Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 14:06   #1471
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!
Jak wasza nocka... mam nadzieję że spokojnie....za to u mnie koszmary....materdyjo wiecie co mi się śniło....śniło mi się ze mama zorganizowała mi ślub i powiedziała mi o tym dopiero w drodze do koscioła a szlismy do koscioła normalnie ubrani....jak ona mi to powiedziala to ja jej powiedzialam ze ja chcialam slub w przyszlym roku ...wkurzyłam sie i zawróciłam do domu...a moj niby przyszły mąż który był we śnie to bardzo dawny kolega sasiad w ogóle nie wiem z jakiej paki on sie znalazł w tym śnie ..ja zapomniałam w ogóle o jego istnieniu....ja piernicze jakaś masakra normalnie takie głupoty mi się śnią...
zaczynają sie koszmary slubne:P mnie to juz dawno dopadlo:P
niedlugo zacznieCi sie snic ze jest dzien weslea-rano a Ty nic nie masz załatwione, to jest dopiero koszmar ja mam taki sen prznajmniej raz na 2 tygodnie:P

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość

A wedding tv No jak TŻ widzi, że puszczam coś w tym stylu (czy inne tvn style, polsaty cafe lub małą czarną na tv4) od razu jest pytanie "a nie ma nic normalnego???"
moj tak samo reaguje:P i jeszcze " włacz eurosport albo tvn turbo"

Cytat:
NOOOO BYŁA i 14:00 i 13:00 No i ta nieszczęsna 17:00.... Swoją drogą, ciekawe czy któraś z dziewczyn ma tak późno ślub.... Dla mnie byłoby to OK tylko wtedy, gdybyśmy planowali robić huczne 2-niowe weselisko, to wtedy OK, niech ślub będzie późno. Ale będziemy mieć 1dniowe, niech więc trwa jak najdłużej No i żebyśmy z gośćmi nie poumierali z głodu
A z tym czekaniem, to tak jak ze wszystkim innym- to jest często zależne od tego jakie "branie" ma dany lokal czy w tym przypadku- kościół. Ten kościółek ma na swojej stronie wyraźnie napisane, żeby zapisy były dokonywane z minimum rocznym wyprzedzeniem. Inne kościoły często nie chcą tak wcześnie zapisywać nikogo i każą przyjść w późniejszym terminie by zapisać się na kolejny rok (chyba, że na pierwszy kwartał). Dotk4 -o ile dobrze pamiętam-właśnie tak miała, została odesłana. Sale są też takie- albo zatłoczone nawet na dwa lata w przód, albo spokojnie można w tym roku się zapisywać jeszcze na ten sam rok.
Nas czeka teraz właśnie poszukiwanie kapeli i fotografa Choć i jedno i drugie już coś tam Mamy na oku
ja mam na 16 tak jak chcielismy, zakladalismy, ze jak bedzie zajeta to na 17, na pewno nie wczesniej, bo jak juz wiekszosc dziewczyn pisala to duzo gosci by za szybko odpadlo, a tego nie chcemy i bez roznicy jak dla mnie czy 1 czy 2-dniowe wesele i tak bysmy mieli na 16

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
na śląsku raczej śluby są rano ok 11-14, przynajmniej w mojej okolicy Dla mnie 17-18 to bardzo późno, szczególnie tak jak Motylek napisała - kiedy wesele jest jednodniowe. Wtedy już niewiele z tego wesela zostaje, chociaż z drugiej strony ile godzin można tańczyć
A tak z ciekawości - gdy ślub jest na 17/18, to wesele też zaczyna się od obiadu czy już od kawy?

Z tego co pamiętam w zeszłym roku, chyba w którąś sobotę lipca, było tyle ślubów w mojej miejscowości, że pierwszy był już o 9
My mamy o 13, chociaż chętnie bym zrobiła jeszcze godzinę później, ale + życzenia, dojazd to bylibyśmy na sali między 16 a 17, a tu już trochę późno, jak dla mnie, na obiad

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

wesela, na ktorych bylam zaczynaly sie o 16, 17 i oczywiscie zaczynają sie od obiadu. Najpierw jakas zupka, pozniej drugie danie pozniej kawa, kolacja, tort, itp

Cytat:
Napisane przez Daruta Pokaż wiadomość
o to mamy ślub tego samego dnia i my planujemy na 16 raczej, mam również nadzieje,ze pogoda bedzie ładna.
a tak po za tym własnie rzucam z tz palenie 3 dzień. ! Trzymacie kciuki! troche i głupio, że paliłam te wstretne rurki,ale juz z tym koncze ! Na pewno nie bede smierdzącą papierochami PM !
mozno trzymam kciuki zebys to świnstwo rzucila! odkladaj do skarbonki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:06   #1472
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A w ogóle to śmieszna rzecz. W ten weekend byli tutaj ci nasi Znajomi ze Szwecji na dalszym załatwianiu wesela i Ciotka mojej Mamie powiedziała, że ma dla mnie jakąś suknię ślubną Jej siostrzenica zdaje się brała czy bierze teraz ślub i suknia jest podobno piękna i bardzo chce mi ją dać. Jeśli mi się spodoba, to założę, a jak nie, to mam sobie sprzedać. Nie mam pojęcia, jak ona wygląda, ale mają ją przywieźć chyba we wrześniu, jak przyjadą tu ślubować. Nie sądzę, żeby to była moja wymarzona (chociaż pomyślcie, jaki to by był dopiero czad ), ale tak czy siak, strasznie jestem jej ciekawa
Wiesz, nawet jak się Tobie nie spodoba, to myślę, że ja spieniężysz
A może akurat Ci podpasuje.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:38   #1473
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Witaj i opowiadaj i pokazuj wszystko, co masz do pokazania - pierścionek, salę, fotografa, jeśli już jest Którą lipcową datę wybraliście? I coś o Was też opowiedz

Zaliczki za salę to kwoty rzędu od 1000 do 2000zł, zależnie od sali, regionu itd. Czasem zaliczka jest jakimś procentem od całości kwoty.
Ja płacę za talerzyk na dzień dzisiejszy 135zł, w przyszłym pewnie będzie 140, ale z tego, co wiem, to jedna z mniejszych cen tutaj, zwykle te ceny wahają się między 140 a 200, czasem mniej, czasem więcej.
Niewiele mam do pokazywania dopiero ruszamy z przygotowaniami
MY = jesteśmy (mieszkamy razem) rok ja 23 lata on 31.

Pokazuję co mam

Ślub- 21.07.2012 (niesamowicie widziec to czarno na białym, jeszcze sie nie przwyczailam
Sala - Dworek Arkadia http://www.dworekarkadia.pl/s40,galeria.html
sala balowa
Pierscionek - Kruk Jedyny 0,6 ct

Reszta ciagle w budowie

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:41   #1474
ewika19
Zadomowienie

Nedda- Witaj Ale masz piękną salę
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:42   #1475
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Heja dziewczynki Nadrabiania ciąg dalszy
Znów skorzystałam z groupona (pisałam Wam wcześniej o tym peelingu kawitacyjnym, dziś się umówiłam ale zabieg mam dopiero 30 czerwca - niezłe branie mają ale nic nie szkodzi - nie mam ciśnienia żeby to było "już i teraz" ;p) - tym razem kupiłam pakiecik kosmetyczny: mikrodermabrazja diamentowa + mezoterapia + henna rzęs, za jedyne 99zł! (normalna cena za ten zestaw to 285zł ponoć :/) Mam pół roku na wykorzystanie, czyli prawie do końca listopada - yeah, na taką ofertę właśnie czekałam, co by w ciągu roku przed ślubem troszkę o nią bardziej zadbać Moja trądzikowa cera nie może się doczekać takiego dopieszczania!

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
no moje mieszkanko wygląda wkoncu jak mieszkanie a nie jak stodola hehe:P jak ja zazdroszcze dziewczynom, ktore mieszkają jeszcze z rodzicami.. dom sprzątniety, obiadzik na stole.. przynajmniej u mnie tak bylo:P a teraz sama musze to wszystko robic i widze ile to czasu zajmuje oczywiscie jak TZ jest w domu to mi pomaga, ale wiekszosc sobót jest w pracy
Hahaha - exactly Moja mami jest taka, że zawsze wszystkich chętnie wyręczała, z kuchni wyganiała jak chciałam coś pomóc albo nauczyć się gotować no i teraz (od ponad pół roku) wszystko na mojej głowie Przyjemnie, ale czasem sobie nie radzę

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ja właśnie myślę o dekoracjach i mam jeden pomysł dotyczący stolów ...czy waszym zdaniem nadawałyby sie takie wazony http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/86933500 i takie świeczniki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90152094

i teraz tak wizję mam taką ...w wazonach będzie kilka tulipanów kolorystycznie dobranych do wystrojju sali , i wokół wazona będą stały 3 świeczniki a w nich podgrzewacze. Między tym wszystkim albo jakieś płatki/kryształki/ kamyczki . I pomiędzy jednym, a drugim wazonem na stole będzie stał ten sam świecznik, ale z tą długą świeczką w odpowiednim kolorze .. jak myślicie ?
Bardzo fajne masz pomysły Myślę, że byłoby super Tylko nie widzę ceny tych wazonów, ale bardzo mi się podobają W necie jest dużo inspiracji z nimi - można nalać wody i wstawić kwiatki, albo nalać wody wsypać kryształki/kamyczki i dopiero kwiatki ach opcji jest wiele Ja się też zastanawiam nad dekoracjami moich stołów Myślę o jakimś wysokim szklanym wazoniku, w którym pływać będzie róża/róże fioletowa czy pudroworóżowa a na powierzchni wody podrzewaczek, na około duże świece też w tej kolorystyce, do tego albo płatki róż albo też jakieś kamyczki hehe coś tam wykombinuję Póki co mam masę pomysłów i nie za bardzo wiem na co się zdecydować ^^

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Co do wieczorów kawalerskich/panieńskich to Moj ma wolną rękę. Jak ma zdradzić to i tak zdradzi,a lepiej przed ślubem niż po Na pewno nie będę go zamykać w domu albo wyliczać gdzie może pójść,a gdzie nie. Swój rozum ma.
A panieński chciałabym gdzieś w spa nad jeziorem taki weekendowy babski wyjazd. Striptizerzy mnie nie kręcą,byłam kiedyś na chipindelsach i nuda. Wolę z moimi babami polenić się w saunie,jakieś masaże, maseczki, głupawe komedie romantyczne, dużo wina, lodów i takie tam
No dla mnie zdrada to zdrada - nie przyjmuję żadnych tłumaczeń, że "działał w afekcie", że "ona go sprowokowała" - nawet pojedynczego "wybryku" nie toleruję, każdy ma jedną szansę na bycie wiernym. Innymi słowy = dla mnie to totalne dno i nigdy bym nie wybaczyła. Koniec związku i tyle!
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:42   #1476
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
a ja jeszcze w sprawie wieczorow kawalerskich..
wszystkie ufamy naszym TZtom, ale jak Nena napisala, nie ufa kolegom.. wiecie jak bylam ostatnio w Pl to ostatniego dnia pojechalismy oczywicie na impreze.. ja, TZ, i 3 Naszych kolegow (koledzy samotni). Najpierw siedzielismy u jednego w domu i byla lekka popijawa, pozniej juz stwierdzilismy ze czas na impreze, TZ prowadzil, a koledzy siedzieli z tylu. I nawet nie wiecie co Oni robią w weekendy... kurde po pijaku im sie język rozwinąl, a ja ich jeszcze za niego ciągnelam, a oni mowili jak na spowiedzi, ze chodzą do burdelow, to sie pytam "po jaką cholere chodzicie do tych brudnych lasek, bo przeciez ma sie tą swiadomosc ile ONA miala wczesniej ku...ów w buzi , w tyłku i nie wiem gdze jeszcze, a wy po nich popraiwacie??" (wogole on mają 23, 24 lata) no mowie kurde ze to przeciez najlepszy czas zeby poszukac jakas dziewczyne dla siebie i związac sie z kims, ze co bedzie jak juz znajda kiedys jakąs super dziewczyne i sie zapyta ile mial wczesniej kobiet.. i co powie ze po burdelach ganial? ja bym takiego wyrzuciala na zgnite jabłko! a wiecie co Oni na to : "no przeciez jak idziemy z kolegami to tak GLUPIO jakbym sam został.." no kumacie? pozniej widocznie troche głupio im sie zrobilo, bo im pojechalam to jeden z nich mowi ze tylko chodzi tam oglądac striptiz... kiedy koledzy sobie "używają"... to jest ZAŁOSNE" ...

ps. sorki, ze tak chaotycznie to napisalam, ale troche cisnienie mi podskoczylo jak o tym mysle... a poza tym Moj TZ czasami robi takie męskie spotkanko u siebie w domu, to ostatnio juz po tym spotkaniu przyszedl do mnie w nocy i mi opowiadal co Oni mowili... własnie tez o tym ze do burdelow chodzą, ale myslalam ze TZ sobie cos tam dopowiedzial czy coś.. ale to jednak prawda... moj TZ nie pije i zawsze wszystkich obserwuje jak są pod wplywem alkoholu, i tez mowi ze jak o tym opowiadali to jakby cos normalnego chodzilo.. jakby kazdyy tam chodzil.. kurde skumalabym jeszcze jakiegos podstarzałego faceta, ktory nie ma zony i chce sobie pouzywac.. ale oni mają 24, 25 lat!
Krótko? ŻAl

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
co do kawalerskiego tż nie chętnie mówił ale wszystko niego wyciągnęłam. Ta lafirynda to o matko i córko porażka blondynka i rozebrała się do naga była nawet bez majtek!!! i tańczyła 15 min wzięła 280zł a jeszcze jak wychodziła to zapytała: kto idzie ze mną?? było ich 15 nikt się nie zgłosił a ona na to: nie to nie macie - i rzuciła w nich kondonami było koło 6 szt. Pier......lona jaka no tż wrócił do domu na 1 :P bo mówił że nie mógł się bawić tak jak oni bo chciał być wobec mnie fair...eh
Obrzydliwe... Nie rozumiem tego, że ktoś kto "kocha" chce oglądać striptiz płci przeciwnej :/ Ja np. nie chciałabym oglądać jakiegoś wijącego się kolesia, to niesmaczne. Cieszę się, że mój TŻ też nie chce żadnej szmaty na swoim wieczorze - dobrze wie, że żadna mu tak nie zatańczy jak... ja

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Aaaaaa! Zapomiałam się pochwalić.
Wczoraj dorwaliśmy na gruperze 6 dniowy pobyt w Tyrolu.
I sobie zarezerwowaliśmy na wrzesień
Z dojazdem i jedzonkiem wyjdzie nas tyle, jakbyśmy mieli miejscówkę gdzieś w PL.
Wow no to supcio Bardzo korzystna ofertka

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a ja wam opowiem, jaką sytuację miała dwa lata temu moja kumpela...zaczęło się od tego, że wpadli no i jak się domyślacie, powzięli decyzję o rychłym ślubie Jako, że oboje byli jeszcze młodzi, stwierdzili, że wieczory kawalerski i panieński muszą być. Dziewczyna była w ciąży, więc w jej przypadku skończyło się na herbatce w ulubionej cukierni. O godzinie 21 wraca do domu a tam, balanga aż miło. Na środku ich salonu tańczy pół naga panna, jej przyszły mąż siedzi z zawiązanymi oczami na krześle, a ona się przed nim wije, ociera o niego itp. domyslcie się reakcji mojej koleżanki. Zrobiła taką aferę....że wszyscy myśleli, że do ślubu nie dojdzie. A jaka była prawda? Chłopak oczywiście nic nie wiedział o striptizerce, to była zasługa kolegów. Plan mieli taki, że zrobią startera u nich w domu i wyjdą sie dopić na miasto, ale "mądrzy" koledzy wymyślili żywy prezent Szczęście... gdybym ja zastała taką sytuację u siebie w domu, to najpierw wyrwałabym wszystkie włosy takiej lasce, potem spakowałabym rzeczy swojego Tż i kazała mu wypierdzielać razem z kolegami.
Nielicha historia :/ I widzę, że mamy to samo podejście...

Tenebrosa - Super to spotkanie ze stylistką Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Zresztą jak mój TŻ chodzi na kawalerskie (najczęściej są to kawalerskie typu grill) to nawet nie jedzie potem z kumplami na dyskotekę, tylko idzie do domu Bo mówi, że nie lubi się beze mnie bawić. Dodatkowo zawsze mi dzwoni i plączącym się językiem mówi, że właśnie jest już w domu. Słodki jest
Hehe faktycznie słodki Mój Skarb to ogólnie jest taki delikatny chłopczyk, że alkohol dużo szybciej niż pozostałym facetom uderza do głowy i... od % ma "wylew uczuć" - przychodzi do mnie, patrzy się na mnie maślanymi oczami, ciągle przytula, całuje i powtarza co chwilę że mnie kocha Hehe jak to powiedziała wczoraj moja świadkowa (btw koleżanka ze studiów TŻa): "ten facet jest cały twój!"
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:43   #1477
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Nedda- Witaj Ale masz piękną salę
Dziękuje.Też mnie zachwyciła na zdjęciach ale jak tam weszłam po raz pierwszy ( 600 mkw) to widziałam to jest to.Zaparło mi dech

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 14:51   #1478
Nedda
Zadomowienie

Pierscionek i jedna z wersji sukni
Jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 195314.jpg (7,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8905_x2.jpg (41,6 KB, 60 załadowań)

Stary 2011-05-24, 14:54   #1479
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Pierscionek i jedna z wersji sukni
Jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie
na ile osób robicie wesele?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:01   #1480
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
na ile osób robicie wesele?
plus minus 200 osob.

Stary 2011-05-24, 15:09   #1481
martuha24
Rozeznanie

Nedda Witaj!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 15:23   #1482
__Paulinka__
Zakorzenienie

Nedda witaj

Masz przepiękną sale! no nie moge sie napatrzec 200 osob z twojego wesela bedzie zachwyconych
Stary 2011-05-24, 15:26   #1483
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
No, z tego, co się już zdążyłam zorientować na naszym wątku, to godziny 11, 12, 13 to godziny śląskie - później już Dziewczyny nawet nie chcą słyszeć. Za to z lubelskiego te godziny, które wymieniłam to dopiero czas na fryzurę i makijaż I najbardziej popularne są 16, 17, 18. W innych rejonach pewnie jest jeszcze inaczej, to zależy po prostu, do czego są ludzie przyzwyczajeni. ja kiedy raz byłam na weselu, gdzie ślub był o 14:00, to wytrzymałam tylko do północy (fakt, samo wesele ogólnie było nudne, ale mimo wszystko już byłam zmęczona), ale przede wszystkim bardzo dziwne było, że tak długo było jasno... Bo przyzwyczajona jestem, że po wyjściu ze ślubów jest jeszcze trochę jasno, a potem już wieczór i cała noc weseliska, aż do rana.
w moim rejonie najbardziej popularne godziny to 14,15 i 16. chociaż osobiście uważam, że ze względu na miejscowych gości 16 to za późno. prawda jest taka, że większośc moich gości ma własne gospodarstwa rolne i 15 to jest dla nich godzinka w sam raz zdążą spokojnie do kościoła, potem zjedza obiadek i jeśli mają jakies wieczorne sprawy w gospodarstwie to na spokojnie sobie po pierwszym tańcu mogą załatwić
moja koleżanka miała o 16 i część gości ledwo zdążyła zjeść obiad i musieli lecieć do domku- nie byli nawet na pierwszym tańcu. goście i tak siedzę do późna, bo wesela kończą się ok.4 rano, a większość młodych gości siedzi nawet do 8. poprawiny zwykle trwają do 22, czasem przeciągają się do północy, wszystko zależy od gości

Cytat:
A tak z ciekawości - gdy ślub jest na 17/18, to wesele też zaczyna się od obiadu czy już od kawy?
nie spotkałam się nigdy ze zwyczajem, żeby zaczynać przyjęcie od kawy. nawet jeśli jest późno, to i tak zazwyczaj podaje się zupkę i drugie danie.

Cytat:
a tak po za tym własnie rzucam z tz palenie 3 dzień. ! Trzymacie kciuki! troche i głupio, że paliłam te wstretne rurki,ale juz z tym koncze ! Na pewno nie bede smierdzącą papierochami PM !
trzymam kciuki papierochy strasznie śmierdzą, całe ubranie od razu nimi przechodzi, nie mówiąc już o włosach życze wytrwałości

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że był już ten temat kiedyś tam, ale powiedzcie, jakie są wasze typowane piosenki na podziękowanie dla rodziców? Może nie takie typowe jak np wspaniałych rodziców mam. Wolałabym coś innego, a nie umie nic znaleźć z fajnym przesłaniem
nam się podoba ta http://www.youtube.com/watch?v=4Dxmo...eature=related i chyba przy niej zostaniemy

Cytat:
uciekam się dalej uczyć
wytrwałości w nauce

Cytat:
jak wesele się kończy 2 lub 3 w nocy to przynajmniej jest noc poślubna bo u mnie to raczej będzie poranek lub wczesne przedpołudnie a TŻ mi nie podaruje
ciekawe czy będziemy mieli siłę na noc poślubna chociaż znając Tż, to On pewnie znajdzie

Cytat:
Czy oficjalnie przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Melduje się lipcowa PM 2012
Wlasnie zarezerwowalismy lokal na wesele?
Ile placiliscie zaliczki? My zaplacilismy 2 tysiące. Za osobę płacimy 200 zl. a jak to jest u Was?
witaj w naszym gronie śliczna sala- ta balowa jest po prostu niesamowita. nie boisz się, że może być trochę ślisko? suknia wydaje się być bardzo subtelna i delikatna

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
No dla mnie zdrada to zdrada - nie przyjmuję żadnych tłumaczeń, że "działał w afekcie", że "ona go sprowokowała" - nawet pojedynczego "wybryku" nie toleruję, każdy ma jedną szansę na bycie wiernym. Innymi słowy = dla mnie to totalne dno i nigdy bym nie wybaczyła. Koniec związku i tyle!
jestem takiego samego zdania wg mnie jeśli ktoś by raz zdradził- nie ważne czy to przed ślubem czy po, to łatwo przyszedłby mu kolejny skok w bok. na szczęście oboje z Tż mamy takie samo zdanie

jagodzia ślicznie zrobiłaś ten makijaż ja też czasem sobie lubię zrobić taki- przeważnie na jakieś wyjście ze znajomymi czy wesela, ale na własne nie dam rady sobie sama zrobić. za bardzo by mi ręka drżała
Stary 2011-05-24, 15:40   #1484
nena1984
Zakorzenienie

Cześć robaczki po wczorajszej dyskusji, tak mi się jakoś to okreslenie nasunęło

Cytat:
dzięki
oooo ja masz jak ci fajnie ja tam widziałam dwukolorowe oczy tylko u psa mojej koleżanki haskiego ma niebieskie że aż prawie białe a drugie piwne ale nie obrażaj się że wyjechałam tak z tym psem... jak by co nie chciałam cię urazić . naprawdę powiem szczerze że ja ci zazdroszę jesteś ta jedna na milion

ooooo a jak bym poszła do rodzinnego to zrobił by mi takie badania czy raczej prywatnie trzeba iść??
Heh az tak jak husky nie mam - zobacz sobie w załączniku, ale swoją drogą oczy tego zwierzęcia są hipnotajzing jakby to powiedziała prowadząca tapmadl
Co do badań, to rodzinny moze dać skierowanie tylko na badanie tsh, trochę to mało. Najlepiej wziąć skierowanie od rodzinnego do endokrynologa i ten zleci komplet potrzebnych badań. Ale winą za wypadanie włosów niekoniecznie trzeba obarczac hormony..

aha i piękny makijaż wklełaś, widac że masz do tego smykałkę. mój codzinny make up ogranicza się ostatnio do różu i tuszu do rzęs (chyba nie umiałabym się bez niego obyć)

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Te oczy mi na księżną Katarzynę zalatują
A nie bo Kristen Stewart

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!!!

no wiec tak dziekuje, za trzymanie kciuków,
Ekstra, fajnie że Ci się udało

Cytat:

A w ogóle to śmieszna rzecz. W ten weekend byli tutaj ci nasi Znajomi ze Szwecji na dalszym załatwianiu wesela i Ciotka mojej Mamie powiedziała, że ma dla mnie jakąś suknię ślubną
Wooow, az mnie zżera jak wyglądać będzie ta suknia. Świetnie, że nawet jak nie zostawisz dla siebie, to będziesz mogła odsprzedac. taka rodzina to skarb. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak pół roku temu moja chrzestna zadzwoniła na skypa i powiedziała, że ma dla mnie suknię Very Wang

A ja właśnie wróciłam sobie z solarium,muszę trochę słonka złapać, bo wyglądam jak córka mlynarza No i przyszła mi ta szarfa pudrowa, o której jakiś czas temu pisałam, ale zdjęc dzis nie zrobię, bo Tż zabrał aparat

Nedda witaj Piękna sala i pierscionek. Suknia za to nie w moim stylu, trochę koszulowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6718.jpg (30,5 KB, 40 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:44   #1485
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Nedda witaj

Masz przepiękną sale! no nie moge sie napatrzec 200 osob z twojego wesela bedzie zachwyconych
Sama też jestem zachwycona.Bardzo mi się podoba, że zespol gra na gorze na takim "balkonie"
Jedyny minus tej sali to ze jest jeszcze druga sala i pewnie będą tam 2 wesela jednoczesnie.Ale pytałam się menagera ipowiedzial ze to absolutnie nie przeszkadza i nie mieli zadnych skarg.

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

witaj w naszym gronie śliczna sala- ta balowa jest po prostu niesamowita. nie boisz się, że może być trochę ślisko? suknia wydaje się być bardzo subtelna i delikatna

Dziękuje Co do tego czy jest slisko to bylam tam w szpilkach i wydaje mi się, że jest ok.Poza tym parkiet do tanca jest z jakiegos egzotycznego drewna. A suknie wlasnie taka chce Mam jeszcze jedną z kolekcji Zienia na oku

Zauwazylam ze wiekszosc z Nas to lipcowe PM Dlaczego wybralyscie akurat ten termin? U mnie to byl przypadek - pierwotnie to mial byc 30 czerwca ale sala byla juz zajeta na ten termin.A ja chcialam ta i zadna inna

Aha Kochane co myslicie o okraglych stolach?To jest jak narazie moj glowny powod sporu z TZ.On upiera sie przy tradycyjnych stolach bo mowi ze okragle sa jak "nadmuchany balon" i ze goscie tak sie nie bawia i nie integruja.Ja marze o okraglych ale juz sama nie wiem...

nena1984 dziękuje za opinię Co do sukni jest wiele wersji ta akurat jest jedną z nich chcę żeby była bardzo skromna i przy ciele.Chociaz od kilku dni chodzi mi po glowie suknia Zienia.

Aaaa Dziewczyny strasznie mi się podoba taki teledysk

http://www.youtube.com/watch?v=Yi05Nbe2Xuk

Edytowane przez Nedda
Czas edycji: 2011-05-24 o 16:20
Stary 2011-05-24, 16:18   #1486
D0tk4
Zadomowienie

witam nowa PMke

rany dziewczyny, juz od soboty mnie przeziebienie trzyma, a dzis to juz w ogole szczyt osiagnelo glos prawie stracilam, zakatarzona chodze .. masakra
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:22   #1487
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez karka1986 Pokaż wiadomość
hej nadrobiłam wątek mój TŻ nie będzie robić wieczoru kawalerskiego, ja na panieński zaproszę koleżanki, moja świadkowa coś zorganizuje
z nauk jestem zadowolona, ksiądz je ciekawie prowadzi
ja mam ślub o 16 tak jak chciałam, jest to dla mnie idealna godzina
My też chcielibyśmy na 16, ale u mnie w parafii zapisy na 2012 będą prowadzone od przełomu września/października.
Tak więc póki co, nie wiemy jak to będzie z godziną, ale mam nadzieję, że damy radę

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Ja reprezentuje lubelskie My mamy ślub na 17 (tu uległam trochę mamie bo ja chciałam na 18) i nasza sala jest oddalona od kościoła 0 17km.
Mamy ślub 30 czerwca więc jak będzie upał to do tej 17 już powinno się przyjemnie robić, a po drugie na spokojnie można obskoczyć fryzjera, makijażystkę i takie inne pierdu pierdu Dwa lata temu temu byłam u koleżanki starszą i oni mieli ślub na 19 i wesele było do rano.
Ja sobie nie wyobrażam ślubu na 13 czy 14 bo pewnie połowa gości nie wytrzymała by do oczepin. A po drugie o której to trzeba by wstać żeby pójść do fryzjera - 6, 7 rano?
Dla mnie godziny od 14.30 w dół odpadają. Już nawet ta 14.30 to dla nas za wcześnie. Najbardziej byśmy chcieli 16. Jak się nie uda to 15 lub 17

Cytat:
o to mamy ślub tego samego dnia i my planujemy na 16 raczej, mam również nadzieje,ze pogoda bedzie ładna.
wytrwałości w rzucaniu!

Cytat:
świetnie wyszło!!
ja nie umiem się malować cieniami
Ja też jestem łamaga, jeśli chodzi o makijaż. Nic nie potrafię wyczarować. Jak już coś probuję, to wychodzi mi koślawo i w ogóle bleee.

Cytat:
Hej, imienniczko moja z lubelskiego u Nas, na śląsku, czy w sąsiedniej małopolsce, fryzjer w dniu ślubu zajmuje sporo poniżej 6h, jak to obliczyłaś przecież to tylko uczesanie, a nie farbowanie czy Bóg wie co....max 2h jeśli się chce jeszcze kręcić włoski, czy ma się długaśne włosy a chce się mega skomplikowane upięcie Myślę, że (jeśli tylko uda mi się zmrużyć oczęta) to wstanę nie wcześniej niż o 9:00 Make-up, fryzjer, ubranie się i 13:30 wraz z Panem Młodym fruuuu do kościoła
Ale się tu zaroiło od Karolinek Czyżbyśmy miały przewagę?

Cytat:
jak wesele się kończy 2 lub 3 w nocy to przynajmniej jest noc poślubna bo u mnie to raczej będzie poranek lub wczesne przedpołudnie a TŻ mi nie podaruje
Małżeństwo trzeba koniecznie skonsumować

Cytat:
Ile placiliscie zaliczki? My zaplacilismy 2 tysiące. Za osobę płacimy 200 zl. a jak to jest u Was?
Witaj
My też płaciliśmy 2 tyś. zaliczki za salę. Za osobę mamy 185 złociszy. Dość dużo, ale to i tak jedna z niższych cen we Wrocławiu i okolicach.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Niewiele mam do pokazywania dopiero ruszamy z przygotowaniami
MY = jesteśmy (mieszkamy razem) rok ja 23 lata on 31.

Pokazuję co mam

Ślub- 21.07.2012 (niesamowicie widziec to czarno na białym, jeszcze sie nie przwyczailam
Sala - Dworek Arkadia [url]http://www.dworekarkadia.pl/
Piękna, wytworna sala
Stary 2011-05-24, 16:22   #1488
D0tk4
Zadomowienie

A taka mnie mysl dziewczyny naszla .. Ile macie zamiar przeznaczyc na obraczki? Bo zaczelismy juz na nie odlkladac, ale w zasadzie nie wiemy ile :P chcemy mieszane, z bialego i zoltego zlota. Z grawerem. A ceny sa naprawde rozne. Wy macie jakis limit na ten zakup, czy to co sie Wam spodoba, to tyle zaplacicie?
Stary 2011-05-24, 16:27   #1489
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
w moim rejonie najbardziej popularne godziny to 14,15 i 16. chociaż osobiście uważam, że ze względu na miejscowych gości 16 to za późno. prawda jest taka, że większośc moich gości ma własne gospodarstwa rolne i 15 to jest dla nich godzinka w sam raz zdążą spokojnie do kościoła, potem zjedza obiadek i jeśli mają jakies wieczorne sprawy w gospodarstwie to na spokojnie sobie po pierwszym tańcu mogą załatwić
moja koleżanka miała o 16 i część gości ledwo zdążyła zjeść obiad i musieli lecieć do domku- nie byli nawet na pierwszym tańcu. goście i tak siedzę do późna, bo wesela kończą się ok.4 rano, a większość młodych gości siedzi nawet do 8. poprawiny zwykle trwają do 22, czasem przeciągają się do północy, wszystko zależy od gości

nie spotkałam się nigdy ze zwyczajem, żeby zaczynać przyjęcie od kawy. nawet jeśli jest późno, to i tak zazwyczaj podaje się zupkę i drugie danie.

trzymam kciuki papierochy strasznie śmierdzą, całe ubranie od razu nimi przechodzi, nie mówiąc już o włosach życze wytrwałości

nam się podoba ta http://www.youtube.com/watch?v=4Dxmo...eature=related i chyba przy niej zostaniemy

wytrwałości w nauce

ciekawe czy będziemy mieli siłę na noc poślubna chociaż znając Tż, to On pewnie znajdzie

jestem takiego samego zdania wg mnie jeśli ktoś by raz zdradził- nie ważne czy to przed ślubem czy po, to łatwo przyszedłby mu kolejny skok w bok. na szczęście oboje z Tż mamy takie samo zdanie

jagodzia ślicznie zrobiłaś ten makijaż ja też czasem sobie lubię zrobić taki- przeważnie na jakieś wyjście ze znajomymi czy wesela, ale na własne nie dam rady sobie sama zrobić. za bardzo by mi ręka drżała
Dziękuję
zbiorczo odpowiem co do obiadu na "późniejszych" weselach : Dziękuję za wszystkie odpowiedzi a pytałam z ciekawości bo właściwie gdy ktoś ma ślub na 17 to goście obiad zdążyliby jeszcze zjeść w domu (oczywiście o ile nie jadą z daleka, ja mam wszystkich na miejscu i dlatego się odnoszę do sytuacji podobnej do mojej ) i przyjęcie mogłoby zaczynać się od kawy
Fajnie, że mamy takie forum, gdzie można się o różnych zwyczajach w PL dowiedzieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 16:29   #1490
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A taka mnie mysl dziewczyny naszla .. Ile macie zamiar przeznaczyc na obraczki? Bo zaczelismy juz na nie odlkladac, ale w zasadzie nie wiemy ile :P chcemy mieszane, z bialego i zoltego zlota. Z grawerem. A ceny sa naprawde rozne. Wy macie jakis limit na ten zakup, czy to co sie Wam spodoba, to tyle zaplacicie?
My chcemy się zamknąc w 1000. Ale mamy troszkę złota, więc powinno się udać.
Stary 2011-05-24, 16:33   #1491
Nattiv
Zakorzenienie

Ja tylko tak na szybciutko, bo muszę obiadek gotować

Cytat:
ja też mam sporo gości z daleka a ślub mam pół godziny wcześniej

oto mój dzisiejszy wytwór próbny makijaż grafit i wrzos tylko że nie widać taki aparat ale w realu wygląda booosko także mam już swój makijaż wybrany :P a nie chciało mi się fluidu nakładać itd więc wygląda to tak sobie ale jak bym miała na sobie fluid puder policzki przyciemnione to miodzio będzie jeeeee
Śliczny makijaż

Cytat:
Witaj

Dziękuję za kciuki Byłam na tej rozmowie, ale razem z moim podaniem było też około 30 innych, więc będą standardowo dzwonić. Ogólnie poszło bardzo szybko, aż sama się zdziwiłam. Babka bardzo sympatyczna niewiele starsza ode mnie Teraz tylko pozostaje czekać

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:34   #1492
Nedda
Zadomowienie

Cytat:

Do 1500-2000 tys. Nie za bardzo orientuję się w cenach obrączek ale z tego co patrzylam na stronie kruka to ok 1000zl.
Glupie pytanie to za jedna obraczke czy za dwie?

Stary 2011-05-24, 16:37   #1493
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
witam nowa PMke

rany dziewczyny, juz od soboty mnie przeziebienie trzyma, a dzis to juz w ogole szczyt osiagnelo glos prawie stracilam, zakatarzona chodze .. masakra
mam nadzieję, że szybko uda Ci się pozbyć tego świństwa

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki Byłam na tej rozmowie, ale razem z moim podaniem było też około 30 innych, więc będą standardowo dzwonić. Ogólnie poszło bardzo szybko, aż sama się zdziwiłam. Babka bardzo sympatyczna niewiele starsza ode mnie Teraz tylko pozostaje czekać
oby zadzwonili do Ciebie z pozytywna informacją
Stary 2011-05-24, 16:41   #1494
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
my wczoraj oglądaliśmy obrączki w YES (dodam że do końca czerwca mają 10% rabatu na obrączki), ale to tylko po to żeby zobaczyc jakie wzory nam się podobają, bo mamy swoje zloto i złotnik nam "ulepi" takie jak chcemy za 500-600 zł. Te co nam się podobały w sklepie kosztowały 1500 wzwyż (ale nie wiem, to chyba cena za komplet, prawda??)

ach no i zdrówka życzę

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-05-24 o 16:42
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:43   #1495
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
My chcemy przeznaczyć maksymalnie 2000zł. Myślę, że na przełomie grudnia/stycznia zaczniemy dosyć poważnie szukać modelu i wtedy zobaczymy jak to wyjdzie cenowo. Jednak 2000zł nie chcemy przekraczać...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:54   #1496
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
My chcemy się zamknąc w 1000. Ale mamy troszkę złota, więc powinno się udać.
My niestety nie mamy swojego zlota, ktore moglibysmy przeznaczyc .. ;/

Cytat:
mam nadzieję, że szybko uda Ci się pozbyć tego świństwa
Dziekuje Czuje sie naprawde jak wrak, al gorzej juz chyba byc nie moge, wiec bedzie tylko lepiej :P

Z tego co mowicie, nie chcecie przeznaczac wiecej niz 2 tys. My myslelismy o ma 3, ale tak jak mowie, nie za bardzo wiedzialam, czego oczekiwać. Wiadomo ze lepiej miec odlozone troche wiecej, zeby miec w czym wybierac, ale mam nadzieje, ze znajdziemy takie, ktore beda nam odpowiadaly i beda tansze
Stary 2011-05-24, 17:04   #1497
__Paulinka__
Zakorzenienie

my mamy do przetopienia/sprzedania taką obrączkę TZ babci. Mysle, ze nawet sporo jest warta, bo jest naprawde gruba. A reszte dołozymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7345.jpg (7,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-05-24, 17:52   #1498
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
witaj, masz piękną salę
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:29   #1499
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:

no niby tak ale ja przez długi czas byłam "anty weselna", bo za małolaty byłam na dwóch weselach, na obydwóch sprośne zabawy+nie była to moje rodzina tylko owczesnego TŻ, więc wesele zawsze równało się dla mnie ze sprośnymi zabawami i ze stresem, że ktoś mnie będzie zmuszał, żeby wziąć w tym udział

swoje wesele wyobrażałam sobie jako krótka uroczystość na plaży z biegiem czasu trochę mi się zmieniło

co do poprawin - niestety nie- i tutaj uległam obydwóm rodzinom i mojemu TŻtowi - poprawiny będą normalne, na sali z zespołem. Wolałabym właśnie jakieś kameralne przyjątko np w ogrodzie, no ale Przynajmniej będzie okazja, żeby sobie dwie kiecki sprawić
Dobre - typowa BABA!!!!!

Oj Ty Romantyczko!!!! Plaza Ci sie marzyla, no prosze

A co to za sprosne zabawy? Bo ja wlasnie chcialabym urozmaicic nieco te tance parkietowe i wrzucic jakies 3-4 zabawy, ale nie znam

Cytat:
ale wiecie, jakby to tak właściwie policzyć to wesela trwają mniej więcej tyle samo, po ok 12h Bo ktoś kto ma na 18 kończy ok 6 rano, a ktoś z 14 ok 2 rano - także goście zmywają się z tego drugiego "wcześnie" w nocy, ale nie wcześniej ( nie po krótszym czasie/ nie bawią się krócej) niż z wieczornego wesela. O ile ktoś podążą za tym, co tutaj napisałam

i już naprawdę idę
NO DOKLADNIE! Zgadzam sie z Toba. Chociaz ja mam sale do 6 zarezerwowana...a slub o 14...o 15 koniec, to zyczenia + powitanie chlebem i sola+toast....to ok 17:00 bedzie obiadek. To akurat wyjdzie 12-13 h nie ma bata zeby konczyc 2-3 !!!!!

Cytat:
Serio na nia liczysz?????? Oj Ty!!! Ja nawet sobie nadziei nie robie,ze bedziemy miec sily by chociaz sie ROZEBRAC!!!
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:29   #1500
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
hehehe, sorki, że Ci tak namieszałyśmy w głowie, ale lepiej się zastanowić i znać różne opcje, niż potem żałować...
Ja też biorę we wszystkim pod uwagę warunki do zdjęć I nam nasi Fotografowie powiedzieli, że latem południowe godziny są najgorsze na zdjęcia na świeżym powietrzu, bo słońce bardzo jasno oświetla, no i trudno zrobić dobre zdjęcia... Mówili, że najlepsze pory na sesje zdjęciowe np. to wczesny ranek, albo późniejsze popołudnie, tak między 16 a 19... Więc nasza decyzja jest podyktowana nie tylko regionem, ale i wieloma innymi czynnikami
Nie no, spoko Obgadalam juz cala sprawe z Mama i nie zaluje swojej decyzji 14:00 jest w sam raz Ale nie powiem, przez Was rzeczywiscie zaczelam sie zastanawiac Zdjecia miedzy 16 a 19 mowisz To superancko Ale mi sie geba smieje

Cytat:

i dzięki NightButterflyVIP za kciuki !
NO PROBLEMO!!!!

Cytat:
jASNE, siadaj, rozgosc sie witaaaamy i gratulujemy tak pieknej i dojrzalej decyzji haha
Zaliczki zaplacilismy 1tys. za talerz placimy 180zl bez %%% torta i ciast.
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości