|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Kciuki za jutrzejsze wizyty !
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny ze cieszycie się razem ze mną, kochane jesteście. Właśnie skończyłam sobie robić hybrydy Jezuuu jestem zmęczona, ślepa i pozalewalam sobie skórki które wcześniej wycielam do krwi... masakra
na stopy nie starcza mi już energii ze nie wspomnę ze ciężko się już zgiac ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O GG nie wiedzialam! Dzieki za info! ale zawsze to te cztery odcinki. Jak pojde na L4 to sobie przypomne serial ![]() Biore 2 tabletki dziennie magnezu. A oprocz tego pregne, gdzie sa kwasy omega, zelazo, kwas foliowy i cos tam jeszcze. Moja lekarka tez nie jest za takimi kombo tabletkami w ktorych jest "wszystko" ![]() Musisz miec juz ladny brzuszek! My tez rosniemy jak na drozdzach... ![]() Kciuki za jutrzejsza wizyte. Daj znac oczywiscie jak tam Twoj malec/Twoja mala ?Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Witam sie wieczorową porą i melduje sie po dzisiejszych połówkowych![]() Strasznie sie stresowałam od wczoraj... No ale nie było czego ogólnie wszystkie narządy na swoim miejscu, serduszko biło tętni-142. Przy serduszku zatrzymała sie chyba na 5 min. nic nie mówiąc i troche spanikowałam... Mąż też sie przyznał, że sie przestraszył, że coś nie tak... Ale okazało się, że jest ok wszystko. Jedynie co z pomiarów wyszło to to że wg OM 22tc a wg USG 20t3d od początku maluch był mniejszy o tydzień a le teraz jeszcze o pare dni... Ale kazała sie tym nie przejmować. Dodatkowo stwierdziła źe macica troche za twarda, powiedzialam, że miewam stwardnienie brzucha więc znów wracam do luteiny tym razem 2x1. Z szyjka macicy wszystko ok. No i dodatkowo acard kazala łykać, ponoć poprawia przepływ krwi w łożysku. No i dostalam skierowanie na słynną już glukozę z obciążeniem... Już sie boje... Maluch ogólnie ruchliwy, ładnie współpracował, dostaliśmy sporo zdjęć USG (co prawda nie w 3D ale i tak fajnie) no i w końcu wiadomo kto zamieszkuje u mnie w brzuszku.... Będzie dziewczynka! Najprawdopodobniej Juleczka chciałam Marysię ale mojemu nie bardzo to imie sie podobalo, chociaż po badaniu sie na nie zgodził ... No ale poszłam na kompromis i na Julci stanęło
|
#1715 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dam znać jutro, mam nadzieje,że wszystko ok, zawsze to mały stresik... Cytat:
ja uwielbiam imię Julia
|
||
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że wszystko ok! Moj małż kiedyś bardzo chciał Julię, ale jego kuzyn z tym samym nazwiskiem tak samo dał na imię swojej więc się przekonał do mojej propozycji. A i tak będzie chłopak ![]() u nas też się zatrzymał na usg w jedynm momencie się zestresowałam jak cholera, a ten sobie ostrość obrazu ustawiał ![]() nasz Maluszek też mniejszy niż termin z OM i też stracił w niektórych wymiarach jueszcze 2-3 dni w stosunku do ostatnich badań, ale nas też uspokoił że to ok i może być jeszcze tak, że nadrobi z nawiązką w 3 trymestrze Tak teraz pomyślałam że w sumie ja mam następną wizytę dopiero na początku października, czyli zacznie lecieć 24 tydzień, a nie dostałam skierowania na glukozę...
|
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1719 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
padam na twarz a jeszcze cały dzień przede mną Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65057816] Jednak? Pamiętam, że pisałaś, że lekarz dawał Ci szanse na SN...[/QUOTE] dawał ale na genetycznych jedna z dziewczyn znowu zmieniła położenie na poprzeczne i chyba czas się pogodzić na cc ale będę jeszcze rozmawiała z ordynatorem i jeżeli on nie będzie widział p.wskazań to będzie super tak na prawdę mało jest lekarzy, którzy mogliby się podjąć tego zadania- niestety większość woli "iść na łatwiznę" bo boją się o ewentualne pozwy- co też jest dla mnie zrozumiałe.
