|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jagienkoowy haft koralikowy ;)
ach, nie da się wybrać, wszystko jest piękne,
![]() naprwdę cię podziwiam, tyle cierpliwości do tych koral;ików musisz mieć, niesamowite
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
cudowności...czarodziejka z ciebie
![]() ![]() klask i:
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja lubie te Twoje wrzuty. Nie mogę się napatrzeć, jak byłam małą dziewczynką i żyła jeszcze moja babcia, wielka elegantka, to buszowałam u niej w szafie, a tam chyba jeszcze sprzed wojny były takie cudne torebki, rękawiczki, dodatki na bluzki(chyba do przyszycia) wyszywane koralikami w takie wymyślne wzory jak u Ciebie. Dlatego do Twojej biżuterii mam troche osobisty stosunek i bardzo lubię tu zaglądać. Najbardziej podobają mi te w tonacji złoto-brązowej i czarnej. I turkusowy naszyjnik- cudowny.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
ciemna strona księżyca- BOSKIE!!!!!
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
piekne...aż musiałam przyjrzeć się jeszcze raz tym cudeńkom zanim skomentuje
Ciemna strona księzyca wygląda bajecznie! Zielona i fioletowa bransa z kwiatem- strasznie podobają mi się linie paska Kwiatki sa po prostu bezkonkurencyjne! Nawet ostatni wisior pomimo że to nie moje kolorki z chęcią bym załozyła
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Tak się złożyło, że najbardziej z ostatniego wrzutu podoba mi się u Ciebie wszystko, co czarne. Zakładając od razu cały komplet czułabym może, że wyglądam trochę mrocznie, ale już dawkując sobie-jednego dnia bransoletka, innego kolczyki z pewnością byłabym zachwycona, że mam na sobie efekt tak misternej i czasochłonnej pracy
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jakie śliczności!!!!
pr zy tym trzeba mieć ogrom cierpliwości |
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie Twoje prace są świetne. Podziwiam i gratuluję cierpliwości
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciemność, Fioletowe Kwiaty i Turkusowy Zawrót Głowy- ogromnie mi sie podobają
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
Te wszystkie prace są naprawde piękne.Masz wielki talent.Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Częściej bywam na dA, gdzie podglądam Twoje prace. Jednakze... bardzo podoba mi się to, że zaczynasz wprowadzać kolory. Nie ukrywam, że 97% mojej szafy jest czarne, ale ostatnio mam słabość do dodatków w jakimś konkretnym kolorze dla urozmaicenia tej "czarnoty" (jak to mawia moja rodzina
). To pewnie dlatego.Ten fioletowy komplet i tuskudowy wisior zwalily mnei z nóg przy pierwszym ujrzeniu ;] |
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Twoje prace są takie misterne, dokładne i eleganckie. Z chęcią założyłabym te romantyczne (https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1253704087)
albo te z lawą (https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1261341212) ![]() Super. |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Naptrzeć się nie można takie piękne są twoje prace
. I jeżeli już się wydaje, że nic ładniejszego nie możesz pokazać Ty zaskakujesz kolejnym wrzutem. Jestem wielką wielbicielką twojego talentu!Podziwiam również za staranność w wykonaniu każdego egzemplarza.
|
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecudowne są twoje prace, a szczególnie kwiatowe bransoletki. No boskie są po prostu
.
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do autorki tych wspaniałych dzieł: z jakich materiałów korzystasz? Czy wyszywasz na jakiejs grubej fliselinie? Czy skóra to moze być taka zwykła jak sprzedają w pasmanteriach (na łaty)? W jaki sposób są usztywniane bransolety? Czy w środku mają jakiś drut pamięciowy?
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1261340854 orzeszki w miodzie mniaaam
![]() zdaje się, że używasz podobnych/tych samych motywów, a jednak kolorystyka bardzo dużo daje. co cieniowanie, to inny efekt |
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
poice, daj ten viking knit!!
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie piękne. Oko nocy, Ciemna Strona Księżyca i trzy siostry to moje typy.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję baaardzo:
naila, lookrecya, 101Milka, kasia_kati, andzia30, marta1977, Reverie, pastek1, dagus_gd, gabi86, heurek, radus, monka1123, hexak, viktorej, iwog Wasze słowa skrzydeł mi dodają Ewasko zaczarował mnie Twój komentarz Zuterio ja też uważam, że cały kolor na raz to za dużo, ale ostatnio klientka do fioletowej bransy i naszyjnika poniżej jeszcze kolce zamówiła ![]() Kofeinaa złapałaś mnie, przyznaję się - wyciskam z wzoru ile się da, ale czasem to po prostu ciekawość jak by w innych kolorach wyglądał. Na swoją obronę dodam tylko, że dwóch identycznych jak na razie nie ma, bo jak wzór ten sam/podobny (bo zazwyczaj trochę zmodyfikowany) to kolory inne albo odwrotnie ![]() Ewa Walc - nie wiem jaką skórkę używają na łaty, ja używam takiej jak na przykład ubrania szyją. Wyszywam na specjalnym podkładzie lub na skórze. Nie używam drutu, ale ostatnio wymusiłam na tacie, że wreszcie zacznie mi robić metalowe stelaże pod konkretne projekty, których u nas dostać nie można, a jeśli można to jedynie proste. Kocuria cierpliwości. To na razie tylko przymiarki i pomiary były ile drutu na gotowy produkt o określonej średnicy ![]() A poniżej skoro kocuria już wątek podbiła dwie ostatnie prace: 1 Naszyjnik Kwiat Paproci (już go nie mam w domku - pojechał hen...) 2 Karmelkowa bransoletka Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-01-12 o 23:32 |
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, ten naszyjnik to musi na szyi wyglądać jak taka koronkowa stójka noszona przez nasze babcie (prababcie??) daaaawno temu
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
kfiiiiiiiiiiiiiiiik, ja bym sie pokroic dala za ten naszyjnik!! piekny jest!!!
yh, poice ty zla niedobra ty, sklonisz mnie w koncu do wydania kasy ktorej nie mam :P a swoja droga - tak bardzo jak kocham spiralki i takie kolorki - bardziej mojo-mniamusne te projekty by byc nie mogly ^^ - kiedy pokazesz cos nowego? bo tak caly czas ten sam wzor?
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sama mam już dość tych wzorków, no, ale jak już pozaczynałam prace (zawsze zaczynam kilka na raz), to musiałam pokończyć. Projektów mi się w międzyczasie nazbierało, ale aura nie sprzyja, by właściwie dobierać kamienie i kolorki - po prostu za ciemno gdy wstaję i za ciemno gdy z pracy wracam, a przy sztucznym świetle właściwie zzestawić kolory drobnicy i kamieni... nie da się, a przynajmniej ja nie umiem Tak tylko przy okazji wspomnę, że przymierzam się teraz do bardziej tradycyjnych, etnicznych wzorów - takich bardziej z haftem koralikowym kojarzonych, choć i pewnie zawijaski będą od czasu do czasu
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
mrrrrrrau!
![]() zaczynanie kilku prac naraz mnie przeraża... chyba, że są podobne tzn. standardowo mam robótkę domową i robótkę podróżną, ale... ![]() a z tym naturalnym światłem to chyba masz rację - się zastanawiałam ostatnio, czemu mi nic nie idzie, odpowiedzią może być pomarańczowe światło w pomarańczowym pokoju ![]() ślinię ci się na ramię, chcemy więcej
|
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Nie dziwie sie, ze lancuszek poszedl hen, bo jest cudny
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Ależ to wszystko wspaniałe. może w wolnej chwili spróbuję zrobić coś tą metodą....
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Naszyjnik cudo - maży mi się taki...
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
WOW!!!!
Jak Ty to robisz? Naszywasz na jakis material?
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Piękne te Twoje prace. Naszyjnik jest cudowny, i te kolorki. Podziwiam Twoją cierpliwość, bo na pewno spędzasz przy tych pracach sporo czasu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

i inne tworki bizuteryjne 

klask i:

). To pewnie dlatego.