|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
I co do mikrofali jeszcze - nic w tym złego
Przecież to tylko fale o odpowiedniej długości podgrzewające cząsteczki wody. Ja co prawda nie mam w domu, nie jestem zwolenniczką, bo tylko papki dobrze w tym odgrzać można (w pracy mamy, dobre są też grzanki z serem z mikrofali ).
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Kochane
![]() Dziękujemy z Oliwcią za życzenia półroczkowe Mała dostała (a raczej zamówiłam Jej i dopiero ma przyjść) od Dziadków hulę kulę ![]() Dużo zdrówka i szczęścia dla wszystkich dzisiejszych Solenizantów - Bartusia, Kubusia i Stasia Eluśka87 mogę na tiramisu się zalapać ? uwielbiam![]() Monicca1989 brawa za wizytę i umiejętności Filipka ![]() Anika_s staram się codziennie dać Małej owoc. Albo słoiczek, albo owoc podany w kidsme. Pani, pytałaś o krem Tak jak wychodziy to też tym Oliatumem smaruje. Tzn jak jest mocno zimno, albo wietrznie to pharmaceris na każdą pogodę będę smarować. Oczywiście nie zawsze pamiętam o tym by posmarować![]() My mamy takie puzzle jak w załączniku. Kasia, Oliwia też jest bezzębna, więc spoko Nie tylko Miluś będzie miał piękny i czarujący uśmiech![]() Nestelle, na Twój wczorajszy dzień to tylko - Nati, brawa dla Matiego Za wstawanie oczywiście, kurcze Skubaniec Mały z Niego
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny chłopak Fryzurki nasi Synkowie mają podobne Co do oczka - nie wiem...
|
|
#1684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o teściowych wrzuciłam na fb coś
|
|||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Pudzian kochany zajefajne ![]() ![]() Monika, ale ja wciąż nie wierzę w te słoiki (napisy na nich, wskazania do wieku...). Banan od 4 mż, a niby polecają (chyba) w 9 mż. się zawsze zastanawiam czy marketingowcy dbają o moje dziecko (ale jadł już i śliwkę, i banana bo - wedle literatury to powinien znać, li i jedynie, jabłko którego nie cierpi i jagody których nie znosi...)
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-27 o 22:57 Powód: ort. |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za dobre slowi, a ja osttanio Torresa i Rocha tez nie widzialam, prosze o foto;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-09-27 o 22:39 |
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Córeczce od pracownika TŻ leciało oczko i nic z tym nie robili, a teraz ubolewają, bo Małej co raz bardziej odbiega i szukają pomocy.---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() I powiedz, że nie było tańszych, ale droższych owszem wiele
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1688 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja mama kiedyś uczyła Jakuba "Aniele Boży..." ale tylko kawałeczek bo za mały był i kiedyś tż mówi do mnie: powiem Ci coś, ale nie mów mamie.. powiedziałem Jakubowi jak to dalej jest ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mój brat miał dwie operacje zezowe...). o swojego też mam zamiar zapytać ![]() ![]() ![]() ![]() Mój synio dziś dostał pierwszy raz kaszkę (mleczna jaglana bezglutenowa z Holle). Kolejny strzał kulą w płot (a ja takie dylematy miałam... ![]() Wasze dzieci od razu lubiły???????
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub je od 10 dni ryżową bezmleczną Holle, od początku robioną na mm i z owocami, wychodzi mi tej kaszy jakoś tyle co obiadku z dużego słoika, nie dojadł tylko raz jak dałam startą gruszkę, pod koniec trafił na jakieś grudki/niteczki i tak go telepnęło że zostawił odrobinę..
