Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 18:36   #1981
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Anulka_86 ja jestem ze Świętokrzyskiego ze Skarżyska Kamiennej. Ja mam następną wizytę 17 października, nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że lekarz powie mi płeć dziecka. A co do ciuszków, to jedno dostałam już , a drugie hmm... piękna biała sukienusia (chociaż nie wiem czy to będzie dziewczynka, ale nie ważne podobała mi się :P ), koleżanka dala mi ubranka dla mojej szwagierki, i ta sukieneczka tak mi się spodobała, że musiałam ją odłożyć. Wtedy nawet nie byłam w ciąży, ale musiałam ja "zabrać" .
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:45   #1982
Anulka_86
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Angelika_26
to znasz to uczucie, że chciałabyś już widzieć dzidzie.
Ja już wiem ,że najprawdopodobniej będzie chłopak. Widziała z resztą sama na monitorze i wydaje mi się ,że raczej już nic się nie zmieni w tym temacie, ale ...hm...
Ja jeszcze nie czuje ruchów, brzucha nie mam prawie wcale, - tzn ja widzę, troszkę go mam....ale jak ktoś nie wie ,że jestem w ciąży to nie powie... choć spodnie mnie cisną już prawie wszystkie i nosze już spodnie z krótki pasem- te są ok. ale jeszcze pas mi nieco odstaje- jednak nie widać pod bluzką. Przytyłam dopiero jakieś 1,5 kg a Ty?
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:46   #1983
kropeczka1984
Rozeznanie

Ja nie wiem, co będzie po moim macierzyńskim...
Do pracy chętnie bym wróciła, ale u mnie to kwestia tego, że mam "koleżankę" w jednym pokoju, która lubi się znęcać :/ Dlatego myślałam o znalezieniu nowej pracy, ale wiadomo, że może być ciężko.
Mąż pracuje na zlecenie i raz jest z tego kasa a raz nie. Dlatego jakiś drugi dochód wypadałoby mieć. Z drugiej strony, to jakbym miała z mojej obecnej pensji zapłacić za żłobek, to po prostu bardziej opłacałoby mi się być na zasiłku :/ O koszcie opiekunki nie wspomnę.
Do żłobka troszkę boję się oddać dziecko, chociaż jak nie będzie innej możliwości to nic innego mi nie pozostanie. Męża rodzice mieszkają od nas 60km, mają gospodarstwo i nie mogą pomóc, zresztą nawet nie bardzo chcę Moi rodzice mieszkają z nami, ale mama jest poważnie chora i sama wymaga opieki.
Jedyna nadzieja jest w tym, że z pracą będzie tak jak jest teraz - ja pracuję do godz. 15 a Mąż od 15-tej. Ale też chciałabym razem z nim wychowywać nasze dziecko a nie na zmianę... Dlatego chcę, żeby zmienił pracę.
Takie to u mnie pogmatwane jest, że kompletnie nie wiem, co robić. Mam tylko nadzieję, że Dzidek nie urodzi się przed terminem, wtedy spokojnie do końca sierpnia mogłabym być z nim. Mąż na początku będzie pracował w domu jak szef wyrazi zgodę, więc liczę na jego pomoc. Boję się tylko, co będzie później...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:05   #1984
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślałyście nad tym, czy wrócicie do pracy po macierzyńskim? Z kim zostawicie dziecko?
Mi z obliczeń wyszło, że macierzyński + zaległy + przyszły urlop spowoduje powrót do pracy koniec sierpnia/początek września.
Jak na moją pracę to idealny czas na powrót
A bobo zostanie z moją mamą, co prawda ma już swoje lata, ale myślę, że da radę

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to nie masz koszta na tzw. brudy
to gdzie trzymacie ubrania i bieliznę czekającą do prania
Też nie mam kosza, bo nie ma na niego zwyczajnie miejsca, a brudy trzymamy w pralce potem jedynie je wyrzucam jak się zapełni, segreguję i piorę

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ahh, przyszłam się tylko pochwalić. Kupiliśmy dzisiaj wózek

mam nadzieję, że jak przyjdzie będę zadowolona. Jak nie to chyba opchniemy

http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dziewczynki dawno do was nie zaglądałam, nie mam możliwości dostępu do komputera. nie wiem czy któraś zauważyła moja nieobecnosć, nie jestem wstanie niestety nadrobić tych ponad 30stu stron! a stęskniłam sie za wami...
trzymajcie za mnie i maleństwo kciuki. w pon. dostałam bóli brzucha i krwawienie, okazało się, ze mam przpdujace łozysko i dostałam zwolnienie, leki podtrzymujace ciażę i przykaz leżenia plackiem, na razie w domu, ale jestem podłamana. myślcie o nas
nr kom wam napiszę w klubie jakby co
pa mamusie
Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam!!
Jestem w 18 tygodniu ciąży. Dzidzia już fika. Można się przyłączyć do forum?? Pozdrawiam

P.S. Termin porodu : 27 luty 2012.
cześć
_________________________ _
Właśnie mi się przypomniało, że miałam wrzucić co mam dla dzidziola
zaraz postaram się załadować
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:11   #1985
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie Ja od rana byłam w pracy, teraz chwilke z Wami a za chwile biore sie za robienie ciasta na spodzie nutellowym z wiśniami i galaretką. Musz poszuka dobrego przepisu, bo jeszcze nie robiłam a jest ich kilka. Jutro jad do siostry w odwiedziny to akurat do kawusi bedzie
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Szybciutko się chwale córka!!!!! Kamila będzie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Po nieprzespanej nocy przyszłam się tylko Was doradzić, zapytać i wracam do łózka , strasznie jestem niewyspana, sny męczą mnie już co raz bardziej , zwariowac można.

W nocy co chwile sie budziłam. Brzuch mnie bolał strasznie jak na okres, nie moglam sie nawet obrócić, z bólu, aż płakałam ,a nie mam żadnych tabletek. Teraz, też trochę boli. Do tego jak mam "purtnąć" to mnie wszystko wokół brzucha kłuje i rozrywa. Myslicie, ze moge z tym tydzien poczekac i isc do lekarza za tydzien? Bo za tydzien mam umówioną wizyte. Do tego te głupie sny , że wczesny poród mam mieć... :/
Ja tez mam koszmary i od kilku dni źle sypiam, już sie zaczeły wedrówki do toalety A co do bólu to tak jak dziewczyny pisały, nospa ale i tak czekac tydzień to dla mnie za długo.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja dostałam wczoraj w prezencie spodnie ciążowe od szwagierki

Super są!
czaderskie są
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
weszlam sobie na nasza 1 strone i utwierdzilam sie w przekonaniu ze nasz watek nie ma zadnych blizniakow;p
moze kolejnym razem;p
Aysu bedzie miec bliżniaki ale sie nie odzywa od pierwszej cześci. No i tak w ogóle ta lista zaginionych mamuś jest troch żeby sprowokowac do kontaktu. Dwie mamusie sie pojawiły z powrotem

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i brzusie
Gratuluje wszystkim rozpoznanych płci .Mam pytanko do was czy pierzecie i prasujecie wszystkie nowe ubranka, które macie dla swoich pociech, bo jedni mi mówią że trzeba wyprać już w tym w czym się będzie prało później dziecku a inni że nie trzeba i już zgłupiałam.
Hmm nie bardzo rozumiem. Kto uważa ze nie trzeba prac już w tym proszku który bedzie dla maluszka???
Jeśli masz zamiar prac ciuszki dla ciecka w dzieciecym proszku to jak dla mnie logiczne ze skoro je juz teraz np pierzesz no to w tym właśnie proszku. No chyba że jeszcze później masz zamiar je znowu prac ale to tym bardziej nielogiczne.
Ja jeszcze sie nie zabieram za pranie ale jak już zaczne to właśnie od razu w dzieciecym proszku a prasowac mam zamiar nie dłuzej niż do 3miesiąca życia dziecka.
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
dzięki no to dziś na obiad pizza
a tak apropo snów to dzisiaj miałam koszmar :P śniło mi się że jestem na porodówce i że obok mnie rodzi Michał Szpak <hahaha> masakra teraz zaś mam etap dziwnych snów

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
A tu moja myślicielka

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a myślałyście nad tym, czy wrócicie do pracy po macierzyńskim? Z kim zostawicie dziecko?

Od razu piszę, że zadaję pytanie do dyskusji, a sama pewnie dopiero jutro rano się do niej włączę, bo zaraz wychodzę i wrócę wieczorem Może Was troszkę podczytam przez telefon, ale raczej nie odpiszę, bo mi się ciężko na nim pisze...
U mnie sprawa jest dosc prosta, ja od kiedy wróciłam z chorobowego przeszłam na pół etatu i pracuj 2 lub 3 dni w tyg a tą różnic dni państro mi dopłaca( w Ie są takie cuda) a mój tż pracuje piec dni ale też pół etatu wiec zrezygnuje z 1 jub 2 dni i bedziemy sie wymieniac.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:16   #1986
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Hej, hej.
Ja tak na krótko, bo padam, a po wizycie byliśmy jeszcze u znajomych, potem na kolacji, a potem podróż i tak zeszło do 22.

Najważniejsze już mogę ogłosić------SYNUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
I chyba na razie tyle,jutro napiszę więcej, wszystko cacy, więc jestem szczęśliwa, tak jak i tatuś przyszły
Lily Rose gratuluje Synusia

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Szybciutko się chwale córka!!!!! Kamila będzie
Mała rozwija się prawidłowo jestem przeszczesliwa
Mamy nawet płytkę

A z praca tak jak przypuszczalam nikt nie chce ciezarnej :/ tz nawet się cieszy bo uważa ze mam teraz tylko odpoczywać a nie ganiac za robota a kasa by się przydałaby...
Agacia gratuluje Córeczki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:18   #1987
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie Ja od rana byłam w pracy, teraz chwilke z Wami a za chwile biore sie za robienie ciasta na spodzie nutellowym z wiśniami i galaretką. Musz poszuka dobrego przepisu, bo jeszcze nie robiłam a jest ich kilka. Jutro jad do siostry w odwiedziny to akurat do kawusi bedzie
ja właśnie zrobiłam rożki francuskie z jabłkami i lukrem, z płatkami migdałów na wierzchu i się nimi zajadam

jak znajdziesz fajny i wypróbujesz to podziel się przepisem w klubie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 19:22   #1988
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
agawoo dla mnie tez to jest duzo, jakby było inaczej to nie szukałabym taniej uzywanego tylko normalnie ze sklepu. Ale wiem, ze sprawa w sadzie mogłaby nas kosztowac wiecej - pieniedzy czasu i nerwów a tych ostatnich to wolałabym sobie teraz oszczędzić

eliza owszem, ale nie mozna robic takich rzeczy, i ja wcale nie chciałabym aby mój tz jakims straszeniem załatwiał sprawe.
Ci ludzie okazali sie bardzo nieuczciwi, ale my nie mozemy sie znizac do tego poziomu.
Zgłosilismy na tablica.pl oszusta, napisalismy grzecznego sms ze prosimy o kontakt bo towar jest niezgodny z opisem i obietnicami i narazie bedziemy czekac.

Poniekad sami sobie jestesmy winni. Moglismy sprawdzić, albo poprostu nie kupować " na gębe" no ale cóż, musimy zapłacic za ta naiwnośc.
Lezak nie jest do wyrzucenia, bo poza ta wibracja wszystko jest ok, jednak cena 100zł byla za wysoka w takiej sytuacji.
Moze wyjde na zołze ale zycze im zeby tez ich ktoś tak oszukał
ludzie są beznadziejni.... echh

Cytat:
Witam!!
Jestem w 18 tygodniu ciąży. Dzidzia już fika. Można się przyłączyć do forum?? Pozdrawiam

zapraszamy
Cytat:

Hmm nie bardzo rozumiem. Kto uważa ze nie trzeba prac już w tym proszku który bedzie dla maluszka???
Jeśli masz zamiar prac ciuszki dla ciecka w dzieciecym proszku to jak dla mnie logiczne ze skoro je juz teraz np pierzesz no to w tym właśnie proszku. No chyba że jeszcze później masz zamiar je znowu prac ale to tym bardziej nielogiczne.
Ja jeszcze sie nie zabieram za pranie ale jak już zaczne to właśnie od razu w dzieciecym proszku a prasowac mam zamiar nie dłuzej niż do 3miesiąca życia dziecka.

.
z tym praniem to chyba tak włąsnie do 3 m-ca myślałąm w dziecięcym....a potem normalnym o ile dziddzia nie będzie miala żadnych uczulen/alergii itp....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:25   #1989
bambusiek
Zakorzenienie

No to się chwalę moją wyprawką:
1) śpiworek + skarpetusie
2) bluzki
3) portaski
4) pajace
5) bodziaki
6) kombinezonik (kupiony za 10 zł) + szalik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110916013.jpg (123,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110916016.jpg (116,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110916017.jpg (146,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110916018.jpg (119,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110916019.jpg (121,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110916020.jpg (129,8 KB, 26 załadowań)
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-29, 19:33   #1990
bambusiek
Zakorzenienie

I reszta:

Tu już porcjami jak kupowałam:

1) pajacyk z weluru + bluza + portki z polaru za całe 1,70
2) 2x body + 2x portki
3) pajace
4) bodziak, rampers, portki i kocyk
5) bluzki

Za pozycje 3-5 zapłaciłam 15 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110916011.jpg (131,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110921021.jpg (141,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110928024.jpg (136,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110928025.jpg (125,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110928026.jpg (131,1 KB, 8 załadowań)
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-29, 19:34   #1991
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynki dawno do was nie zaglądałam, nie mam możliwości dostępu do komputera. nie wiem czy któraś zauważyła moja nieobecnosć, nie jestem wstanie niestety nadrobić tych ponad 30stu stron! a stęskniłam sie za wami...
trzymajcie za mnie i maleństwo kciuki. w pon. dostałam bóli brzucha i krwawienie, okazało się, ze mam przpdujace łozysko i dostałam zwolnienie, leki podtrzymujace ciażę i przykaz leżenia plackiem, na razie w domu, ale jestem podłamana. myślcie o nas
pa mamusie
Trzymam mocno za Was kciuki
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Hejka - dzisiaj znowu dużo pracy i nie dam rady was nadrobić. Wklejam tylko fotkę Młodego z wczorajszego badania połówkowego (wszystko OK)
Trwało to długo bo wcale nie miał ochoty ustawić się przodem do zbadania serducha. Wiercił się jak opętany i pakował paluchy do buzi

Cytat:
Witam!!

Witaj Angelika

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tyle skrobiecie... ,aż brak mi czasu na czytanie wszystkiego.
Teraz nie było mnie dwa dni i niestety już chyba nie nadrobię....
Wracam późno z uczelni i już brak mi sił.
Mogę tylko w skrócie napisać ,że niespodzianka dla męża na urodziny się mega udała.
Byście musiały widzieć jego minę jak zapukałam do jego pokoju gdzie śpi podczas delegacji i otworzył a ja tam z tortem i zapalonymi świeczkami oraz z sto lat sto lat... szok dla niego wielki....
musiał przez 10 minut dochodzić do siebie
Bardzo się zdziwił .... przecież z Poznania to było 370 km.
Potem byliśmy na kolacji i nie spędził tego wieczoru sam...
Bardzo się cieszę ,że mi się udało z tym i nic się nie domyślał.

Jak czytam ,że większość z Was jest już po połówkowym to mi już też się chce i to już zobaczyć moją kruszynkę .... ja dopiero 13 października - dwa tygodnie jeszcze.
Ciuszka nie mam ani jednego...ani jednej skarpetki, ale powiedziałam sobie ,że po 20 tygodniu - po USG kupię pierwszego bodziaka

Pozdrawiam ciepło i trzymajcie się zdrowo.
Ja kurowałam się w poniedziałek aby we wtorek móc jechać do męża.
Herbata z cytryna, cebula z czosnkiem i cukrem... inhalacja ...itp. ale rezultat był szybki i we wtorek już czułam się lepiej.
Superowo że niespodzianka udana, super żonka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja właśnie zrobiłam rożki francuskie z jabłkami i lukrem, z płatkami migdałów na wierzchu i się nimi zajadam

jak znajdziesz fajny i wypróbujesz to podziel się przepisem w klubie
Oj takie rożki to sama bym zjadłą...mniam....
a jak moje wyjdzie to oczywiście si pochwale
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
z tym praniem to chyba tak włąsnie do 3 m-ca myślałąm w dziecięcym....a potem normalnym o ile dziddzia nie będzie miala żadnych uczulen/alergii itp....
Jak długo bede prac to właśnie sie okaże, moja przyjaciółka ma 3 letnią córke i dalej musi prac w dzieciecym bo mała ma uczulenie ajak tylko zmieni. Ale prasowac raczej skończe po 3cim miesiącu bo to bardziej z lenistwa a w ogóle mi siostra mówiła że tak wystarczy Ma trójke dzieci to chyba wie co mówi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 19:34   #1992
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
hej mamuski
gratuluje wszystkim udanych wizyt, poznanych płci i prawidłowo rosnących maluchów

wczoraj mialam mega zły dzien, 2 razy byłam wsciekła raz szczesliwa tak zupelnie bez powodów. Mecza mnie juz te humorki- a co dopero rodzine pewnie
W kazdym razie wieczorem było apogeum . Pojechalismy z tz kupić lezaczek-bujaczek dla Lenki. Uzywany. No ok fajny, ladny tylko włascicile mowili ze nie maja baterii ale wibracja działa napewno. No to zaufalismy i kupilismy i co
Jak wrocilismy do domu, tz rozkrecił to wejscie na baterie a tam w srodku stara rozlana bateria i nowa oczywiscie nie działa
od razu dzwonilismy do tych wlascicieli ale facet telefon rozłaczał. Kurde dobrze wiedzieli ze jest niesprawn Juz nic nie mozna ludziom ufac normalnie

teraz mamy lezaczek bez głownej funkcji za cene sprawnego. Interes zycia normalnie
Haniula chamstwo jednym słowem. Szkoda gadać. Jak tak można?!
Stary 2011-09-29, 19:37   #1993
kasikzaki
Zadomowienie

Bambusiek ciuszki superowe
Stary 2011-09-29, 19:42   #1994
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
tz wzial ten lezak ze soba i bedzie dzwonił dzis albo po pracy tam podjedzie, ale nie sadze zeby w ogole otworzyli

Taka niby normalna rodzina,wygladali na godnych zaufania a jak potrafią bezczelnie ludzi oszukac Nie wierze ze nie wiedzieli, ze te wibracje nie działają, dlatego tak chetnie 20zł "na baterie "spuścili
Mamy nauczke
Ja bym poczekała gdzieś w ukryciu na tych naciągaczy, a jakby się któreś pojawiło na horyzoncie to wyszłabym do nich, powiedziała co mam do powiedzenia i rzuciłabym im tym leżaczkiem na ry... prosto. Pal licho te pieniądze, chociaż wiadomo, że szkoda, ale niech się nażrą
Stary 2011-09-29, 19:44   #1995
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Bambusiek ciuszki superowe
Dzięki
Prawie wszystko z lumpka

dzisiaj była Męża ciocia i mówię, że ciuszki kupuję bezpłciowe, a ona od razu: no, ale mam nadzieję, że póki co po lumpeksach patrzysz
Nie no, do Pepco na pewno też zajrzę, ale to tylko po to co będzie brakować.

Mam zamiar zrobić dzisiaj listę ile czego mam na jaki rozmiar
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-29, 19:46   #1996
Haniula
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

bambusiek jaka ładna wyprawka kombinezon jest extra !

A ja mam juz lepszy humor, bo rozebralismy z tż leżaczek, sprawdziliśmy i wyszło ze mechanizm jest sprawny, wiec szofowałam te wszystkie zwoje od rdzy i tadddam działa
całe szczescie wszystkie kabelki byly całe i sie dało odratować , niemniej facet sie nie odezwał i to bardzo nie ładnie z jego strony !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:49   #1997
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
agawoo dla mnie tez to jest duzo, jakby było inaczej to nie szukałabym taniej uzywanego tylko normalnie ze sklepu. Ale wiem, ze sprawa w sadzie mogłaby nas kosztowac wiecej - pieniedzy czasu i nerwów a tych ostatnich to wolałabym sobie teraz oszczędzić
Nie mówię, żeby iść do sądu, ale gnębić ich, aż oddadzą kasę
Na sąd szkoda czasu, bo za mała szkodliwość czynu

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
witaj na forum
Ja również jestem teraz w 18 tygodniu
termin porodu 29.02 / 01.03
Skąd jesteś?

Dziewczyny Wy tyle skrobiecie... ,aż brak mi czasu na czytanie wszystkiego.
Teraz nie było mnie dwa dni i niestety już chyba nie nadrobię....
Wracam późno z uczelni i już brak mi sił.
Mogę tylko w skrócie napisać ,że niespodzianka dla męża na urodziny się mega udała.
Byście musiały widzieć jego minę jak zapukałam do jego pokoju gdzie śpi podczas delegacji i otworzył a ja tam z tortem i zapalonymi świeczkami oraz z sto lat sto lat... szok dla niego wielki....
musiał przez 10 minut dochodzić do siebie
Bardzo się zdziwił .... przecież z Poznania to było 370 km.
Potem byliśmy na kolacji i nie spędził tego wieczoru sam...
Bardzo się cieszę ,że mi się udało z tym i nic się nie domyślał.

Jak czytam ,że większość z Was jest już po połówkowym to mi już też się chce i to już zobaczyć moją kruszynkę .... ja dopiero 13 października - dwa tygodnie jeszcze.
Ciuszka nie mam ani jednego...ani jednej skarpetki, ale powiedziałam sobie ,że po 20 tygodniu - po USG kupię pierwszego bodziaka

Pozdrawiam ciepło i trzymajcie się zdrowo.
Ja kurowałam się w poniedziałek aby we wtorek móc jechać do męża.
Herbata z cytryna, cebula z czosnkiem i cukrem... inhalacja ...itp. ale rezultat był szybki i we wtorek już czułam się lepiej.
Super, że niespodzianka się udała

Padam na mordkę :/ Późno wróciłam z pracy, potem byłam na zakupach, zaraz się wykąpię i będę czekała na TZta o ile nie usnę

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Witam nowe mamusie

A ja mam juz lepszy humor, bo rozebralismy z tż leżaczek, sprawdziliśmy i wyszło ze mechanizm jest sprawny, wiec szofowałam te wszystkie zwoje od rdzy i tadddam działa
całe szczescie wszystkie kabelki byly całe i sie dało odratować , niemniej facet sie nie odezwał i to bardzo nie ładnie z jego strony !
Super, że leżaczek jednak działa

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:50   #1998
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Trzymaj się dzielnie kochana, wszystko będzie dobrze

Widocznie Twój tż poprostu tak ma i już Wiadomo, że było by Ci o wiele przyjemniej jakby był przy Tobie, ale nic na siłę. Jeśli po za tym wszystko jest ok to trzeba uszanować jego decyzję. Trafił Ci się poprostu samiec Alfa no chyba, że mdleje na od zapachu przychodni i się wstydzi, że padnie ( znam takich)

My poznaliśmy się w marcu, a w czerwcu kupiliśmy mieszkanie i zamieszkaliśmy razem Z miłości opuściłam kochany Olsztyn i do dziś tego nie żałuję To było , jest i będzie prawdziwe love story

Gratulację!!

Gratulację
Pracą się nie przejmuj, swój etat masz pod serduszkiem

Do lekarza raz, dwa! Lepiej dmuchać na zimne i się nie stresować!

przesłodkie są te porty

Zazdraszczam Muszę się też umówić na jakiś relaksik Nie ma to jak leżeć 2-3 godz. i być rozpieszczana przez kosmetyczkę

Ja bardzo liczyłam na bliźniaki Jak na USG dowiedziałam się, że jedno to byłam rozczarowana Sama jestem z bliźniaków i wiem jak to fajnie mieć przy sobie cały czas bratnią duszę i to do tego siostrę

Mi się śniło ostatnio, że ktoś mnie postrzelił w brzuch. Zwinełam się w kłebek na końcu łóżka, trzymając za brzuch i jęcząc - tz myślał, że rodzę i prawie zawału dostał Jakie było jego zdziwienie jak okazało się, że ja sobie dalej słodko śpie

Byłam dziś na badaniach i wszystko jest pięknie i cudownie
Pani doktor uważa, że będzie córa, więc nic się nie zmieniło
Gabryśka wierciła się jak szalona, lekarka prosiła ją żeby zaczeła z nią współpracować
Biedny tż nie zdarzył tylko i wpadł na minutę przed moim wyjściem - no trudno Nie mam do niego żalu bo i tak zestresowany na maxa, bo dziś informuję obecnego szefa, że odchodzi, a to nie jest fajna sprawa

A tu moja myślicielka
Słodka ta Twoja Myślicielka Mijus
Stary 2011-09-29, 19:57   #1999
Anabellita
Zadomowienie

A to słyszałyście? "Co to jest ciaża? Dzieci wiedzą lepiej":
http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
I reszta:

Tu już porcjami jak kupowałam:

1) pajacyk z weluru + bluza + portki z polaru za całe 1,70
2) 2x body + 2x portki
3) pajace
4) bodziak, rampers, portki i kocyk
5) bluzki

Za pozycje 3-5 zapłaciłam 15 zł
Piękna kolekcja

Cytat:
Witam!!

Witam witam

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:57   #2000
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Bambusiek fajne ubranka

Haniula super, że działa

ja stopuję z ubrankami na razie wystarczy tylko na kombinezon zapolowac i czapę i szaliczek
Stary 2011-09-29, 19:58   #2001
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
jutro wyjazd do PL!
Biedna
Stary 2011-09-29, 20:00   #2002
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Witam nowe mamusie

Uff...dobrze że si udało i działa

A ja przepisu na to ciasto zadnego konkretnego nie znalazłam i tylko poczytałam kilka i bede eksperymentowac. Bo w każdym jednym wychodzi że czegoś tam nie mam i za każdym razem coś innego. Jakoś to posklejam do kupy a jutro sie pochwale w klubie kucharkowym
Stary 2011-09-29, 20:02   #2003
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja talentu do pieczenia nie mam...zawsze mi cos nie wyjdzie..
ale mama kupila jakas gazete i tam sa przepisy bez pieczenia wiec bede robic i testowac

a i jeszcze muszę jakies dresiki/bluzy juniorowi kupic....ale z bielizną juz koniec
Stary 2011-09-29, 20:08   #2004
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ahh, przyszłam się tylko pochwalić. Kupiliśmy dzisiaj wózek

mam nadzieję, że jak przyjdzie będę zadowolona. Jak nie to chyba opchniemy

http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Inutil super wózeczek
Stary 2011-09-29, 20:08   #2005
Haniula
Zakorzenienie

dziewczyny pamietajcie ze jutro dzien chłopaka

Mój "chłopak" dostanie kopiec kreta i na kolacje lasagne przy świeczkach
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:09   #2006
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe mamusie

Super, że się udało odratować leżaczek

Cytat:
Bambusiek fajne ubranka

ja stopuję z ubrankami na razie wystarczy tylko na kombinezon zapolowac i czapę i szaliczek
Jutro idę zapolować na jeszcze jeden kombinezon, może jakiś dresik itp.
A tak, to właśnie czapki, rękawiczki normalne i niedrapki i pewnie kilka/naście innych rzeczy

Zmykam spać
Jutro od rana dalsza walka z burakami, potem lecę coś załatwić i do mamy na obiad, więc może będę przed południem, a jak nie to wieczorkiem
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-29, 20:09   #2007
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ja talentu do pieczenia nie mam...zawsze mi cos nie wyjdzie..
ale mama kupila jakas gazete i tam sa przepisy bez pieczenia wiec bede robic i testowac

a i jeszcze muszę jakies dresiki/bluzy juniorowi kupic....ale z bielizną juz koniec
Ja ogólnie uwielbiam piec i gotowac ale to ciasto co teraz bede robi to akurat bez pieczenia ........ no właśnie ide je w końcu robic......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 20:11   #2008
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dziewczyny pamietajcie ze jutro dzien chłopaka

Mój "chłopak" dostanie kopiec kreta i na kolacje lasagne przy świeczkach
moj dostał prezent w kwietniu jakos dziwnie z tym dniem chłopa...kilka dat... nie ma to jak dzien kobiet

oo KAsik mi przypomniała, ze mam tylko jedne niedrapki trza dokupic...ale to na szczescie drobny wydatek

oczywiście chodziło o Bambusika a nie Kasika jakos posty mi się zlały ciążowa inteligencja

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2011-09-29 o 20:13
Stary 2011-09-29, 20:22   #2009
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
pa mamusie
Bybella ściskam Cię mocno i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Uważaj na siebie i Maleństwo.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Hejka - dzisiaj znowu dużo pracy i nie dam rady was nadrobić. Wklejam tylko fotkę Młodego z wczorajszego badania połówkowego (wszystko OK)
Trwało to długo bo wcale nie miał ochoty ustawić się przodem do zbadania serducha. Wiercił się jak opętany i pakował paluchy do buzi
Świetny jest

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Witam!!

Witaj Angelika
Stary 2011-09-29, 20:23   #2010
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

idę bo zaraz kuchenne rewolucje
paaaaaaaaa
spijcie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości