Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-22, 12:31   #1801
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Witam

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Waniliova Jesteś pewna, że chcesz z nim być do końca życia? Tzn. ja wiem, że to co tu piszesz o jego głupich zagraniach to jest tylko niewielki procent z waszego życia i przez resztę czasu jest cudownie, ale nie boisz się, że im będzie starszy tym będzie gorzej? Widzę po swoim i TŻta ojcu, że im są starsi tym bardziej upierdliwi, nie boisz się tego?

Dziewczyny, szukam właścicielki bloga (?) --> http://i.pinger.pl/pgr491/83c5ccd00004e1a850d0c333/
Nie macie może w zakładkach czy coś?
Tak jestem pewna. Kocham go strasznie. I wierzę, że z czasem to się zmieni... tzn. że dojrzeje. A co do podobieństwa z ojcem to mam nadzieję, że tak nie będzie...

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
Waniliova to ładnie mi się tam godzić !
Już po godzeniu
Stary 2012-12-22, 12:31   #1802
poznanianka1990
Zakorzenienie

A to w Wigilię chyba są krócej czynne

Wanliova, to super, że już jesteście pogodzeni

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 12:55   #1803
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ej dziewczyny co sie dzieje z Angel_21? kurcze... pare dni temu napisała że bedzie miała trudna rozmowe z Tz i ślad po niej zaginął (
Kurde nie mam pojęcia... ma ktoś do niej jakikolwiek kontakt poza wizażem?

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Waniliova o to nawet nie wiedziałam, że mieszkacie z rodzicami jak wam się mieszka?
A co do tż'a to on powinien zrozumieć, że nie ma prawa się wyżywać na Tobie. Jak coś nie wychodzi to najlepiej jest wyładować się na bliskiej osobie. AnULka248 ma rację Jak mój świruje to zazwyczaj uświadamiam go, że ma się na mnie nie wyżywać bo ja sobie tego nie życzę i koniec. Jak ma problemy to niech ze mną pogada, bo jak nie to pożałuje Czasem łapie o to focha ale w dłuższej perspektywie działa.

Pisałam Wam już kiedyś o chłopaku, który złapał focha na swoją dziewczynę, bo mieli gdzieś wyjść a deszcz zaczął padać z jej winy
Z moimi rodzicami mieszka nam się ok wiadomo, lepiej byłoby samemu, ale nie jest źle moja mama trochę za bardzo chce nami wszystkimi rządzić, ale jakoś dajemy radę haha z tym fochem o deszcz dobre

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Waniliova - Zgadzam się z AnULką, może jak nie na święta, to dajcie sobie chociaż 2-3 dni luzu, zatęskni i może zobaczy swoje błędy
Może i racja, ale na razie nie mamy takiej możliwości

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki, miałam wczoraj napisać, ale przyjechałam taka padnięta po pracy i zakupach, że nie dałam rady za to wybrałam sobie torebke pod choinkę generalnie nie jestem maniaczką torebek i zawsze na torebke mi żal, ale ta mnie urzekła ->klik i już się nie mogę doczekać jak będę mogła w niej wystąpić do tego kupiłam dobie creepersy w River Island z panterkową podeszwą za 70zł i jestem happy jednak zakupy to jest to co zawsze mi humor poprawia

dziwne, że tak często się kłócicie mnie by to spokoju nie dawało... my przez te ponad 3 lata które razem jesteśmy pokłóciliśmy się... raz fakt, że myślałam wtedy, że to koniec, ale to była właściwie jedyna kłótnia nasza. A tak to ja tylko czasami strzele focha, ale przechodzi mi w 3 minuty

my też się z TŻ przez neta poznaliśmy i jak ja zobaczyłamJego zdjęcie to wyglądał tak mega mroczno i myślałam, że jest metalem a on mi przyszedł na pierwszą randkę w t-shircie i adidaskach
My też poznaliśmy się przez neta a co do torebek to tak samo jestem ich maniaczką mnie też te kłótnie nie dają spokoju... cóż, staramy się...

Cytat:
a co do pracy to zmieniłam ją dlatego, że regionalna w tamtej robocie mnie nie lubiła i nie dawała żadnych szans rozwoju pracowałam tam już 5 lat, od 3 lat byłam pierwszym sprzedawcą, robiłam dosłownie wszystko kierowniczka lubiła se bimbać,więc często cały sklep był na mojej głowie, wszystko nadzorowałam, a jak się zgłaszałam na kierownika do innego sklepu to regionalna mówiła mi, że za wcześnie na to i wolała zatrudnić kogoś bez doświadczenia na przykład wkurzało mnie to bo oddawałam tej pracy całe moje serce i dostałam propozycje bycia kierownikiem tu gdzie teraz jestem i się zdecydowałam z jednej strony cieszę się, że stamtąd odeszłam bo od strony regionalnej nic dobrego mnie nie czekało, a z drugiej strony po prostu nie umiem do konca zidentyfikować się z tym co teraz robię i przez to chyba nie jestem szczęśliwa... jak odchodziłam z tamtej pracy to tak się złożyło że w ostatni dzień mojej pracy był zorganizowany koktalj dla stałych klientów i stałyśmy z moimi klientkami i płakałyśmy razem 5 lat, tyle wspomnień, tyle cudownych chwil, tyle przyjaźni, znajomości i wszystko poszło się yebać kochałam tamtą pracą, to było praktycznie całe moje życie i tyle...
Rozumiem... 5 lat to kawał czasu. Zmiany nie są niestety łatwe... ale może w tej nowej pracy się jakoś ułoży w końcu?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Też się cieszę sprzeczka nie trwała długo
Stary 2012-12-22, 13:03   #1804
poznanianka1990
Zakorzenienie

Co do tych randek z osobami poznanymi przez neta - to wiadomo, że miałam jakieś obawy jeśli chodzi o spotkanie. Ale tak nam się dobrze ze sobą rozmawiało przez gg, wiadomości na portalu itd., że obawy coraz bardziej się zmniejszały
Kiedyś byłam na sympatii zarejestrowana, ale mam niemiłe wspomnienia stamtąd, a po drugie trzeba płacić, by do kogoś pisać. A na tym portalu, na którym poznałam C. nic się nie płaciło Byłam świeżo po rozstaniu z byłym i mama mnie namówiła do rejestracji. Ja na początku nie chciałam, a potem stwierdziłam, że pogadać z facetami można, nie od razu się trzeba umawiać itd. No, ale wyszło inaczej I bardzo się z tego cieszę.
A mojego C. namawiał do rejestracji na tym portalu jego kuzyn. I C. też się na początku upierał, że nie chce No, ale w końcu go posłuchał i jest mu do dzisiaj wdzięczny

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-12-22, 13:16   #1805
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

poznanianka1990 fakt, proboszcz jest cudownym człowiekiem. Bardzo fajny, miły i przedewszystkim ludzki, nie taki jak potrafią być czasem księża... Szkoda tylko że już staruszek jest

Ubrałam dziś choinkę teraz się muszę pomalować, włoski już zrobione i o 17 mam pks i jadę do TŻ Ale jutro już wracam do domku

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:18   #1806
poznanianka1990
Zakorzenienie

kroooliczek, podobno w przyszłym roku idzie na emeryturę. Ja go tylko widziałam przez chwilę, jak wychodził z kościoła, a my czekaliśmy na spotkanie.
Ale poradnię Wam polecam Możecie nawet teraz zrobić, bo nie wiadomo jak będzie później. Teraz jest prowadzone przez faceta w wieku 50-60 lat, jedno spotkanie dwugodzinne i otrzymuje się zaświadczenie Jak ktoś chce to może się potem jeszcze umówić na spotkanie indywidualne - wiadomo o co chodzi - o wykresy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-12-22, 13:21   #1807
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Wcale Was nie nadrabiam, bo pewnie bym musiała spędzić Święta na wizażu aby tego dokonać :P

Witam się i lecę pomagać mamie w kuchni A potem do TŻ-ta też pomagać :P

Miłego dzionka piękne

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:35   #1808
little_zosh
Rozeznanie

Witam Kobietki Ja dzisiaj makowiec z mamą piękę - masa już gotowa, ciasto rośnie, zaraz zawijać będzie trzeba. Jak ja tego nie lubię robić! A choinkę od zawszę ubieramy dzień przed wigilią, a nawet w wigilię już

Miłego dnia wszystkim!

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:35   #1809
klaudia1534
Raczkowanie

A ja jadę do znajomej fryzjerki się farbnąć i podciąć Potem P. mnie odbierze i pewnie w nocy wrócę do domu
Jutro może na chwilkę zajrzę, jak mnie nie porwie wir przygotowań wigilijno-świątecznych

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 13:40   #1810
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tych randek z osobami poznanymi przez neta - to wiadomo, że miałam jakieś obawy jeśli chodzi o spotkanie. Ale tak nam się dobrze ze sobą rozmawiało przez gg, wiadomości na portalu itd., że obawy coraz bardziej się zmniejszały
Kiedyś byłam na sympatii zarejestrowana, ale mam niemiłe wspomnienia stamtąd, a po drugie trzeba płacić, by do kogoś pisać. A na tym portalu, na którym poznałam C. nic się nie płaciło Byłam świeżo po rozstaniu z byłym i mama mnie namówiła do rejestracji. Ja na początku nie chciałam, a potem stwierdziłam, że pogadać z facetami można, nie od razu się trzeba umawiać itd. No, ale wyszło inaczej I bardzo się z tego cieszę.
A mojego C. namawiał do rejestracji na tym portalu jego kuzyn. I C. też się na początku upierał, że nie chce No, ale w końcu go posłuchał i jest mu do dzisiaj wdzięczny
Ja też miałam obawy, ale tak samo super nam się gadało przez gg i na pierwsze spotkanie poszłam z przyjaciółką i tak samo byłam świeżo po rozstaniu

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
poznanianka1990 fakt, proboszcz jest cudownym człowiekiem. Bardzo fajny, miły i przedewszystkim ludzki, nie taki jak potrafią być czasem księża... Szkoda tylko że już staruszek jest

Ubrałam dziś choinkę teraz się muszę pomalować, włoski już zrobione i o 17 mam pks i jadę do TŻ Ale jutro już wracam do domku
Super a czemu tak szybko wracasz? my jutro ubieramy choinę

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Wcale Was nie nadrabiam, bo pewnie bym musiała spędzić Święta na wizażu aby tego dokonać :P

Witam się i lecę pomagać mamie w kuchni A potem do TŻ-ta też pomagać :P

Miłego dzionka piękne
Ja też zmykam do kuchni

Wzajemnie miłego dzionka kwiatuszek i dla wszystkich
Stary 2012-12-22, 13:47   #1811
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja też mykam. Trzeba się wyszykować i jechać do miasta na zakupy
Będę wieczorkiem
Miłego dnia

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 14:09   #1812
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewuszki, miałam wczoraj napisać, ale przyjechałam taka padnięta po pracy i zakupach, że nie dałam rady za to wybrałam sobie torebke pod choinkę generalnie nie jestem maniaczką torebek i zawsze na torebke mi żal, ale ta mnie urzekła ->klik i już się nie mogę doczekać jak będę mogła w niej wystąpić do tego kupiłam dobie creepersy w River Island z panterkową podeszwą za 70zł i jestem happy jednak zakupy to jest to co zawsze mi humor poprawia

My chyba zdecydujemy się na ten Dworek w Jaroszowicach o ile rodzice TŻ nie będa mieli nic na przeciwko bo to oni mają sponsorować jeśli Teściówka zaproponuje jakiś inny to też chętnie obejrze bo ma dużo znajomości i wierzyłabym, że załatwi wszystko na cacy, a jednocześnie będzie brała oczywiscie nasze zdanie pod uwagę bo ona to dobra kobita jest

trzeba być dobrej myśli

u mnie problem polega w tym, że z moim chrzestnym cała reszta rodziny ma dobry kontakt i Jego mamę chcę jak najbardziej zaprosić bo to moja bardzo bliska Ciocia (a Oni mieszkają razemw jednym domu ). Nie wiem co zrobię

poka poka

gratulacje fajnie, że zgodzili się na salę

nie odpada przed mszą jakoś tak dziwnie poza tym my z mamą jesteśmy straszne płaczki, więc, żeby się aż tak mega nie rozryczeć chyba to zorganizujemy dzień wcześniej albo w dzień wesela rano jeszcze w innych ciuchach

hejka

dziwne, że tak często się kłócicie mnie by to spokoju nie dawało... my przez te ponad 3 lata które razem jesteśmy pokłóciliśmy się... raz fakt, że myślałam wtedy, że to koniec, ale to była właściwie jedyna kłótnia nasza. A tak to ja tylko czasami strzele focha, ale przechodzi mi w 3 minuty

my też się z TŻ przez neta poznaliśmy i jak ja zobaczyłamJego zdjęcie to wyglądał tak mega mroczno i myślałam, że jest metalem a on mi przyszedł na pierwszą randkę w t-shircie i adidaskach

za to ja z kolei zrobiłam wrażenie jak to powiedział "dupnej księżniczki" ale to pozory były

My też będzie mieszkać przynajmniej przez rok z bratem TŻ, ale ja go nazywam człowiekiem widmo on wychodzi, wchodzi do mieszkania, nie mówiąc nic, przeważnie nawet nie wiem czy On jest bo Jego pokój zawsze jest zamknięty, do kuchni idzie na chwilę, do łazieki to samo i znów po cichu wraca do pokoju także myślę, że akurat nie będzie nam wchodził w drogę

kurde, mam dziś na 15 do pracy, a tak mi się nie chce teraz ide piec babkę i makowiec, a później jeszcze musze poodkurzać i powycierać podłogi nienawidzę sprzątać

Co do Dworku to nie słyszałam nic na jego temat) ale zdjęciach fajnie wygląda i ceny przystępne.

Wrzuce Ci sale które my jeszcze brali pod uwagę jak wybieraliśmy to jak by Ci się nudziło to możesz sobie przejrzeć

http://www.restauracjamagnolia.pl/ (znajomi byli i chwalili)

http://www.corona.com.pl/ (oglądaliśmy ale na innej sali się siedzi a na innej tańczy ale porcje duże)

http://www.pinocy.com.pl/ (w mojej miejscowości 10km do Tychów ale byliśmy na weselu i 100dniówce i bardzo zadowoleni my byli)

http://www.planujemywesele.pl/5640-p...ice?_noframe=1 (sala w Katowicach)

http://www.stylowa.pl/ ( nie jest ogrodzona, przy ulicy)

http://www.slowianska-ledziny.pl/ ( w mojej miejscowości 10km od Tychów atrakcyjne ceny, pyszne jedzonko, miałam tu komunie )
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:29   #1813
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
No i moja pierwsza wigilia z teściami sie szykuje
Moja też

Tzn. ja będę miała w tym roku dwie Wigilie Najpierw na 16 TŻ przyjeżdża do mnie i będziemy się wigiliować (:P) z moją mamą, babcią i dziadkiem, a potem na 19 jest u niego Wigilia, więc jadę z nim i będziemy z jego rodzicami, siostrą, jej mężem, synkiem... i psem :P
A potem już kolejny rok z rzędu w I dzień świąt jedziemy na cały dzień do Gorzowa do drugiej siostry TŻ-ta, gdzie się zawsze zjeżdża jego cała, duża rodzina A na drugi dzień świąt przyjeżdżamy do mnie.

Tylko, że ja się bardzo cieszę, że jadę do teściów, bo uwielbiam tam być, zwłaszcza na święta U nich zawsze pełno jedzenia, kolędy, choinki żywe, taka atmosfera świąt. A u mnie dziadek po wylewie krzyczący i klnący non stop... Sama się dziwię, że jeszcze wytrzymuję w tym domu, przecież tu się nie da żyć No ale co zrobić, nie ma wyjścia... Przynajmniej na święta sobie wyjadę.
Stary 2012-12-22, 14:48   #1814
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj na targu widziałam info, że jutro jest niedziela handlowa. Za to w wigilię wszystko jest krócej otwarte

W tym roku święta robimy u nas (tj. u rodziców) przyjedzie ciotka z kuzynem, siostra z dzieciaczkami i babcia. Łącznie 11 osób. Będą to smutne święta bo pierwsze bez dziadka i szwagra
Drugiego dnia świąt jedziemy do siostry taty, a dopiero w czwartek jadę do teściów i tam się zostanę do sylwestra. Nie mam ochoty spędzić świąt w pociągu, a do niego ode mnie w teorii jest 10 godzin a w praktyce to zdarzało się 16.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:57   #1815
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj na targu widziałam info, że jutro jest niedziela handlowa. Za to w wigilię wszystko jest krócej otwarte

W tym roku święta robimy u nas (tj. u rodziców) przyjedzie ciotka z kuzynem, siostra z dzieciaczkami i babcia. Łącznie 11 osób. Będą to smutne święta bo pierwsze bez dziadka i szwagra
Drugiego dnia świąt jedziemy do siostry taty, a dopiero w czwartek jadę do teściów i tam się zostanę do sylwestra. Nie mam ochoty spędzić świąt w pociągu, a do niego ode mnie w teorii jest 10 godzin a w praktyce to zdarzało się 16.

oj współczuję Ci bardzo, że święta bez bliskich osób.. Ja miałam taką wigilie 2 lata temu, bez najukochańszego dziadka, ktory wszystkich zabawiał i w sumie dzięki któremu święta były naprawdę radosne..

A w tym roku wigilie robimy u nas w domu - lącznie będzie 18 osób plus mój pies tylko tża nie będzie u mnie bo jego mama nie przeżyłaby chyba gdyby jej ukochany synek nie był w Wigilię z nią - w sumie trochę ją rozumiem, bo świeta spędzają w 4... no ale po ślubie to sie zmieni - pierwszą wspólną Wigilie zrobimy my - jako młode małżeństwo a potem będzie się kombinować

A teraz zmykam posprzątać łazienke i powycinać śnieżynki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 15:21   #1816
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Moja też

Tzn. ja będę miała w tym roku dwie Wigilie Najpierw na 16 TŻ przyjeżdża do mnie i będziemy się wigiliować (:P) z moją mamą, babcią i dziadkiem, a potem na 19 jest u niego Wigilia, więc jadę z nim i będziemy z jego rodzicami, siostrą, jej mężem, synkiem... i psem :P
A potem już kolejny rok z rzędu w I dzień świąt jedziemy na cały dzień do Gorzowa do drugiej siostry TŻ-ta, gdzie się zawsze zjeżdża jego cała, duża rodzina A na drugi dzień świąt przyjeżdżamy do mnie.

Tylko, że ja się bardzo cieszę, że jadę do teściów, bo uwielbiam tam być, zwłaszcza na święta U nich zawsze pełno jedzenia, kolędy, choinki żywe, taka atmosfera świąt. A u mnie dziadek po wylewie krzyczący i klnący non stop... Sama się dziwię, że jeszcze wytrzymuję w tym domu, przecież tu się nie da żyć No ale co zrobić, nie ma wyjścia... Przynajmniej na święta sobie wyjadę.
My właśnie rok temu i dwa lata temu mieliśmy dwie wigilie w tym roku rodzice TŻ i jego siostra (wraz z synem i narzeczonym) wypieli się na nas... tzn. z siostry narzeczonym pokłóciliśmy się ( w styczniu, czyli niedługo będzie rok). Powiem Wam, że dziwnie się czuję, bo dwa lata z rzędu święta były w miarę normalne, a teraz spędzamy je tylko z moimi rodzicami... z drugiej strony cieszę się, bo za teściami nie przepadam... za to z szwagierką miała super kontakt, ale od kiedy pojawił się M. zmieniła się, ma nas gdzieś

Cytat:

Przykro mi...

My jeszcze nie wiemy jak będzie wyglądał pierwszy i drugi dzień świąt. W drugi ma przyjechać dziadek TŻ, ale to nic pewnego. A w pierwszy może przyjedzie moja kuzynka z mężem i rodzicami, ale to też nie jest pewne bo wujek jest chory... ma raka
Stary 2012-12-22, 15:23   #1817
Loczek_brown
Zakorzenienie

jak zwykle przeleciałam Was na szybko ja byczę się na 12 dniach wolnego (nareszcie) u Mamusi hi hi

z nowości podpisaliśmy dziś umowę z zespołem

Piankka dużo zdrówka dla CIebie na pewno będzie ok

Witam nową PMkę

iii lecę kleić uszka bo Babcia woła

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 15:27   #1818
misiadelko
BAN stały

Hej dziewczyny, nie nadrabiam i idę robić ciasto
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 15:32   #1819
Waniliova
Zakorzenienie

Loczek_brown gratuluję podpisania umowy

Ja teraz trochę się lenię, a TŻ śpi... całą noc męczył go katar i nie spał... ja w sumie też nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 15:39   #1820
monikkad
Wtajemniczenie

Loczek, gratki
Stary 2012-12-22, 16:04   #1821
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Loczek_brown gratuluję podpisania umowy

Ja teraz trochę się lenię, a TŻ śpi... całą noc męczył go katar i nie spał... ja w sumie też nie
ja miałam ostatnio takie noce własnie katar + kaszel (
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 16:07   #1822
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Hej, nie będę Was nadrabiać bo nie ma sensu

Dziś od rana byłyśmy z mamą na zakupach... Jakaś masakra w tych centrach handlowych, zawalone parkingi że szok
Ale już wszystko kupione, jeszcze jutro z tż muszę skoczyć na galerię (a jutro będzie jeszcze większa masakra).
Zmykam pomóc mamie w kuchni
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 16:09   #1823
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Ja też miałam obawy, ale tak samo super nam się gadało przez gg i na pierwsze spotkanie poszłam z przyjaciółką i tak samo byłam świeżo po rozstaniu

Super a czemu tak szybko wracasz? my jutro ubieramy choinę

Ja też zmykam do kuchni

Wzajemnie miłego dzionka kwiatuszek i dla wszystkich
Bo we Wigilię na 6tą do pracy idę. Wigilię spędzamy oddzielnie Każdy u siebie. Pierwsze święto ja jadę 100km do mojej babci z rodzicami. A on do swojej. I dopiero zobaczymy się w drugie święto. Przyjedzie do mnie. Już się nie mogę doczekać naszych wspólnych Świąt nawet tego jak będę dla niego gotować

a teraz siedzę w pks w drodze do N. i z nudów siedzę z telefonu na forum

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 16:24   #1824
misiadelko
BAN stały

Waniliova, trzymam za Ciebie kciuki i nie daj się

Loczek gratulujeeeee!!

Ciasto gotowe, jutro jeszcze jedno i luz, bo wigilia u babci. Te ciasta robię na pierwszy dzień Świąt, na poznanie rodziców, będzie jak to mówią dzieciaki BEKA.
Stary 2012-12-22, 16:26   #1825
misiadelko
BAN stały

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mezcc7YiIf1r5hm1uo1_400_large.jpg (90,6 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-12-22, 16:40   #1826
alloffkowa
Zakorzenienie

ufff, mam chwilę odsapnięcia wysprzątałam dwa pokoje, przedpokój i jestem w połowie kuchni mam małą przerwę

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

aaa w ogóle mój tż był w czwartek na wigili pracowniczej i rozmawiał z dyrektorem który powiedział mu że uda się wynająć salę pod warunkiem że wynajmniemy catering z restauracji która tam powstanie w przyszłym roku i opłacimy pracowników a sala prawdopodobnie za darmo więc jestem mega szczesliwa !!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 16:47   #1827
Kate Noir
Zakorzenienie

misiadelko, niestety nie mogę powiększyć, wrzucisz inny link?

Macie jakieś regionalne zwyczaje wigilijne? Słyszałam, że na Podkarpaciu o północy ojcowie wysyłają swoje córki ze śmieciami by sprawdziły z której strony psy szczekają - z tej ma przyjść przyszły mąż
U nas są chyba takie ogólnopolskie: sianko pod stołem, wigilia jak wzejdzie pierwsza gwiazdka. Mikołaj u nas wchodzi przez balkon. Pamiętam jak kiedyś byłam oburzona, że rodzice kazali mi wypatrywać Mikołaja przez okno w innym pokoju i nie zawołali nas jak przyszedł! Ale naiwna byłam

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2012-12-22 o 16:49
Stary 2012-12-22, 16:50   #1828
misiadelko
BAN stały

http://data.whicdn.com/images/466989..._400_large.jpg

A teraz?

U nas nie ma, no oprócz śpiewania kolęd ale to chyba wszędzie w PL
Stary 2012-12-22, 16:59   #1829
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
poprostu ślicznie

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
misiadelko, niestety nie mogę powiększyć, wrzucisz inny link?

Macie jakieś regionalne zwyczaje wigilijne? Słyszałam, że na Podkarpaciu o północy ojcowie wysyłają swoje córki ze śmieciami by sprawdziły z której strony psy szczekają - z tej ma przyjść przyszły mąż
U nas są chyba takie ogólnopolskie: sianko pod stołem, wigilia jak wzejdzie pierwsza gwiazdka. Mikołaj u nas wchodzi przez balkon. Pamiętam jak kiedyś byłam oburzona, że rodzice kazali mi wypatrywać Mikołaja przez okno w innym pokoju i nie zawołali nas jak przyszedł! Ale naiwna byłam
mam rodzine na podkarpaciu byłam tam na swiętach ale tego zwyczaju nie praktykują

U nas prezenty przynosi Dzieciatko a Mikołaj to 6 grudnia

a jakie macie potrawy na Wigilie?
u mnie:
żurek z suszonymi grzybkami
barszczyk ukraiński
pierożki z kapustą i grzybami i pierożki ze suszonymi śliwkami
karp (ja nie jem chodz nie kupujemy żywych ryb ale jak widze jak sobie pływają w sklepach to nie mialabym serca go zjeść), dla mnie filet ze soli
kapusta zasmażana inne surówki
makówka
kompot ze suszonych śliwek
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 17:00   #1830
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
http://data.whicdn.com/images/466989..._400_large.jpg

A teraz?

U nas nie ma, no oprócz śpiewania kolęd ale to chyba wszędzie w PL
jaka romantyczna

u nas nie śpiewamy kolęd, niestety :/ uważam to za duży minus.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości