|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
A taką. Tylko jest czarno zielona, ta zieleń o wiele fajniejsza
Ja miałam Coneco V4 ze spacerówką, ale ta spacerówka kubełkowa :/ czyli do doopy
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-16 o 10:50 |
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
eh..... dziewczyny jak wygladaja afty?
zobaczylam u maluszka dzis bialy nalot na podniebieniu po jednej stronie nie zadne krostki czy babelki tylko zwykly nalot to moze byc to??? |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dl Agatki
witam się i uciekam na spacerek bo piekne sloneczko dzis
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 | |||
|
Zadomowienie
|
hejka baby
ale tam było ze mamy zimowe 2011 to chyba jeszcze nie roczniaki albo ja coś pochrzaniłam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() buziaki Agatko!!
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wszystko jest sposób, bo u nas często nawet podjazdów nie ma i trzeba po schodach wózek wciągać
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za firma? Cięzki? Właśnie oglądnęłam z kołami pompowanymi...ceny zje.bi.ste ![]() Cytat:
Przetrzyj ta mokra pieluchą, może to po mleku ? |
||
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetka ta też jest z pompowanymi
A firma chyba Alu Cross bo tak na ramie napisane. Ciężki jest koło 16 kg. Ale bardzoo zwrotny i o wiele lepszy od Coneco, zupełnie inny komfort jazdy. I ma amortyzacje z tyłu.
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zima do marca trwa http://www.dozdrowia.com/afty.php A ja się z małym wygłupiam właśnie, zerkam co jakiś czas tylko wariuje na macie, mostki, bryka, chichra się głośno ledwo się zbliżę
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że miałas możliwość zrobić sobie "urlop" od niego a nie Stapelka ?? ![]() Cytat:
no własnie te lekkie spacerówki nie maja pompowanych kół i często takie małe a mnie się to strasznie nie podoba. Czesto te kółka są plastikowe i tak głośny ten wózek przez to że szok . Patik ![]() witam już nie tak rano , u nas nocka tradycyjna,pobudka o 2 o o 5:30 , od 8 zero spania zaczepia nas, gada, szczypie po twarzy łobuz jedenpo 12 zmykamy na spacerek bo piekne słoneczko ![]() a miałam sie chwalić (pewnie Wasze dzieci już dawno ale dla nas to postęp ) - Szymuś już bezbłędnie reaguje na swoje imię no i mamy żółte koopy na ha ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-16 o 11:07 |
||
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetaa tam są koła piankowe.
Też wolę pompowane, ale nie wyobrażam sobie tachać mojego Jedo, który waży ponad 10 kilo np. po piasku na plaży. To samo w przypadku wypadu do marketu. Taka lekka spacerówka na pewno mi się przyda. Będę miała dwie i wybierała odpowiednio, w zależności od profilu spaceru
|
#132 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Zosia samosia Ci rośnie
moja się nie wyrywa do samodzielnego jedzonka, najlepiej podstawić cycucia, a i do łyżeczki z jedzonkiem sie nie garnie Cytat:
ja już bym dawno wymiękła z dochodzeniem, zresztą wymiękłam uznając, że mała nie toleruje butelki i koniec. Nie ważne z jaką zawartością!! no ale też rozumiem, że ważny ejst ten temat dla Ciebie z racji powrotu do pracy. Oby ta temperatura była kluczem do sukcesu i Emi zaczęłaby pić MM w odpowiedniej dla siebie temperaturze![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj mnie tez jednym słowem gila co kto myśli na temat tego jak "obchodzę" się z własnym dzieckiem! Wczoraj w przychodni jak ubieraliśmy małą do wyjścia, rozryczała się megaśnie, bo było zmęczona, rozdrazniona badaniem i jeszcze do tego ubieranie, którego nie lubi. Stare baby myślałam, że mnie tam zjedzą, jakbym dziecku straszną krzywdę robiła, siedziały i głowami kręciły!! Kij im w oko ![]() Cytat:
Cytat:
zresztą ona nas dorosłych ubrałaby w kożuchy w domu najlepiej taka mega nadopiekuńczość z jej strony ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#133 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Matko, już się przestraszyłam, że wyprowadziłaś sie na dobre, ale na szczęście tylko odsapnąć wyjechałaś A jak Nikoś i jego skóra? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Dz Cytat:
Jak bym miała pompowane, to już 4 razy na pewno dziura by była i łatanie opony, bo tyle własnie razy wbił mi się gwóźdź![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tymuś też zaczął. Tak jeszcze niepewnie, bo chilę trwa zanim odwróci główkę, ale to to, bo za każdym razem już tak robi ![]() Czołem! Meldujcie jak nocka? Czy Rogi już jest tym aniołkiem? ![]() Cytat:
![]() A z taką bombą w brzuszku to ważyc będzie na pewno dużo ![]() Jak ważę Tymka w domu, to w dni kiedy nie ma kupy jest znacznie cięższy ![]() Cytat:
Cytat:
Polecam ten link od Cookie, bo my tak ćwiczymy dla zabawy od soboty i Tymuś (nie wiem czy za sprawą tego, czy nie, ale zbiegło się czasie więc może...) zaczął się sam przekręcać cudownie na boki, czego wcześniej nie robił ![]() To teraz!!! Wszystkiego naj naj naj Agu
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się znowu wyspana bo Alicja spała do 10
Scio buziaki i gratki dla Agatki Lecimy na spacer bo śliczna pogoda
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-16 o 14:09 |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
A mój marud dzisiaj jakich mało.
AGATKO KOCHANA BUZIAKI OD NAS! Patik kciuki za egz., i podziwiam za aukę nazw traw, ja chociaż wychowana na wsi nie rozróżnię owsa od pszenicy, ani świerka od sosny... U nas też nie ma prezentów, ani na mikołaja, ani pod choinkę, ale ja się cieszę, bo i tak z kasą licho, a co dopiero jakieś prezenty. Oliweczko dzisiaj ma tż kupić choinkę. Ale kompletnie nie czuć świąt, prawda Chyba przez tą pogodę. Dzisiaj nas 7 stopni. Ale my i tak siedzimy w domu przez chorobę małego. Agadus mały troszkę lepiej, dziękuję dzisiaj 3 dzień antybiotyku, jeszcze jutro tylko.Ale nie chce jeść, słoików nie tknął od 4,5 dni. Samo mleko. Już się, drze. Jak mu się tak chce, jeszcze na dodatek z chorym gardłem. O przestał. A ja dostałam taką mega @... Wybrałam już temat pracy lic. a tearaz muszę zrobić plan, i mam badać ankietą problem badawczy. Szkoda tylko, że facio nie powiedział jak ma wyglądać ankieta badawcza... Baboniku, jestem b. zadowolona, tak to musiałam używać prostownicy non stop. Ojjj to mówisz, że tżt dokazuje...Dobrze, że złapałaś trochę oddechu u teściówki. Brunetko do 10? Ale Ci zazdroszczę...Mój 6.30 co do minuty. A noc masakryczna dzisiaj ;/ Brumeczku niestety muszę Cię rozczarować co do aniołkowania Rogiego
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-16 o 11:35 |
|
|
|
#136 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak zacznie się podciągać za szczebelki. [QUOTE=aania_20;31082970] Cytat:
![]() Zazdroszczę sylwestra w Zakopanem. CO roku mi się marzy, ale zawsze coś. Mieszkasz gdzies niedaleko, czy wieksza wyprawa się szykuje? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze dostają szału gdy latam po domu boso (bo mi tak najlepiej!!!!!) Cytat:
![]() Cytat:
już nim spacerowałam po domku Ala dostanie go pod choinkę od dziadków!
|
|||||||
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Brumku dziękuję
skóra lepiej,chyba moja dieta daje dobre rezultaty...mamy nową wysypkę tylko na buzi na reszcie ciała tylko bardzo suchą i popękaną skórę po poprzednich wysypkach...ale sie regeneruje...niestety obawiam się że to nie koniec.Pediatra mówiła,że często jak wydaje się że już jest super to znów przychodzi pogorszenie...Póki co ciągnę dietkę i dzięki temu z 72 miesiąc temu mam 65kg Cookie- ja też poćwiczę z Twojego linka ![]() zbieram się powoli do pracy
|
|
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Także średnia wyprawa, ale byliśmy już z Dominikiem jakiś miesiąc temu i podróż była ok, cały wypad też w miarę. Często tam jeździmy i uwielbiam Zakopane o każdej porze roku. Ma swój urok zarówno latem jak i zimą. Zeszłego sylwestra z Dominikiem w brzuchu też tam spędziliśmy. Tylko akurat przeziębiona byłam. I niech ludzie gadają, że tam nowobogackie wieśniaki jeżdżą, żeby się pokazać. Ja tam zawsze dobrze się czuję. Pewnie dlatego, że my wolimy spacerować, posiedzieć w gronie znajomych, wypad na Krupówki raczej robimy sobie tylko jeden, a jemy na obrzeżach, gdzie nie ma tłumów. 2. To będziesz moją skarbnicą wiedzy co do tego wózka
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-16 o 12:01 |
|
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, poradzcie:
lekarka dala nam juz tylko 2 puszki pepti 1 i 8 puszek pepti 2.. jak orzejsc z 1 na 2? od razu po prostu? czy stopniowo? |
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przetarłam buzke sola fizjologiczna i odrobine zeszlo ale reszta jest nie wiem co to ![]() zastanawiam sie czy probowac na wlasna reke lekow od aft czy isc do pediatry
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Ja Zakopane też uwielbiam, ale zawsze bywałam tam w miesiącach styczeń-luty. Marzy mi się jeszcze wypad taką wczesną jesienią (wrzesień) i właśnie sylwester ale z sylwestrem u nas z tż pracą ciężko coś szybciej zaplanować. Na pewno miło spędzicie ten czas z maluszkiem ![]() 2. Wózek- szukałam, lekkiego, zwinnego na wypady do sklepów, na miasto itp. Jest super leciutki, zwinny, fajnie się prowadzi teraz mam roan marite także odczuwam mega różnicę w prowadzeniu Wykonanie też jest fajne tylko nie mam porównania do innych wózków typu parasolka itp. ale oparcie rozkłada się za pomocą popuszczanego paska(nie wiem jak to wytłumaczyć) ale miałam wyobrażenie, że w inny sposób się to reguluje. No i jest to wózek jak dziecko będzie mega stabilne, pewnie najwcześniej na wiosnę ją do niego wsadzę. A i kolor mam czarno-czerwony![]() Mąż robi naleśniki na obiad <mniam>
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2011-12-16 o 12:35 |
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#143 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Marysia włoski ma prześliczne Ja daję koperkową Hippa i jabłko z melisą Bobovity, nie zwracam uwagi na ten cukier zbytnio bo i tak daje maleńkie ilości tej herbatki do wody. ![]() Cytat:
Cytat:
Majcia reaguje na wszystkie imona![]() Macie jakiś patent na wyjście na spacer z bloku z Majcią i z dwulatkiem? Bo ja już nie mogę sobie poradzić. Majcia w nosidle taka ciężka, jeszcze mnie starszy ciągnie na dół po tych schodach i się boję że kiedyś wszyscy spadniemy z tych schodów. Proszę o rady
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tego spadku wagi to zazdroszczę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Lecimy na spacer
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
witamy i my ,dzis zaliczylismy kosciol czyli pierwsze rekolekcje Nelki
![]() nieiwem co sioe z nia dzieje taka marudna jest ze szok,od paru dni diabel poprostu,czego nigdy niebylo
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam już siły do tej mojej damy.
Zjadła niby 50ml MM w takiej temp jak wczoraj, ale jadła je 20min.Uciekała od smoka,pd butelki. Jak ja załapała to coś pociumkała. Marudzi na jedzenie, robię MM kolejne - nie chce w ogóle jak tylko poczuła, że inne mleko... Odciągnęłam moje i co? robiłam to przez 30 min i wyszło tylko 70ml z jednej piersi... Jak nie urok to sra.czka. Chyba wezmę ją jeszcze na głoda, ale czuje że to też nie podziała. Nie rozumiem jej, raz pije raz nie. Co mleko do Jest różnica między Bebiko a Gerber? w smaku. |
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Żaneta - jak dla mnie gerber smaczniejszy
I jeszcze jedna sprawa. nie karmię małej już kawał czasu, a ciągle mam parę kropel mleka codziennie w cyckach. Czy to tak może być? Czy coś z tym zrobić? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- patik87 - za egzamin! chyba, że już po...
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tym roku kupiłam dzieciom do paczek po kilka a dostały po jednym ![]() ![]() AgatkoStoooooo lat Stoooooo lat eveewe dziewczyny a ja cały czas kasy nie mam ![]() zaraz wysle mu smsa z prosbą o info kiedy mi wyślę zawału dostanę mam jeszce mały problem dziś znowu zrobiło mi się słabo i to na spacerze, nie mogłam oddychać i nagle oblał mnie zimny pot i ciężko mi było ustać na nogi tak jak przed mdleniem ![]() jakie badania mam zrobić?? ![]() Byłam z Jasiem w pracy i wszyscy się nim zachwycali a ja dumna jak paw ![]() upiekłam wczoraj keksa i już żałuje że tak mało
|
|
#149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuje @ Ja tez mam prace badawczą i nie wiem jak się za to zabrać, bo na polonistyce pisałam teoretycznoliteracką ![]() Ale uroziłam dziecko to pracy nie napisze Cytat:
U mnie grobowa atmosfera. Trzeba uśpić psa. I niestety ja musze wszytsko załatwiać, wszystkich pocieszać, hamować zapędy teścia (któy emocje bardzo agresywnie wyraża). |
|||||
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
tak mały Żbik padł na placu boju pokonany przez własną rodzicielkę
idę robić ule mam już upieczone królewskie, orzeszki i babeczki no i aniowy piernik w lodówce nic nie marnuję cennych 45 minut![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
a teściowi co się robi?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Ja miałam Coneco V4 ze spacerówką, ale ta spacerówka kubełkowa :/ czyli do doopy 

i się juz nie wysilam.

). Także średnia wyprawa, ale byliśmy już z Dominikiem jakiś miesiąc temu i podróż była ok, cały wypad też w miarę. Często tam jeździmy i uwielbiam Zakopane o każdej porze roku. Ma swój urok zarówno latem jak i zimą. Zeszłego sylwestra z Dominikiem w brzuchu też tam spędziliśmy. Tylko akurat przeziębiona byłam.