|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() lepiej sama nie kieruj jak będziesz miała skurcze, bo to źle może się skończyć ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj na siebie Kochana. Ciśnienie w domku spadło, bo się nie denerwowałaś. Trzymam kciuki za Was!
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam właśnie Hanię, niestety sama nie mogę iść spać, bo mam siostrzeńca pod opieką dzisiaj, a rodzice są u lekarza, także odpada. Będę cierpieć do wieczora
tabsów jednak nie biorę, nie wiem, wolę się przemęczyć niż coś brać.W ogóle mierzyłam sobie ciśnienie i ono jest w normie, ale ten puls mam ciągle między 90 a 100… to chyba trochę wysoko jak na zdrowego dorosłego człowieka w stanie spoczynku? Ale wyniki tarczycy dobre, wiec nie wiem chyba taka moja uroda Coś mi się dziwnego dzieje z wizażem, większość ma białą czcionkę Lolitko gratuluję III tymestru ![]() Martuszko chyba zęby, nie mam innego wytłumaczenia na to Daj znać jak tam na SR KasiaB współczuję, że tyle się męczyć. Dobrze, że w końcu dostałaś coś konkretnego to powinno przejść już ostatecznie ![]() A będziesz jechała na te zaliczenia w weekend? Magdi gratuluję 6 miesiaca Myska u nas dzisiaj naleśniki na obiad nic mi się nie chce wymyślać innego ![]() Pallas, dzięki za info w sprawie apapu Pieluchy flanelowe tak jak tetrowe przydają się do wszystkiego ja miałam rozłożoną pod główką np. w łóżeczku, w razie ulania żeby nie zalało prześcieradła, miałam rozłożoną na przewijaku też na ten sam wypadek. Podkładałam pod główkę jak kładłam Hanię na początku na kocyk, na matę itp. itd. a potem po USG bioderek jak musiałam chwilę szeroko pieluchować to też używałam pieluch flanelowych Emilia kciuki mocne zaciśnięte za Was ![]() Muffinko dzięki za informacje w sprawie paracetamolu Vampirko, sama się dowieziesz najwyżej pewnie nie Ty pierwsza i nie ostatnia ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#185 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, nie strasz mnie..... |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i co do butelek i smoczków chciałam mówić, że ja polecam firmę NUK. To były jedyne butelki, które nam podpasowały, wcześniej miałam nakupowane aventu i jeszcze paru innych firm i Hania piła godzinę i nic nie ubywało. W końcu wypróbowaliśmy NUKa i to był strzał w 10
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodzac podziekowalam ladnie, bo Panie byly cudowne i tyle. |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka ja dopiero na 18.10 ;/ cały dzień czekania.
Zapędź TŻ do porządków tam na dole , albo lusterko w dłoń i dawaj :P No Ty to kochana musisz podwójnie liczyć ![]() Ab_cd ale masz zwolnienie z chodzeniem , przecież zawsze możesz iść do lekarza czy na zakupy (głodować nie będziesz) Naiat to musisz wybrać się do okulisty aby on zdecydował czy możesz mieć SN czy musisz CC. Kasian współczuję nocki ![]() Ja nigdy apapu nie brałam , bo na mnie nie działa . A w ogóle to jakoś jestem przeciwnikiem leków przeciwbólowych , no chyba że boli tak masakrycznie że wytrzymać nie mogę. Lolitka ja mam rożek po Oskarze i szczerze mało używany , bo też szybko był za mały. za III trymestr ![]() Niegrzeczna a to babcia przyszła w konkretnej sprawie czy tak sobie ? ![]() Light za 26t ![]() Kasia zdrówka oby w końcu te choróbsko sobie poszło !! Magdi gratuluję 6m ![]() Myska wydaje mi się że w tym wątku już wszystkie będą wiedziały ![]() Monijaa co do zestawu butelek jak najbardziej mogą być ![]() Pallas ja karmiłam piersią przez 2,5m i potem jak miałam przejść na butelkę z powodu braku pokarmu u mnie to się strasznie męczyłam i w sumie Oskar też bo nie chciał z butli pić. A jak jest na odwrót to nie wiem. Lucynka ja nic nie „rzucałam” położnym. Emilia mocno trzymamy za Was kciuki będzie dobrze .Gosius ja też miałam termin w UP na TP i urodziłam , zadzwoniłam do nich ze szpitala że się nie zjawię bo jestem po porodzie i TŻ zawoził tam tylko mój wypis ze szpitala i dali mu nowy termin dla mnie. I to wszystko. Ale Wy szalejecie z tym pisaniem:P ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- O właśnie NUKa to i ja polecam U Nas się sprawdził
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że na pewno można dokupić
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia dobrze, ze sie odzywasz, mysle o Tobie i Juleczku co dzien i ciagle trzymam
dobrze, ze poszlas na druga wizyte, dbaj o siebie, mierz cisnienie i mysl pozytywnie, wiem, ze to trudne, ale trzeba kochana co do tych spacero 3h to ja bym nie podolala, a raczej moj kregoslup
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Żeby nie zaliczyć excela to trzeba być mną tym samym muszę sobie to załatwić w przyszłym tygodniu a tak chciałam zaliczyć wszystko w tym tygodniu dla poprawienia humoru winę zrzucam na mój budyń :P dziś mam jeszcze egzamin z marketingu a później jadę na wizytę kontrolną do ginki Miłego dnia Brzuchatki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko bedzie dobrze![]() Cytat:
![]() Na pewno muszę jechać w sobotę na jedne zaliczenie. A w niedzielę na cały dzień powinnam jechać. Ale jeżeli będę się źle czuła to nigdzie nie jadę. Zdrowie moje i Oli ważniejsze niż szkoła Do piątku mam zwolnienie lekarskie, bo mam podpis w UP. A mam zakaz wychodzenia z domu... Tylko trzeba je jakoś dostarczyć
|
|
#194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
A propos jechania samemu autem na porodowke, to mi kiedys znajomy opowiadal taka historie:
Babeczka przyjechala sama autem do szpitala i mowi ze bedzie za chwile rodzic. Wszyscy sie na nia patrza i w smiech, bo ona super opanowana, nie zwija sie z bolu. W ogole chudzinka taka, ze nikt nie wierzyl, ze urodzi SN. No i babeczka urodzila jakies pol godziny pozniej Potem zabrali dziecko na jakies badania. A babeczka po 4 godzinach ubrana w swoje normalne ciuchy przychodzi do poloznych, zeby jej wydac dziecko, bo ona sie juz w sumie bedzie zbierac do domu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzeba być geniuszem To 3 mam kciukasy za marketing i ginekologa
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Emilka caly czas
![]() No chyba faktycznie jedynie taksowka zostaje. Nie mniej dojazd do szpitala to chyba bedzie najbardziej stresujaca rzecz z calego porodu ![]() Co butelek to mam juz metlik, bo tyle samo za slyszalam o Nuku jak i o Avencie. Chyba trzeba bedzie po jednej kupic i wyprobowac, ktora dziecku podpasuje.
|
#198 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast neurolodzy mają skrzywienie zawodowe bo pracują głównie z dziećmi gdzie podczas porodu coś poszło nie tak ![]() Cytat:
![]() Trzeba po prostu już w ciąży być świadomym, że dziecko to nie jest dodatek do życia i uśmiechnięta urocza laleczka - dziecko będzie płakać po nocach, ząbkować, chorować, absorbować i kosztować. Przy tym będzie Ci dawać ogrom absolutnie niedefiniowalnego szczęścia, radości i miłości. Oczywiście o ile Ty najpierw dasz mu to samo - bo dziecko jest jak lustro odbija i naśladuje to co samo widzi w swoim otoczeniu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam!! Głowa do góry |
||||||
|
|
|
#199 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Dziękuję. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
MamaKtosia milo mi,hehe
|
|
|
|
#201 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dbaj o siebie, dużo odpoczywaj, a ciśnienie to najpewniej z nerwów miałaś takie wysokie... Ja też mam zawsze przed wizytą podwyższone i przez to muszę 2 razy dziennie sprawdzać. Do tego nie wiem czy widziałaś, ale mam cukrzycę ciążową, wiec jestem na diecie i do tego pomiary cukru. Możemy razem wspierać się w diecie, to nam łatwiej będzie nie stresuj się kochana Cytat:
Dziś idęsama, bo to organizacyjne pytałam siętej babce czy zabierać dziśmęża to mówiła, że nie, bo się nudzićbędzieCytat:
szkoda, że nie masz możliwości spania... Cytat:
|
||||
|
|
|
#202 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mocno zaciskam! Cytat:
Na przebijak, na rożek, do wózeczka, łóżeczka, itp. Jak było ciepło to pieluszką też nakrywałam Cytat:
Strasznie mnie męczył ten temat, bo ta nagonka na około karmieniu piersią...wrrr! Po nocy spać nie mogłam. Potem odpuściłam, bo pokarmu miałam, jak na lekarstwo, więc nawet nie było co ściągać. Teraz nie będę tak schizować Szybko zrozumiałam, że zasada jest prosta, najedzone dziecko to szczęśliwe i spokojne dziecka, a to się przekłada na szczęśliwą i wypoczętą Mamę Generalnie mam w planach karmić piersią, ale jeśli będą jakieś przeciwności, to się nie będziemy oboje męczyli, o nie! Edit: Tzn u nas było odwrotnie
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-14 o 11:00 |
|||
|
|
|
#203 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Masz jakiś pomysł na jadłospis? Np. na obiad? Bo śniadania itp. to wcinam serki wiejskie z warzywami, kefirki itp. Na obiad zupa jarzynowa, ale może masz jakieś podpowiedzi?
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- moja siostra miała wszystko z NUK'a |
|
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie u położnej, 3 kg które poszły w dół nadrobiłam
czyli wracam do wagi przed ciąża.Słyszałam bicie serduszek Teraz czekam na wizytę u pani doktor. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz tez mam terminowe i po upływie ważności pani mi powiedziała w wydziale, że tylko opłata znów będzie i to wszystko
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się doczekać nie mogę
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz dostałam schizy musiałam podnieść ciężką klapę od piwniczki, bo po włoszczyznę musiałam pójść, a teraz mnie lekko pobolewa brzuch |
|
|
|
|
#210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś np na obiad mam kurczaka i kalafiora gotowane na parze i do tego kasza gryczana jak nie kasza to ryż naturalny. Głównie mięso drobiowe i rybki można a no i diuuuużo surówek (marchew, kapucha pekińska czy gotowana, brokuł, kalafir, szpinak). Jutro idę do lekarza to zobaczę czy mi zaproponuje jakieś przepisy, mam nadzieję, że tak ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Byłam w UP, miałam podpis, i następny pokrywa mi się z TP
Mówiłam, żeby mi przesunęli - ale ona MUSI mi akurat wyznaczy ten podpis. No i jeśli nie urodzę, to ma ktoś dostarczyć zaświadczenie od lekarza, a jeśli urodzę to ze szpitala papierek o urlopie macierzyńskim. To pierwsze to rozumiem, ale to drugie - nie wystarczyło by tylko to zaświadczenie od lekarza ?
(Ktoś mi to wytłumaczy po Polsku - żebym skumała - bo język urzędowy do mnie nie dociera 

koleżanka tak miała dużo czasu... urodziła w 6 m-cu i nie miała zupełnie nic, pieluch, ubranek, wózka, łóżeczka itp... 

za III trymestr
będzie dobrze .

dla poprawienia humoru winę zrzucam na mój budyń :P dziś mam jeszcze egzamin z marketingu a później jadę na wizytę kontrolną do ginki