![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)
Cytat:
![]()
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
Ilsa, ale dla mnie projekt w stanie surowym zamkniętym za 300tys a za 573921to jest różnica.
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budowa domu - Niekończąca się opowieść o kosztach. Wiadomo, ze zawsze coś po 2 latach się popsuje, coś pęknie i znowu trzeba naprawiać. Dla mnie dom to worek bez dna dla pieniędzy...
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) http://www.extradom.pl/projekt-domu-...8-d794b7fafa14 2) http://www.extradom.pl/projekt-domu-...8-d794b7fafa14 łaaaaa, SATAN !!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
+ notariusz
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Nie mówcie mi nawet o kosztach, bo wymiękam... Ten mój wymarzony kosztuje 490 000 w stanie "pod klucz". Jakaś masakra... Do tego działka. Nie wiem skąd mi się wzięło 200 000 zł... Przeciętny koszt uzbrojonej budowlanej to 350 000 :/
Dwóch moich kolegów z pokoju się buduje. Mają nowoczesne domy z odkurzaczami centralnymi, solarami i inteligentną instalacją elektryczną. I mówią, że już wydali po 70 tys. nadprogramowo... |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Gwizdak, no tak
![]()
#1870 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o tą imprezę- uważam, że mam prawo nie chcieć żeby tam poszedł. Czy mu zakazuję? Nie, ja go tylko poprosiłam, żeby tam nie szedł a on się od razu oburzył i stwierdził, że go ograniczam. Wiesz, on się obraził jak chiałam spać u kolegów- więc nie spałam, wróciłam o 3 nad ranem do domu i zadzwoniłam powiedzieć, że śpię w domu. Pokazał focha, że wyszłam z kolegą na piwo i nawet mu nie powiedziałam. To przepraszam bardzo, albo spowiadamy się sobie nawzajem ze wszystkiego co robimy, jedno drugiemu zakazuje nocowania poza domem i wszystko jest ok. Albo tego nie robimy i też jest ok. Ale jakby nie było, powinno to działać w obie strony. A nie, że on się wkurzy że ja nie śpię w domu to ja pędzę do swojego łóżka, a jak ja się wkurze na niego to mi wyrzuca, że go ograniczam. A chyba nic by sie nie stało jakby jedną imprezę na 15 sobie odpuścił skoro go o to proszę i mam konkretne powody prawda? Podejrzewam, że mało jest mężczyzn w związkach którzy mają aż takie możliwości robienia co chcą. Owszem, to cechy charakteru, ale przekładają się na relacje w związku. I uważam że tu jest coś nie tak, bo ja potrafię zrezygnować z przyjemności całonocnej imprezy i odsypiania cały dzien w mieszkaniu kolegów, a on niedość że nie potrafi to jeszcze robi tak, żeby na mnie zwalić całą winę. To przykro mi bardzo ale w związku czegoś takiego nie powinno być jeśli oboje się szanujemy. Sedno sprawy- niezależność jest bardzo pozytywną cechą, jeśli się potrafi czasami odpuścić (też jestem niezależna ale uważam że lepiej czasem odpuścić niż się kłócić o pierdoły) Cytat:
Nie dla mnie ![]() Cytat:
Ja też Cytat:
- ja lubię przestrzeń (nie wiem jak TŻ bo jakoś o tym nie rozmawialiśmy nigdy) - chcemy mieć przynajmniej 2 psy a dla takiej drużynki trzeba mieć dużo miejsca - chcemy dużą wannę- taką żeby się we dwoje zmieścić ![]() - chcemy jeden pokój przeznaczyć tylko i wyłącznie na terraria (Tż dla węży, ja dla jaszczurek) albo.... zrobić po prostu jedno gigantyczne terrarium, z odpowiednim doborem gatunków, żeby nam się zwierzaki nie pozjadały - 2 dzieci- pasuje żeby miały osobne pokoje ![]() Ale jak wiadomo, to na razie tylko marzenia, do tego trzeba wielu lat ciężkiej pracy. A to oczywiste, że będziemy zaczynać od mieszkania w bloku. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-02-02 o 11:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() A walentynki- pytam sie Tz ostatnio 'co robimy w walentynki? kupujemy sobie jakies prezenty czy pojdziemy gdzies?' , na co on - nie kupujemy nic, pojdziemy gdzies. ![]() Ja wiem jedno, albo dostane ten skubany pierdzionek w walentynki albo bedzie to moj sad ostateczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
Uwierz mi naprawdę łatwo znaleźć tańsze domy.
#1875 |
Zakorzenienie
|
ej, ja chyba zwariowalam. chce posprzatac tak doglebnie moj pokoj :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
smutno mi
![]() ![]() ![]() co do domow i działek: moi rodzice maja działke 520m na sprzedaz i kosztuje................. .....25 tys ![]() mieszkanie, ktore chcemy kupic kosztuje 200tys... co prawda całe do remontu, ale lepiej kupic mieszkanie i mieszkac niz działke za tyle i namiot rozbijac :P w poznaniu w centrum cena działki przekracza milion podobno... tak za poltora mozna podobno cos kupic... ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- moja kolezanka wrzuciła na nasza klase zdjecie po porodzie.... wymemłana cała, koszula pobrudzona od mleka... OKROPNOŚĆ! czy ci ludzie nie maja ani odrobiny samokrytyki i checi intymnosci?? wszystko pokazywac........
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a działki niestety są tutaj takie drogie, droższe niż cała kamienica ![]() idę zaliczyć historię filozofii żebym mogła dostać wpis z egzaminu i archeologię na którą nic nie umiem tylko zrobiłam parę zrzutów ekranu z wiki i biorę lapka żeby jeszcze się pouczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Piszesz, że mu nie zabraniasz, ale że mówisz że coś Ci się nie podoba ![]() ![]() ![]() Ja bym się na Twoim miejscu bardziej zastanowiła dlaczego nie chcę żeby on poszedł na tą imprezę, czy dlaczego mi się to nie podoba. Czy dlatego, że jesteś zazdrosna, czy dlatego, że mu nie ufasz, czy dlatego, że on zabrania Tobie. Bo może tu jest sedno tego problemu i to nad tym trzeba popracować? Co do tego, że on Ci nie powinien zabraniać, to się też zgadzam. I tu też powinniście właśnie o tym rozmawiać - czemu jego to tak denerwuje. No i co do ostatniego się zgadzam ![]() Ola, żeby była jasność, ja Wam b. dobrze życzę i jesteście jedną z par, którym mocniej kibicuję na tym wątku ![]() ![]()
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... powiem tak... zgadzam się z tym co móisz, bo rzeczywiście granice trzeba sobie ustalić, żeby potem nie wyszło na to że ja mu wejdę na głowę (albo na odwrót). Także ja się zgadzam z tym, że może nie chcieć się zmieniać, bo ja też bym nie chciała. Tylko mnie to jakoś tak zabolało, że powiedział mi to na początku (kiedy jeszcze nie mieliśmy żadnych problemów poza tym, że on w poniedziałek musi iść do pracy), bo to była taka postawa obronna ale jednocześnie trochę odpychająca. Dziwnie się z tym poczułam, bo ja na poczatku nie miałam ani nastawienia "dla niego zrobię wszystko" ani "mimo że go kocham, nie zmienię się". Po prostu doszłam do wniosku, że wszystko wyjdzie w praniu i jeśli będzie potrzeba jakiejś zmiany, w sensie takim, że będzie to korzystne i dla nas i naszego związku, to może warto będzie pójsć na pewne ustępstwa. A on od razu "NIE" (chyba nawet sie nie zastanowił nad tym czy warto czy nie). Ad. 2 No możliwe, że tak to odbiera, tymbardziej, że jeśli chodzi o akurat TĘ imprezę to baaaardzo bym chciała żeby wiedział że będę nieszczęśliwa przez niego- wredne ale prawdziwe. Tylko, że ja nie chcę go ani gnębić ani wzbudzać wyrzutów sumienia bo to nie o to chodzi, ale przecież nie mogę powiedzieć "dobrze Kochanie, baw się dobrze, nie dzwoń bo się nie będę martwiła" skoro tak nie czuję prawda? Ad.3 Nie, napewno nie na zasadzie "Ty mi to ja Tobie". Tu niestety inne czynniki odgrywają rolę. Jasność jest i rozumiem to co piszesz i chyba tego mi było trzeba zamiast stwierdzeń, że on jest okropny i powinnam z nim zerwać. Ja się staram zrozumieć jego i wydaje mi się że on czasem powinien wykazać trochę zrozumienia dla mnie. Dziękuję starsza koleżanko ![]() ![]() A na razie i tak niewiele z tym zrobię, bo nie chcę przez telefon. Poczekam aż sie spotkamy. Kilka dni w jedną czy drugą stronę już naprawdę nie zrobi różnicy a na pewno więcej można załatwić jak się jest razem. ![]() Btw. byłam u profesora, pokazałam zwolnienie, powiedział że przekaże pani prowadzącej, że ma się ze mną umówić na pisane zaliczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Babeczka na mnie tylko z byka popatrzyła jak się przyszłam umówić ale nic nie powiedziała. Także.... walczymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz radę - co do testów należy je spokojnie porobić - w większości przypadków wymagają dłuższej praktyki ![]() Więc bez stresu i krok po kroku do celu ![]()
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ola, no macie do pogadania, macie...... Ja tam jednak wierzę, że Wam się uda wszystko dogadać, chociaż jak wiem z doświadczenia z tym gadaniem tez tak lekko nie jest i się ciągle człowiek musi uczyć, żeby do tej drugiej istoty z innej planety dotrzeć ![]() Mam taką obserwację odnośnie par, że jest wiele par, część z nich jest szczęśliwa, ale tylko ułamek ma "to coś", co wydaje mi się, że jest właśnie między Wami ![]()
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka ![]() 13.05.13 - Bulgotka ![]() Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-02-02 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milo słyszeć że z boku wygląda na to, że "to coś" jest ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
Noooo, tylko potem pamiętaj mnie na ślub zaprosić
![]() A ja mam fajranta już za 5 minut ![]() ![]() ![]() ![]()
#1885 |
Zakorzenienie
|
A ja mialam dzisiaj fajny i niefajny sen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1886 |
Zakorzenienie
|
Ilsa dziewczyno o co był ten cały szum? Przecież ta dziewczyna wcale nie jest ładna. Popracuj kochana nad swoją samooceną bo masz z tym poważny problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() udanego wieczoru i nocy zatem zycze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dobrze, taka durnowatość jest faaaaajna ![]() Cytat:
![]() ![]() Strach się bać Cytat:
W ogóle, Ilsa, to zauważyłam, że podpisałaś zdjęcie "ta ładna" czy jakoś tak... Nie wiem no, ok, można zwrócić uwagę, że jakaś tam dziewczyna jest ładna albo nie, ale mam wrażenie, że według Ciebie każda jest ładniejsza niż Ty. Ok, ja rozumiem mieć jakieś kompleksy (chociaż ja tam sobie zawsze wciskam, że piękna jestem), ale moim zdaniem: 1. Ty przesadzasz 2. to że masz kogoś kto Cię kocha i komu się podobasz, jest chyba najlepszym przykładem na to że masz halo na punkcie swojego wyglądu. I to takie negatywne halo. Sorry ale jakbym miała takie podejście do siebie i swojego ciała, jak Ty i twierdziłabym że ta jest ładna a tamta jeszcze ładniejsza, to bym się autentycznie pochlastała tępą żyletką. Dziewucho, przecież tak nie można!
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-02-02 o 14:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Pięknie trzymałyście kciuki - zdałam na 4 ![]() ![]() Jeszcze tylko jeden egzamin!! Cytat:
![]() Piszecie o domach. Ja od zawsze mieszkam w domu z drzym ogrodem, tż też nie wyobrażam sobie inaczej. Marzę o jakimś małym domku. Działkę mamy od moich rodziców, ale póki co daleko nam do wybudowania domu będzie. Na razie myślimy żeby po ślubie wyremontować jedno piętro w domu dziadka Tż i tam mieszkać nim coś postawimy. ![]()
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Ilsa, ja również myślę, ze przesadzasz i robisz z niczego wielki problem
![]() ![]() ![]() Zgadzam się z OlkąR, że masz bardzo niską samoocenę i nawet jakby Twój TŻ tańczył z najgorszym paszczurem, to ty czułabyś się brzydsza. Pomijając fakt, ze dla ciebie to już byla zdrada, bo w ogóle chciał/musiał z nią zatańczyć... Spójrz na siebie - jesteś zdrową (!) kobietą, z ładnym ciałem, a jesli coś jest nie tak, możesz to trochę poprawić. Zacznij ćwiczyć, zajmij się czymś, a nie wyszukuj sobie kolejnych mankamentów, których nie widać i nie mają znaczenia w twoim codziennym życiu. Takie podejście do samej siebie może popsuć Ci relacje z TŻ, bo on nie będzie całe życie na siłę i bezskutecznie pokazywać Ci, że jesteś piękna. A takie narzekanie na temat takich bzdur potrafi człowieka zirytować i doprowadzić do pasji. Jeśli ktos ci powie, ze jesteś brzydka, to mu uwierzysz, a TŻ-towi, który Cię kocha i mówi: "podobasz mi się, moja sliczna", już nie, to dla mnie jest to kwestia twojej psychiki, twojego podejścia do samej siebie i koniecznie musisz to zmienić. Świat jest pełen ładnych dziewczyn, a gdyby Twój meżczyzna miał oglądać się i zauraczać w każdej z nich, to chyba bu mu głowa odpadła po pierwszym lepszym spacerze po mieście, a serducho juz dawno by się wypikało. Sama sobie stawarzasz problem, który tak naprawdę nie istnieje. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.