![]() |
#121 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Kto dał ci prawo oceniać?
Cytat:
Jestesmy na wizaz. PL nie wizaz.EN; wizaz.US. Mowie o sytuacji w POLSCE, w ktorej mieszka wiekszosc uzytkowniczek tego portalu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No sorki. Ja mowilam o zwyklych, polskich dziewczynach. Ktore czesto nie maja ani mozliwosci by kupic cos fajnego, ani tym bardziej pieniedzy na to. Cytat:
Ludzie grubi sa tyle razy wystawieni na posmiewisko w zyciu codziennym, ze az zal dupe sciska. Chudy przynajmniej powie "Takam chuda, bo sie przygotowuje na sesje mody w katalogu". I tym geby innym zamknie. A co ma powiedziec gruby? Ja rowniez. Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Hipotetyczne problemy na temat zdrowia osób z taką a nie inną wagą są nieco dziwaczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
tak sobie pomyslałam czytając wasze wywody
1. Dla tych co to nie rozumieją zwrotu obleśny - http://www.sjp.pl/co/oble%B6ny no sądząc po fotkach to całość pasuje do tej pani zresztą według mnie do Amy też i gdyby ktoś jeszcze miał problemy ze zrozumieniem mojej wypowiedzi to ani nie uważam namiernej chudości za dobrą ani nadmiernej otyłości bo obie strony to choroba - ale uwazam, ze jezeli ktos juz sie boryka z takimi a nie inymi problemami to moglby chociaz miec na tyle przyzwoitosci zeby wygladac jak czlowiek a nie margines spoleczny ( bo dla mnie te panie na większosci dostpenych fotek w necie tak wygladaj.. Amy to dobrze wygladala co najwyzej na okladce plyty Back to Black) i również za obleśną uznałabym podobnie do powodu tego wątku poniżająca sie kobietę o normalnej wadze bo moim zdaniem ta kobieta swoim wygladem i zachowaniem poniza siebie i przy okazji uwlacza człowiekowi jako takiemu.. bo zachowuje sie jak zwierze. wisi mi i powiewa ile ktos wazy ale jakies granice obowiazuja wszystkich i czasem trzeba takim cudakom powiedziec nie bo to zwyczajnie odrazajace i nie chcialabym zeby np. moje dzieci na takie paskudztwo się w przyszlosci gdzies kiedy natknely a potem pytaly co to.
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Chyba w tej rozmowie powoli osiągamy poziom onetu czy innej kafeterii. A jeszcze wczoraj Luba się zachwycała, że tak kulturalnie tutaj dzielimy się refleksjami
![]() eyo - to powiesz dziecku, że jeżeli pyta o osobę/człowieka to niech nie używa słowa "co" tylko "kto". Kultury dzieci uczyć trzeba. Tylko, faktycznie, wcześniej samemu trzeba ją posiadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Przyjmijmy, ze ja się zachwycałam tym co do tamtego mojego posta zostało tu napisane
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ukrycior, Luba, pieluchomajtek
![]() eyo- bardzo smutne jest to co piszesz. Z uprzedzeniami da się wlaczyć, wiesz? Ale to trzeba się samemu przekonać, bo póki człowiek jest młody i zdrowy to mysli, ze wszystkie rozumy pozjadał. Ale rózne rzeczy się zdarzają, rózne tragedie i czasem człowiek sam ląduje wyglądając jak quazimodo. I dopiero wtedy zaczyna rozumieć jaki był głupi. Ale do tego trzeba dojrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle nie rozumiem, po co zaczynać dyskusję i pytać o zdanie, skoro za chwilę dostaje się po łapach za wyrażanie go i interesowanie się czyimś życiem. Dyskusja to dyskusja, tu wyrażę swe zdanie, co nie znaczy, ze chodzę po miescie i wpatruję się w każdego przechodnia, rozmyślajac nad jego wyglądem. ![]() Edytowane przez larva Czas edycji: 2009-12-03 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Źle Cię zrozumiałam, bo sugerowałam się tematem wątku. Ale po pierwsze, jeśli obracasz się wśród ludzi, którzy tak się wyrażają, to Ci współczuję. I oczywiście nie pochwalam tego, wręcz brzydzę się osób którym takie słowa przechodzą przez usta. Ale nie zapominajmy, że ludzie na takim poziomie (zwyczajny margines, dno i rozwydrzone bachory) tak samo określają i innych. Na grubego powiedzą "wieloryb" a jak ktoś będzie chudy, to będą się musieli bardziej wysilić by znaleźć w nim to co IM się nie spodoba, typu: "Płaska jak deska", "Ubrana jak ostatnia wieśniara", "Ma dupe jak ciężarówka"... Tacy ludzie nie mają innych zajęć jak obrażanie innych i dlatego nie warto przejmować się ich uwagami, choćby najbardziej dotkliwymi...
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
no właśnie, dla mnie obleśny to zawsze byly konotacje z seksami; twoj ;-) slownik podaje- lubieżny, rozpustny, i odrażający- ale w tym konkretnym kontekscie - jak dla mnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
BAN stały
|
i tam. idealistka.
![]() i znam mase ;-) ludzi, ktorzy sie tak samo ubieraja (w sensie - bo lubia). ![]() znam i takich delikwentów co dzielnie pomykają w jednych sztanach, jednym swetrze, i koszuli chyba też jednej. aczkolwiek czysci. ;-) ale miedzy nami mowiac te osoby cieszyly sie i ciesza bynajmniej opinia lekkich swirow. ;-) tak btw, że też nikt jeszcze nie wygarnął Marzeniatku, że ma obleśnego avka ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-12-03 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię uchodzić za świra. Pochlebia mi to w pewien sposób. Nigdy nie chciałam być częścią składową szarej masy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
wiesz no, u mnie to jednak kosmek, bąć co bąć.
![]() ![]() Marzeniatko to dopiero ma oblesia, prawdaż. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Aż se musiałam odświeżyć pamięć. Ale fakt - może to zgłosić do wątku na technicznym o dziwnych nickach i avkach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że moje dzieci nie natkną się na ludzi tak myślących.. ![]() Ja pierdzielę..
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A ja własnie ogladam transmisje z losowania drużyn na MŚ w piłce. Z RPA. Przed chwila śpiewała babka i tańczył zespól. A w tym zespole przekrój społeczeństwa. Od chudzin do otyłych. A jedna łysa była. I ładne były wszytskie.
Kurczę, jak one tańczyły, jak się bawiły, jak śpiewały. Jak to dobrze, że jeszcze nie cały świat zwariował na punkcie poprawności i jednakowości w śliczności ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-12-04 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już Ty nie bądz taki pewny, tam się z pewnościa znalazł jakiś esteta, który raczył sie skrzywić na te otyłe i na tę łysą. Problemy, problemami ale wiesz. W róznych miejscach na świecie sa rózne problemy a i tak największym problemem czyims będzie czyjś tłuszcz na tyłku, zbyt odstające uszy czy odcinające sie pod spodniami majtki. A ta łysa pani (a może to nawet była inna, kłocic się nie będę), jak się potem okazało jest jakąś ichnią sławną piłkarką i nawet w losowaniu brała udział.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-12-04 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.