|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Połóż sie kochana i odpocznij.Należy ci się ![]() ************************* Ja w dzień duuuużo pospałam,prawie cały ![]()
![]() |
#2102 | ||||
Rozeznanie
|
Teraz nadrobiłam Was kobitki to mogę pisać.
Dziękuję bardzo za kciuki, przydały się ![]() ![]() Dziś odwiedzili Nas teście i moi rodzice i świętowaliśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wielkie gratulacje dla nowej Mamusi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale się uśmiałam jak to czytałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
A brzuszek masz rewelacyjny, duży i śliczny ![]() Cytat:
Zeberko trzymaj się Kochana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ja zmykam spać, bo padam.....
Ale coś mi się wydaje że Kalka na porodówce bo jej dziś nie było? ![]() Któraś MUSI się w nocy wypakować ![]()
#2104 |
Zadomowienie
|
Hej Kobitki!
Przyznaję się bez bicia, że przez ostatnie dni jakoś nie miałam siły ani natchnienia czytać naszego wątku. Postaram się nadrobić to co mnie ominęło choć to pewnie jakieś 15-20 stron... Staramy się ratować to co zostało z naszego związku. Małż bardzo się ostatnio stara... Nie będę wnikać w szczegóły, ale jestem pod wrażeniem.... Czuję się ostatnio strasznie zmęczona i dużo śpię w ciągu dnia. Nadrabiam też z pracami domowymi typu prasowanie etc... Torbę mam już spakowaną jakby co i wszystko jest gotowe na przyjęcie maluszka. A oto łóżeczko! Jutro postaram się odnieść do tego co naskrobałyście. Buziaki dla wszystkich!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Rozeznanie
|
Super,że jesteś
![]() Trzymam kciuki aby wszystko w związku się ułożyło ![]() łóżeczko prześliczne, pięknie wygląda kącik dla Maleństwa ![]()
![]() |
#2106 |
Zadomowienie
|
Poczytałam tak pobierznie, a jutro poczytam dokładniej. Póki co jednak to tak:
Brzoskwinko - WIELKIE GRATULACJE!!! Całkiem duży chłopak ten Twój Borysek ![]() Aldii - również SERDECZNIE GRATULUJE!!!! Nareszcie masz swoją LU po drugiej stronie brzuszka Gratulacje też dla Camiliny i Niki tyle że kurcze nie widzę ich na liście. Doczytałam też, że Kasiorek to już Pani MGR (to skrót od Można G... Robić ![]() ![]() Pamiętam jak mój brat obronił to własnie mi mówil o tym skrócie żartobliwie tyle, że on ma Mgr Inż i to jest jeszcze lepsze (Można G... Robić I Nieźle Żyć hahaha) Filka - ależ miałaś przeżycia z tym akumulatorem, chwała Bogu, że TŻ cały i zdrowy, ale się musialaś nastresować bidulko. Jutro naskrobie coś więcej. Dobranoc mamusie i niech się któraś rozpakowuje bo nam coś kolejka utknęła znowu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie raniutko
![]() Dziś zaczynamy 35 tydzień ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
hoop hoop ... jest tu ktoś
![]() dziewczynki mam problem ( jeśli można to tak nazwać) w nocy o 23.00 zaczął mnie boleć jak na @ brzuch i mocno krzyże że nie dało sie wyleżeć i tak do 2 w nocy chodziłam po domu i powoli pakowałam reszte rzeczy co nie mam w torbie. ale wszystko przeszło i poszłam spać , spałam do 3.00 i znowu się zaczeło a potem znowu przeszło. teraz znowu zaczyna boleć i znowu muszę chodzić czy to już poród i czas powoli jechać do szpitala?????? w jelitach ciągle bulgocze a mi jest niedobrze Małą co chwile czuję , więc chyba ma sie dobrze ![]() chyba pójdę pod prysznic i włoski umyć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Rozeznanie
|
Ula, mysle, że to moga byc objawy porodu.
Umyj włoski, dopakuj reszte i zadzwon moze do lekarki? Ja sie umówiłam z moja ginką, że bede dzownic do niej w razie wątpliwosci. Trzymam kciuki mocno! Mój syn - mimo, że termin mam na nastrepny czwartek - twardo siedzi a ja biegam i nie mam żadnych dolegliwosci przedporodowych czy innych... tak, jakbym w ogóle nie miała brzucha... |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
oho,Ulcia!trzymam kciuki!!
#2111 |
Zadomowienie
|
Ja wstałam jak z krzyża zdjęta
![]() ![]() Dzisiaj jest jakieś ważne spotkanie u nas w firmie (bo ja pracuję, tam gdzie małż, tyle, że teraz jestem na Mutterschutz'u jak już wiecie). Nasz szef przyjeżdża ze Szwajcarii i jakiś nowy koleś no i niby wszyscy mają być (czyli ja też ![]() Powiem Wam, że już mnie serio mierzi to czekanie ![]() Wczoraj jesio udało mi się przeczytać dwa opisy porodu zdaje się Camiliny i Madziulki. Bardzo mnie pocieszyła wizja Madziulki bo znaczy się, że tutaj w Austrii jednak się polożne przykładają skoro tak o Nią zadbały, że ani nie pękła ani nie była nacinana (no super sprawa!). Dodatkowo z tego co wiem to ona rodziła w normalnym państwowym szpitalu a ja będę rodzić w prywacie. O profesjonalizm jestem więc spokojna tym bardziej, że moja polożna to bardzo bardzo miła babeczka. Jedyne co mnie przeraziło to to, że Madziulka tak wymiotowała ![]() Opis Camiliny trochę mniej pozytywnie nastrajający, ale wiecie co ja jednak myślę, że to wszystko zależy od obsady czyli lekarzy i położnej bo jak oni się naprawdę przykładają i starają to nie dochodzi do takich pęknięć.... U nas w Polsce to jednak nadal komunizm pokutuje... Wszystko łaska pańska... ![]() Pamiętam jak tata miał operację usunięcia prostaty (zdiagnozowano mu raka złośliwego) i ta operacja się przedłużala bo byly komplikacje a my z mamą w poczekalni wariowałyśmy bo zero informacji (to bylo w zeszłym roku w styczniu). No i myślałam, że rozerwę te pielęgniary cholerne. Pańciusie takie i każda łachę robiła, że cokolwiek powiedziała. Noramlnie miałam ochotę przywalić tam jednej z drugą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Ula to trudno stwierdzić jednoznacznie, ja tam miałam na początku skurcze i prawie wcale ich nie czułam. Tak jak radziła Lenka zadzwoń do lekarki, albo jak ma cię kto zawieźć to może byś pojechała na IP żeby zrobili ktg i oczywiście dobrze by było, zeby po ktg jeszcze cię zbadał lekarz.
Kochane próbuję was nadrobić, ale to strasznie trudno. Jak położę małego spać to staram się coś ogarnąć w domu lub ugotować, a czasami po prostu iść się umyć lub zjeść śniadanie i jak potem siadam do wizazu żeby nadrobić, to oczywiście mały się budzi. I tak w koło Macieju (zbieżność imion chyba nie przypadkowa ![]() Wczoraj byłam na zdjęciu szwów i od razu czuję ulgę ![]() Nie przeczytałam jeszcze wszystkiego, ale jak teraz nie napiszę, to potem nie wiem czy będę miała szansę ![]() Nika i Camilina witamy w gronie rozpakowanych mamuś ![]() Madziulka, Olivia i Camilina dzieciaczki słodkie ![]() Kaziorekzeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Melduje sie nadal 2w1, dzis termin ![]() ![]() Przyznaje sie, ze jeszcze nie nadrobilam watku, bo ostatnie dni to byl ![]() ![]() A teraz lece Was poczytac moje kochane i zobacze kto sie rozpakowal ![]()
#2114 |
Zakorzenienie
|
Ulcia ....może już niedługo
![]() ale ja przyznam, że nie wiem co Ci lekarz powie telefonicznie ... ale wydaje mi się że jak nie masz regularnych skurczy, lub nie odeszły wody ....to do szpitala bym jeszcze nie jechała ....chyba że czujesz niepokoj czy nie czujesz małej, albo ot tak niech zrobią KTG ![]() -------------------------------------------------------------- No i chciałam doadac, że już niedługo myślę że będzie mamunia nowa za mamunią : ![]() kalka(Agata,25l.)-14.01.2010Alicja Małgorzata madzikUK(Magda,26l.)-21.01.2010 Natalia Oliwia pantee-21.01.2010 patkaM84(Patrycja,25l.)-22.01.2010 Natalka elcia0787(Ela,22l.)-22.01.2010 Alan-Oliwia ula87(Ula,22l.)-24.01.2010 Zuzanna malinka118(28l.)-25.01.2010 patinka_(Patrycja,23l.)-27.01.2010 Mmonnikka(29l.)-27.01.2010 gosbaj(Gosia,25l.)-28.01.2010 Krzysztof-Jakub Lenka1000(Lena,32l.)-28.01.2010 Nataniel Leonard bardotka_a(Adrianna,27l.)-30.01.2010 Kacha79(Katarzyna,30 l.)-30.01.2010 Bubigirl(Aneta)-30.01.2010 Jagna Strippi ( Marta 24,l.) - 31.01.2010 Julia castilia za poprawę relacji z TZ ![]() ![]() ![]()
#2115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zeberko ja nie będę oryginalna i przyłączam się do tego co pisały dziewczyny. Postaraj się za bardzo nie denerwować i poczekać w miarę spokojnie na wizytę w Krakowie. ......................... ....... castilia łóżeczko śliczne pysia pewnie znowu się posypie jakaś seria, bo już za duży mamy przestój ![]() Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-21 o 08:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
heloł
ja wczoraj miałam cudowna noc, zero wstawania swietnie mi się spało za to dziś dostałam podwójnie w dupe ![]() ![]() miałam wczoraj zmienic suwaczek bo leci nam 36 tydzien ![]() co nie zmienia faktu, ze jeszczeeeee tyleee trzeba czekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
O, widze, że jest nas jeszcze 15 mamuś do rozpakowania na styczen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A reszta - no comments - banda.... Zebra trzymajcie się i życzę duuuużo zdrówka. PS. My okulistę mamy w sobotę - aż mnie zatrzęsło po Twoim poście.... ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Kontrola u gina super - rana bardzo dobrze się goi - jest ledwo widoczna, śladu nie będzie ![]() Pozdrówka z samego rana i czekamy na nowe dzidziusie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jadę na ktg, wczoraj cały dzień miałam skurcze a wieczór zakończyłam ze skurczami co 7-10 minut. Poszłam spać i w nocy miałam ból jak na @ ale nie taki normalny tylko taki baaaaaaaaaaaaaardzo mocny. Nad ranem przeszło i boli mniej. Zobaczymy, czy coś wyjdzie na tym ktg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
PAtka to za Ktg
![]() Ja też dziś jadę ![]() Kancia ....bidulko ![]() ![]() No i za kolejny week ![]() ![]() Addicted ...zapomniałam napisać, że Cytat:
![]() ![]() No i bez szwów to wiadomo że lepiej ...wiekszy komfort ...zdejmowałaś na IP ??? Lila za okulistę ![]() ![]()
![]() |
#2123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
************************* ********** Mnie coś maluch dzisiaj od rana się rusza.Poza tym ledwo co wstałam to mi się spać chce.Muszę jednak zabrać się za obiad i iść w końcu do magla wymaglować pościele. Dzisiaj wypróbuję przepis Pysi na makaron ![]()
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie.
Ja tylko na chwilę i wracam do łóżka. Organizm mi się chyba oczyszcza, bo ![]() Poczytam później
#2125 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Czyzby dzisiaj dziewczyny szykowaly sie na porodowke? no moze siewkoncu cos ruszy bo kilka dni zastoju bylo ![]() ja sie moge pochwalic ze z moim tylkiem juz coraz lepiej i coraz mniej boli ![]() ![]() 3mam kciuki za mamusie na wylocie ![]() ![]() ![]() Castillia sliczne lozeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co się ze mną dzieje,od wczoraj czuje się jakbym nie była w ciąży - czuję się taka silna, brzuch nie przeszkadza i w ogóle jakoś dziwnie:/zupełnie nie jak na tym etapie ciąży...coś czuje,że się jeszcze długo pobujam z brzuchem skoro mam takie odczucia:/
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo to może już ![]() a ja miałam dla Ciebie wiadomość, że Parowar z philipsa będzie teraz w tesco na promocji ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A szwy zdejmowałam w Poliklinice (tym niebieskim budynku), tam zresztą też pojechałam na ktg i jak sie okazało dobrze zrobiłam, bo mamuśki na IP potrafiły czekać nawet 2godz. Cytat:
![]() Ale oczyszczania niezazdroszczę ![]() Cytat:
![]() chwilę pokraczę i zmykam, bo z małym ssakiem na rękach to mi niewygodnie I jeszcze ![]() Pa do nie wiem kiedy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję, a ten jasiek to do zdjęcia dałam bo to byl prezent od mojej babci (czyli prababci mojego synka) i chcialam, że rodzice jej pokazali, że jest w honorowym miejscu ![]() Addicted - dziękuję za komplement w kierunku łóżeczka ![]() Poprosiłam też rodziców o zakup pościeli z Drewex'u tej co Pysia chwaliła z Hipciem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też dolączam się do krakania KRAAAAAAAA KRAAAAAAAAAAAAA KRAAAAAAAAAAAAAAA Dziękuję też za wszystkie mile słowa dotyczące łóżeczka ![]() Kurcze strasznie mi się ckni za kraftowaniem i chyba muszę usiąść coś porobić bo ostatnio to jakaś pustka twórcza mnie dopadła. Mój blog to już pajęczynami zarósł.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny-zbieram szczękę z podłogi właśnie.....
zadzwoniłam do szpitala gdzie chce rodzić z zapytaniem o ktg czy robią itd. babka mi odpowiedziała,że jak najbardziej,że mam przyjść kiedy mi pasuje na 24h z rzeczami i dokumentami....obserwacja całą dobę-czujecie?w szoku jestem...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.