|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
![]() My dziś nawet spokojna noc mielismy. Popoludniu byli goście oglądać małą a ona cały czas marudziła ale mial ja kto nosić wiec spoko. Po kąpaniu zasnęła ( koło 20.40 ) i spała prawie do 1. Później pobudka o 3.40 jedzenie, przewijanie, usypianie do 4.30, kolejne jedzenie o 6.30 wtedy zabrałam ją do siebie bo Tż na rano w pracy i do 9.30 spałysmy. Teraz w wózku w ogrodzie sobie śpi a ja siedzę z laptopem z nią. Ostatnio jej ulubiona pozycją do spania jest na brzuszku. Ciekawe bo wcześniej nie lubiła. A dziś meliśmy rano taka kupę, że aż z pampersa wyszła i cale body brudne. Co do policji i prokuratury będziemy sie odwoływać. Tz powiedział że nie popuści i choćby miał nic nie odzyskać to narobi im roboty. Wczoraj było u nas pół rodziny Tż zobaczyć małą. I w sumie dobrze wyszło bo były placki z chrzcin wiec mieliśmy czym ich poczęstować. Najbardziej zaskoczyli nas wujek i ciotka z Gdańska bo nawet nie wiedzieliśmy że przyjechali. No ale spoko. I siedzimy przy stole wszyscy ( Tż nie było bo gdzies poszedł ) i ten wujek powiedzmy mówi do mnie , że troszkę to sie pospieszyliśmy z tym dzieckiem i że on już w Listopadzie mówił do żony, ze ja to w ciązy jestem. Na pytanie po czym to poznał stwierdził, że kobiety w ciązy ładniej wyglądają. Ja sie lekko poczułam zdegustowana bo ani to osoba ani miejsce ani pora na takie wypominki ale nic się nie odezwałam. Ktoś tam im dosrał, że ciekwe kiedy oni zostaną dziadkami ( mają 2 córki po 30grubo ). Ale to jeszcze nic pyta się mnie kiedy zamierzam iść do pracy.No mi szczena opadła i mówię że po pierwsze Laura jest za mała jeszcze a po drugie nie mam jej z kim zostawić jak narazie. Normalnie jakaś masakra. Wiadomo że każdy umie liczyć i wie że byłam w ciązy jak bralismy ślub ale oprócz kuzynów o których wam opowiadałam już nikt tak bezpośrednio czy nawet pośrednio nie mówił nic na ten temat. Jak powiedziałam Tż ten się tak wkurzył strasznie.
#1502 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Tak i ich dzieci mowily w wieku 6mc i mialy skrzydla bo to dzieci-anioly.. Eh.. ;/ Ja z tesciowka tez mialam hardkor raz.. Wspominam to zle do dzis.. Mloda przysypia na spacerze-czyli potrzebuje SPOKOJU a ta co 2min reka w wozek i telepie ja na boki bo "trzeba dzidzie ululac". Efekt-nie spala caaaly dzien tylko sie nieziwmsko darla bo spac nie pozwalali.. Potem nioslam 6kg dziecko na rekach 6kulometrow bo "zuzia tego chce a nie wozka". Bylysmy tak zmevzone ze prespalysmy potem ciagiem 12h.. Na szczescie nigdy więcej Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Lonely współczuję
![]() ![]() Justyna no średnio fajne zachowanie ![]() miałam ogarniać, nie chce mi sięęęę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |||
Wtajemniczenie
|
hejjj
![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiaj rano jak go położyłam na przewijaku (bo musiałam niestety zrobić zabieg z windi , tak go męczyły gazy ![]() ![]() ![]() Justi- 6 godzin ![]() ![]() ![]() Motylek- Matylda również pięknie spała ![]() Magusia- ![]() ![]() ![]() ada- windi jest cudny to fakt ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj przyszedł go mnie delicol , będę mu dawać od następnego karmienia ![]() ![]() no i dicoflor też daję.. axella- weź coś na gorączkę Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() powodzenia w rozpakowywaniu i aklimatyzacji ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam taki dylemat z moj mamą.Bo niby fajnie ma domek i ogród i rozważałam czy nie pojechać, ale jak mam słuchać co chwila dobrych rad to mi się nie chcę. Bez TŻ nie zdzierżę słuchania tego.
![]() |
#1507 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
ooo zazdraszczam smacznego Cytat:
wspolczuje ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 | |
Wtajemniczenie
|
lonely- o ja piernicze
![]() ![]() justyna- bardzo "taktowna" rodzinka ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() i też moi i TŻ-ta rodzice mają domek i ogród i w sumie nawet fajnie by było tak wypocząć..., a nie siedzieć w bloku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Wtajemniczenie
|
W końcu naprawiło mi się dodawanie załączników
![]() fotka z dzisiaj ![]() ![]() Wojtuś się postarał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Wtajemniczenie
|
Poważna minka
![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-09 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Ash cieszę się, że już jesteście na miejscu
![]() Lonely o matulu, niestety są tacy rodzice, że nawet dogadywanie im nic nie daje, np moja mama ![]() Veronic, a na gazy młodemu kładzenie na brzuszku też nie pomaga? Axella kuruj się ![]() Biedne te nasze skrzaty z tymi kupiorami ![]() Nie mam dziś humoru w ogóle.
#1513 |
Zakorzenienie
|
ale super duzy i spojrzenie takie jak by rozumial wszystko heheh duzy facet
#1514 |
Wtajemniczenie
|
no to jeszcze jedna fotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie ![]() ![]()
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Veronic-"wiara"
![]() Mloda siedzi mi na brzuchu oparta o jolana i wcina nleko pierdzac jak rasowy zul xD masakra ile tego xD Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |||
Raczkowanie
|
ja -17
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj karmilam 8 godzin z malutkimi przerwami, usnal dopiero pro mm, stad tez wyciagam po raz kolejny wniosek - moje mleko jest niewystarczajace (czyt. do d.upy), dokarmiam juz bez wyrzutów sumienia, mam w pompie terror laktacyjny ![]() tesciu sie nie popisal ![]() pisze 1nym palcem, sorki za brak znakow pl nie mogenalozyc obraczki, takie grube paluchi juz zostana?????? ![]()
![]() |
#1518 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() == banka- no duży duży, ale jeszcze niektóre ciuszki 62 są dla niego dobre ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ale na początku się z tego śmiałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja przez 2 tyg nie mogłam założyć obrączki ![]() ![]() == ooo Młody chyba głodny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
I znowu mieliśmy atak
![]() Bidulek Moj malutki.. W tej desperacji to dziś juz drugi raz podalam mu espumisan |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Wtajemniczenie
|
Ash- super, że już jesteście na miejscu!
Cytat:
Ja mogłabym "sprzedać" Młodego mamie, albo teściowej, albo poprosić Je żeby przyszły i posiedziały z Małym, ale jak sobie pomyślę o tym co wg Nich źle robię i w ogóle milion dobrych rad, to wolę już sama Małego cały dzień tulić i lulać i nie mieć nic w domu zrobionego ![]() W ogóle moja teściowa (teściu też trochę) jest "dzika". Ja wiem, że to pierwszy wnuk itp, ale zachowuje się jak narwana. Podjechaliśmy do Nich pod blok- Mężu poszedł po coś tam, ja zostałam z Małym w aucie, nie minęły 2 minuty, a Oni w te pędy wylecieli z mieszkania do auta Małego zobaczyć i powznosić ohy i ahy patrząc jak śpi. Byliśmy na spacerze, ja zaszłam do Nich na górę skorzystać z WC, jeszcze do WC dobrze nie doszłam, a teściowa tak jak stała wyleciała z kuchni do Małego (został z Mężem w wózku przed klatką). Byliśmy w weekend na grillu, chciała mi Małego wyrwać z rąk, nie dałam, bo był po jedzeniu i telepanie Nim byłoby koszmarnym przeżyciem. Dałam Mężowi do odbeknięcia (mi nie beknął), to podleciała jak tylko odeszłam i Małego z rąk Mężowi wyrwała. Teściu dzwoni do Męża o 6, 7 rano z zapytaniem co robi Kubuś (mimo, że Mąż w pracy i nie wie co robi Kubuś)! Dzika dzicz po prostu! I milion dobrych rad... ![]() Dlatego jak sobie pomyślę o Jej zachowaniu to mi się odechciewa wszelakiej pomocy z ich strony!
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, może czasami postękac, bo i stęka np. od rana gdy ja lecę się ubrać i zęby choć umyć, ale przecież nie chce by się "wyryczał". A wg. mojej mamy i babci to niech sobie płacze. Swoją drogą dzieci są śmieszne jak się opiją jak bąki, wyglądają jak takie pijane niedźwiedzie, których nic nie ruszy ![]() Jakie śliczne zdjęcie i podziwiam tą główkę. Od kiedy dzieci tak ładnie i sztywno ją trzymają i to z uśmiechem?
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie wcisnę obrączki ani zaręczynowego
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Veronic- ale masz super przystojnego małego mężczyznę! ![]()
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Phi, ja nie mam tego problemu xD Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ooo tak, a jeszcze jak mleczko bokiem ucieka ![]() == nie ma bata, muszę jak najszybciej kupić otulak bo mój mały strasznie się wybudza a jak go owinę to śpi jak szalony... a owijam go w koc i a jest trochę za ciepło :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
Banka, Veronic - jakie śliczne uśmiechy! Już się nie mogę doczekać takich.
Ash 3mam kciuki, żebys nie musiała sama zaiwaniać z tymi pakami ![]() Lonely ja bym chyba nie wytrzymała nerwowo, ale powodzenia ![]() Veronic - czyli jest jeszcze szansa na założenie obraczki, dobrze, bo mężu niepocieszony ![]() Magiusa brawo za laktację! Zrobilam maly reaserch wsrod znajomych mamusiek. Wiek>30 = problemy z pokarmem czyli dokarmianie mm. Przypadek? ![]()
#1526 |
Wtajemniczenie
|
Mój mały terrorysta
![]() ![]()
#1527 |
Wtajemniczenie
|
Ash dobrze że Wam lot spokojnie minął, oby brzuszkowe problemy się jak najszybciej skończyły
![]() lonley masakra z Twoimi teściami, ja też nienawidzę jak ktoś się wpiernicza i co chwile komentuje że to źle i tamto też ![]() Veronic, śliczny ten Twój synek ![]() wróciliśmy z bioderek i wszytsko ok ![]() ![]() ![]() no to ja pokaże mojego małego rozrabiakę, na mój odrost nie zwracać uwagi idę jutro do fryzjera i przestanę być kocmołuchem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj Klusek śpi na balkonie dzisiaj mam fryzjera ktorego juz trzy razy przekladalam mam nadzieje ze tz zdąży wrócić z pracy i zostac z malym bo jak nie ![]() jeszcze mam niecny plan zrobienia dzisiaj rolady jablkowej mam nadzieje ze wyjdzie bo juz dawno nic nie piekłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |||
BAN stały
|
ale pięknie główkę trzyma
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Ash- super ze juz jesteście. Biedna Sofcia, oby brzuszek szybko odpuścił..
Bidulki te nasze Skarby z tymi brzuszkami ![]() Marchewka putalas o łzy. Zauważyłam je juz jakiś czas temu, ale nie ma ich dużo. Po obiedzie Tz po mnie przyjedzie i aż sie boje jak opierniczyla rodziców. Pozalilam mu sie ![]() Teściowie jeszcze nie wrócili, dalej siedzimy sami ![]() Oby zeszło im tam jak najdłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.