![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Życie polskich księży - jaka jest Wasza opinia?
Cytat:
Poza tym, celibat to bezżeństwo o ile się nie mylę, a nie brak seksu w ogóle. ![]() ![]() A poza tym, tak serio, czy ksiądz uprawiający seks raz na jakiś czas, automatycznie jest złym księdzem w każdej innej dziedzinie tego zawodu ? ![]() ![]() A mój komentarz o ślubach nie był skierowany do Ciebie, jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam. ![]() On był tak ogólnie, w przestrzeń rzucony. ![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
W KK nie możesz uprawiać seksu z kimś innym niż z żoną/mężem, dlatego Księża zalecają czekać do nocy poślubnej.
Celibat w KK= nie uprawianie seksu z powodu braku żony, więc logiczne że ksiądz nie moze tego robic ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
A jeżeli ksiądz pedofil uprawia seks z dzieckiem to mam rozumieć, że popełnia tylko mały grzech no bo małe dziecko ![]() Edytowane przez beasz26 Czas edycji: 2011-02-26 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozgrzeszenia udzielają nie księża, a Bóg. Oni są tylko narzędziem w Jego rękach, więc szczerze mówiąc, nie przeszkadza mi to. Ja widzę księdza jako narzędzie Boskiej woli, nic więcej. Cytat:
Przerażają mnie tacy ludzie jak Ty - ograniczeni.
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! ![]() Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2011-02-26 o 20:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
BAN stały
|
Nie w tym rzecz; dobrze, żyj i daj żyć innym, popieram, tylko może ciekawe troszkę, taki rozwodnik drugi raz do kościelnego ślubu przystąpić nie może, np., albo rodzice, którzy nie mają ślubu kościelnego a chrzczą dziecko (to się nie wyklucza) nie mogą przystąpić do Komunii bo się nazywa, że żyją w grzechu, a kapłan może mieć konkubinę i dzieci, jemu Hostię w ręce brać wolno, pełnić posługę? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Prawdziwi Księża z powołania a tacy niewątpliwie istnieją, dla których 10 przykazań jest umysłowym uniesieniem nie uprawiają seksu normalnego lub zboczonego(pedofilia)a nawet samogwałtu(onanizmu)bo jest to sprzeczne z ideologią Kościoła i Wiary.
Księża, którzy seks uprawiają można nazwać ludźmi słabej wiary. Tacy właśnie ludzie zostali księżmi, gdyż nie mieli innego pomysłu na życie i takiego zaszczytu bycia Sługą Bożym czynić nie powinni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25374989]Nielogiczne, nie?
![]() ![]() Dokładnie tak jest. Mówił, że skoro się nie praktykuje to w ogóle po co komuś ślub? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Rozeznanie
|
Czegoś tu nie rozumiem, najpierw piszesz:
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli jest tak jak z mrowinką przypuszczałyśmy - ksiądz nie chce udzielić ślubu osobom, którym do kościoła nie po drodze. I bardzo dobrze. Bardzo podoba mi się postawa księdza (swoją drogą skoro mu tak by zależało na datkach, to by chyba udzielił tego ślubu, byleby tylko dostać pieniądze ![]()
Akcje: Pajacyk, Pusta Miska, Okruszek, Polskie Serce, Wyklikaj Żywność, Habitat i Marzenia za jednym kliknięciem: Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1". http://humanitarni.pl/ Edytowane przez morska fala Czas edycji: 2011-02-27 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wedle ich wierzeń Bóg ich osądzi i tyle. I ta świadomosć mi wystarcza. ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Szkoda tylko, ze niektórym ludziom (nie piję do nikogo konkretnie na wizażu) w wierze przeszkadza ksiądz. To się wydaje takie wygodne. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.