Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 11:45   #181
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
O boże ale podły dzień masz Współczuję Ci kochana A co z tą pracą gdzie na rozmowie byłaś?

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:48   #182
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
O boże ale podły dzień masz Współczuję Ci kochana A co z tą pracą gdzie na rozmowie byłaś?
Podły cholernie... gorzej, że nawet 13 jeszcze nie ma Strach sie bac

Wczoraj byłam na dniu próbnym, ogólnie fajnie, troche odpowiedzialnosc ale fajnie. Kasa może nie jakaś wielka ale nie racje głodowe Zmiany po 12h, umowa zlecenie na poczatek, i potrzebuja 3 osób na dopełnienie dwóch "etatowców". Tak jak proporcjonalnie wyliczyłam to by mi wychodziło gdzieś 120-130 godzin w miesiacu. Jutro ma kobita koło 17 dać znać.
No i szukam też cały czas czegoś. Jutro bede do UP dzwonic zeby mi dali namiary na staż nowy bo widziałam, że sie pojawił, mam nadzieje ze mi przez telefon podadza bo jak mam jezdzic znowu i na bilety wydawac to mnie trafi...
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:57   #183
exclusivee
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie kosmetyki polecacie z Rossmanna? moja babcia jedzie na komunię do syna mojej chrzestnej i dogadałam się z nią że zrobi mi tam zakupy i babci poda rzeczy dla mnie. Tak więc chcę trochę poszaleć i wypróbować to co już dawno planowałam

Chciałam kupić:
szczotkę pneumatyczną tą co bunny polecała
babydream fur mama olejek na rozstępy (do olejowania włosów)
alterra odżywka z granatem
babydream puder na odparzenia dla dziecka (jako wcieranie na sucho w skalp gdy włosy będą tłuste- suchy szampon )

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 12:01   #184
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Podły cholernie... gorzej, że nawet 13 jeszcze nie ma Strach sie bac

Wczoraj byłam na dniu próbnym, ogólnie fajnie, troche odpowiedzialnosc ale fajnie. Kasa może nie jakaś wielka ale nie racje głodowe Zmiany po 12h, umowa zlecenie na poczatek, i potrzebuja 3 osób na dopełnienie dwóch "etatowców". Tak jak proporcjonalnie wyliczyłam to by mi wychodziło gdzieś 120-130 godzin w miesiacu. Jutro ma kobita koło 17 dać znać.
No i szukam też cały czas czegoś. Jutro bede do UP dzwonic zeby mi dali namiary na staż nowy bo widziałam, że sie pojawił, mam nadzieje ze mi przez telefon podadza bo jak mam jezdzic znowu i na bilety wydawac to mnie trafi...
Pisałaś, że przyznali Ci już staż z UP?
Zrezygnowałaś z tego salonu kosmetycznego?
Stary 2013-05-08, 12:16   #185
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Pisałaś, że przyznali Ci już staż z UP?
Zrezygnowałaś z tego salonu kosmetycznego?
Ja nie, oni zrezygnowali z przyjmowania stażystki...
Stary 2013-05-08, 12:17   #186
Agatau88
Zakorzenienie

Czesc

Widzę że nie tylko ja macałam piczę ale tez NINEDIN wiec się zjednoczylysmy

Tak tylko doczytałam to i jeszcze ze EX poszła matma nieźle, super
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:19   #187
kitkulka
Zakorzenienie

Czeko o kurna, co za dzień nieszczęścia jak widać lubią chodzić stadami trzymaj się dzielnie

Ex ja nie mam pojęcia co mogłabyś kupić, pewnie dlatego, że mam Rossa pod nosem i nie zastanawiam się nad tym, idę i kupuję co trzeba
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:19   #188
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie kosmetyki polecacie z Rossmanna? moja babcia jedzie na komunię do syna mojej chrzestnej i dogadałam się z nią że zrobi mi tam zakupy i babci poda rzeczy dla mnie. Tak więc chcę trochę poszaleć i wypróbować to co już dawno planowałam

Chciałam kupić:
babydream puder na odparzenia dla dziecka (jako wcieranie na sucho w skalp gdy włosy będą tłuste- suchy szampon )
Darowałabym sobie tę Alterrę, ma alkohol na drugim miejscu w składzie, włosy po przejściach może zjechać przy dłuższym używaniu, lepiej za tę kasę kup sobie jakiegoś Fructisa

Jak chcesz olejować, to warto dorzucić też olejek Babydream (klasyczny), tani i dobry, można mieszać z tym z serii dla ciężarnych, łatwo się zmywa, można dodawać do masek.

Co do pudru, chyba lepszy jest typowy suchy szampon w sprayu, ale drogi nie jest, możesz spróbować, zawsze jakieś zastosowanie się znajdzie np. do stóp

Chusteczki nawilżane w większych pakach, przydają się do wielu rzeczy

Często kupuję żele Isana (różne zapachy np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...che-olive.html), są tanie, a do tego często w promocji

Ten też jest fajny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...one-birne.html

Często też kupuję pasty i płukanki do ust z serii MED, są tanie i bardzo dobre. Podpaski, tampony i wkładki też polecam. Wiele osób chwali sobie płyn do higieny intymnej Facelle, teraz będzie w promocji za 4,99

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2790
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2791

Tu nowa gazetka, która będzie ważna chyba za 2 dni, może coś dla siebie znajdziesz

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-08 o 12:26
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:27   #189
Ninedin
Zakorzenienie

czeko a to chamstwo , ale dostałaś już skierowanie z UP jeżeli tak to przydzielą ci inny staż w podobnym zawodzie
Stary 2013-05-08, 12:39   #190
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam kupić:
Lakiery do paznokci z Wibo i eyeliner z wibo.
Nie wiem czy nosisz okulary? Bo jak tak to mają też fajne chusteczki do czyszczenia okularów.
Maja tez fajne tampony z aplikatorem Facelle - tańsze niz te zazwyczaj a sprawdzaja sie na jakis wyjazdach czy gdzies na miescie - higieniczniej
Pianka do golenia z Isany.
Fajne są też te kremy do twarzy z babydream, dla wrażliwców i dla suchej skóry jak znalazł.
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Darowałabym sobie tę Alterrę, ma alkohol na drugim miejscu w składzie, włosy po przejściach może zjechać przy dłuższym używaniu, lepiej za tę kasę kup sobie jakiegoś Fructisa

Jak chcesz olejować, to warto dorzucić też olejek Babydream (klasyczny), tani i dobry, można mieszać z tym z serii dla ciężarnych, łatwo się zmywa, można dodawać do masek.

Co do pudru, chyba lepszy jest typowy suchy szampon w sprayu, ale drogi nie jest, możesz spróbować, zawsze jakieś zastosowanie się znajdzie np. do stóp

Często kupuję żele Isana (różne zapachy np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...che-olive.html), są tanie, a do tego często w promocji

Często też kupuję pasty i płukanki do ust z serii MED, są tanie i bardzo dobre. Podpaski, tampony i wkładki też polecam. Wiele osób chwali sobie płyn do higieny intymnej Facelle, teraz będzie w promocji za 4,99

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2790
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2791

Tu nowa gazetka, która będzie ważna chyba za 2 dni, może coś dla siebie znajdziesz
O jakie jakie?
Bo ja czesto i gesto zmywam makijaż z twarzy takimi nawilżanymi dla dzieci. Te z babydream są koszmarne, bardzo słabo nawilżone, żeby zmyć coś trzeba dosłownie trzeć Ale fajne i dość tanie(taniej niz gdzie indziej) są te chusteczki Tami
Ale generalnie nie do przebicia sa dla mnie te z Biedronki Są mięciutkie, fajnie nawilżone Ostatnio tez była chyba jakas limitowana edycja i były niby ekologiczne z 100% bawełny.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
czeko a to chamstwo , ale dostałaś już skierowanie z UP jeżeli tak to przydzielą ci inny staż w podobnym zawodzie
Nie właśnie nic :/ Dostałam tylko namiary na salon z UP, z babka sie dogadałam i miałyśmy po weekendzie majowym dopinać już wszystkie formalności. I dupa...
Stary 2013-05-08, 12:39   #191
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:

Często też kupuję pasty i płukanki do ust z serii MED, są tanie i bardzo dobre
Alterrę odpuściłam po przecztaniu paru opinii i po zobaczeniu składu Wolę wziąć sprawdzonego garniera (potrzebuję jakąś odskocznię od naładowanego olejkami i keratyną gliss kura). Co do olejków narazie chcę przetestować ten babydream fur mama, a potem jeśli olejowanie się u mnie sprawdzi to dorzucić olej z pestek winogron z biedronki na zmianę (stosunek cena/pojemność/jakość dobra wg. internetowych opinii).

Wiem że biorę napewno:
szczotkę, olejek babydream, puder babydream (czaję się na niego od dłuższego czasu, a widziałam na necie efekty po zastosowaniu jako suchy szampon i sprawdzał się super ). Zastanawiam się jeszcze nad pomadką wibo eliksir, polecacie je?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 12:41   #192
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Alterrę odpuściłam po przecztaniu paru opinii i po zobaczeniu składu Wolę wziąć sprawdzonego garniera (potrzebuję jakąś odskocznię od naładowanego olejkami i keratyną gliss kura). Co do olejków narazie chcę przetestować ten babydream fur mama, a potem jeśli olejowanie się u mnie sprawdzi to dorzucić olej z pestek winogron z biedronki na zmianę (stosunek cena/pojemność/jakość dobra wg. internetowych opinii).

Wiem że biorę napewno:
szczotkę, olejek babydream, puder babydream (czaję się na niego od dłuższego czasu, a widziałam na necie efekty po zastosowaniu jako suchy szampon i sprawdzał się super ). Zastanawiam się jeszcze nad pomadką wibo eliksir, polecacie je?
Si si si Jak mogłam o nich zapomnieć
Są boskie. Ja mam dwa kolorki, dość mocne róże, jeden taka landryna a drugi fuksja w fiolet wpadający ciemny (w albumie akurat ja mam)
Fajne są, nie sa matowe, lekko błyszczace, i nie wysuszają ust.
Stary 2013-05-08, 12:46   #193
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Lakiery do paznokci z Wibo i eyeliner z wibo.
Nie wiem czy nosisz okulary? Bo jak tak to mają też fajne chusteczki do czyszczenia okularów.
Maja tez fajne tampony z aplikatorem Facelle - tańsze niz te zazwyczaj a sprawdzaja sie na jakis wyjazdach czy gdzies na miescie - higieniczniej
Pianka do golenia z Isany.
Fajne są też te kremy do twarzy z babydream, dla wrażliwców i dla suchej skóry jak znalazł.

O jakie jakie?
Bo ja czesto i gesto zmywam makijaż z twarzy takimi nawilżanymi dla dzieci. Te z babydream są koszmarne, bardzo słabo nawilżone, żeby zmyć coś trzeba dosłownie trzeć Ale fajne i dość tanie(taniej niz gdzie indziej) są te chusteczki Tami
Ale generalnie nie do przebicia sa dla mnie te z Biedronki Są mięciutkie, fajnie nawilżone Ostatnio tez była chyba jakas limitowana edycja i były niby ekologiczne z 100% bawełny.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Nie właśnie nic :/ Dostałam tylko namiary na salon z UP, z babka sie dogadałam i miałyśmy po weekendzie majowym dopinać już wszystkie formalności. I dupa...
Eyeliner mam swój sprawdzony żelowy z essence, ale lakierom się przyjrzę Jaką serię najbardziej polecasz?

Ja chusteczki nawilżane używam te z dady, dla mojego synka, i zmywam nimi nieraz makijaż jak mam gorszy dzień Z tym że zdarza się nieraz że trochę mnie piecze skóra wokół oczu przez chwilę (zależy od dnia ), albo jest ściągnięta nieprzyjemnie. Ta ostatnia limitowana seria była super! Chusteczki lepiej nawilżone, ładniej pachniały i były delikatniejsze, nawet do makijażu Szkoda że już jej nie ma

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 12:48   #194
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Eyeliner mam swój sprawdzony żelowy z essence, ale lakierom się przyjrzę Jaką serię najbardziej polecasz?

Ja chusteczki nawilżane używam te z dady, dla mojego synka, i zmywam nimi nieraz makijaż jak mam gorszy dzień Z tym że zdarza się nieraz że trochę mnie piecze skóra wokół oczu przez chwilę (zależy od dnia ), albo jest ściągnięta nieprzyjemnie. Ta ostatnia limitowana seria była super! Chusteczki lepiej nawilżone, ładniej pachniały i były delikatniejsze, nawet do makijażu Szkoda że już jej nie ma
Mi te chusteczki bardzo podpasowały, bo te z babydream koszmarne
Ja zmywam tak ze najpierw zmywam płynem micelarnym oczy, potem całą twarz chusteczkami i potem na koniec jeszcze delikatne przecieram zeby resztki makijazu oczu co zostały zmyć. I nic nie piecze

Lakiery to zawsze biore Express Growth bodajże i jestem zadowolona
Stary 2013-05-08, 12:49   #195
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Z
Kurczę, obawiam się, że ciężko będzie Wydaje mi się, że może chodzić o przepisy, zakazy dotyczące tego formaldehydu w kosmetykach, żaden typowy sklep internetowy w Europie nie będzie bawił się w bycie dystrybutorem, jeżeli ktoś sprzedaje Encanto to raczej sobie sprowadza po trochu prywatnie z USA.

A może zapytaj dziewczyn w wątku? Albo może ktoś zaufany kupi Ci w Polsce i prześle?
Mysle, ze to po prostu bardzo dochodowy biznes i producenci wola ograniczyc dystrybucje jedynie do salonow, a klientki moga sobie kupic jedynie odlewki po zawyzonych cenach. Nie oplaca sie producentowi wchodzic z tym do sklepow

Znalazlam keratyne bez foraldehydu, podobnie cenowo do wszystkich innych, ale obawiam sie, ze moze nie zadzialac. Nie wiem.
Znalazlam na ebay jeszcze marke INOAR i sie zastanawiam nad jej kliknieciem. Ta marka drozsza niz Encanto (ale ja robie zakupy na brytyjskim ebay, a tam takie cudenka drozsze niz na Allegro), pewnie cos na poziomie Global Keratin.

Pewnie podlacze sie do zakupow gdzies na przekupkowie , ale jesli ktoras z Was znala INOAR i mogla polecic/odradzic to bylabym wdzieczna. Przy tym poziomie cen i kosztach przesylki, ja wbijam sie w wiekszy zestaw na kilka aplikacji, bo inaczej sie nie oplaca. Nawet probeczka kosztuje tyle, co porcja Encanto
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 12:50   #196
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Upatrzyłam kilka modeli,które musze mieć
wszystkie z serii Land of temptation:
-Soreda
-Victoria
-Primera
-Venus
Ale Primera i Soreda to must have po prostu
widze mamy taki sam gust

Cytat:
Bunny w razie czego podsyłam skład, jakbyś miała czas to proszę, zernknij i powiedz co sądzisz

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl, Hydroxyethylmonium, Methosulfate, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Panthenol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Behentrimonium Chloride, Lactic Acid, Glycol Distearate, Parfum, Cetrimoninium Chloride, SLS, Hydoxypropyl Starch Phosphate, Isopropyl Alcohol, Cocamide MEA, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol.

Dziękuję Casting nie dość że chwycił ciemno, nierówno się wypłukuje, to jeszcze mi zniszczył doszczętnie włosy na całej długości... nigdy więcej!! Przed jego użyciem nie miałam takiego sianka jak teraz.

Pokaż kieckę
nada sie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
szkoda włosów teraz musisz je jakoś odżywić
nie mam też zdjęcia długa (bo myslalam tez o 3/4), biała, ksztalt literki A i dekolt w serduszko. Delikatne zdobienia. Do tego muslinowy szal na ramiona i opaska na wlosy- bo welon jakos do mnie nie przemawia
sliczna kiecka ktora wybralas

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
dziękuję Buahhosiu kochana w sobotę znowu byłam w GB i Cię nie widziałam

macałam piczę aaaaaaaaaaaaaahahahaha sikam!!!!!! Chyba go kupię

kupowałam stacjonarnie w Douglasie był jeszcze odcień sand - troszkę jaśniejszy od nude ale też w żółtawym odcieniu

i co ta baza robi? kusisz! Tusz też muszę kupić, nie wiem czy znowu L'Oreal czy MF Masterpiece no i koniecznie ten rozświetlacz pod oczy YSL, bo teraz jak tak ciągle śpię to wiecznie na zmęczoną wyglądam

Laskiii, zdecydowałam, że odwołam jutrzejszego fryzjera. Wszyscy mi mówią, że mam ładne włosy. Nie wiem no. Odrost mnie tylko wkurza, ale nie chciałam go katować już farbami. Może ja się na jakiegoś Castinga skuszę, aby to jakoś wyrównać?
Bunny jeśli jutro wstawię fotki to wymyślimy coś?
no pewnie ze wymyslimy

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
przypomniało mi się!!
Verise Tarina o! bez koła, bo tu wygląda jakby koło było
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6160.html
pokaze ja na sobie ale to dopiero w lipcu... wtedy ja odbiorę

baza fajnie pogrubia i wydłuża- ja lubię nią pomalować rzęsy i od razu zacząć tuszować tuszem. Jeśli ma byc mocniejszy efekt to chwile czekam az podeschnie baza i dopiero wtedy zabieram sie za malowanie czarnym tuszem
a ten rozswietlacz to taki? http://www.perfumeriastyl.pl/sklep//...21bdd0a2ca.jpg mam numer 2, fajny jest, leciutki i faktycznie ladnie rozswietla
a z tuszem to ciezko... chyba nie trafilam na idealny jeszcze duzo fajnych, ale czy idealny... teraz otworzylam telescopic, ale jakos tak srednio... czekam az troche zgestnieje

aaaa i pofarbowalam kilka dni temu wlosy tym syossem los angeles 10-5 jasno wyszlo
pokaz wlosy a jaka opaske bedziesz miala? pokazesz?
Stary 2013-05-08, 12:50   #197
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Si si si Jak mogłam o nich zapomnieć
Są boskie. Ja mam dwa kolorki, dość mocne róże, jeden taka landryna a drugi fuksja w fiolet wpadający ciemny (w albumie akurat ja mam)
Fajne są, nie sa matowe, lekko błyszczace, i nie wysuszają ust.
Ok, zobaczę na dostępne kolorki i coś wybiorę. Mam nadzieję że mają jasne róże/nudziaki?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 12:53   #198
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
O jakie jakie?
Ale generalnie nie do przebicia sa dla mnie te z Biedronki Są mięciutkie, fajnie nawilżone Ostatnio tez była chyba jakas limitowana edycja i były niby ekologiczne z 100% bawełny.[COLOR="Silver"]
Oj, ja nie zmywam makijażu chusteczkami, nie raz mnie pozapychało, lubię tylko Biodermę Sensibio (ale droga), jedyny jako taki zamiennik to Burżuj (dostępny chyba tylko w Rossmannie) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-water.html zawsze i tak go spłukuję wodą, zapychu brak

A chusteczki mam te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

Cytat:

Wiem że biorę napewno:
Drogie oleje to też nie dla mnie, napaliłam się w zeszłym roku na legendarny olej Alterry i klapa. Nie domywał się, a jak domył to efektów zero. Wymęczyłam go. Olejek Babydream Fur mama powinien Ci pasować, jest leciutki.

U mnie klasyczne olejowanie na noc nie do końca się sprawdza. O wiele lepsze efekty daje zmieszanie olejku z jakąś odżywką i nałożenie mieszanki na wilgotne włosy. Chodzę tak z godzinkę i zmywam normalnie. Odżywka z olejem się ładnie łączą i nie ma problemu ze zmyciem. Efekty lepsze niż po nocnej męce z olejem.

Olej winogronowy z Biedronki spoko, ale włosy jakoś nie szalały, o wiele lepszy na twarz (na noc), za to koty chyba go lubią, co mi skapnęło, to zlizywał

Teraz mam lniany z Biedronki i działa lepiej, jakby ktoś szukał oleju dla włosów porowatych, to mogę polecić
Stary 2013-05-08, 12:53   #199
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, zobaczę na dostępne kolorki i coś wybiorę. Mam nadzieję że mają jasne róże/nudziaki?
Mają mają
Stary 2013-05-08, 12:56   #200
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Mysle, ze to po prostu bardzo dochodowy biznes i producenci wola ograniczyc dystrybucje jedynie do salonow, a klientki moga sobie kupic jedynie odlewki po zawyzonych cenach. Nie oplaca sie producentowi wchodzic z tym do sklepow

Znalazlam keratyne bez foraldehydu, podobnie cenowo do wszystkich innych, ale obawiam sie, ze moze nie zadzialac. Nie wiem.
Znalazlam na ebay jeszcze marke INOAR i sie zastanawiam nad jej kliknieciem. Ta marka drozsza niz Encanto (ale ja robie zakupy na brytyjskim ebay, a tam takie cudenka drozsze niz na Allegro), pewnie cos na poziomie Global Keratin.

Pewnie podlacze sie do zakupow gdzies na przekupkowie , ale jesli ktoras z Was znala INOAR i mogla polecic/odradzic to bylabym wdzieczna. Przy tym poziomie cen i kosztach przesylki, ja wbijam sie w wiekszy zestaw na kilka aplikacji, bo inaczej sie nie oplaca. Nawet probeczka kosztuje tyle, co porcja Encanto
Jestem prawie pewna, że bez formaldehydu nie będzie efektu Czasem ktoś organizuje na Wizażu wspólne zakupy oryginalnych butelek z Allegro

O Global Keratin słyszałam kiepskie opinie, długotrwałego efektu brak, a chyba na tym Ci zależy...

A co do tych preparatów, warto podpytać o pełen skład, zdarzało się, że był to preparat do chemicznego prostowania włosów, a wiadomo, że to może zrobić z włosów miazgę

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-08 o 12:58
Stary 2013-05-08, 13:21   #201
kitkulka
Zakorzenienie

Bunny już wymyśliłam tę mieszankę co kiedyś - excellence 7 + 8,13 chyba dobrze będzie, prawda? nic niepożądanego wyjść nie powinno..
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:22   #202
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie oleje to też nie dla mnie, napaliłam się w zeszłym roku na legendarny olej Alterry i klapa. Nie domywał się, a jak domył to efektów zero. Wymęczyłam go. Olejek Babydream Fur mama powinien Ci pasować, jest leciutki.

U mnie klasyczne olejowanie na noc nie do końca się sprawdza. O wiele lepsze efekty daje zmieszanie olejku z jakąś odżywką i nałożenie mieszanki na wilgotne włosy. Chodzę tak z godzinkę i zmywam normalnie. Odżywka z olejem się ładnie łączą i nie ma problemu ze zmyciem. Efekty lepsze niż po nocnej męce z olejem.

Olej winogronowy z Biedronki spoko, ale włosy jakoś nie szalały, o wiele lepszy na twarz (na noc), za to koty chyba go lubią, co mi skapnęło, to zlizywał

Teraz mam lniany z Biedronki i działa lepiej, jakby ktoś szukał oleju dla włosów porowatych, to mogę polecić
O, to spróbuję lniany bo podobno cudownie smakuje z sałatkami, więc będzie 2w1

Cytat:
Mają mają
Zamówienie rossmannowskie u cioci złożone Wybrałam jeszcze lakier wibo 351 (nudziak), i pomadkę wibo 05 nude

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 13:24   #203
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Kurczę, strasznie długie posty piszę, jeszcze prawie każdy z radami, niech ktoś nie pomyśli, że mam się za jakiegoś eksperta czy coś Zazwyczaj to ja czytam czytam czytam, kopiuję pomysły innych, jak sama coś odkryję, przetestuję, to czuję obowiązek się tym podzielić z Wizażankami Podziwiam i szanuję dziewczyny piszące recenzje na KWC, jestem im bardzo wdzięczna, bo samej mi nie wychodzi recenzowanie no i chęci brak. Jestem bardzo wdzięczna recenzentkom KWC, bo bez nich byłoby kiepsko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 13:26   #204
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Rozpisałyście się, że hoho
Kitka przegapiłam urodziny? Wszystkiego najlepszego
Ex powodzenia na egzaminach i nie sprawdzaj co chwilę w necie Zrobiłaś kolor to zaczęłaś fryzury szuka Ty po prostu nie możesz przestać kombinować
Asiu kolor fajny pasuje ci i taki ciemniejszy, i jasny
Agata Cześć Też macałam ten peach - ładnie wygląda na twarzy
buhahot fajna ta kiecka Nie kuś bazą i rozświetlaczem

Mam problem z dobraniem tuszu na lato. Każdy mi się rozmazuje, wpada do oka i łzawię Nawet mój KWC Clarins Wonder Perfect. Wicie może co na to poradzić? A może na lato powinno się wybierać inne tusze?

Bunny co myślisz o preparatach do keratynowego prostowania z Alfaparf? Można kupić zestawy "na raz" na allegro. Czy mogę zastosować takie coś na rozjaśnione włosy? http://polska.alfaparf.com/section/p...eratin-therapy <----- tutaj link do produktu.

Zapowiada się kolejny piękny dzień trochę mnie już słońce spiekło i muszę uważać - łapie mnie na czerwono
ja nie polecam w bawienie sie w prostowanie w domu. wiele srodkow do chem prostowania dziala na zasadzie trwalej- tez sobie w domu sami ludzie robia? mostki zostaja stale zerwane i polaczone inaczej, wiec wlosy beda stale proste, odrosty beda naturalne i trzeba co jakis czas dorabiac.
prep. ma wiekszosc firm fryzjerskich:kemon, goldwell itp.
oczywiscie przy wl po chemii fryzjerskiej jest odpowiednia linia do takich wlosow zeby ich nie spalic...
sa srodki wyrownujace i oleje ochronne przed, potem preparat, potem utrwalacz bedacy oksydantem takim jak do farby na koniec preparat ochronny przed temperatura i urazem mechanicznym.
mowie o zabiegu profesjonalnym a nie zestawach z allegro- troche sie to jednak rozni i warto zaplacic raz i miec na stale, bo troche kosztuje..
Cytat:
Wiecie co? Umyłam dziś włosy różowym natei + odżywką kauflandowską repair&care, i już przy zmywaniu ich włosy były śliskie Potem na to dałam odżywkę z gliss kura żółtą z olejkami no i jest bosko Włosy miękkie, ładnie się układają, jest różnica Dzięki Bunny że podsunęłaś mi tą metodę Tak wgl to się wczoraj skapnęłam że to jest przecież to słynne OMO Ale na mnie to stanowczo działa Gdyby nie Ty króliczku pewnie bym nigdy tego nie spróbowała

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

U mnie włosy po-rozjaśniaczowe to praktycznie 2/3 z mojej aktualnej długości (włosy mam do ramion)... No i muszę się tych najgorszych końców jak najszybciej pozbyć bo mi się łamią

Ja trochę się boję tego, bo czytałam gdzieś że potem struktura włosa nie wraca nigdy do pierwotnego staniu, i jak ktoś miał fajne loki przed to potem ciężko je reanimować, żeby były takie same

Melduję zadowolona że dzisiaj znowu leciała brudna woda podczas mycia włosów- tzn. casting mi się spłukał, jest trochę jaśniej
jak slysze OMO to robie sie chora nie wiem kto wymyslil taki debilny skrot? do tego niepoprawny

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
zamiast maski kupili mi szampon
http://www.zakatekzdrowia.com.pl/lbi...l-p-19596.html
Zerknij ktoras na sklad, bo mi konczyny wlasnie opadly i nie moge sie skupic
ujdzie... na wlosy po rozjasnianiu powinn byc ok.

Cytat:
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
o rany wspolczuje... szkoda tz, a ta baba od stazu to jakas nienormalna
Stary 2013-05-08, 13:26   #205
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, strasznie długie posty piszę, jeszcze prawie każdy z radami, niech ktoś nie pomyśli, że mam się za jakiegoś eksperta czy coś Zazwyczaj to ja czytam czytam czytam, kopiuję pomysły innych, jak sama coś odkryję, przetestuję, to czuję obowiązek się tym podzielić z Wizażankami Podziwiam i szanuję dziewczyny piszące recenzje na KWC, jestem im bardzo wdzięczna, bo samej mi nie wychodzi recenzowanie no i chęci brak. Jestem bardzo wdzięczna recenzentkom KWC, bo bez nich byłoby kiepsko
Ee tam się przejmujesz, ja też nieraz mam chwile że czuję jakbym się wymądrzała pisząc coś na wątku o dekoloryzacji itp. Po prostu służysz innym dobrą radą, jak nasza Bunny

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 13:29   #206
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem że biorę napewno:
ja polecam wibo 01
Stary 2013-05-08, 13:32   #207
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
jak slysze OMO to robie sie chora nie wiem kto wymyslil taki debilny skrot? do tego niepoprawny
W sumie to ja też nie wiem W każdym bądź razie chodziło mi o to że to działa na tej samej zasadzie (to co ty radziłaś, a to co czytałam o tym całym OMO)- a wcześniej bałam się tego próbować I gdybyś mi o tym nie powiedziała to bym sama raczej nigdy nie spróbowała, a tak moje włosy są w super stanie po myciu Jeszcze teraz dorzucę olejowanie przed myciem 1-2 razy w tyg i może włosy powoli odżyją

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 13:33   #208
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Bunny już wymyśliłam tę mieszankę co kiedyś - excellence 7 + 8,13 chyba dobrze będzie, prawda? nic niepożądanego wyjść nie powinno..
bedzie swietnie
Stary 2013-05-08, 13:34   #209
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
ja polecam wibo 01
Piękny kolor! Jak nudziak mi podpasuje napewno wypróbuję

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 13:40   #210
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to ja też nie wiem W każdym bądź razie chodziło mi o to że to działa na tej samej zasadzie (to co ty radziłaś, a to co czytałam o tym całym OMO)- a wcześniej bałam się tego próbować I gdybyś mi o tym nie powiedziała to bym sama raczej nigdy nie spróbowała, a tak moje włosy są w super stanie po myciu Jeszcze teraz dorzucę olejowanie przed myciem 1-2 razy w tyg i może włosy powoli odżyją
bo to jest to samo
zreszta jakim trzeba byc filozofem zeby odkryc ze jak mamy miazdzacy oczyszczajacy szampon i wlosy przy glowie sa super, domyte i w ogole, ale dlugosci zwlaszcza po chemii fryzjerskiej dostaja w dup* i sa skoltunione, suche az trzeszcza i generalnie psuja efekt, to starczy je zabezpieczyc czymkolwiek po to tylko by moc je umyc "woda" bez chemii ani nawet jej piany i nie pogarszac ich stanu,..
mozna wszystkim- olejem, oliwkami, olejkami, odzywka, maska jak nie lubimy jakiejs, nawet mozna sie pokusic o domowa maseczke na dlugosci z majonezu czy serka homo- wlosy beda boskie gwarantuje
a jak nieraz wejde na ktorys blog to az mnie odrzuca jedna madrzejsza od drugiej, ameryke odkryly OMO od razu wiadomo ze z wizazu albo innego bloga przepisane bo to tutaj swieci triumfy ten kretynski skrot Ja zrozumialabym OSO- odzywka szampon odzywka, albo OMR jako ochrona, mycie, regeneracja ale nie! najlepiej powielac idiotyzm w stylu: odzywka/olej mycie odzywka
nie moge

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości