|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wypróbuję Cytat:
![]() Dlatego nie lubię kupować używek Cytat:
Coś ty zjadła przed snem
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh, przyszłam się tylko pochwalić. Kupiliśmy dzisiaj wózek
mam nadzieję, że jak przyjdzie będę zadowolona. Jak nie to chyba opchniemy ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 |
|
|
|
#1954 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jeszcze co zrobię z dzidziusiem, jak się uda to żłobek a jak nie - będę myśleć
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() jeszcze raz dziekuje za słowa otuchy, w sumie to ja dopiero dziś jakoś normalne zaczełam funkcjonować bo pomyślalam że co ma byc to bedzie a moj stres tylko zaszkodzi Sebusiowi dlatego od dziś myśle pozytywnie ![]() mam do Was jeszcze jedno pytanie czy pękają Wam żyłki na piersiach bo ja ostatnio zauważyłam że po tym jak urosły to czasami pęka mi żylka na nich i nie wiem czy panikowac czy to normalne jest???? |
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super!
|
|
#1957 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam dzisiaj barszcz z krokietami(krokiety od teściowej pyszne )Cytat:
no może oprócz tego że wciskali mi jakieś odżywki jedzeniowe zamiast normalnego jedzenia, ale dało się to przeżycCytat:
wrrrrr jak ja nie lubię takich oszustówCytat:
![]() Cytat:
pamiętam że mogłam to jeśc cały czas nigdy nie miałam dość. na szczęście przeszło...ale wcześniej bardzo rzadko mi się zdarzało jeść takie rzeczy, lubie na szczęście zdrowe produkty- smakują mi bardziej niż te nie zdrowe więc jestem w komfortowej sytuacji![]() Cytat:
pewnie skakało na pępowinie jak na skakance![]() śliczna Gabrysia Cytat:
Cytat:
więc sama rozumiesz bardzo ciężko jest). i nie zrezygnuję. ufam że z Lilką damy sobie radę! musisz sama ocenić jak bardzo ci zależyCytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- co do opieki nad malutką to ja się na razie nie martwię...mąż pracuje z domu (czasami tylko wyjeżdża) teść pracuje od9 do12, teściowa przedłużyła sobie prace na 3lata(przed tym jak oznajmiliśmy że będzie babcią więc już nie było odwrotu) ale ona jest taką kobietą że jak będzie chciała to będzie miała wolne , mój tata tez może pracować zdalnie z domu a mama mieszka 5metrów od nas--- no i wszyscy chętni do pomocy(pierwsza wnuczka). A ja nie pracuję jeszcze ale od lutego/marca przyszłego roku wracam na studia najwyżej będzie opiekunka ale pod okiem dziadka i taty zresztą już mam wybraną znajomą taką jest super i mam nadzieję że do roku nic się nie zmieni i będzie chciała się opiekować
|
|
#1958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to może jakoś do 1 roczku TZ z moją mamą będą się mojać w drzwiach (maja przeciwne zmiany) i może jakoś to się da zorganizować ... Nie wiem jeszcze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale kiedyś w Świecie według Bundych był odcinek, w którym kosmici przylatywali do Ala po brudne skarpetki, żeby je na paliwo przetworzyć
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki dawno do was nie zaglądałam, nie mam możliwości dostępu do komputera. nie wiem czy któraś zauważyła moja nieobecnosć, nie jestem wstanie niestety nadrobić tych ponad 30stu stron! a stęskniłam sie za wami...
trzymajcie za mnie i maleństwo kciuki. w pon. dostałam bóli brzucha i krwawienie, okazało się, ze mam przpdujace łozysko i dostałam zwolnienie, leki podtrzymujace ciażę i przykaz leżenia plackiem, na razie w domu, ale jestem podłamana. myślcie o nas ![]() nr kom wam napiszę w klubie jakby co pa mamusie
|
|
#1960 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo studia kosztują 8000 zł i nie sztuką zapłacić a potem nie móc pojechać. A temat mnie żywo interesuje i szkoda byłoby tracić nawet jeden zjazd ![]() A ty zaczynasz nowe na ASP i wracasz na drugie czy jak- bo się pogubiłam w Twojej wypowiedzi
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Hejka - dzisiaj znowu dużo pracy i nie dam rady was nadrobić. Wklejam tylko fotkę Młodego z wczorajszego badania połówkowego (wszystko OK)
Trwało to długo bo wcale nie miał ochoty ustawić się przodem do zbadania serducha. Wiercił się jak opętany i pakował paluchy do buzi
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-09-29 o 16:10 |
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż, skoro lekarz kazał i wypoczywaj jak najwięcej
|
|
|
#1963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam
![]() oby, oby ![]() Cytat:
i zdaj relację jak tam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ukróciłam smycz i sama to robię co 3-4 dni Cytat:
no ale cóż, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki, aby było wszystko oki! ![]() Pearl gdzie jesteś kobito!!!!
|
|
#1965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I był na mojej liście, na której widniał tylko jeden model - x-lander. Więc jestem mega zadowolona.
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil
za wózek ! napewno bedziesz zadowolona ! I to za taką cene jeszcze z gratisami super !lezaczek kupowaliśmy poprzez tablica.pl Bylismy osobiscie, ale nie mielismy ze soba baterii a własciciele podobno tez, ale wg nich na 100% sprawny. Mozemy walczyc, ale co do sądu pojde sie użerac za 100zł a telefonu nie odbieraja, tz napisal sms i chyba tam po pracy pojedzie, ale co z tego jak nie otworzą.Mam nadzieje, ze ta wibracja to zadna filozofia i moze da sie to jakos naprawic. wczoraj nie chcielismy tam nic dłubac, bo liczylismy na uczciwośc i ze dzis uda sie dojsc do jakiegos porozumienia z tymi ludzmi. A ta kobieta sie jeszcze polecała, bo ona położną jest ja dziekuje za taka połozna |
|
|
|
#1968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myślę, że będziemy z niego zadowolone Cytat:
Cytat:
smutne to strasznie
|
|
#1969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko twój semestr zaczyna się normalnie no i poród masz później ode mnie, więc inna sytuacja. A te moje udia zaczynają sie dop. 19.11 a nie w październiku, więc pod koniec stycznia to my 1szego sem nie zakończymy, żebym mogła zrobić przerwę po pierwszym semestrze i tu jest piesz pogrzebany
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() padłam niezła babcia...
|
||
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja pewnie będzie opowiadać do swojej córki i drugiego syna, że ona siły nie ma i ona dzieci bawić nie będzie (chociaż tej córce wlasnie i temu synowi bawiła i żyje) , no ale jak nie będzie innego wyjścia to pewnie zostanie z dzieckiem o ile da radę, bo to już też starsza kobieta .. I nie chciałabym jej dziecka zostawiac wlaśnie z tego powodu głównie, że ona i teść są starsi, i nie mają sił, a wiadomo, że takie małe dziecko wymaga trochę uwagi jednak Zobaczymy, jak nie będzie innego wyjścia to cóż ....
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inutil wózek fajny i za taką cenę ,a on jest ze spacerówką czy sama gondola z nosidełkiem? Haniula tój mąż jest chyba policjantem,nie może tak dla postraszenia pojechac tam w mundurze ![]() Zosia co tam u Ciebie? Zmykam do małża bo dziś szybko skończył pracę i wogóle nic dziś nie leżakowaliśmy i jutro też ma wolne więc będziemy sie byczyć
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teściowa paskudnie powiedziała, chicałoby się powiedzieć po chamsku no ale z drugiej strony wolałabym to niż zwodzenie ze się bedzie opiekować, a potem się wypiąć. Ja nie mam teściowej, teść nie lubi dzieci, i nigdy się z tym nie krył, więc na pomoc przy Dzidziloku nie liczę. A moi rodzice dzieciaki uwielbiają, i sądzę ze od czasu do czasu z chęcią się zaopiekują.
|
|
#1974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
czesscccc
![]() ja dzisiaj od samego rańca na nogach. mielismy troszke rzeczy do załatwienia z TZ. gratuluję wszytskim poznanych płci ![]() Asik fajny wózek mam nadzieję,ze będziesz zadowolona ![]() a co do pilnowania bobaska to ja oczywiscie bym chciała posiedziec z nim jak najdłuzej ale chyba sytuacja finansowa nam nie pozwoli i po macierzynskim i wykorzystanym urlopie bede musiala isc do pracy. ale mam mamę piętro nizej, któa nie pracuje i baaardzo chętnie się zajmie juniorem wiec probolemu nie ma...ale chyba się zapłaczę jak będę musiala isc do pracy i zostawic malutkiego bąbelka
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
agawoo dla mnie tez to jest duzo, jakby było inaczej to nie szukałabym taniej uzywanego tylko normalnie ze sklepu. Ale wiem, ze sprawa w sadzie mogłaby nas kosztowac wiecej - pieniedzy czasu i nerwów a tych ostatnich to wolałabym sobie teraz oszczędzić
![]() eliza owszem, ale nie mozna robic takich rzeczy, i ja wcale nie chciałabym aby mój tz jakims straszeniem załatwiał sprawe. Ci ludzie okazali sie bardzo nieuczciwi, ale my nie mozemy sie znizac do tego poziomu. Zgłosilismy na tablica.pl oszusta, napisalismy grzecznego sms ze prosimy o kontakt bo towar jest niezgodny z opisem i obietnicami i narazie bedziemy czekac. ![]() Poniekad sami sobie jestesmy winni. Moglismy sprawdzić, albo poprostu nie kupować " na gębe" no ale cóż, musimy zapłacic za ta naiwnośc. Lezak nie jest do wyrzucenia, bo poza ta wibracja wszystko jest ok, jednak cena 100zł byla za wysoka w takiej sytuacji. ![]() Moze wyjde na zołze ale zycze im zeby tez ich ktoś tak oszukał
|
|
|
|
#1977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeszedł mi na szczęscie juz ten ból |
|
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!
Jestem w 18 tygodniu ciąży. Dzidzia już fika. Można się przyłączyć do forum?? Pozdrawiam P.S. Termin porodu : 27 luty 2012. |
|
|
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj na forum ![]() Ja również jestem teraz w 18 tygodniu ![]() termin porodu 29.02 / 01.03 ![]() Skąd jesteś? Dziewczyny Wy tyle skrobiecie... ,aż brak mi czasu na czytanie wszystkiego. Teraz nie było mnie dwa dni i niestety już chyba nie nadrobię.... Wracam późno z uczelni i już brak mi sił. Mogę tylko w skrócie napisać ,że niespodzianka dla męża na urodziny się mega udała. Byście musiały widzieć jego minę jak zapukałam do jego pokoju gdzie śpi podczas delegacji i otworzył a ja tam z tortem i zapalonymi świeczkami oraz z sto lat sto lat... szok dla niego wielki....musiał przez 10 minut dochodzić do siebie ![]() Bardzo się zdziwił .... przecież z Poznania to było 370 km. Potem byliśmy na kolacji i nie spędził tego wieczoru sam... Bardzo się cieszę ,że mi się udało z tym i nic się nie domyślał. Jak czytam ,że większość z Was jest już po połówkowym to mi już też się chce i to już zobaczyć moją kruszynkę .... ja dopiero 13 października - dwa tygodnie jeszcze. Ciuszka nie mam ani jednego...ani jednej skarpetki, ale powiedziałam sobie ,że po 20 tygodniu - po USG kupię pierwszego bodziaka ![]() Pozdrawiam ciepło i trzymajcie się zdrowo. Ja kurowałam się w poniedziałek aby we wtorek móc jechać do męża. Herbata z cytryna, cebula z czosnkiem i cukrem... inhalacja ...itp. ale rezultat był szybki i we wtorek już czułam się lepiej. |
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka super,że sie udało z taką niespodzianką dla męzusia
Super, naprawde
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

co prawda pare dni ale starczy na ten rok na nasze potrzeby gdy będę na L4. A w przyszłym po porodzie to będzie miał zaległy z tego roku więc na pewno będzie z nami minimum pierwsze 2tyg. Inaczej sobie tego nie wyobrażam...

tak zupelnie bez powodów. Mecza mnie juz te humorki- a co dopero rodzine pewnie

no to dziś na obiad pizza 
Coś ty zjadła przed snem 

Gabrysia - 09.02.2012 
)
wrrrrr jak ja nie lubię takich oszustów

a może coś da radę naprawic jeszcze? 
musi być 60