Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 20:09   #1801
sylwia983
Raczkowanie

Dot.: Kwasy omega-3 poprawiają nastrój?

Przyjmowanie kwasów omega-3 osłabia objawy depresji, to jest fakt.
sylwia983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 21:22   #1802
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwia983 Pokaż wiadomość
Przyjmowanie kwasów omega-3 osłabia objawy depresji, to jest fakt.

Inaczej - niedobór kwasów omega-3 wzmaga depresję.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 21:32   #1803
ashley113
Raczkowanie

Dot.: Herbata Bio Active La Karnita Spalanie

podbijam!

jak na was działa La Karnita? pomaga spalić tłuszcz i pozbyć się cellulitu?
ashley113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 22:47   #1804
Wyrak
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;41377384]Każdy musi dbać o dostarczanie sobie odpowiedniej ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Najlepszymi źródłami są dobrej jakości ryby, awokado, nasiona konopi, tłoczona na zimno oliwa z oliwek, dobrej jakości orzechy brazylijskie, włoskie, nerkowce i laskowe.
[/QUOTE]

Nie "odpowiedniej ilosci nienasyconych kwasow tluszczowych" tylko "odpowiedniej ilosci kwasow tluszczowych". Nasycone sa jak najbardziej w diecie wskazane.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 22:52   #1805
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie "odpowiedniej ilosci nienasyconych kwasow tluszczowych" tylko "odpowiedniej ilosci kwasow tluszczowych". Nasycone sa jak najbardziej w diecie wskazane.
Ale mówimy o omega-3, który jest nienasyconym kwasem tłuszczowym. O nasyconych zapytania nie było.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 00:26   #1806
Wyrak
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;41385203]Ale mówimy o omega-3, który jest nienasyconym kwasem tłuszczowym. O nasyconych zapytania nie było.[/QUOTE]

Nie zebym sie czepial, ale "sa" nie "jest" poszczegolne kwasy Omega 3.

Jak idziemy takim tropem myslenia, to wysoce nieprezycyjne - bo mozna wcinac nienasycone kwasy tluszczowe nie dostarczajac ogranizmowi Omega 3 (tj. uscislajac piszac NNKT konkretnie).

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 03:15   #1807
gooshua
Przyczajenie

Ja ją piłam sporo czasu i powiem Wam dziewczyny, że:

1. jest mega smaczna
2. piłam ją 3 razy dziennie jak mówili i jakoś specjalnie nie zauważyłam efektów, mimo że ćwiczyłam
3. być może gdybym trzymała restrykcyjną dietę to coś by to dało
4. gdy z powrotem przestawiłam się na czerwoną - od razu zauważyłam efekty

Wnioski pozostawiam Wam
gooshua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 10:04   #1808
ashley113
Raczkowanie

dziękuję za odpowiedź

opowiedz co jeszcze pijesz i co polecasz? głównie chodzi mi o pozbycie się cellulitu bo nadwagi jako takiej nie mam. oczywiście ćwiczę, robię peelingi i wklepuję litry antyceluliciaka ale chciałabym jeszcze skueczniej zadziałać;p
ashley113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 15:13   #1809
plumvalla
BAN stały

Dot.: Suplementy diety

Może lepiej po prostu zweryfikować dietę?
plumvalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 10:17   #1810
ingu
BAN stały

Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy

http://suplementynaodchudzanie.com/ czy stosował ktoś suplementy diety z tej strony? co polecacie?
ingu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 19:39   #1811
kaasi
Rozeznanie

GG do kaasi

a co pijesz? jak często i jakie efekty??
Czytanie książek...
kaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 15:45   #1812
majkahsm
Przyczajenie

A ja powiem tak - zwyczaj przyjmowania suplementów odziedziczyłam po mamie, które lubiła mi je podawać. Jako nastolatka sama często sięgałam po witaminy, minerały itp. Ale idąc dalej w dietę wegetariańską i edukując się w kierunku zdrowego odżywiania wiele się nauczyłam. Teraz już wiem, że przyjmowanie suplementów to często spory błąd. Przede wszystkim:
1) nie powinniśmy przyjmować ich stale, jedynie wtedy kiedy najprawdopodobniej mamy niedobór, spory niedobór jakiegoś pierwiastka
2) częste/długie spożywanie takich tabletek, syropków, żeli itp sprawia, że nasz organizm oducza się korzystania z naturalnych źródeł i kiedy dostanie warzywo to nie będzie potrafił uzyskać z niego witamin i minerałów, więc spisujemy się na CIĄGŁE przyjmowanie sztucznych preparatów
3) lepsze od wszelkich tabletek są sporządzane przez samego siebie np. nalewki, syropy, suszenie ziół, winka np. pietruszkowe, własny ocet czy choćby dżemy i soki z wartościowych owców.

Ważne jest także prawidłowe przygotowywanie warzyw. Wiele osób popełnia codziennie te same, kluczowe błędy - np. moczenie/płukanie ziemniaków, krojenie ich w drobne kawałki do gotowania, wrzucanie na zimną wodę. Ten sposób wypłukuje prawie całość potasu!
Przeczytajcie ten artykuł o warzywach, żeby się dowiedzieć jak łatwo unikać takich błędów. I odstawcie Wasze suplementy, bo najkorzystniej jest być na łasce Matki Natury

Edytowane przez majkahsm
Czas edycji: 2013-06-22 o 15:50 Powód: literówki
majkahsm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 09:40   #1813
plumvalla
BAN stały

W dużej części popieram to co napisała majka- zamiast łykać wytwory przemysłu trzeba przypatrzeć sie swojej diecie, wszystko można uzupelnić właściwym odżywianiem, a suplementy to droga na skróty, która w dodatku niczego nie uczy.
Majka- gratuluje strony- bardzo fajna. Sama jakiś czas temu zaczęłam interesować sie wege, tzn mój organizm na jakieś dwa miesiące odrzucił mięso i musiałam dać mu coś w zamian. Szczerze mówiąc dla mojego sposobu odżywiania się i samopoczucia była to rewolucja Teraz wróciłam do mięsa- organizm się upomniał- ale jadam je sporadycznie

Cytat:
Napisane przez majkahsm Pokaż wiadomość
A ja powiem tak - zwyczaj przyjmowania suplementów odziedziczyłam po mamie, które lubiła mi je podawać. Jako nastolatka sama często sięgałam po witaminy, minerały itp. Ale idąc dalej w dietę wegetariańską i edukując się w kierunku zdrowego odżywiania wiele się nauczyłam. Teraz już wiem, że przyjmowanie suplementów to często spory błąd. Przede wszystkim:
1) nie powinniśmy przyjmować ich stale, jedynie wtedy kiedy najprawdopodobniej mamy niedobór, spory niedobór jakiegoś pierwiastka
2) częste/długie spożywanie takich tabletek, syropków, żeli itp sprawia, że nasz organizm oducza się korzystania z naturalnych źródeł i kiedy dostanie warzywo to nie będzie potrafił uzyskać z niego witamin i minerałów, więc spisujemy się na CIĄGŁE przyjmowanie sztucznych preparatów
3) lepsze od wszelkich tabletek są sporządzane przez samego siebie np. nalewki, syropy, suszenie ziół, winka np. pietruszkowe, własny ocet czy choćby dżemy i soki z wartościowych owców.

Ważne jest także prawidłowe przygotowywanie warzyw. Wiele osób popełnia codziennie te same, kluczowe błędy - np. moczenie/płukanie ziemniaków, krojenie ich w drobne kawałki do gotowania, wrzucanie na zimną wodę. Ten sposób wypłukuje prawie całość potasu!
Przeczytajcie ten artykuł o warzywach, żeby się dowiedzieć jak łatwo unikać takich błędów. I odstawcie Wasze suplementy, bo najkorzystniej jest być na łasce Matki Natury
plumvalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 12:50   #1814
_Anecia
Raczkowanie

Co polecacie , na pozbycie się paru kilogramów , macie jakieś niezawodne , w miare tanie tabletki badz jakies inne wspomagacze? Cos co nie ma wplywy na przyjmowanie sie innych lekarstw [dajmy chociazby tabletki antykoncepcyjne ] ?
_Anecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 18:38   #1815
chudzianka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Anecia Pokaż wiadomość
Co polecacie , na pozbycie się paru kilogramów , macie jakieś niezawodne , w miare tanie tabletki badz jakies inne wspomagacze? Cos co nie ma wplywy na przyjmowanie sie innych lekarstw [dajmy chociazby tabletki antykoncepcyjne ] ?
Hmmm... Sporo jest tego. Ostatnio coraz więcej słyszę o zielonej kawie. Stosowałam ją jakiś czas temu i źle nie było. Teraz zaczęłam kurację z innymi tabletkami (ale nie chcę o nich pisać, żeby nie było że reklama). Tyle że one są dość drogie.
Możesz spróbować z chromem, choć tutaj nie ma co spodziewać się super efektów.
No i jeszcze musisz pamiętać, żeby zdrowo się odżywiać i ćwiczyć. Bo inaczej to nic Ci nie da.
Stary 2013-06-24, 21:32   #1816
_Anecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chudzianka Pokaż wiadomość
Hmmm... Sporo jest tego. Ostatnio coraz więcej słyszę o zielonej kawie. Stosowałam ją jakiś czas temu i źle nie było. Teraz zaczęłam kurację z innymi tabletkami (ale nie chcę o nich pisać, żeby nie było że reklama). Tyle że one są dość drogie.
Możesz spróbować z chromem, choć tutaj nie ma co spodziewać się super efektów.
No i jeszcze musisz pamiętać, żeby zdrowo się odżywiać i ćwiczyć. Bo inaczej to nic Ci nie da.
Jak możesz napisz cos wiecej o tych tabletkach w prywatnej wiadomosci, wtedy nie bedzie ze reklama
_Anecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 21:42   #1817
majkahsm
Przyczajenie

Dziękuję bardzo i polecam się na przyszłość
Stary 2013-06-25, 17:21   #1818
Mleeko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez limette Pokaż wiadomość
Wiesz co Paula, to wie każdy co się powinno - jeść dużo warzyw i owoców , uprawiać sport, chodzić na spacerki i takie tam, oczywiście tak byłoby najlepiej! Ale w tym zwariowanym świecie gdzie człowiek nie tyle chce ale jest zmuszony żyć na wysokich obrotach jest to nierealne a przynajmniej nie dla każdego!!!
Wygląda na to, że pomyślano o tym wytwarzając suplementy diety Flavon max. Zdrowie i sukces dla każdego.
Mleeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 12:36   #1819
kashia001
PeeeMaa!

Dot.: Co sądzicie o spalaczach tłuszczu?

Cytat:
Napisane przez Soray Pokaż wiadomość
Kto używał spalacza tłuszczu i jaki jest najlepszy? Ja kupiłam karnityne która była najtańsza i ponoć miała być najlepsza ale wogóle to na mnie nie działało teraz od dwóch tygodni dni zażywam NAN LIPOBURN i faktycznie chudnę tylko nie wiem czy to efekt spalania tłuszczu czy poprostu to przez to że nie mam po tym wogóle apetytu. Piszcie jakich wy używacie suplementów zeby schudnąć. Pozdrawiam - Monika
Ja też używam spalacza tłuszczu i jestem jak najbardziej Za, ale podobno one się nadają tylko dla tych, którzy mają tłuszczu bardzo mało, są szczupli i chcą się pozbyć resztek tłuszczu. Jeżeli np. ja jem spalacz, a mam dużo tłuszczu to i tak będzie działał, bo po nich się nie chce jeść, a jeżeli dołożymy do nich dietę i jeszcze sport to już rewelacja. Wiem, że spalacze są baardzo nie zdrowe, ale ja je jem. Ja jem VPX Liquid Clenbutrx czy jak to się tam pisze.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 13:09   #1820
oKilla91
Raczkowanie

Ja używam LipoBurn. Biore tabletkę lub dwie, 40 min przed bieganiem czy przed inną aktywnością (3x/tydzień) Jedyny efekt jaki zauważam to dużo energii...

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie..."

oKilla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 13:31   #1821
nosferatku
Zadomowienie

Spalacze mają sens wtedy, kiedy ćwiczy się i generalnie odgrubia od jakiegoś czasu.

zaczynanie odchudzania od kupienia L-karnityny jest, moim zdaniem, jedną z tych rzeczy, których nie powinno się robić, jeżeli chce się odnieść sukces.

Sama czasem łykam L-karnitynę z kofeiną przed treningiem.
O tyle to skuteczne, że trochę ma się więcej energii i trochę bardziej się poci.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 17:42   #1822
Nadia_4
Przyczajenie

Ja brałam kiedyś Nan Lipoburn i faktycznie na efekt długo nie trzeba było czekać tyle ze ja do tego jeszze codzień robiłam brzuszki i oponka zniknęłą. Kiedys można było Nan Lipoburn kupic w aptee a potem już nigdzie nie mogłąm tego dostać. Moze ktos napisać gdzie to można nabyć?
Nadia_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 23:49   #1823
czubus86
Przyczajenie

Dot.: NOVOSLIM - opinie

Witam wszystkie wizażanki Jestem tu nowa chociaż od bardzo dawna zapoznaję się z waszymi opiniami dotyczącymi różnych specyfików, kosmetyków itp.. Właśnie założyłam tu konto i cieszę się że mogę dodawać komentarze..

Co do NOVOSLIMU..
wiosną go zamówiłam, zużyłam półtora opakowania (a zamówiłam 3) i brałam codziennie tak jak zalecał producent..efekty..Żadnyc h nie było!!!! Dziewczyny szkoda kasy, ja się dałam nabrać ale czasu nie cofnę, skutków ubocznych nie ma, bynajmniej w moim przypadku, ale strata pieniędzy!
czubus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 16:54   #1824
Anielica900
Przyczajenie

Smile Które lepsze?

Zastanawiam się kupić jakieś tabletki na odchudzanie (ćwiczę 2,3 razy w tygodniu) mam dylemat między 2 be slim a linea 20+

Co według Was jest lepsze?

Stosowałyście któryś preparat?
Anielica900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 21:16   #1825
jamilkaaa
Przyczajenie

Dot.: Które lepsze?

Cytat:
Napisane przez Anielica900 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się kupić jakieś tabletki na odchudzanie (ćwiczę 2,3 razy w tygodniu) mam dylemat między 2 be slim a linea 20+

Co według Was jest lepsze?

Stosowałyście któryś preparat?
Kochana, nie wydawaj pieniędzy na głupoty. To wszystko reklama i przemysł farmaceutyczny! W Polsce jest już tylko jeden środek, który ma działanie "odchudzające", mianowicie Orlistat. Jest on kosztowny i ma swoje skutki uboczne. Reszta to za przeproszeniem g%^W*o. Działanie niepotwierdzone badaniami naukowymi (prawdziwymi). Więcej szkody niż korzyści.
Zagłębcie się w temat, a zrozumiecie...
jamilkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 22:55   #1826
kashia001
PeeeMaa!

proponuję mniej jedzenia, więcej ruchu, jedyne co Ci urośnie to portfel, bo te tabletki nic nie dają, a wręcz przeciwnie, moga spowodować wzrost wagi, zastoje etc.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-06, 00:26   #1827
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

ja nie mam najlepszych doświadczeń z tabletkami. stosowałam Lineę i owszem - wtedy waga leciała jakby trochę szybciej ale po odstawieniu, czyli po skończeniu opakowania, wręcz przeciwnie - skutek odwrotny, zwolniony metabolizm... myślę, że nie warto. przecież nikt nie będzie brał tabletek całe życie, kiedyś trzeba będzie je odstawić...

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 09:50   #1828
kaasi
Rozeznanie

GG do kaasi

mi blonnik pomagal, zapelnial zoladek i mniej jadlam, ale tylko przez czas brania, wiec lepiej szukac rozwiazan w naturze
Czytanie książek...
kaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 14:42   #1829
gduda1
Przyczajenie

Dot.: Dałam się nabrać - jestem debilem!

sopam

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2013-07-12 o 14:32
gduda1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-12, 15:12   #1830
conick
Raczkowanie

Suplementy spalanie tłuszczu

Hello!

Weszłam sobie tu: http://www.sfd.pl/sklep/Spalacze_t%C...zczu-k128.html , żeby kupić jakiś suplement i wymiękłam Każdy najlepszy, każdy cudowny...

W ciągu ostatnich 6 m-cy zbudowałam sobie naprawdę mocne mięśnie. Spaliłam trochę tłuszczu tylko dzięki ćwiczeniom i diecie. ALE oczywiście gdy brakuje mi już niewiele do osiągnięcia celu, moje spalanie zatrzymalo się w miejscu. Pomyślałam więc, ze się wspomogę jakimś spalaczem, żeby kopnąć swój organizm do działania
Błagam polećcie mi coś w tej sytuacji, bo wpadłam w rozpacz widząc, ile tego jest
conick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości