Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-10, 08:47   #1591
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Halo halo ja was cały czas czytam i cały czas przesyłam ciążowe fluidy

Maddd chciałbym Ci napisać coś, co Ci pomoże przetrwać ten czas. Niestety wiem, że mało co teraz Cię i męża pocieszy, więc spróbuję się nie wymądrzać.
Musicie być silni, Ty musisz być podwójnie silna za niego, bo to na pewno dla niego straszny cios i za siebie. Zróbcie te badania, zameldujcie się u urologia i zobaczcie co wam powie. Nic jeszcze nie jest przesądzone. I choć to mega niesprawiedliwe, że musicie przez to przechodzić, to na pewno doczekacie się swojej kruszynki.
cavagirl trzymam kciuki za testowanie

[Qazsew wszystkiego naj naj najlepszego. Oby plemniki i jajniki zrobiły Ci mega prezent na urodziny .

Wszystkim ciężarnym nudnych ciąż życzę .
Mój syn jest już to już kawał chłopa , ostatnio na USG ważył 2100 i jest na tyle duży że kopie mnie już pod żeberkami i dupe cały czas wypina matce. . A oto luksusowy apartament Wojciecha.
Piękny apartament!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 08:50   #1592
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cavagirl, w pierwszym. Tyle że wtedy nie chorowałam na hashi i tarczycę, więc nie wiem, jak teraz będzie... Może też się uda tak szybko? W każdym razie mam podobne podejście, co wtedy - bez spiny. Nie w tym miesiącu, to w następnym, nie w następnym, to za kilka.

No to z takim podejściem na pewno nie będzie problemu
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 08:52   #1593
BlackSanctum
Zakorzenienie

Muszę mieć takie podejście, bo niestety trochę szwankowały mi jajniki w ostatnim czasie, miałam pęcherze Graffa, które blokowały owulację - tzn to było na jesieni. Potem leczyłam się hormonalnie, a jak lekarz pozwolił odstawić, bo jajniki wyglądały dobrze, to od razu rzuciłam ten syf. Cytologia wyszła dobra, wyniki z tarczycy też są całkiem przyzwoite, endo i gin dali zielone światło, więc uznałam, że wolę teraz, niż czekać np kolejne 5 lat i pozwolić, aby przez hashimoto całkiem mi się rozsypał organizm... Poza tym, córka bardzo chce rodzeństwo, no to planujemy spełnić jej marzenie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:26   #1594
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Hejka
Troche mnie nie było, bo urlopowałam
Piszę, bo 3 maja zobaczyłam dwie kreseczki W piątek mam wizytę u gina, już nie moge się doczekać!!
Gratulacje

Madd przykro mi nie wiem.co powiedzieć. Jestem z Tobą

Pogoda nam się popsuła deszcz leje.
Strasznie mnie swedza piersi od niedzieli. Ale nie bolą aż tak w sumie tak jak zawsze. Czekam do niedzieli na @
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:37   #1595
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A jak robiłaś ten filmik?

Dawno nie pisałam, ale często Was podczytuję...
Wczoraj na wizycie kruszynka miała 27mm, tupała nóżkami i słyszałam pierwszy raz serduszko
Także przesyłam troszkę ciążowych fluidów, żeby było u Was dużo II
Pozdrawiam
Dostałam na płycie od gin, to ona wkładała płytę i mam na niej filmik z usg, czyli to co sami widzieliśmy, plsus wszystkie zdjęcia. Pamiątka mega.

Dostałam receptę na zastrzyki, mam je codziennie robić, muszę je tylko najpierw kupić, mam nadzieję, że będą bo przez neta da się zamówić tylko 10 sztuk a potrzebuję 30. To tak w związku z moją chorobą. Jakbym krwawiła to tym bardziej mam je brać, wg gin nie mogę od nich krwawić na tym etapie ciąży.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:39   #1596
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Dziewczyny...chyba nie jest dobrze
Trzepnijcie mnie, potrzebuję jakiegoś motywatora, czegokolwiek...

Byliśmy dziś z TŻ u gin. Tej nowej, poszłam prywatnie. Jutro mam co prawda u tej "swojej" na NFZ, ale nie idę, nie mam już siły, nie mam po co tak naprawdę...

U mnie wyniki badań książkowe, miałam owu z lewego jajnika, niby wszystko OK.
Daliśmy jej do obejrzenia badania nasienia i wyniki z krwi męża...

Kazała iść nam obojgu zrobić badania genetyczne. Oczywiście z naciskiem na TŻ... Oczywiście badania bardzo drogie, ale dała nam namiar, gdzie można zrobić na NFZ. Musimy iść do rodzinnego po skierowania. Kolejka na szczęście nie tragiczna, bo na lipiec możemy się już zapisać.

Prawdopodobnie bakterie, które są w nasieniu męża, mają ZNIKOMY wpływ na ten brak ruchliwości plemników Mąż się załamał. Naprawdę, nie umiałam go nawet pocieszyć. On to uznał za wyrok.
Kazała jeszcze gin zrobić dla męża badanie z krwi na FSH. Jeśli będzie złe, to znaczy że to może być przyczyna Nie wiedzieliśmy, ja sobie zrobiłam, mąż nie, bo nawet nie przypuszczałam, że to może być powód.

Wmawiam sobie, ze jednak ta gin się myli, że te bakterie nie mają żadnego wpływu Powiedziała też, że suplementy raczej słabo podniosą tę ruchliwość, ze owszem, można próbować, ale raczej słabo to widzi

Mąż ma na początku czerwca wizytę u urologa. Powiedziała, że jak już zbadamy mu FSH, zrobimy badania genetyczne, i będzie po wizycie u urologa, mamy do niej przyjść

Najgorzej, że mój mąż tak się podłamał... właśnie poszedł biegać, i całe szczęście, balam sie że usiądzie przy kompie i będzie się dołował cały wieczór

Dziewczyny tak bardzo się boję łzy mi same lecą, nie wiem jak go wesprzeć, boję się, że nam się nigdy nie uda mieć dziecko... nie mówię już nawet o dwójce, chciałabym mieć chociaż jedną małą pociechę

przepraszam za ten dołujący wpis... nigdy bym nie przypuszczała, że będziemy mieć tak koszmarny problem

Maddd Kochana, mam ochotę Cię przytulić po prostu!!! Wiem co przechodzisz, wiem jak bardzo rozrywa Tobie i Twojemu TZ serce, jaki to jest dla Was koszmar, dramat wręcz...., wiem, że każdy niesie jakiś krzyż i wiem, że to nie jest żadne, ale to żadne pocieszenie, bo tak bardzo pragniecie tego dzidziusia.

Kilka postów wcześniej napisałam Ci jakie wyniki miał mój mąż - tragiczne - 1% plemników, 2,5mln w ml i w dodatku nie da się nic z tym zrobić, bo to jest spowodowane żylakami 3 stopnia jąder, w dodatku nieoperacyjnymi. Dostaliśmy część wyników - hormony moje i TZ oraz fragmentacja, jedyne na co czekamy to posiew męża i badania genetyczne, które robił mój kochany wczoraj rano. Dobrze, że te badania uda Wam się na NFZ załatwić, w sumie jestem zaskoczona, że jednak można, ponieważ nam powiedziano, że nie Mojemu TZ mimo, że ma słabe nasienie fragmentacja wyszła bardzo dobrze, więc jest jakieś pocieszenie. Ja znowu mam infekcję...ciągle je łapię , teraz i bakterie, i grzyby, więc Pewnie mój TZ też..... i to też jest dla mnie koszmar po prostu.... Dodatkowo u mnie najprawdopodobniej problem z tarczycą bo anty TPO 124, a norma 60....

Idźcie proszę do kliniki leczenia niepłodności z tymi badaniami. Mój TZ miał jeszcze zlecone przez urologa TSH, LH, Beta HCG Alfa AFP, FSH. Testosteron w połowie, beta w normie, alfa AFP raczej też, ale nie jestem pewna, natomiast FSH przekroczone dwukrotnie, co oznacza prawdopodobnie, że spermatogeneza jest zatrzymana Dowiemy się na następnej wizycie w poniedziałek jak to wygląda. Te badania to również wykluczenie nowotworu jąder. Może Twój TZ ma żylaki powrózka nasiennego, stąd słabe wyniki, w tym przypadku nasienie się po prostu gotuje, bo temperatura jąder jest za wysoka i jedyny ratunek, jeśli są małe, to operacja, ale są zdania podzielone w tej kwestii . U mojego męża nie da się tego zoperować

Należy przy żylakach unikać sauny, obcisłej bielizny, i trzeba chłodzić jądra, uprawiać jakiś sport, ale uważać z rowerem co my uwielbiamy

Kochana , to bardzo trudna droga, proszę nie załamujcie się! My to przeszliśmy, płacz, lament, depresja, unikanie tematu choć oboje wiemy jak jest, stronienie od ludzi, problemy w pracy.... ALE JEST SZANSA! Pamiętajcie, że tylko 1 plemnik jest potrzebny, nasienie można pobrać przez punkcję z jąder jeśli jest mało plemników, jednak myślę że Twój TZ ma ich na tyle dużo, że nie będzie takiej potrzeby.

Wierz mi, że ta droga jest bardzo ciężka, ale nie niemożliwa. Musicie po prostu to zaakceptować, być przy sobie. Niestety ten problem dotyczy bardzo dużej liczby osób i wiem, że to nie jest dla Ciebie argument, bo przecież dotyczy to WAS i pytacie na pewno siebie dlaczego My?!

My próbowaliśmy wszystkiego, nawet byliśmy u Ojców Bonifratrów w Krakowie, wizyta była dla mnie bardzo dużym stresem, bo musieliśmy opowiadać o naszych intymnych problemach zakonnikowi w towarzystwie lekarza. Dostaliśmy kurację ziołową na pół roku, oboje. Nie przyniosło to efektu, choć mój mąż twierdzi,że czuje że te żylaki się zmniejszyły. Nie wiem czy to tylko działanie psychiki - drugiego USG nie miał robionego, czy rzeczywiście to coś dało.

Ja przeszłam na wegetarianizm i odstawiłam całkowicie cukier, a słodycze pochłaniałam kilogramami. Czuję się na tej diecie dużo lepiej, ale muszę zrobić morfologię żeby sprawdzić czy nie robię sobie krzywdy, czy nie brakuje mi np. żelaza choć je suplementuję. Generalnie zwracam uwagę na to co jemy oboje - nie pijemy napojów słodzonych, unikamy przetworzonej żywność np. zwracam uwagę jakie wędliny i mięso kupuję dla męża ( on nie chciał przejść na wege), nie kupuję mu kurczaków, o to też prosił nas urolog, bo zawierają dużo hormonów. Zamiast kurczaka jest indyk lub kaczka, choć nie często. Mięso na obiad max 2-3razy na tydzień. Zero fast food. Dużo warzyw, kasz, a przede wszystkim strączkowców, więcej ryb. Dużo pijemy, mnie na wege odrzuciło całkiem od kawy, piję tylko czasem jak mi się zachce, mój TZ oszukuje organizm pijąc inkę.

Dodatkowo wzięliśmy kredyt na invitro....bez tego nie dalibyśmy rady, zanim byśmy odłożyli pieniądze na zabieg i badania mogłoby być za późno...jak się nie uda zostaniemy z kredytem. Już podchodzimy do tego z humorem, że bierzemy sobie dziecko na kredyt... wiem ze to brzmi drastyczne i przedmiotowo, ale trzeba znaleźć trochę pozytywnych wibracji.

Ja jestem do Ciebie bardzo podobna, przynajmniej mam takie wrażenie po Twoich postach. Też jestem osobą bardzo pozytywną, ciesze się nawet z głupiego wróbla, który wczoraj przez pomyłkę swoją chyba wleciał mi do pokoju i tak sobie tłumacze, że to może jakiś znak taki malutki jest.... (aż mi się oczka trochę zaszkliły jak to piszę... ), a Tu nagle taki psikus od losu i załamka totalna
Przysięgłam sobie ze zrobię wszystko żeby poprawić swój i mojego TZ stan zdrowia, żebyśmy nie mieli sobie nic do zarzucenia. Mam nadzieję że to nie jest obsesja... i że nie zwariuję.

Bądźcie proszę dzielni, całym sercem jestem z Wami i tak jak dziewczyny tobie pisały - jesteś silna babka i musisz temu stawić czoła. Musi przyjść moment kiedy zaakceptujecie to co się stało i poczujecie, że teraz musicie po prostu walczyć i się nie poddawać! Że jesteście dla siebie i swoich przyszłych dzieci, nie dla innych.

BUZIAKI OGROMNE DLA CIEBIE

Edytowane przez Martirybka
Czas edycji: 2016-05-10 o 12:49
Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 10:25   #1597
zUa_tysica
Wtajemniczenie

BRAWO DLA TEJ PANI

Madd jesteśmy wszystkie z Tobą
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 10:50   #1598
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Kruszynka nawet dwie, bo czeka na bliźniaczki
Wow

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Dziewczyny...chyba nie jest dobrze
Trzepnijcie mnie, potrzebuję jakiegoś motywatora, czegokolwiek...
Kochana Ne martwcie się na zapas, powtórzcie badania, zrócie te co Wam gin doradziła i poradźcie się innego lekarza. Jeden wynik, jedna diagnoza i jeden lekarz to jeszcze nie wyrok. Musicie to z innym skonsultować bo wiadomo jacy są lekarze.
Dużo siły dla Was kochana, musicie się wspierać

Cytat:
Piszę, bo 3 maja zobaczyłam dwie kreseczki W piątek mam wizytę u gina, już nie moge się doczekać!!

