![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie całkiem pogłupieli
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;67683171]Nic nie mam z Biedrą, Lidla lubię tak samo mocno. Po prostu jeśli chodzi o mięso z Biedronki to wiem od osoby, która się tym zajmuje jak to wygląda i jedna z wizażanek również o tym słyszała. Mój znajomy nie pracuje dla Biedronki i nikt mu nie płaci za reklamę, po prostu widzi jak to u niego w pracy wygląda
![]() Pogrubione - nie obśmiewaj mnie tak, bo to wcale nie jest takie rzadkie. Biedronka miewa dedykowane serie np. moje ukochane kabanosy z Kanii tylko w Biedronce mają większą gramaturę o 20% lub 25% (a cena jak za standardową). A co do mięsa np. pakowanego no to owszem, myślę że ze względu właśnie na te standardy jakości będziesz miała inne mięso na stoisku Kanii/Sokołowa/łorewa, a inne w Biedronce sprzedawane jako "Kraina Mięsa", czy jak to tam jest.[/QUOTE] Gramatura to juz cos co mogą sobie wynegocjowac, ale to cały czas ten sam skład. Dlatego nie rozumiem jakie to inne wędliny danej marki kupuję niby w biedrze a gdzie indziej nie? Co kto tam wyprawia z mięsem to szczerze powiem , ze wszystkim im po równo nie wierzę, tak samo sieciówkom jak i mniejszym mięsnym. ![]()
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A czy skład jest identyczny tych kabanosów to powiem szczerze nie wiem, jeszcze nie sprawdzałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ja nie jestem przywiązana do żadnej sieci. Chodzę do Biedry, bo mam najbliżej, ale długie lata chodziłam do Lidla i Tesco, bo z kolei te sklepy miałam pod nosem. Więc u mnie to po prostu zależy, co mam pod domem/pracą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;67684436]Po prostu chodzi o to, że np. mięso mielone wieprzowo-wołowe dla Biedronki, które potem sprzedają jako Kraina Mięsa, idzie na jedną kupkę, a ten sam rodzaj mięsa, tylko gorszej jakości, czy gorzej 'traktowany', czy z dodatkiem gorszej jakości surowca (nie wiem, nie znam się na tym jak to dokładnie wygląda) idzie na drugą kupkę. Na moje jest tak dlatego, że Biedronka to po prostu sprawdza i jak przyjdzie kontrola stamtąd i zobaczy jakiś syf, no to głowy polecą, więc na biedronkowym mięsie nie będą nic czarować. A jak sobie firma sprzedaje ten sam rodzaj mięska pod swoją 'banderą', no to już sobie może pozwolić na więcej luzu i wrzucić tam dodatkowe niespodzianki np. właśnie surowiec gorszej jakości. Nie wiem, czy to jasno wyjaśniłam jak ja to widzę.
A czy skład jest identyczny tych kabanosów to powiem szczerze nie wiem, jeszcze nie sprawdzałam.[/QUOTE] Zgadzam się. To samo jest z pieczarkami, w zaprzyjaźnionej pieczarkarni najlepsze idą dla Biedronki, potem do innych sklepów, a najgorsze... do Tesco ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, moj post byl troche ironiczny; domyslam sie, ze wykorzystali to glownie cwaniacy (naprawde biedni ludzie sa czesto o wiele bardziej gospodarni i honorowi...) i wysmialam w ten sposob, jak bardzo nieprzemyslana byla ta akcja ze strony LIDLa. Oni placa gruba kase swoim specjalistom od marketingu na wysokim szczeblu i ci ludzie mogli przewidziec, ze cos takiego bedzie mialo miejsce. A wychodzenie z zalozenia, ze ludzie nie cwaniacza daleko ich nie zaprowadzilo. Aha, co do pierwszego posta: na poczatku, jak przeczytalam kurczaki za zlotowke, to myslalam, ze chodzi o zwykle kurczaki, i mysle sobie: no dobra, co sie ludziom tak bardzo dziwic, jak w ramach promocji mieso jest wystawione prawie ze za darmo (nawet to PRAWIE bylam w stanie zrozumiec ![]() ![]() A te sieci w ogole sa smieszne, dialog w trakcie jednej z moich nielicznych eskapad na zasadzie: jestem na miescie w nocy, glodna, nic innego nie ma otwarte: - Poprosze hamburgera i frytki - Z napojem? - nie, bez - ale bez napoju jest drozej I bierzesz ten napoj, nie dlatego, ze chcesz, nie dlatego, ze chcesz zaoszczedzic i nie dlatego, ze to taka promocja, ale dlatego, ze nie chcesz przeplacac tylko przez to, ze nie wzielas napoju. I potem lazisz z tym pollitrowym kubkiem mazi cocacolopodobnej i nie wiesz, co z tym zrobic, i zmuszasz sie jednak do picia, bo marnotractwo. Edytowane przez 763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 Czas edycji: 2016-11-18 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Jak pogrzebię w pamięci, to punkty zbierałam dwa razy - raz nazbierałam na Orlenie na bony, którymi zapłaciłam za perfumy w Douglasie, a drugi raz na jakis nóż ze Stokrotki.
Maskotki z biedry są paskudne i kompletnie nie rozumiem ich fenomenu (zwłaszcza że u chińczyka to sami goowno wychodzi o niebo taniej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomijam fakt, że mam w promieniu może 3 km trzy Biedronki, dwa Tesco, Lidla i właśnie budują Aldi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() takie marnotrawstwo jest po prostu przykre ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wizażowy Kot Igor
|
Moim zdaniem to jest niedopuszczalne, zwłaszcza że stale slyszę dookoła utyskiwania na biedę lub, że "mało kasy". Tymczasem ludzie dostają małpiego rozumu jeśli sklepy mają być zamknięte na jeden lub kilka dni (w przypadku świąt są to DWA dni): wózki mają wypchane z górką. No przecież nie przeżrą tego bo żołądki nagle cudownie im się nie powiększą kilka razy. Nie przeczę, ze i ja robię świąteczne zakupy ale raczej odrobinę tylko większe niż przed weekendem. Po prostu wtedy staram się kupić nieco lepsze jedzenie, którego na co dzień nie kupuję. Nigdy nie pojmę tego masowego wykupywania żarcia na dwa dni świąt.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
lokalna gwiazda
|
Moja koleżanka ani nie bierze dzieci na zakupy, ani nie wydaje pieniędzy na jakieś bzdety, ale któregoś dnia dziecko wróciło z przedszkola i mówi:
"Wszystkie dzieci mają Świeżaki. Wszystkie. Tylko ja nie." I nawet nie chodziło o to, że jej się podobają, ale że ona jedna nie miała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Rejestrując kartę lojalnościową nie trzeba podawać prawdziwych danych.
Kupiłam nową kartę sim tylko do internetu w smartfonie. dostaję non stop smsy o pożyczkach. Nic nie udostępniałam nigdzie. Więc stwierdziłam że skoro i tak spam przychodzi to podam ten nr do rejestracji w biedrze. W ogóle ten nr jest dziwny bo dzwoniła do mnie babka pytając czy dziecko aktualne ![]() ![]() Mój tata ma ten sam nr od wielu lat- jeszcze wtedy była Idea. I też wydzwaniają z piedołami, wysyłają smsy. Jeszcze nawet tej karty nie rejestrował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Owszem korzystam z promocji, ale takich "normalnych" i w pobliskich sklepach. Ta walka na promocje miedzy sklepami sprawia, że ceny regularne są mocno zawyżone. Teraz chcę przypilnować jakiejś promocji na szampon trwale koloryzujący, bo cena regularna jest 3 razy wyższa. A propos Wittchena. Często zamawiałam torebki i walizki firmy Vip Collection na ich stronie internetowej i zawsze na fakturze była nazwa Wittchen, tak samo wszelkie opakowania z tym logo. Mam torebkę Vip Collection i identyczną (wnioskuję po zdjęciu) sprzedawał Wittchen w Lidlu za wyższą cenę przy tym pierwszym szaleństwie. Wiele polskich firm część kolekcji zamawia na Dalekim Wschodzie łącznie z zleceniem wytłoczenia nazwy. Nie wiem dlaczego tak działa ten wyraz: skóra. Skóry są różnej jakości i 250 zł za torebkę z skóry słabej/średniej jakości to niemało. Do Lidla nie chodzę bo mi nie po drodze, do B. często bo mam 2 w pobliżu, ale nie kupuję tam wszystkich produktów. Kartę chciałam zarejestrować tylko imieniem i nieużywanym numerem telefonu i się nie udało (bo nie odebrałam i nie odesłałam sms). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
cyrk na kółkach
![]() na allegro świeżaki są opisane jako największy hit 2016 roku w Polsce http://allegro.pl/swiezaki-gang-plus...612933026.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |||
Zakorzenienie
|
ja tam zbierałam na świeżaka i zamierzam sie zapisać na listę, no ale nie dostanę to nie, dramatu nie będzie. no ale do zbierania naklejek podchodziłam na zasadzie uda się to się uda, nie to nie. nie dobierałam rzeczy których nie planowałam kupić byleby dobić do 40, brakowało mi 1-2 zł do naklejki no nic żyje się dalej, nie wybierałam też B tylko dlatego bo tam dają naklejki, także jak pluszaka nie będzie to płakać nie będę bo stratna nie jestem. nr tel który podałam to też taki którego nie rejestrowałam i nie zamierzam tego robić także nie wiedzą że ja to ja.
a że ktoś kupował rzeczy niepotrzebne, rzeczy które musiał wyrzucić bo się przeterminowały czy zamiast zapłacić za zakupy w innym sklepie mniej to wybierał B mimo że drożej no ale naklejki, no to już jego sprawa. ale trzeba pamiętać że obok osób które robią zakupy tylko w określonym miejscu i liczą ile zapłacą aby w razie czego coś dołożyć bo naklejki, są też osoby które robią zakupy bo robiłyby je tam nawet jakby akcji nie było i nie lamentują bo się okazało że brakło grosza do gratisu. kiedyś w busach których jeździłam była akcja któryś przejazd gratis, busa wybierałam ze względu na niższą cenę i częstsze kursy w porównaniu z konkurencją, jeździłam jak musiałam, no i co miałam nie skorzystać z darmowego przejazdu w imie zasady? akcja L i zwracanie masy pustych opakowań to już gorsza sprawa, kurcze mi by było wstyd przynosić cale siaty opakowań bo jak to gdzies ktoś słusznie zauważył, czasem wyglądało to jakby ktoś śmeitnik na taśmę wysypał. nigdy też nie zrozumię ludzi którzy zamiast kupić coś w sklepie X wybierają sklep Y bo tam taniej, przy czym sklep X mają pod nosem, do Y muszą dojechać i okazuje się że na dojazd stracili więcej niż zaoszczędzili na zakupach. wszystkie akcje typu kup za pół ceny, albo zwracamy za zakupy ale w formie bonu który musisz wykorzystać u nas, pokazują ile ludzi wpada w pułapkę i wydaje kupę kasy na rzeczy których gdyby nie promocja w ogóle nie planowaliby kupić, myślą że tyle zaoszczędzili a tak naprawdę stracili. Cytat:
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67655296]Tak mi się przypomniało... Jakieś pół roku temu PUP w moim mieście organizował darmowe szkolenia dla pracowników, czy coś takiego. Tylko przedsiębiorca musiał pracowników zgłosić. Liczba miejsc była ograniczona. Dzień przed tym, kiedy zapisy miały się zacząć pod drzwiami ustawiała się kolejka, stali tam całą noc. Zrobili listę stojących, odczytywali co pół godziny, jak kogoś nie było, to wypadał. Następnego dnia miejsc już nie było, bo pod tym budynkiem stał naprawdę TŁUM ludzi.[/QUOTE] w przypadku szkoleń mogę to jak najbardziej zrozumieć, ktoś jest bezrobotny więc ciężko mu może być opłacić sobie samemu szkolenie bo to jest już kwestia kilku stów nawet kilkunastu. jak ma możliwość zrobienia szkolenia za darmo, a wie że może mu po tym być łatwiej znaleźć pracę, albo jak to czasem jest ma zagwarantowane że go pracodawca na jakiś tam okres zatrudni to chce skorzystać Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie tak, ale gdyby nie brali, to i tak by zgniły, tylko w magazynie. Jak wiele innych polskich jabłek, o czym była mowa parę lat temu po zakazie eksportu na wschód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co innego 'kupne' bazy np. (teoretycznie) wyłącznie kobiet pomiędzy 30-45 rokiem życia, które mają dziecko, ale z takich baz, które faktycznie mogą pochodzić np. z kart lojalnościowych, nie korzystają firmy, które wciskają garnki, pościele, czy inne dziadostwo (bo po co mają płacić, skoro można wygenerować numery, tutaj nie potrzebują konkretnego targetu), tylko firmy zajmujące się badaniami rynku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;67701836].faktycznie mogą pochodzić np. z kart lojalnościowych, nie korzystają firmy, które wciskają garnki, pościele, czy inne dziadostwo (bo po co mają płacić, skoro można wygenerować numery, tutaj nie potrzebują konkretnego targetu), tylko firmy zajmujące się badaniami rynku.[/QUOTE]
Firmy korzystają też ze starych książek telefonicznych wybierając użytkowników o "starodawnych " imionach, aby zaprosić ich na pokazy garnków, materacy, medykamentów... Ostatnio do skrzynki wrzucono mi ulotkę z zaproszeniem na jakiś pokaz, ale tylko dla osób powyżej 45 lat, choć to co oferowali teoretycznie może być potrzebne i 20 latkowi. Wiedzą że młodzi ludzie już nie są tak podatni na manipulację. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2016-11-19 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ogólnie jakości pieczarek nie czaję. Albo sa swieże i biorę, albo starawe i nie biorę, bez względu gdzie jestem. A juz jak na jednej pólce na tym samym nawozie rosły, to jakaż to różnica jakości jest? przeciez zbiory są regularnie i się zbiera pieczarki okreslonej wielkosci po prostu. :/ Jaka moze byc róznica jakości pomiedzy pieczarkami z tego samego zbioru, co rosły od siebie w odległosci 15 cm w tej samej pieczarkarni ![]() Jak juz raz na ruski rok potrzebuję kupić pieczarkę, to jednak ide do np. tesco, nie dlatego ze to najlepszy ze sklepów ![]() Obok zawsze świeze schitake i boczniakito się jeszcze mozna połąsić zamiast pieczarek. Sobie lubie mieć wybór jak już się na coś uparłam. ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Żadne zapisy
![]() Biedronka w związku z brakiem maskotek wyszła z inicjatywą, że każdy mający uzupełniony kupon, dostanie maskotkę. Tylko trzeba się zgłaszać do odpowiedniej osoby w sklepie. Ot, cała historia... Co do podawania danych...przy kartach lojalnościowych też niektórzy je podają.
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Numerami telefonów handlują same sieci komórkowe między sobą.
Nam się kończy abo i o dziwo dzwonią do mnie nagle z wszystkich możliwych sieci.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Jej, te zdjęcia z otwarcia galerii w Mielcu to prawie jak uchodźcy w Calais. Ten sam poziom desperacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
lokalna gwiazda
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;67725131]Jej, te zdjęcia z otwarcia galerii w Mielcu to prawie jak uchodźcy w Calais. Ten sam poziom desperacji.[/QUOTE]
Widziałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę do biedronki, bo mieszkam w małym miasteczku i właściwie tylko to u nas jest. Na świeżaka uzbierałam, bo nie było innej rady, skoro tylko tam właściwie robię zakupy. Dodatkowo jakoś na początku listopada była akcja podwajania punktów i za jednym razem dostałam wtedy aż 12 naklejek, robiąc po prostu zwykłe zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O dziwo tez panie kasjerki nie patrzyly na mnie spod byka ani jak na kosmite, jak to pisala uzytkowniczka na pierwszej stronie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
A ja jak rasowa Grażyna zapisałam się dziś na odbiór świeżaka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;67684436]Po prostu chodzi o to, że np. mięso mielone wieprzowo-wołowe dla Biedronki, które potem sprzedają jako Kraina Mięsa, idzie na jedną kupkę, a ten sam rodzaj mięsa, tylko gorszej jakości, czy gorzej 'traktowany', czy z dodatkiem gorszej jakości surowca (nie wiem, nie znam się na tym jak to dokładnie wygląda) idzie na drugą kupkę. Na moje jest tak dlatego, że Biedronka to po prostu sprawdza i jak przyjdzie kontrola stamtąd i zobaczy jakiś syf, no to głowy polecą, więc na biedronkowym mięsie nie będą nic czarować. A jak sobie firma sprzedaje ten sam rodzaj mięska pod swoją 'banderą', no to już sobie może pozwolić na więcej luzu i wrzucić tam dodatkowe niespodzianki np. właśnie surowiec gorszej jakości. Nie wiem, czy to jasno wyjaśniłam jak ja to widzę.
A czy skład jest identyczny tych kabanosów to powiem szczerze nie wiem, jeszcze nie sprawdzałam.[/QUOTE] Ja kiedyś pracowałam powiedzmy że dla Biedronki. Dana firma X zlecala pakowanie pierdoł. Kontrole były kosmiczne jak na taki produkt który robiliśmy. Więc zapewne przy jedzeniu wcale nie jest gorzej. Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;67756621]wstydź się
![]() No właśnie się nie wstydzę, dlatego napisałam i jak ktoś się zastanawia, co siedzi w głowie takiego człowieka, co się zapisuje na listę kolejkową, to na szanse zapytać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
ja odebrałam żel do twarzy organique za 1 gr. Toż to szczyt grażynizmu.
Zastanawiam się kto wymyślił że cebulaków trzeba nazwać Januszem i Grażyna. Na pewno jakiś idiota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.