|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to z takim podejściem na pewno nie będzie problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
Muszę mieć takie podejście, bo niestety trochę szwankowały mi jajniki w ostatnim czasie, miałam pęcherze Graffa, które blokowały owulację - tzn to było na jesieni. Potem leczyłam się hormonalnie, a jak lekarz pozwolił odstawić, bo jajniki wyglądały dobrze, to od razu rzuciłam ten syf.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Madd przykro mi nie wiem.co powiedzieć. Jestem z Tobą ![]() Pogoda nam się popsuła ![]() Strasznie mnie swedza piersi od niedzieli. Ale nie bolą aż tak w sumie tak jak zawsze. Czekam do niedzieli na @ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam receptę na zastrzyki, mam je codziennie robić, muszę je tylko najpierw kupić, mam nadzieję, że będą bo przez neta da się zamówić tylko 10 sztuk a potrzebuję 30. To tak w związku z moją chorobą. Jakbym krwawiła to tym bardziej mam je brać, wg gin nie mogę od nich krwawić na tym etapie ciąży. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Maddd Kochana, mam ochotę Cię przytulić po prostu!!! ![]() Kilka postów wcześniej napisałam Ci jakie wyniki miał mój mąż - tragiczne - 1% plemników, 2,5mln w ml i w dodatku nie da się nic z tym zrobić, bo to jest spowodowane żylakami 3 stopnia jąder, w dodatku nieoperacyjnymi. Dostaliśmy część wyników - hormony moje i TZ oraz fragmentacja, jedyne na co czekamy to posiew męża i badania genetyczne, które robił mój kochany wczoraj rano. Dobrze, że te badania uda Wam się na NFZ załatwić, w sumie jestem zaskoczona, że jednak można, ponieważ nam powiedziano, że nie ![]() ![]() ![]() Idźcie proszę do kliniki leczenia niepłodności z tymi badaniami. Mój TZ miał jeszcze zlecone przez urologa TSH, LH, Beta HCG Alfa AFP, FSH. Testosteron w połowie, beta w normie, alfa AFP raczej też, ale nie jestem pewna, natomiast FSH przekroczone dwukrotnie, co oznacza prawdopodobnie, że spermatogeneza jest zatrzymana ![]() ![]() Należy przy żylakach unikać sauny, obcisłej bielizny, i trzeba chłodzić jądra, uprawiać jakiś sport, ale uważać z rowerem co my uwielbiamy ![]() Kochana , to bardzo trudna droga, proszę nie załamujcie się! My to przeszliśmy, płacz, lament, depresja, unikanie tematu choć oboje wiemy jak jest, stronienie od ludzi, problemy w pracy.... ALE JEST SZANSA! Pamiętajcie, że tylko 1 plemnik jest potrzebny, nasienie można pobrać przez punkcję z jąder jeśli jest mało plemników, jednak myślę że Twój TZ ma ich na tyle dużo, że nie będzie takiej potrzeby. Wierz mi, że ta droga jest bardzo ciężka, ale nie niemożliwa. Musicie po prostu to zaakceptować, być przy sobie. Niestety ten problem dotyczy bardzo dużej liczby osób i wiem, że to nie jest dla Ciebie argument, bo przecież dotyczy to WAS i pytacie na pewno siebie dlaczego My?! My próbowaliśmy wszystkiego ![]() ![]() Ja przeszłam na wegetarianizm i odstawiłam całkowicie cukier, a słodycze pochłaniałam kilogramami. Czuję się na tej diecie dużo lepiej, ale muszę zrobić morfologię żeby sprawdzić czy nie robię sobie krzywdy, czy nie brakuje mi np. żelaza choć je suplementuję. Generalnie zwracam uwagę na to co jemy oboje - nie pijemy napojów słodzonych, unikamy przetworzonej żywność np. zwracam uwagę jakie wędliny i mięso kupuję dla męża ( on nie chciał przejść na wege), nie kupuję mu kurczaków, o to też prosił nas urolog, bo zawierają dużo hormonów. Zamiast kurczaka jest indyk lub kaczka, choć nie często. Mięso na obiad max 2-3razy na tydzień. Zero fast food. Dużo warzyw, kasz, a przede wszystkim strączkowców, więcej ryb. Dużo pijemy, mnie na wege odrzuciło całkiem od kawy, piję tylko czasem jak mi się zachce, mój TZ oszukuje organizm pijąc inkę. Dodatkowo wzięliśmy kredyt na invitro....bez tego nie dalibyśmy rady, zanim byśmy odłożyli pieniądze na zabieg i badania mogłoby być za późno...jak się nie uda zostaniemy z kredytem. Już podchodzimy do tego z humorem, że bierzemy sobie dziecko na kredyt... ![]() Ja jestem do Ciebie bardzo podobna, przynajmniej mam takie wrażenie po Twoich postach. Też jestem osobą bardzo pozytywną, ciesze się nawet z głupiego wróbla, który wczoraj przez pomyłkę swoją chyba wleciał mi do pokoju i tak sobie tłumacze, że to może jakiś znak taki malutki jest.... (aż mi się oczka trochę zaszkliły jak to piszę... ![]() ![]() Przysięgłam sobie ze zrobię wszystko żeby poprawić swój i mojego TZ stan zdrowia, żebyśmy nie mieli sobie nic do zarzucenia. Mam nadzieję że to nie jest obsesja... i że nie zwariuję. Bądźcie proszę dzielni, całym sercem jestem z Wami i tak jak dziewczyny tobie pisały - jesteś silna babka i musisz temu stawić czoła. Musi przyjść moment kiedy zaakceptujecie to co się stało i poczujecie, że teraz musicie po prostu walczyć i się nie poddawać! Że jesteście dla siebie i swoich przyszłych dzieci, nie dla innych. BUZIAKI OGROMNE DLA CIEBIE ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2016-05-10 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Wtajemniczenie
|
BRAWO DLA TEJ PANI
![]() ![]() ![]() ![]() Madd jesteśmy wszystkie z Tobą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 | |||
Zakorzenienie
|
Wow
![]() Cytat:
![]() Dużo siły dla Was kochana, musicie się wspierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale brzusio ![]() Martirybka Pięknie napisane ![]() Cześć dziewczyny, ja chyba dziś dostałam okres ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-05-10 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do pytania
![]() Może dopiero plamienie jakieś się pojawiło a nie jeszcze konkretna miesiączka dlatego chyba. Hmm... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Do mnie też @ sie zbliża. Cycki bolą, podbrzusze szczypie, jajnik ciągnie a przecież jeszcze 10 dni mam do terminu! No zwariować idzie z tym kobiecym organizmem o.O
#1601 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
A bo mój organizm jest dziwny
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Dziewczyny czy myślicie że 200zł na Komunię jest ok? ![]() A 2tyg po Komunii mamy kolejne wesele ![]()
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego pytania to wydaje mi się że 200zł to jak najbardziej ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za opinie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A 200 zł na komunię to wystarczająco. Nas komunia czeka za rok - chrześniak TŻta, siostrzeniec. Szwagierka w tej drugiej ciąży jest taka okropna, aż szkoda gadać. Znowu ma problem z tym, ze przyjeżdzamy do teściów (ona mieszka tam z mężem i synem), bo niby jesteśmy młodzi i po co my tam przyjeżdzamy, powinniśmy być sami ze sobą. No aż mi się nóż w kieszeni otwiera, a teściowej jest bardzo przykro wysłuchiwać od córki takich rzeczy na temat swojego syna i jego żony. Jak można być taką osobą? A ja jej świadkowałam na ślubie i weselu, tyle jej pomogłam, a ona teraz takie akcje, no az mnie nosi jak ją słucham... Najbardziej szkoda mi teściów, ze tak im chałupe terroryzuje, bo aż strach coś tej szwagierce powiedzieć. A jeszcze im teściowie remontują za swoją kase góre domu, no bo zaciążyła to i szybki ślub i musi miec gdzie mieszkać. A my? Wynajmujemy i sai wypruwamy sie z kasy, i nam to odpowiada bo jesteśmy na swoim, ale ona mówi miec jakiś problem z nami, ja nie wiem, ma jakiś problem psychiczny dziewczyna i szkoda, no boli mnie to jak ona sie zachowuje... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tak można...no ja mam alergię na takich ludzi...no kijem w łeb normalnie na otrzezwienie...ogh żadnego szacunku dla ludzi.
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć ![]() Madd od wczoraj myślę co Ci napisać ale naprawdę nie wiem co mogłoby Cię pocieszyć ![]() ![]()
![]() |
#1608 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A w ogóle widziałam że czerwcówki się już zaczęły rozpakowywać, masz już stresa? ![]() Cytat:
![]() Macie już imię dla synusia? ![]() Cytat:
Niestety lekarze to też ludzie, nikt nie jest nieomylny - dlatego warto konsultować i sprawdzać wszystko dwa razy, bo każdemu może przydarzyć się błąd. Cytat:
![]() ![]() Ja Ci mówię od samego początku będzie syn ![]() Cytat:
I co dalej? Wiem, że czekacie na powtórzenie badań, ale pisałaś o In Vitro jeśli nie uda się do czerwca. Bierzecie to jeszcze pod uwagę? Cytat:
![]() HAHAHA weszłam teraz w wujka google, bo chciałam sprawdzić jak nazywa się żona brata mojego męża i wchodzę na jakieś forum, a tam dziewczyna pisze w odpowiedziach: idiotka, żmija ![]() Jakie to prawdziwe ![]() Cytat:
![]() W tym roku mamy tylko wesele przyjaciół, ale dopiero w październiku całe szczęście ![]() Martirybka - aż się łezka w oku kręci, jak czyta się to co napisałaś! Widać, że się nie poddajecie. Ogromny szacunek za to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | ||
Zakorzenienie
|
![]() O matko, co za baba ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie opinię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A na in vitro nas nie stać ![]() My właśnie w tym roku też mamy trochę wydatków. W kwietniu było jedno wesele, w czerwcu drugie (za miesiąc i dzień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
A w tym roku mieliśmy jeszcze jedno wesele, tydzień po tym kwietniowym ale już nie poszliśmy
![]() W przyszłym roku Tż chrześnica ma Komunię ![]()
![]() |
#1619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, VelaLuca obyś dobrze wróżyła, ale z drugiej strony dziewczynki są takie słodziutkie 😍 najważniejsze zdrowie zresztą, reszta to bzdury 😊
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.