Cytat:
Aha, OM 01.05., aktualnie nasz pierwszy cykl starań, decyzja zapadła na dniach.
Witaj i powodzenia

Cytat:
A oto luksusowy apartament Wojciecha.
Ale brzusio

Martirybka Pięknie napisane

Cześć dziewczyny, ja chyba dziś dostałam okres Czyli zaczęliśmy 20cykl, 2 lata.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 10:54   #1599
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Jak to chyba? Kochana jestem z Tobą

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-05-10 o 10:58
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 11:01   #1600
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dołączam się do pytania

Może dopiero plamienie jakieś się pojawiło a nie jeszcze konkretna miesiączka dlatego chyba. Hmm...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Do mnie też @ sie zbliża.
Cycki bolą, podbrzusze szczypie, jajnik ciągnie a przecież jeszcze 10 dni mam do terminu!
No zwariować idzie z tym kobiecym organizmem o.O
Stary 2016-05-10, 11:07   #1601
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
Do mnie też @ sie zbliża.
Cycki bolą, podbrzusze szczypie, jajnik ciągnie a przecież jeszcze 10 dni mam do terminu!
No zwariować idzie z tym kobiecym organizmem o.O
A u mnie małpa dzisiaj się kończy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 11:09   #1602
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
A bo mój organizm jest dziwny otatnio przez 3 dni też miałam takie lekkie krwawienie, ale minęło A teraz tylko rano znowu krew i sie zastanawiam. Ale brzuch mnie zaczyna boleć więc pewnie okres Ale jakoś szybko, 28 dziś albo 29 dc

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziewczyny czy myślicie że 200zł na Komunię jest ok? Nie jesteśmy chrzestnymi, Młody to mojej teściowej siostrzeniec, czyli Tż cioci syn. Mamy z nimi ciągły, systematyczny i dobry kontakt.
A 2tyg po Komunii mamy kolejne wesele

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-05-10, 11:11   #1603
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
A bo mój organizm jest dziwny otatnio przez 3 dni też miałam takie lekkie krwawienie, ale minęło A teraz tylko rano znowu krew i sie zastanawiam. Ale brzuch mnie zaczyna boleć więc pewnie okres Ale jakoś szybko, 28 dziś albo 29 dc

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziewczyny czy myślicie że 200zł na Komunię jest ok? Nie jesteśmy chrzestnymi, Młody to mojej teściowej siostrzeniec, czyli Tż cioci syn. Mamy z nimi ciągły, systematyczny i dobry kontakt.
Oby to nie był okres

A co do Twojego pytania to wydaje mi się że 200zł to jak najbardziej ok
Stary 2016-05-10, 11:14   #1604
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Oby to nie był okres

A co do Twojego pytania to wydaje mi się że 200zł to jak najbardziej ok
Raczej tak

Dzięki za opinie

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-05-10, 11:20   #1605
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Przykro mi Kochana

A 200 zł na komunię to wystarczająco. Nas komunia czeka za rok - chrześniak TŻta, siostrzeniec. Szwagierka w tej drugiej ciąży jest taka okropna, aż szkoda gadać. Znowu ma problem z tym, ze przyjeżdzamy do teściów (ona mieszka tam z mężem i synem), bo niby jesteśmy młodzi i po co my tam przyjeżdzamy, powinniśmy być sami ze sobą. No aż mi się nóż w kieszeni otwiera, a teściowej jest bardzo przykro wysłuchiwać od córki takich rzeczy na temat swojego syna i jego żony. Jak można być taką osobą? A ja jej świadkowałam na ślubie i weselu, tyle jej pomogłam, a ona teraz takie akcje, no az mnie nosi jak ją słucham... Najbardziej szkoda mi teściów, ze tak im chałupe terroryzuje, bo aż strach coś tej szwagierce powiedzieć. A jeszcze im teściowie remontują za swoją kase góre domu, no bo zaciążyła to i szybki ślub i musi miec gdzie mieszkać. A my? Wynajmujemy i sai wypruwamy sie z kasy, i nam to odpowiada bo jesteśmy na swoim, ale ona mówi miec jakiś problem z nami, ja nie wiem, ma jakiś problem psychiczny dziewczyna i szkoda, no boli mnie to jak ona sie zachowuje...
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 11:23   #1606
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Przykro mi Kochana

A 200 zł na komunię to wystarczająco. Nas komunia czeka za rok - chrześniak TŻta, siostrzeniec. Szwagierka w tej drugiej ciąży jest taka okropna, aż szkoda gadać. Znowu ma problem z tym, ze przyjeżdzamy do teściów (ona mieszka tam z mężem i synem), bo niby jesteśmy młodzi i po co my tam przyjeżdzamy, powinniśmy być sami ze sobą. No aż mi się nóż w kieszeni otwiera, a teściowej jest bardzo przykro wysłuchiwać od córki takich rzeczy na temat swojego syna i jego żony. Jak można być taką osobą? A ja jej świadkowałam na ślubie i weselu, tyle jej pomogłam, a ona teraz takie akcje, no az mnie nosi jak ją słucham... Najbardziej szkoda mi teściów, ze tak im chałupe terroryzuje, bo aż strach coś tej szwagierce powiedzieć. A jeszcze im teściowie remontują za swoją kase góre domu, no bo zaciążyła to i szybki ślub i musi miec gdzie mieszkać. A my? Wynajmujemy i sai wypruwamy sie z kasy, i nam to odpowiada bo jesteśmy na swoim, ale ona mówi miec jakiś problem z nami, ja nie wiem, ma jakiś problem psychiczny dziewczyna i szkoda, no boli mnie to jak ona sie zachowuje...
O masakro co za babsko!😡
Jak tak można...no ja mam alergię na takich ludzi...no kijem w łeb normalnie na otrzezwienie...ogh żadnego szacunku dla ludzi.
Stary 2016-05-10, 11:29   #1607
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Moim zdaniem ok, my ostatnio byliśmy to kupiliśmy prezent za 150 zł
Cytat:
Dziękuję za przyjęcie.
Cześć

