Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 10:43   #121
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Jaka kupiłaś spacerówkę ?
A taką. Tylko jest czarno zielona, ta zieleń o wiele fajniejsza Ja miałam Coneco V4 ze spacerówką, ale ta spacerówka kubełkowa :/ czyli do doopy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowy-wozek-wielofunkcyjny-3w1-alu-cross-okazja-wozki-dzieciece.jpg (33,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0078.jpg (113,6 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-12-16 o 10:50
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:43   #122
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

eh..... dziewczyny jak wygladaja afty?

zobaczylam u maluszka dzis bialy nalot na podniebieniu po jednej stronie nie zadne krostki czy babelki tylko zwykly nalot to moze byc to???
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:43   #123
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agata dziś o 11.20 skończy 6 miesięcy
sto lat dl Agatki

witam się i uciekam na spacerek bo piekne sloneczko dzis
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:45   #124
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A pochwal się wózkiem
No i żeby ten ząb w końcu wyszedł, a reszta poszła bezboleśnie

A ja już jakiś czas temu wybrałam sobie spacerówkę, na "potem". Myślę o zakupie takiej, jak Dominik będzie miał 9-10 miesięcy. Choć pewnie na zimę przyszłą i tak wyciągnę jedo, bo ma duże koła. Wiem, że sporo wybiegam w przyszłość, ale zauroczył mnie ten wózek. Tylko ta cena

http://allegro.pl/xbaby-slapi-2012-l...979535682.html
Fajny. ja tez planuje kupic druga spacerówke takka lekka, ta jest swietna tylko odpada przez kołka. Musze miec na jednej osi, bo u nas podjazdy są takie z przerwą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:45   #125
Shira_83
Zadomowienie

hejka baby
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Wzajemnie
Zimowe Maluszki toż już prawie roczniaki

JESTEM!
ale tam było ze mamy zimowe 2011 to chyba jeszcze nie roczniakialbo ja coś pochrzaniłam

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam, widze jedna ze znajomych wizazanek Scio i ja udzielam sie na innym watku tez. Co byscie chcialy wiedziec?? To opisze chetnie wszystko
Marysia moja to juz taki kloc bylismy 7 grundia wazyla 7630 g. a tak wyglada
witam witam!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
U mojej wczoraj były w kupie grudki, pierwszy raz od dawna. W ogóle nie je, nie śpi, drze się. Ciężko ostatnio...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Wiecie, że ja pierwszy raz tutaj na forum spotkałam się ze słowem kulać? U nas mówi sie turlać, o kulaniu nigdy nie słyszałam

Cytat:
buziaki Agatko!!
Stary 2011-12-16, 10:49   #126
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny. ja tez planuje kupic druga spacerówke takka lekka, ta jest swietna tylko odpada przez kołka. Musze miec na jednej osi, bo u nas podjazdy są takie z przerwą
można wjeżdżać tyłem, ciągnąc wózek, mam wózek trójkołowy i inaczej się na takim podjeździe nie da, tak samo miałam w x-landerze Filipa i później w Mamas & Papas Ora
na wszystko jest sposób, bo u nas często nawet podjazdów nie ma i trzeba po schodach wózek wciągać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:49   #127
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A taką. Tylko jest czarno zielona, ta zieleń o wiele fajniejsza Ja miałam Coneco V4 ze spacerówką, ale ta spacerówka kubełkowa :/ czyli do doopy
Ładna!
A co to za firma?
Cięzki?

Właśnie oglądnęłam z kołami pompowanymi...ceny zje.bi.ste

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

zobaczylam u maluszka dzis bialy nalot na podniebieniu po jednej stronie nie zadne krostki czy babelki tylko zwykly nalot to moze byc to???
Co to jest AFTY?
Przetrzyj ta mokra pieluchą, może to po mleku ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:54   #128
Zmalowana
Zakorzenienie

Zanetka ta też jest z pompowanymi A firma chyba Alu Cross bo tak na ramie napisane. Ciężki jest koło 16 kg. Ale bardzoo zwrotny i o wiele lepszy od Coneco, zupełnie inny komfort jazdy. I ma amortyzacje z tyłu.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:55   #129
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dzięki

