![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Policjanci wywieźli Go, pobili i zostawili... Czy można coś z tym zrobić?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proszę Cię .... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
dzieci w podstawówce powinny też wiedzieć skąd się biorą dzieci, a sądząc po ilości moich ulubionych wątków, tj. 'czy mogę być w ciąży', to chyba nie wszystko jest jasne
![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
w tym muszę Ci przyznać rację ,ALE watek jest o palowaniu w lesie przez policje a nie o ciazy autorki
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Pomijając całą historię z eksem (bo ręce mi opadły już na drugiej stronie wątku, ale dotrwałam do końca), dwa słowa do autorki:
-nazywałaś policjantów gówniarzami... ciekawe tylko, po kogo dzwoniłaś kiedy twój eks się awanturował! Skoro są tacy ne, fuj i niedobrzy to następnym razem zadzwoń po dostawcę pizzy-to fajne chłopaki. -policja to nie taksówka. Chciałaś, żeby odwieźli go do domu? Niezły patent, wypróbuję po następnej imprezie. Dziewczyno! Po co i dlaczego tak bardzo angażujesz się w sprawy swojego eks? jest dorosłym człowiekiem, jak zechce to sam zadba o swoje sprawy. Chyba dał Ci wystarczająco jasno do zrozumienia, że nie chce żebyś się wtrącała, więc nie rób tego. Myślę, że jesteś zdenerwowana całą sytuacją i dobrze by było, gdybyś na kilka dni odcięła się od tego i przemyślała swoją rolę w tym wszystkim. Angażowanie się w to nie przynosi ci niczego pozytywnego.
![]() |
#189 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cala ta historia raczej wyglada jak bujda na resorach, ale podejscie niektorych to tragedia i dno po prostu, zeby przyzwalac i przyklaskiwac brutalnosci i lamaniu prawa przez gliniarzy :mldje
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
A mi się przy okazji tego wątku przypomniała sprawa trzynastoletniego Przemka ze Słupska, którego już ładnych parę lat temu policjanci (dawni zomowcy z resztą) śmiertelnie pobili na środku miasta, bo awanturował się podczas powrotu z meczu. Pochodzę z tamtych okolic i pamiętam , jakie wzburzenie to wtedy wzbudzało... Autorka twierdzi, że policjanci, którzy mieli pobić jej eksa byli młodzi, więc może po prostu pewne tendencje się jeszcze w służbach mundurowych zachowały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Był w grupie awanturującej się i wyzywającej policjantów, to też nie było bez znaczenia. Rzeczywiście, źle to ujęłam, był w towarzystwie takich osób. Był najprawdopodobniej kozłem ofiarnym, na którym wyładowali swoją złość , która wzbudziła cała grupa.
Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-24 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludziska drogie no ![]() Jak masz dostep do relacji prasowych (bo w necie z tym krucho, bo stare juz dosyc), to tez powinnas zobaczyc, ze nie bylo mowy o zadnym awanturowaniu sie, a juz z cala pewnoscia nie w przypadku Czaji. Bylo zablokowane skrzyzowanie i tyle. Mniejsza juz nawet o to, bo dla mnie, bez obrazy dla nikogo, jest najbardziej tragiczne usprawiedliwiania palowania, gdyby faktycznie np. zwyzywal policjantow. To jest powod, zeby jakis smiec sadysta w mundurze mogl sie wyzywac na kims? Oni sa od pilnowania porzadku do jasnej anielki, a nie od wyzywania sie na innych ![]() O tym, jak zenujace jest popieranie tutaj odpowiedzialnosci zbiorowej - bo ktos z grupy cos krzyczal, to ok spalowac kogos innego, chyba juz wspominac nie trzeba? Aha, warto dodac - sprawe probowano tuszowac, twierdzac, ze chlopaczek sie zabil, bo wpadl na slup w trakcie ucieczki przed policja ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
a ja uważam że on to sobie raczej wymyślił, po to żeby wzbudzić w tobie poczucie winy
![]() Cytat:
Nie rozumiem po co go usprawiedliwiasz? To że wypił sporo to żadne wytłumaczenie! A poza tym to tylko o nim źle świadczy że siedzi u ciebie za przeproszeniem napruty jak świnia, no ale to już tylko moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
1. Jeśli chciałaś, żeby ktoś go odwiózł do domu należało zadzwonić po taksówkę, rodzinę, kolegów, a nie po policję.
2. Jeśli go pobili i wyrzucili w lesie, to może walczyć przed sądem o złamanie jego praw. ON może, nie Ty. Policja nie ma prawa nikogo pobić. 3. Oskarżenie o pobicie opierasz tylko na podstawie informacji od Eks, nie widziałaś go. Tak, policjanci umieją bić w taki sposób, żeby nie było widać, ale podobno go skatowali, a to raczej widać. 4. Co z tego, że policjanci byli młodsi od Twojego eks? 5. Do czego go wrzucili? Do "su*i" powiadasz, ciekawe. 6. Skoro masz wyrobioną, jak widać bardzo negatywną opinię na temat polskiej policji, po co ją wzywałaś? 7. To Twój eks był w końcu agresywny czy to anioł wcielony? I jaki był zatem powód wezwania policji, bo chyba się pogubiłam. 8. Co do pytania o żółte papiery i sprawy w sądzie, mam świadków w mamie, bracie i tacie, więc w ewentualnej sprawie sądowej będą zeznawać na Twoją korzyść. 9. " sami wsiedli na swoje miejsca ochoczo zadowoleni i odjechali." Mieli płakać razem z Tobą? Podsumowując jeśli doszło do pobicia, eks musi wykonać obdukcję i sam wnieść oskarżenie. Ty nie możesz nic zrobić, możesz go natomiast wspierać i zapamiętać na przyszłość, że policja prawa do bicia nie ma. a co naszej polskiej policji i narzekań, jaki to ten kraj tragiczny, ten naród beznadziejny, a policja wszystkich leje, radzę się zastanowić czy ktoś chce żyć w takim kraju albo zacząć robić coś by zmienić to co złe. Rozumiem, gdy ktoś narzeka na lekarzy, policję, urzędników, bo miał z nimi osobiste przeżycia. Nie należy jednak generalizować. Moim zdaniem taka kiepska opinia o policji szerzy się głównie przez małolatów z koszulkami JP na 100%, którzy policjanta widzieli, co najwyżej w książce od PO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, w Polsce często to stanowisko jest dziedziczne, bez znajomości do Policji cieżko się wkręcić. Kusi ta emeryturka po 15 latach - nie mogę się doczekać, kiedy to zniosą, to bo jest jakaś paranoja. Rozumiem w przypadku naprawdę elitarnych jednostek, ale kuźwa, zwykły krawężnik od wystawiania mandatów ![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-07-25 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Nie chce mi się w to wierzyć. Najpierw się z nim spotkaj, zobacz czy ma jakieś ślady, podpytaj jak daleko go wywieźli, jak stamtąd wrócił taki pobity biedaczek i oświadcz, że wybierasz się na policję w tej sprawie. I patrz jak reaguje.
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
A nie dziwi wam s ogóle pytanie, czy mieli prawo?
![]() ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2011-07-25 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Do zwykłej kłótni nie wzywa się policji, chyba że czułaś się zagrożona pobiciem. Policjanci jako stróże prawa obronili Cię i ... tutaj nie wiemy na 100% co działo sie dalej, czy twój napastnik ma jakieś obrażenia? To on musi to zgłosić plus obdukcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sa dzieci policjantów czy innych mundurowych, którzy z tym problemów nie mają. Posada w Policji kusi, bo niby pensja mała, ale pewna, szybka emerytura. Jak ktoś jest z rodziny mundurowej, to często dla niego wymarzony los, bo przecież osoby z zamożnych rodzin do Policji jakoś się nie pchają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak przyjmują do policji to trochę prześwietlają człowieka , nie wystarczą tylko testy, które i tak uważam za zbyt mało wymagające. Mają wejść zmiany dot. emerytury- 15 lat pracy, ale minimum 50 albo 55 r.ż. Także to już nie będzie taki łasy kąsek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Argumentacja u Ciebie na rewelacyjnym poziomie jak zwykle
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem skad wzielas, ze jest ciezko sie wkrecic, jak miewaja problemy z wystarczajaca iloscia kandydatow, co przejda te ich testy. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy dostanę ostrzeżenie, czy bana za tą wypowiedź, ale zaryzykuję, bo aż nie mogę tego czytać. Część wypowiedzi tutaj jest po prostu ŻAŁOSNA. Wypowiadają się Wizażanki, które dopowiadają sobie historie, że dziewczyna jest bita, a jeśli nie jest to na pewno niedługo będzie, więc żeby znosiła to z pokorą. Ktoś nawet próbował się wysilić na większą złośliwość i pisał żeby Autorka jeszcze przeprosiła chłopaka. Niestety - bycie złośliwym to nie dogryzanie komu popadnie na szczeniackim poziomie i dopowiadanie sobie historii, które roją się w czyjejś głowie.
Równie żałosne i śmieszne są wypowiedzi osób, które piszą, że na pewno, ale to NA PEWNO! eks kłamie, bo takie rzeczy się teraz nie dzieją! To nie komuna! Kto by chciał ryzykować pracę! Ludzie, otwórzcie oczy. Takie rzeczy dzieją się! I to ostatnio coraz częściej słyszę podobne historie. Ostatnio pewna dziewczyna z mojego miasta została pobite przez inne, a ponieważ nie lubi, nazwijmy go X, bo nie chciał z nią być, zgłosiła na policję, że to ON ją pobił. I dostał za to, nieprawdziwe, oskarżenie solidny oklep od panów policjantów. Tak naprawdę policjantom jest ciężko cokolwiek udowodnić, mogą kogoś zatłuc na śmierć i nie zostać ukarani, bo stwierdzą, że ktoś stawiał w opór. Wystarczy wpisać w google odpowiednie hasło i wyskoczy pełno podobnych historii, więc skoro niektóre Wizażanki nie mają pojęcia, co się dzieje na świecie niech chociaż nie wypisują takich bzdur ![]() Wypowiedzi - bardzo dobrze, należało mu się w ogóle nie skomentuję, bo ludzie, którzy coś takiego piszą muszą być kompletnie puści. Życzę wam tylko, żeby wasz TŻ, tata, brat nie został pobity przez policjantów, bo żle się spojrzał - a tak, takie historie też się zdarzają (co pewnie dla niektórych będzie niepojęte). Pewnie zaraz pojawią się wypowiedzi, że pewnie obracam się w patologicznym środowisku, ale nie zdziwi mnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obracasz się w patologicznym środowisku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.