|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Jak to robicie? Wciera się oliwkę i co dalej, zawinąć w ręcznik?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam zamiaru ich zakładać. Na tym skończyły się prezenty. Lepsza jedna rzecz a porządna! Poza tym ciągle pytała co potrzeba, co potrzeba a koniec końców nic z tego nie dostałam, nawet skromnych pieluch. Nie wiem po co pytała...
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
ale cudna ksiezniczka
Cytat:
a na 80 hmm to chyba w lecie ubierze ja jestem za dostępem dziewczyn i na maila i do klubu, mi to nie przeszkadza!!
|
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lecę dalej.
![]() ANESH Z okazji Twojego święta życzę Ci samych cudownych chwil spędzonych z Majeczką i mężem! Życzę również zdrówka oraz tego, aby szybciutko Wam te kolki odpuściły, abyś w pełni mogła czerpać radość z macierzyństwa! Poza tym spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze! Ślicznotka! W tej czapuni wygląda przecudnie! A roześmiana Ala tak, że wzroku od tych zdjęć oderwać nie można! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I od razu wielkie brawa dla Zuzi ( ) i trzymam kciuki za walkę z odrzucaniem smoka.Piękne zdjęcia! A możecie mi powiedzieć jak olejować te włosy? Podgrzać najpierw tą oliwkę przed nałożeniem na włosy? Została mi jeszcze właśnie oliwka Babydream z okresu ciazy i chętnie bym ją wykorzystała.
|
|
#1474 | |
|
Wtajemniczenie
|
tylko uprzednio delikatnie zwilż wlosy mozesz tez na noc zostawic najlepiej sobie zrobi napar z ziol dac do spryskiwacza i nim zwilżyć wlosy i potem olej ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
nie podgrzewac
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Kochana, z tyloma kciukami musi się udać!
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-12-06 o 15:42 |
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o dostęp do maila czy klubu, to ja widzę prośby, ale nie wypowiadałam się ze względu na to, że sama niewiele udzielam się w tych miejscach, więc nie sądzę, abym była dobrą osobą w sprawie decydowania o tym.
Jednak jak dla mnie, to śmiało można dawać dostęp do maila nowym osobom na wątku. Z klubem już jest troszkę inaczej, bo tam jest kilka poufnych informacji na temat niektórych z nas, więc proszę nie mieć pretensji o to, że nowe osoby lub osoby rzadko wypowiadające się, od razu nie zostały zaproszone. Co do dołączenia do niego, to mi też wszystko jedno, bo myślę, że inne osoby powinny się na ten temat wypowiadać. ![]() Dziękuję! I co, nakładam, trzymam jakiś tam czas i później już normalnie myję włosy szamponem, tak?
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne kombinacjeAdunia, trzymam mocno kciuki za Was! dbaj o siebie, o Was!
|
|
|
#1479 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Już niewiem czy pisałam wczoraj, mam anginę i po raz kolejny antybiotyk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy w życiu nie słyszałam o przypadku gdzie nie byłoby u dziecka ciemiączka. To nie możliwe, bo poród sn nie byłby możliwy a lekarz w ciąży nie może tego rozpoznać i podczas porodu doszłoby do zmiażdżenia czaszki. Wspaniale że u Aduni wszystko pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Ok, próbuję nadrabiać dalej. |
|||||
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jesteś przeszczęśliwa |
||
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za dostępem do maila ale super pomysł ![]() Cytat:
wybuchłam śmiechem aż mąż dziwnie popatrzył Cytat:
Trzymamy mocno kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze.
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aduniu ja też wierzę, że wszystko będzie dobrze i już za ok. 26 tygodni utulisz swoją kruszynkę! Swoją drogą jak ten czas leci, że to już 14 tydzień. Pamiętam, że jeszcze ostatnio tak nieśmiało nas o tym informowałaś. Wpadaj proszę do nas częściej i dziel się z nami swoim szczęściem. bo tutaj z łezką w oku wspominamy etap ciąży i chętnie przeżyjemy to jeszcze raz razem z Wami!
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
maggie, staram się! dziękujemy
Cytat:
A, że jestem przeszczęśliwa to fakt, inaczej do wszystkiego co związane z ciążą podchodchodzę, TŻ też się zmienił. Po paru nieciekawych miesiącach znów cieszę się życiem ![]() Martusia, dziękujemy! Sandra, oby, oby! Dearlie, ja wpadam, często, lubię Was podczytywać i oglądać Wasze piękności. Będę się odzywać co jakiś czas! |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak ze 2 godz chociaż potrzymaj ![]() tamlin zdrówka!! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
no to uzywamy tych samych perfum
![]() Adunia strasznie się cieszę że jest tak pięknie !!!!!!!!!!!!!