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ale tam było ze mamy zimowe 2011 to chyba jeszcze nie roczniakialbo ja coś pochrzaniłam
!
no jak to nie Zima do marca trwa

Cytat:
Co to jest AFTY?

http://www.dozdrowia.com/afty.php

A ja się z małym wygłupiam właśnie, zerkam co jakiś czas tylko wariuje na macie, mostki, bryka, chichra się głośno ledwo się zbliżę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:02   #130
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna dorosła dama na wątku

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa dziewczynki.... w zasadzie teściowej nic nie mówiłam,po prostu powiedziałam,że zrobiłam sobie z dziećmi wakacje od domu.a tż ma ciągle humory jak baba przed okresemi doprowadza mnie to do szału...bo tylko on może mieć problemy i być zmęczony...on pracuje a ja siedze w domu... i pewnie leżę na plaży,opalam się i piję zimne drinki to tak w skrócie

wyjazd dobrze mi zrobił,dziś idę do pracy i jest mi lepiej

miłego dnia wszystkim życzę
oj ten tż dobrze, że miałas możliwość zrobić sobie "urlop" od niego

Cytat:
A gdzie STAMPELKA ?[COLOR="Silver"]
a nie Stapelka ??

Cytat:
Jacieee te koła są pompowane,bo nie umiem doczytać ? ładny,ale jak nie pompowane to nie dla mnie. Oglądam się za spacerówkami teraz i mam wrażenie, że jak nie sa koła pompowane tylko takie nie wiem jakieś płaske to ten wózek chodzi jak chce i skrzypi...

no własnie te lekkie spacerówki nie maja pompowanych kół i często takie małe a mnie się to strasznie nie podoba. Czesto te kółka są plastikowe i tak głośny ten wózek przez to że szok .

Patik

witam już nie tak rano , u nas nocka tradycyjna,pobudka o 2 o o 5:30 , od 8 zero spania zaczepia nas, gada, szczypie po twarzy łobuz jeden

po 12 zmykamy na spacerek bo piekne słoneczko

a miałam sie chwalić (pewnie Wasze dzieci już dawno ale dla nas to postęp ) - Szymuś już bezbłędnie reaguje na swoje imię
no i mamy żółte koopy na ha

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-16 o 11:07
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:04   #131
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zanetaa tam są koła piankowe.
Też wolę pompowane, ale nie wyobrażam sobie tachać mojego Jedo, który waży ponad 10 kilo np. po piasku na plaży. To samo w przypadku wypadu do marketu. Taka lekka spacerówka na pewno mi się przyda. Będę miała dwie i wybierała odpowiednio, w zależności od profilu spaceru

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:07   #132
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze. Dzięki. Próbuje być samodzielna, sama jeść, zdjąć pampersa
Zosia samosia Ci rośnie moja się nie wyrywa do samodzielnego jedzonka, najlepiej podstawić cycucia, a i do łyżeczki z jedzonkiem sie nie garnie

Cytat:

CZy to możliwe, że Emi nie pije mleka bo jest za ciepłe?
cieplejsze niż mleko z UU?
Zasnęła niby, zaraz słyszę jak pogaduje,marudzi, jęk na smok.
Idę daję smoka, znowu jęk na smok, oczy jak 5 zł.
Zawsze w takim momencie dałam pierś, a sobie myślę dam MM,
ale już wystudzone ..a ona co? jakby nigdy nic zaczęła pić.
Wypiła zaledwie 35ml,ale myślę że wcześniej zjadła 2 UU...
Jutro obserwacja

Podoba mi się Twoje detektywistyczne podejście do tematu ja już bym dawno wymiękła z dochodzeniem, zresztą wymiękłam uznając, że mała nie toleruje butelki i koniec. Nie ważne z jaką zawartością!! no ale też rozumiem, że ważny ejst ten temat dla Ciebie z racji powrotu do pracy. Oby ta temperatura była kluczem do sukcesu i Emi zaczęłaby pić MM w odpowiedniej dla siebie temperaturze

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Mobilizuję się żeby się wykąpac i iść spać.
Jutro szkoła i egzamin, Nic nie umiem. Brawo...
Powodzenia na egzaminie! Na pewno będzie do przodu!!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Na starym wątku napisałam 5001 wiadomość
Przekopiowałam tutaj, wyszło jak wyszło. Nie umiem inaczej

