![]() |
#1711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cześć dziewczyny. Moria u mnie to samo, nie mogę wstać rano, wczoraj usnełam o 20 przy tv, po 1 h drzemce jeszcze godzinkę wytrzymałam, a dzis o 6 czyłam się jakbym calą noc balowała, i jeszcze jazda samochodem do tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja już po badaniach 47złoty zostawiłam, a jutro wizyta u gina. Zmarzłam trochę z samego rana, ale dziś czuję się lepiej, katar jest,kaszel również ale gardło jak na razie jakoś bardzo nie dokucza, no i nie jestem zmęczona tak bardzo jak wczoraj. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Kurcze, dalej te przeziębienia Was nie opuściły, a wręcz przeciwnie ![]() ![]() U mnie wczoraj byli rodzice mojego Tż, obgadać naszą przyszłość z moimi rodzicami. Troche się bałam ale wizyta minęłam bardzo miło i sympatycznie ![]() ![]() ![]() Asionek ja nie mam ułożonego życia... Ciąży nie planowaliśmy, ja nawet nie myslalam o dziecku, chciałam iść na magisterskie, iść do pracy, zarobić trochę i dopiero mysleć o ślubie a pózniej o dziecko. Ale stało się jak się stało, trudno. więc wymyśliliśmy z rodzicami i moim Tżem,że w grudniu weźmiemy cywilny (żebym miała ubezpieczenie od męża, dziecko będzie miało nazwisko po ojcu), ja sie przeprowadzę do niego (mieszka z rodzicami ale ma większy dom niż ja mieszkanie) a ślub kościelny weźmiemy np. w przyszłym roku. Tak więc sama widzisz, los płata figle a my musimy sobie jakoś z tym radzić ![]() Asionek miłej, udanej i spokojnej podróży życzę! ![]() ![]() Eweska kurde,że przeziębienie Cię dopadło ![]() ![]() Aha! i bardzo się cieszę,że twój Tż zmądrzał i zadzwonił do Ciebie! Ty tu teraz jesteś sama i on powinien Cie wspierać chociaż telefonicznie. Pozdrowienia dla wszystkich ze słonecznego Krakowa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja caly weekend przelezalam glowa mi peka w jednym miejsu i oko tez tak jakbym przewiala pan aptekarz mowil, zeby absolutnie nie barc srodkow przeciwbolowych kupilam apap i jeden zazylam bo lekarz mi powzwolil no ale przeszlo na 2 h aptekarz polecil mi tez masc z kotkiem lub masc niebianska, mam smarowac skronie, to jest naturalna zielarska masc, rozgrzewajaca, eliminujaca bol a do gina ide w piatek nie chcialam czekac calego weekendu wiec sie przepisalam |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie mi.... Na tą środę jestem umówiona do jakiejś tam Pani ginekolog. A dziś zadzwoniłam do takiego dobrego ginekologa który zarazem jest położnikiem i umówiłam się na następną środę tj. 13 październik. Powiedzcie mi czy to nie jest za późno? Ostatni okres miałąm 27 sierpnia i w piątek zacznie mi sie 7 tydz. Iść pojutrze do tej babki czy poczekać do 13??
![]()
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
ja jeszcze leniuchuje, do pracy ide dopiero w czwartek a jutro d lekarza, niestety nie do ginekologa bo tu niestety lekarz ogolny prowadzi ciaze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki, zeby jakos poszlo w tej pracy, jestesmy z toba! pozdrawiam wszystkie mamusie z deszczowej Skandynawii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś słoneczko,tylko jak Julcie do przedszkola zaprowadziłam,to najpierw było ok,pobiegła sama do sali i do zabawek,a potem jak jeden chłopiec wył,to ona histeria i ją musiała przedszkolanka ode mnie z rąk wyciągnąć na siłe,masakra,smutno mi troche,ale mam nadzieję ,ze sie jakos zabawiła i nie placze
![]() poza tym ok,choróbsko pomalutku odchodzi,Jula tez jakąś tylko weekendową gorączke miała,ale wczoraj i dzisiaj rano juz ok. mam nadzieje,ze nic znowu nie złapie,bo ja juz prawie wykurowana. Co do mieszkania z teściami,to wiem cos o tym,bo zanim wejdziemy do siebie,to jeszcze kilka dni u teściów musze przemęczyć,a po tygodniu już mam dosc, ja chce do swojej kuchni!!!!!!! Kurcze macie tak tez ,że zapominacie ,ze jestescie w ciąży? Mi sie przypomina jak mnie mdłi,a tak to sie często zapominam,nieraz Jule podniose i mi sie przypomni, może jak brzuszek wyjdzie,to jakos bardziej do mnie dotrze? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 |
Rozeznanie
|
Aliczka Czyli wizyta u gin przesunęłaby Ci się o tydzień? Ja pierwszy raz do gin polecałam odrazu jak zobaczyłam dwie kreski na teście ale to było bezsensowne bo na USG i tak było za wcześnie, jedynie betę na potwierdzenie ciąży zrobiłam. A na drugą wizytę , już na USG poszłam w 8 tygodniu (dokładnie USG wtedy mi obliczyło że to 7 tydzień 4 dzień). i wszystko było OK. Serduszko widziałam i słyszałam.
