Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 09:23   #1621
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Hej laseczki!

Ja jeszcze ne czytałam co u Was, ale najpierw podzielę się z Wami moimi mega przeżyciami z rana...

A więc rano jak zwykle wstaliśmy przed 7 ( noc ciężka, mały budził się 4 razy na jedzenie, a jadł za każdym razem może z 60 ml, a reszta do zlewu )
No i idziemy do dużego pokoju. No i mały na leżaczek a ja poszłam do kuchni pozmywać szybko naczynia. A że został kubek w pokoju to wróciłam się po niego.

I za chwilę...
Tak krzyknęłam, i aż podskoczyłam.

Pod stołem leżał mój ukochany, wysuszony, z zamkniętymi oczami, rozciągnięty w pionie jak nigdy wąż wodny...

Wyskoczył w nocy z akwa !

Oczywiście myślałam, że rzygnę jak go zobaczyłam, miał z 40 cm i był jak zapałka ( a tak to jest jak kciuk ).

No i co...
Wzięłam szmatę, buch na węża ( oczywiście darłam się przy tym i podskakiwałam jak oparzona ) i na balkon w tej szmatce poszedł, bo nawet nie miałam go gdzie wywalić...

Jeszcze mnie szok i obrzydzenie trzyma...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:28   #1622
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Bartessa piękne zdjęcia Ci wyszły,
a róże kupowałas specjalnie czy dostałaś od kogoś??

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hejjj
Laski ja już sama nie wiem co z tymi słoiczkami. Wczoraj Filipek zjadł pierwsze jabłuszko !! Wstawię fotki w klubie.

Jaką Wy firme będziecie brać ? Bo Hipp jest najbardziej Bio, ale też jest najdroższy. Bobovita wydaje się taka przystępna. A i opinie ma dobre. Sama już nie wiem za dużo tego jest
ja z pierwszą córką kupowałam tylko i wyłącznie Bobovita i sloiczki i soczki i kaszki, a Nati tez będę kupowała Bobovita
jestem zadowolona, nie uczulały, nic się nie działo, kupka ładna

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:30   #1623
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hejjj
Laski ja już sama nie wiem co z tymi słoiczkami. Wczoraj Filipek zjadł pierwsze jabłuszko !! Wstawię fotki w klubie.

Jaką Wy firme będziecie brać ? Bo Hipp jest najbardziej Bio, ale też jest najdroższy. Bobovita wydaje się taka przystępna. A i opinie ma dobre. Sama już nie wiem za dużo tego jest
dajesz mu juz jabluszko? surowe czy przecier? a od kiedy mozna? moze ja tez juz powinnam swojemu dawac?

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-10-17 o 09:32
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:31   #1624
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Madziulka no to widocznie miała taki okres, że musiał wstawać co 2h.Moja mimo że śpi do 4-5 to dzisiaj wstała np o 3,bo jej się pić zachciało.Ja nie idę nastawiona do spania, że wstanę np o 5 bez żadnej pobudki,bo wtedy jak na złość Emi budzi się częściej, nastawiam się że będę musiała wstać o 24, potem wstaje np o 5 i jestem pozytywnie rozczarowana, że mogłam tak długo pospać więc myślę, że nastawienie też dużo robi

wiadomo kiedy Ty pojedziesz do męża ?
czy jeszcze wszystko w planach ?
Dzisiaj pobudki na jedzonko o 23, 2, 5, 7, 9 - czyli jakby troszkę lepiej.
Żanetko wszystko w planach - zobaczymy ile zarobi i ile odłoży
Mam nadzieję, że najpóźniej na Boże Narodzenie będziemy razem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:31   #1625
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Bartessa piękne zdjęcia Ci wyszły,
a róże kupowałas specjalnie czy dostałaś od kogoś??

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

ja z pierwszą córką kupowałam tylko i wyłącznie Bobovita i sloiczki i soczki i kaszki, a Nati tez będę kupowała Bobovita
jestem zadowolona, nie uczulały, nic się nie działo, kupka ładna
dostalam od meza na urodziny, a szkoda bylo mi tak po prostu ich wyrzucic i tak oto odezwalo sie we mnie natchnienie
Stary 2011-10-17, 09:32   #1626
agadus
Wtajemniczenie

Marina ! miałaś w domu węża??tak uciekam jak widzę węża,aż mnie ciary przechodzą

Stary 2011-10-17, 09:39   #1627
mamad1
Zadomowienie

Witam się poniedziałkowo
Nie wiem co komu odpisać.

Natka ja bardzo bym chciała wrócić w góry. Niestety tam też domy drogie, a mój mąż jednak chyba woli tu gdzieś bliżej...
W ogóle to czuję się taka odizolowana od rodziny. Teraz jest pretekst, żeby nie jeździć tam - małe dziecko, przedtem była ciąża... Cieszę się, że oni o mnie nie zapomnieli i czasem ktoś jednak przyjedzie w odwiedziny...

dla Izy za 5 miesięcy i dla innych dzieci też Rosną nam nasze maluchy Patryś wczoraj skończył 10 tygodni, a niedawno byłam w 10. tygodniu ciąży... Nie wiem, kiedy to minęło.

AgaG miło, że Antoś nie pogardził cycem

Madziulka ja też często wstaję w nocy do małęgo. Same karmienie to nic, u nas gorzej z odbijaniem- jeśli nie odbije porządnie, to do godziny kolejna pobudka... Pocieszam się, że kiedyś w końcu pójdzie do szkoły

A tak w ogóle to weekend beznadziejny miałam... Doła wielkiego...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:47   #1628
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
dajesz mu juz jabluszko? surowe czy przecier? a od kiedy mozna? moze ja tez juz powinnam swojemu dawac?
Ze słoiczka 2 łyżeczki dziennie, wczoraj było pierwszy raz. Dzisiaj koopka normalna, nic złego się nie dzieje. Po 4 msc niby jest. Ale dałam na spróbowanie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:50   #1629
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ja stawam głównie na hippa i bobovite. teraz a pozniej sama bede gotowac

ja sie z rozszerzaniem nie spieszyłam, zekalam na przyzwolenie pediatry a i ona mipowiedziała, ze jak zaczne widziec ze Agata ma ochotena cos wiecej niz mleko. Ale tak to nie kazała się śpieszyć twierdząc, ze lepiej wprowadzić później niż wcześniej, ze względu na brzuszek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:52   #1630
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja stawam głównie na hippa i bobovite. teraz a pozniej sama bede gotowac

ja sie z rozszerzaniem nie spieszyłam, zekalam na przyzwolenie pediatry a i ona mipowiedziała, ze jak zaczne widziec ze Agata ma ochotena cos wiecej niz mleko. Ale tak to nie kazała się śpieszyć twierdząc, ze lepiej wprowadzić później niż wcześniej, ze względu na brzuszek
mi nasza petiatra na drugisz szczepieniach powiedziala ze od 4 msc mam wprowadzac zupki.
Stary 2011-10-17, 09:58   #1631
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
zanka wkleiłam filmik w Klubie
Ale fajny filmik Dominik też tak rob kupkę, więc zawsze wiem kiedy trzeba się nastawić na większe przebieranie na przewijakuNo chyba, że akurat nie ma mnie przy nim, albo w nocy cichaczem zrobi jak np dziś

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.

Iza dziś o 15:25 skończyła 5 miesięcy!!!!

Ja nadal w łóżku a ból kości,mięsni i stawów jest okrutny,wyję z bólu.Powoli przechodzi ale mam antybiotyk i przeciwbólowe i lóżko.
Gratulacje dla pięknego i dojrzałego wieku Izuni. Niedługo będziemy oglądać pierwsze zdjęcie siedzącej księżniczki

A Tobie Nerolko życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia

Cytat:
Zrobiłam dziś Karlkowi różaną sesje
oto efekty.
co prawda jakosc kiepska ale mi się podoba

Niestety nie mam zadnego programu, a mozna by bylo je fajnie obrobic
Piękna sesja, też muszę się pobawić.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My tez jedziemy z Brzechwa U nas hit to murzynek bambo! Do tego jeszcze legenda kaszubska- tak regionalnie

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Dałam Sarce kaszke Hippa, zjadła ale bez szału

Przez żaden smoczek nie chciała lecieć, a trójprzepływ za wielki i się Sara krztusi, więc wyciełam dziurke nożyczkami w smoku "1", leci idealnie
No Sarka musi się przekonać do nowego smaku..

