|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Witam!
Chętnie się bym do Was dołączyła z walką z moimi zwałami tłuszczu tu i ówdzie Wiosna się zbliża wielkimi krokami a ja nawet nie stoję w miejscu (a raczej moja waga ) a coraz bardziej się zaokrąglam Zaczęłam od początku roku (jak zwykle) z wagą 64 kg. Obudziłam się pod koniec roku gdy musiałam kupić sobie 2 pary nowych spodni bo ze swoich już kompletnie ' wyrosłam' albo musiałam zapinać je na kompletnym wdechu i ze strachem w oczach czy nic mi nie pójdzie w szwach... ![]() Tak więc... Czy zechciałybyście mnie przyjąć w swe skromne progi? ![]()
|
|
#1682 |
|
Konto usunięte
|
Jasne, zapraszamy
Opowiedz coś o Twoim planie na odchudzanie jak i ile zamierzasz zrzucić? Do kiedy dajesz sobie czas na osiągnięcie celu? Skoro zaczęłaś "jak zwykle" od początku roku to znaczy, że to nie pierwsze odchudzanie?
|
|
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44437927]Mieszkanie w kamienicy na 4-5 piętrze szkoda, że ma tylko 2 pokoje, ale na piętrze można wydzielić jeszcze jeden, tylko wtedy sypialnia byłaby przechodnia... Metrów 82 ![]() Jest salon, otwarta kuchnia z możliwością zrobienia aneksu jadalnego (oryginalnie jest tam coś a'la gabinet z książkami i komputerem), łazienka (tylko, że mała - bez wanny - ale można przerobić chyba), na górze sypialnia i garderoba (i tam można wstawić pralkę ), przedpokój z dużą 3 metrową szafą, więc nawet w niej możnaby zamknąć pralkę do tego balkon, przynależna piwnica no i garaż. Oprócz tego niskie opłaty (wszystko 400 zł m-cznie, bez internetu i tv, ale to jest ok. 100 / m-c). W tygodniu chyba pójdziemy popytać jakby wyglądał kredyt... Mam tylko nadzieję, że damy radę finansowo... I może coś się uda wynegocjować... ![]() Tu są zdjęcia http://otodom.pl/mieszkanie-glogow-8...d22665045.html[/QUOTE] śliczne to mieszkanie i rozumiem że już umeblowane, tak? to cena rewelacyjna Cytat:
![]() u mnie śniadanie kiepskie - naleśnik z nutellą ale co zrobić zostały się dwa to trzeba było je zjeść ![]() znowu zaczyna wiać i znowu jakis huragan zapowiadają mam dziś lenia a tu na zakupy trzeba jechać
|
|
|
#1684 |
|
Konto usunięte
|
W cenie jest wyposażenie kuchni, łazienki, szafa w przedpokoju i wyposażenie garderoby, podejrzewam, że regał na książki też zostanie... Resztę musimy umeblować sami. Ale nam 2 dużo nie potrzeba na początek - kawałek stołu, jakaś kanapa, kilka krzeseł i materac do spania
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz coś o sobie jaki masz wzrost, jaką wagę chciałabyś osiągnąć? ![]() i były pyszne! muszę to któregoś dnia powtórzyć chciałabym już dziś, ale nie chcę żeby mi się przejadło ![]() kurcze mało wody? jak ja codziennie piję takich herbat łącznie z 5?:P i do tego wody niegazowanej 1,5litra dziennie ![]() a zanim się zaczęłam odchudzać, to wody nie lubiłam, więc przez cały dzień wypiłam może 1 herbatę przez cały dzień (pół do śniadania, reszte się wylewało bo zimna, i pół do kolacji, i też reszte wylewałam ) a teraz piję tyyyyle, że aż w szoku jestem :P ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44438745]W cenie jest wyposażenie kuchni, łazienki, szafa w przedpokoju i wyposażenie garderoby, podejrzewam, że regał na książki też zostanie... Resztę musimy umeblować sami. Ale nam 2 dużo nie potrzeba na początek - kawałek stołu, jakaś kanapa, kilka krzeseł i materac do spania [/QUOTE]ale fajnie tak sobie meblować mieszkanie i wybierać dodatki spać na pudłach przez pierwszy miesiąc też bym tak chciała
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44438745]W cenie jest wyposażenie kuchni, łazienki, szafa w przedpokoju i wyposażenie garderoby, podejrzewam, że regał na książki też zostanie... Resztę musimy umeblować sami. Ale nam 2 dużo nie potrzeba na początek - kawałek stołu, jakaś kanapa, kilka krzeseł i materac do spania [/QUOTE]to faktycznie-cena super ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Babeczki ja piję i zielona i czerwoną, chociaż za czerwoną nie przepadam thewinnie witamy kolejna tuczona przez TŻ![]() my też miałyśmy ten problem teraz jak nad tym myślę, to mój nie dość, że przestał to jeszcze opieprza swoich rodziców jak ji wciskają jedzenie wczoraj mu kazałam po 20:30 chodzić za mną gdyby widział, że skręcam do kuchniEdytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-05 o 12:25 |
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thewinnie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44438745]W cenie jest wyposażenie kuchni, łazienki, szafa w przedpokoju i wyposażenie garderoby, podejrzewam, że regał na książki też zostanie... Resztę musimy umeblować sami. Ale nam 2 dużo nie potrzeba na początek - kawałek stołu, jakaś kanapa, kilka krzeseł i materac do spania [/QUOTE]no to też fajnie bo te teoretycznie najdroższe rzeczy już będą ![]() Cytat:
![]() meblowanie jest fajne z pozoru bo tak naprawdę jak przyjdzie do wybierania i kupowania to wtedy się zaczyna wybór ogromny a tu się trzeba zdecydować ja jedno i to trzeba zrobic to tak żeby zaraz się nie znudziło a jak się podliczy ile to wszystko kosztuje to też można sobie usiąść z wrażenia ![]() mnie meblowanie/wykańczanie przeraża
|
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama pije tez czerwona ale niewiem czy ma jakiegos kopa od tego ![]() Cytat:
Wszystkie chetnie Cie tutaj przyjmiemy. Pisz jak najczesciej to wtedy odchudzanie stanie sie korzystnym nalogiem Mam nadzieje ze wytrwasz w swoim postanowieniu.
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale było fajnie, ciągle coś się działo
|
|
#1690 |
|
Przyczajenie
|
Gryzelda88 fakt... Zaczynam po raz setny... Nigdy mi nie starcza motywacji aby schudnąć a teraz mimo tego, że mam faceta (który oczywiście nie jest szczęśliwy z mojej decyzji bo z tego co zauważyłam kocha moje boczki
Wiek: 22 za 2mc :P Wzrost:167cm Waga: 64,4 kg Cel: optymalnie 54kg (choć zobaczymy jak będzie się wtedy moje ciało zachowywać - 3 lata temu jak ważyłam 55kg podobałam się sobie ale jeszcze ciut ciut do szczęścia brakowało - choć myślę, że wtedy to była bardziej kwestia wyćwiczenia i popularnego zwrotu "bycia fit" niż samego zrzucenia wagi) Do kiedy? : nic na szybko ale przed przeprowadzką do rodzinnego miasta mojej miłości Czyli ok. sierpnia - września (czyt. zdrowe zrzucenie wagi) Jaki plan : MŻ w całkowitości wystarczy w moim wypadku biorąc pod uwagę to, że dogadzałam sobie ostatnimi czasy zbyt dużo... + ćwiczenia w miarę możliwości czasowych (można powiedzieć że teraz żyję pomiędzy 2 domami a pracą więc czas jest mocno ograniczony) Gryzelda88 mieszkanko przepiękne choć ta cena mnie przeraża... Przy rozglądaniu się za mieszkaniem w Płocku za podobny metraż chcą 200tys +/-. Ale jestem świadoma, że cena też dużo zależy od regionu kraju. Trzymam kciuki za rozmowę ws. kredytu bo niedługo i mnie to czeka ![]() babeczki i BuryKocieZPiwnicy dziękuję za ciepłe powitanie
Edytowane przez thewinnie Czas edycji: 2014-01-05 o 12:30 |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i fakt czas przyjemny i intensywny pod warunkiem że się wie czego chce i ma się nieograniczone fundusze
|
|
|
#1692 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też przeraża cena... Ale w sumie to się nie dziwię - nowa kamienica oddana do użytku w 2012 r., do tego 2 poziomy i prestiżowa dzielnica - Stare Miasto. U nas za 230 000-250 000 chodzą mieszkania deweloperskie a to jakby nie patrzeć wymaga nakładów. No a tu już mamy wszystko poza meblami i sprzętem typu pralka, tv (chociaż może to weźmiemy od teściowej - ona nie używa automatu, pierze we Frani)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy chciał co innego, każdemu się podobały inne kolory i każdy widział to trochę inaczej było sporo spięć przez wybieranie ale dobrze to wspominam ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
MŻ jest najlepszym wyborem, a nie kombinowaniem z jakąś konkretną dietą której i tak nikt nie dotrwa do końca, tylko coś modyfikuje ![]() powodzenia
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
im wybór większy tym gorzej się zdecydować
![]() jak teściowa usłyszała, że będą ściany kremowo, czerwono, brązowe to chwyciła się za głowę i tydzień za nami chodziła, żebyśmy tak nie robili, a teraz się wszyscy zachwycają i mamy najładniejszy pokój w całym domu
|
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że mogę tu z Wami być.
Nie jestem zadowolona z wczorajszego dnia. Dziś muszę wszyyyyyyyystko poprawić. KONIECZNIE! Wczoraj byłam na urodzinach. Trochę za dużo pofolgowałam. Drinki, chipsy... KOSMOS! Właśnie oglądałam odcinki EWOlucji na tvn online. Jest tam babka - Anna, która może być chora od niezdrowego żarcia, fastfoodów. Wystraszyłam się. Przynajmniej 1-2 razy w tygodniu jem małego haburgera. Jak mi wstyd, że się tak zapuściłam :C Ostatnio oglądałam zdjęcia z sylwestra. Chciało mi się płakać. Uwieżcie, to nie było nic miłego. Mam w sobie na tyle siły, że do czerwca chcę osiągnąć cel - 20 kilo. Mam ndzieję, że mi się to uda. Będę tu pisać i zaglądać jak najczęściej się da!
|
|
|
|
#1696 | |
|
Przyczajenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44439338]Mnie też przeraża cena... Ale w sumie to się nie dziwię - nowa kamienica oddana do użytku w 2012 r., do tego 2 poziomy i prestiżowa dzielnica - Stare Miasto. U nas za 230 000-250 000 chodzą mieszkania deweloperskie a to jakby nie patrzeć wymaga nakładów. No a tu już mamy wszystko poza meblami i sprzętem typu pralka, tv (chociaż może to weźmiemy od teściowej - ona nie używa automatu, pierze we Frani)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] W takim razie cena nie jest najgorsza Tym bardziej za taki metraż Kochana skąd masz aplikację mobilną Wizaz Forum? Szukałam w Google Sklep i nic... :/ Cytat:
![]() Fakt... Po tygodniu dukana na serki wiejskie nie mogłam patrzeć przez rok... :P Więc po co się męczyć? Cieszę się tylko, że znalazłam już sposób na nocne... tak tak... na nocne podjadanie... Kubek barszczu czerwonego knorr i sprawa załatwiona (wiem... instanty nie są najzdrowsze ale lepsze to niż 4 kanapki :P ) black_dress powodzenia... przy wyższej wadze łatwiej się zrzuca kilogramy więc na pewno Ci się uda Trzymam kciuki. A i zgadzam się z Tobą co do zdjęć... Oglądanie niektórych może być bardzo nieprzyjemne a nawet bolesne. :/
Edytowane przez thewinnie Czas edycji: 2014-01-05 o 13:02 |
|
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() baaardzo nieładniechciało Ci się płakać bo chciałabyś tak jak na zdjęciach czy właśnie nie wyglądać? tzn zdjęcia z sylwestra z tego roku czy z przeszłości? ![]() musisz sobie zrobić mocne postanowienie, że od TERAZ nie jesz....od TERAZ robisz... i najlepiej nam napisz co i jak, żeby było oficjalnie ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
witam w klubie![]() jesz przez sen, czy świadomie ? ja się opycham zanim zdąże pomyśleć a potem jestem wściekła jak diablija się powstrzymuję żuciem gum miętowych
|
||
|
|
|
#1698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubie strasznie takie kombinacje, które na pierwszy rzut oka są ryzykowne i większość ludzi boi się tak zrobić, bo później często wychodzi prześlicznie![]() Cytat:
wszystkie się tu batujemy za grzechy i chwalimy za wytrwałość mi np baaardzo pomaga to forum ![]() Cytat:
ja wpisałam w sklepie google w telefonie 'wizaz' i poakzało się pierwsze :P
|
|
#1699 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak samo znalazłam apkę mobilną
![]() Pominęłam 2ś, zjadłam właśnie fasolkę po bretońsku, owoce zjem później do jogurtu naturalnego jak na razie trzymam się planu i 0 podjadania. Oby tak się utrzymało do wieczora!Chyba powypisuję kilka zaproszeń, bo od następnego tygodnia trzeba zacząć rozwozić ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj cel jest jak najbardziej realny, tylko musisz sie bardzo pilnowac. Moja mama wazyla tyle co Ty na poczatku grudnia i odchudza sie razem ze mna. W sumie to jadla dokladnie to co ja (poza swietami), a schudla juz 6 kg Zycze powodzenia
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44440081]Ja tak samo znalazłam apkę mobilną
![]() Pominęłam 2ś, zjadłam właśnie fasolkę po bretońsku, owoce zjem później do jogurtu naturalnego jak na razie trzymam się planu i 0 podjadania. Oby tak się utrzymało do wieczora!Chyba powypisuję kilka zaproszeń, bo od następnego tygodnia trzeba zacząć rozwozić ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kobieto wiesz jak mnie przerażasz z tymi newsami ślubnymi Ty już zaproszenie będziesz rozwozić a ja jeszcze ich nie zamówiłam |
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co Ty się opierdzielasz
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdążysz
|
|
#1705 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Znacie może jakieś sprawdzone sposoby na nawilżenie włosów? Właśnie siedzę z naftą kosmetyczną + odżywka ale znając życie moje siano pozostanie sianem na mym łbie
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
co do siana to ja też mam problem taki, jak wysuszę włosy to wyglądam jak szczotka, tylko prostownica im pomaga, a to wiadomo nie zdrowe dla włosów.. ja nakładam przy każdym myciu maskę na jakieś pół godziny a potem jedwab |
||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
ja na wysuszone wlosy polecam maske do wlosow ziaja maslo kakaowe
Ladnie pachnie i sa fajne efekty. Slyszalam tez ze plukanie wlosow w wodzie z siemienia lnianego pomaga je odzywic i pozniej tak sie nie wysuszaja. Ale nie probowalam Jedwab dobry ale tylko na poczatku... pozniej wlosy sa jeszcze bardziej wysuszone :/W koncu na obiad gotuje zupe krem z 5 marchewek, 2 malych pomidorow i pol papryki. Wkropilam tez troche soku z cytryny i wrzucilam do garnka ponacinany korzen imbiru. Ciekawe co wyjdzie plus oczywiscie przyprawy. Do tego gotuje jajko, zeby wkroic zeby cos bialla bylo
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy dziś podobny obiad, użyłam tych samych warzyw tylko w odwrotnej kolejność-diw papryki, trzy pomidory i jedna marchewka, ugotowałam z miksowałam +duuużo przypraw, zielona pietruszka i płatki owsiane a dla TŻ ser żółty-pycha była
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzeba będzie się zaopatrzyć w nowy Maskę wypróbuję jak tylko się skończy moja odżywka... Muszę przestać kupować kosmetyki bo później tylko stoją i czekają na swoją kolej a na sam koniec kończy się data ważności... :/ A co do jedwabiu to właśnie obiło mi się o uszy, że zawiera alkohol... Poza tym strasznie po nim przetłuszczają mi się włosy mimo małej ilości naniesionej na głowę. Odstawiłam go jakiś czas temu---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Yeeee.... Udalo sie! Do tej pory mialam zainstalowane tylko KWC ale teraz.... Bojcie sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny teściowa mnie namawia na dietę jaglaną oczyszczającą... słyszałyście coś?
przez 14 dni je się tylko kaszę jaglaną podobno jest to zdrowa dieta, która bardzo oczyszcza organizm, obliczyłam sobie, że mogłabym zjeść około 4-5 szklanek na dzień, żeby było poniżej 1200kcal...pytanie tylko czy wytrzymam tak długo o samej kaszyczytałam teraz na forum i dziewczyny bardzo chwaliły tą dietę, że były spadki na wadze, w obwodach i zastrzyk energii chyba się zdecyduję najwyżej zrobię kilkudniową szkoda, że byliśmy wczoraj z TŻ na zakupach i kupiliśmy dużo warzyw, serków i jogurtów, zacznę ta dietę jak się skończą zapasy, żeby się nie zepsuły, za jakiś tydzień, półtora...jest jakaś chętna? ![]() TŻ pojechał po mój orbitrek, będzie za jakieś trzy godziny, a wiecie czym się kończy mpje siedzenie przy kompie samej jak go nie ma? w szafce ciastka, czekolada, mlekołaki, w lodówce trzy desery..ojjjj...muszę się złapać hula-hopa Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-05 o 16:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Wiosna się zbliża wielkimi krokami a ja nawet nie stoję w miejscu (a raczej moja waga

Opowiedz coś o Twoim planie na odchudzanie
jak i ile zamierzasz zrzucić? Do kiedy dajesz sobie czas na osiągnięcie celu? Skoro zaczęłaś "jak zwykle" od początku roku to znaczy, że to nie pierwsze odchudzanie?

to cena rewelacyjna 

Trzeba będzie się zaopatrzyć w nowy