Tak więc sama określ czy jest Ci ta wizyta teraz potrzebna czy wytrzymasz do przyszłego tyg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fasolka byla malutka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
aliczko ale na co ma byc za pozno ?
przeciez dzidzius nie ucieknie ![]() ja bylam w 8 tygodniu i uwazam, ze tak jest najlepiej bylam w 5 tyg tez ale nic kompletnie nie bylo widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Uff! W końcu was doczytałam! męczyłam się z tym chyba tydzień! Wiadomo, praca, nie ma czasu, no ale teraz siedze już w domku na L4. Byłam we wtorek u gin. Stwierdził 7tc, zrobił USG, widziałam dzieciątko 8,8mm. powiedział że ciąża prawidłowa, zapytałam o zwolninie lekarskie bo jak już wam pisałam i tak też jemu powiedziałam że pracuje na trzy zmiany i ciągle stoję przez co bolą mnie nogi i plecy, a on na to że on nie może dać mi zwolnienia, a pracodawca powinien stworzyć mi stanowisko pracy odpowiednie w ciąży, a ja na to że nie będe miała jak dojeżdżać do pracy bo pracuję i dojeżdżam z mężem, a jak on zostanie na trzy zmiany to ja będe musiała jeżdzić autobusem, którego nawet nie ma. mam 30 km do pracy, musialabym jechać 25km autobusem do miasta, a dalej autobusem miejskim do pracy, ktore też w naszym zabitym dechami mieście jeżdża w najlepszym wypadku co godzinę. dodam że mając na 6.00 do pracy autobus mam o 6.00 ktory jedzie pół godziny, miejski też ok pół godziny. no ale mój gin dalej swoje. No i cóż miałam zrobić? Tułać się przez calą ciąże poza domem przez około 12 godzin dziennie (jeśli mogłabym pracować na 8.00) może dla niektórych to pikuś ale ja mam ochote odpoczęć a nie bardziej sie męczyć. No więc na drugi dzień poszłam do innej gin. Nic nie mówiłam że byłam już wcześniej. była milsza i więcej mówiła. 7 tc, a zUSG 6t4d, dzieciątko 7,5mm (pewnie inaczej się ułożyło) widziałam i słyszałam serduszko, to bylo cudowne. No a gdy zapytalam o zwolnienie dostałam bez słowa. No i od piątku jestem już w domku, i w końcu odpocznę i zajmę sie domem, mężem no i dzidzią. Uff ale się rozpisałam. Możecie mnie dopisać do listy Asia 23 lata tp 13.05.2011. Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Fasolki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
aliczka no nic sie nie martw tylko tak jak mowia dziewczyny poczekaj juz do 13-stego
![]() migotka no wiesz co, jaki dziwny gin ze nie dal ci zwolnienia, przeciez wiadomo, ze jak czujemy sie dobrze i mamy lekka prace to kazda chce pracowac, ale jak masz stac na trzy zmiany to chyba wiadomo, ze powinnas raczej odpuscic. kruczaa ja tez biurowo, ale i tak dostalam na 2 tyg zwolnienie, bo jednak boja sie o mnei ze wzgledu na poronienie wczesniejsze, plus mega mdlosci. ale juz w czwartek wracam do pracy, chyba dobrze bo za bardzo sie przyzwyczailam do leniuchowania ![]() a co tak dzisiaj cichoo co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Chrzciny spokojnie przeżyłam, bez obżarstwa ![]() Powiedzieliśmy mojemu bratu i bratowej o maleństwie ( bo nie wytrzymałam ), bardzo się ucieszyli, a moja bratowa, twierdzi, że podejrzewałam od jakiegoś czasu, że coś się kroi ![]() Byłam dzisiaj w salonie ślubnym na ostatni pomiar przed szyciem sukni. W ciągu 2 tygodni przybyło mi parę cm w biuście, w biodrach i pasie po 1 cm. Na szczęście. Za tydzień będę miała sukienkę do odbioru. Za oknem piękna pogoda, a ja jakaś padnięta jestem, bo nie spałam w dzień i pewnie dlatego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
migotka współczuję Ci tych przeżyć z ginkiem. Ale by mnie wkurzył. Mi to się w głowie nie mieści, bo pójdzie jakiś koleś na kacu i powie, że ma rozwolnienie i zatrucie pokarmowe i dostanie zwolnienie na tydzień ot tak a kobieta w ciąży wiadomo, że ciąży nie symuluje. Poza tym ile razy w życiu jest się w ciąży aby jakiś lekarz jeszcze oceniał czy zwolnienie się należy czy nie. Jeszcze takie pieprzenie, że pracodawca ma dostosować stanowisko pracy kobiecie w ciąży. To już jest szczyt hipokryzji! Jeszcze nigdy nie widziałam i nie słyszałam aby jakikolwiek pracodawca dostosowywał się do ciężarnej
![]() A praca biurowa - kurde jak mi ktoś mówi, że to jest lekka praca ![]() Znam taką sekretarkę, która oprócz tej "lekkiej" pracy biurowej musi targać za prezesem masę segregatorów, zawozić dokumenty do księgowości ( grube teki), roznosić ulotki i zaproszenia po mieście ( także zimą przy -20 stopniach) bez auta firmowego!, chodzić prezesowi po gazetki i kanapki, i jeździć na targi ( brać udział w budowaniu stanowiska), targać kartony mleka i innej spożywki do biura, na koniec pomyć kubki i posprzątać biuro. Na 5 dni pracy w tyg. 4 razy wychodzi po godzinach, bo się prezesowi przypomniało, że coś trzeba a to do sądu a to do księgowości zawieść. A ile się w telefonie nasłucha przyjemności na temat firmy.... dziękuję za taki stres i świecenia za kogoś oczami. No przecież to "tylko" sekretarka - lekka praca ![]() No to się wyżaliłam ![]()
#1729 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za zrozumienie. Wlaśnie tak to jest, jak ktoś czegoś nie robił to nie wie jak to jest.
Pytałyście o imię dla dziecka, no i tu mam problem, bo nie mam pojęcia jakie wybrać dla dziewczynki, zadne mi sie za bardzo nie podoba, a nie chce żeby to było imie które są ostatnio bardzo popularne. u mnie jak na razie na pierwszym miejscu jest Karolina, ale też średnio mi się podoba. A dla chłopca na razie podoba mi się Krzyś. Ale myślę że będzie dziewczynka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj okropnie bolal mnie brzuch, nie moglam zasnac. Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje i bol brzucha jest normalny w ciazy.
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
anulinka, a mi w czasie ciąży piersi nic a nic nie urosły
całe 9mc nosiłam te same staniczki, strasznie ubolewałam z tego powodu- nie ma się czym pochwalić niestety ciekawe jak teraz będzie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
zastanawia mnie jeszcze jedno - jesli to 3 tydzien ciazy (od chwili miesiaczki, ktorej nie mialam) to dopiero powinno byc zagniezdzenie, tak? A ja plamilam 60 dc czyli 20 wrzesnia, co podejrzewam, ze moze byc implantacja. Jak to wytlumaczyc? U lekarza za duzo sie nie dowiedzialam, bo nie bylam zapisana na wizyte tylko szybkie konsultacje.
#1733 |
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() Aliczka, ja mam wizytę dopiero w pierwszych dniach listopada, a okres ostatni miałam wczesniej niz Ty i jakoś się nie martwię. Znaczy myślałam, czy może nie iść prywatnie trochę wcześniej a,e w zasadzie miesiąc już nic nie zmieni. A może się mylę? to poprawcie mnie proszę |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam się podobają imiona: Remigiusz i Michalinka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki byłam na becie, mój wynik to 6805,60 czyli??? Ja nic z tych norm nie rozumiem... Help!
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Aliczka88 beta pieknie rosnie, moim zdaniem mozesz byc spokojna i isc do lekarza 13tego
![]() Dziewczyny a czy Wy robilyscie badania na herpes i cytomegalie? ja ide na nie jutro
#1738 |
Zadomowienie
|
Herpes? w sumie pierwsze slysze,ale sprawdziłam w necie że to opryszczka tak? w każdym razie ja nie mam do zrobienia tych badań. Tylko WR, ale to chyba kiła sama jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
nom opryszczka, przepraszam ale nie moglam sobie przypomniec polskiej nazwy
![]() a mozna jesc jajka i majonez jesli nie mam przeciwcial na toksoplazmoze?
#1740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne imiona, znam dwóch Remków, każdy z nich to fajny facet ![]() Mam nadzieję, że Asiak się wkrótce pojawi i namówimy ją na wprowadzenie imion do tabelki ![]() principessina - z tego co wiem, to można a wręcz trzeba jeść jajka w ciąży. Na skorupkach jajek może być salmonella, dlatego ja od kiedy pamiętam myję skorupki mydłem przed rozbiciem. Co do majonezu to też nie słyszałam aby był zagrożeniem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.