Cześć!
Byliśmy dzisiaj na usg bioderek.
Ile wiary, jaka kolejka!
Ludzie warują pod drzwiami strasznie.
Jeszcze tż mój świetny poszedł się zapytać : "Czy z dzieckiem bez kolejki, czy trzeba czekać?"
Odpowiedzieli mu, że czekać
Mówię mu, że trzeba powiedzieć, że z niemowlakiem.
Bo dziecko to może i 15sto letnie być!
W każdym razie weszliśmy zaraz,
było jeszcze dwoje niemowlaczków i poszło szybko.
Z bioderkami ok, trochę dla mnie dziwne bo dwa tygodnie temu lekarz stwierdził, że w lewym bioderku przeskakuje
mamy przyjść jak Radek będzie na nóżkach stawał.
Najważniejsze, że wszystko ok, może to tylko jednorazowy incydent był te 2 tyg. temu

Cytat:
ja tam nie czuje sie tym faktem wyrodna matkaznam swoje dziecko i wiem jak sie to konczy, raz ja za cieplo ubralam miala na calym ciele potowki, lacznie z uszami, wiec teraz wiem na co moge sobie pozowolic z nia. A tym co kto uwaza za sluszne sie nie przejmuje

Oj mnie tez jednym słowem gila co kto myśli na temat tego jak "obchodzę" się z własnym dzieckiem! Wczoraj w przychodni jak ubieraliśmy małą do wyjścia, rozryczała się megaśnie, bo było zmęczona, rozdrazniona badaniem i jeszcze do tego ubieranie, którego nie lubi. Stare baby myślałam, że mnie tam zjedzą, jakbym dziecku straszną krzywdę robiła, siedziały i głowami kręciły!! Kij im w oko

Cytat:
Oj, ja póki co to nie mam problemów z butelkami
Mogę jedynie cycki umyć
Tzn myję oczywiście

No, kozaku na Ciebie to można liczyć
Padłam

Cytat:
Dobrym tego przykladem jest moja tesciowa ktora ma tez 8 miesiecznego wnuka, zapiecuszyli go do granic mozliwosci, wiec jak przynosi go do mojej malej to moja ma na sobie skarpetki spodnie i body z krotkim - a tamten pajac z weluru na to spodnie i bluza i tesciowa marudzi mi ze takie zimne ma raczki Marysia a ja jej ubrac nie chce!!!!a nie daj boze jak temperatura jest bliska zeru i wychodze z nia na spacer ile sie nagada. A ja robie to co uwazam za sluszne.
Mamy podobne teściowe widzę zresztą ona nas dorosłych ubrałaby w kożuchy w domu najlepiej taka mega nadopiekuńczość z jej strony

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

dziewczęta mam pytanie: czy po zjedzeniu dosłownie 3 łyżeczek marchewki dziecko juz może mieć zatwardzenie??? bo Hania od niedzieli nie robiła koopy, a dawałam jej własnie marchewkę. normalnie bym nie panikowała bo już mieliśmy wcześniej takie tygodniowe akcje bez koopy, ale wtedy była tylko na UU, a to normalne...
Obstawiam, że te 3 łyżeczki wystarczyły by zatwardzonko było:/

Cytat:
J
Mój tż też taki pedant...
Czasami aż mi wstyd.. i czuję się jak gnojara
Mój tez porządkowy na maska. I uwielbiam kiedy to włącza mu się tryb porządkowania a ja wtedy kawusia i wygodnie na kanapie siedzę i obserwuje jego szaleństwo
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:16   #133
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
wyprowadziłam się ,tak mnie mąż wyprowada z równowagi...
Matko, już się przestraszyłam, że wyprowadziłaś sie na dobre, ale na szczęście tylko odsapnąć wyjechałaś

A jak Nikoś i jego skóra?

Cytat:
a ile razy wasze maluchy sie budza na jedzonko w nocy?? moja 2 raz okolo 1-2 a drugi 4-5 wydaje mi sie ze powinna juz dluzej spac, w koncu jest na butli nie na cycu??
Zero

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Dz
Cytat:
Jacieee te koła są pompowane,bo nie umiem doczytać ? ładny,ale jak nie pompowane to nie dla mnie.
A ja codziennie dziękuję niebiosom, że się na PIANKOWE zdecydowałam Jak bym miała pompowane, to już 4 razy na pewno dziura by była i łatanie opony, bo tyle własnie razy wbił mi się gwóźdź

Cytat:

To chyba to. Tak własnie opisują te afty w necie. Choć ja kiedyś myślałam że Tymuś ma afty, a się okazało że wcale nie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a miałam sie chwalić (pewnie Wasze dzieci już dawno ale dla nas to postęp ) - Szymuś już bezbłędnie reaguje na swoje imię
Brawo Szymuś Tymuś też zaczął. Tak jeszcze niepewnie, bo chilę trwa zanim odwróci główkę, ale to to, bo za każdym razem już tak robi

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Czołem brygado, jesteśmy i my!
Czołem! Meldujcie jak nocka? Czy Rogi już jest tym aniołkiem?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
6 dzień bez kupy. czekam na nią jak na Boże Narodzenie..
Idziemy się dziś ważyc. Ciekawa jestem ile ten mój smyk waży.
To ja się nie dziwię że czekasz
A z taką bombą w brzuszku to ważyc będzie na pewno dużo
Jak ważę Tymka w domu, to w dni kiedy nie ma kupy jest znacznie cięższy

Cytat:
Ja tez ale nauczyłam się już, że mało kto to docenia i się juz nie wysilam.
Mój mąż zawsze pięknie docenia i jemu prezenty po prostu uwielbiam dawać

Cytat:
no to gratulacje dla Radzia za pampersa
ja mojej nie zmieniam w nocy, na poczatku zmienialam, ale teraz juz nie, bo wytrzymuje do rana i nie ma mega napompowanego, wiec i po co. A tak zawsze ja wybudzilam i pozniej ona usnac nie mogla a jak ona usnela to ja nie moglam.
Ja na początku zmieniałam w nocy przy każdym karmieniu, bo zawsze było siusiu (kupka też). A teraz nigdy nie ma siusiu aż do rana, więc jak go przewijam o 20 to potem dopiero o 8.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzięki wrzucisz jeszcze raz link?
Polecam ten link od Cookie, bo my tak ćwiczymy dla zabawy od soboty i Tymuś (nie wiem czy za sprawą tego, czy nie, ale zbiegło się czasie więc może...) zaczął się sam przekręcać cudownie na boki, czego wcześniej nie robił

Cytat:

To teraz!!! Wszystkiego naj naj naj Agu
Stary 2011-12-16, 11:27   #134
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam się znowu wyspana bo Alicja spała do 10

Scio buziaki i gratki dla Agatki

Lecimy na spacer bo śliczna pogoda

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-16 o 14:09
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:33   #135
Marina1
Zakorzenienie

A mój marud dzisiaj jakich mało.

AGATKO KOCHANA BUZIAKI OD NAS!

Patik kciuki za egz., i podziwiam za aukę nazw traw, ja chociaż wychowana na wsi nie rozróżnię owsa od pszenicy, ani świerka od sosny...
U nas też nie ma prezentów, ani na mikołaja, ani pod choinkę, ale ja się cieszę, bo i tak z kasą licho, a co dopiero jakieś prezenty.

Oliweczko dzisiaj ma tż kupić choinkę. Ale kompletnie nie czuć świąt, prawda Chyba przez tą pogodę. Dzisiaj nas 7 stopni. Ale my i tak siedzimy w domu przez chorobę małego.

Agadus mały troszkę lepiej, dziękuję dzisiaj 3 dzień antybiotyku, jeszcze jutro tylko.
Ale nie chce jeść, słoików nie tknął od 4,5 dni. Samo mleko.

Już się, drze. Jak mu się tak chce, jeszcze na dodatek z chorym gardłem.

O przestał.

A ja dostałam taką mega @...
Wybrałam już temat pracy lic. a tearaz muszę zrobić plan, i mam badać ankietą problem badawczy. Szkoda tylko, że facio nie powiedział jak ma wyglądać ankieta badawcza...

Baboniku, jestem b. zadowolona, tak to musiałam używać prostownicy non stop.
Ojjj to mówisz, że tżt dokazuje...Dobrze, że złapałaś trochę oddechu u teściówki.

Brunetko do 10? Ale Ci zazdroszczę...Mój 6.30 co do minuty. A noc masakryczna dzisiaj ;/
Brumeczku niestety muszę Cię rozczarować co do aniołkowania Rogiego
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-12-16 o 11:35
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:33   #136
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam na nowym wątku

Ale mnie dziś Tż wkurzył nie zrobiłam mu za to obiadu kolacji i kanapek do pracy
Synek mnie za to pozytywnie zaskoczył zjadł cały słoiczek marchewkowej z ryżem

Dziewczyny kiedy bedziecie obnizać łóżeczka ?
Oh to sobie tż przeskrobał

Jak zacznie się podciągać za szczebelki.

[QUOTE=aania_20;31082970]

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A chłopak gorący jak piec. i co Emil dostanie na gwiazdkę?Pierzynkę!!

.
Na pewno będzie to trafiony prezent

Cytat:
No ale może się jeszcze przyda na Sylwestra w Zakopanem.
Zazdroszczę sylwestra w Zakopanem. CO roku mi się marzy, ale zawsze coś. Mieszkasz gdzies niedaleko, czy wieksza wyprawa się szykuje?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

kiedy na najwyższym poziomie zabraknie mi miejsca na zabawki i inne pierdołu i będzie potrzeba żeby powiększyć półkę

Cytat:
aaaaaaaaaa dziewczynki.... w zasadzie teściowej nic nie mówiłam,po prostu powiedziałam,że zrobiłam sobie z dziećmi wakacje od domu.a tż ma ciągle humory jak baba przed okresemi doprowadza mnie to do szału...bo tylko on może mieć problemy i być zmęczony...on pracuje a ja siedze w domu... i pewnie leżę na plaży,opalam się i piję zimne drinki to tak w skrócie

wyjazd dobrze mi zrobił,dziś idę do pracy i jest mi lepiej

miłego dnia wszystkim życzę
Najważniejsze, że zregenerowałaś siły i czujesz się lepiej! Niestety takie podejście do mam siedzących w domu z dzieckiem jest bardzo powszechne!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Ja zawsze od mamy dostaje ciepłe kapcie już jej mówiłam że nie ma kupować że mam swoje wygodne basenówki , i co na urodziny znów były kapcie

Ja w tym roku pod choinką standardowo tez ujrzę ciepłe bambochy, od babci!! zawsze dostają szału gdy latam po domu boso (bo mi tak najlepiej!!!!!)

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

wiecie co ja w ogole nie czuję magii świąt, chyba dlatego,że nie ma śniegu tylko slońce świeci, ale w przyszłym tygodniu ubieramy choinkę tzn w piątek i może będzie lepiej, a no i zapachy z kuchni, ciast, i innych potraw
To na pewno zasługa tej pogody, że te święta mimo, że już za tydzień to wydaja się takie odległe. U mnie już choinka stoi, domek wystrojony, a za oknem słońce i nadal jesień! No nijak się to koopy nie trzyma

Cytat:
A pochwal się wózkiem
No i żeby ten ząb w końcu wyszedł, a reszta poszła bezboleśnie

A ja już jakiś czas temu wybrałam sobie spacerówkę, na "potem". Myślę o zakupie takiej, jak Dominik będzie miał 9-10 miesięcy. Choć pewnie na zimę przyszłą i tak wyciągnę jedo, bo ma duże koła. Wiem, że sporo wybiegam w przyszłość, ale zauroczył mnie ten wózek. Tylko ta cena

http://allegro.pl/xbaby-slapi-2012-l...979535682.html
O właśnie 2 dni temu przyszedł do mnie ten wózeczek już nim spacerowałam po domku Ala dostanie go pod choinkę od dziadków!
Stary 2011-12-16, 11:52   #137
BABONIK
Zadomowienie

Brumku dziękuję skóra lepiej,chyba moja dieta daje dobre rezultaty...mamy nową wysypkę tylko na buzi na reszcie ciała tylko bardzo suchą i popękaną skórę po poprzednich wysypkach...ale sie regeneruje...niestety obawiam się że to nie koniec.Pediatra mówiła,że często jak wydaje się że już jest super to znów przychodzi pogorszenie...Póki co ciągnę dietkę i dzięki temu z 72 miesiąc temu mam 65kg

Cookie- ja też poćwiczę z Twojego linka

zbieram się powoli do pracy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:00   #138
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1.Zazdroszczę sylwestra w Zakopanem. CO roku mi się marzy, ale zawsze coś. Mieszkasz gdzies niedaleko, czy wieksza wyprawa się szykuje?

2. O właśnie 2 dni temu przyszedł do mnie ten wózeczek już nim spacerowałam po domku Ala dostanie go pod choinkę od dziadków!
1. Do Zakopanego mamy jakieś 160 czy 180 km (nigdy nie pamiętam ). Także średnia wyprawa, ale byliśmy już z Dominikiem jakiś miesiąc temu i podróż była ok, cały wypad też w miarę. Często tam jeździmy i uwielbiam Zakopane o każdej porze roku. Ma swój urok zarówno latem jak i zimą. Zeszłego sylwestra z Dominikiem w brzuchu też tam spędziliśmy. Tylko akurat przeziębiona byłam.
I niech ludzie gadają, że tam nowobogackie wieśniaki jeżdżą, żeby się pokazać. Ja tam zawsze dobrze się czuję. Pewnie dlatego, że my wolimy spacerować, posiedzieć w gronie znajomych, wypad na Krupówki raczej robimy sobie tylko jeden, a jemy na obrzeżach, gdzie nie ma tłumów.

2. To będziesz moją skarbnicą wiedzy co do tego wózka Masz już pierwsze spostrzeżenia ?

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-12-16 o 12:01
Stary 2011-12-16, 12:12   #139
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewczynki, poradzcie:
lekarka dala nam juz tylko 2 puszki pepti 1 i 8 puszek pepti 2.. jak orzejsc z 1 na 2? od razu po prostu? czy stopniowo?
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:21   #140
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

Co to jest AFTY?
Cytat:
Dzień dobry

To chyba to. Tak własnie opisują te afty w necie. Choć ja kiedyś myślałam że Tymuś ma afty, a się okazało że wcale nie

przetarłam buzke sola fizjologiczna i odrobine zeszlo ale reszta jest nie wiem co to

zastanawiam sie czy probowac na wlasna reke lekow od aft czy isc do pediatry
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:26   #141
alibany
Rozeznanie

Cytat:
1. Do Zakopanego mamy jakieś 160 czy 180 km (nigdy nie pamiętam ). Także średnia wyprawa, ale byliśmy już z Dominikiem jakiś miesiąc temu i podróż była ok, cały wypad też w miarę. Często tam jeździmy i uwielbiam Zakopane o każdej porze roku. Ma swój urok zarówno latem jak i zimą. Zeszłego sylwestra z Dominikiem w brzuchu też tam spędziliśmy. Tylko akurat przeziębiona byłam.
I niech ludzie gadają, że tam nowobogackie wieśniaki jeżdżą, żeby się pokazać. Ja tam zawsze dobrze się czuję. Pewnie dlatego, że my wolimy spacerować, posiedzieć w gronie znajomych, wypad na Krupówki raczej robimy sobie tylko jeden, a jemy na obrzeżach, gdzie nie ma tłumów.

2. To będziesz moją skarbnicą wiedzy co do tego wózka Masz już pierwsze spostrzeżenia ?

1. Ja Zakopane też uwielbiam, ale zawsze bywałam tam w miesiącach styczeń-luty. Marzy mi się jeszcze wypad taką wczesną jesienią (wrzesień) i właśnie sylwester ale z sylwestrem u nas z tż pracą ciężko coś szybciej zaplanować. Na pewno miło spędzicie ten czas z maluszkiem

2. Wózek- szukałam, lekkiego, zwinnego na wypady do sklepów, na miasto itp. Jest super leciutki, zwinny, fajnie się prowadzi teraz mam roan marite także odczuwam mega różnicę w prowadzeniu Wykonanie też jest fajne tylko nie mam porównania do innych wózków typu parasolka itp. ale oparcie rozkłada się za pomocą popuszczanego paska(nie wiem jak to wytłumaczyć) ale miałam wyobrażenie, że w inny sposób się to reguluje. No i jest to wózek jak dziecko będzie mega stabilne, pewnie najwcześniej na wiosnę ją do niego wsadzę. A i kolor mam czarno-czerwony

Mąż robi naleśniki na obiad <mniam>

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2011-12-16 o 12:35
Stary 2011-12-16, 12:36   #142
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
. No i jest to wózek jak dziecko będzie mega stabilne, pewnie najwcześniej na wiosnę ją do niego wsadzę. A i kolor mam czarno-czerwony
Dlatego planuję zakup jak Dominik będzie miał około 10 miesięcy

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-16, 12:37   #143
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Witam, dolaczam i ja jako nowa do Was. Jestem szczesliwa mamusia od 11 sierpnia. Coreczka urodzona naturalnie waga 3330 g 56 cm o godzinie 6.15. Pieknaurodzona w 39 tyg
Witaj A Marysia włoski ma prześliczne

Cytat:

Jakie herbatki podajecie swoim maluchom ? [COLOR="Silver"]
Ja daję koperkową Hippa i jabłko z melisą Bobovity, nie zwracam uwagi na ten cukier zbytnio bo i tak daje maleńkie ilości tej herbatki do wody.

Cytat:
dla Agatki!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
fajny ten wózek, też muszę pomyśleć o jakimś nowym, bo ten co mam doprowadza mnie do szału. Jest ok, tylko skręca jak jadę prosto i cały czas muszę go kontrolować.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

no i mamy żółte koopy na ha
Majcia reaguje na wszystkie imona

Macie jakiś patent na wyjście na spacer z bloku z Majcią i z dwulatkiem? Bo ja już nie mogę sobie poradzić. Majcia w nosidle taka ciężka, jeszcze mnie starszy ciągnie na dół po tych schodach i się boję że kiedyś wszyscy spadniemy z tych schodów. Proszę o rady
Stary 2011-12-16, 12:43   #144
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku dziękuję skóra lepiej,chyba moja dieta daje dobre rezultaty...mamy nową wysypkę tylko na buzi na reszcie ciała tylko bardzo suchą i popękaną skórę po poprzednich wysypkach...ale sie regeneruje...niestety obawiam się że to nie koniec.Pediatra mówiła,że często jak wydaje się że już jest super to znów przychodzi pogorszenie...Póki co ciągnę dietkę i dzięki temu z 72 miesiąc temu mam 65kg
No to dobrze, że się unormowało póki co
A tego spadku wagi to zazdroszczę

Cytat:
Ja bym smarowała aftinem na własną rękę. Jak przez 3 dni nie zniknie, to bym może poszła.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Lecimy na spacer
Stary 2011-12-16, 12:48   #145
editka2022
Rozeznanie

witamy i my ,dzis zaliczylismy kosciol czyli pierwsze rekolekcje Nelki
nieiwem co sioe z nia dzieje taka marudna jest ze szok,od paru dni diabel poprostu,czego nigdy niebylo
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 12:59   #146
zanetaa88
Zakorzenienie

Nie mam już siły do tej mojej damy.
Zjadła niby 50ml MM w takiej temp jak wczoraj,
ale jadła je 20min.Uciekała od smoka,pd butelki.
Jak ja załapała to coś pociumkała.
Marudzi na jedzenie, robię MM kolejne - nie chce w ogóle jak tylko poczuła,
że inne mleko...

Odciągnęłam moje i co?
robiłam to przez 30 min i wyszło tylko 70ml z jednej piersi...
Jak nie urok to sra.czka.

Chyba wezmę ją jeszcze na głoda,
ale czuje że to też nie podziała.
Nie rozumiem jej, raz pije raz nie.

Co mleko do

Jest różnica między Bebiko a Gerber?
w smaku.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:05   #147
asynastra
Raczkowanie

Żaneta - jak dla mnie gerber smaczniejszy

I jeszcze jedna sprawa. nie karmię małej już kawał czasu, a ciągle mam parę kropel mleka codziennie w cyckach. Czy to tak może być? Czy coś z tym zrobić?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

patik87 - za egzamin! chyba, że już po...
Stary 2011-12-16, 13:09   #148
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Wariatka.

A co do kozaka, to przypomniało mi się.
Ubrałam Emi takie ładne kozaczki, pojechałam do taty.
Rozebrałam ją, kozaczki dałam na dywan.
Tato przychodzi i mówi do Emi:" Eeeee kochana, ja to do lasu nie muszę jęchać takie kozaki mi tu przywiozłaś "

Zjadłam czekoladowego mikołaja i spać mogę.
Dobry był.

Jutro mąż wraca, trzeba zrobić jakiś dobry obiad.
No i ogarnąć bajzel bo znowu mu się włączy dzień pedanta i będzie mnie gonił.
[/I]
uwielbiam czekoladowe mikołajki z nadzieniem z Goplany
w tym roku kupiłam dzieciom do paczek po kilka
a dostały po jednym

AgatkoStoooooo lat Stoooooo lat

eveewewitajcie

dziewczyny a ja cały czas kasy nie mam
zaraz wysle mu smsa z prosbą o info kiedy mi wyślę
zawału dostanę

mam jeszce mały problem dziś znowu zrobiło mi się słabo
i to na spacerze, nie mogłam oddychać i nagle oblał mnie zimny pot i ciężko mi było ustać na nogi
tak jak przed mdleniem

jakie badania mam zrobić??

Byłam z Jasiem w pracy
i wszyscy się nim zachwycali
a ja dumna jak paw

upiekłam wczoraj keksa i już żałuje że tak mało
Stary 2011-12-16, 13:30   #149
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
sto lat dl Agatki

witam się i uciekam na spacerek bo piekne sloneczko dzis

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

buziaki Agatko!!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
można wjeżdżać tyłem, ciągnąc wózek, mam wózek trójkołowy i inaczej się na takim podjeździe nie da, tak samo miałam w x-landerze Filipa i później w Mamas & Papas Ora
na wszystko jest sposób, bo u nas często nawet podjazdów nie ma i trzeba po schodach wózek wciągać
o dzięki o tym nie pomyslałam

Cytat:
Zanetaa tam są koła piankowe.
Też wolę pompowane, ale nie wyobrażam sobie tachać mojego Jedo, który waży ponad 10 kilo np. po piasku na plaży. To samo w przypadku wypadu do marketu. Taka lekka spacerówka na pewno mi się przyda. Będę miała dwie i wybierała odpowiednio, w zależności od profilu spaceru
Ja tez mam spacerówke na długie wypady do lasu (dlatego piankowe odpadają) ale przydałaby mi się lekka spacerówka na zakupy, czy wypady do koleżanki

Cytat:

To teraz!!! Wszystkiego naj naj naj Agu

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A mój marud dzisiaj jakich mało.

AGATKO KOCHANA BUZIAKI OD NAS!

Już się, drze. Jak mu się tak chce, jeszcze na dodatek z chorym gardłem.

O przestał.

A ja dostałam taką mega @...
Wybrałam już temat pracy lic. a tearaz muszę zrobić plan, i mam badać ankietą problem badawczy. Szkoda tylko, że facio nie powiedział jak ma wyglądać ankieta badawcza...

Współczuje @

Ja tez mam prace badawczą i nie wiem jak się za to zabrać, bo na polonistyce pisałam teoretycznoliteracką
Ale uroziłam dziecko to pracy nie napisze

Cytat:
przetarłam buzke sola fizjologiczna i odrobine zeszlo ale reszta jest nie wiem co to

Posmaruj Aftinem na własną ręke
Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

dla Agatki!

U mnie grobowa atmosfera. Trzeba uśpić psa. I niestety ja musze wszytsko załatwiać, wszystkich pocieszać, hamować zapędy teścia (któy emocje bardzo agresywnie wyraża).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 13:37   #150
Shira_83
Zadomowienie

tak mały Żbik padł na placu boju pokonany przez własną rodzicielkę
idę robić ule mam już upieczone królewskie, orzeszki i babeczki no i aniowy piernik w lodówce nic nie marnuję cennych 45 minut

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

U mnie grobowa atmosfera. Trzeba uśpić psa. I niestety ja musze wszytsko załatwiać, wszystkich pocieszać, hamować zapędy teścia (któy emocje bardzo agresywnie wyraża).
co mu się stało? oj nie fajnie takie rzeczy się dzieją tuż przed świętami a teściowi co się robi?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości