|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
P.S. Strasznie stara się czuję po aktualizacji danych wszystkich mamuś... Ale co tam, byle do września, dopiero będę mieć w domu wesoło- trzy małe myszki , hehe
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
I to 4 godziny po egzaminie na prawko jakoś wątpię, czy zdam...Coś o sobie... No to proszę: - mam 25 latek, mój mężuś będzie 30-letnim tatusiem ![]() - studiuję dwa kierunki, na których zawsze marzyłam studiować: lingwistykę (V rok dziennie) i technologię żywności (III rok zaocznie), a na lingwistyce piszę teraz pracę mgr - wynajmujemy uroczą kawalerkę w Lublinie, a po narodzinach maluszka (czyli pewnie w wakacje 2011) uciekamy w moje rodzinne strony, a więc do Wrocławia - bardzo bardzo lubię piec i gotować, ale odkąd pracuję bardzo rzadko to robię ![]() - uwielbiam herbatki, mam w kuchni cały arsenał i straasznie dużo piję - uwielbiam pisać listy mam korespondencyjną przyjaciółkę z którą koresponduję ponad 10 lat, a wysyłamy sobie baardzo grubaśne listy, pamiętniki z całego miesiąca (zazwyczaj do listu dorzucamy herbatki i inne duperelki )- no i oczywiście moja wielka miłość: NIEMIECKI... zamierzam mojego maluszka uczyć niemieckiego, chociaż raczej nie uda mi się zrobić z niego dwujęzycznego dziecka (ale zacznę już za kilka tygodni) - to chyba tyle ![]() Cytat:
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma ktos inne sposoby jaky moje przestaly skutowac?
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się tak tym egzaminem, teraz masz przecież duży powód do radości |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czemu mi się nie cytuje
![]() Chciałam zacytować Lenkę - bardzo oryginalne hobby z tym pisaniem listów Jeszcze nie pisałam punktów o sobie: 1. Mieszkam na wsi i dość sobie chwalę 2. Jestem jedynaczką i zawsze chciałam oszczędzić tego swojemu dziecku 3. Skończyłam najpopularniejszy kierunek studiów w tym kraju (zarządzanie i marketing), a praca w biurze to jest to, co lubię i chciałabym dalej robić ![]() 4. Moją pasją sa perfumy i czynnie udzielam się na tym właśnie podforum. Ostatnio nie mam za bardzo o czym tam pisać, bo mam odrzut od pachnienia ![]() 5. Mam kota i psa, zwierzęta zawsze były w moim domu i nie wyobrażam sobie inaczej Mamy jeszcze akwarium, ale to już bez większych emocji ![]() 6. Z TŻ od lat 6,5, po ślubie 4,5 roku
|
#186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty gabisun kiedy miałaś ostatnią @? I powiedz mi, czy dobrze liczę- jeśli ostatnią @ miałam 28.11 to znaczy że dzisiaj jest 5 tydzień + 1 dzień ??? Cytat:
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś 6+1 dzień, wizytę planuję na 12.01., wtedy będę mogła iść z M. i będzie to 7+4
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To mamy wizytę tego samego dnia, ja o 17.30
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wiem czy wlicza się dzień w którym miał być @. Wszystkiego na pewno się dowiemy dopiero u gina mam nadzieję że będzie już coś widać czyli Twoja ciąza jest o 3 dni młodsza ja miałam ostatnią @ 25.11
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ehs.. i tez sama nie wiem jak to sie liczy musze zapytac polozna bede teraz 8 wiec zapytam..
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że dobrze liczę, w kalkulatorach też się wpisuje 1 dzień ostatniej @, ale trzeba ginki spytać i będzie wiadomo Jeszcze chcę iść na betę tego samego dnia rano, co będzie wizyta u lekarza.no to dziwne, a przed tą @ kiedy miałaś ostatnią?
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wynik następnego dnia po południu i to tylko telefonicznie, papier jeszcze dzień później. No ale materiał był w innym miejscu badany (Katowice) niż pobierany, pewnie dlatego.
|
|
#193 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mój starszy synuś chodzi do przedszkola z obowiązkowym niemieckim i odpytuje mnie codziennie ze słówek, więc nadrabiam miną i szkolę się ze słownika, bo wstyd że języka już nie pamiętam ( epizod wakacyjny-praca, ale 10 lat temu). Tempo zapamiętywania u dzieci jest genialne. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-01-02 o 17:38 |
||
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Malinka86 mi również przykro, pamiętam jak zobaczyłam na bieliźnie kilka nitek czerwonych i myślałam, że to okresik, to załamka, ale z całego serca życzę aby wam się udało i wierzę, że tak będzie
![]() Hmmm przespałam dziś prawie cały dzień i dobrze mi z tym, tylko jak ja w pracy przetrwam takie susłowe nawyki to nie wiem. Tak na marginesie to nie chce mi się wracać do tej nerwówki. Napiszę kilka słów o sobie: - jak już wspominałam liczę sobie 28 wiosenek, tyleż samo mój mąż; - mieszkamy w małym miasteczku, obecnie trwa wykańczanie naszego domku, może przed porodem uda się wprowadzić, mam taką nadzieję, a mąż motywację podwójną do pracy i poganiania ekip hihi ;-utrzymuje nas państwo -jak to mawia mój mąż- gdyż oboje pracujemy na etatach w instytucjach państwowych, moja praca typowo biurowa;-obecnie mieszkamy z moimi rodzicami, małzeństwem jesteśmy od 3 lat, a w związku od 6 lat i jest nam razem dobrze hihi , zapomniałabym, że jest z nami od dwóch lat ukochany piesek, 2-kilogramowy yorkshire terrier, prezent od męża na pierwszą rocznicę ślubu, wymarzony z resztą przeze mnie a uwielbiany przez wszystkich domowników.To by było po krótce na tyle
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko, tak mi przykro
Ale na tym wątku będą jeszcze mamusie październikowe, może do nich się załapiesz Szokoladko, po co ty się kobieto stara czujesz, jak to twoje trzecie, a większości to pierwsze I czuła się fantastycznie, powiedziała, że ciąża ją odmłodziła jeszcze ![]() Lenko, ja tez uwielbiam pisać listy Też wysyłałyśmy sobie duperelki listami A czemu uciekacie do Wrocka?My byliśmy na mroźnym spacerze, dzidzię dotleniać Potem miałam tu rodziców, mama mi włosy pofarbowała. A teraz lecę lepić anioły, bo mnie wzięło na lepienie ![]() Tak piszecie o lekarzu, ja to chyba najwcześniej pójdę i figę z makiem zobaczę Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Justinak25 (?,?).................... .....................tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .......tp. 2.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Mariolcia, ten wasz piesek to ten na twoim awatarze? Fajny maluch Duży domek budujecie? My dzięki Bogu już po remoncie (który trwał rok! i pewnie zacznie się od nowa przed przyjściem dzidzi na świat ).
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Nasz domek parterowy z użytkowym poddaszem ma ok 170 m2 powierzchni użytkowej. Tak, ten piesek z avatarka to nasz olbrzym hihi, ale fotka trochę nieaktualna, teraz wygląda inaczej, bo się wybarwił już.
O rety a ja zapomniałam o zaświadczeniu, najwyżej doniosę później, zastanawiam się czy już informować i ciekawe jaka reakcja będzie. |
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma już w tym momencie 5 czy 6 babeczek w ciąży na zwolnieniu Ale macie duży domek, musi być cudny |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 w piatek ide to jeszcze raz potwierdzic mierzyc i sprawdzac
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
jeszcze nie wygląda cudownie, ale powoli się zmienia na lepsze. Budowę rozpoczęliśmy w kwietniu 2008, ale mieliśmy rok przerwy, także dopiero jesienią 2009 wstawiliśmy okna i drzwi i zamknęliśmy stan surowy. Teraz jesteśmy w trakcie robienia instalacji kiedy tylko pogoda pozwala na to, chociaż dziś pomimo mrozu elektrycy kontynuowali swoje dzieło. Wzięliśmy kredyt, lecz jak na razie wykorzystaliśmy pierwszą transzę i mam nadzieję, że nie będziemy składać wniosku o resztę, chociaż my braliśmy jeszcze wtedy gdy były niezłe warunki, lecz to kredyt w CHF to zawsze jedna wielka niewiadoma. Tak czy inaczej pomimo tego, że sporo pracy i wysiłku już tam zostało włożone, w większości dzięki pomocy rodziny, polecam wszystkim budowę domku. Najgorsze były chyba formalności, ale i to idzie przejść. My nie żałujemy decyzji - wręcz przeciwnie- cisza i spokój tamtejszej okolicy jest bezcenna.
|
|
|
|
#203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A niemiecki.. )Malinka86, nie smuć się tak bardzo ![]() Cytat:
Jestem tu 5 lat i marzę, żeby uciec szybko stąd. No a poza tym rodzinkę mam pod Wrocławiem ![]() Cytat:
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szokoladko 74, Lenko ja mieszkam 60km od wro.. Jestem ze świdnicy ![]() Malinka86 - wszystko będzie dobrze, nie smuć się.. Pomidorko i jak bierzesz L4 na ferie? Bo wiesz, ze potem ci się przeduży urlop o te dwa tygodnie?? U mnie ferie są od 1 lutego i tak myśle aby już wtedy wziąść L4.... ![]() Info z tej stornki http://www.forumzdrowia.pl/termin%20porodu/510 Twoja ciąża trwa: - dni: 32; - tygodni: 4, dni: 4; (hm na innych piszą, że to już piąty tydzień) ![]() - miesięcy: 1. Jesteś aktualnie w pierwszym trymestrze ciąży. Przewidywany termin porodu Twojego dziecka to: 8-9-2010. (inne stronki 7 września) Dziewczynki a jak tam dolegliwośći- macie już coś? 1ja mam od początku takie kłucie w podbrzuszu... 2wcześniej też miałam bolące piersi, teraz są duże i nadbrzamiałe ale juz tak nie bolą 3częste oddawanie moczu do lekarza mam iśc za tydzien ok 11-moj gino mowił, ze tak najepiej, aby fasolke już zobaczyc w pełnej okazałości hehe
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-03 o 09:11 |
|
|
|
|
#205 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn. bardzo mnie kocha i chciałby ze mną dziecko, ale nie teraz |
|||
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
MPik, pamiętam że jesteś ze Świdnicy, nawet Ci pisałam, że ja też z tamtych stron i do Świdnicy zawsze na basen jeździłam
I widziałam na nk jakieś Twoje fotki znad zalewu (o ile się nie mylę) ![]() Ja dolegliwości nie mam, piersi mnie trochę bolą i niestety brzuch dość często. Mi tp wychodzi na większości stronek 6.09. 2010. Jeszcze tydzień i powiemy rodzicom
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-01-03 o 10:45 |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki w ten piękny dzień
Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że dobrze i że u was równie piękna pogoda jak u nas Lenka, a dlaczego nie powiedzieliście od razu rodzicom? Nie chcecie zapeszać? Aga2111, no to rzeczywiście dziwna sytuacja. Jak to chce mieć z tobą dziecko, ale nie teraz?! No teraz to dziecko już jest, więc trzeba się przestawić i zachować jak dorosły facet, a nie jak podlotek. A ty kochana staraj się jak najmniej denerwować, to musi się ułożyć. A najważniejsza jest teraz dzidzia Mpik, no ja mam ten sam termin co ty i powinnam iść za tydzień dopiero, a muszę już we wtorek. Niczego nie zobaczę i będe miała 2 tygodnie niepewności ![]() Mariolcia, opis domku brzmi cudnie A ja mam stresa przed wtorkową wizytą Wiem, że nic nie zobaczę jeszcze, ale tak strasznie chce usłyszeć, że wszystko w porządku. No i do pracy nie chce mi się iść. Dziś całą noc miałam jakieś koszmary związane z pracą. Ale sobie ciągle mówię, ze to 2 tygodnie i potem zajmę się tylko przygotowaniem do powitania maluszka. A my z mężem dla śmiechu siedzimy własnie na imionach dziecięcych. Z niektórych normalnie płaczę ze śmiechu |
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kochane za pocieszenie
![]() Jeszcze wczoraj była nadzieja że to być może tylko plamienie które może się zdarzyć a nie zagraża ciąży ale dziś już nie mam złudzeń bo cieknie ze nie jak z zarżniętej świni ![]() Może w tym cyklu będziemy mieli szczęście ![]() Aga mam nadzije że Twój mężczyzna dorośnie w końcu do bycia ojcem ![]() Lenka to może my sąsiadkami jesteśmy?
|
|
|
|
#209 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja się boję jutrzejszej reakcji, bo chyba jutro powiadomię przełożonego. Jak myślicie czy trzeba mieć jakieś uwarunkowania czy nawet jeśli wsio oki to lekarze wypisują L4?? Nie wiem jak to jest, mojej siostrze, która jest w 12 tc dał tylko raz i na dwa tygodnie. Ja u tego gina, u którego będę prowadzić ciążę wizytę mam 07.01 , to może w poczekalni podpytam inne kobitki |
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Malinko, w końcu będzie ten cykl odpowiedni, musisz w to uwierzyć
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ..............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .......tp. 2.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
A ty też chcesz szybko iść na zwolnienie? Nie wiem, jak to jest u innych lekarzy, ale ja nie słyszałam, żeby któraś ciężarna miała z tym problemy. Jakby co powiedz, że ci ciągle niedobrze i nie jesteś w stanie pracować Powodzenia z powiadamianiem przełożonego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

I to 4 godziny po egzaminie na prawko
jakoś wątpię, czy zdam...
)