Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 10:33   #1801
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

aga_tka, chodzę siusiu w nocy czasami i to tylko raz Ale to tak jak przed ciążą, bo ja generalnie bardzo dużo piję, czasami i 5 l dziennie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:49   #1802
framboise87
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość

piękności i słodkości!!! już się nie mogę doczekać mojego Mikołaja

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
A tak z czystej juz ciekawosci jaki wynik na glukometrze po takim jedzonku miałaś?
miałam niby 109, zdziwiłam się, ale nie zjadłam rosołu i kompotu i wypiłam pół litra wody po tym schabowym. Więc wynik niby ok, tylko zastanawiam się, bo kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że np słodkie albo tłuste rzeczy się jakoś inaczej metabolizują... (przepraszam, nie pamiętam czy to była Mamaya, czy Malwiska)

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Cały czas trzymam za Was kciuki Małej dobrze w Twoim brzuchu, więc chyba nie powinna się jeszcze pchać na świat

Jak już poznasz ten sposób na teściową to się pochwal. Ja co prawda cukrzycy nie mam, ale moja też najchętniej by tuczyła mnie maszynką do tuczenia gęsi. POza tym moja ma też kilka innych wad. Boję się pomyśleć co będzie jak urodzę. Będzie chciała się do wszystkiego wtrącać. Trzeba będzie jakoś dobitnie ale grzecznie dać do zrozumienia, że ona wychowała swoje dzieci i do moich wtrącać się nie będzie.

Śliczny jak laleczka. Dobrze, że apetyt mu dopisuje
Svelta ja muszę chyba mocno ćwiczyć asertywność, bo też się boję, że wszyscy wejdą mi na głowę- teraz każdy jest ekspertem od mojej ciąży i mojej cukrzycy....

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Babeczki jaka torbe przewidujecie do szpitala tzn jaka duza?
mnie mama namówiła, żebym zabrała dwie małe torby- takie coś jak na fitness, może troszkę większe- jedną dla siebie i jedną dla dziecka.
Jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala to kazali zabrać dla dziecka:
miękki rożek
2-3 szt pajacyków, kaftaników, body, czapeczek i rękawiczek
chusteczki nawilżane
10-15 pampersów
3 pieluszki tetrowe

a dla mnie:
szlafrok, 2-3 koszule
skarpetki,
kosmetyki
1 duży i 1 mały ciemny ręcznik
klapki pod prysznic i do chodzenia
staniki
podkłady 80x80, wkladki ginekologiczne
wodę mineralną
i dokumenty i chyba tyle

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Framboise możemy sobie podać ręce jeśli chodzi o teściowe, ja mam taki sposób na tą kobietę jak mój mąż, po prostu trochę zlewam i staram się nie przejmować.
staram się też tak robić, chociaż czasami im bardziej zlewam, tym bardziej ona wierci dziurę w brzuchu

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jagoda jest na świecie! Dostałam przed chwilą smsa od Celebrinfei Waży 1600 g i dostała 10 punktów
wow!!! gratulacje dla Mamy i Jagody!!! klask i: super, że 10 pkt! aż Miki się rozszalał w brzuchu na te wieści
Stary 2014-05-12, 10:58   #1803
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
piękności i słodkości!!! już się nie mogę doczekać mojego Mikołaja

miałam niby 109, zdziwiłam się, ale nie zjadłam rosołu i kompotu i wypiłam pół litra wody po tym schabowym. Więc wynik niby ok, tylko zastanawiam się, bo kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że np słodkie albo tłuste rzeczy się jakoś inaczej metabolizują... (przepraszam, nie pamiętam czy to była Mamaya, czy Malwiska)
ja pisałam tłuszcz utrzymuje dłużej cukier i może podbić cukier po następnym posiłku, piszą że je się mało tłuszczy bo może wystąpić opóźniony skok glukozy we krwi, a cukry proste powodują szybki wzrost i spadek, więc po 30minutach można mieć 150 a po godzinie w normie
Stary 2014-05-12, 11:22   #1804
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja pisałam tłuszcz utrzymuje dłużej cukier i może podbić cukier po następnym posiłku, piszą że je się mało tłuszczy bo może wystąpić opóźniony skok glukozy we krwi, a cukry proste powodują szybki wzrost i spadek, więc po 30minutach można mieć 150 a po godzinie w normie
no właśnie, dokładnie o to mi chodziło- dzięki Malwiska jeszcze raz za wytłumaczenie!
po kolacji bardzo dietetycznej miałam wtedy wyższy niż norma, więc możliwe że schabowy zadziałał

eh, dobrze, że jeszcze 7 tygodni i mogę rodzić już na spokojnie!
a oto ja i Miki w 31 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0141.jpg (117,9 KB, 72 załadowań)
Stary 2014-05-12, 11:24   #1805
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Ja jeszcze na pooperacyjnej Mała jest w inkubatorze i dogląda jej Tź. Przysypiam dalej...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:28   #1806
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja jeszcze na pooperacyjnej Mała jest w inkubatorze i dogląda jej Tź. Przysypiam dalej...

Śpij Słonko ile możesz Malutka już teraz pospać Ci nie da, więc korzystaj
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:45   #1807
kularek
Zadomowienie

Celebrinfea - odpoczywaj ile możesz

miałam jutro jechać na krew a tu dziś obudziłam się z katarem i bólem gardła i chyba jutro nie ma sensu jechać ... a przy okazji chciałam już zrobić ostatnie zakupy apteczne żeby całkiem torby spakowane były

do terminu z USG zostało mi 44 dni

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

dziewczyny a pamięta któraś który to był tydzień ciąży Celebrinfea ?
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 12:02   #1808
ramirka
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję ale super nowiny to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło:j upi:

Dziewczyny czytam Was ale mam maly remont w domu, ale jestem na bieżąco, i dlatego pytam sie Was co z Eydrith??? zaczynam sie martwic.... moze juz urodziła? ale chyba by cos napisała

Celebrinfea odpoczywaj
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:08   #1809
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, dokładnie o to mi chodziło- dzięki Malwiska jeszcze raz za wytłumaczenie!
po kolacji bardzo dietetycznej miałam wtedy wyższy niż norma, więc możliwe że schabowy zadziałał

a oto ja i Miki w 31 tyg
ślicznym masz brzuszek mój już trochę większy i coraz wyżej się wypukla
Stary 2014-05-12, 12:10   #1810
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam Was ale mam maly remont w domu, ale jestem na bieżąco, i dlatego pytam sie Was co z Eydrith??? zaczynam sie martwic.... moze juz urodziła? ale chyba by cos napisała
też się ostatnio zastanawiałam nad tym, gdzie się podziała...

Cytat:
ślicznym masz brzuszek mój już trochę większy i coraz wyżej się wypukla
dziękuję nie wyobrażam sobie jeszcze większego- chyba mnie przeważy , ale widzę, że rośnie z dnia na dzień
Stary 2014-05-12, 12:17   #1811
simka234
Wtajemniczenie

Famboise brzuszek śliczny...
celebrinfea odpoczywaj sobie spokojnie....

Dusia...śliczny Areczek... jak ktoś zacytował to dopero zobaczyłam

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-05-12 o 12:18
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 12:20   #1812
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

odpoczywaj, a jak odpoczniesz to zdaj nam koniecznie relacje

Trzeba umieścić koło porodu danej osoby opis jej porodu, ja uwielbiam czytać wspomnienia z porodów
Stary 2014-05-12, 12:28   #1813
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

Wpadłam na chwilkę bo słuchy mnie doszły GRATULACJE i niech Jagódka rośnie zdrowo Ściskam Was dziewczyny
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:05   #1814
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Celebrinfea - odpoczywaj ile możesz

miałam jutro jechać na krew a tu dziś obudziłam się z katarem i bólem gardła i chyba jutro nie ma sensu jechać ... a przy okazji chciałam już zrobić ostatnie zakupy apteczne żeby całkiem torby spakowane były

do terminu z USG zostało mi 44 dni

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

dziewczyny a pamięta któraś który to był tydzień ciąży Celebrinfea ?
hmm termin na 15 lipca, więc coś około 31 tygodnia.
44 dni Ci zostały, a ja tu pamiętam jak jeszcze niedawno mi pokazywało 150/170 dni do porodu - zleciał mi czas strasznie szybko

Framboise super brzuszek i chyba nawet mniejszy od mojego

Eydrith chce nas w napięciu potrzymać ale fakt już dwa tygodnie się nie odzywa
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:06   #1815
Nautiz
Raczkowanie

Celebrinfea gratuluję i cieszę sie, że mała ma się dobrze. Odpoczywajcie obie.