Madd od wczoraj myślę co Ci napisać ale naprawdę nie wiem co mogłoby Cię pocieszyć Po prostu - jestem z Wami

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 11:38   #1608
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Myślę że 200zł jest ok Jedno pocieszenie to że @ regularnie przyszła ale lepiej jak by nie przyszła przez 9 m-cy

Cytat:
Przykro mi Kochana

O matko co za wredna.. niestety chyba zawsze znajdzie się w rodzinie jakaś czarna owca
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 11:46   #1609
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Boże, co za małpa. Naprawdę Ci współczuję. Tym bardziej cieszę się, że Tż jest jedynakiem
Stary 2016-05-10, 11:55   #1610
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

My tyle dajemy synowi mojej chrzestnej, czyli mojemu ciotecznemu bratu Zastanawialiśmy się miedzy 200 a 300, ale stwierdziliśmy, że czasem na wesele daje się 300 (sami tak dostawaliśmy od znajomych np), to na komunię nie powinno się dawać tyle co na wesele Zwłaszcza, że teraz dochodzi nam koszt prawie 400zł miesięcznie na moje zastrzyki, mamy remont no i za parę miesięcy będą zakupy dla dziecka (a we wrześniu wesele). Sporo tych kosztów jak dla nas Do komunii następnej na szczęście jakieś 2-3 lata, a wtedy to będzie komunia moich dwóch chrześniaków, bo są z jednego roku. O looosie

Cytat:
Przykro mi Kochana

Ooo praktycznie jakbym czytała o swojej szwagierce

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 12:03   #1611
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
My tyle dajemy synowi mojej chrzestnej, czyli mojemu ciotecznemu bratu Zastanawialiśmy się miedzy 200 a 300, ale stwierdziliśmy, że czasem na wesele daje się 300 (sami tak dostawaliśmy od znajomych np), to na komunię nie powinno się dawać tyle co na wesele Zwłaszcza, że teraz dochodzi nam koszt prawie 400zł miesięcznie na moje zastrzyki, mamy remont no i za parę miesięcy będą zakupy dla dziecka (a we wrześniu wesele). Sporo tych kosztów jak dla nas Do komunii następnej na szczęście jakieś 2-3 lata, a wtedy to będzie komunia moich dwóch chrześniaków, bo są z jednego roku. O looosie
U mnie w rodzinie dwa lata temu pokończyły się komunie na szczęście i następna dopiero za 5 lat
Stary 2016-05-10, 12:08   #1612
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:

Ja też myślę że jest ok. W końcu to komunia.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Przykro mi Kochana

Azż mnie ciarki przeszły, że można być takim człowiekiem....No może to hormony Nie wiem co ja bym zrobiła, ale chyba wzięłabym Panią na bok i zapytała w prost czy chciałaby być tak traktowana? Czy wie ile ból i przykrości w ten sposób sprawia wszystkim dookoła. No i pewnie miałabym ochotę w pierwszej chwili ją udusić po prostu
Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 12:57   #1613
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Ja też myślę że jest ok. W końcu to komunia.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Azż mnie ciarki przeszły, że można być takim człowiekiem....No może to hormony Nie wiem co ja bym zrobiła, ale chyba wzięłabym Panią na bok i zapytała w prost czy chciałaby być tak traktowana? Czy wie ile ból i przykrości w ten sposób sprawia wszystkim dookoła. No i pewnie miałabym ochotę w pierwszej chwili ją udusić po prostu
Az tak to nie bo jest w ciazy!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny czy myślicie że 200zł na Komunię jest ok? Nie jesteśmy chrzestnymi, Młody to mojej teściowej siostrzeniec, czyli Tż cioci syn. Mamy z nimi ciągły, systematyczny i dobry kontakt.
My bylismy rok temu na komunii ale to byla siostrzenica tz czyli troche blizsza rodzina,dalismy 400zl,ale glownie dlatego ze byla nas trojka i impreza byla w lokalu wiec chcielismy zeby im sie choc zwrocilo to co za nas zaplacili
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 13:08   #1614
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Puk puk. Czy mogę dołączyć?
Witaj

Cytat:
Hejka
Troche mnie nie było, bo urlopowałam
Gratuluję

Cytat:
Mój syn jest już to już kawał chłopa , ostatnio na USG ważył 2100 i jest na tyle duży że kopie mnie już pod żeberkami i dupe cały czas wypina matce. . A oto luksusowy apartament Wojciecha.
Wow Piękny masz ten brzuszek! I skurczybyku tylko Ci w brzuch poszło, figura jak ta lala
A w ogóle widziałam że czerwcówki się już zaczęły rozpakowywać, masz już stresa?

Cytat:
Skoro potrzeba ciążowych fluidów, to chwalę się, że u nas wszystko dobrze, powoli kończę I trymestr, na usg wszystko super a moje dziecko to oaza spokoju, normalnie Budda i wstydzioch, bo zakrywał twarz rękami. Mamy filmik z usg i mogłabym na tego stworka mojego patrzeć się godzinami. Wg gin będzie chłopiec na stówę
Bardzo się cieszę, że wszystko u Was prawidłowo przebiega
Macie już imię dla synusia?

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnoście lekarzy, badań i pomyłek. Wyobraźcie sobie, że jak byłam w pierwszej ciąży w 18 tygodniu trafiłam do szpitala z bólem brzucha, jestem panikarą, wiec pojechałam żeby było wszystko dobrze, tam po badaniu stwierdzili, że to po prostu rosnąca macica cofa się z tyłozgięcia i tak boli, ale zostawili mnie na obserwacji. I tam wieczorem jakiś lekarz zrobił mi USG i prosto z mostu powiedział mi, że coś jest nie tak z mózgiem dziecka! Do tej pory dokładnie nie pamiętam co on powiedział, bo myślałam że umrę! Przeryczałam całą noc, czekając rano na obchód, żeby dowiedzieć się co się dzieje... Rano ordynator wziął mnie na USG, z jakimiś innymi lekarzami, a ja cały czas umierałam ze strachu, po czym wspólnie stwierdzili, że to pomyłka i wszystko jest w jak najlepszym porządku i że badania trzeba powtarzać bo błędne wyniki są często i po jednym nie można nic jednoznacznie stwierdzić!!! Mam zdrowego, mądrego, rezolutnego syna!
O masakra! Ale bardzo często słyszy się o podobnych przypadkach, że na jednej wizycie, lub na USG coś było nie tak, a za drugim razem już wszystko w porządku.
Niestety lekarze to też ludzie, nikt nie jest nieomylny - dlatego warto konsultować i sprawdzać wszystko dwa razy, bo każdemu może przydarzyć się błąd.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Cały czas Was dziewczyny czytam i cały czas Wam kibicuję! Przesyłam Wam fotkę mojej dzidzi, coby wywołała epidemię dwóch kreseczek 😊
Ma już ponad 6 cm, jesteśmy po USG prenatalnym i wygląda na to że wszystko jest ok 😀 co do płci nie ma żadnych przesłanek
Piękny ten Wasz chłopczyk I całkiem spory już
Ja Ci mówię od samego początku będzie syn

Cytat:
Ja pierniczę, dwa lata...Sporo cierpliwości musiało was to wszystko kosztować.
I co dalej? Wiem, że czekacie na powtórzenie badań, ale pisałaś o In Vitro jeśli nie uda się do czerwca. Bierzecie to jeszcze pod uwagę?

Cytat:
Szwagierki chyba tak mają. No u mnie to bardziej żona szwagra, ale można ją podpiąć. Też tylko myśli o sobie. Wrrrrrr

HAHAHA weszłam teraz w wujka google, bo chciałam sprawdzić jak nazywa się żona brata mojego męża i wchodzę na jakieś forum, a tam dziewczyna pisze w odpowiedziach: idiotka, żmija
Jakie to prawdziwe

Cytat:
Faktycznie sporo macie tych wydatków. Ale tak to jest - jak są to wszystkie na raz. My w tamtym roku mieliśmy plagę chrztów - 3 chrzty, w tym chrześniak męża i moja chrześnica. Więc najbliższe komunie mamy za 7 lat
W tym roku mamy tylko wesele przyjaciół, ale dopiero w październiku całe szczęście

Martirybka - aż się łezka w oku kręci, jak czyta się to co napisałaś! Widać, że się nie poddajecie. Ogromny szacunek za to
Stary 2016-05-10, 13:13   #1615
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie sporo macie tych wydatków. Ale tak to jest - jak są to wszystkie na raz. My w tamtym roku mieliśmy plagę chrztów - 3 chrzty, w tym chrześniak męża i moja chrześnica. Więc najbliższe komunie mamy za 7 lat
W tym roku mamy tylko wesele przyjaciół, ale dopiero w październiku całe szczęście
My w tym roku mamy 2 wesela znajomych w lipcu, więc to nas trochę pociągnie po kieszeni, a tak wogóle to zaproszenie mamy na jeszcze jedno wesele, ale tam już nie idziemy
Stary 2016-05-10, 13:20   #1616
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi Kochana

O matko, co za baba

Dzięki dziewczyny za wszystkie opinię W pierwszej chwili myślałam że to mało ale raz 300zł daliśmy na wesele, sami też od kilku par dostaliśmy po 300zl na ślub więc nie dam tyle na Komunię

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Myślę że 200zł jest ok Jedno pocieszenie to że @ regularnie przyszła ale lepiej jak by nie przyszła przez 9 m-cy
Aż za bardzo, bo w 27dc. Wcześniej się pomyliłam z tymi dniami

Cytat:
Ja pierniczę, dwa lata...Sporo cierpliwości musiało was to wszystko kosztować.
I co dalej? Wiem, że czekacie na powtórzenie badań, ale pisałaś o In Vitro jeśli nie uda się do czerwca. Bierzecie to jeszcze pod uwagę?
Teraz nie Po wizycie w tej klinice niepłodności, ginka powiedziała żeby spróbować innych leków stymulujących owulkę itp ale najpierw Tż musi poprawić nasienie.. Bo po co ja mam brać leki na owulkę jak nasienie słabsze niż było
A na in vitro nas nie stać

My właśnie w tym roku też mamy trochę wydatków. W kwietniu było jedno wesele, w czerwcu drugie (za miesiąc i dzień ) 29.05 Komunia, lipiec - 18tka, sierpień - 18tka. Wszystko w najbliższej rodzinie (18stki, Komunia), albo u najbliższych znajomych (wesela). Więc nie możemy nie iść A jeszcze chcieliśmy gdzieś na wakacje jechać, ale nie wiem jak to ogarniemy bo ja mam jeszcze uczelnię nie opłaconą

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-05-10, 13:20   #1617
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
My w tym roku mamy 2 wesela znajomych w lipcu, więc to nas trochę pociągnie po kieszeni, a tak wogóle to zaproszenie mamy na jeszcze jedno wesele, ale tam już nie idziemy
My też mamy jeszcze na wrzesień, ale akurat w ten dzień będziemy już w drodze do Chorwacji, więc NO WAY
Stary 2016-05-10, 13:22   #1618
Nemmireth_
Zakorzenienie

A w tym roku mieliśmy jeszcze jedno wesele, tydzień po tym kwietniowym ale już nie poszliśmy
W przyszłym roku Tż chrześnica ma Komunię I już mamy na pewno 2 wesela, wrzesień i październik.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-05-10, 13:35   #1619
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Maddd Kochana, mam ochotę Cię przytulić po prostu!!! Wiem co przechodzisz, wiem jak bardzo rozrywa Tobie i Twojemu TZ serce, jaki to jest dla Was koszmar, dramat wręcz...., wiem, że każdy niesie jakiś krzyż i wiem, że to nie jest żadne, ale to żadne pocieszenie, bo tak bardzo pragniecie tego dzidziusia.

Kilka postów wcześniej napisałam Ci jakie wyniki miał mój mąż - tragiczne - 1% plemników, 2,5mln w ml i w dodatku nie da się nic z tym zrobić, bo to jest spowodowane żylakami 3 stopnia jąder, w dodatku nieoperacyjnymi. Dostaliśmy część wyników - hormony moje i TZ oraz fragmentacja, jedyne na co czekamy to posiew męża i badania genetyczne, które robił mój kochany wczoraj rano. Dobrze, że te badania uda Wam się na NFZ załatwić, w sumie jestem zaskoczona, że jednak można, ponieważ nam powiedziano, że nie Mojemu TZ mimo, że ma słabe nasienie fragmentacja wyszła bardzo dobrze, więc jest jakieś pocieszenie. Ja znowu mam infekcję...ciągle je łapię , teraz i bakterie, i grzyby, więc Pewnie mój TZ też..... i to też jest dla mnie koszmar po prostu.... Dodatkowo u mnie najprawdopodobniej problem z tarczycą bo anty TPO 124, a norma 60....

Idźcie proszę do kliniki leczenia niepłodności z tymi badaniami. Mój TZ miał jeszcze zlecone przez urologa TSH, LH, Beta HCG Alfa AFP, FSH. Testosteron w połowie, beta w normie, alfa AFP raczej też, ale nie jestem pewna, natomiast FSH przekroczone dwukrotnie, co oznacza prawdopodobnie, że spermatogeneza jest zatrzymana Dowiemy się na następnej wizycie w poniedziałek jak to wygląda. Te badania to również wykluczenie nowotworu jąder. Może Twój TZ ma żylaki powrózka nasiennego, stąd słabe wyniki, w tym przypadku nasienie się po prostu gotuje, bo temperatura jąder jest za wysoka i jedyny ratunek, jeśli są małe, to operacja, ale są zdania podzielone w tej kwestii . U mojego męża nie da się tego zoperować

Należy przy żylakach unikać sauny, obcisłej bielizny, i trzeba chłodzić jądra, uprawiać jakiś sport, ale uważać z rowerem co my uwielbiamy

Kochana , to bardzo trudna droga, proszę nie załamujcie się! My to przeszliśmy, płacz, lament, depresja, unikanie tematu choć oboje wiemy jak jest, stronienie od ludzi, problemy w pracy.... ALE JEST SZANSA! Pamiętajcie, że tylko 1 plemnik jest potrzebny, nasienie można pobrać przez punkcję z jąder jeśli jest mało plemników, jednak myślę że Twój TZ ma ich na tyle dużo, że nie będzie takiej potrzeby.

Wierz mi, że ta droga jest bardzo ciężka, ale nie niemożliwa. Musicie po prostu to zaakceptować, być przy sobie. Niestety ten problem dotyczy bardzo dużej liczby osób i wiem, że to nie jest dla Ciebie argument, bo przecież dotyczy to WAS i pytacie na pewno siebie dlaczego My?!

My próbowaliśmy wszystkiego, nawet byliśmy u Ojców Bonifratrów w Krakowie, wizyta była dla mnie bardzo dużym stresem, bo musieliśmy opowiadać o naszych intymnych problemach zakonnikowi w towarzystwie lekarza. Dostaliśmy kurację ziołową na pół roku, oboje. Nie przyniosło to efektu, choć mój mąż twierdzi,że czuje że te żylaki się zmniejszyły. Nie wiem czy to tylko działanie psychiki - drugiego USG nie miał robionego, czy rzeczywiście to coś dało.

Ja przeszłam na wegetarianizm i odstawiłam całkowicie cukier, a słodycze pochłaniałam kilogramami. Czuję się na tej diecie dużo lepiej, ale muszę zrobić morfologię żeby sprawdzić czy nie robię sobie krzywdy, czy nie brakuje mi np. żelaza choć je suplementuję. Generalnie zwracam uwagę na to co jemy oboje - nie pijemy napojów słodzonych, unikamy przetworzonej żywność np. zwracam uwagę jakie wędliny i mięso kupuję dla męża ( on nie chciał przejść na wege), nie kupuję mu kurczaków, o to też prosił nas urolog, bo zawierają dużo hormonów. Zamiast kurczaka jest indyk lub kaczka, choć nie często. Mięso na obiad max 2-3razy na tydzień. Zero fast food. Dużo warzyw, kasz, a przede wszystkim strączkowców, więcej ryb. Dużo pijemy, mnie na wege odrzuciło całkiem od kawy, piję tylko czasem jak mi się zachce, mój TZ oszukuje organizm pijąc inkę.

Dodatkowo wzięliśmy kredyt na invitro....bez tego nie dalibyśmy rady, zanim byśmy odłożyli pieniądze na zabieg i badania mogłoby być za późno...jak się nie uda zostaniemy z kredytem. Już podchodzimy do tego z humorem, że bierzemy sobie dziecko na kredyt... wiem ze to brzmi drastyczne i przedmiotowo, ale trzeba znaleźć trochę pozytywnych wibracji.

Ja jestem do Ciebie bardzo podobna, przynajmniej mam takie wrażenie po Twoich postach. Też jestem osobą bardzo pozytywną, ciesze się nawet z głupiego wróbla, który wczoraj przez pomyłkę swoją chyba wleciał mi do pokoju i tak sobie tłumacze, że to może jakiś znak taki malutki jest.... (aż mi się oczka trochę zaszkliły jak to piszę... ), a Tu nagle taki psikus od losu i załamka totalna
Przysięgłam sobie ze zrobię wszystko żeby poprawić swój i mojego TZ stan zdrowia, żebyśmy nie mieli sobie nic do zarzucenia. Mam nadzieję że to nie jest obsesja... i że nie zwariuję.

Bądźcie proszę dzielni, całym sercem jestem z Wami i tak jak dziewczyny tobie pisały - jesteś silna babka i musisz temu stawić czoła. Musi przyjść moment kiedy zaakceptujecie to co się stało i poczujecie, że teraz musicie po prostu walczyć i się nie poddawać! Że jesteście dla siebie i swoich przyszłych dzieci, nie dla innych.

BUZIAKI OGROMNE DLA CIEBIE
Nic dodać nic ująć :-*

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 13:42   #1620
geosmina
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, VelaLuca obyś dobrze wróżyła, ale z drugiej strony dziewczynki są takie słodziutkie 😍 najważniejsze zdrowie zresztą, reszta to bzdury 😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości