![]() |
#1501 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
A zauważyłyście może czy taki sposób mycia wpływa na wolniejsze wypłukiwanie się koloru z farbowanych włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Eee... a czemu by nie? Fryzjerka też człowiek. Ja mojej (jak jeszcze mogłam sobie pozwolić na chodzenie do fryzjera) mówiłam o myciu odżywką, o olejowaniu... dzięki temu chociaż nie chciała mi wciskać "swoich" kosmetyków i pozwalała mi samej suszyć sobie włosy. Dalej miewała swoje "genialne" teorie, ale już się jakoś nie narzucała ze swoim zdaniem.
Z kolei fryzjerka mojej mamy w pełni popiera olejowanie włosów i mycie odżywką, chociaż sama w salonie nie stosuje takich metod- pracują na konkretnej firmie i trzymają się "procedur". Wg mnie zawsze można np. wydrukować jakiś artykuł np. na temat mycia odżywką i przedstawić go fryzjerce, jakby nie chciała uwierzyć, że to "naprawdę myje". Może go wyrzuci do kosza a może go przeczyta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1504 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() tym bardziej muszę wypróbować tą metodę ![]() Doczytałam się że dobra do mycia jest gloria i kallos. a czy balsam seboradin też się nada czy nie bardzo? mam dwa (kupiłam pod wpływem KWC) ale jako odżywka nie bardzo mi przypasował, więc może jako szampon byłby lepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tu jeszcze porownanie, tutaj 2 dni po farbowaniu, a tutaj z wczoraj edit: zapomnialam, nakladalam farbe na naolejowane wlosy - uzylam Vatiki z Dabura, nalozylam olej i po godzinie maz mi farbe nalozyl
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-02-09 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Rybiorek;24966671]mam balsam seboradin i jesli to ten sam (a chyba jeden tylko jest taki) to mozesz sprobowac, w sumie to faktycznie na odzwyke dla mnie 'za cienki', wykoncze go jako myjke
![]() też tak zrobię jak wykończę glorię ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Wtajemniczenie
|
Shawtty
Mnie to w ogole bawi, ze tak mnie ucza w tej szkole fryzjerskiej....Odzywka ma kondycjonowac a silikony sa wspaniale ![]() ![]() A jak ktora dziewczyna z zajec na mnie patrzy jak zawsze na pracownie przychodze ze swoim arsenalem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
rybiorku piekna wisienka i jakie dlugie juz wlosy masz
![]()
![]() |
![]() |
#1509 |
Konto usunięte
|
A mi jakoś nie podpasowało mycie odżywką. Czy to tak ma być, że ona wcale się nie pieni? A poza tym, mam uczucie, jakbym nie domyła włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() dzieki cascada ![]() Cytat:
Jesli ta metoda nie odpowiada Ci (przy cienkich wloskach moze nie pasowac) – to rob omo, zmocz glowe, naloz na dlugosc tylko odzywke, teraz szampon – ale malutko, duzo mniej niz w pierwszej metodzie, nakladaj na skalp opuszkami palcow, nastepnie zrob masaz jak wyzej, po masazu splucz wlosy, I znow nie tykaj dlugosci, zostana obmyte przez splywajacy z woda szampon. Teraz czas na maske / odzywke bs Ja myje metoda pierwsza i dziala, fotki post wyzej. Nawet jak mam olej kokosowy myje tak I wszystko sie zmywa.
![]() |
![]() |
#1511 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Rybiorek;24972466]dziekuje
![]() ja właśnie mam blond, od wielu wielu lat ![]() i co je trochę podkuruję, to po farbowaniu znowu się przyniszczą i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Konto usunięte
|
Rybiorek dziękuję Ci za dokładny opis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=beti 33;24973451]
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1514 |
Konto usunięte
|
Rybiorku umyłam dzisiaj włosy odżywką Twoim sposobem i nareszcie mi się udało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
rybiorku dawno nie widzialam twoich fot i moge powiedziec ze ladnie juz ci leza na karku czyli jednak rosna
![]() ![]() ja nie myje wlosow odzywkami bo powoduja mi zwyczajnie oklap i musze czesciej myc wlosy a tak spokojnie myje dwa razy w tyg ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ta gora masz racje, ale tak sa sciete, fryzjerka nie miala pola manewru po moim cieciu, I tak jakos nadala ksztalt fryzurze, waham sie teraz czy isc, niedlugo minie 3 miesiace I powinnam bo z tylu mam jeszcze troche koncowek po rozjasnianiu I jak nie uzywam suszarki to wlos na dlugosci robi S a koncowka postrzepiona odstaje, za to przod samodzielnie pieknie sie kreci, tylko ze choc fryjerka fajnie tnie to myje szamponem z sls I pq, odywka jest z silikonem, rozwazam zabranie mojej odzywki myjacej do fryzjera, powiem ze zaplace normalna cene ale chce aby uzyto bezpieczny dla mnie product. Hm… taki jest plan, ciekawe jaka bedzie reakcja, tam pracuja jeszcze 2 babki I ogolnie ten fryzjer jest okupowany, zawsze wszystkie fotele pelne I poczekalnia zapchana…..
![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja czasem jak myje wlosy szamponem to nakladam na dol wlosow odzywke i juz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No I musze wreszcie wyprobowac peeling do skalpu, juz nawet kupilam ziarna guinoe (moze byc tez brazowy cukier), jak ktos chce sprobowac (podobno dobrze robic raz na jeden/dwa tygodnie) Peeling do skalpu - Odzywka – 1-2 lyzki - Guinoe / Cukier brazowy – 1 lyzeczka Wymieszac I ta mieszanka zrobic masaz skalpu (delikatnie)
![]() |
![]() |
#1520 |
Przyczajenie
|
umyłam dzisiaj włosy według przepisu
![]() ![]() włosy mięciutkie i nie elektryzują się! dziękuję za dokładny opis ![]() na dodatek miałam wcześniej maskę z oliwy żółtka i nafty i wszystko pięknie się zmyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Konto usunięte
|
Powaga, udało Ci się zmyć naftę odżywką?
No to chyba jesteś pierwsza w takich wyczynach, na wizażu jeszcze chyba nikomu to się nie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Przyczajenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2501022 2]Powaga, udało Ci się zmyć naftę odżywką?
No to chyba jesteś pierwsza w takich wyczynach, na wizażu jeszcze chyba nikomu to się nie udało ![]() poważnie ![]() ![]() Mam bardzo suche włosy, i wrażliwą skórę więc ta metoda bardzo mi odpowiada. Ale nie jestem pierwsza bo wczoraj Ankaa86 pisała że też zmyła oliwę z naftą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Konto usunięte
|
Racja, mi też się udało wczoraj zmyć naftę z oliwą odżywką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podziwiam, bo mo nawet babydream czy hipp nie domyje włosów po nafcie, mimo iz długo masuję skalp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z zoltkiem i olejem zmywam szamponem ok 2 razy, a jak raz nalozylam solo to mylam 6! a oleje normalnie zmywam odzywką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Przyczajenie
|
Ja miałam taki mix...nafta i oliwa z oliwek po sześć łyżeczek,dwa żółtka, trzy łyżeczki miodu i odrobina mleka (dla zwiększenia objętości
![]() Udało mi się wszystko zmyć glorią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Konto usunięte
|
Chyba właśnie dziś umyję odżywką, prawie każdy szampon (a wiele testowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Przyczajenie
|
Wczoraj zaopatrzyłam się w maskę Glori w Auchan- 5.99
Natychmiast przystąpiłam do mycia włosów. Moje odczucia: Włosy po umyciu bardzo sprężyste, mocno skręcone. Po nocy żadnych przygniecionych loków, żadnego puszenia. Jedyny mankament maski to zapach, który nie do końca mi odpowiada. Wcześniej wykończyłam Isanę Babassu i nie wiem czy kupię ją jeszcze( która zresztą teraz jest w Rossmannie w promocji za 3,99). Po Glori włosy mam dużo ładniejsze. Zobaczę co będzie po całym dzisiejszym dniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Konto usunięte
|
Jestem w szoku. Dnia dzisiejszego, włosy nie potrzebują mycia, a normalnie nie dawały już rady
![]() Jestem zadowolona, bo sklap nie swędzi. Czas zaopatrzyć się w zapas odżywki z Babassu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.