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem za dostępem na maila, ale klub... No nie wiem, klub powstał po to, żeby dziewczyny, które bardzo dużo się udzielają, mogły porozmawiać o prywatnych sprawach. Bardzo dużo intymnych rzeczy tam jest opisywane... No ale nie wiem, może te dziewczyny, które najwięcej się uzewnętrzniły się wypowiedzą...? Choco i Anusia się bardzo dużo kiedyś udzielały, tylko potem nagle zniknęły nikomu nic nie mówiąc
|
|
|
|
|
#1489 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Anesh sto lat kochana, dużo pociechy z męża i Majeczki
Cytat:
Cytat:
A co do huśtawki to mój dawno w niej nie siedział, muszę sprawdzić jego reakcję. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37993888] mój bobas dziś kończy 3 miesiące z tej okazji wrzuce zaraz jakies foty na meila[/QUOTE]Najlpeszego Choco a tak z ciekawości jesteś taką mamą jak planowałaś, że nie pozwolisz płakać, że będziesz nosiła itp., czy trochę niuniu zweryfikował plany? Cytat:
Nie sadzaj dziecka matka ![]() Cytat:
Cytat:
Piękna Bardzo ładne Sliczna Cytat:
I nie zacytowało mi bodajże Eleny100. Pierwszy raz słyszę aby psiuranie do nosa i odciąganie zwiększało wydzielinę. Przecież to jak u nas, kropelki, smarkamy i co zwiększa się? Woda tylko ma rozluźnić smarki aby było latwiej odciągnąć. |
||||||
|
|
|
#1490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet uszka mają u góry tak samo delikatnie odstające od główki![]() Cytat:
brzuszek rośnie? ![]() Agaton i Katee pytałyście o wyniki małej hemoglobina 12,7 więc w normie cała reszta wskaźników też w normach zarówno we krwi jak i w moczu |
||
|
|
|
#1491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wspaniale, że dobrze się wszystko układa. Niech tak zostanie. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Jest kupa, wreszcie co za... "zapach" |
||
|
|
|
#1492 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cudna
Cytat:
fajny pomysł, odgapię ![]() Cytat:
Cytat:
zas pisze z dzieckiem n reku, dzis ma napady paniki i beze mnie krzyczy ![]() anesh wszystkiego najlepszego
|
|
#1495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
Ale że co? My prezenty na Mikołaja tylko dla dzieci skromne robimy. Paula dostała tablicę motywacyjną, a Mati grzechotkę pluszową z Lamaze, dostosowaną do jego aktualnych umiejętności. |
|||||
|
|
|
#1496 |
|
potworkowa
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski wpadam tylko na chwilę bo dzieci się uwagi domagają.
Byłam z Kubą u lekarza - na szczęście płucka czyste, ale gardełko lekko czerwone. dostaliśmy leki i będziemy brać. generalnie młody pogodny. potem odebrałam starszego ze złobka i dowiedziałam się, że załapie się na darmowe pneumo ![]() a teraz siedzę z olejem na głowie i też nie wiedziałam, że warto zwilżyć![]() wpadnę wieczorem zobaczyć co u Was. mikołajki piękne |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudna
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Patrz a mnie na akademii medycznej uczyli że 1 ml leku to 20 kropli. Idę ubierać Pauli choineczkę bo mnie ciągnie. |
|
|
|
|
#1499 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Mój Kuba ma skok jak nic.Daje mi nieźle popalić,ręce bolą od noszenia.Teraz przysnął uff...e tam w domu nie zaśnie.Ubrałam go i wsadziłam do wózka,dałam smoka i zasnął.To zimne powietrze tak na niego działa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
,ale pod choinkę daje pieniądze,bo mówi,że ona nie wie,co kupić,no i ma rację![]() Cytat:
chociaż 80 może na jesieni będzie Jagódce pasował?Śliczna jestAnesh najlepszego!!!zdrowia,spe łnienia marzeń,zadowolenia z siebie i rodzinki i dużo rodzinnego ciepła i miłości.Buziak A to moi chłopcy
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-06 o 18:16 |
||||
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
U muszę się Wam przyznać, że jestem okropną matką. Pawcio dostał słodycze na Mikołaja, a ja jestem przeciwna u tak małych dzieci i sama je wciągam.....
![]() Angel 80 to mój 2-latek niedawno nosił Kurcze moja mama na szczęście fajne prezenty kupuje. Kupiła Kubie 2 pajacyki i taką jakąś kule która ma różne przyciski i wydaje dźwięki - pociagu, autobusu - ale to dopiero od 6 miesiąca. A teściowa - cóż - Kubuś od urodzenia dostał od niej.....zastanówmy się.....hmmm????nic???? ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- co do klubu i maila - jestem za |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

babyderam w wlosy o niebo lepsze
taraban iła się taki kawał, by przywieść małej prezent na Mikołaja- rajstopki na 80cm
głupio mi troche ale sama zapytała to co miałam skłamac

I od razu wielkie brawa dla Zuzi (

po zastrzyku nawet na rece nie dal mi sie wziasc,a jak go wzielam to co chwile bral moje rece i patrzyl czy nie mam igly

,ale pod choinkę daje pieniądze,bo mówi,że ona nie wie,co kupić,no i ma rację