Mycie włosów odżywką - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 10:33   #1501
beti 33
Przyczajenie

Dot.: Mycie włosów odżywką

A zauważyłyście może czy taki sposób mycia wpływa na wolniejsze wypłukiwanie się koloru z farbowanych włosów?
beti 33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 10:34   #1502
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Jakieś ograniczenia mają. A o olejach to bym już nie wspomniała
Eee... a czemu by nie? Fryzjerka też człowiek. Ja mojej (jak jeszcze mogłam sobie pozwolić na chodzenie do fryzjera) mówiłam o myciu odżywką, o olejowaniu... dzięki temu chociaż nie chciała mi wciskać "swoich" kosmetyków i pozwalała mi samej suszyć sobie włosy. Dalej miewała swoje "genialne" teorie, ale już się jakoś nie narzucała ze swoim zdaniem.

Z kolei fryzjerka mojej mamy w pełni popiera olejowanie włosów i mycie odżywką, chociaż sama w salonie nie stosuje takich metod- pracują na konkretnej firmie i trzymają się "procedur".

Wg mnie zawsze można np. wydrukować jakiś artykuł np. na temat mycia odżywką i przedstawić go fryzjerce, jakby nie chciała uwierzyć, że to "naprawdę myje". Może go wyrzuci do kosza a może go przeczyta.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 12:03   #1503
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beti 33 Pokaż wiadomość
A zauważyłyście może czy taki sposób mycia wpływa na wolniejsze wypłukiwanie się koloru z farbowanych włosów?
tak, odzywka zawiera duzo delikatniejsze zwiazki myjace, farbowalam 16 stycznia, ciemna wisnia, i nadal mam gleboki, niewyplukany kolor, mamy juz 4ty tydzien po farbowaniu, odrost jest ale slabo widoczny wiec kolejne farbowanie planuje dopiero w marcu, kiedys po 2 tygodniach mialam splowialy kolor (tylko taka uwaga ja myje wloski codziennie, tyle ze kiedys szamponem pierwszym lepszym jaki wzielam z polki )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 13:29   #1504
beti 33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
tak, odzywka zawiera duzo delikatniejsze zwiazki myjace, farbowalam 16 stycznia, ciemna wisnia, i nadal mam gleboki, niewyplukany kolor, mamy juz 4ty tydzien po farbowaniu, odrost jest ale slabo widoczny wiec kolejne farbowanie planuje dopiero w marcu, kiedys po 2 tygodniach mialam splowialy kolor (tylko taka uwaga ja myje wloski codziennie, tyle ze kiedys szamponem pierwszym lepszym jaki wzielam z polki )
oooo, to super dzięki!
tym bardziej muszę wypróbować tą metodę

Doczytałam się że dobra do mycia jest gloria i kallos. a czy balsam seboradin też się nada czy nie bardzo? mam dwa (kupiłam pod wpływem KWC) ale jako odżywka nie bardzo mi przypasował, więc może jako szampon byłby lepszy szkoda mi go wyrzucić
Stary 2011-02-09, 13:33   #1505
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, to super dzięki!
tym bardziej muszę wypróbować tą metodę

Doczytałam się że dobra do mycia jest gloria i kallos. a czy balsam seboradin też się nada czy nie bardzo? mam dwa (kupiłam pod wpływem KWC) ale jako odżywka nie bardzo mi przypasował, więc może jako szampon byłby lepszy szkoda mi go wyrzucić
mam balsam seboradin i jesli to ten sam (a chyba jeden tylko jest taki) to mozesz sprobowac, w sumie to faktycznie na odzwyke dla mnie 'za cienki', wykoncze go jako myjke

a tu jeszcze porownanie, tutaj 2 dni po farbowaniu, a tutaj z wczoraj

edit: zapomnialam, nakladalam farbe na naolejowane wlosy - uzylam Vatiki z Dabura, nalozylam olej i po godzinie maz mi farbe nalozyl
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:42
Stary 2011-02-09, 14:09   #1506
beti 33
Przyczajenie

[QUOTE=Rybiorek;24966671]mam balsam seboradin i jesli to ten sam (a chyba jeden tylko jest taki) to mozesz sprobowac, w sumie to faktycznie na odzwyke dla mnie 'za cienki', wykoncze go jako myjke

też tak zrobię jak wykończę glorię

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
mam balsam seboradin i jesli to ten sam (a chyba jeden tylko jest taki) to mozesz sprobowac, w sumie to faktycznie na odzwyke dla mnie 'za cienki', wykoncze go jako myjke

a tu jeszcze porownanie, tutaj 2 dni po farbowaniu, a tutaj z wczoraj

edit: zapomnialam, nakladalam farbe na naolejowane wlosy - uzylam Vatiki z Dabura, nalozylam olej i po godzinie maz mi farbe nalozyl
ale masz boooooskie włosy
Stary 2011-02-09, 14:36   #1507
bernadka20
Wtajemniczenie

Shawtty
Mnie to w ogole bawi, ze tak mnie ucza w tej szkole fryzjerskiej....Odzywka ma kondycjonowac a silikony sa wspaniale haha
A jak ktora dziewczyna z zajec na mnie patrzy jak zawsze na pracownie przychodze ze swoim arsenalem
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 15:38   #1508
caskada
Zakorzenienie

rybiorku piekna wisienka i jakie dlugie juz wlosy masz
Stary 2011-02-09, 16:24   #1509
201606240916
Konto usunięte

A mi jakoś nie podpasowało mycie odżywką. Czy to tak ma być, że ona wcale się nie pieni? A poza tym, mam uczucie, jakbym nie domyła włosów No nie wiem. Do tej pory próbowałam balsamu aloesowego Mrs. Potter's. A dzisiaj kupiłam odżywkę b/s z Hegron, jutro spróbuję i zobaczę, może ta się sprawdzi. A może ja coś źle robię...
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 17:07   #1510
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz boooooskie włosy
dziekuje, na razie zapuszczam po ostrym cieciu (blondu mi sie zachcialo i zniszczylam wlosy do lopatek)

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
rybiorku piekna wisienka i jakie dlugie juz wlosy masz
dzieki cascada, wiem ze rosna tylko dla mnie za wolno, mam wrazenie ze przod rosnie a tyl stoi w miejscu

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
A mi jakoś nie podpasowało mycie odżywką. Czy to tak ma być, że ona wcale się nie pieni? A poza tym, mam uczucie, jakbym nie domyła włosów No nie wiem. Do tej pory próbowałam balsamu aloesowego Mrs. Potter's. A dzisiaj kupiłam odżywkę b/s z Hegron, jutro spróbuję i zobaczę, może ta się sprawdzi. A może ja coś źle robię...
Klasyczne mycie odzywka wyglada tak: moczymy obficie glowe, nastepnie bierzemy porcje odzywki (ja biore 3 wielkosci 5zl), jedna jest na obszar nad karkiem, druga na czubek glowy I trzecia na obszar nad czolem, kladziesz odzywke I zaczynasz masaz – to wlasnie masaz myje, popatrz jak pralka pierze, czy ona trze rzeczy? Nie a pomimo to rzeczy sa wyprane. Masaz ma byc delikatny ale zdecydowany, opuszkami palcow robisz malutkie koleczka taka by nie poplatac wlosow, u mnie trwa to do 5 minut, po masazu delikatnie przeczesujesz wlosy (ja robie to palcami, w czasie mycia odzywka ‘leci’ mi na dlugosc wiec nie ma problemu z rozczesaniem), splukujesz dokladnie odzywke. Wlosow na dlugosci sie nie czepiasz. Pamietaj ze to skalp sie ‘brudzi’ w sensie wydzielane przez skalp sebum choc same w sobie jest sterylne przyciaga bakterie jesli nie jest oczyszczone. Wlosy gotowe na maske/ odzywke ds

Jesli ta metoda nie odpowiada Ci (przy cienkich wloskach moze nie pasowac) – to rob omo, zmocz glowe, naloz na dlugosc tylko odzywke, teraz szampon – ale malutko, duzo mniej niz w pierwszej metodzie, nakladaj na skalp opuszkami palcow, nastepnie zrob masaz jak wyzej, po masazu splucz wlosy, I znow nie tykaj dlugosci, zostana obmyte przez splywajacy z woda szampon. Teraz czas na maske / odzywke bs

Ja myje metoda pierwsza i dziala, fotki post wyzej. Nawet jak mam olej kokosowy myje tak I wszystko sie zmywa.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-02-09, 17:45   #1511
beti 33
Przyczajenie

[QUOTE=Rybiorek;24972466]dziekuje, na razie zapuszczam po ostrym cieciu (blondu mi sie zachcialo i zniszczylam wlosy do lopatek)

ja właśnie mam blond, od wielu wielu lat
i co je trochę podkuruję, to po farbowaniu znowu się przyniszczą i tak w kółko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 18:19   #1512
201606240916
Konto usunięte

Rybiorek dziękuję Ci za dokładny opis Metoda OMO odpada, mam bardzo krótkie włosy. Jutro wypróbuje metodę pierwszą i dam znać czy się udało.
Stary 2011-02-09, 18:48   #1513
Rybiorek
Zakorzenienie

[QUOTE=beti 33;24973451]
Cytat:
dziekuje, na razie zapuszczam po ostrym cieciu (blondu mi sie zachcialo i zniszczylam wlosy do lopatek)

ja właśnie mam blond, od wielu wielu lat
i co je trochę podkuruję, to po farbowaniu znowu się przyniszczą i tak w kółko
dlatego zrezygnowalam z blondu, farbowanie na kolory nie rozjasniajace mniej niszczy wloski, a po farbowaniu na olej to w ogole bajka, skret sie zachowal i po zmyciu farby od razu mialam normalne loki, przy rozjasnianiu przez tydzien byly takie polproste

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Rybiorek dziękuję Ci za dokładny opis Metoda OMO odpada, mam bardzo krótkie włosy. Jutro wypróbuje metodę pierwszą i dam znać czy się udało.
czekam na wiesci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-02-10, 12:06   #1514
201606240916
Konto usunięte

Rybiorku umyłam dzisiaj włosy odżywką Twoim sposobem i nareszcie mi się udało Włosy są takie miękkie i nawilżone, i dokładnie zmyła mi oliwe z oliwek i naftę Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za dokładny opis
Stary 2011-02-10, 12:08   #1515
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku umyłam dzisiaj włosy odżywką Twoim sposobem i nareszcie mi się udało Włosy są takie miękkie i nawilżone, i dokładnie zmyła mi oliwe z oliwek i naftę Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za dokładny opis
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-02-10, 12:19   #1516
caskada
Zakorzenienie

rybiorku dawno nie widzialam twoich fot i moge powiedziec ze ladnie juz ci leza na karku czyli jednak rosnaa gora to faktycznie burza wlosow

ja nie myje wlosow odzywkami bo powoduja mi zwyczajnie oklap i musze czesciej myc wlosy a tak spokojnie myje dwa razy w tygdla mnie to za duzo myc odzywka pozniej znow odzywka ds a pozniej odzywka bs stylizator oklap gwarantowany(oczywiscie jak u mnie) wole miec dobrze domyte wlosya odzywki mi tego nie zapewniaja
Stary 2011-02-10, 12:49   #1517
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
rybiorku dawno nie widzialam twoich fot i moge powiedziec ze ladnie juz ci leza na karku czyli jednak rosnaa gora to faktycznie burza wlosow

ja nie myje wlosow odzywkami bo powoduja mi zwyczajnie oklap i musze czesciej myc wlosy a tak spokojnie myje dwa razy w tygdla mnie to za duzo myc odzywka pozniej znow odzywka ds a pozniej odzywka bs stylizator oklap gwarantowany(oczywiscie jak u mnie) wole miec dobrze domyte wlosya odzywki mi tego nie zapewniaja
Ja mylam skalp najpierw codziennie (mial wyjatkowa tendencje do przetluszczania) a teraz chce co trzy dni choc nadal bede moczyc wlosy codziennie I potem nakladac odzywke ktorej juz nie splukam (zaczelam przedwczoraj), to jest prawdziwa CG w 100% bez modyfikacji, musialam sie przestawic na nocne mycie zeby nie uzywac suszarki, no I zero silikonow I sls, inaczej raczej to nie zadziala. Moje wlosy maja tendencje do wysuszania, 3 dni bez odzywki I mialabym suche poskrecane siano. Na razie jest ok, dzisiaj wypada tylko moczenie I odzywka, jutro bedzie mycie skalpu

Z ta gora masz racje, ale tak sa sciete, fryzjerka nie miala pola manewru po moim cieciu, I tak jakos nadala ksztalt fryzurze, waham sie teraz czy isc, niedlugo minie 3 miesiace I powinnam bo z tylu mam jeszcze troche koncowek po rozjasnianiu I jak nie uzywam suszarki to wlos na dlugosci robi S a koncowka postrzepiona odstaje, za to przod samodzielnie pieknie sie kreci, tylko ze choc fryjerka fajnie tnie to myje szamponem z sls I pq, odywka jest z silikonem, rozwazam zabranie mojej odzywki myjacej do fryzjera, powiem ze zaplace normalna cene ale chce aby uzyto bezpieczny dla mnie product. Hm… taki jest plan, ciekawe jaka bedzie reakcja, tam pracuja jeszcze 2 babki I ogolnie ten fryzjer jest okupowany, zawsze wszystkie fotele pelne I poczekalnia zapchana…..
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-02-10, 15:04   #1518
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mylam skalp najpierw codziennie (mial wyjatkowa tendencje do przetluszczania) a teraz chce co trzy dni choc nadal bede moczyc wlosy codziennie I potem nakladac odzywke ktorej juz nie splukam (zaczelam przedwczoraj), to jest prawdziwa CG w 100% bez modyfikacji, musialam sie przestawic na nocne mycie zeby nie uzywac suszarki, no I zero silikonow I sls, inaczej raczej to nie zadziala. Moje wlosy maja tendencje do wysuszania, 3 dni bez odzywki I mialabym suche poskrecane siano. Na razie jest ok, dzisiaj wypada tylko moczenie I odzywka, jutro bedzie mycie skalpu

Z ta gora masz racje, ale tak sa sciete, fryzjerka nie miala pola manewru po moim cieciu, I tak jakos nadala ksztalt fryzurze, waham sie teraz czy isc, niedlugo minie 3 miesiace I powinnam bo z tylu mam jeszcze troche koncowek po rozjasnianiu I jak nie uzywam suszarki to wlos na dlugosci robi S a koncowka postrzepiona odstaje, za to przod samodzielnie pieknie sie kreci, tylko ze choc fryjerka fajnie tnie to myje szamponem z sls I pq, odywka jest z silikonem, rozwazam zabranie mojej odzywki myjacej do fryzjera, powiem ze zaplace normalna cene ale chce aby uzyto bezpieczny dla mnie product. Hm… taki jest plan, ciekawe jaka bedzie reakcja, tam pracuja jeszcze 2 babki I ogolnie ten fryzjer jest okupowany, zawsze wszystkie fotele pelne I poczekalnia zapchana…..
no fakt zabrac ze soba swoje kosmetyki to dla fryzjerki obciach pomysli sobie ze znalazla sie madrzejsza ale powiem ci ze ja wlasnie nie potrafie sie przelamac w tym celu i zawsze jak wracam po fryzjerze myje wlosy w domu po swojemu i nakladam swoje kosmetyki oczywiscie zakwaszenie kolorku octem i zamkniecie lusek wlosa obowiazkowe...fryzjerka by mnie zwyczajnie wysmiala i powiedzialaby ze teraz sa szampony chroniace kolor a nie ocet jedynie nie pozwalam jej na czesanie (czyt wydzieranie) wlosow

ja czasem jak myje wlosy szamponem to nakladam na dol wlosow odzywke i juz ale sama odzywka to nie
Stary 2011-02-10, 16:32   #1519
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt zabrac ze soba swoje kosmetyki to dla fryzjerki obciach pomysli sobie ze znalazla sie madrzejsza ale powiem ci ze ja wlasnie nie potrafie sie przelamac w tym celu i zawsze jak wracam po fryzjerze myje wlosy w domu po swojemu i nakladam swoje kosmetyki oczywiscie zakwaszenie kolorku octem i zamkniecie lusek wlosa obowiazkowe...fryzjerka by mnie zwyczajnie wysmiala i powiedzialaby ze teraz sa szampony chroniace kolor a nie ocet jedynie nie pozwalam jej na czesanie (czyt wydzieranie) wlosow

ja czasem jak myje wlosy szamponem to nakladam na dol wlosow odzywke i juz ale sama odzywka to nie
Mysle ze to kwestia przyzwyczajenia, wprawy I doswiaczenia, jak pisalam wyzej – pralka nie trze a pierze do czysta, ten masaz skalpu czysci skalp z brudu ktore sebum lapnelo, u kreconowlosych zazwyczaj wlos jest na dlugosci suchy bo przez to ze pokrecony sebum ze skalpu nie ma jak sie rozejsc, wiec wlos suchy a skalp przetluszczony – a na szamponie czytasz ‘do wlosow mieszanych – tlustych u nasady I suchych na koncach’ – poki nie znalazlam na wizazu wyjasnienia to kupowalam takie (zaden nie pomogl rozwiazac problemu), teraz wiem ze to moj skalp potrzebuje oczyszczenia a wlosy nawilzenia. A ze na szczescie jest wiele kosmetykow bez silikonow moge obejsc sie bez szamponu z sls, na chwile obecna od stycznia nie uzylam szamponu ale jak poczuje ze potrzebne cos wiecej to mam odzywke myjaca ktora ma Cocamidopropyl Betaine I powinno wystarczyc.

No I musze wreszcie wyprobowac peeling do skalpu, juz nawet kupilam ziarna guinoe (moze byc tez brazowy cukier), jak ktos chce sprobowac (podobno dobrze robic raz na jeden/dwa tygodnie)

Peeling do skalpu
- Odzywka – 1-2 lyzki
- Guinoe / Cukier brazowy – 1 lyzeczka
Wymieszac I ta mieszanka zrobic masaz skalpu (delikatnie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 21:33   #1520
beti 33
Przyczajenie

umyłam dzisiaj włosy według przepisu i muszę przyznać że jestem zaskoczona efektem
włosy mięciutkie i nie elektryzują się! dziękuję za dokładny opis
na dodatek miałam wcześniej maskę z oliwy żółtka i nafty i wszystko pięknie się zmyło
Stary 2011-02-11, 07:18   #1521
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Powaga, udało Ci się zmyć naftę odżywką?
No to chyba jesteś pierwsza w takich wyczynach, na wizażu jeszcze chyba nikomu to się nie udało
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 08:08   #1522
beti 33
Przyczajenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2501022 2]Powaga, udało Ci się zmyć naftę odżywką?
No to chyba jesteś pierwsza w takich wyczynach, na wizażu jeszcze chyba nikomu to się nie udało [/QUOTE]

poważnie najpierw dokładnie wypłukałam maskę, a potem myłam glorią. Następnie maska d/s.
Mam bardzo suche włosy, i wrażliwą skórę więc ta metoda bardzo mi odpowiada.

Ale nie jestem pierwsza bo wczoraj Ankaa86 pisała że też zmyła oliwę z naftą
Stary 2011-02-11, 08:40   #1523
201606240916
Konto usunięte

Racja, mi też się udało wczoraj zmyć naftę z oliwą odżywką Zajęło mi to troszkę więcej czasu (szamponem szło szybciej), ale się opłacało. Jak na razie nie zauważyłam przetłuszczenia, więc chyba dobrze umyła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 12:49   #1524
Camilla
Zakorzenienie

Dziewczyny podziwiam, bo mo nawet babydream czy hipp nie domyje włosów po nafcie, mimo iz długo masuję skalp No chyba że nafta łatwiej się zmywa jak się ją połączy z jakąś maseczką na włosy lub zmiesza z żółtkiem.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 20:11   #1525
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Dziewczyny podziwiam, bo mo nawet babydream czy hipp nie domyje włosów po nafcie, mimo iz długo masuję skalp No chyba że nafta łatwiej się zmywa jak się ją połączy z jakąś maseczką na włosy lub zmiesza z żółtkiem.
to na pewno.
ja z zoltkiem i olejem zmywam szamponem ok 2 razy, a jak raz nalozylam solo to mylam 6!
a oleje normalnie zmywam odzywką.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 09:28   #1526
beti 33
Przyczajenie

Ja miałam taki mix...nafta i oliwa z oliwek po sześć łyżeczek,dwa żółtka, trzy łyżeczki miodu i odrobina mleka (dla zwiększenia objętości)

Udało mi się wszystko zmyć glorią
Stary 2011-02-12, 17:32   #1527
201605090956
Konto usunięte

Chyba właśnie dziś umyję odżywką, prawie każdy szampon (a wiele testowalam ) mi nie pasuje. Spróbuję dziś umyć tą z Babassu - sądzicie że będzie ok?
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 17:48   #1528
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Chyba właśnie dziś umyję odżywką, prawie każdy szampon (a wiele testowalam ) mi nie pasuje. Spróbuję dziś umyć tą z Babassu - sądzicie że będzie ok?
Moim zdaniem babassu to najlepsza odżywka do mycia

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 12:34   #1529
setinka82
Przyczajenie

Wczoraj zaopatrzyłam się w maskę Glori w Auchan- 5.99
Natychmiast przystąpiłam do mycia włosów.
Moje odczucia:
Włosy po umyciu bardzo sprężyste, mocno skręcone. Po nocy żadnych przygniecionych loków, żadnego puszenia.
Jedyny mankament maski to zapach, który nie do końca mi odpowiada.
Wcześniej wykończyłam Isanę Babassu i nie wiem czy kupię ją jeszcze( która zresztą teraz jest w Rossmannie w promocji za 3,99). Po Glori włosy mam dużo ładniejsze. Zobaczę co będzie po całym dzisiejszym dniu.
setinka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 14:51   #1530
201605090956
Konto usunięte

Jestem w szoku. Dnia dzisiejszego, włosy nie potrzebują mycia, a normalnie nie dawały już rady

Jestem zadowolona, bo sklap nie swędzi. Czas zaopatrzyć się w zapas odżywki z Babassu.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości