Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 09:37   #181
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Doszłyśmy do wniosku, że pieniązki to niech daje rodzina, a my chcemy dać coś od siebie, coś co będzie jakąs pamiątką, co zostanie, będzie stało (i sie kurzyło nie daj Boże)
no to ja już nie wiem co doradzić, bo ja tak jak pisałam wcześniej do bardzo bliskich mi osób też chciałabym dostać coś co mi zostanie ale ja raczej myślałam o jakims dodatki, typu album na zdjęcia czy jakąś fajną ksiązkę czy nawet zestwa flakonów ozdobnych
Ale widzę, że Dziewczyny już Ci fajnie podpowiadały

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 09:50   #182
gabie1
Raczkowanie

a zastanawiałyście się, żeby wypożyczyć taką maszynę do robienia baniek mydlanych? Widziałam coś takiego na stronie z tymi czekoladowymi fontannami. Ładnie coś takiego wygląda i cena nawet przystępna.
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 09:51   #183
negila
Rozeznanie

[quote=casablanca102;93625 84
ja bym to raczej uznała za przejaw dobrej zabawy a nie odwrotnie - kwestia gustu ja nie jestem zwolenniczką imprez gdzie wszyscy siedzą sztywno przez 10 godzin i tylko pachną [/quote]

A ja wcale nie twierdzę że to nie jest przejawem dobrej zabawy

gabie1 widziałam że nawet niektóre zespoły mają taką maszynę na wyposażeniu i w takim wyjściu już nie trzeba pożyczać.

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 09:53   #184
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
A ja wcale nie twierdzę że to nie jest przejawem dobrej zabawy
no to chyba o to chodzi
casablanca102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 10:04   #185
karolada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judyta83 Pokaż wiadomość
Chociaż to nie do mnie pytanie , to z tego, co się orientuję ten lokal nie ma strony internetowej. Też miałam robić tam wesele. To jest w Dębówce, zaraz jak się wyjeżdża z lublina w stronę warszawy, na samej granicy Lublin/Dębówka. Licząc od skrzyżowania Kraśnicka/Warszawska/Sikorskiego to jest jakieś kilka kilometrów. Mi się osobiście lokal bardzo podobał - zarówno wewnątrz i na zewnątrz. Koszt za osobę był chyba 150 zł (bez alkoholu, ciast i owoców). Obawiałam się, ze będzie za ciasno na 160 osób, dlatego w końcu robię w innym miejscu.
No fakt nie mają strony ale z tego co słyszałam na następny rok już wolnych terminów nie maja
Stary 2008-10-16, 10:07   #186
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolada Pokaż wiadomość
No fakt nie mają strony ale z tego co słyszałam na następny rok już wolnych terminów nie maja
z tymi lokalami to jest jakis obłęd teraz...
Stary 2008-10-16, 10:09   #187
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez casablanca102 Pokaż wiadomość
no lata 80 rządzą

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-16, 10:09   #188
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
za dużo nas chce zmieniać stan cywilny ;-)
Stary 2008-10-16, 10:14   #189
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
za dużo nas chce zmieniać stan cywilny ;-)
bo dużo nas jest, ciekawe czy nasze dzieci też będą miały taką sytuację na rynku ślubno-weselnym

Stary 2008-10-16, 10:28   #190
froggie
Zakorzenienie

jeśli każda z nas miałaby choć po jednym, to znów będzie wyż

o mnie mozecie być spokojne, potomstwa mieć nie będę
a bynajmniej nie prędko
Stary 2008-10-16, 10:41   #191
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli każda z nas miałaby choć po jednym, to znów będzie wyż

o mnie mozecie być spokojne, potomstwa mieć nie będę
a bynajmniej nie prędko
oj Frogguś dopadnie Cię instynkt macierzyński i bachhh......ani się nie obejrzysz a z trójeczką chodzić będziesz za rączki

14.08.2010
baby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 10:47   #192
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
oj Frogguś dopadnie Cię instynkt macierzyński i bachhh......ani się nie obejrzysz a z trójeczką chodzić będziesz za rączki
hihihi
tak dobrze to nie będzie.
jak z jednym wytrzymam to będzie wielki sukces ;-)
no chyba ze za jednym zamachem trojaczki wyjdą (odpukać)
Stary 2008-10-16, 10:52   #193
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi
tak dobrze to nie będzie.
jak z jednym wytrzymam to będzie wielki sukces ;-)
no chyba ze za jednym zamachem trojaczki wyjdą (odpukać)
nie martw się, ciocie wizażanki pomogą
coś mi się kojarzy, że Ty niedaleko mnie mieszkasz więc ja jako pedagog i za nianę mogę robic

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-16, 10:58   #194
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
W sobotę idę na wesele do koleżanki z lo i planujemy coś z drugą koleżanką jej kupić w prezencie,tylko nie wiem co myślałyśmy o czymś do domu, jakiejś pamiątce, nie chce dawać pieniążków. Macie jakieś ciekawe pomysły?
Agd i tego typu rzeczy chyba odpadaja ze wzgledu ze wraca za granice i pewnie nie bedzie chciala tego brac ze soba.... ale padl tu dobry pomysl moze jakies spa masaze??? mozecie wykupic im karnet,tylko pytanie czy dlugo zostanie w Polsce po slubie???
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 11:08   #195
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki-ja tesh chcialam sie pochwalic-mamy salę.Zarezerwowal iśmy wczoraj termin w Pałacu Akropol w Dębówce.Czytałam tu troszke mieszkanych opinii,ale przekonalam się osobiście i póki co nie mam zastrzeżeń-no moze trochę co do ceny:/...

Miałam też "swój" termin,ale ten jako jedyny na 2010 był zajęty-wymarzyłam sobie 7 sierpnia,ale koniec końcow zdecydowałam się na 5 czerwca,choć miałam dylemat między tą datą a 14 sierpnia...
a mój Tż jak to on "wszytko mi jedno"-i sama musialam decydować...
w każdym razie jestem szczęśliwa i prosiłabym o dopisanie mnie na listę:P
5 czerwca 2010 eh
Maciejka83 piszesz, że osobiście się przekonałaś, czyli pewnie byłaś na weselu w Akropolu. Możesz coś więcej napisać? Jak było, jaka obsługa, kelnerzy, jedzenie itp. Ja jestem tym osobiście zainteresowana, bo mam ten lokal zarezerwowany na własne wesele.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 11:14   #196
casablanca102
Raczkowanie

albo można ykupić jakiś pobyt w fajnym miejscu jeśli wiemy, że młodzi mają na to czas i ochotę do takich niespodzianek

ja jestem absolutnie przeciwko każdemu sprzętowi agd, czy serwisom do kawy itp. później nie wiadomo co z tym zrobić, bo nic do siebie nie pasuje - ja przykładowo lubie miec dobrane rzeczy tak jak lubię sama wydaje mi się że takie prezenty były dobre wtedy kiedy były to towary luksusowe i trudnodostępne... teraz to juz raczej cięzko trafić w konkretne upodobania...
no chyba że "coś z jajem" typu jakieś kieliszki na kielni z dzwonkiem
Stary 2008-10-16, 11:14   #197
tancerka212
Zakorzenienie

a mi się podoba pomysł ozdobnych kieliszków młodzi rzadko mogą pozwolić sobie na zakup takiego eleganckiego kompletu a posiadać taką rzecz bardzo bym chciała bo na pewno się przyda! mnie właśnie siostra pyta co bym chciała dostać na ślub i tak się zastanawiam jakie mogą byc pomysły innych gości zeby mi się nie powtórzyło.. większość na pewno podaruje pieniążki ale zakłądając że ktoś da prezent to ja pewnie bym byla szczęśliwa z tych kieliszków, z kompletu ładnej pościeli, ręczników nie-bo mam w domu mnóstwo ładnych i starczy na 40lat, może jakieś ładne akcesoria które się stawia na stół podczas imprez np zestaw pięknych półmisków itp, ze sprzętu agd bym się nie cieszyła bo sama sobie wolę wybrac tego typu rzeczy... te kieliszki i pościel najbardziej do mnie przemawiaja bo to zawsze się przyda i ladnie wygląda i miło potem spac z mężusiem pod kołderką ślubną i pić sobie winko wieczorami
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 11:19   #198
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a mi się podoba pomysł ozdobnych kieliszków młodzi rzadko mogą pozwolić sobie na zakup takiego eleganckiego kompletu a posiadać taką rzecz bardzo bym chciała bo na pewno się przyda! mnie właśnie siostra pyta co bym chciała dostać na ślub i tak się zastanawiam jakie mogą byc pomysły innych gości zeby mi się nie powtórzyło.. większość na pewno podaruje pieniążki ale zakłądając że ktoś da prezent to ja pewnie bym byla szczęśliwa z tych kieliszków, z kompletu ładnej pościeli, ręczników nie-bo mam w domu mnóstwo ładnych i starczy na 40lat, może jakieś ładne akcesoria które się stawia na stół podczas imprez np zestaw pięknych półmisków itp, ze sprzętu agd bym się nie cieszyła bo sama sobie wolę wybrac tego typu rzeczy... te kieliszki i pościel najbardziej do mnie przemawiaja bo to zawsze się przyda i ladnie wygląda i miło potem spac z mężusiem pod kołderką ślubną i pić sobie winko wieczorami
jesli chodzi o kieliszki to tez dobry pomysł - tyle że ja wolałabym proste z kryształowego szkłą - jeden taki kosztuje powyżej 50 zł i samemu ręka sie waha zeby tyle wydać na jeden kieliszek
Stary 2008-10-16, 11:21   #199
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
też bym chciała coś takiego dostać, tylko wiesz czego sie obawiam.....że to co dla kogos piękne dla mnie może być paskudne
No i pozostaje kwestia pasowania do całości tego co posiadam
Po prostu lubię jak mi wszystko do siebie pasuje dlatego jestem taka ostrożna z tymi prezentami