|
|
#1720 |
|
Konto usunięte
|
Wild, cieszę się z Wami
Piękne imię wybraliście Moja malutka też trochę mniejsza niż wynikałoby z TP, ale też lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zadomowienie
|
A mnie dziś mdłości obudziły
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65050676]A ja jutrzejsza wizyta ![]() Za to na weekend jedziemy do Międzyzdrojów! Jaram się jak głupia i dlatego panikuje przed wizytą :-( mam nadzieję że z misiem wszystko ok i nie bedzie problemów z wyjazdem [/QUOTE]Trzymam kciuki! ![]() No właśnie ja będę miała położną i z tego co się zorientowałam to koło 400-500zł, opiekę zaczyna od momentu przyjazdu do szpitala i po porodzie przyjeżdża jeszcze do domu, trochę się z nią zdążyłam poznać bo pracuje w gabinecie u mojego gin. Cytat:
a dopiero na 16 ![]() Cytat:
u mnie też wymiary się trochę różnią i lekarz też mówił żeby tym się nie przejmować
|
||
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą moje wizyty w ogóle przebiegają w sympatycznej atmosferze i nie ma czegoś takiego że lekarka się spieszy bo za drzwiami kolejka. Nie są też nienaturalnie przeciągane, ale nie zdarzyło się żeby nie miała czasu odpowiedzieć na nasze pytania "bo kolejna osoba czeka".
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#1723 |
|
Konto usunięte
|
Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr...
Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy...
|
|
|
|
#1724 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Więc jakoś nie wyobrażam sobie nie brać antybiotyków przy cesarce. Chociaż z drugiej strony można karmić jak się bierze antybiotyki? O kurcze! i co, kiedy wybraliście imię? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Uprasza się o foteczki ![]() Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65050676]A ja jutrzejsza wizyta ![]() [/QUOTE] Kciuki są trzymane! Cytat:
Relacja z remontu: wykiwał mnie następny "fachowiec" Umówiłam się z nim na zrobienie gazu i podłączenie kuchenki. Potem zapytałam o montaż armatury. Na gaz dał normalną cenę, ale za armaturę już cenę z kosmosu. Jak się nie zgodziłam na armaturę to i z gazu zrezygnował, chyba że mu zapłacę podwójnie. Uwielbiam branżę remontową <3Więc armaturę będziemy zakładali sami. Pomalowaliśmy łazienkę i zaizolowaliśmy miejsce na brodzik, przycięliśmy mu obudowę. Elektryk dalej sobie grzebie w gniazdkach, już jest światło, hura Jutro chcemy zamontować wc i brodzik właśnie. No i tak sobie powoli dłubiemy. Kasa na remont się skończyła, poprzednia ekipa nie oddała zaliczki, pozew muszę napisać... No ale już prawie koniec, jest pięknie. Jeszcze okazało się, że 2 gniazdka są o 10cm za nisko, elektryk się kopsnął. Miały być nad blatem a wychodzą na poziomie blatu ![]() Oooo i teraz dzwoniła pani, która sprzedaje wózek, umówiłam się na sobotę. Jest piękny <3 Jak dojdzie do transakcji to porobię fotki ![]() Miłego dnia! Edytowane przez pequenina_ Czas edycji: 2016-09-08 o 08:51 |
||||||||
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65065781]Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr...
Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... [/QUOTE]Pisz, pisz, potem będzie tylko trudniej! Jaka dziedzina? O ile nie jest to jakiś temat, gdzie trzeba miesiącami prowadzić eksperymenty, to spokojnie mgr można napisać w miesiąc
|
|
|
|
#1726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Problemem jest zebranie danych, których nigdzie nie ma rzetelnych, a jedyne miejsce gdzie mogą być, to prywatne archiwa pewnego przedsiębiorstwa, mogę się tam dostać tylko z promotorem, który już kilka razy mnie wystawiał z wyjazdem tam - bo to nawet nie jest w moim mieście...
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65066451]Teoretycznie geoinformacja środowiskowa, w praktyce dostałam temat z hydrogeologii
Problemem jest zebranie danych, których nigdzie nie ma rzetelnych, a jedyne miejsce gdzie mogą być, to prywatne archiwa pewnego przedsiębiorstwa, mogę się tam dostać tylko z promotorem, który już kilka razy mnie wystawiał z wyjazdem tam - bo to nawet nie jest w moim mieście...[/QUOTE]To ja bym na spokojnie pogadała z promotorem, żeby faktycznie pomógł zebrać dane lub tak zmienił temat, żeby można było na czymś dostępnym pracować. W ostateczności pozostaje zmiana promotora, ale to już trzeba zwykle na poziomie dziekana przeprowadzać i czasami profesorowie nie są skłonni do przejmowania studentów od swoich kolegów. Tak czy inaczej: działaj, bo później będzie trudniej, a może brzuszek sprawi, że nieco ulgowo Cię potraktują teraz
|
|
|
|
#1728 |
|
Rozeznanie
|
wild_girl1 gratuluję córeczki
Trzymam kciuki za pozostałe połówkowe - moje dopiero w poniedziałek, nie mogę się doczekać! Orlica spróbuj przycisnąć swojego promotora - teraz jest dobry czas na zakończenie każdego etapu edukacji - moja mama powtarza, że mamy aktualnie więcej mózgów do użycia ![]() Zastanawiam się, czy jak uczę się teraz do egzaminu, to moje maleństwo wie że to jest nudziarstwo czy może myśli, że mówię do niego? pequenina współczuję przeżyć remontowych - pamiętam jak wymienialiśmy okna, umówiliśmy się na 18-tego października, wszystko zafoliowane i przygotowane, a ekipa nie przyjechała w ogóle :p Postraszyłam ich pozwem i w ramach zadośćuczynienia parapety zrobili za darmo. Może te gniazdka nad blatem da się jeszcze przesunąć? |
|
|
|
#1729 | |
|
<3 <3 <3
|
Wild gratulacje córki i bardzo ładnie imię
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65065781]Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr... Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... [/QUOTE]w sumie na reaktywacje masz 5 lat :P Ale z własnego doświadczenia lepiej napisać teraz i mieć z głowy pequenina_ osobiście nie jestem za tym żeby brać antybiotyki zapobiegawczo. Przykro mi, że spotkał Cię taki incydent
|
|
#1730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie co prawda nie obudziły, ale chwilę po przebudzeniu też biegłam do kibelka. Na szczęście skończyło się na strachu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65066451]Teoretycznie geoinformacja środowiskowa, w praktyce dostałam temat z hydrogeologii Problemem jest zebranie danych, których nigdzie nie ma rzetelnych, a jedyne miejsce gdzie mogą być, to prywatne archiwa pewnego przedsiębiorstwa, mogę się tam dostać tylko z promotorem, który już kilka razy mnie wystawiał z wyjazdem tam - bo to nawet nie jest w moim mieście...[/QUOTE]Kurczę, strasznie to dziwne, że dostałaś narzucony temat. Nigdy się z tym nie spotkałam. ![]() Mój promotor na magisterce był specjalistą od wyborów i takie chciał tematy, ale my studiowaliśmy zarządzanie zasobami ludzkimi i ja się nie zgodziłam - wybrałam temat z tego zakresu, który mnie interesował. W ogóle mi nie pomógł, ale i tak wolałam to, niż pisać o jakichś wyborach i partiach politycznych. ![]() Cytat:
Moja wtedy byłaby urodzonym kierowcą, bo muszę się w końcu zabrać za naukę do prawka. za wszystkie wizyty i badania ![]() Ja idę na konsultację do okulisty i mam nadzieję, że nie będzie wskazań do CC.
|
|
#1731 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65065781]Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr... Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... [/QUOTE]Naprawdę nie istnieje możliwość zmiany tematu? Próbowałabym się spiąć, żeby mieć to z głowy. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Zacytowałam o wiele więcej postów i mi nie dodało ![]() Ja również jestem uczulona na penicylinę. Jestem przeciwniczką dawania antybiotyków na zaś ![]() Jeśli chodzi o masaże, to ja sobie podarowałam tą kwestie. Mięśnie kegla ćwiczyłam. Moja córka była mała (obwód główki tylko 31 cm), a mimo wszystko bardzo popękałam wewnątrz i na zewnątrz i byłam zszywana. U mnie nie było poślizgu, bo wody odeszły dobę przed porodem. Mimo wszystko bardzo dobrze się czułam po porodzie. Siadałam normalnie i chodziłam. Córkę karmiłam na drewnianym taborecie, nawet położne były w szoku, że parę godzin po porodzie i szyciu jestem w stanie siedzieć i to jeszcze na takim meblu.Wczoraj byłam na echu serca płodu. Na szczęście wszystko dobrze, serduszko i przepływy w porządku. Córka waży już 495 gram |
||||||||
|
|
|
#1732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1733 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki wszystkim za podpowiedzi suplementów magnezu, coś wybiorę z tego
|
||
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i inna jeszcze sprawa że ja do tej lekarki chodziłam nim zaszłam w ciążę... może to też miało wpływ na obecną atmosferę "bo znamy się dłużej". Zresztą lekarka też już do nas per Ty mówi
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
NiEBiE w którym jesteś TC, że już masz konsultacje okulistyczną?
Ja również mam sporą wadą wzroku, moja dr nic nie wspominała a ja zawsze zapominam o to zapytać.... Jedziemy dziś oglądać wózki, chociaż już sie chyba zdecydowaliśmy na Anex sport. No ale przy okazji może oglądniemy foteliki i inne bajery |
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i właśnie też wszystko fajnie tłumaczy, mówi. A tu się zatrzymał na chwilę i zaniemówil, stąd strach. to było kilka sekund, więc zanim zdążyłam zapytać, zaczął dalej
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
furiatka pewnie skierowanie na glukozę da Ci właśnie w 24 TC na wizycie... Ja przed kolejna wizyta zrobie badania czyli przed 5.10 chociaz juz sie boje:PCo do omawiania USG to moja gin jest mega sympatyczna i wszystko omawia po kolei, powiedziała źe "to serduszko, tak bije" tylko że potem widziałam że patrzy czy równo tam pracuje i czy ładnie się tam otwiera zamyka... Ale była przy tym tak skupiona, że nic nie mówiła:P dopiero później stwierdziła, że wszystko ok a mój mąż do niej "niech pani więcej tak nie robi bo sie zestresowałem:P" hehe ogólnie bardzo sympatyczna atmosfera, kobitka odpowie na wszystkie pytania także jestem mega zadowolona ![]() Orlica, wiem że ciężko pisze sie takie prace, ja za każdym z 3 razy trafiłam na takiego promotora że szybko pożałowałam, ale jakoś sie udało. Tobie też sie uda! ![]() Był jeszcze temat o porodach, gdyby sie udało to wole poród SN bez dwóch zdań. Miałam wycinany wyrostek (wiem że to nie to samo ale operacja i do tego mniejsze cięcie) i nie najlepiej to wspominam... Oczywiście jeśli trzeba będzie CC to trudno, dla dobra dziecka wszystko. No i mąż będzie ze mną, kiedyś mówił że by nie chciał, zresztą ja też ale później nam sie zmieniło i nie wyobrażam sobie inaczej ![]() A za położna, każdą sie płaci? Jak to jest... Bo u mnie w mieście jest bezpłatna szkoła rodzenia i prowadzi ją położna, która deklaruje się wybrać uczęszczając do tej szkoły... No i wiadomo źe spotkania jeszcze przed ciąża...
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak naprawdę to o 19.00 to już byliśmy w drodze do domu ![]() Pytałam w gabinecie czemu my, skoro tam kolejka. A ona że my i tak jedni z pierwszych z listy a i ona specjalnie wcześniej przyjechała. Także udało nam się ![]() Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

na stopy nie starcza mi już energii ze nie wspomnę ze ciężko się już zgiac 

ale zawsze to te cztery odcinki. Jak pojde na L4 to sobie przypomne serial 

ja uwielbiam imię Julia
się zestresowałam jak cholera, a ten sobie ostrość obrazu ustawiał 

ale będę jeszcze rozmawiała z ordynatorem i jeżeli on nie będzie widział p.wskazań to będzie super 

czy po każdej cesarce trzeba brać antybiotyki czy tylko jak się wyjątkowo paprze itp? Może głupie pytanie ale nigdy w życiu nie miałam żadnej operacji...
No i inna jeszcze sprawa że ja do tej lekarki chodziłam nim zaszłam w ciążę... może to też miało wpływ na obecną atmosferę "bo znamy się dłużej". Zresztą lekarka też już do nas per Ty mówi