|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
psiapsióła poszła, zostałam sama
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze, że tego nie widziałam, bo bym spać znowu nie umiała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1412 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
![]() Cytat:
A ty bidulko nie dość, że z małym dzieckiem, to jeszcze w ciąży.. jestes dla mnie WIELKA, Kochana... ![]() teraz, jak psiapsióła poszła, to z nami poplotkuj.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Zwykły pszenno-żytni
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym mam Was, więc w między czasie mi się tak nie nudzi ![]() ![]() ![]() Dlatego niech szybko przyjdzie wiosna, póki jeszcze małęgo krzykacza nie ma ![]()
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Resztę badań wypisuje ginekolog chyba, że robisz na własną rękę to idziesz i mówisz co chcesz i tyle. Jak nie miałaś robionych badań hormonów to warto zrobić te podstawowe. Możesz poszukać innego gina (nigdy nie ma tak, że dany gin ma same dobre opinie). Najlepiej jakby gin skierował bo hormony robi się w odpowiednich dniach cyklu i ważna jest interpretacja. Idź do innego gina powiedz, że długo się staracie i że # to może Cię skieruje. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Nie odpowiedziałam bo nie mam tego problemu.
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Kochane, ja uciekam, bo mężowy wrócił.. muszę dziecię do kąpieli wyszykowac i do spania..
![]() a potem mam obiecany masaż i przyjemny wieczór przy filmie pod kocykiem i z gorąca herbatą z cytryną... ![]() Udanego wieczoru, babunki.. ![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszyscy z tą fasolką, my mamu jutro bo dostaliśmy od teściowej ![]() Właśnie nie wiem za co. Ja wiem, że będę miała cesarkę i się boję już teraz a w ciąży nie jestem. Wtedy miałam ogólne, teraz chcę zzo, tyle że boję się bólu głowy po tym znieczuleniu, bo nia raz słyszałam że tak jest. Miała tu któraś mamusia cc w znieczuleniu zewnątrzoponowym?
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
A mi jak na złość ósemka na dole chce wychodzić bo mnie boli... nie miała kiedy tylko teraz
![]()
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Okropna jest ta historia. Mnie najbardziej bulwersuje to, że za nieumyślne spowodowanie śmierci ludzie idą siedzieć, a tu lekarz z premedytacją (bo inaczej tego nazwać nie można) zabija dwójkę małych dzieciątek, a wytłumaczenie: przykro nam, nic nie dało się zrobić - jest tak przekonywujące, że staje się bezkarny. Później trzepie sobie taki 15000 zł na miesiąc za wypisywanie recept... no żyć nie umierać ![]()
![]() |
#1422 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Hej! Nie było mnie cały dzień, bo od rana miałam siostrzenicę, a później byli u nas znajomi.
Mloda! Sorki, ze nie zrobiłam Ci skrótu, ale dopiero teraz to przeczytałam ![]() God! Na komórce zdjęcia nie widzę, ale wierzę, że są dwie grube krechy. Super!! ![]() ![]() Leany! Masakra ta laska z tego wątku, który podałaś ![]() ![]() ![]() Karoloo! To oby jutro teścior wyszedł! Meire! Zdrówka życzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1424 | ||||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dobrze, że dzisiaj mało nadrabiania ![]() Ja większość dnia spędziłam u dziadków z okazji Dnia Babci i Dziadka. Poza tym dzisiaj wypada nasza rocznica - a TŻ zamiast ze mną w domu, to w pracy jest... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ileż ja się jeszcze parę miesięcy temu naczytałam, że z leczeniem niepłodności, to jedna wielka lipa, bo nikomu nie chce się diagnozować tego wcześniej, niż po roku czy nawet dwóch starań, a poza tym, że to droga impreza... Po czym przypadkiem dowiedziałam się, że istnieją państwowe poradnie leczenia niepłodności, do których skierowanie może wystawić choćby lekarz pierwszego kontaktu! Poszłam, więc do mojego internisty, powiedziałam, że staram się niecałe pół roku, dał mi skierowanie, zapisałam się do poradni leczenia niepłodności i 2 tygodnie później miałam tam termin wizyty ![]() Mam tam USG kilka razy co miesiąc od sierpnia, inseminację też tam normalnie robią - na razie nie interesowałam się na jakiej zasadzie, ale wiem, że bezpłatnie i chyba nie ma z tym większego problemu (kiedyś na monitoring przychodziło mniej więcej 10 dziewczyn, z czego czasem i połowa miała inseminację tego samego dnia ![]() Wiadomo, że w małym miasteczku będzie o to trudniej (aczkolwiek do tego nawet nie jest potrzebna poradnia leczenia niepłodności - czasem wystarczy sama ginekologia), ale jeśli do większego miasta nie ma się jakiejś kosmicznej odległości, to sprawa robi się już znacznie prostsza ![]() Wypowiedziałam się kiedyś w innym wątku o staraniach, gdzie dziewczyny pisały ile wydały na inseminację - jak usłyszały ode mnie, ze jest refundowana, to były w szoku, bo żaden lekarz nawet się o tym nie zająknął ![]() ![]() Sokowirówka to cudowna sprawa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Myślałam o zmianie. Tylko na razie nawet nie miałam za bardzo czasu żeby czegoś sensownego poszukać - a poza tym liczyłam na zaciążenie, więc długo łudziłam się, że wkrótce nie będę musiała tam przesiadywać godzinami... no ale jak widać, nic z tego nie wyszło ![]() Miło, ze chociaż Ty się stęskniłaś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze zacielawilas mnie ta klinika czy poradnia. Ciekawe czy mam jakieś szanse aby i mi dali skierowanie. Pewnie najbliższe jest w łodzi. Tylko z drugiej strony nie wiem czy moja historia kwalifikowala by nas do takiej poradni. Szkoda że nie mam żadnego zaufanego lekarza z którym mogłabym o tym wszystkim pogadać. Sprawdzalam koszt badan i wychodzi ok.500 muszę się przejść do przychodni i szpitala i zapytać o cennik. Tylko tak czytam, że badania immunologiczne anty cos ( tylko tutaj niby jak wyjdzie coś nie tak to trzeba acard brac _ któraś chyba z nas miała zapisany ? Może teraz po prostu mi go prEpisza? ) trzeba robić do 6 tyg po poronieniu, a hormony po 2,3 miesiącach od #. Coś mi się wydaje, że dluga droga przed nami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
31.12.13 ![]() 6.2.15 ![]() ![]() Edytowane przez maciejka1987 Czas edycji: 2014-01-18 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci tak: zawsze można ściemnić, że starania trwały dłużej, potem to poronienie... myślę, że to jak najbardziej kwalifikowałoby do takiej poradni ![]() ![]() To co prawda wiadomość z sprzed roku, ale może dalej mają umowę z NFZ: http://www.nfz-lodz.pl/index.php/dla...yc-nieplodnosc I jeszcze takie coś znalazłam: http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Porad...3/k236205.html
![]() |
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Jestem po 2 wizytach i na razie nie wiem wiele ale coś pomału mogę zacząć badać. Lekarz od niepłodności zlecił mi 1. histeroskopię ![]() 2.posiew chlamydia, mykopla., ureopl, posiew z pochwy 3. Seminogram+ chromatynę plemnikową 4. Przeciwciała antyfosfolipidowe 5. 16 18 dc progesteron W sumie każde z tych badań oprócz pierwszego i tak bym sama na własną rękę zrobiła, bo te i parę innych chciałam zrobić. A na nfz dostałam skierowanie na razie na tsh, ft3, ft4 i glukozę. Gin mówiła też, że jak już się będę starała to mam brać od 16dc duhaston. Pierwsze zrobię tarczycowe i glukozę, za tydzień mam przyjść z wynikami i zobaczymy co dalej. Genetyczne robię na własną rękę, tzn poszłam po skierowania do rodzinnego(niestety trzeba zrobić w nich poprawki bo nie tak wypisane,ale termin zaklepany) obydwoje gin. nie zleciło ich na razie, ale skoro są refundowane to nie ma co się zastanawiać, bo na sam termin czeka się ok 3 miesiące a na wynik około 1,5 miesiąca, więc jak by się wtedy dopiero łaskawie zdecydowali mi je zlecić to kolejne pół roku czekania... Na nfz wywaliła wielkie oczy, że kariotyp jest po 3 poronieniach, a wszędzie pisze, że akurat to jest po 2... Powiedziała, że na razie nie wypisze bo ją zwolnią za takie drogie badania, że na początku wypisuje... Vioris pytałaś o znieczulenie, ja w sumie nie wiem już jakie miałam czy zewnątrzoponowe czy podpajęczynówkowe bo oba są w okolicach kręgosłupa, wiem tylko, że byłam szczęśliwa, że je dostałam i wreszcie po 5 godzinach strasznych bóli i skurczów momentalnie cisza i wreszcie odpoczęłam na stole ![]() Maciejka będzie dobrze, musimy przejść przez te badania. Nie nadrobiłam bo miałam 2 ciężkie dni i nie mam siły, do tego skończyłam ćwiczyć po g. 24 i padam. Katekatee napisałam Ci na PW., a jeżeli chodzi o wizaz to mi też ciężko tu zaglądać i jestem i będę rzadko, bo nie chcę za dużo rozmyślać a tu siedząc tak się dzieje. Skupię się na badaniach, ale też nie wszystko na raz, powoli, nie staramy się na razie. Aha zapomniałam dodać, że w kolejce na nfz czekałam ponad 2 h na wizytę a w tym czasie tata zajmował się małym na zenątrz i w samochodzie..., do tego mieli pilny wyjazd na godzinę a ja jeszcze byłam w poczekalni i się tylko denerwowałam, a do tego kobiety się wpychały i nie szło wg godzin tylko kto jak przyszedł... I nie idź tu prywatnie...
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-01-19 o 02:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy to możliwe że jak leże na kanapie w salonie to mi zawsze potem brzuch twardnieje?? Bo tak mam. Jak siedzę cały dzień to nic. Jak leżę w łóżku to nic. A jak się tylko położę na kanapę to zawsze mi potem brzuch twardnieje.
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() ![]() Jagodzia! Nie wiem co z tym brzuchem ![]() Leany! Wszystkiego naj z okazji rocznicy! ![]() Kamel! O rany, o połowie badań to nie słyszałam. Dobrze, że już jesteś po wizycie i wiesz co masz na początek zrobić. A z tymi kolejkami to masakra jakaś! Nasza polska służba zdrowia... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1430 | |||
Zakorzenienie
|
Teraz uwaga dl wszystkich staraczek! kuzynka po 5latach niepłodności zaszła w ciążę
![]() ![]() ![]() Biedna już się pogodziła, że jest bezpłodna ![]() Cytat:
![]() U rodziny męża też dziecko umarło, bo lekarz uparł się na poród siłami natury. Chłopak by miał teraz 21 lat...No ale wtedy to też inne czasy były. Cytat:
![]() ![]() ![]() A no tęskniłam, bo często bywałaś swego czasu, a teraz to prawie Cię nie ma. No ale nie dziwię się, że nie masz czasu ani chęci by tu zajrzeć. Teraz wypoczywaj ![]() Kamel ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że pomoże Ci to w staraniu o upragnioną fasolkę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- gdzie KArolo z testem ![]()
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie gdzie Karoloo z testem? Z pozytywnym testem mam nadzieję!! ![]() I gdzie Leine z relacją po imprezce córki? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Witam się z łóżeczka jeszcze
![]() Kolejny nudny dzień się szykuje ![]() Kamel dziękuje za info ![]() Carmena super że kuzynka zaszła, to daje nadzieję ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1433 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mania, już jestem ![]() Kotka dziękuję za życzenia dla córci ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-19 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Rozeznanie
|
Cześć Lasencje
![]() God super mocne krechy, piękne ![]() Miałam zewnątrzoponowe przy operacji ![]() Cytat:
![]() Katekate życzę Ci dużo siły i żeby wyjazd był udany. Wpadaj do Nas od czasu do czasu na ploty ![]() Kamelku teraz po tych wszystkich badaniach to już na pewno sporo się rzeczy wyjaśni. Życzę Ci zdrówka i dużo spokoju ![]() Karoloo gdzie teścik? Jak tam Twoja stopa? PannaMagda fajnie że na takich lekarzy trafiłaś i że konkretny plan działania masz ustalony ![]() maciejka1987 to jakie Ty badania chcesz zrobić że aż tyle kasy na to pójdzie ?? ![]() Meire półtora-roku chorowania? ![]() ![]() Elfka i jak pizza ?? ![]() plusia6 niestety ja też nie znam nikogo takiego. A o co dokładnie chodzi z tą astmą, o co chcesz zapytać?? Kobity co Wy tak te avatarki zmieniacie? I jeszcze teraz widzę Vioris swoje graty wystawiła ![]() Wczoraj byli u Nas znajomi z pracy męża no i trzeba było przygotować to i owo, od rana sprzątanie, potem zakupy i gotowanie. Imprezka udana a dzisiaj u mnie mega skok, ale to pewnie przez wczorajszy alko ![]()
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Mam dwa newsy
![]() a) impreza się super udała, goście siedzieli do późna ![]() ![]() b) moja córka jest odpieluchowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to 5 albo 6 dzień już ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pogoda paskudna a fee. Nic się nie chce.
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Twoje cycuszki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Leine! No to super, że imprezka się udała!!!
![]() ![]() Mloda! My też wczoraj mieliśmy znajomych, od rana sprzątanie itp. Ale nic nie piłam, a tempka mi dziś spadła haha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-01-19 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zadomowienie
|
witam się,
u mnie wreszcie biało ![]() Cytat:
![]() a ja od wczoraj ledwo chodzę, jakiś ból mnie dopadł od kręgosłupa chyba, na lewą nogę nie mogę stanąć, normalnie szok, chodzę jak kaleka, mam nadzieję, że to minie bo nie wyobrażam sobie takiego bólu cały czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.