![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
![]() Ja zrobiłam ciasto drożdżowe z wiśniami, takie bez wyrabiania. Już siedzi w piekarniku i za 15 minut wyciągam ![]() Powiem Wam, że ludzie nie przestają mnie zadziwiać. Nie wiem jak wy, ale ja nie potrafię przejść na ulicy obojętnie obok kogoś, kogo znam od dawna albo od niedawna. Zawsze mówię "Cześć" albo "Dzień dobry", zależy kogo widzę. A dziś idąc ulicą minęłam dwóch moich kolegów, których znam od przedszkola. Praktycznie chodziliśmy ze sobą do szkoły przez 11 lat. Przeszli koło mnie jakby nigdy nic, ja powiedziałam "Cześć", jednakże bez odzewu. Kurcze, nie mogę wyjść z podziwu jak ludzie umieją doskonale udawać, że kogoś nie widzą albo nie znają. Nie zależy mi na tym, żeby ktoś się ze mną witał na ulicy, ale no kurcze...To może ja jestem jakaś głupia? Były TŻ, który mieszka w tym mieście co ja, mija mnie na ulicy bez słowa, nim ja zdążę cokolwiek powiedzieć to już go nie widać, jest gdzieś daleko za horyzontem. Nie mam żalu do niego, że w sposób idiotyczny zakończył związek. Ba, nawet chętnie bym z nim pogadała i dowiedziała się co słychać u niego, ale nie. Minie mnie, udając, że nie widzi i tyle. Masakra. Czasem jest mi przykro, że ludzie udają, że mnie nie znają/nie widzą. I ilekroć zdarzy mi się taka sytuacja, zastanawiam się dlaczego tak jest ![]() Jednym słowem, społeczeństwo dziczeje ![]() Dajcie mi na dupsko, bo pojadłam trochę kremu z tortu z białej czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
drozdowe z wisniami, boskie!! dawaj przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie na życzenie
![]() Ja w sumie nie miałam takiej sytuacji z kolegami, z byłym tż się nie widuje nawet przypadkowo. Ale wkurza mnie taka baba. Mojej mamy koleżanka. Mówię do niej "dzień dobry" a ona patrzy się wprost na mnie i nic :/ już nie pierwszy raz tak było. Chyba muszę się zrobić mniej kulturalna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co mnie podkusiło, ale na obiad zrobiłam sobie............ PIZZE! miała tylko w sumie cebule, papryke, piers i troche sera ![]() Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-26 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
olafinaa witam
![]() kwiatuszek to chyba Ty pisałaś o tej słodko kwaśnej sałatce - poproszę ![]() ![]() A co do tego zmuszania się - nie przepadam po prostu za robieniem przetworów ![]() ![]() U nas pomidory też są boskie ![]() ![]() Zrobiłam sobie ciastka owsiane, bo jak się uczę to mnie ssie na słodkie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do tych kolegów, to ja też tak mam czasami i mnie to już nie rusza. Nie ma się co przejmować, też przestań im mówić "cześć". Mnie najbardziej bolało coś innego. Miałam "przyjaciółkę", z którą chodziłam do klasy od przedszkola na liceum kończąc czyli znałyśmy się koło 13-14 lat. Do tego jesteśmy spokrewnione (mój tata i jej mama to kuzyni). I na koniec liceum okazała się dwulicową małpą (mówiąc łagodnie). W 3 liceum przesiadła się do innej dobrej koleżanki (ogólnie byłyśmy paczką 4 ludzików i zamieniłyśmy się miejscami bo dwie się z jedną pokłóciły, ale to długa historia). Okej i pod koniec semestru zaczęła się z innymi koleżankami zadawać, bo jak potem usłyszałam od kogoś to tamte były bardziej przebojowe, a ja byłam nudna (wolałam słuchać na lekcji niż cały czas rozmawiać). Dużo później się rzeczy dowiedziałam, które o mnie gadała z innymi. Jakieś 2 lata temu napisałam jej na gg czy gdzieś tam co u niej słychać i takie tam, odpowiedzi się nie doczekałam. Mówimy sobie "cześć", ale to tyle. Wybaczyłam jej, ale koleżankami dobrymi to już raczej nie będziemy. Cicho tutaj coś... Wszystkie balują w weekend ![]()
Edytowane przez Beatagr3 Czas edycji: 2013-01-26 o 17:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
A przez ogolnie wlasnie robi sie drozdzowe z czeresniami i kruszonka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Ja akurat jestem jedna z niewielu osob, ktore.... nie lubia pizzy
![]() ![]() A jak mi sie marza takie polskie pomidory z ekologicznej uprawy! Moge cale lato zyc na razowcu z grubym plastrem pomidora -normalnego, malinowego albo bawole serce z posikana dymka. Nie chcecie uswiadczyc angielskich pomidorow - wierzcie mi na slowo!
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jeszcze jestem ful po tej pizzy. Ciasto stoi gotowe, ale nie mam na razie miejsca... Moze D. sie pokusi jak wróci, bo jechal do Poznania ![]() Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-26 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
anuszka ja teraz cały czas w DE ... powiedziałam sobie do Pl jadę jak zobaczę na wadze 75 i na razie się trzymam . Generalnie jak to kobieta - przewrotna jestem ... Najpierw chciałam do De a teraz wyjazdy do Pl to główna rozrywka
![]() Choć zima nie jest tak fajnie - czekam na wiosnę to pokorzystam. ss7 ciesz się że choć pizza cie nie kusi ![]() Mnie kusi wszystko ![]() I przyznaje sie uległam - ale nie jedzeniowo ![]() ![]() ![]() Ale dosłownie marze o dobrym serku - jak camembert jakiś wypaśny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Właśnie próbuję drożdżowca. Jest pyszny! W ogóle zupełnie inne ciasto. W sumie dobrze, że nie musiałam wyrabiać, bo nie lubię walić z całej siły
![]() ![]() Ja dziś trochę kilometrów narobiłam. Odwiedziłam dobrą koleżankę ze szkoły, powłóczyłam się przedtem autem po bezdrożach ![]() ![]() Grzeję się teraz, brakuje mi tylko jakiegoś faceta, co by mu pomarudzić ![]() Zmieściłam się w bluzkę, w którą nie mieściłam się z rok czasu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Przegielam dzis z jedzeniem dziewczyny
Mam nadzieje, ze w 1500 kcal sie zmiescilam... Nie wiem co sie ze mna dzieje ![]() ![]() Kurde jutro musze sie wziac w garsc!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj grzecznie - niecałe 1500 kcal. Co prawda miałam ochotę na to i owo, ale wytrzymałam
![]() Wyłączam już kompa, więc mówię dobranoc. ![]()
![]() |
#2116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ogolnie mnie też zadziwia jak ludzie potrafią się zachować na ulicy, co ich boli to "cześć" niektórzy naprawdę są inni nie ma co się przejmować ja tak jak anuszka niepewnym nie mówię pierwsza ale i tak głupio jak oni nie powiedzą Anuszka śliczne maleństwo na awatarku ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Co do ogrodu i własnych warzyw i owoców ja narzekać latem nie mogę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Dietowo dziś całkiem ok a jutrooo znów egzamin ![]() ![]()
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
Jezu dziewczyny, co sie dzisiaj działo masakra. W ciągu dnia,jeszcze nie było tragedii, choć z rana zjadlam kilka kanapek, które mi potem leżały na żołądku dobrych parę godzin, ale poza tym zre jak świnia. Nawet teraz, pół godziny temu zjadlam bułkę.. poza tym wpadło parę ciastek, paluszkow, czekolady... HELP!!!
![]()
#2120 |
Wtajemniczenie
|
Nareszcie w domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kwiatuszku też poproszę przepis na sosiki MariaMarysienka Wrzuć przepis na owsiane ciekawe czy robisz inaczej niż ja ![]() Olafinaa Witaj ![]() Anuszka Rodzić chciałabym szybko i bez komplikacji, ale na moich zasadach ![]() Ogolnie Poproszę przepis na drożdżówkę ![]() ![]() Niuunia Powodzenia będę trzymać kciuki Furry Sue Co mam Ci powiedzieć? Nic lepsza nie jestem też popłynęłam wczoraj ![]() Idę spać dziewczynki bo jutro znowu ciężki dzień ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-26 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Jak widać po godzinie pisania płacę wysoką cenę za wczorajsze winko
![]() Czekając aż alka setzer zadziała ![]() ![]() ![]() W sumie miałam grubo ponizej 2000kcal więc jest nieżle ... ---------- Dopisano o 04:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Furry Sue masz zasłużone wakacje wiec korzystaj ![]() ![]() ![]() sunshine 1500 kcal -serio? to jest problem? To jest wartość którą 80-tki powinny jeść - żeby chudnąć zdrowo i trwale ![]() ![]() Carla dużo pacujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ogolnie ciasto ? ![]() ---------- Dopisano o 04:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:22 ---------- anuszka widzę że też miałaś ochote na specjalny posiłek przy weekendzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
CARLA
Napiszę przepis jak wstanę, bo nie pamiętam ![]() JoannaXL No pewnie, że ciasto na diecie. A co? Przecież nie będę się katować tygodniami nie jedzeniem słodyczy. A znów kawałek ciasta nie sprawi, że przytyję 10 kilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jem już słodyczy 26 dzień
![]() Mimo że byłam wręcz uzależniona (potrafiłam dziennie zjeść całą czekoladę i doprawić 4 batonikami lub wafelkami) na szczęście mnie do nich nie ciągnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
JoannaXL
A ja zrobiłam z kruszonką, nie z owocami ![]() Wiśni było tam może z 7, bo zostało od tortu i chciałam je wykorzystać. Także to dużo mniej kalorii, jeśli bez owoców - 150 kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | ||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
proszę o baty! Kajam się odkąd wstałam, wchodzę na wątek, żeby się wyspowiadać, ale widzę, że weekendowo też miałyście wpadki:P U mnie o wpadce mówić nie można. U mnie był pogrom. Ale po kolei. Pierwsza część dnia ok. Ale potem... Mój TŻ mówi, że dzisiaj nie gotujemy, że idziemy na obiad... bo mamy rocznicę. No fakt, już 5 lat ze sobą wytrzymujemy ![]() Wyrzuty sumienia mam lekkie, bo to była świadoma decyzja... ![]() Ale bijcie! Należy mi się. (Waga była dość łaskawa, wzrościk tylko o 0,4 kg, pewnie przez to piwo, które mnie odwodniło, skutki pewnie będę widzieć jeszcze pare dni... byle do piątku coś spadło ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak oglądam jakieś amerykańskie filmy o nastolatkach i są zawsze wredne laski, które uprzykrzają życie głównej bohaterce - cóż, u nas też to jest, może w mniejszym stopniu, ale jest. I patrząc na tendencje to pewnie będzie tylko gorzej. Jak ja się cieszę, że już skończyłam szkoły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skąd Ci się wzięło takie jedzenie? Może okres Ci się zbliża? Spróbuj poszukać zamienników, np. orzeszki zamiast paluszków, gorzkie kakao z serkiem/jogurtem i odrobiną cukru zamiast czekolady... Zabieram się za jajeczniczkę z pieczarkami.
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
To było bardziej żarcie towarzyskie.. a te kanapki w trasie
![]() ![]()
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie
![]() Wczoraj juz nie zaglądałam bo brak czasu, zreszą ogólnie mam go zawsze za mało na wszystko ![]() Czytam tak was sobie i widzę że liczycie kalorie.... ja nie wpadłam na to, stwierdziłam ze bede mniej jadła i zdrowo i bedzie git, ale chyba sie pomyliłam ![]() ![]() Ja dzis na śniadanie 2 kromki pełnoziarnistego żytniego chlebka, jajecznica bez tłuszczu z 2 jaj, pomidor, szypior. nie wiem ile to mogłobyc kalori ze 300 ? pewnie tak na obiad planuje piersi kurczaka, smażone- tylko na czym na oleju??? z warzywami, i do tego ciemny ryż, pomiedzy jakis owoc. muszę poszukac tabeli żeby też sobie liczyc kaloriie, tylko kiedy tego nie wiem ja bede to robic;( weekendy mogłyby trwac przez cały tydzień ![]() miłej niedzieli , pewnie zagladne dopiero wieczorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
olafinaa, ja liczę kalorie tak orientacyjnie, bo gdybym miała siedziec i wyliczać wszystko co do jednej kalorii to bym zwariowała
![]() ![]() No i ja liczę, szklanka ugotowanego makaronu ma do 200 kcal, no i tak samo przyjmuje za pół woreczka ryzu ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie waga stoi od środy... Ani wiecej, ani mniej. I też mam nadzieje, ze coś spadnie do piątku ![]() sn: kawa + jogurt nat z otrębami i musli Obym się dziś trzymała z dietą bo ide na zakupy dziś i boje sie ze poplyne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Przeczytalam kilka pierwszych postow, dalej nie brne..
Boże, dziewczyny co my robimy? To nie jest normalnie żreć wraz z nadejściem weekendu!!!!!!! Ja wczoraj bylam nie lepsza, zlapalam mega dola, dzis to samo, ale nie zamiezam juz zrec... maskara jakas zastanowmy sie gleboko nad tym co robimy! Milej niedzieli ![]() PS. czekam tylko az KWIATUSZEK tu wjedzie i zrobi pogrom ![]() ![]()
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2013-01-27 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.