14.08.2010
baby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 11:28   #200
tancerka212
Zakorzenienie

no właśnie zależy kto ma jaki gust... dlatego ja na wesela zawsze daję pieniażki nawet znajomym bo wiem że z tego się najbardziej ucieszą mi też się właśnie takie kryształowe podobają.. u mnie zazwyczaj dajemy z tżtem 300zł od nas obojga z racji tego ze jeszcze studenci niepracujący ale to akurat by starczyło na 6 kieliszków po 50zł jak wam się chce poszukać takich cacek to naprawdę warto a jak obawiacie się niewypału to lepiej kupić ozdobną kartę i włożyć w nią pieniążki i co najwyżej kupić jakiś drobiazg- np album na zdjęcia czy ładną ramkę...itp
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 11:51   #201
maciejka83
Rozeznanie

Dziewczynki-odnośnie Akropolu, to fakt-strony jeszcze nie ma, jest "w przygotowaniu" bo lokal działa od lipca tego roku,ale miejsce ma swój klimacik. To ten palacyk z fontanną.
A pisząc ,że się przekonalam-miałam na mysli sprostowanie tej plotki, ktora się tu wcześniej przewineła....,że wlascicielki są te same i że niechlujnie itp. itd..
obecne wlaścicielki 2 sisotry-odkupily to miejsce i wybudowaly sobie ten pałacyk-podkupiły też kucharza z Króla Kazimierza,a drugiego mają z Kasyna policyjnego:P.
Pani, z którą rozmawialiśmy jest niesamowitą estetką-bardzo dba o wszyelkie szczególliki i ogolnie pilunje interesu-wkońcu muszą sobie wyrobić renomę...
czytałam gdzieś i slyszałam,ze ktoś był już tam na weselu i jedzonka było mnóstwo.
Moja kolezanka za tydzień tam baluje i ma przeprowadzić obserwacje-wiec na pewno zdam relację zaintereswoanym!

Co do terminów to na 2009 był 2 maj i coś w październiku...

a co do prezentów-to też bym chciała taki pobyt w SPA-mmmm,aż się rozmarzylam
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 11:52   #202
negila
Rozeznanie

My z TZ równiez wolimy pieniązki dostać od gości niż prezenty bo wiadomo kupimy co chcemy. Wiem też że od najbliższej rodziny dostaniemy tego typu prezenty i nie protestuje bo wiem że nam sie na nowej drodze życia :P wszystko przyda. Znając nasze gusta wybiorą coś klasycznego bez ekstrawagancji. Znając życie wiele z nas nie poleci od razu do sklepu po takie rzeczy bo nie kupuje sie ich na co dzień. A od jakiś okazji bardzo się przydają.

Stary 2008-10-16, 12:04   #203
judyta83
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczynki-odnośnie Akropolu, to fakt-strony jeszcze nie ma, jest "w przygotowaniu" bo lokal działa od lipca tego roku,ale miejsce ma swój klimacik. To ten palacyk z fontanną.
A pisząc ,że się przekonalam-miałam na mysli sprostowanie tej plotki, ktora się tu wcześniej przewineła....,że wlascicielki są te same i że niechlujnie itp. itd..
obecne wlaścicielki 2 sisotry-odkupily to miejsce i wybudowaly sobie ten pałacyk-podkupiły też kucharza z Króla Kazimierza,a drugiego mają z Kasyna policyjnego:P.
Pani, z którą rozmawialiśmy jest niesamowitą estetką-bardzo dba o wszyelkie szczególliki i ogolnie pilunje interesu-wkońcu muszą sobie wyrobić renomę...
czytałam gdzieś i slyszałam,ze ktoś był już tam na weselu i jedzonka było mnóstwo.
Moja kolezanka za tydzień tam baluje i ma przeprowadzić obserwacje-wiec na pewno zdam relację zaintereswoanym!

Co do terminów to na 2009 był 2 maj i coś w październiku...

a co do prezentów-to też bym chciała taki pobyt w SPA-mmmm,aż się rozmarzylam
Jaka jest cena na 2010? Na ile osób robisz tam wesele? Jak byłam w tym lokalu to wtedy jeszcze myślałam o 2009 i cena była 150
judyta83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 12:20   #204
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judyta83 Pokaż wiadomość
Jaka jest cena na 2010? Na ile osób robisz tam wesele? Jak byłam w tym lokalu to wtedy jeszcze myślałam o 2009 i cena była 150

no własnie.....trochę drogo 170 + zastrzeżenie podniesienia o 10zł :/
a u Ciebie bylo w umowie taki zastrzeżenie?
planumemy 140 os,ale jak już się zdążyliśmy zorjentować jeżdząc po lokalach ,że w takim razie zjawi się ok. 120 os.-paranoja z tym wszystkim,bo przecież to jeszcze tyle czasu i tyle się moze pozmieniać-może do tego czasu urodzę trojaczkki;P--oj zatruję oczywiście,ale przez ten wyż demograficzny mamy przerąbane...
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 12:26   #205
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
no to z zewnątrz bardzo ładnie wygląda - w srodku nie byłam ;/
Dziewczyny a słyszałyście jakieś opinie o Dworze Lwowskim w Bogucinie? Jak tam dają jeść na weselach i czy wszystko ok?
Rozmawiałyśmy o Dworze Lwowskim na 95 stronie cz. III
Stary 2008-10-16, 12:42   #206
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Rozmawiałyśmy o Dworze Lwowskim na 95 stronie cz. III
dzięki
...no to mało optymistycznie...
Stary 2008-10-16, 12:45   #207
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
dzięki
...no to mało optymistycznie...
Mi się też kiedyś tam bardzo podobało, ale po odwiedzeniu tego miejsca szybko się w nim odkochałam (po rozmowie z ową panią)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 12:58   #208
gabie1
Raczkowanie

Dziewczyny, my będziemy mieli w Szalonym Kogucie wesele w przyszłym roku. Czy coś wiecie na temat tego lokalu?? Jakieś opinie, sugestie, rady??
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 13:36   #209
karolada
Raczkowanie

Cytat:
no własnie.....trochę drogo 170 + zastrzeżenie podniesienia o 10zł :/
a u Ciebie bylo w umowie taki zastrzeżenie?
planumemy 140 os,ale jak już się zdążyliśmy zorjentować jeżdząc po lokalach ,że w takim razie zjawi się ok. 120 os.-paranoja z tym wszystkim,bo przecież to jeszcze tyle czasu i tyle się moze pozmieniać-może do tego czasu urodzę trojaczkki;P--oj zatruję oczywiście,ale przez ten wyż demograficzny mamy przerąbane...
My tak mamy na 2009 150zł od os + możliwość podniesienia o 10 zł

Kurcze właśnie denerwuje mnie to że jesteśmy w wyżu :/ ze wszystkim pod górkę, ja to wolałabym mieć 3 miesiące załatwić wszystko i luz a nie czekać tyle czasu i jeszcze się przebijać tu nie ma miejsc, zajęci foto, kamerzyści masakra :/
Stary 2008-10-16, 13:47   #210
Katarzynka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, my będziemy mieli w Szalonym Kogucie wesele w przyszłym roku. Czy coś wiecie na temat tego lokalu?? Jakieś opinie, sugestie, rady??

moja koleżanka miała tam wesele tylko dwa lata temu ale była bardzo zadowolona, no i oczywiście wynajmowali tylko lokal a obsługę i jedzonko sami organizowali

maciejka83 w swoim profilu w ustawieniach po lewej stronie masz coś takiego "edytuj podpis" i tam piszesz już co chcesz i problem z głowy

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości