|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Hejo
![]() My niedawno wróciliśmy z koncertu "Arki Noego", synek zachwycony, bo był z babcią pod samą sceną, śpiewał, tańczył itd. Nie wiem kiedy nadrobię, bo mam zaległości od wczoraj, a nie mam kiedy siąść przed kompem ![]()
#1713 |
Zakorzenienie
|
malwiska, dokładnie o to mi chodzi, że cholestaza jest upierdliwa, dlatego właśnie najokropniejsza. Ja mam uczulenie na ukąszenie owadów i to doprowadza mnie do szału, choć przyznaję, że nie drapię się nigdy, ale nie wyobrażam sobie, żeby swędziała mnie skóra pięć razy bardziej...
Wróciłam dopiero z zakupów, pięć godzin ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Kochane widzę że jakoś się trzymacie a to ważne jak nie najważniejsze uważajcie na siebie i maleństwa jeszcze miesiąc wam został to nie tak źle Arek też już całkiem dobrze tylko teraz uważać żeby się nie przeziębił ma te 2kg magiczne odruch ssania ma aż za dobry i czasem jest mu mało mleka ale to możliwe jak była cukrzyca ciążowa i jestem cała podrapana hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Wtajemniczenie
|
Dusia gratki!!! U nas dziś znowu chocki klocki bo było zagrożeniem cc wieczorem. Na szczęście morfologia wyszła w miare i mam kolejne 12h urwane dla Jagodzianki. Kurcze jak co dzień będę miała takie atrakcje to na zawał zejde...
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dusia dobrze ze u was coraz lepiej Ja mam dzisiaj kiepski dzien, bardzo rzadko mam doły a dzisiaj pół dnia przeplakalam, martwi mnie głównie moja cukrzyca, wczoraj skakal mi cukier, musialam zwiększyć insuline. Bardzo chcialabym wiecej się ruszać ale tak doskwiera mi spojenie ze nawet po domu mam problem się poruszać. A teraz mam takie rozdraznienie ze lepiej jak wszyscy domownicy zejda mi z drogi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
![]() ![]() Ja mam dzisiaj okropny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś spotkałam też znajomą, której nie widziałam będąc w ciąży i oczywiście zabiła mnie tekstem, że wyglądam jak do porodu, a tu jeszcze 2mc ![]() a teraz rozmawiając z tż-tem zrobiło mi się jakoś tak mega smutno, niby się nie pokłóciliśmy, ale był jakiś taki oschły... i tak siedzę sobie przed kompem i chlipię troszeczkę i dobija mnie myśl o jutrzejszej komunii siostrzenicy ![]() to się wyżaliłam... ![]()
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Yuza nie przejmuj się komentarzami, nie dogodzisz ![]() ![]() Robaczek jeszcze troszkę ![]() ![]() Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-05-10 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Yuza, sunfire ma racje, nie przejmuj sie - baby są zawistne. Moja znajoma dowiedziała się jednego dnia że mam cukrzyce a drugie dzwoniła z pytaniem czy nie pójdziemy na deser.... Wcześniej pytała ile przytyłam i na moją informacje że 10kg powiedziała że widać bo strasznie gruba się zrobiłam ![]() najbardziej dobija mnie i mama i teściowa bo np teściowa upiecze ciasto i się pyta czy chce a jak mówie że przecież mam cukrzyce to mówi że wie ale myślala że może chociaż spróbuje, natomiast mama powtarza że jak zjem kawałek to mi się nic nie stanie - ostatnio powiedziałam jej że ciekawe czy ona by jadła wiedząc że może mi zaszkodzić jak była ze mną w ciązy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |||
Zakorzenienie
|
Kibelek moj kumpel z 1 trymestru
![]() Cytat:
tak dokladnie o to chodzi Cytat:
Cytat:
yuza oj wiem co czujesz z tymi zylakami moj jeden ma srednice 5cm i wypukly na 2 do tego kilka innych siwych ognisk na calej prawej nodze. Nosze ponczochy uciskowe ale nie widze jakiejs kolosalnej roznicy co jedynie to ten wielki nie jest tak wypukly i tak nie boli. Masc tez mam ale wg mnie to tylko on chlodzi bo dzialania nie widze. Ja juz szukalam kliniki ktora robi zabiegi laserem tylko niecwiem czy mozna to zrobic 2,5miesiaca po porodzie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
agnes a próbowałaś hirudoid?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Dusia nie, nie probowalam bo lekarka zalecila tylko uciskowe ponczochy i zadnych masci bo podobno sie wchlaniaja bardzo zwlaszcza te z heparyna potrafia byc niebezpieczne. Wiec nie ryzykuje ze wzgledu na malego, mama przyslala mi lioven dla ciezarowek ale on tylko raczej chlodzi tylko. Pytalam lekarki tez o pokrzywy bo ktoras z dziewczyn polecala( przepraszam nie pamietam ktora) ale lekarka tez odradzila bo jakies tam kwasy. No wiec cierpie i czekam zeby sie nie dolowac to nawet na ta noge nie patrze. Obym mogla zabieg wykonac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-10 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że każą nosić pończochy, tylko nikt nie udowodnił ich skuteczności, więc chyba wolę nogę smarować i wmawiać sobie, że to pomaga i że więcej ich nie powstanie... Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o "mamy" to wydaje mi się, że to nie z zawiści Ci proponują, tylko chyba nie za bardzo wiedzą co zrobić w takiej sytuacji. Być może to też wynika z niewiedzy, w końcu mały kawałeczek ciasta jeszcze nikomu nie zaszkodził ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba się położę... ![]()
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak frida to dobry pomysł -ja gruszki nie użyłam ani razu, fridy natomiast bardzo często ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() dokładnie, kupuj to co uważasz, że Ci się przyda. ja na przykład nie kupiłam jeszcze nic ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- ja mam znowu skurcze w nocy w nogach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
irsin ja tez mialam skurcze ale teraz biore codziennie rano tabletke asparginu i po tyg juz mnie nie lapalo teraz biore regularnie i problem minal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
Parametry zakazenia zaczely mi sie podnosic. Musza to kontrolowac coby w odpowiedniej chwili ciachnac. Dusia niby meczenie dla mnie ale kazda godzina coby lepiej pluca sie rozwinely to dla mnie sukces. A Mała... Hm... Bryka wredota i kankana na pęcherzu mi odstawia...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana trzymaj się! ![]() A szpital.. No jak trzeba to trzeba. Lepiej leżeć i być pod stałą opieką lekarską niż być w domu i się zamartwiac. Cytat:
hahaha ![]() Chciałabym widzieć minę kasjerki choć podejrzewam że mają więcej takich "dziwnych" przypadków ![]() Cytat:
Ja wczoraj w C&A kupiłam 5pak body 56 i zapłaciłam po rabacie (bo mają -20% na wszystko) 24 zł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie mam cukrzycy ale czasem też mam momenty załamania i też staje się nerwowa choć wiem że to nie jest zbyt dobre dla małej... Hej ![]() Wczoraj byłam taka padnieta i myślałam że mi nogi odpadna ![]() ![]() Ale co najważniejsze.. Nie mogę urodzić przed 1 czerwca bo kupiłam sukienkę na wesele ![]() P.S. Nie śpię od 5 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, dzisiaj pogoda znowu nie rozpieszcza ale cóż... ja na wadze kolejne 200g na -
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, niedobrze, że Ci się te parametry podwyższają
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Zaraz z wesela na porodówkę? czemu nie?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Celebrinfea kurcze... trzymają w napięciu naprawdę... a my trzymamy kciuki ![]() ![]() Dziewczyny głowa do góry! Teraz już podejrzewamkażda z nas ma jakieś dolegliwości ciążowe, ale zostało nam już naprawdę niewiele, przemęczymy się i dostaniemy nakcudniejszą nagrodę na świecie.. ![]() Dziś wybywam z córą do miasta na mszę za tżtową babcię i już zostanę na noc u teściów, bo jutra z rana mam wizytę u gina, więc oszczędzę sobie jeżdżenia w te i we wtę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
witam się o poranku
![]() wczoraj cały dzień korzystaliśmy z pogody i dziś pewnie też zaraz gdzieś niebawem wyruszymy ![]() celebrinfea trzymam cały czas za was kciuki! ![]() miłego dzionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Witam porannie, o matko u Was też taka dziwna pogoda? Niby słońce ale jakas deszczowa aura.
Malwiska rozwaliłaś mnie z ciuszkami. Do mnie połowa nowego zamówienia już przyszła. A jedna paczka czeka na poczcie... Uwielbiam listonoszy.... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam w nocy z małym teraz w domu tylko 100km ze szpitala ale ogólnie jestem u teściowej ale mąż prysznic montował w łazience ja jeszcze dopieszczam wszystko i dla dziewczynek nowe pościele bo niestety mąż musi wracać do pracy od 9czerwca...... Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-11 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to dobrze że tak wyszło bo i my nie poznalybysmy i Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Wtajemniczenie
|
Jeślu chodzi o żylaki to ja pisałam o pokrzywie!
Moja mama tak wyleczyła sobie żylaki a mała miec operację! Obcina się listki pokrzywy, do torebki foliowej trzeba je zbic- najlepuej tłuczkem, i przykłada się na żylaka czy na naczynka i trzeba czyms owinać inwencja własna mama używala bandarza elastycznego , mizna jakiejś opask urzyć zależy gdzie jest żylak i potrzymac ok 2 h żeby niga sok wciagnela...nie wolni jej juz trzymac jak zrobi sie sucha bo pokuje nogę..potem posmarować basamem noge.. Pytałam się mohej gin i mozna stosiwać pokrzywę w ciąży i jest to bezpieczne... ![]() Ja na rozstepy na udach mam zamiar sobie teraz przykładać bo mi się zaczeły robić.. Celebrinfea ..kciuki zaciśnięte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Ja na rozstępy używam Bio-oil i cepan na bliznę też będę stosować bo rezultaty nie ziemskie
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-11 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.