![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak po przeglądzie? Cytat:
W sumie te wygrane w totka są tak wielkie, że mi tyle nie potrzebne na mój mały domek. Jakby co mogę się z Wami podzielić (Martunia chcesz też?) 😉 Tylko jest jeden problem muszę zacząć grać 😂 Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O Toto żeby wygrać, trzeba grać 😃 Cudowna macie pogodę zazdroszczę Wam tego morza ! 😍 Życzę wspaniałego odpoczynku. Cytat:
A jak Twoja mama? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie! Ostatnio sobie siedzimy a ten do mnie "wiesz to ja jadę sobie betoniarki pooglądać" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam już wizję domu, tylko nigdzie nie ma takiego projektu. Mam punkty które muszą być ujęte w projekcie. I w ogóle to myślę nad projektem indywidualnym bo nie wiem czy mi ktoś dogodzi. Muszę swoją wiedzę ze studiów odświeżyć i sama sobie projekt w Cadzie narysuje 😂 Cytat:
Czyli macie projekt indywidualny dobrze rozumiem? Cytat:
![]() Ja już liczyłam, że będzie mi marudzić i uciekniemy do sypialni odpoczać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Czyscicie dzieciom noski? Tak poprostu bo mają tam brudno? Ja jak coś widzę to psikam woda i czyszcze patyczkiem ale mała tego nienawidzi. Placze na sam widok a przeważnie każdego wieczoru muszę jej czyscic. Nie chce odciągnąć frida bo też nie chce a do tego wysusza sluzowke a płacz jest ten sam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Anulus - spacerówka to chyba jednak porządniejsza jest i mniej kompaktowa od parasolki. A parasolka to taki wózek, który mi osobiście się kojarzy z wózkiem dla lalki:P Jeszcze bardziej kompaktowa jest - składasz jakoś tak wzdłuż, rączka do rączki, że ci taki długi przedmiot wychodzi, stąd chyba nazwa parasolka.
To ja nie wiem czy mój wózek z zestawu jest jakiś bardziej kompaktowy, czy po prostu mam dobry samochód do wózka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga bolączka to usytuowanie klatki schodowej, teraz umieściłabym ja w innym miejscu Jest też parę innych drobiazgów jak za wąski wiatrołap czy za mały salon (wydawało mi się że 29m2 będzie wystarczająco ale teraz wolałabym poświęcić przestrzeń innych pomieszczeń na korzyść wielkiego, przestronnego salonu). A to są rzeczy które mi nie pasują jeszcze zanim zamieszkslismy, ciekawe ile ich będzie jak już się wprowadzimy 😀 My właśnie zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny i uważam że to był błąd. Jak ktoś się nie zna na architekturze tak jak my to nie powinien się bawić w projektanta. To co wydaje się ok w naszej głowie nie do końca dobrze wychodzi w rzeczywistości. Dlatego teraz wybrałabym gotowy projekt stworzony przez osobę która ma wyobraźnię i wie co będzie dobrze funkcjonować. Na rynku jest tyle gotowych, przemyslanych projektów że na pewno da się coś z nich wybrać Chyba że Ty masz w głowie swój idealny projekt i wiesz że wszystko dobrze w nim zagra 🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkamy nad Bałtykiem ale polskie morze ma swój klimat latem😍 tutaj to wygląda zupełnie inaczej, ale to mamy nacodzien Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- My planujemy kiedyś kupić dom to dobrze wiedzieć te rzeczy. Teraz byłaby możliwość bo aktualnie nasze mieszkanie jest warte tyle ile zapłacilibysmy za domek pod miastem ale do remontu i narazie nie chcialabym się na to pisać z małym dzieckiem bo przecież nie zamieszkamy u nikogo na czas remontu bo i jak jak nie mamy tu rodziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Salon rzeczywiście nie jest wielki, ale po co w sumie Wam większy. Moja siostra ma 38m2 i jest ogromny tylko że ona musi umieścić przy stole około 30 osob na imprezach rodzinnych. A Wy aż tak dużej rodziny nie macie chyba? Ale przeciez Wasz projekt przeszedł przez ręce architekta? Ktoś ta Wasza wizję musiał przenieść na projekt? Ja jeszcze nie znalazłam domu w którym wszystko by było tak jak bym chciała, ale to prawda że tego jest cała masa może się jeszcze uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2017-03-11 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy zdecydowani na spacerowkę, ale jednak zastanawiamy się nad tym. Dawalismy radę w gondoli xlandera, to może i spacerówka się jakoś upchnie.
Będziemy sprawdzać, w razie czego pójdzie się i kupi. Na razie jeździmy w gondoli i wiemy, że stelaż nam odpowiada, bo ma pompowane koła. W sumie ten wózek ma być głównie w terenie. Zobaczymy jak się wersja spacerowa xlandera będzie sprawowała. Szyku to się nią nigdzie nie zada, ale ja nie jestem podatna na oczekiwania społeczne ![]() ![]() W wakacje jesteśmy zaproszeni na ślub i wesele do bliskiego kuzyna, brata ciotecznego. Sęk w tym, że to 8 godzin stąd. A z dzieckiem to i znacznie dłużej. Pojechałybyscie w podobnej sytuacji? Czy jest sens narażać Alicję na tak długą drogę, żeby posiedzieć dwie godzinki na weselu? W sumie najważniejszy jest ślub, nie kotlet, ale mam wątpliwości... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#132 |
Moderatorka z pazurem
|
Dzustam, jesli da sie to polaczyc z wakacjami, to ja bym to rozwazyla, ale jesli macie jechac 8h i zaraz wracac, to sens jest zaden.
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Narzeczona kuzyna jest ze Śląska, my mamy sporo rodziny na Śląsku, więc zawsze można by ich odwiedzić przy okazji. Ale nie oszukujmy się, nie marzę o wakacjach na Śląsku
![]() Brzydko nie pojechać, ale tyle godzin w samochodzie mnie przeraża... szczególnie, że też motywacja jest średnia, bo inaczej się jedzie na wczasy, a inaczej "zadaniowo" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#134 | |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część szósta
Ja mam dom dla Fab ale nie dla Mii
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Mia powierzchni użytkowej mamy 163m2. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
To może gdzieś koło Nas ![]() ![]() Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2017-03-12 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Do wyboru, do koloru: Jaworzno, Katowice, Chorzów, Ruda Śląska
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To baaardzo blisko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Z głębokiego Podlasia
![]() ![]() A tak w ogóle, to ja uwielbiam Wrocław <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#139 | |
Zadomowienie
|
Gratki Ola, przy okazji my też się pochwalimy - w tym tygodniu odebraliśmy pozwolenie na budowę. Ruszamy prawdopodobnie zw przyszłym miesiącu.
Cytat:
Przystosowanie jakiegokolwiek gotowego projektu ze względu an istotne zmiany w projekcie było niewiele tańsze niż zaprojektowanie pod podstaw. Ogólnie jesteśmy zadowoleni - architekt dostał przykłady co nam się mniej więcej podoba. Oczywiście pierwszą wersję modyfikowaliśmy jeszcze, ale kilka sensownych rozwiązań zaproponował sam. Ola, co do spiżarni to u nas prędzej będzie w kotłowni niż w garażu. Tym bardziej, że i tak ogrzewanie będzie przy pomocy pompy ciepła, więc żadnych spalin tam nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie czekamy na wyniki jestem dobrej mysli. Cytat:
![]() Cytat:
![]() My tez mamy w czerwcu slub, jeszcze nie podjelismy decyzji czy jedziemy. Cytat:
![]() Zazdroszcze Wam domkow Dziewczyny ![]() ![]() Narazie czekamy jeszcze rok na nasze mieszkanko. Omijaja mnie problemy zwiazane ze zmianami lokatorskimi czy tez urzadzanie bo moj maz jest arch wnetrz ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ten garaż zawsze będzie bolączka że się jednak nie zdecydowaliśmy Na szczęście oprócz tych paru rzeczy projekt ma też wiele zalet z których jestem bardzo zadowolona ze udało nam się je zrealizować - będziemy mieć wielki narożny taras z widokiem na las, przy sypialni będę mieć wymarzoną duża garderobę, pokoiki dla dzieci też wyszły super. Ale wiadomo że czepiam się najbardziej tego z czego nie jestem zadowolona. Ale ja to taki typ co nigdy nie jest w pełni usatysfakcjonowany, zawsze znajdę coś co mi przeszkadza i na tym się skupiam zamiast na pozytywach 😉 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Węgiel to dość ryzykowne posunięcie przy obecnej polityce proekologicznej, walce ze smogiem itp. Macie jeszcze dużo czasu ale zastanówcie się czy jednak nie wybrać innego rodzaju pieca Nasza kotłownia jest ogromna ale to jedno z marzeń męża żeby mieć swoje królestwo w tym domu 😜 Ja mam duża garderobę, on kotłownie 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez fablous Czas edycji: 2017-03-12 o 11:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My póki co jesteśmy w lesie 🙂 Długo czekaliście na pozwolenie ? Coraz bardziej podoba mi się pomysł projektu indywidualnego, byle tylko znaleźć kogoś sensownego kto podpowie najlepsze rozwiązania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze że żałuje że projekt wybierałam będąc jeszcze bezdzietna bo miałam zupełnie inną perspektywę na różne kwestie. Teraz myślę wyłącznie pod kątem tego co może Alusi przeszkadzać i jakie rozwiązania wybrać żeby czula się swobodnie w domu 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zazdro milion domów...my tu jesteścmy w czarnej żeby wziąć 60m2 na kredyt. Nie wiem jak Wy to robicie, bo my też oboje pracujemy a tu dupa blada
![]()
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz doświetlenie salonu na innej ścianie to raczej nie masz się co martwić, ja bym chciała aby taras był częścią domu czyli zadaszony tym samym dachem bez dodatkowych zadaszeń ![]() Myślę, że wszystko ma swoje plusy i minusy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
co do wózka, to ja nie planuję kupować kolejnej spacerówki, przebujamy się w tej aktualnej a później ( i na wyskoki autem) mamy parasolki
#148 |
Zakorzenienie
|
Kurde denerwuje mnie ten facet dzis od rana.
Siedzi przeglada durnoty w internecie. Mnie podwozie boli a latam za Niuniutalem ten mi sie tlucze po brzuchu. Potem probuje go uspic (zawsze sciszamy tv) to nie rypie az sama wracam i sciszam. Serio nie mozna sie domyslic czegos co codziennie sie powtarza? Malutas wspina sie na suszarke z praniem D. ja tylko przesuwa w ta i tamta zamiast zwyczajnie zlozyc i schowac. Naczynia po sniadaniu zostawione robi sobie jakiegos szejka to swoj szejker umyje od razu ale juz szklanki czy talerze po sniadaniu stoja dalej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
my mamy zaproszenie na ślub na sierpień w rodzinne strony K. i póki co planujemy ten wyjazd - też z 10h drogi z maluchem się zbierze, ale pewnie też chwilę tam zostaniemy żeby choć odsapnąć
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czeka popołudnie z teściami 😏 Już wolałabym tylko starego co mnie wnerwia niż teściowa która mnie do białej gorączki doprowadza Więc Twoja niedziela i tak jest przyjemniejsza 😀 ale pewnie mogłoby być lepiej więc zabierz D komputer i zagon go do dziecka, spędzicie ten czas wspólnie we troje Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.