Dziewczyny melduję, że w Tesco jest wyprzedaż wielu ciuszków dziecięcych, po 30% na wybrane rzeczy - ja kupiłam dziś dwie pary spodni chłopięcych za 27 zł, 3-pak body z długim rękawem w rozm. 68 za 22 zł, 5pak skarpetek za 15 zl, i cudne trampki dla noworodka - niestety w regularnej cenie za 32 zł - to bardziej dla mnie niż dla niego, bo mnie te buciki urzekły.
Jak wam czegoś jeszcze brakuje do wyprawki to warto tam zajrzeć.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 13:20   #1816
sunfire
Rozeznanie

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=9mPRGysULHU

pewnie już widziałyście ale może która jeszcze nie
podoba mi się jak w angielskim nazywa się porodówka delivery room ale jakby nie było coś w tym jest
Stary 2014-05-12, 13:22   #1817
rybka13
Zakorzenienie

Celebrinfea gratulacje!

framboise ladny brzuszek

sunfire pokaz swoj, bo nie wierze ze masz wiekszy

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=9mPRGysULHU

pewnie już widziałyście ale może która jeszcze nie
podoba mi się jak w angielskim nazywa się porodówka delivery room ale jakby nie było coś w tym jest
No... A porod naturalny to normal delivery
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:30   #1818
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość

Framboise super brzuszek i chyba nawet mniejszy od mojego
Sunfire to że mniejszy to chyba niemożliwe ale dziękuję
Stary 2014-05-12, 13:41   #1819
sunfire
Rozeznanie

Jak się trochę ogarnę to później wrzucę, bo od rana jakaś taka nie do ludzi jestem, ewentualnie żeby straszyć

Rybka, a powiedz mi jeśli możesz, mówią właśnie tak potocznie delivery room czy raczej bardziej specjalistycznie labour ward?

Kurczę nie pamiętam która z Was pisała, ale "baby is happy" uwielbiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 13:42   #1820
Eydrith
Zadomowienie

hej hej wywołałyście mnie do tablicy, to jestę
a tak serio to dziękuję za troskę Mamuśki, bardzo mi miło że o mnie pamiętacie trochę się u mnie działo ostatnio, stąd brak czasu no i przede wszystkim weny na forum, ale melduję że żyjemy i mamy się dobrze nie urodziłam jeszcze, oj nie nie mam na razie czasu, bo nic jeszcze nie gotowe dopiero dziś wstawiłam pierwszą pralkę dla młodej, pieluchy wesoło powiewają na balkonie, mam nadzieję że się ze wszystkim wyrobię zaraz Wam wstawię aktualizację brzuszka bo urosłysmy z córą w siłę
no i tyle w skrócie ...

a widzę że u Was/nas się dzieje Celebrinfea, gratulacje no i dużo zdrówka dla Was obu, bardzo się cieszę że Maleńka dostała maksymalną punktację - silne z Was babki i na pewno wszystko będzie ok a Ty odpoczywaj póki możesz

trochę Was przeleciałam, ale pobieżnie, potem spróbuję nadrobić
Stary 2014-05-12, 13:52   #1821
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mogą być przepowiadające albo się przeforsowałaś
dzięki za odp, raczej to pierwsze bo to był taki poranny spacerek pk śniadaniu, chociaż nie należał do najkrótszych
Cytat:
Jagoda jest na świecie! Dostałam przed chwilą smsa od Celebrinfei Waży 1600 g i dostała 10 punktów
bravooooo 10na10 nie mogło być lepiej!zdrówka dla mamusi i Jagódki
Cytat:

a oto ja i Miki w 31 tyg
ale śliczny brzuszek, i jeju jaki biust fajny u mnie to on równomiernie z brzuchem rośnie i nie wygląda to fajnie

Cytat:

trzymaj się kochana i ogromne gratki!!!!
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Celebrinfea gratuluję i cieszę sie, że mała ma się dobrze. Odpoczywajcie obie.

Dziewczyny melduję, że w Tesco jest wyprzedaż wielu ciuszków dziecięcych, po 30% na wybrane rzeczy - ja kupiłam dziś dwie pary spodni chłopięcych za 27 zł, 3-pak body z długim rękawem w rozm. 68 za 22 zł, 5pak skarpetek za 15 zl, i cudne trampki dla noworodka - niestety w regularnej cenie za 32 zł - to bardziej dla mnie niż dla niego, bo mnie te buciki urzekły.
Jak wam czegoś jeszcze brakuje do wyprawki to warto tam zajrzeć.
dzięki wielkie za info

Eydrith w końcu żeś się odezwała kobieto nie wdzięczna pisz co u ciebie i nie stresuj nas więcej

zmykam z powrotem do pracy... ciężki dzień dziś oby do wieczora
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:00   #1822
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje z całego serducha! To się mała łobuziara domagała urodzin w maju

Cytat:
a oto ja i Miki w 31 tyg
Kolejna chudzinka Śliczny brzusio
Cytat:
Odpoczywaj póki możesz i jak tylko będziesz mogła ucałuj od nas maleńką

Eydrith dobrze, że się odzywasz, bo już wszystkie chyba zaczynały się martwić.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:00   #1823
Eydrith
Zadomowienie

i like it to powodzenia w dniu dzisiejszym co u nas, hmmmm, miałam chwilę przerwy ale od dziś wzięłam się ostro do działania, generalnie sytuację najlepiej określa słowo 'prawie', bo prawie urządziliśmy kącik dla małej, prawie cała wyprawka już kupiona, prawie do mnie dotarło że to już niedługo jestem prawie gotowa

a to my na golaska sprzed chwili i z weekendu trochę bardziej przyzwoicie

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-06-12 o 04:32
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:06   #1824
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
i like it to powodzenia w dniu dzisiejszym co u nas, hmmmm, miałam chwilę przerwy ale od dziś wzięłam się ostro do działania, generalnie sytuację najlepiej określa słowo 'prawie', bo prawie urządziliśmy kącik dla małej, prawie cała wyprawka już kupiona, prawie do mnie dotarło że to już niedługo jestem prawie gotowa

Kolejny chudzielec. Jak Wy to dziewczyny robicie? Ja jakbym nie jadła to i tak tyję na potęgę
Stary 2014-05-12, 14:22   #1825
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

miałam ponadrabiać już dawno, ale ciągle coś i nie było kiedy.
teraz synek się bawi więc mam czas, tzn. tyle co zdążę to odpiszę, a potem idziemy na spacer - niezbyt długi, bo dziś u nas wietrznie i aktualnie leje

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Tak a propos Komunii przypomniała mi się anegdotka opowiadana przez moją ciocię. Jej koleżanka kupiła chrześniakowi wymarzony rower. Przyjechali wcześniej i młody miał okazję pozachwytcać się prezentem. Pozwolili mu się przejechać. Jak wsiadł i popędził, to przyjechał dopiero... wieczorem Tak więc Komunii nie było. Rodzice go o mało co nie ukatrupili

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Bambusiek a na co konkretnie skladali reklamacje znajomi?
Na dziwne temperatury, tzn. mierzone 2-3 razy z rzędu się nie pokrywały.

ten nasz sprawdzałam pod tym kątem i mierzenie 3x pokazywało to samo sprawdzając na kilku osobach.

Rybka - fajny okrąglusi brzuszek

Cytat:
Melduje się po. Wszystko ok, moja cora ma murzynski nos hehe waży 1392. Lekarz stwierdził ze nie przekroczy 4kg. Twarz jak zwykle zaslaniala jedną ręką.... ale i tak jest śliczna
ślicznotka

Cytat:
to tyle ile moja i tp wg OM mam na 19 więc tygodniowo mamy ten sam wiek choć ja z usg niby mam na 23 ale to tylko 4 dni różnicy
ja mam wg OM na 20 lipca więc tylko dzień różnicy zresztą teraz wg USG pokazuje tak samo.

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ja dzis bylam na wizycie szyjka ok wody tez dziec ok 2200 haha a 2 tyg temu mial miec 2180 wiec widac jakie to obliczanie. Wierze dzisiejszemu lekarzowi bo ma dobre usg i trwalo ono 30min a nie tak jak w szpitalu 1 minute od 35t lekarz kazal sobie masowac szyjke zeby ja uelastycznic. Haha poinstruowal nawe tz jak to robic. Pytalam tez o te klocia co mialam przez dwa dni,stwierdzil ze to normalne glowka naciska i tak juz bedzie sie zdazac.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:25   #1826
framboise87
Raczkowanie

ja w sumie nic takiego nie robię, zawsze byłam szkieletorem bez tyłka
teraz jedynie to zero cukru i raz, a czasami dwa razy w tyg chodzę na gimnastykę dla kobiet i na początku ciąży dużo chodziłam ogólnie, ale już mi się pomału zaczyna nie chcieć...
ale w sumie już 8kg na plusie i mierzyłam dziś obwód na wysokości pępka i 91 cm...
Stary 2014-05-12, 14:27   #1827
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość

Mordzio Ty moja no w końcu esteś
Brzuchol pierwsza klasa
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:40   #1828
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Eydrith! Jesteś wredotko. Mnie przrenieśli na poporodowe. Jak tz mi zwiezie rzeczy i sie spionizuje to dam wam znac. No i mala zobacze wreszcie

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:46   #1829
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Eydrith! Jesteś wredotko. Mnie przrenieśli na poporodowe. Jak tz mi zwiezie rzeczy i sie spionizuje to dam wam znac. No i mala zobacze wreszcie

Czekamy na relację
Stary 2014-05-12, 14:47   #1830
sunfire
Rozeznanie

U mnie idzie po równo w brzuch i w 4 litery ImageUploadedByWizaz Forum1399902610.298257.jpg

Eydrith Ty jak urodzisz to nic nie będzie widać po Tobie, że w ciąży byłaś

Celebrinfea czekamy na wieści co tam u małej Jagódki i u Ciebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości