![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: ze składu sznurowadeł
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1245830072 Przepiekne!!!!
![]()
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
przepiękne kolczyki a oprawa kamieni po prostu ..... nie masz sobie równych. Zazdroszczę tej umiejętności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
w tych pierwszych dla mnie niepotrzebny ten cytryn na dole
tak, te drugie z kianitem sa obłędne...w swojej doskonałości.... takie chłodne, satynowe i bardzo romantyczne. Przepiękna forma. Jedna z najpiekniejszych Twoich prac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ależ ślicznośći!!!
Kolczyki z wrzutu z wisiorem śliczne, ale te ostatnie - no, bomba!!! Cudne!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
ufff , musze powiedzieć że z tymi niebieskimi kolczykami to się namęczyłam - głównie jeśli chodzi o dobór kamieni na gronko. Przerabiałam chyba z 5 wersji , kiedy kolczyki już były prawie gotowe a wciąż nie byłam zadowolona ... no ale wkońcu wczoraj w nocy udało mi się dojść do zadowalającej mnie postaci
![]() - drugie kolczyki powstały dla osoby która zaopiekowała się papierową pomiętą bransoletką ![]() Tak sobie jeszcze czytałam wpis Smoczka i faktycznie wydaje mi się że AC jest bardzo pojemnym materiałem jeśli chodzi o wyraz. Taki wirewrapping narzuca z góry pewne ramy i niejako z góry takie prace mają dość określony charakter - nie jest łatwo doprawcować się własnych, rozpoznawalnych środków wyrazu. Wydaje mi się, że w AC prędzej czy później każdy znajduje (jeśli szuka) swój własny styl. I faktycznie fajnie jest obserwować czy to dość oszczędne w formie prace Esart, czy barokowe nieprawdopodobnie wymuskane prace Draki. Poza tym wszystkim fajne jest zgadywać jakich technik dana praca wymagała. Kukanie dokładne na zdjęcie i zgadywanie: pasta? strzykawka? może blacha i lutowanie, a może blacha młotkowana ;-) Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2009-07-02 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Piękne obie pary! Jako, że sama wolę prościej, to pierwsze bardziej by mi się podobaly bez kamyczkow u gory, a drugie są bombowe!!!
Nie mogę oderwać oczu od tych pieknych prac z AC czy blachy... Niech tylko bedę miala trochę wolnego czasu bez dzieci... Zazdroszczę Ci tych cudności ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Pomietolone kolczyczki super
![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
te są wspaniałe http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1246260866
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze kolczyki boskie (pięknie zakuwasz kamienie, tak równiutko), tylko też bym im usunęła te gronka u góry, ale ludzie takie lubią. Dla mnie wystarczyłyby same doły, może zamiast gronek małe kulki kyanitów. Te mięte podziwiam, choć totalnie nie w moim guście
![]() ![]() EDIT: I tak przy okazji - często oglądam różne prace tworzone w AC za granicą - mnóstwo zdjęć można znaleźć w sieci. I odnoszę wrażenie, że Polacy, jeśli chodzi o AC są bardzo kreatywni (wiadomo, nie wszyscy, ale właśnie zwłaszcza jak patrzę na prace Essart, czy Twoje, to nic podobnego jednocześnie w klimacie i stylu projektów nie widziałam). Amerykanie np. namiętnie tłuką rzeczy z gotowych form, albo jakieś krzywe, niedorobione kwiatki (to zupełnie co innego niż artystyczna wizja czegoś "nie-idealnego"), ewentualnie odciskają kupne tekstury czy po chamsku kopiują znanych art clayowców. No i oczywiście (np. na Etsy) liczą sobie za to jakby stworzyli prace na miarę najlepszych polskich wire wrapperek. Niewielu jest takich np. właśnie Amerykanów, którzy w AC robią naprawdę unikalne, piękne rzeczy, a przecież to u nich bardzo popularna i łatwo dostępna technika (no i tańsza niż u nas). Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2009-07-02 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
drugie genialne - nie sciagalabym ich z uszu
![]() ![]() ![]() co do wypowiedzi Smoczka o amerykanskich pracach w AC - to mam bardzo podobne odczucie co do wrapow ![]() a u nas - na samym naszym forum masa efektownych, estetycznych tworow - z wyobraznia no i smakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
I tak przy okazji - często oglądam różne prace tworzone w AC za granicą - mnóstwo zdjęć można znaleźć w sieci. I odnoszę wrażenie, że Polacy, jeśli chodzi o AC są bardzo kreatywni (wiadomo, nie wszyscy, ale właśnie zwłaszcza jak patrzę na prace Essart, czy Twoje, to nic podobnego jednocześnie w klimacie i stylu projektów nie widziałam).
nie zgodzę się, w wielu polskich pracach widziałem inspirację żywcem z etsy ![]() ![]() Edytowane przez ac maniak Czas edycji: 2009-07-02 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię, że inne narody w ogóle nie robią dobrych rzeczy w AC, ale, że gigantyczna większość to chłam. Jest kilka naprawdę wybitnych (moim zdaniem) nazwisk osób z zagranicy, które zajmują się AC. A co do polskich "kopii" to znam raptem kilka osób w Polsce, które robią w AC więcej niż 2 projekty na próbę i nie zauważyłam. Ale też nie siedzę na Etsy tak, żeby codziennie maniakalnie przeglądać "co nowego" i robić jakieś tabele porównawcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
pierwsze są absolutnie piękne.
![]() |
#135 |
www.dulcedo.pl
|
Chyba muszę się zgodzić ze Smoczkiem zdecydowanie podchodzimy kreatywniej do AC. chodzi mi o Polskich maniaków AC, wiadomo jednak że nie wszyscy mają i będą mieli w tej technice predyspozycje.
Co do prac urzekła mnie druga para gnieciuchów, co do pierwszej nic bym nie zmieniała ja właśnie lubię takie gronka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
oj przygarnełabym pierwsze...
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze są śliczne, drugie nie w moim stylu ale ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Twoje "gnieciuchy" (choć to raczej nie mój styl), pierwsze kolczyki też są cuuuuuudne. Po raz kolejny uświadamiam sobie, że moje zdolności wysławiania się są zbyt ograniczone, żeby wyrazić mój zachwyt!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
ufff dzieje się, tydzień temu zaakceptowano moje zgłoszenie to trendymanii. Przez ostatni tydzień pracowałam nad nowymi pracami na nowy początek w nowej galerii. I oto efekt - mam nadzieję że wam się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję dostania się do Trendy
![]() Piękne prace, najbardziej podoba mi się księzyc i labiryntowe kolczyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Gratuluję!!! Piękne prace i wcale się nie dziwię, że poszły jak ciepłe buleczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje ogromne po raz kolejny
![]() A, a najpiękniejsze z tego wrzutu są dla mnie akwarelkowe - cudeńka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Wspaniałe prace! Akwarelowe - codeńko!!! Bardzo fajnie, że jesteś w Trendy, gratki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
gratuluje dostania sie do trendymanii
![]() ![]() wisior ksiezyc jest cudowny! jak i cala reszta z tego wrzutu, ale jednak ksiezyc jest naj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję serdecznie przyjęcia do Trendy! Robisz przepiękne a przy tym niecodzienne prace.
Bardzo mi się podoba ten wisior, świetne kolorkiu udało Ci się uzyskać w tych kolczykach.
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
nowy początek w nowej galerii -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście gratulacje z powodu trendymani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobrej sprzedarzy życzę ![]()
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Śliczne wszystkie. Jeśli miałabym wybierać to wisior- księżyc jest mniam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Gratulacje ogromne, cieszę się że jesteś w Trendy
![]() ![]() Bransoleta tak jak i pierwsza strasznie mi się podoba lubię takie formy, pięknie ci wychodzi oprawa kamieni ja dopiero lutowania się uczę ![]() Kolczyki tęczowe świetne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.