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
nerolko gratulacje dla Izy duża panna

Kajool nie wychładzasz, ja ubieram tak samo, tylko nie mam kurteczki wiec zamiast niej wkładam małą w kombinezon misiowy i do tego przeważnie już nie przykrywam kocykiem.

A używacie już tych przykrywek na gondolę? Ja swoją gdzieś schowałam i nie pamiętam gdzie, a niedługo chyba trzeba będzie wyjąc
My używamy tej przykrywki na gondolę, chyba że słoneczko mocno świecie i nie wieje to zdejmuje.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A teraz sie chwalę
Tymcio dziś pierwszy raz ze mną rozmawiał On mówił a-guu, ja powtarzałam, potem znowu on i znowu ja A jaką miał przy tym gigantyczną radość, jaki wielki, boski ,najcudowniejszy uśmiech na twarzy Śmiałam się przez łzy
Nie wiedziałm czy go całować, czy płakać, czy ściskać, czy ... zjeść Ależ ten mały człowiek daje mi radości!!! W życiu bym się nie spodziewałam, że macierzyństwo to coś TAKIEGO! Tak wielkiego i cudownego
Wspaniale sie czyta takie posty przepełnione miłoscią do tego małego człowieczka. Ja czuję się tak samo jak Dominik do mnie mówi i uśmiecha się do mnie jak tylko mnie zobaczy W ogóle to ten rok to chyba będzie moim najcudowniejszym rokiem w życiu.

Madziulka a jaką temp. masz w sypialni? Bo Ty chyba mieszkasz w bloku nie?? Bo ja też zauwarzyłam, że jak zaczęli u nas grzać w bloku to Dominik się częściej budzi i w dzień więcej pije herbatki. Mimo, że w sypialni mamy dalej 20-21st, bo kaloryfery skręcone na noc i rozszczelnienie w oknach to i tak powietrze stało się takie bardziej suche i mi samej chce się pić jak wstaje w nocy.

Ja dzisiaj tez tak średnio wyspana, bo jak Dominik zasnął o 18:30 to pobudki były o 22, 1:30, 5:00(kupa) i 6:30 i już dalej spania nie ma, bo Dominik dłużej niż do 7 teraz nie śpi. Tylko ja nie wiem czy dobrze robie, bo o tych godzinach Dominik się budzi ale nie płacze, tylko tak dopiero po pół godz, jak do niego nie podejdę to krzyknie sobie, no i wtedy daje mu mleczko, ale może on wcale nie jest głodny, skoro nie płacze?? Mleczko zawsze całe wypija

Piekna pogoda dzisiaj, a ja muszę czekać na kuriera o 12 ma przyjechać, a potem od razu pomykam na spacerek.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Oj zapomniałam i ja sie pochwalić:
Dominik dzisiaj kończy 3 miesiące

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:59   #1632
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Zmalowana wcześniej zaczęłaś dawać jabłuszko niż przed ukończeniem 4 mcy. Skoro nic nie dolega Filipowi po tym, to spoko
Mój brat podobno jak skończył miesiąc to mama mu już dawała
Teraz to nie do pomyślenia.

Bartessa ciekawa sesja, jakby były niebieskie róże to całkiem bombowo by to wyglądało.

Brunetka wystaw neutrala. za obrót.

Nerola dawno zdjęć Izy nie było. Wiem wiem, kabla od aparatu nie ma?

Mamad a w górach których mieszkają Twoi rodzice?

Marina padłam. Węże są bleeeee obrzydzenie mam i strach przed nimi.

Karolinne u nas ciemieniucha też cały czas. Tylko trzeba się przyjrzeć przy jasnym świetle bo w gąszczu czarnych włosków się nie rzuca mocno w oczy. Nie wiem jak już z tym walczyć Samo zginie bez zabiegów? Jak myślicie?

Zanetaa pewnie babka zaszkodziła. Lipę masz z jedzeniem
U Sary znowu kaszka na buzi. Pojawia się i znika. I co to? AZS.. smaruję, kąpię w emolium i dooopa. Nie ma buzi niemowlaka.

Aniaa co to za wyjazd że z mężem nie ma żadnego kontaktu? nie może mieć teflonu przy sobie? ciężko.. CO JA NAPISAŁAM -TEFLONU, oczywiście telefonu.

Jaciee chyba muszę Was odwiedzić i teżetowi łomot sprawić Zreflektował sie jakoś? O co wogóle poszło? jak nie chcesz pisać- rozumiem. ( możesz w klubie)

Ogarnęłam jakkolwiek dom, gotuję ogórkową, Sara śpi.
Dzień jak co dzień.

Kocham Was
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:03   #1633
Marina1
Zakorzenienie

agadus tak.
Ale węże wodne. Żyją tylko w wodzie. To odmiana węzy trzciniaków, ale moje sa dłuzsze i większe.
Został mi jeszcze jeden w akwa.
Uwielbiam gady!
Miałam tez węże zbożowe, ale to jeszcze przed ciążą.
One oczywiście nie są jadowite, chociaż moje wezulki karmie wołowym mięsem nabitym na patyk.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:05   #1634
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
mi nasza petiatra na drugisz szczepieniach powiedziala ze od 4 msc mam wprowadzac zupki.
To nam dopiero ostatno pozwolila, ale Agata miała te przejscia z brzuszkiem, ale ładnie się rozwija, ładnie rosnie, przybiera i dstaliśmy zielone światło. Z tym, ze mamy wprowadzac wszytsko pomalutku. Dopiero p jakis 6 dniach może zmienić na coś innego.

Madziulka właśnie może suche powietrze, psikasz mu nosek? moze porozwieszaj mokre peluchy wokół łóżeczka Moja córa tez sie dziś obudziła w nocy (a nie zdarza jej sie to ostatnio wcale, bo za sucho było

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:07   #1635
aania_20
Zakorzenienie

Marina, wąż...... chyba bym padła na zawał na taki widok....

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Aniaa co to za wyjazd że z mężem nie ma żadnego kontaktu? nie może mieć teflonu przy sobie? ciężko.. CO JA NAPISAŁAM -TEFLONU, oczywiście telefonu.
Niestety nie do tego jakieś egzaminy ma, jak dobrze pójdzie to się w sobotę usłyszymy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:07   #1636
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Karolinne u nas ciemieniucha też cały czas. Tylko trzeba się przyjrzeć przy jasnym świetle bo w gąszczu czarnych włosków się nie rzuca mocno w oczy. Nie wiem jak już z tym walczyć Samo zginie bez zabiegów? Jak myślicie?
No właśnie nie wiem czy zniknie samo czy nie. Wczoraj naoliwiłam jej główkę oliwką bambino i poczekałam ok. 45 min. i spróbowałam jej to wyczesać, ale to w ogóle nie działa nie zmiękczyło mi to łusek na tyle, żeby odpadły zamówiłam dziś ten krem na ciemieniuchę z AA - także jeszcze z tym spróbuję, a jak nie zadziała to już nie wiem, zostawić to w cholerę

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Oj zapomniałam i ja sie pochwalić:
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryś wczoraj skończył 10 tygodni, a niedawno byłam w 10. tygodniu ciąży... Nie wiem, kiedy to minęło.
Brawa dziewczyny za wiek Waszych dzieci

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:13   #1637
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No i ciemieniucha nam wylazła... a ja tego wcześniej nie zauważyłam bo mała sporo włosków ma i na pierwszy rzut oka tego nie widać
My też z nią walczymy...

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Cytat:
Mamad a w górach których mieszkają Twoi rodzice?
Koło Zakopanego... Tylko/aż 100 km stąd...

Brawa za pierwsze dania ze słoiczka, bo widzę, że już kilkoro dzieci posmakowało

Brumek szybko usłyszysz nowe dźwięki, więc radości będzie jeszcze więcej

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-10-17 o 10:16
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:19   #1638
agadus
Wtajemniczenie

ja jakbym wiedziała że ktos ma takie węże wodne w domu, to bym się w wannie nie wykapała, juz nie mówię o pianie, gdzie dna nie widać, bardzo boje sie węży, i dużych pająków, ale takich naprawdę dużych co maja wielkie doopy

Stary 2011-10-17, 10:32   #1639
CrazyMachine
Zadomowienie

Brawa dla naszych maluchów za kolejne tygodnie i miesiące (Iza, Dominik... więcej nie pamiętam)

Marina
- to musi być Ci przykro z powodu straty węża.

Słoiczki - gromadzę na razie zapasy, co jest na promocji i będziemy próbować. Ale mamy jeszcze trochę czasu, bo my dopiero co 3 miesiące skończyłyśmy A jak tam w waszych opiniach ma się Gerber?

Żaneta - to uczulenie to nie koniecznie musi być od jedzenia. Może jakieś kosmetyki? Albo nowy proszek do prania? To może być nawet od Twoich ubrań - alergia kontaktowa (zarówno proszek jak i uczulenie na materiał np wełna).
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:37   #1640
zanka205
Zakorzenienie

Lena skończyła dopiero 3 miesiące (07.października) i mamy jeszcze miesiąc zanim zaczniemy poznawać nowe smaki
przy Filipie jak tylko skończył 4 miesiące podałam jabłuszko, a teraz mi się nie śpieszy jakoś

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:42   #1641
83monia
Zakorzenienie

i po chrzcinach! jak ja sie ciesze ze mielismy w lokalu. rano zwalilo sie towarzystwo bo mielismy wychodzic razem od nas i powiem wam że moje m3 to za male na 16 osób jednak jest. standing party by nie dało zrobić. takie zamieszanie ze artur zaraz zrobił sie przylepa, kinga ryczała przy ubieraniu, mama mi pomogła bo okazało sie ze od czasu mio\erzenia ubranka do chrztu troche jej sie tu i owdzie przytyło i ledwo wchodziła, butków już nie dało rady wcisnąć. pogoda piękna, poszliśmy pieszo z wózkiem, bo blisko mamy. msza ok. kinga grzeczna, pół mszy oglądała, na "egzorcyzmy" wierzgała (ale bez płaczu) a na samo lanie usnęła i była do końca mszy w wózku, spała. podobno achy i ochy wśrod ludzi w kościele było słychać. sesje fotograficzną robila moja szwagierka wiec jak mi przesle zdjecia to wam tez pokaze. ja nie mam ani jednego. po kosciele spacerek krótki do lokalu, tam wszystko juz cacy, obiad nsmaczny, tort łądnie podany i ciasto (wczesniej zawiozlam z cukierni), dzieci biegały jak to dzieci (artur i 1,5 roczna córeczka chrzestnego - jego znajoma ze żłobka to sie bawili że hoho!). było naprawde milo. karmilam w przebieralni dla kucharek i kindze bardzo tam pasowalo. artur ledwo wytrzymal bez drzemki dio wieczora. o 17 juz mi na kolanach siedzial i "mamo, ja chce do domu..." poza tym bardzo dobrze sie zachowywal w restauracji (poza bieganiem ale nikt nie zwracal na to uwagi), za to w kosciele - masakra! po akcji "przyklejenia do mamay" w domu nie ochlonal i przykleil sie tez w kosciele. musialam go na kolanach miec, chcial na rece jak kinga, razem z nami stal podczas calej ceremonii. ksiadz troche sie patrzyl co on wyprawia, ministrant podsmiewal, mi bylo juz od tego goraco, a maz byl zły. artur nie chcial obok nikogo siedziec, tylko mama. ale byl w miare cicho, tylko mega sie wiercil no i przed sama komunia musialam z nim do wc isc (mamy w kosciele). wiem ze zachowanie bylo spowodowane raczej tym że wszyscy tak nagle przyszli, wyszli, biegali, on sie czul zagubiony i nie mogl tego zrozumiec. potem znormalnial. dostalismy troche kasy, imprezka sie zwrocila calkiem niezle. kinga dostala tez troche ciuszow, pampersow i od chrzestnego slicze aniolki do powieszenia - obrazek. artur tez dostal zabawki i ciuszki, nie zapomniano o nim wiec jest ok. a ja teraz odgruzowuje dom bo pelno tu prezentow, papierow, musze dynie zrobic bo mama mi przywiozla... mimo wszystko męczace takie najazdy. ale teraz wiem ze bede w tym lokalu chyba wszelkie imprezy robic bo i blisko i smacznie i ładnie.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:54   #1642
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam Was.

TŻ zabrał Dominika do teściów, a ja od rana myję okna Tzn. teraz już skończyłam i zabieram się za odkurzanie, bo zaraz pewnie już wrócą.
Poza tym moje dziecię obudziło się dziś o 5tej w pełni wyspane, ale grzecznie leżał w łóżku aż do 8mej bawiąc się, gaworząc, a czasem przysypiając na 15 minut Za to mama niewyspana i już 2 kawy wypiła i chyba zaraz 3 wsyśnie.

Lecę sprzątać dalej.
Dzięki za wszystkie miłe słowa. Z TŻtem już lepiej, ale jakiś niesmak pozostał. Wyżalę się potem w klubie, jak popołudniu Dominik będzie spał, a ja już się odrobię

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:59   #1643
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena skończyła dopiero 3 miesiące (07.października) i mamy jeszcze miesiąc zanim zaczniemy poznawać nowe smaki
przy Filipie jak tylko skończył 4 miesiące podałam jabłuszko, a teraz mi się nie śpieszy jakoś

ja mam tak samo, nie spieszy mi się, mialam szal przy Bartku

Widze ze bardzo duzo schułaś, jak to zrobiłas?? stosujesz jakąs diete?? zazdroszę ci. moja waga w miejscu stoi, a nawet mam 2 kg więcej
Stary 2011-10-17, 11:01   #1644
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tak samo, nie spieszy mi się, mialam szal przy Bartku

Widze ze bardzo duzo schułaś, jak to zrobiłas?? stosujesz jakąs diete?? zazdroszę ci. moja waga w miejscu stoi, a nawet mam 2 kg więcej
pisałam wczoraj, nic nie robię samo leci póki co
ale i tak wyglądam tragicznie

Stary 2011-10-17, 11:04   #1645
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witam niedzielnie
pamietacie mnie jeszcze?

malo mam czasu net, wczoraj dluzej posiedzialam bo robilam zakupy internetowe, ubranka, kosmetyki i inne, jak np patelnie czy kamere internetowa

powoli wymieniam garderobe Dawida, bo wyrasta z ubranek i ostatnio okazalo sie ze body z dlugim rekawem to towar deficytowy (!) o czapeczkach nie wspomne - teraz sie obkupilam i licze ze na jakis czas bede miec spokoj w tym temacie

Dawid nadal nie zaszczepiony kobieta w przychodni odmawia szczepienia ze wzgledu na wyzszy poziom bilirubiny (w ost. badaniu 4,6)
natomist lekarka z poradni patologii noworodka mowi ze nie ma przeciwskazan, skoro slicznie przybiera, jest zdrowy, pozostale wyniki ma wzorcowe, wlacznie z negatywnym wynikiem posiewu moczu

na kolejna konsultacje mamy sie zglosic za 10dni, czas nam ucieka i martwie sie ze nie zostanie wyszczepiony na czas (bo gdzies zaslyszalam ze np szczepionka na rotawirusy najlepiej dziala podana do 14-16tyg zycia)

a Dawid w piatek skonczyl 9 tygodni
5 dni temu wazyl 5100g i mial 65cm dlugosci
zaczyna rozmawiac z nami i z zabawkami musze to nakrecic na pamiatke

co tam jeszcze..

ja jestem na absolutnej diecie beznabialowej, po tym jak u Dawida na twarzy pojawialy sie plackowate, szorstkie zmiany - zakupilam diprobase i na zmiane smarowalam z kremem specjalnym emolium, teraz juz tylko emolium stosuje i skore ma sliczna

a w srode mamy kontrole uszek, bo w lewym ostatnio cos zle wychodzilo, wiec prosze o mocne kciuki

no i zima powoli do nas zaglada
przez okno od kilkunastu dni widze snieg, na szczescie na gorze w oddali, ale dzis rano mielismy -5 stopni
jak ja marze o wiosnie...
za 9 tygodni

Cytat:
hej mamuśki
tęsknię za Wami...
no to wracaj szybciutko i na stałe

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Zdrówka życzę .
dziękuję

Cytat:
Zrobiłam dziś Karlkowi różaną sesje
oto efekty.
co prawda jakosc kiepska ale mi się podoba

Niestety nie mam zadnego programu, a mozna by bylo je fajnie obrobic
piekna sesja !!!!!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No Dziubek jak wyzdrowiejesz to zapraszam. Spuścisz mu łomot Wiesz jak to z facetami, ustalasz zasady dla obu stron, a w rzeczywistości stosuje się tylko ... ja Naiwność

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Bartessa super zdjęcia. dwa ostatnie wymiatają
Może Zanetaa pomoże w obróbce. Ona lubi się tym bawić
mówisz i masz wyzdrowieje i przyjadę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wracajcie szybko do zdrowia!
dziękuję
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:04   #1646
Bartessa
BAN stały

Cytat:
pisałam wczoraj, nic nie robię samo leci póki co
ale i tak wyglądam tragicznie
a.. doczytałam własnie
a czemu tragicznie?

Dziękuje dziewczyny za wszystko komentarze dotyczące zdjęc

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:06
Stary 2011-10-17, 11:06   #1647
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie,

U Nas dzisiaj noc nie lepsza od wczorajszej - mały znowu budził się co 2 h na jedzenie. Ja już nie mam siły. Po całym dniu zajmowania się małym wstaję w nocy co 1,5 h - bo 30 min zchodzi na jedzonko i zmianę pampka...
Jadł jak w zegarku: 22, 24, 2, 4, 6 i koniec spania. Zaraz znów cyc idzie ruch
Dziewczyny mogę coś zrobić żeby na raz jadł więcej i spał dłużej niż 2 h w nocy?
tak - sciagnac mleko do butli, zaciagnac kogos do karmienia, samej zatyczki do uszu i lulu. ps. ja nie zmieniam pampka w nocy chyba ze jest mega bomba lub kupa. bo zasypia mi po spaniu. syn mi jadl tak jak twoje dziecko i nic z tym nie dalo sie zrobic. wygladalam jak zombi. nawet z butki w zlobku jak pil mm to jadl co 2h! byl mega smoczkowy, smoczek nic nie pomagal w wydluzeniu spania...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:07
Stary 2011-10-17, 11:07   #1648
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
a.. doczytałam własnie
a czemu tragicznie?
boczki mam wielkie, uda i tyłek, żadne spodnie sprzed ciąży nie wcisną się na tyłek, chodzę w ciążowych nadal
skóra okropna, wisi, z rozstępami
na serio, wyglądam fatalnie

Stary 2011-10-17, 11:11   #1649
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Druga nocka z łóżeczkiem w roli głównej za nami mała wróciła chyba już do swoich godzin spania bo pobudkę miałyśmy po 3, a później o 6.30 spała w łóżeczku ładnie, nie było płaczów, tylko jakieś tam zawodzenie, bo troszkę czasu upłynęło zanim zasnęła no i znowu leżała w poprzek czy wasze dzieciaczki też tak radykalnie zmieniają pozycję??? Bo moja to chyba jakieś akrobacje musi robić, skoro taki obrót wykonuje chyba w poprzek jej wygodnie
tak, u mnie to samo: budze sie a mi nogi miedzy szczeblami wierzgaja i reka o przewijak wali...

Stary 2011-10-17, 11:11   #1650
Bartessa
BAN stały

Cytat:
boczki mam wielkie, uda i tyłek, żadne spodnie sprzed ciąży nie wcisną się na tyłek, chodzę w ciążowych nadal
skóra okropna, wisi, z rozstępami
na serio, wyglądam fatalnie
ja co do figury zmian nie mam, nadal tak jak bylo. ale brzuch mi tez wisi i mam rozstępy...
wiesz co kup sobie moze jakąs bilizne modelującą, pomaga na brzuch, mi się trochę wciagnął
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości