Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-29, 19:30   #1591
agness51
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Milkuś - no,każdy ma swój własny,ulubiony sposób spędzania czasu .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 19:35   #1592
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Milkuś - no,każdy ma swój własny,ulubiony sposób spędzania czasu .
Zgadza się Tylko jeszcze kilka lat temu było ze mną zupełnie inaczej.
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 06:32   #1593
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Dzień dobry
Stary 2008-09-30, 07:10   #1594
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

dobry dobry

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 07:26   #1595
Spaza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 08:24   #1596
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dobry

cos tu cichutko ostatnimi czasy...

lece juz do pracy,na dworze szaro,pada i wiatr... taka brzydko juz i jesiennie...

milego dnia
Stary 2008-09-30, 11:02   #1597
yerba
Raczkowanie

Agolku, ależ miałaś trefny poniedziałek Oby z siostrą było wszystko wporządku, trzymam kciuki.

Ewuś, jak tam imprezka?

Schism, trzymam kciuki za początki na studiach

Ja cały weekend nic nie zrobiłam nowego, więc jak jutro pójdę do promotora, to nie mam żadnych "nowości" . Może dziś coś wymóżdżę . Natomiast widziałam się wczoraj z eksem . Achhhh, było całkiem fajnie.. szkoda, że wszystko potoczyło się tak jak się potoczyło i niestety nic nie jest w stanie tego odwrócić. No ale nic, żyje się dalej .
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-30, 12:03   #1598
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Przygnieciona obowiązkami, niestety

pracuś

Cytat:
Ja się starzeje. Już dawno na żadnej nie byłam i nawet nie mam ochoty Wolę posiedzieć sobie ze znajomymi przy kawce w sympatycznej kawiarence dla niepalących koniecznie i zwyczajnie poplotkować
w sumie to ja na takiej typowej imprezce gdzieś w klubie itp to też dawno nie byłam ostatnio same domówki, mniej lub bardziej zakrapiane alkoholem wczorajsza była bardzo lajtowa, plotki, dobre jedzonko, alkohol symbolicznie ale bardzo miło było pierwszy raz się spotkałyśmy z Siss i kuzynkami oraz naszymi TŻ-ami, na szczęście wszyscy się dobrze dogadywali

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość

cos tu cichutko ostatnimi czasy...
ano
Cytat:
lece juz do pracy,na dworze szaro,pada i wiatr... taka brzydko juz i jesiennie...

milego dnia
u nas też podobno ma być taka pogoda ale jak na razie słońce

Cytat:
Zgadza się Tylko jeszcze kilka lat temu było ze mną zupełnie inaczej.
ja często obserwuję takie zjawisko że komuś się odechciewa typowego imprezowania ja pewnie też kiedyś do tego dorosnę, ale jeszcze nie teraz z resztą mój imprezowy TŻ skutecznie mnie od niechciejstwa odciaga

Cytat:
Napisane przez yerba Pokaż wiadomość

Ewuś, jak tam imprezka?
jw

Cytat:
Ja cały weekend nic nie zrobiłam nowego, więc jak jutro pójdę do promotora, to nie mam żadnych "nowości" . Może dziś coś wymóżdżę . Natomiast widziałam się wczoraj z eksem . Achhhh, było całkiem fajnie.. szkoda, że wszystko potoczyło się tak jak się potoczyło i niestety nic nie jest w stanie tego odwrócić. No ale nic, żyje się dalej .
hehe, na pewno coś wymyślisz
a co do eksa, to dobrze ze chociaż jesteście w dobrych stosunkach myślę że to fajna sprawa, móc dobrze mówić o osobie z którą się spędziło ileś tam czasu.... ja niestety nie mogę tak powiedzieć o żanym z moich byłych nie utrzymujemy żadnego kontaktu ...

Dzień dobry tak w ogóle

Wróciłam z imprezki ok 6.30 nad ranem, położyłam się spać "na chwilę" (bo tam też trochę spaliśmy) i wstałam ok 12 ehhh ten mój śpioch wewnętrzny
idę zaraz spakować resztę rzeczy i do Kato fajnie w sumie ze sie rok akademicki zaczyna

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 12:18   #1599
enex
Zakorzenienie

Hihi, żeby nie było, że się wyłączyłam......jakoś weny ostatnio nie ma. Za to zajęcia nonstop od 7:30 do 13, kucie do egzaminu, wielki stress i tak w ogóle i szczególe mam dość. Już teraz pijam minimalnie 4kawy dziennie. Wiwat inteligentne wybory kierunku studiów...

Ewusia - ty prowokaterze, ja o tej porze już zasuwam powoli na uczelnię...podziel się swoim życiem, cio?

yerba - udanego wymóżdżania!

schism - nie schizuj, dobrze będzie a jakby co to nie się odwalą ewentualne komentatorki wyglądu. Każdy mamy coś.

agolek - pożycz pogody, słoneczna jesień w systuacji przeegzaminowej mnie tak akuratnie dobija, chętnie się zamienię z pogodą.

Milka - też marzę o właśnie takim życiu towarzyskim - miło, spokojnie, tak trochu kobieco...no jak narazie sama jedna, reszta woli popić sobie w klubie i powywijać tyłkiem do białego rana....
Stary 2008-09-30, 13:04   #1600
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wróciłam z imprezki ok 6.30 nad ranem, położyłam się spać "na chwilę" (bo tam też trochę spaliśmy) i wstałam ok 12 ehhh ten mój śpioch wewnętrzny
idę zaraz spakować resztę rzeczy i do Kato fajnie w sumie ze sie rok akademicki zaczyna

miłego dnia
Ewcia,jak Ty to robisz? jak ja nie pojde spac przed polnoca to nastepny dzien mam z glowy

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
agolek - pożycz pogody, słoneczna jesień w systuacji przeegzaminowej mnie tak akuratnie dobija, chętnie się zamienię z pogodą.
.
nawet nie wiesz z jaka radoscia Ci oddam te pogode

hej laleczki,

ide wlasnie na lunch,glowdna jestem na maxa jakos dzis. I mam zly dzien, nie wiem czemu..w sumie nic takiego sie nie wydarzylo...ale jakos mi wszyscy graja na nerwach,mam dosc swojej pracy bo coraz wiecej robie a kasa ta sama.. i wogole maruda jestem dzis..

ide juz sobie ale bede zagladacmilego dnia
Stary 2008-09-30, 13:28   #1601
anniaa

Witam
Mozna powiedziec ze jestem juz prawie zdrowa naszczescie(tzn kaszel , katar , ból głowy nadal)
Dzisiaj byłam pytana z niemca i dostałam 4 bo zrobiłam jedna literówke wyrazu bywa.
tz czuje sie co raz lepiej zaniedługo powinien wracac do polski.
Spac mi sie chce cholernie ale ubieram sie i ide na siłownie bo narescie moge zaczał znowu redukcje cwiczyc i normalnie jesc ;d

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-30, 13:33   #1602
yerba
Raczkowanie

Cytat:

hehe, na pewno coś wymyślisz
a co do eksa, to dobrze ze chociaż jesteście w dobrych stosunkach myślę że to fajna sprawa, móc dobrze mówić o osobie z którą się spędziło ileś tam czasu.... ja niestety nie mogę tak powiedzieć o żanym z moich byłych nie utrzymujemy żadnego kontaktu ...

Ewuś, niestety tak jak o innych mogę dobrze mówić, tak o nim akurat nie powinnam, bo na koniec był bardzo nie fair. I nie wybaczę mu tego itd. Ale mimo wszystko jakos okazuje sie, ze potrafimy ze soba pogadac i to calkiem normalnie. Pewnie to zdrowsze niz udawac ze sie nie znamy... I tak nic sie juz nie zmieni, ale chociaz pozostaja mile wspomnienia...

Cytat:
Hihi, żeby nie było, że się wyłączyłam......jakoś weny ostatnio nie ma. Za to zajęcia nonstop od 7:30 do 13, kucie do egzaminu, wielki stress i tak w ogóle i szczególe mam dość. Już teraz pijam minimalnie 4kawy dziennie. Wiwat inteligentne wybory kierunku studiów...

Ewusia - ty prowokaterze, ja o tej porze już zasuwam powoli na uczelnię...podziel się swoim życiem, cio?

schism - nie schizuj, dobrze będzie a jakby co to nie się odwalą ewentualne komentatorki wyglądu. Każdy mamy coś.

Milka - też marzę o właśnie takim życiu towarzyskim - miło, spokojnie, tak trochu kobieco...no jak narazie sama jedna, reszta woli popić sobie w klubie i powywijać tyłkiem do białego rana....

Oj Ty to masz tej nauki, wspolczuje i podziwiam

Pewnie poznasz jakichs ludzi, ktorzy lubia spedzac czas jak Ty. Moze trzeba sie rozejrzec?

Cytat:
Ewcia,jak Ty to robisz? jak ja nie pojde spac przed polnoca to nastepny dzien mam z glowy

hej laleczki,

ide wlasnie na lunch,glowdna jestem na maxa jakos dzis. I mam zly dzien, nie wiem czemu..w sumie nic takiego sie nie wydarzylo...ale jakos mi wszyscy graja na nerwach,mam dosc swojej pracy bo coraz wiecej robie a kasa ta sama.. i wogole maruda jestem dzis..

Agolku, a Ty nie mialas zmieniac tej pracy jakos? Tez masz tam stresow... Mam nadzieje, ze polepszy CI sie nastroj .
Stary 2008-09-30, 15:59   #1603
tamonita
Zakorzenienie

Dzień dobry..

Szczerze odrazu mówie, że nie czytalam Was od dawna.. i teraz tego nie zrobiłam, bo czasu nie mam a poza tym tyyyleście napisały, że masakra !
Postaram się jednak nadrobić lub może nawet wróce do Was.. Chciałabym, ale.. szczerze nie umiem się ponownie wdrążyć..

U mnie wszystko ok.. Ale aby ogólnie to streścić musiałabym się rozpisać, a teraz naprawde nie moge bo lece na randez-vous

Mam nadzieje, że u każdej z Was wszystko ok.. że nie pogorszyło się w Waszym zyciu, a jedynie polepszyło.. Może wkońcu znajde chwile na nadrobienie..

Tymczasem całuje Was gorąco ...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 16:19   #1604
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:

U mnie podobnie, pijam minimum 4 kawy dziennie... słabe, bo słabe, ale umiar poszedł w długą... I nie wiem co z tym zrobić.

Cytat:

hej laleczki,

Ja chętnie wezmę pogodę!
Mam tak samo od wczoraj... :/

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Dzień dobry..

Szczerze odrazu mówie, że nie czytalam Was od dawna.. i teraz tego nie zrobiłam, bo czasu nie mam a poza tym tyyyleście napisały, że masakra !
Postaram się jednak nadrobić lub może nawet wróce do Was.. Chciałabym, ale.. szczerze nie umiem się ponownie wdrążyć..

U mnie wszystko ok.. Ale aby ogólnie to streścić musiałabym się rozpisać, a teraz naprawde nie moge bo lece na randez-vous

Mam nadzieje, że u każdej z Was wszystko ok.. że nie pogorszyło się w Waszym zyciu, a jedynie polepszyło.. Może wkońcu znajde chwile na nadrobienie..

Tymczasem całuje Was gorąco ...
A ja jak zawsze czytam, ale podobnie nie mogę się wdrażyć... i właściwie po co? Wystarczy mi udział bierny

U mnie się na przykład nie polepszyło tak w ogóle...
w każdym razie udanej Randez-Vous siostro!

Dodam, że jest to post... symboliczny ;D

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 16:29   #1605
schism_
Zadomowienie

Ooo kogo tu widzę,Tamo się zjawiła ;D;D

Huh,melduję żem żywa =='

Inauguracja roku zaczęła się punkt o wpół do dziesiątej,na jednej z auli, w towarzystwie dziekana i innych szych. W połowie przemowy jednego z wykładowców i słynnych pisarzy-Pawła Huelle wyszłam jak gdyb nigdy nic na korytarz. Ot rozbolały mnie nogi od stania w miejscu i głowa od słuchania nt heteronimów i powieści Orhana Parmuka Oo
Kumpela ciut się spóźniła i powędrowałyśmy w deszczu i chłodzie do budynku dziekanatu,aby odebrać legitki. Tam kilometrowa kolejka ,że szok W międzyczasie nawiązaliśmy znajomość z dziewczyną i jej kolegą z roku,który dojeżdża samochodem i zawieźli nas i tak spóźnionych do katedry m.in. kulturoznawstwa.
Na sali wykładowej gwar, ciut przerażeni żacy , w przewadze dziewczyny, o imidżu zahukanych myszek jak i mega lanserki, łączy ich jedna cecha wspólna a mianowicie złośliwość
Co rusz 'kometnowały'a to średni wiek,jednego z nowych studentów,a to że profesorka się jąka itd itp O_o
Do odbioru indeksu zgodnie ze swym nazwiskiem poszłam ostatnia ,wtenczas dziekan wypalił: 'Adrianno ,ostatni będą pierwszymi'
Grupy obdzielono wedle kolejności alfabetycznej, trafiłam do takiej z tymi 'myszami' ,a i 2 dni pod rząd miałam mieć zajęcia o 8 rano
Toteż przepisałam się do innej, heh tu coś się pomyliłam,bo zamiast do tej co kumpela to do następnej,akurat z tymi dwoma na pierwsze wrażenie fajnymi ludźmi, oraz arcy pewnymi siebie panienkami o fryzie będącym mutacją filetu z kurczaka i uczesania Agness Dern.
Pierwsze godziny mam w czwartek od 9.45 do 11.15 B-)
Fakt byłam trochę spięta i małomówna,krępowałam się przy gadce, pewne towarzystwo bacznie przyglądało się małym mankamentom,ale... Kijz tym trza się przełamać (wreszcie)

Potem mega nudne 'szkolenie' biblioteczne (budynek robi wrażenie) i z lądowałam z przyjaciółką w Macu na pogaduszkach.Gdy zbierałyśmy się do wyjścia ohydny,gogusiowaty koleś zjarany na solarce i kłami niczym u wampira modulowanym na aksamitno-gejowski głos (nie żebym homofobką była..) coś mnie zagaduje... 'Czy nie zechciałabyś podać mi swego numeru, chamsko się przybliżając.
Brr, i to śmieszne i żałosne i na swój sposób okropne, jak jakiś napalony zboczek się do ciebie podwala =='

jeśli o facetach mowa to..
Na swej sali dostrzegłam jednego,takiego w mym typie *_______*
Sęk w tym,że jest z 4-ego roku tudzież magisterki i 'wpadł' na chwilę.

Kurczę blade, normalnie poznam go, nie wiem jak ale jakoś.
Ni to się zgubię,ni zapiszę do koła naukowego ( ) jeśli należy ,a potem..

edit: a okazało się,że należy,jest sekretarzem
Tylko żeby mi się nie odwidział ;p

Edytowane przez schism_
Czas edycji: 2008-09-30 o 19:33 Powód: dopisek
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 19:11   #1606
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Dzień dobry..

fajnie,ze jestesostatnio jakos tu malo tloczno...Mi tez bylo sie ciezko wdrazyc ale juz jest lepiej

Cytat:
Agolku, a Ty nie mialas zmieniac tej pracy jakos? Tez masz tam stresow... Mam nadzieje, ze polepszy CI sie nastroj .
no mialam,ale teraz nie najlepszy moment na zmiane bo mam juz do konca roku zaplanowane urlopy i wogole nie mam wolnego,zeby chociaz na jakies interview isc..Po nowym roku napewno sie zaczne rozgladac

dobry wieczor,

tak jak pisalam,ze mam cienki dzien tak w sumie sie cienko/niecienko konczy..
wyobrazcie sobie,ze zostala dzis nominowana do tytulu Pracownik Miesiaca!
z paru tysiecy pracownikow z calego swiata,okolo 10 zostaje co miesiac nominowanych! w szoku jestemnie mam raczej szans na wygranie bo zawsze ''stare wydry'' dostaja nagrode ale milo m,ze ktos docenil moja prace
Po tym wszystkim ''kolezanka''z mojego zespolu do konca dnia byla nieprzyjemna dla mnie,opryskilwa i wogole i skutecznie mi popsula nastroj..nie wiem czy zazdrosci czy co...

teraz zjadlam obiad i popijam szampanka bo mi moj TZ kupil dla uczczenia mojego malego sukcesiku(zawsze w CV takie cos ladnie wyglada)

milego wieczora kochane
Stary 2008-09-30, 19:30   #1607
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cześc! wiem, że nigdy się tu nie udzielałam, ale potrzebuję pomocy osoby pracującej w banku może rodzice którejś z was wykonują taki zawód? chodzi tylko o jedną małą poradę...nic wielkiego, a bardzo pomogłabym rodzicom...z góry dziękuję

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 20:50   #1608
orzeszek01
Zakorzenienie

Czesc
Melduje ze jestem w akademiku,ogólnie jest okjutro mam inauguracje o 9 a potem o 11 spotkanie z opieknunem a potem juz jakis wykład mam nadzieje ze sie nie zgubie i trafie gdzie mam trafic
pokój mam super,duzy,ładnie umeblowany,wpołlokatorka fajna
jedyne co mnie denerwuje to wspólna kuchnia pełno ludzi akurat gdy jka chce robic sobie obiad-chyba sie przerzuce na jogurty w porze obiadowej

mykam spac bo jutro wczesnie wstaje
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 21:19   #1609
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Czesc
Melduje ze jestem w akademiku,ogólnie jest okjutro mam inauguracje o 9 a potem o 11 spotkanie z opieknunem a potem juz jakis wykład mam nadzieje ze sie nie zgubie i trafie gdzie mam trafic
jedyne co mnie denerwuje to wspólna kuchnia pełno ludzi akurat gdy jka chce robic sobie obiad-chyba sie przerzuce na jogurty w porze obiadowej

Brzmi zachęcająco. Oby na stałe było tak pozytywnie!

U mnie total kryzys. Popołudniu już mi do głowy nie wchodziło, więc wybrałam się na zakupy, bo latam w jednych dżinsach a wszystkie koszulki pamiętają jeszcze szkołę podstawową, buty na wylot dziurawe...efekt? - wróciłam bez jedynych gaci (gruuuubas), bez jedynej koszulki, bez butów (wysprzedali wszystkie normalne numery), z migreną. Pokłóciliśmy się jak zwykle z tż, ja do teraz przespałam pomimo litrów kawy, zabueram się za zarwanie nocy, bo mi brakuje do normy jakieś 100stronic...:m ur:.

Do niczego jestem. Śpię, żrę, obijam się...
Stary 2008-09-30, 21:37   #1610
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
no i super Orzeszku ciesze sie,ze jestes zadowolona
zawsze mozesz cos dzien wczesniej przygotoqac i tylko odgrzac na obiadzreszta kuchnia jak piszesz jest dla wszystkich wiec nie ma potrzeby uciekac

Cytat:
U mnie total kryzys. Popołudniu już mi do głowy nie wchodziło, więc wybrałam się na zakupy, bo latam w jednych dżinsach a wszystkie koszulki pamiętają jeszcze szkołę podstawową, buty na wylot dziurawe...efekt? - wróciłam bez jedynych gaci (gruuuubas), bez jedynej koszulki, bez butów (wysprzedali wszystkie normalne numery), z migreną. Pokłóciliśmy się jak zwykle z tż, ja do teraz przespałam pomimo litrów kawy, zabueram się za zarwanie nocy, bo mi brakuje do normy jakieś 100stronic...

bez paniki kotus, nie jestes gruba i nie jestes do niczego masz poprostu gorszy dzien..tak juz bywa..Zaparz sobie herbatke,wcisnij sie pod kocyk,pomysl o czyms przyjemnym jutro bedzie lepszy dzien no i postaraj sie przynajmneij 2 litry kawy zamienic na zielona herbate/wode

dobranoc
Stary 2008-09-30, 22:21   #1611
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

chętnie sie podzielę

Cytat:
przyzwyczajenie ja nigdy nie chodzę spac przed 1 w nocy, bez względu na to o której godzinie muszę na następny dzień wstać po prostu wieczorem jestem najbardziej aktywna (człowiek-sowa )

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Mozna powiedziec ze jestem juz prawie zdrowa naszczescie(tzn kaszel , katar , ból głowy nadal)
Dzisiaj byłam pytana z niemca i dostałam 4 bo zrobiłam jedna literówke wyrazu bywa.
tz czuje sie co raz lepiej zaniedługo powinien wracac do polski.
Spac mi sie chce cholernie ale ubieram sie i ide na siłownie bo narescie moge zaczał znowu redukcje cwiczyc i normalnie jesc ;d
cieszę się że u Ciebie lepiej Kochana

Cytat:
Ewuś, niestety tak jak o innych mogę dobrze mówić, tak o nim akurat nie powinnam, bo na koniec był bardzo nie fair. I nie wybaczę mu tego itd. Ale mimo wszystko jakos okazuje sie, ze potrafimy ze soba pogadac i to calkiem normalnie. Pewnie to zdrowsze niz udawac ze sie nie znamy... I tak nic sie juz nie zmieni, ale chociaz pozostaja mile wspomnienia...
źle się wyraziłam, bo jak sądze Wasze rozstanie było burzliwe, więc ostatnie wspomnienia bna pewno nie są miłe, no ale skoro potraficie ze sobą normalnie rozmawiać to jest coś

Cytat:
Dzień dobry..

wdrożysz się na pewno mam nadzieję ze randka udana była
Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość

A ja jak zawsze czytam, ale podobnie nie mogę się wdrażyć... i właściwie po co?

bo uwielbiamy czytać co u Ciebie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Inauguracja roku zaczęła się punkt o wpół do dziesiątej,na jednej z auli, w towarzystwie dziekana i innych szych. W połowie przemowy jednego z wykładowców i słynnych pisarzy-Pawła Huelle wyszłam jak gdyb nigdy nic na korytarz. Ot rozbolały mnie nogi od stania w miejscu i głowa od słuchania nt heteronimów i powieści Orhana Parmuka Oo
Kumpela ciut się spóźniła i powędrowałyśmy w deszczu i chłodzie do budynku dziekanatu,aby odebrać legitki. Tam kilometrowa kolejka ,że szok W międzyczasie nawiązaliśmy znajomość z dziewczyną i jej kolegą z roku,który dojeżdża samochodem i zawieźli nas i tak spóźnionych do katedry m.in. kulturoznawstwa.
Na sali wykładowej gwar, ciut przerażeni żacy , w przewadze dziewczyny, o imidżu zahukanych myszek jak i mega lanserki, łączy ich jedna cecha wspólna a mianowicie złośliwość
Co rusz 'kometnowały'a to średni wiek,jednego z nowych studentów,a to że profesorka się jąka itd itp O_o
Do odbioru indeksu zgodnie ze swym nazwiskiem poszłam ostatnia ,wtenczas dziekan wypalił: 'Adrianno ,ostatni będą pierwszymi'
Grupy obdzielono wedle kolejności alfabetycznej, trafiłam do takiej z tymi 'myszami' ,a i 2 dni pod rząd miałam mieć zajęcia o 8 rano
Toteż przepisałam się do innej, heh tu coś się pomyliłam,bo zamiast do tej co kumpela to do następnej,akurat z tymi dwoma na pierwsze wrażenie fajnymi ludźmi, oraz arcy pewnymi siebie panienkami o fryzie będącym mutacją filetu z kurczaka i uczesania Agness Dern.
Pierwsze godziny mam w czwartek od 9.45 do 11.15 B-)
Fakt byłam trochę spięta i małomówna,krępowałam się przy gadce, pewne towarzystwo bacznie przyglądało się małym mankamentom,ale... Kijz tym trza się przełamać (wreszcie)

Potem mega nudne 'szkolenie' biblioteczne (budynek robi wrażenie) i z lądowałam z przyjaciółką w Macu na pogaduszkach.Gdy zbierałyśmy się do wyjścia ohydny,gogusiowaty koleś zjarany na solarce i kłami niczym u wampira modulowanym na aksamitno-gejowski głos (nie żebym homofobką była..) coś mnie zagaduje... 'Czy nie zechciałabyś podać mi swego numeru, chamsko się przybliżając.
Brr, i to śmieszne i żałosne i na swój sposób okropne, jak jakiś napalony zboczek się do ciebie podwala =='

jeśli o facetach mowa to..
Na swej sali dostrzegłam jednego,takiego w mym typie *_______*
Sęk w tym,że jest z 4-ego roku tudzież magisterki i 'wpadł' na chwilę.

Kurczę blade, normalnie poznam go, nie wiem jak ale jakoś.
Ni to się zgubię,ni zapiszę do koła naukowego ( ) jeśli należy ,a potem..

edit: a okazało się,że należy,jest sekretarzem
Tylko żeby mi się nie odwidział ;p

no widzisz, czyli nie było tak źle

powodzenia w podrywaniu pana idealnego

Cytat:

z paru tysiecy pracownikow z calego swiata,okolo 10 zostaje co miesiac nominowanych! w szoku jestemnie mam raczej szans na wygranie bo zawsze ''stare wydry'' dostaja nagrode ale milo m,ze ktos docenil moja prace
Po tym wszystkim ''kolezanka''z mojego zespolu do konca dnia byla nieprzyjemna dla mnie,opryskilwa i wogole i skutecznie mi popsula nastroj..nie wiem czy zazdrosci czy co...

teraz zjadlam obiad i popijam szampanka bo mi moj TZ kupil dla uczczenia mojego malego sukcesiku(zawsze w CV takie cos ladnie wyglada)
gratuluję Agolku

Cytat:
super że Ci sie podoba
a z tymi obiadami to na pewno jakoś się przyzwyczaisz do tej kuchni... a jak nie to może znajdź jakiś fajny bar mleczny, dużo jest takich w Krk a można tam tanio zjeść, przynajmniej od czasu do czasu ale nie myśl nawet o nie jedzeniu obiadów

Cytat:

U mnie total kryzys. Popołudniu już mi do głowy nie wchodziło, więc wybrałam się na zakupy, bo latam w jednych dżinsach a wszystkie koszulki pamiętają jeszcze szkołę podstawową, buty na wylot dziurawe...efekt? - wróciłam bez jedynych gaci (gruuuubas), bez jedynej koszulki, bez butów (wysprzedali wszystkie normalne numery), z migreną. Pokłóciliśmy się jak zwykle z tż, ja do teraz przespałam pomimo litrów kawy, zabueram się za zarwanie nocy, bo mi brakuje do normy jakieś 100stronic....

Kochana naprawdę nie jesteś beznadziejna mnie się wydaje ze po prostu za dużo od siebie wymagasz, jesteś za bardzo samokrytyczna musisz starać się polubić siebie i wtedy będzie Ci łatwiej sobie radzić z codziennymi problemami ..

Dotarłam do mieszkanka, pouczyłam się, pooglądałam seriale (nowe serie się zaczynają we wrześniu )... Jeszcze zajrzę do książki na chwilę, bo zaliczenie juz pojutrze

a Wam już życzę miłych snów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-10-01, 12:33   #1612
agness51
Zakorzenienie

Dzieeń dobry
Ja za jakieś 1,5 godzinki mykam do TŻ-ta,a tymczasem wyszykuję się i looknę co tam w książkach mam do zrobienia

Miłego dnia kochane .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 13:39   #1613
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzien dobry,

znowu cichutenko tu...wszystkie w szkolach/na uczelniach?

u mnie dzis spokojnie,sporo pracy ale bez nerwow poki co. Kolezanka ma dzis urodziny i jest juz kupiony tort czekoladowy wiec chyba glupio odmowic.. nie chce za bardzo bo staram sie ze 2 kg zrzucic...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 14:37   #1614
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ja za jakieś 1,5 godzinki mykam do TŻ-ta,a tymczasem wyszykuję się i looknę co tam w książkach mam do zrobienia
miłego TŻ-owania

Cytat:
dzien dobry,

ja się od rana czaje, ale musiałab6m znowu post pod postem produkować
Cytat:
u mnie dzis spokojnie,sporo pracy ale bez nerwow poki co. Kolezanka ma dzis urodziny i jest juz kupiony tort czekoladowy wiec chyba glupio odmowic.. nie chce za bardzo bo staram sie ze 2 kg zrzucic...
jeden kawałek Ci na pewno nie zaszkodzi

dziś wstałam w miarę wcześnie bo mieli przyjść panowie od licznika prądu, oczywiście się spóźnili no ale dzięki temu nie spałam znowu do południa pouczyłam się, zrobiłam wielkie zakupy spożywcze, załatwiłam kilka spraw na mieście i wróciłam zmachana i zawiana (ale wieje ) Zaraz obiadek a później znów nauka

miłego popołudnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-10-01, 16:01   #1615
yerba
Raczkowanie

Cytat:

no mialam,ale teraz nie najlepszy moment na zmiane bo mam juz do konca roku zaplanowane urlopy i wogole nie mam wolnego,zeby chociaz na jakies interview isc..Po nowym roku napewno sie zaczne rozgladac
ach, juz wszystko rozumiem

Cytat:
dobry wieczor,

milego wieczora kochane
gratulacje!

Cytat:
Czesc
Melduje ze jestem w akademiku,ogólnie jest okjutro mam inauguracje o 9 a potem o 11 spotkanie z opieknunem a potem juz jakis wykład mam nadzieje ze sie nie zgubie i trafie gdzie mam traf

fajnie, ze Ci sie podoba. Dasz sobie na pewno rade. A co d okuchni - zawsze to okazja zeby poznac innych Więc są pozytywy . W razie co, tak jak radzily dziewczyny - kuchnia jest dla wszystkich, rowniez dla Ciebie, a poza tym green way albo bar mleczny to tez dobra opcja, zwlaszcza na bardziej zalatane dni Jak przestaniesz jesc obiady, to masz lańsko tu od nas murowane! (nie radze ).

Cytat:
Brzmi zachęcająco. Oby na stałe było tak pozytywnie!

U mnie total kryzys. Popołudniu już mi do głowy nie wchodziło, więc wybrałam się na zakupy, bo latam w jednych dżinsach a wszystkie koszulki pamiętają jeszcze szkołę podstawową, buty na wylot dziurawe...efekt? - wróciłam bez jedynych gaci (gruuuubas), bez jedynej koszulki, bez butów (wysprzedali wszystkie normalne numery), z migreną. Pokłóciliśmy się jak zwykle z tż, ja do teraz przespałam pomimo litrów kawy, zabueram się za zarwanie nocy, bo mi brakuje do normy jakieś 100stronic...:m ur:.

Kochana, moze potrzebujesz przerwy? Zamiast kawy polecam Yerba Mate (z trawa cytrynowa jest pyszna). Nie zmula tak jak kawa i naprawde rozjasnia umysl .

Cytat:

źle się wyraziłam, bo jak sądze Wasze rozstanie było burzliwe, więc ostatnie wspomnienia bna pewno nie są miłe, no ale skoro potraficie ze sobą normalnie rozmawiać to jest coś
Ostatnie wspomnienia są bardzo niemiłe . Ale miło było pogadać...

Cytat:
dzien dobry,

Agolku, całego torta i tak nie zjesz hihi, a od kawałeczka nic Ci się nie stanie

Cytat:
miłego TŻ-owania

ja się od rana czaje, ale musiałab6m znowu post pod postem produkować

jeden kawałek Ci na pewno nie zaszkodzi

dziś wstałam w miarę wcześnie bo mieli przyjść panowie od licznika prądu, oczywiście się spóźnili no ale dzięki temu nie spałam znowu do południa pouczyłam się, zrobiłam wielkie zakupy spożywcze, załatwiłam kilka spraw na mieście i wróciłam zmachana i zawiana (ale wieje ) Zaraz obiadek a później znów nauka

miłego popołudnia
Powodzenia w nauce

Byłam na uniwerku, załatwialam co trzeba bylo, a wieczorem musze zadzwonic do promotora uhhhhh
Stary 2008-10-01, 16:08   #1616
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Cytat:
Byłam na uniwerku, załatwialam co trzeba bylo, a wieczorem musze zadzwonic do promotora uhhhhh
Dostaje gęsiej skórki na samą myśl, że mnie niedługo też takie akcje czekają
Stary 2008-10-01, 16:23   #1617
yerba
Raczkowanie

Milkuś, ja będę miała teraz cały miesiąc takich akcji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 16:47   #1618
anniaa

witam Dziaj cos tak nie zabardzo sie czuje ale przyszłam do domu zjadłam obiad i zmotywowałam sie i poszłam na siłownie i czuje sie lepiej miałam fajny ubaw z dziewczyn które pierwszy raz były- masakra normalnie. hehe dzisiaj miałam spr z angola i fizyki mam nadzieje ze dobrze poszło choc na angielskim miałam mii tekst i tam pytania abc i wszystkie odp były prawdopodbne ale jedna była bardziej prawdopodobna
jutro spr z po - bedzie ciekawie jedyne co mnie martwi to to , ze nie bede mogła w tym czasie grac w statki badz kółko krzyzyk chyba ze sie szybko uwine z kumpela z ławki to sobie pogramy
wogóle ostatnio przy porzadkach znalazłam biblie i z mama sie zdziwiłysmy ze ma juz 103 prawie 104 lata i jest jeszcze w bardzo dobrym stanie.
Ewus no w k-ce dzisiaj strasznie wieje, dzisiaj dowiedziałam sie ze bede miec nowa nauczycielke z łaciny( dopiero 3:P) i miałam taka ogromna nadzieje ze to ty bedziesz ta nowa a tu jakas magda haha
Agus ucz sie ładnie hehe , wiesz juz co chcesz zdawac na maturze?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 17:21   #1619
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Agolku, całego torta i tak nie zjesz hihi, a od kawałeczka nic Ci się nie stanie
zjadlam kawaleczek i powiem tak:nie jestem fanka tortow pod zadna postacia i o zadnym smaku ale ten byl najlepszy jaki w zyciu jadlam czekoladowy(ale taka bardziej gorzka czekolada) i posypany mini kuleczkami bialej czekolady....no wypas....

koncze za 10 min wiec juz mi sie nie chce nic robic to zajrzalam na chwile jako ,ze malo ludzi to nikt nie zauwazy.

po powrocie do domu planuje wypic reszte szampana(coby sie nie zmarnowal i nie zwietrzal i obejrzec jeszcze raz Sex and the City

milego wieczorka laleczki
Stary 2008-10-01, 23:47   #1620
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia w nauce

Cytat:

przeżyłaś rozmowę?

Cytat:
Dostaje gęsiej skórki na samą myśl, że mnie niedługo też takie akcje czekają
widze że mamy podobne obawy

Cytat:
witam Dziaj cos tak nie zabardzo sie czuje ale przyszłam do domu zjadłam obiad i zmotywowałam sie i poszłam na siłownie i czuje sie lepiej miałam fajny ubaw z dziewczyn które pierwszy raz były- masakra normalnie. hehe dzisiaj miałam spr z angola i fizyki mam nadzieje ze dobrze poszło choc na angielskim miałam mii tekst i tam pytania abc i wszystkie odp były prawdopodbne ale jedna była bardziej prawdopodobna
jutro spr z po - bedzie ciekawie jedyne co mnie martwi to to , ze nie bede mogła w tym czasie grac w statki badz kółko krzyzyk chyba ze sie szybko uwine z kumpela z ławki to sobie pogramy
ale masz tych sprawdzianów
Cytat:
Ewus no w k-ce dzisiaj strasznie wieje, dzisiaj dowiedziałam sie ze bede miec nowa nauczycielke z łaciny( dopiero 3:P) i miałam taka ogromna nadzieje ze to ty bedziesz ta nowa a tu jakas magda haha
hehehehe, no ja jeszcze nie jestem uprawniona do oficjalnego nauczania, na razie tylko pod czyjąś kontrolą ale w tym roku idę do tej samej dziewczyny co w zeszłym, jakoś tak pewniej na sprawdzonym gruncie

jak się dowiesz jak nowa pani ma na nazwisko to napisz mi PW, może jakieś śledztwo zrobię

Cytat:
zjadlam kawaleczek i powiem tak:nie jestem fanka tortow pod zadna postacia i o zadnym smaku ale ten byl najlepszy jaki w zyciu jadlam czekoladowy(ale taka bardziej gorzka czekolada) i posypany mini kuleczkami bialej czekolady....no wypas....
no widzisz, warto było się skusić

Cytat:

po powrocie do domu planuje wypic reszte szampana(coby sie nie zmarnowal i nie zwietrzal i obejrzec jeszcze raz Sex and the City
czyżby się spodobał filmik? a serial oglądałaś?

Wieczór spędzałam naukowo (z przerwą na YCD ), wydaje mi się że w miarę umiem ale i tak proszę o kciuki w godzinach porannych (mam nadzieję)

dobranoc

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości