Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 11:49   #2011
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Dziewczyny które będą miały planowane cc ile wcześniej dostaniecie od lekarza wypisane skierowanie na cesarkę?
ja na początku lipca się umówiłam, że dokładnie wszystko omówimy... I pewnie w tedy dostanę skierowanie... Tylko , że u mnie jest tak że to moja ginekolog będzie mi robiła cc więc tak się z nią będę umawiała że akurat będzie miała dyżur , wchodzę kładę się i mam cc od razu bez czekania zbędnego.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:53   #2012
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja podobnie
Chyba, że byłyby jakieś przesłanki, że coś mogłoby się wcześniej zadziać. Ale jak znam życie, to się Młoda, jak Janek, przeterminuje
Poza tym nawet gdyby, to Bartek wie, gdzie są wszystkie rzeczy, więc albo mnie szybko spakuje albo jak nie zdąży, to do szpitala przywiezie Przecież w szpitalu też na "w razie W" rzeczy mają
no właśnie Zuzia też była "przeterminowana" aż 12 dni - teraz wolałabym uniknąć tych 2 tygodni ekstra - chociaż wtedy mały byłby z początku września i wtedy cała nasza 4 miałaby urodziny we wrześniu
ale tak na poważnie połowa sierpnia byłaby dla mnie w sam raz, a co dzieć lub lekarz postanowią to zobaczymy - akurat ja tu nie mam nic do powiedzenia

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Dziewczyny które będą miały planowane cc ile wcześniej dostaniecie od lekarza wypisane skierowanie na cesarkę?
u mnie decyzja o cc zapadnie tak około 35-36 tc więc pewnie jak już lekarz zdecydowałby że jednak trzeba to się od razu z nim na termin umówię i wtedy dostanę skierowanie
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:54   #2013
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Witam z ranka
Ja dzis dzien z lekarzami..jade na15 do lekarza ogolnego z tym sladem po kleszczu bo ciagle mam to zaczrwienione, potem ginek i bedziemy ogladac maluszka Trzymcie kciuki zeby wzzystko bylo dobrze!
Ide cos zjesc bo burczy mi juz
Trzymam kciuki za wizytę :cmok
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U nas święto, do domu wracamy dopiero jutro i pewnie po dzisiejszym dniu dużo nadrabiania będzie
W Pl macie normalnie pracujący dzień ?!
W uk dziś święto
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
chyba w życiu się tak nie cieszyłam z tego powodu, że jednak mieszkam w Pl

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

u nas jest taki pokój, ale sprawdza się, jak masz zaplanowane cc... jak rodzisz naturalnie, to albo Ci sie uda, ze jest wolny, albo nie....
chociaz mi osobiście nie przeszkadza to, ze pokoje sa 2-osobowe, bo w innych szpitalach takich warunkow nie ma...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dziewczyny, a skorzystała któraś z promocji w tesco na ubranka dziecięce? w ogóle macie jakieś doświadczenia z rzeczami z tesco? bo widziałam tam kilka fajnych komplecików - w sam raz na wyjście, ale nie wiem czy sie opłaca...
Bardzo polecam ubranka z f&f, Bartuś nosi do tej pory, Adrianek tez ma kilka

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ładne kafelki i tak... hmmm ... nowocześnie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

właśnie!!!
Kiedy pakujemy się do szpitala??? Który tc???
Ja jakoś za 3 tygodnie spakuje niech sobie czeka

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:56   #2014
Jess922
Zakorzenienie

Nicole- jak dobrze, ze nie jestem z tym uczuciem co do kp sama
ja chce jak najlepiej dla swojego dziecka jak kazda z nas, ale jak psychika mi nie pozwoli to przeciez nie bede robic czegos co bedzie mnie wprawialo w zlosc i rozdraznienie. Mam nadzieje ze mi to przejdzie jak zobacze maluszka
Stary 2015-05-25, 11:58   #2015
Mirabelka_90
Zadomowienie

WItam się w 31tc;d Ale to leci
Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Witam z ranka
Ja dzis dzien z lekarzami..jade na15 do lekarza ogolnego z tym sladem po kleszczu bo ciagle mam to zaczrwienione, potem ginek i bedziemy ogladac maluszka Trzymcie kciuki zeby wzzystko bylo dobrze!
Ide cos zjesc bo burczy mi juz:P
Powodzenia*
A ja od rana chodzę i sprzątam. Ale zauważyłam, że coraz częściej brzuch mi twardnieje. Nawet jak kawałek się przejdę. Muszę w czwartek lekarzowi o tym powiedzieć. A tak to też ostatnio myślałam kiedy powinnam mieć torbę spakowaną. I zastanawiam się jaką koszulę do porodu powinnam mieć;d
No i szukamy komody, żeby dobra pod przewijak też była, ale niestety wybór lichy. I ceny też z kosmosu
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:58   #2016
sandeo
Zadomowienie

Hej hej po weekendzie
Przeżyłam glukozę!!!! fuuuj, obleśne! Jestem juz w domu zjadłam śniadanie i jedyne na co miałam ochotę to chlebek razowy z pomidorem! Dużą ilością pomidorów! A raz nie marże o niczym innym jak o drzemce
Wieczorem bedą wyniki, jestem ciekawa co wyjdzie... Bo i mama i moja siorka miały cukrzyce ciążową oby mnie to ominęło
Stary 2015-05-25, 12:01   #2017
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
WItam się w 31tc;d Ale to leci

Powodzenia*
A ja od rana chodzę i sprzątam. Ale zauważyłam, że coraz częściej brzuch mi twardnieje. Nawet jak kawałek się przejdę. Muszę w czwartek lekarzowi o tym powiedzieć. A tak to też ostatnio myślałam kiedy powinnam mieć torbę spakowaną. I zastanawiam się jaką koszulę do porodu powinnam mieć;d
No i szukamy komody, żeby dobra pod przewijak też była, ale niestety wybór lichy. I ceny też z kosmosu
koszulę do porodu weź taką żeby nie było ci jej szkoda wyrzucić bo do niczego innego się już nie będzie nadawać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 12:04   #2018
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja w uk rodziłam w tym co przyjechałam tyle ze bez dołu, ale w bluzce mojej i staniku i po praniu były normalne

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-25, 12:14   #2019
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja w uk rodziłam w tym co przyjechałam tyle ze bez dołu, ale w bluzce mojej i staniku i po praniu były normalne

u mnie trwało to 18 h od wejścia na salę porodów rodzinnych do cc i ja osobiście stawiam na koszule która zasłoni pupę - jakoś nie wyobrażam sobie paradować tyle godzin z gołą pupą
poza tym w tym szpitalu w którym ja rodziłam to jak któraś nie miała koszuli to dawali takie wiązane na plecach jak do operacji
Stary 2015-05-25, 12:14   #2020
martulka0991
Zadomowienie

Ja torbe spakuje chyba w przyszlym tygodniu. Popiore i. Aszykuje, bo pozniej pakowanie, przeprowadzka wiec lepiej zeby bylo wszystko na gotowo. Mnie cos mecza jelita od wczoraj, po kazdym jedzeniu laduje na toalecie, na sniadanie zjadlam sucharki z serkiem wypilam inke i to samo, ja juz nie wiem... Jak nie przejdzie do jutra to czeka mnie chyba wizyta u lekarza... Bo sily nie mam, cala mokra jestem... Z tego co wyczytalam to moze byc reakcja na stres... A ostatnio dylematow i trudnych decyzji sporo...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:18   #2021
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
u mnie trwało to 18 h od wejścia na salę porodów rodzinnych do cc i ja osobiście stawiam na koszule która zasłoni pupę - jakoś nie wyobrażam sobie paradować tyle godzin z gołą pupą
poza tym w tym szpitalu w którym ja rodziłam to jak któraś nie miała koszuli to dawali takie wiązane na plecach jak do operacji
U mnie to było tak, że przyjechałam normalnie ubrana, sprawdziła rozwarcie i ubrałam się z powrotem, a ze miałam 4cm to poszła mi po tabletkę żebym mogła sobie pochodzić jeszcze, ale jak wróciła to ja już miałam skurcze parte, zdjęłam dół żeby zobaczyła co się dzieje i juz było głowke widać więc z gołym tyłkiem na wózek, przykryla mnie i biegiem rodzic także nikt się nawet nie zastanawiał nad jakaś specjalna kreacja bo nie było czasu

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2015-05-25 o 12:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 12:24   #2022
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to było tak, że przyjechałam normalnie ubrana, sprawdziła rozwarcie i ubrałam się z powrotem, a ze miałam 4cm to poszła mi po tabletkę żebym mogła sobie pochodzić jeszcze, ale jak wróciła to ja już miałam skurcze parte, zdjęłam dół żeby zobaczyła co się dzieje i juz było głowke widać więc z gołym tyłkiem na wózek, przykryla mnie i biegiem rodzic także nikt się nawet nie zastanawiał nad jakaś specjalna kreacja bo nie było czasu
no to w twoim przypadku jest to absolutnie zrozumiałe bo to rzeczywiście ekspres był - pozazdrościć
ale w każdym innym moim zdaniem koszula wskazana - ale oczywiście jak kto lubi
Stary 2015-05-25, 12:40   #2023
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
no to w twoim przypadku jest to absolutnie zrozumiałe bo to rzeczywiście ekspres był - pozazdrościć
ale w każdym innym moim zdaniem koszula wskazana - ale oczywiście jak kto lubi
Ja miałam szpitalną, z wiązaną górą
W czasie tych 12,5 godziny było mi wszystko jedno co mam na sobie, a po urodzeniu Janka, koszula nadawała się tylko do wyrzucenia - bez wygotowania nie było szansy na dopranie, a po gotowaniu i tak wyglądałaby jak ścierka
Swoją ubrałam na noc po porodzie (już po prysznicu) i w kolejne dni używałam jej do spania - w dzień latałam w dresiku. Teraz wezmę do spania piżamę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:10   #2024
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
vulcano ma taki zwykly otwarty koszyk a Holland i Torino bodajze taki zamykany żólwik nie zabardzo mi sie to podobalo wizualnie
rozumiem

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Sałatka tez brzmi fajnie chociaz ja całkowita prEciwniczka rukoli jestem, no nie moge znieść...
Też nie lubię rukoli... ale roszponkę już tak

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a skorzystała któraś z promocji w tesco na ubranka dziecięce? w ogóle macie jakieś doświadczenia z rzeczami z tesco? bo widziałam tam kilka fajnych komplecików - w sam raz na wyjście, ale nie wiem czy sie opłaca...
Ja tam kupiłam 2 pierwsze bodziaki moim zdaniem jakość dobra bawełna przyjemna, lepsza niż Pepcowa
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:15   #2025
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kilka tygodni wczesniej mam dostac skierowanie, ze gdyby cos sie działo to bede miała to skierowanie.

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 13:16   #2026
Anev0
Zakorzenienie

hejka

Ale mały dziś ruchliwy szok

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:23   #2027
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ale zamawiam:
http://www.aptekagemini.pl/bielenda-...ogi-125ml.html
jeśli chodzi o spuchnięte nogi... Mam już kilka kosmetyków z tej firmy i jestem zadowolona
O, dziękuję za polecenie wypróbuję

Cytat:
Wogóle ostatnio mam mega doła bo z mężem sie tylko mijamy on ciagle w pracy i nie zapowiada się żeby szybko to się zmieniło.
mój tak samo sporo pracuje... ciężko jest, jakoś bardziej za Nim teraz tęsknię niż jak w ciąży nie byłam

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
I zastanawiam się jaką koszulę do porodu powinnam mieć;d
Jakąś szmatławą albo możesz mieć szpitalną tylko one są prześwitujące

Cytat:
Ale super chciałabym tak
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:24   #2028
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Nicole- jak dobrze, ze nie jestem z tym uczuciem co do kp sama
ja chce jak najlepiej dla swojego dziecka jak kazda z nas, ale jak psychika mi nie pozwoli to przeciez nie bede robic czegos co bedzie mnie wprawialo w zlosc i rozdraznienie. Mam nadzieje ze mi to przejdzie jak zobacze maluszka
Ja też się cieszę, że to nie tylko ja Jakoś to będzie, ja też chciałabym, ale jak mi nie wyjdzie to nie będę ryczeć po nocach i walczyć sama ze sobą. Uważam, że komfort psychiczny matki jest też ważny... dzieciątko na pewno czuje stres.
Stary 2015-05-25, 13:25   #2029
beaciorq
Zadomowienie

Dziewczyny od wczoraj boli mnie brzuch ale tylko jak chodze.... takoe jakby klucie, cos podobnego do zakwasow, w samym dole brzucha. Jak leze lub siedxe jest oki. Brzuch mi nie twardnieje. I teraz nie wiem czy na szybko leciec do lekarza czy poczekac do 3 czerwca na wizyte. Ja raczej nie jestem z tych co panikuja i z kazda pierdoła lataja do lekarza, poza tym wiem ze jesli uda mi sie na jutro zapisac to bede czekać w kolejce 2 godziny a z moim samopoczuciem to jest nie do przejścia

A mzoe lepiej jechac na ip? Dziewczyny macie doświadczenia z tym? Czy dlugo sie czeka i czy jeżeli nie zawijam sie z bolu to czy tak zwyczajnie mnie przyjma zbadaja i wypuszcza do domu?

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-05-25 o 13:26
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 13:36   #2030
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzięki za informacje odnośnie koszul Ale chyba ta do porodu nie musi być rozpinana nie? Muszę połazić trochę i coś znaleźć odpowiedniego. Ach jak ja nie znoszę koszul. Więc na później też piżamki wezmę.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:45   #2031
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Ja kilka tygodni wczesniej mam dostac skierowanie, ze gdyby cos sie działo to bede miała to skierowanie.
Ja się właśnie boje że zacznie się coś dziać wcześniej a ja nie bede miała skierowania. Mam nadzieje że dostanę wypisane pare tyg wcześniej

Cytat:
Dziewczyny od wczoraj boli mnie brzuch ale tylko jak chodze.... takoe jakby klucie, cos podobnego do zakwasow, w samym dole brzucha. Jak leze lub siedxe jest oki. Brzuch mi nie twardnieje. I teraz nie wiem czy na szybko leciec do lekarza czy poczekac do 3 czerwca na wizyte. Ja raczej nie jestem z tych co panikuja i z kazda pierdoła lataja do lekarza, poza tym wiem ze jesli uda mi sie na jutro zapisac to bede czekać w kolejce 2 godziny a z moim samopoczuciem to jest nie do przejścia

A mzoe lepiej jechac na ip? Dziewczyny macie doświadczenia z tym? Czy dlugo sie czeka i czy jeżeli nie zawijam sie z bolu to czy tak zwyczajnie mnie przyjma zbadaja i wypuszcza do domu?
A próbowałaś brać nospę? Mnie ostatnio bardzo bolam w tamtym tygodniu ale naszczęście po no spie przeszło

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

U mnie w szpitalu jest tak że minimum zostaje się 3 doby nawet jeżeli po zbadaniu okazuje się że wszystko jest ok.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:46   #2032
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Ciężko mi coś doradzić, bo nie wiem jaki to ból... być może macica Ci się powiększa i na coś uciska? Może weź nospę i odczekaj chwilę, a jak nie przyjdzie to skontaktuj się z lekarzem... Na pewno nie możesz się denerwować, bo to tylko nasili ból... Na pewno to nic poważnego, ale jak nie przejdzie, to lepiej sprawdzić

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:46   #2033
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym no-spę wzięła i poczekała, jak przejdzie, to spokojnie do wizyty, natomiast gdyby się nasilało, brzuch zaczął stawiać, to IP
Najprawdopodobniej rozciąga Ci się w środku

Co do IP, to baaardzo różnie, raz się wysiedzisz, bo kolejka, a raz przyjmą Cię z biegu - na pewno zbadają, ale na siłę Cię przecie nie zostawią w szpitalu - zresztą nie wiem jak w innych miastach, ale we Wro zdecydowanie się nie kwapią do zatrzymywania na obserwację
I z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej na IP jechać tak po południu - rano jest jakiś armagedon, bo przyjęcia, a wieczorem zaczynają się porody Jak była około 16, to pusto, cisza i migiem mnie przyjeli i zbadali

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:50   #2034
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
ja na początku lipca się umówiłam, że dokładnie wszystko omówimy... I pewnie w tedy dostanę skierowanie... Tylko , że u mnie jest tak że to moja ginekolog będzie mi robiła cc więc tak się z nią będę umawiała że akurat będzie miała dyżur , wchodzę kładę się i mam cc od razu bez czekania zbędnego.
A ile wczesniej robią CC w 38 tc? Jest OK?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:53   #2035
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
zazwyczaj tak ok 2 tyg przed terminem porodu

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:54   #2036
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
u mnie w szpitalu gin mówił ze palnowane cc jeżeli nic złego się nie dzieje robią 37/38 tyg
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:58   #2037
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

O co chodzi z tym odkształcaniem główki???
Nie umiem na aplikacji znaleźć postu, w którym pisałyście o tym
Mojemu Adasiowi sie odkrztałciła , ja matka niedoświadczona nie wiedziałam że dziecko trzeba układać do snu na brzuchu albo na boku , dla mnie najbezpieczniej było na plecach . Jak skonczyl trzy miesiace kupiłam ten materacyk z siateczka i dzisiaj praktycznie nie ma śladu po spłaszczeniu

Co do pakowanie torby to ja czekam na torbę i pakuje , będzie sobie czekać nawet te 2 miesiace , nie przeszkadza mi to a bede spokojniejsza

Wkurza mnie gostek z allegro . Wyprawka zamówiona tydzien temu a nadal nie mam przesyłki Pisze do niego a ten nie odpisuje .. kurna no nawet nie chce myslec co bedzie jak te trzy stówy przepadną
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:59   #2038
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
tak, wstępnie 3.08 czyli dokładnie 38tc

Dziewczyny szukam pościeli tzn poszewka na kołderkę + poszewka na podusię r 35/40cm i 65/75cm.... widziałyście gdzieś coś??? No nic nie umiem znaleźć a może któraś z was ma np w zakładkach?
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:59   #2039
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
u mnie w szpitalu gin mówił ze palnowane cc jeżeli nic złego się nie dzieje robią 37/38 tyg
A dlaczego tak wczesnie ? chodzi o to zeby nie dopuscic do rozwiniecia sie akcji porodowej czy co ???
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:02   #2040
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Mojemu Adasiowi sie odkrztałciła , ja matka niedoświadczona nie wiedziałam że dziecko trzeba układać do snu na brzuchu albo na boku , dla mnie najbezpieczniej było na plecach . Jak skonczyl trzy miesiace kupiłam ten materacyk z siateczka i dzisiaj praktycznie nie ma śladu po spłaszczeniu

Co do pakowanie torby to ja czekam na torbę i pakuje , będzie sobie czekać nawet te 2 miesiace , nie przeszkadza mi to a bede spokojniejsza

Wkurza mnie gostek z allegro . Wyprawka zamówiona tydzien temu a nadal nie mam przesyłki Pisze do niego a ten nie odpisuje .. kurna no nawet nie chce myslec co bedzie jak te trzy stówy przepadną
A mi bez przerwy powtarzały położne żeby nie kłaść dziecka na brzuch do spania, tylko na plecach i zmieniać tylko strony w łóżeczku żeby obracał głowę raz w lewo raz w prawo. I Bartuś ma ładną głowke

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości