|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Hej laseczki!
Ja jeszcze ne czytałam co u Was, ale najpierw podzielę się z Wami moimi mega przeżyciami z rana... A więc rano jak zwykle wstaliśmy przed 7 ( noc ciężka, mały budził się 4 razy na jedzenie, a jadł za każdym razem może z 60 ml, a reszta do zlewu ) No i idziemy do dużego pokoju. No i mały na leżaczek a ja poszłam do kuchni pozmywać szybko naczynia. A że został kubek w pokoju to wróciłam się po niego. I za chwilę... Tak krzyknęłam, i aż podskoczyłam. Pod stołem leżał mój ukochany, wysuszony, z zamkniętymi oczami, rozciągnięty w pionie jak nigdy wąż wodny... Wyskoczył w nocy z akwa ! ![]() Oczywiście myślałam, że rzygnę jak go zobaczyłam, miał z 40 cm i był jak zapałka ( a tak to jest jak kciuk ). No i co... Wzięłam szmatę, buch na węża ( oczywiście darłam się przy tym i podskakiwałam jak oparzona ) i na balkon w tej szmatce poszedł, bo nawet nie miałam go gdzie wywalić... Jeszcze mnie szok i obrzydzenie trzyma...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Bartessa piękne zdjęcia Ci wyszły,
a róże kupowałas specjalnie czy dostałaś od kogoś?? ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
jestem zadowolona, nie uczulały, nic się nie działo, kupka ładna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-10-17 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żanetko wszystko w planach - zobaczymy ile zarobi i ile odłoży ![]() Mam nadzieję, że najpóźniej na Boże Narodzenie będziemy razem ![]()
![]() |
#1625 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Wtajemniczenie
|
Marina ! miałaś w domu węża??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Nie wiem co komu odpisać. Natka ja bardzo bym chciała wrócić w góry. Niestety tam też domy drogie, a mój mąż jednak chyba woli tu gdzieś bliżej... W ogóle to czuję się taka odizolowana od rodziny. Teraz jest pretekst, żeby nie jeździć tam - małe dziecko, przedtem była ciąża... Cieszę się, że oni o mnie nie zapomnieli i czasem ktoś jednak przyjedzie w odwiedziny... ![]() ![]() ![]() AgaG miło, że Antoś nie pogardził cycem ![]() Madziulka ja też często wstaję w nocy do małęgo. Same karmienie to nic, u nas gorzej z odbijaniem- jeśli nie odbije porządnie, to do godziny kolejna pobudka... Pocieszam się, że kiedyś w końcu pójdzie do szkoły ![]() A tak w ogóle to weekend beznadziejny miałam... Doła wielkiego... |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
ja stawam głównie na hippa i bobovite. teraz a pozniej sama bede gotowac
![]() ja sie z rozszerzaniem nie spieszyłam, zekalam na przyzwolenie pediatry a i ona mipowiedziała, ze jak zaczne widziec ze Agata ma ochotena cos wiecej niz mleko. Ale tak to nie kazała się śpieszyć twierdząc, ze lepiej wprowadzić później niż wcześniej, ze względu na brzuszek |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |||||
Raczkowanie
|
Ale fajny filmik
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Tobie Nerolko życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Madziulka a jaką temp. masz w sypialni? Bo Ty chyba mieszkasz w bloku nie?? Bo ja też zauwarzyłam, że jak zaczęli u nas grzać w bloku to Dominik się częściej budzi i w dzień więcej pije herbatki. Mimo, że w sypialni mamy dalej 20-21st, bo kaloryfery skręcone na noc i rozszczelnienie w oknach to i tak powietrze stało się takie bardziej suche i mi samej chce się pić jak wstaje w nocy. Ja dzisiaj tez tak średnio wyspana, bo jak Dominik zasnął o 18:30 to pobudki były o 22, 1:30, 5:00(kupa) i 6:30 i już dalej spania nie ma, bo Dominik dłużej niż do 7 teraz nie śpi. Tylko ja nie wiem czy dobrze robie, bo o tych godzinach Dominik się budzi ale nie płacze, tylko tak dopiero po pół godz, jak do niego nie podejdę to krzyknie sobie, no i wtedy daje mu mleczko, ale może on wcale nie jest głodny, skoro nie płacze?? Mleczko zawsze całe wypija ![]() Piekna pogoda dzisiaj, a ja muszę czekać na kuriera o 12 ma przyjechać, a potem od razu pomykam na spacerek. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Oj zapomniałam i ja sie pochwalić: Dominik dzisiaj kończy 3 miesiące
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Zmalowana wcześniej zaczęłaś dawać jabłuszko niż przed ukończeniem 4 mcy. Skoro nic nie dolega Filipowi po tym, to spoko ![]() Mój brat podobno jak skończył miesiąc to mama mu już dawała ![]() Teraz to nie do pomyślenia. Bartessa ciekawa sesja, jakby były niebieskie róże to całkiem bombowo by to wyglądało. Brunetka wystaw neutrala. ![]() Nerola ![]() ![]() Mamad a w górach których mieszkają Twoi rodzice? Marina ![]() Karolinne u nas ciemieniucha też cały czas. Tylko trzeba się przyjrzeć przy jasnym świetle bo w gąszczu czarnych włosków się nie rzuca mocno w oczy. Nie wiem jak już z tym walczyć ![]() Zanetaa pewnie babka zaszkodziła. Lipę masz z jedzeniem ![]() U Sary znowu kaszka na buzi. Pojawia się i znika. I co to? AZS.. smaruję, kąpię w emolium i dooopa. Nie ma buzi niemowlaka. ![]() Aniaa co to za wyjazd że z mężem nie ma żadnego kontaktu? nie może mieć teflonu przy sobie? ciężko.. CO JA NAPISAŁAM -TEFLONU ![]() Jaciee chyba muszę Was odwiedzić i teżetowi łomot sprawić ![]() Ogarnęłam jakkolwiek dom, gotuję ogórkową, Sara śpi. Dzień jak co dzień. Kocham Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
agadus tak.
Ale węże wodne. Żyją tylko w wodzie. To odmiana węzy trzciniaków, ale moje sa dłuzsze i większe. Został mi jeszcze jeden w akwa. Uwielbiam gady! Miałam tez węże zbożowe, ale to jeszcze przed ciążą. One oczywiście nie są jadowite, chociaż moje wezulki karmie wołowym mięsem nabitym na patyk.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziulka właśnie może suche powietrze, psikasz mu nosek? moze porozwieszaj mokre peluchy wokół łóżeczka Moja córa tez sie dziś obudziła w nocy (a nie zdarza jej sie to ostatnio wcale, bo za sucho było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Marina, wąż......
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koło Zakopanego... Tylko/aż 100 km stąd... Brawa za pierwsze dania ze słoiczka, bo widzę, że już kilkoro dzieci posmakowało ![]() Brumek szybko usłyszysz nowe dźwięki, więc radości będzie jeszcze więcej ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-10-17 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
ja jakbym wiedziała że ktos ma takie węże wodne w domu, to bym się w wannie nie wykapała, juz nie mówię o pianie, gdzie dna nie widać, bardzo boje sie węży, i dużych pająków, ale takich naprawdę dużych co maja wielkie doopy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
Brawa dla naszych maluchów za kolejne tygodnie i miesiące (Iza, Dominik... więcej nie pamiętam)
![]() Marina - to musi być Ci przykro z powodu straty węża. ![]() Słoiczki - gromadzę na razie zapasy, co jest na promocji i będziemy próbować. Ale mamy jeszcze trochę czasu, bo my dopiero co 3 miesiące skończyłyśmy ![]() Żaneta - to uczulenie to nie koniecznie musi być od jedzenia. Może jakieś kosmetyki? Albo nowy proszek do prania? To może być nawet od Twoich ubrań - alergia kontaktowa (zarówno proszek jak i uczulenie na materiał np wełna). |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Lena skończyła dopiero 3 miesiące (07.października) i mamy jeszcze miesiąc zanim zaczniemy poznawać nowe smaki
przy Filipie jak tylko skończył 4 miesiące podałam jabłuszko, a teraz mi się nie śpieszy jakoś
#1641 |
Zakorzenienie
|
i po chrzcinach! jak ja sie ciesze ze mielismy w lokalu. rano zwalilo sie towarzystwo bo mielismy wychodzic razem od nas i powiem wam że moje m3 to za male na 16 osób jednak jest. standing party by nie dało zrobić. takie zamieszanie ze artur zaraz zrobił sie przylepa, kinga ryczała przy ubieraniu, mama mi pomogła bo okazało sie ze od czasu mio\erzenia ubranka do chrztu troche jej sie tu i owdzie przytyło i ledwo wchodziła, butków już nie dało rady wcisnąć. pogoda piękna, poszliśmy pieszo z wózkiem, bo blisko mamy. msza ok. kinga grzeczna, pół mszy oglądała, na "egzorcyzmy" wierzgała (ale bez płaczu) a na samo lanie usnęła i była do końca mszy w wózku, spała. podobno achy i ochy wśrod ludzi w kościele było słychać. sesje fotograficzną robila moja szwagierka wiec jak mi przesle zdjecia to wam tez pokaze. ja nie mam ani jednego. po kosciele spacerek krótki do lokalu, tam wszystko juz cacy, obiad nsmaczny, tort łądnie podany i ciasto (wczesniej zawiozlam z cukierni), dzieci biegały jak to dzieci (artur i 1,5 roczna córeczka chrzestnego - jego znajoma ze żłobka to sie bawili że hoho!). było naprawde milo. karmilam w przebieralni dla kucharek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was.
TŻ zabrał Dominika do teściów, a ja od rana myję okna ![]() Poza tym moje dziecię obudziło się dziś o 5tej w pełni wyspane, ale grzecznie leżał w łóżku aż do 8mej bawiąc się, gaworząc, a czasem przysypiając na 15 minut ![]() Lecę sprzątać dalej. Dzięki za wszystkie miłe słowa. Z TŻtem już lepiej, ale jakiś niesmak pozostał. Wyżalę się potem w klubie, jak popołudniu Dominik będzie spał, a ja już się odrobię ![]()
#1643 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja mam tak samo, nie spieszy mi się, mialam szal przy Bartku ![]() Widze ze bardzo duzo schułaś, jak to zrobiłas?? stosujesz jakąs diete?? zazdroszę ci. moja waga w miejscu stoi, a nawet mam 2 kg więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak wyglądam tragicznie ![]()
![]() |
#1645 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to wracaj szybciutko i na stałe ![]() dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a czemu tragicznie? Dziękuje dziewczyny za wszystko komentarze dotyczące zdjęc ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-10-17 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-17 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
boczki mam wielkie, uda i tyłek, żadne spodnie sprzed ciąży nie wcisną się na tyłek, chodzę w ciążowych nadal
skóra okropna, wisi, z rozstępami na serio, wyglądam fatalnie
#1649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
BAN stały
|
Cytat:
wiesz co kup sobie moze jakąs bilizne modelującą, pomaga na brzuch, mi się trochę wciagnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.