nie dziś No to w końcu w tych nerwach się popłakałam i powiedziałam, że nie dostanie nic do rozwiązania... Miałam ochotę uciekac z tego łóżka, ale ☠☠☠☠a kanapa dopiero zamówiona A na fotel nie pójdę Codziennie mu to wypominam A co cholera jasna myśli, że jak on chce tego to wtedy można tylko, o nieee
Powiedział, że się boi, że mi coś zrobi i że młody w głowę dostaje Ale srają muchy będzie wiosna. Każda wymówka jest dobra
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-25, 12:46   #1439
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchaj, a moze maz ma jakies obawy, ze Ci zrobi krzywde, albo mu dziwnie, ze tam w srodku masz malenstwo.... pogadaj z nim szczerze zamiast sie boczyc

Cytat:
Powiem po pierwszej nocy jak się śpi. Na razie wydaje się być mega wygodny, tego mi właśnie brakowało

I tak, można w nim karmić.

Tu podaje dokładny link:
http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

Tu jest pokazane na ile sposobów można go używać:
https://www.google.pl/search?q=kojec...ml%3B775%3B517

Aha i jakbyście zamawiały to dostałam zniżkę 5%. Możecie ją wykorzystać, bo wygląda na to, że jest nielimitowana. Trzeba wpisać kod "Kolejne zakupy".
Dziekuje za info
Stary 2013-10-25, 12:49   #1440
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
joł joł joł, witam się z własnego łóżeczka!
kasiab- piwną czy pijaną
No super, że już domku Dobrze się czujesz?? Robiłam piwną
Cytat:
Ja to przez ten zakaz lekarza mam takie zboooooczone sny ze masakra jakas
Ja też A najgorsze jest to, że ja gadam przez sen i boję się , że mąż coś podsłucha
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A może przepisy tak jak mamy na innym wątku wrzucać też do klubu do specjalnego wątku tylko na przepisy.
Jestem za
MAMA- 03.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości