![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
dokładnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- a co do linku i tych wiadomości to brak słów... współczuję kobietom które czekają, totalna bezsilność ![]() Dervi- obrona magisterskiej?
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A właśnie co myślicie o stereotypie, że wojskowi w normalnym życiu też wprowadzają wojskowy dryg i chcą sobie wszystkich podporządkować?? Ja się nie dam, wystarczająco już Tatuś dał mi popalić ![]() Edytowane przez klaudia_13 Czas edycji: 2010-04-20 o 21:28 Powód: pomyłka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Już jakiś czas śledzę Wasz wątek. Pierwszy raz weszłam kiedy mój luby oznajmił mi, że jego marzeniem jest wojsko. Szybko zamknęłam stronę, bo czułam, że mnie krew zaraz zaleje. Widziałam same negatywy w Waszych wypowiedziach. Przyznam, że bardzo sceptycznie jestem do tego pomysłu nastawiona. Zawsze miałam złe zdanie o mundurowych-nie tyle z doświadczenia własnego, co raczej z tego, które mieli ludzie w moim otoczeniu. Myślałam, że może uda mi się wybić mojemu TŻ-towi z głowy taką przyszłość... No, ale w końcu to jego marzenie, a ja go kocham i wolę się chyba przemęczyć niż sprawić, że będzie nieszczęśliwy. Obiecałam mu, że "spróbujemy". I w tym miejscu mam do Was prośbę. Wytłumaczcie laikowi w kilku słowach jak to jest być kobietą żołnierza. Bo ja w głowie mam taką wizję: ciągłe przeprowadzki do obcych miejsc z dala od bliskich osób, dzieci płaczące, że nie chcą się znowu przenosić, zmiana w usposobieniu TŻ-ta, jego ciągła nieobecność, trudność w znalezieniu zatrudnienia przeze mnie, poświęcanie się dla TŻ-ta i podporządkowanie życia rodziny jego służbie. Czyli łzy i czarna rozpacz. A ja wiem, że mój TŻ zrobi wszystko, żeby dostać się do wojska. Jeśli chcę z nim być (a szczerze mówiąc to jest cudowny i planuję z nim przyszłość) to muszę się na to jakoś przygotować, więc chciałam zacząć od poznania po krótce Waszych ogólnych odczuć. Czy moje lęki mają jakieś odniesienie do rzeczywistości? Jesteście szczęśliwe?
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak siedziałam w domu rano i nie miałam z kim popisać to żadnej nie było, a teraz co??... nie daję rady za wami nadążyć z czytaniem
![]() Klaudia ja się nie zgodzę z tą tezą, bo mój TŻ jest chyba całkowitym zaprzeczeniem tego stereotypu. Nie zaprowadza żadnych rządów w domu, a do tego jest kochanym barankiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co to nadpobudliwości TŻ, u mojego to nie występuje, jest zupełnie odwrotnie - to on podchodzi do wszystkiego z anielskim spokojem, a ja się aż gotuje i pomstuje ![]() ![]() Dobranoc dziewczyny, idę spać - jutro kolejny dzień i kolejna walka w szarej codzienności. Spokojnej nocy wszystkim życzę ![]()
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wstępie powiem Ci że ja jestem bardzo szczęśliwa!!
![]() Wiesz każda z nas jest inna i ma inne doświadczenia ale wszystko da się pogodzić. Ja nie musiałam się nigdzie przeprowadzać ale nie mam TŻ-ta na co dzień w domu. Widujemy się weekendowo bo pracuje 150 km od domu i zwyczajnie bez sensu byłoby się męczyć żeby jeździł codziennie do pracy z domu. Musiałby wstawać o 4 rano a po pracy byłby nietomny. Ja pracowałam więc w domu też mnie nie było wracałam późno więc w sumie do wytrzymania boi tak po pracy padam na pyszczek i zasypiam. Tydzień szybko moja a w piątek nim wrócę z pracy mam już TŻta przy sobie. W domu jak wyżej napisałam 0 musztry normalna rodzina. Nie wiem czy się zmienił, bo go nie znałam za czasów gdy nie był wojskowym ale uważam że każda praca zmienia człowieka a właściwie to ludzie jakich spotka na swojej drodze. Jak mieszkacie w mieście gdzie będzie pracował to nie sądzę żebyście się nie widywali tak długo jak my, u mnie nie ma jednostki. Poza tym z tego co piszą dziewczyny to jakieś poligony czy szkolenia to czas rozstań ale z drugiej strony w pracy też mogą go wysłać na szkolenie ![]() ![]() Na prawdę nie jest tak źle jak to widzisz ![]() a mojego żołnierzyka nie zamieniłabym na nikogo innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź, Libelle
![]() ![]() trochę mnie pocieszyłaś,... ale tylko trochę ![]()
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pidzi, cieszę się, że będziesz niedługo u boku swojego TŻ ![]() aicila, ja te mam nadzieję, że kiedyś się to u mnie zmieni. Nie dałabym rady tak przez 15 lat, choć te 5 jednak muszę wytrzymać... Ale daliśmy już radę 7 miesięcy, więc chociaż to mnie cieszy. Szczerze mówiąc na początku niezbyt wierzyłam w to, że w ogóle się uda, a ten czas jakoś zleciał. Może nie będzie wcale tak strasznie ![]() Co do tego powrotu - straszne... Nie wiem, co bym zrobiła, jak bym musiała tak długo czekać, nie wiedząc nawet dokłądnie, kiedy wrócą... Mojej przyjaciółki chłopak pojechał na miesiąc do Tajlandii - miał już przedwczoraj być w domu, ale ze względu na tą chmurę pyłu nie może wylecieć. Widzę, jak ona to strasznie przeżywa, bo cieszyła się na spotkanie w weekend, a być może w ogóle go nie będzie. Najgorsze są właśnie takie rozczarowania - czekało się parę miesięcy, odliczało dni, a tu się okazuje, że jednak nie, jednak wróci później, dużo później... klaudia_13, i z moim jest podobnie... stał się bardziej nerwowy i taki jakiś... inny. Ale byłam na to przygotowana. Zobaczymy tylko, co się jeszcze zmieni... A co do podporządkowania, to ja jeszcze nie mam z tym doświadczenia i chętnie też posłucham opinii innych ![]() ![]() ![]() orchid87, nie przejmuj się, ja czytając te posty też zaczęłam się bardziej martwić, niż przedtem, ale jakoś to będzie ![]() ![]() ![]() libelle, a Twój TŻ kiedy na emeryturę przechodzi? Planuje iść od razu, jak będzie mógł, czy chce zostać dłużej? i wszystkim ślicznie dziękuję za powitanie ![]() ![]() ale się rozpisałam o.O ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
życie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie, zgadzam się zupełnie z libelle ![]() ![]() ![]() lovebird, takie czekanie to niestety u nas raczej norma...tak jak ciągła zamiana terminów (mam na myśli takie powroty, na codzień trochę lepiej ![]() klaudia_13 - co do tego wprowadzania drygu, to ja akurat się nie mogę zgodzić ![]() ![]() Fakt, kochany jest ![]() A w ogóle to kolejną nową witam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
jojciu, jojciu ale mam zaległość w czytaniu
![]() libellko tym razem kiniaskowe słodkości odpadają, chyba, ze sama je przywiezie, bo na te ostatnie czekam do dziś :P 4 m-ce do ślubu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście
![]() ja podpiszę się rękami i nogami pod tym, że tz nie zamienią na innego mojego tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do rozmowności tż to ze mną zawsze rozmawia. wiem co u niego słychac, o każdym siniaku i kontuzji po koszu. a jego mama nie może nic z niego wydobyć ![]() ![]() ![]() u Was też dziś tak zimno i pada??
#193 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() Cytat:
Mój Tż już mógłby iśc na emeryturkę kilka lat temu, ale dostałby jakieś 45% więc kazałam mu zostać w wojsku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Chilanes może masz rację, bo ja z tamtego cista też nic nie dostałam
![]() Coś mi się wydaje, że Kina nam niezłą "kulę" pchnęła z tym ciastem i pocztą ![]() ![]() A u mnie kobietki pogoda się popsuła i co gorsza mówią, że do końca tygodnia ma padać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myśle, że ja mam jednak szczęście, że TŻ jest na miejscu. No znaczy teraz nie jest :P ale czymże są szkolenia 2 miesięczne w porównaniu do reszty roku w domu. No, ale ja mojego poznałam jak pracował tu już 6 chyba lat, a ja byłam wtedy na studiach ( no w sumie to do czerwca jeszcze studiuje
![]() ![]() Mimo, że mój TŻ mógłby pójsć na oficera (bo mgr ma tylko kurs zostaje zrobić) jest nadal podoficerem, bo tu ma stabilną pracę bez większego ryzyka przeniesienia. A etatu oficera w naszym mieście dla niego nie ma, są w małych garnizonach co nawet nazwy nigdy nie słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o życie z wojskowym, to mój TŻ (jak widze jednak większość) nie wykazuje żadnych niepokojących tendencji ![]() ![]() Pozta tym pracuje na lotnisku, tylko na ziemi, nie ma poligonów, ani wielkiego kontaktu ze sprzętem typowo wojskowym (poza tym który akurat leci, albo własnie wraca samolotem) i twierdzi, że właśnie dlatego nie jest "zryty" ![]() ![]() W naszym związku to ja jestem nerwus, a TŻ ma mnóstwo cierpliwości, obawiam się że kiedy będziemy mieć dziecko to ja będe ta niedobra mama co karze sprzątać itd a on będzie tym od zabawy ( z psem już tak jest pewnie z dzieckiem bedzie tak samo) ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2010-04-21 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, ze nas bujała? Haaaa wiedziałam od początku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie wczoraj wieczorem padało, dzisiaj słonko świeci, ale trochę zimny wiatr jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Chilanes jak by nie bujała to do tej pory doszły by do nas chociaż papierki po tych ciastach i baloniki i cała reszta ... ![]() ![]() Cytat:
U mnie zimno jak cholerka i wietrznie. Co jakiś czas jeszcze popada, ale ogólnie to bardzo nieciekawie
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo mój Tż też z tym stereotypem nie ma nic wspólnego ![]() ![]() Cytat:
![]() ale z takimi opiniami (a w dużej części stereotypami) sama nie raz się spotkałam. i zwykle byli to ludzie, którzy z wojskowymi do czynienia nigdy nie mieli "ale oni wiedzą lepiej jak to jest" ![]() i dziwi mnie to, że ludzie z góry zakładają, że stanie się "wszystko co najgorsze"... zresztą "Miłość wszystko znosi (...) wszystko przetrzyma" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak przygotowania ślubne?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-04-21 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
No widzisz a do tego miała się wkupywać w nasze łaski a tu widzisz cisza ... albo coś kombinuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle o ślubie już nie myślę... mam teraz praktyki, prace mgr i inne takie rzeczy na głowie... chociaż... tak właściwie to powinnam w końcu zamówić suknię ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chilanes ja myślę że trzeba by zacząć rozważać wykluczanie jej z klubu
![]() ![]() Ja już jej przesłałam linka z naszymi wypowiedziami na wizażu co bo kobietę uświadomić ![]() A jak się już rozprawimy w Kinią to weźmiemy się za Wronkę, bo też coś ostatnio jej nie ma... Edytowane przez libelle Czas edycji: 2010-04-21 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja planuję zabrać w sobotę Tż na zakupy, kupic bieliznę, niektóre dodatki... Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozstrzygnięcie4 w miarę przysyłania dowodów ![]()
![]() |
#206 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy sobie zrobić z Anią_20 wycieczkę w te piękne rejony? hmm... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nową mundurówkę witam ![]() ![]() W skrócie co do stereotypów wojskowych to mój tż jak poszedł (a raczej powrócił do wojska) to się faktycznie zmienił, stał się pewniejszy siebie, szedł tam z taką nadzieją ale mon oczywiście jest tylko w marzeniach piękny.... no i faktycznie w tygodniu czasem jest bardziej nerwowy, w weekendy się wycisza dopiero przy mnie... Jak poznałam tż, to też miałam stereotyp ciągłych przeprowadzek, ale podobno teraz odchodzi się od tego, chyba że ktoś zmienia stopień a co za tym idzie stanowisko i w macierzystej jednostce nie ma dla niego takiego etatu to wtedy tak. Dla mnie najgorsze są dwie rzeczy: brak możliwości zorganizowania sobie czegoś do przodu bo mon zawsze zaskakuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola pachnieć dopiero będzie, bo na razie same krzaczki, ale powiem Ci, że już raz posadziłam poziomki na balkonie i mówię wam jak się wychodziło to super pachniało owockami, a do tego z fotela można zrywać
![]() A jeśli chodzi o kręgle to hmmm... niestety, ale za chwilkę będę mogła sama robić za kulę ![]() ![]() Jeśli chodzi o Kinię to kazała Wam za moim pośrednictwem napisać, że na pewno odezwie się dziś po pracy albo na wieczór ... zobaczymy jak to będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, jak to wygląda z tymi misjami? Oni mają powiedziane: "jedziesz wtedy i wtedy" i muszą jechać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
mój ma misje wpisane w etat
![]() ![]() ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2010-04-22 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
to znaczy? Musi wyjechać w określonym czasie tyle i tyle razy na misję, czy po prostu jak mu powiedzą, to jedzie?
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-04-22 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.