|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kasia_kati -moje prace :-)))
Świetne te długie czerwone - niespotykany (przynajmniej przeze mnie) i bardzo efektowny pomysł na herringbony, no i kolorystycznie bardzo mi się podoba czerwień w białym srebrze.
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za odwiedziny
Miło mi czytać pozytywne opinie ![]() Z koralowych też jestem naj naj zadowolona śliczny ma kolorek ten kamyk ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Koralowe faktycznie Ci się udały! Podobają mi się też te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1263979167. W ogóle bardzo ładne rzeczy tworzysz!
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ładnie tworzysz |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma to jak odrobina wazelinki - od razu ma się większą motywację do pracy
![]() A wracając jeszcze do koralowych herringbów - przyznam, że nie przepadam za tym motywem, ale akurat Twój wariant wygląda bardzo ciekawie
|
|
|
|
|
#126 |
|
www.dulcedo.pl
|
Tak zdecydowanie czerwone z tego wrzutu, jesli chodzi o warpy mniej mędzyć drut polecam jest fajnie grunt, że masz ciekawe pomysły.
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Za takie wykonanie herringbonów Kasiu to
Na prawdę z przyjemnością się je ogląda
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Kochane jesteście kobitki
A dziś dodam twór przedwczorajszo-wczorajszy,tzn. jeden kolczyk robiony przedwczoraj,drugi wczoraj wieczorkiem Ostatnio coś szybko chodzę spać, padnięta jakaś jestem, ale to chyba jeszcze po anginie, bo razem z synkiem sobie chorowaliśmy przez dwa tygodnie ![]() Ale do rzeczy : cyrkonia, srebro próby 925,930 i 999 oksydowane i polerowane. Pierwszy robiony jakoś taki sobie, za szybko chciał się zrobić ![]() przy drugim się bardziej starałam. No cóż trzeba ciągle ćwiczyć ![]() No i co sądzicie o fotkach Bo ja ciągle nie do końca jestem zadowolona. Jak się napatrzę na perfekcyjne fotki dziewczyn to te moje zawsze mi się wydają nie takie jak należy, wiem ,że nie są najgorsze ,ale jednak jakoś rzadko mnie w pełni zadowalają. A może się czepiam niepotrzebnie
Edytowane przez kasia_kati Czas edycji: 2010-01-22 o 09:26 |
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Super Ci wyszły te ostatnie kolczyki z cyrkoniami
jestem pod wrażeniem, zdjęcia super, szczególnie te na białym tle. A co do spraw technicznych to się nie wypowiem, wire to nie moja dziedzina
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne
robisz szybkie postępy, gratuluję! To nie jest technika dla wszystkich (ja nie znalazłam tyle cierpliwości) i bardzo podziwiam osoby w niej tworzące. Chciałabym kiedyś zobaczyć wrappka na żywo. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne wrapki,starannie poowijane
super![]() co do zdjęc to ja również Ci nie pomoge sama nadal mam z tym problem
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Pięknie Ci wyszły te ostatnie
. Fajny pomysł i technicznie super
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Prześliczne i bardzo starannie owinięte!
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Rewelacja
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu wielkie gratulacje!! rozwijasz się w powalającym tempie
a i zdjęcia coraz lepsze to na białym tle rewelacja
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
zdjęcie na białym tle super, bardzo ładny ten wrapek
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki
gębucha się cieszy ![]() Ale was zaskoczę odkrył to mój mąż dzisiaj ,he,he ... jeden kolczyk źle owinięty nie wiem ,jakiegoś zaćmienia umysłu chyba dostałam, no ale już poprawiłam błąd i wrzucam nowe zdjęcie nawiasem mówiąc mój aparat chyba mnie polubił bo drugi raz udało się ładną fotkę cyknąć
|
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Praca ładna i widać, że się starałaś ale pogderam, żeby nudno nie było
Wydaje mi się, że po poprawieniu ilość owinięć i tak się nie zgadza. Nie wiem, może na zdjęciu źle widzę? Przed poprawką w każdym kolczyku miałaś na końcu trzy owinięcia, a po przeciwnej stronie cztery? Teraz w jednym masz 3 i 3, a w drugim nadal 3i 4. Jezu, ktoś to zrozumie? I przy druciku, tam gdzie mocowałaś kamyczek też się coś pokrzywiło. Taka mała kosmetyka bo i tak są śliczne
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi podobały się mimo tej pomyłki
i tak nie było jej widać !!!!!!! ładniutkie
|
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
Cudowne kolczyki
Heurek, Ty gderaczu
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
kurcze na liczbę owinięć,tych na końcu to jakoś uwagi nie zwróciłam , wyszła jak wyszła, z tą pomyłką chodzi o to ,że inaczej wogóle bazę owinęłam , pomyliłam się i zamiast tą młotkowaną co trzy owinięcia a zewnętrzną całą, to zewnętrzną owijałam tak co trzy a młotkowana całą w jednym kolczyku
i połowę kolczyka odwijałam a tamto mocowanie to było w ogóle w pierwszym kolczyku, który za szybko chciałam zrobić i tak kiepsko wyszło...wogóle jeszcze sporo treningu przede mną uczę się na błędach, z każdą kolejną pracą wiem trochę więcej, na co mam zwracać uwagę itd. no cóż w końcu praktyka czyni mistrza więc trzeba dalej owijać ![]() ooo jednocześnie sobie z Rogata pisałyśmy fajnie że się podobają
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe ja ostatnio trzy razy odwijałam i dokładnie ten sam błąd zrobiłam
Ucieszyłam się, że zrobiłam kolczyk a tu patrzę połowa owinięta inaczej Kolczyki bardzo fajnie CI wyszły, tylko te zawijaski w jednym chyba trochę niżej przymocowałaś.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu, wrapki wyszły przesłodkie - naprawdę urocze
A z poprzedniej wrzutki najlepsze wg mnie te czerwone herringbony ![]() W twoim wykonaniu ta technika jest naprawdę niezwykle starannie zrobiona. |
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Ale masz spostrzegawczego męża ;-) Mój za każdym razem rzuca tylko " no fajne"
( właściwie to nawet na to nie patrzy)A kolczyki wyszły Ci bardzo ładnie, są takie delikatne
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie co ostatnio usłyszałam,właśnie odnoście tych kolczyków.Pare dni temu podziwiałam te mini wisiorki p.Izy M. i tak napominałam ,że jakby miał jakiś problem kiedyś z prezentem to ja bede uszczesliwiona posiadając cokolwiek tej Pani i wiecie co usłyszałam, myslałam ,że padne... "przecież sama sobie możesz zrobić takie " ha dobre porównywanie mnie do takiej mistrzyni , myślałam,że padne, a wczoraj właśnie jak oglądał te kolczyki to właśnie stwierdził : "a nie mówiłem ,że sama sobie takie zrobisz" no więc ta spostrzegawczośc to raczej wybiurcza... a biżutki w gruncie rzeczy widzi po swojemu
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
1. Faceci to bezbłędnie odróżniają modele komórek i aparatów fotograficznych (o samochodach nawet nie wspominam), a nie biżuterii, chociaż Twoje prace naprawdę są coraz bliższe naszym wspólnym ideałom.
2. Jak kolczyki będą w uszach, to kto tam będzie liczył ilość owinięć - ważne jest wrażenie wizualne - a to jest bez zarzutu. |
|
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja trąba jestem
tak Rogata, gderacz tak się skupiłam gdzie Kasia się pomyliła, że nie zauważyłam w czym na prawdę się pomyliła
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze ,że zwracana jest uwaga na takie szczegóły, dzięki temu można się doskonalić i poprawiać błędy, w kolejnych pracach zwracać uwagę na więcej szczegółów ,żeby za każdem razem robić lepiej ![]() Tak więc bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie uwagi,. Pochwały są super , bo dodają skrzydeł, ale to wszystykie uwagi "techniczne" są dla początkujących cenne, więc oby takich komentarzy więcej Pozdrawiam was serdecznie kochane kobitki i dziękuję za odwiedzinki |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu te kolczyki są skromne, delikatne i przez to takie piękne
Pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

i inne tworki bizuteryjne 

Na prawdę z przyjemnością się je ogląda

Bo ja ciągle nie do końca jestem zadowolona. Jak się napatrzę na perfekcyjne fotki dziewczyn to te moje zawsze mi się wydają nie takie jak należy, wiem ,że nie są najgorsze ,ale jednak jakoś rzadko mnie w pełni zadowalają. A może się czepiam niepotrzebnie
super
sama nadal mam z tym problem