|
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Wstawać spiochy ![]() Hmmm co by tu dzisiaj ugotowac
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakrztuszenia to watpie, ze chleb gorszy, raz testowalam, mlody ssal i koncowka byla tak samo mokra i rozemlana jak chrupka (ocena subjektywna :p ) ale tez i nic nie polknal, wiec ocena niewystarczajaca ![]() Jedyne na co trzeba tez uwazac to skorka chleba - jezeli juz dajemy to wybierajmy te jasne, nieprzypieczone ze wzgledu na zawartosc akrylamidu. A tak w ogole to dzien dobry My juz od 5 na nogach, ale troche dospalismy jeszcze ![]() Dzisiaj jedziemy do ikei kupic krzeselko plus fure innych zupelnie niepotrzebnych rzeczy ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
No nie smakuje mu i juz! ![]() A probowalas dodac do niej troszke owocow, ktore lubi? albo sprobowac jeszcze bezmlecznej, na wodzie
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
zwłaszcza ten plus cieszy ![]() Cytat:
![]() bezmleczną mam glutenową (orkiszową). na razie dość zakupów niech wykaże choć ciut spożywczo-kulinarnego entuzjazmu, to mu kupię co będzie chciał
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj miałam pracowity dzień, posprzątałam cały dom, wymyłam łazienkę i wc, zrobiłam obiad z dwóch dań, upiekłam ciacho, pomalowałam paznokcie, a to wszystko z moim synkiem. No a teraz kosmici przylatujcie i zabierajcie mi moje grzeczne dziecko ![]() Cytat:
A mój umie dawać cześć. Od malutkiego mój tata ciągle robił z nim cześć i teraz jak mu się podaje rękę i mówi cześć to on podaje swoją. W sumie ja tak bardziej w żartach, bo nie wiem czy to możliwe, że robi to świadomie ![]() Cytat:
Nie przejmuj się, może potrzebuje więcej czasu, żeby polubić. Jako, że jesteście moją skarbnicą wiedzy mam do Was dwa pytania: ![]() 1. Czy nadal wypadają Wam włosy? Ja już się boję czesać i myć głowę, wypadają mi garściami, minie to kiedyś? 2. Mój syn dostaje trochę warzywek na spróbowanie (nie codziennie) i nie wiem ile mogę mu dawać, bo daję mu prawie cały mały słoiczek, on je jak szalony i nieważne co tam jest, a jak się skończy to jest ryk o jeszcze. Ja nie mam pojęcia ile tego dawać? A i się chwalimy, że klucha pięknie wcina stopy (jednak brzuch mu tak bardzo nie przeszkadza ) i pełza
|
||
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ - po pierwsze zazdroszcze zrobienia ogromu rzeczy z dzieckiem. Ja bym t tz tyle nie zrobila a co dopiero sama.
Wlosy wypadaja... masakra... wszedzie sa... Jak lubi sloiczki to nie zaluj mu. ____________ U nas od kilku dni histeria za histeria. Jestem wykonczona. Tz na 2 zmiane, mamy nie ma wiec najgorsze godziny jestem sama. Ale nawet teraz juz sie wscieka. Wczoraj zanim wyszlismy na spacer byla histeria na caly blok, ide zrobic mleko, nie ma mnie 2 minuty a wrzask jakby ze skory obdzierali, lzy leca ciurkiem. Nawet na chwile zostawic nie mozna... Posadzenie w bujaczku i robienie czegos tez wywoluje histerie. Eh, Jakub robi wszystko zeby byc jedynakiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Pani - czekam na relacje z kolejnej kaszkowej proby. Ja dawalam z pol sloiczka owocow. Powodzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1696 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej!
co za noc, kosmici są i u nas pobudka o północy i o 5 rano ;/ tak biedactwo mi płakusia cały dzień i w nocy też.. o dziwo jak posmaruje dziąsełka to przestaje i powoli zasypia więc chyba idą zęby.. w nocy nawet stan podgorączkowy nosiliśmy z mężem na zmianę chyba z godzinę.. później jej trochę przeszło bo przez przypadek chwyciła magnes z lodówki i jak nim rzuciłam żeby go przyczepić to zaśmiewała się jak na filmiku z papierem.. aż się cała opluła (Klementyna- czytałam właśnie że u Was magnes to też hit) a propos- teściowa zrobiła nam mini prezent i przesłała magnesy na lodówkę zrobione ze zdjęć Ewci Cytat:
Cytat:
moja na początku chętnie jadła, później nie bardzo, a przedwczoraj zrobiłam całą miseczkę, wciągnęła że hej i jeszcze płakała jak się skończyła.. może kolejnym razem będzie lepiej u nas pierożki z kapustą i grzybami z barszczem czerwonym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jem już tabletki bo nie kp ale czy to coś da.. no i brawo za nowe zdolności
|
||||
|
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ja tak na szybko ... Zyjemy. Dzis Milus spal od 20.30 do 3.30
to nic ze potem mial 1,5 rozmow no ale udalo sie uspic ponownie i spalismy do 8-45 Jestem w "polowie" pakowania .... Zaraz mi siostra przywiezie kolezanke z dziecmi, obe pojda na dwor sie bawic z Olafem ( synem wlascicielki ) a koleazanka bd "pilnowala" Milusia a ja w tym czasie dokoncze pakowac "biurko" i sypialnie wraz z kuchnia i zostanie TYLKO wysorzatanie calego mieszkania Pozdrawiam i zycze Wam Laseczki Milego Weekendu ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Aaaa i qrwa dalej nie mam @....!!! Czy to mozliwe by sie zatrzymala - o tak sama z siebie - bo w ciazy na Bank nie jestem :-/ Eh dobrze ze lece do PL to se porobiem badania, wszystkie i d gitesik No lece choc jakas marna zupine z resztek |
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia - z tym okresem to chyba możliwe, w zeszłym miesiącu spoznił mi się 2tygodnie, a teraz tez juz drugi tydzien czekam i cisza.
|
|
|
|
#1701 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
![]() No właśnie ja czuję różnicę. Cytat:
Cytat:
![]() Pani, jak podawałaś żelazo, jak Torres był tylko cycowy? Cytat:
Ostatnio też wyszłam z Ikei z torbą przydasiów ![]() Cytat:
|
|
#1702 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
za umiętności Filipa. Moja też lubi ten żel na dziąsełka ![]() Cytat:
Ja bym poszła do okulisty na kontrolę. Co Ci szkodzi, przynajmniej będziesz spokojniejsza ![]() Świetne puzzle i śliczna córunia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do 1 mi też strasznie włosy lecą. Boję się czesać bo szczotka pełna włosów. Nie wiem już co robić bo po całym domu walają się moje długie kłaki Mam nadzieję, że w końcu przestaną wypadać i nie będę musiała ich ściąć. za nowe umiejętności synkaCytat:
ale dobrze, że potem wrócił jej humor![]() U mnie dziś leczo ![]() Cytat:
Nie było mnie trochę bo mała mi się troszkę pochorowała. Byłyśmy u lekarza, dostała syropki i jest lepiej Został jej tylko straszny katarek, ale tutaj pomagają te kropelki nasivin(dziękuję za polecenie Miłego dnia Wam życzę
Anastazja ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-28 o 13:14 |
|||||||
|
|
|
#1703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie jest moje zdanie ![]() ![]() może już lęk separacyjny?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wierzę do końca w pigułkową suplementację. gdyby działało, mój chłop miałby włosy do pasa.... mój chłop też. rozpoznaje w 100% przypadków ![]() Tak Kochana- on już długo pije to żelastwo (warzywka je od lipca). Chyba od początku maja i to wtedy było "profilaktycznie".
|
|
|
#1704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i tak wszędzie ich pełno.Wydaje mi się, że hormony. Z tego co wiem, żadne suplementy nie pomagają. W akcie desperacji sporo o tym czytałam ![]() Cytat:
Mój je w kaszce, ale czasem zje całą, czasem pół zostawi, a chciałabym, żeby całą dawkę zjadał.
|
|
#1705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam prawie do wysokości tali, a chciałabym jeszcze z 15 cm zapuścić dla męża![]() Dlatego nawet nie chcę myśleć o ścinaniu.
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzielam antillop za jakis czas dopiero bedziemy korzystac, na razie jak chce cos mlodemu dac na sprobowanie to na kolanach Moje wlosy tez sa wszedzie... Ale tak jakby wypada ich juz mniej, co nie znaczy, ze jest dobrze wrrrr...---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Cztery miesiace po porodzie dostalam pierwszy, i kolejny powinien byc 2 tygodnie temu, a jest cisza na razie.. Ale ja tam nie bede wywolywac wilka z lasu, niech sie nie pokazuje najlepiej w ogole
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę Wam napisać coś śmiesznego
Zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży, w pracy zostałam przeniesiona do innego działu, który był w trakcie tworzenia. Gdy dowiedziałam się o ciąży, zrezygnowałam z tej zamiany, więc wzięli moją koleżankę z teamu. Tydzień potem ona powiedziała, że też jest w ciąży i też nie została przeniesiona, a zamiast niej inna koleżanka. Właśnie dowiedziałam się, że ta trzecia tydzień temu urodziła córeczkę A śmiałam się już wcześniej, że która przechodzi, to zachodzi
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Helol,helol
my juz po imprezie -wesele . Dojazd zabral nam 2 godzinki . W kosciele na 14 , srednio - polowe ok , reszte spedzilam na bieganiu do auta -karmienie kupa..... albo zapewnianiu moich starszakow ze "zaraz bedzie koniec" -strasznie im sie nudzilo w kosciele-mi tez .potem ponad godzina dojazdu na sale .....Wesele fajne ,Roszek wytrzymal do 23 ,w miedzy czasie 25 min.przespal sie , przysiegam -caly czas happy i "brawo -brawo" robil . To juz norma ze kazdy mowi nam ze niesamowity jest -taki pogodny . Starszaki i inne dzieci mialy zorganizowane zabawy przez klauna i pirata , do tego pokoj zabaw pelen zabawek -wiec zadowolone. Jedynie to ze tz byl swiadkiem i tylko 2 razy tanczylam a tak to nie mogl mi pomoc przy dzieciach bo mial obowiazki wobec pary mlodej . Czyli jakbym byla na weselu sama z dziecmi . Ale ok.Wrocilismy o 1.15 do domu .Szybka kapiel ,Roszkowi jednak tylko przebralam bodziaka i pieluszke -bez kapieli -pierwszy raz Caly dzien spedzilam na bardzo wysokich szpilach - mam teraz zakwasy posladkow ![]() rozmasowalam je na basenie ide nadrabiac
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Juuuupi prawie koniec - zostalo tyko kilka pudel ktore juz sie nie zmiescily i posciel w ktorej spimy i to co mam na kuchence i juz gotowa jestem haha.
Ide z mlekiem do Milusia bo dzielnie o 12 towrzyszyl i ani minuty nie poslal. Moze usnie na chwile to cos nadrobiem - nadal jestem na 55 stronie haha |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

Przecież to tylko fale o odpowiedniej długości podgrzewające cząsteczki wody. Ja co prawda nie mam w domu, nie jestem zwolenniczką, bo tylko papki dobrze w tym odgrzać można
).

Tak jak wychodziy to też tym Oliatumem smaruje. Tzn jak jest mocno zimno, albo wietrznie to pharmaceris na każdą pogodę będę smarować. Oczywiście nie zawsze pamiętam o tym by posmarować

(ale jadł już i śliwkę, i banana

). Podkładam kocyk ale czasami nie mam jak zejść z dzieckiem na ręku, torbą, zabawkami i jeszcze kocykiem do okrycia plus kocem pod głowę itd. Do siedzącej pozycji Tomek jeszcze za mały. 

.potem ponad godzina dojazdu na sale .....