Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 08:02   #2101
nadzwyczajna
Rozeznanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Ela87, widze i Ty odczuwasz pełnie
Już myślałam, że wszystkie śpicie i że tylko ja od 7 siedzę w pracy
Co ty... Ja to pelnia nie pelnia max o 7 otwieram oczy. A jestem na L4 i mogłabym spać. I to mnie dobija.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:05   #2102
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wycisnelam w sokowirowce. Przelalam przez gaze i podgrzalam. Nie mozna zagotowac bo witaminy straci. Tak tylko zeby byl cieply. Dodalam lyzke cukru zeby sie nie zapsul. W buteleczki i potem butelki z sokiem gotowalam przez 20 minut. Wiesz, wyszlo mi 10 buteleczek po 0, 33 i ja je wypije w ciagu kilku dni. Nie trzymalabym go dlugo.
Po prostu kupowalam taki sok naturalny po 4 zl za taka małą buteleczke. A jablka i marchew to grosze. Mialam robic codziennie szklanke świeżego soku ale zrobilam sobie zapas na kilka dni.
Właśnie kiedyś piłam codziennie sok marchwiowo jabłkowy, ale nie chce mi się codziennie wyciągać i myć całej sokowirówki. Może dzisiaj dla spróbowania zapasteryzuję sobie jakiś słoik

Cytat:
Ela87, widze i Ty odczuwasz pełnie
Już myślałam, że wszystkie śpicie i że tylko ja od 7 siedzę w pracy
Zwykle jak Tż szedł do pracy do później odwracałam się i szłam dalej spać, a dziś nie mogłam. Pewnie po południu padnę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:13   #2103
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja to jestem dziwna. Pytałam się Was o te ruchy, bo coś czułam ostatnio o stałych porach (o 5 rano jak tż do pracy wychodził i wieczorem ok 22). Nie było po tym ani efektu dźwiękowego,ani żadnego innego i było to dziwne uczucie. Nie chciałam się nakręcać, chociaż zapisałam sobie kiedy pierwszy raz poczułam. Po dzisiejszej nocy nie mam ŻADNYCH wątpliwości, że to było i jest "TO" Skończyłam czytać książkę o 24:00 i jak się już położyłam, to mała dała niezły popis ale krótki, natomiast dzisiaj o 6 rano chyba ćwiczyła lekkoatletykę Nie było kopniaków mocnych, ale rozpychanki i turlanki
Problem tylko polega na tym, że jak tylko przyłożę rękę do brzucha, to nagle cisza kompletnie nic. Leżę tak kilka minut i nic jak tylko puszczę rękę od razu mam kontrę Chciałabym żeby tż to poczuł, ale jak tylko go wołam i on kładzie rękę, to też cisza.

Życzę Wam wszystkim dziewczyny abyście JAK NAJSZYBCIEJ poczuły te ruchy, bo to niesamowite. I chyba teraz dopiero dociera do mnie, że mam w brzuchu ciecko
U mnie na początku z tą ciszą przy mojej ręce było dokładnie tak samo, dopiero mały mi nie ucieka od ręki ale Tż nie udało się jeszcze syna poczuć, przed ojcowską ręką ucieka, albo Tż jest zbyt gruboskórny i nie wyczuwa tych delikatnych kopniaczków

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Spac juz nie moge i nie wiem za bardzo co o tej godzinie mam robic... Chyba pobuszuje w internecie
przybij piątkę, ja dziś przed 5 oczy otwarłam i nie mogłam zasnąć do 7.

To jakie najlepiej kupić ubranka? jaki rozmiar? jestem w tym kompletnie zielona

Fajne brzuszki macie dziewczyny Idąc za dobrym przykładem wkleję swój. Dowiedziałam się ostatnio, że mam mały brzuszek jak na połowę ciąży dla mnie jest dość duży, nigdy takiego nie miałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20t.jpg (28,9 KB, 76 załadowań)
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:19   #2104
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
U mnie na początku z tą ciszą przy mojej ręce było dokładnie tak samo, dopiero mały mi nie ucieka od ręki ale Tż nie udało się jeszcze syna poczuć, przed ojcowską ręką ucieka, albo Tż jest zbyt gruboskórny i nie wyczuwa tych delikatnych kopniaczków

przybij piątkę, ja dziś przed 5 oczy otwarłam i nie mogłam zasnąć do 7.

Fajne brzuszki macie dziewczyny Idąc za dobrym przykładem wkleję swój. Dowiedziałam się ostatnio, że mam mały brzuszek jak na połowę ciąży dla mnie jest dość duży, nigdy takiego nie miałam
Ale masz fajny typowo ciążowy brzuszek

Stary 2013-10-14, 08:21   #2105
margo80
Zakorzenienie

ja od 6.30 na nogach, przed 8 zawiozłam wreszcie zdrową córę do przedszkola, a stamtąd pojechałam na łowy do Lidla (rzucali spodnie i kurtki narciarskie dla dzieciaków). kończę śniadanie, a potem wybywam na zakupy większe, żeby lodówkę zapełnić.

dziś o 13 wychodzę po wyniki badań, a o 13.30 mam wizytę u gina. może się dzidek ujawni.

a nie pisałam Wam - cała rodzina od strony małża jest niewierząca, a sama siostra małża wygląda i zachowuje się jak satanistka wręcz. ostatnio ona właśnie miała sen. podobno śnił jej się Jezus, który powiedział, że niestety ukochanej babci nie da się wskrzesić, ale ona się wkrótce odrodzi w nowej dziewczynce, która się pojawi w rodzinie. i oni tam teraz wszyscy wierzą, że będziemy mieli drugą córkę :P
teraz to już na pewno musi być syn

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:24   #2106
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
wczoraj w dokładnie 20t0d moje dziecię kopnęlo kilka razy tatusiową rękę i tatuś go pierwszy raz poczuł I dziś rano też go skopał. Ciekawe właściwie prawie nie czuję ruchów a kopniaki to i owszem zasadza jak Ronaldo! Raz z jednej strony mi bruch podskakuje, za godzinę z drugiej
cudowne uczucie.. moja dzidziula sobie teraz przerwę zrobila i nie chce mamusi uszczęśliwić
i super ten wózek kupiliście

Cytat:
Mój Tż jeszcze nie czuje kopniaków maleństwa, co rękę przyłoży to maly przestaje kopać, ma szacunek do ojca
a może się go boi

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie może jakiś sposób na pękające naczynka? Bo ja rodzinną skłonność do nich mam, ale ostatnio bardzo dużo postrzelało mi na udkach a wczoraj patrze a ja mam symetrycznie po bokach brzucha paski popękanych naczynek... Można jakoś zaradzić czy taka ma uroda i ? Ponoć rutinoscorbin uszczelnia trochę, ale dalej nie wiem czy można go łykać w ciązy?
rutinoscorbin pomoże często jest polecany osobom ze słabymi naczynkami bo ma wit C

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Widziałam, że któraś o czopki glicerolowe się pytała. Mi ostatnio moja ginka przepisała więc chyba można w ciąży. Troszkę mnie wystraszyłyście. Mam nadzieję, że nie zrobiłam dzidzi krzywdy
jak Ci gin przepisała to jak najbardziej je stosuj

Cytat:
Udało mi się sfotografować żabkę, dużego grzyba i jakiegoś grubasa
ja nie widzę grubasa i powiem Ci że nie widać tych kg

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
My 20t2d

I pierwsza tura ubranek, które dostałam -na drugim zdjęciu te 2 od lewej ubranka to kombinezon polarowy ciepły, a drugi bardzo gruby ciepły pajac
ale wam te brzuszki rosną i tak Ci się fantastycznie udały te ubranka że aż Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziesczyny duzo tych ubranek rozm. 56 kupujecie? Bo zastanawiam sie czy nie bedzie tak ze dzidzia sie 58 urodzi i lipa bedzie.
ja mam 1 bodziaki, bo gdy się urodzi większe dziecię to mi nie będzie szkoda, a jak będzie małe to się coś szybko dokupi, a może też coś dostaniemy więc będzie git

Cytat:
Ja to jestem dziwna. Pytałam się Was o te ruchy, bo coś czułam ostatnio o stałych porach (o 5 rano jak tż do pracy wychodził i wieczorem ok 22). Nie było po tym ani efektu dźwiękowego,ani żadnego innego i było to dziwne uczucie. Nie chciałam się nakręcać, chociaż zapisałam sobie kiedy pierwszy raz poczułam. Po dzisiejszej nocy nie mam ŻADNYCH wątpliwości, że to było i jest "TO" Skończyłam czytać książkę o 24:00 i jak się już położyłam, to mała dała niezły popis ale krótki, natomiast dzisiaj o 6 rano chyba ćwiczyła lekkoatletykę Nie było kopniaków mocnych, ale rozpychanki i turlanki
Problem tylko polega na tym, że jak tylko przyłożę rękę do brzucha, to nagle cisza kompletnie nic. Leżę tak kilka minut i nic jak tylko puszczę rękę od razu mam kontrę Chciałabym żeby tż to poczuł, ale jak tylko go wołam i on kładzie rękę, to też cisza.

Życzę Wam wszystkim dziewczyny abyście JAK NAJSZYBCIEJ poczuły te ruchy, bo to niesamowite. I chyba teraz dopiero dociera do mnie, że mam w brzuchu ciecko
a ja też się rano kiedyś obudziłam i się zastanawiałam co mi tak szaleńczo w brzuchu jeździ a to dzidzia akrobatowała a mój tż tylko raz poczuł kopniaczka dziecka i to tyle, teraz za każdym razem jak kładzie rączkę to cisza jest albo tak słabe ruchy, że on ich nie wyczuwa a ja bym tak strasznie chciała żeby i on poczuł, bo pamiętam jak mu się wtedy oczka świeciły i się śmiałam do niego, że dzidzia się go boi bo wie, że z nim nie będzie dyskusji, chyba że dzidzia będzie tak samo uparta jak tż

baja ten brzuszek to masz jak marzenie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-10-14 o 08:28
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:25   #2107
trooskava
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki i Gratuluje przyszlym Mamom. spokojnych ciaz wam zycze Mama marcowa 2013
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:25   #2108
meluzyna87
Raczkowanie

Cytat:
Co ty... Ja to pelnia nie pelnia max o 7 otwieram oczy. A jestem na L4 i mogłabym spać. I to mnie dobija.
i ja mogłabym isc na zwolnienie, ale czuje sie bardzo dobrze, bo siedze w pracy a widac jaką mam prace, skoro siedze na wizaż dla mnie pełnia to budzenie sie po nocy a przy okazji czasem mam głupie sny do tego. Dziś śniło mi się, że byłam na zakupach i zgubiłam samochód
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:26   #2109
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
A ja mam na odwrót Przyłożę rękę i maleństwo zaczyna szaleć

Cytat:
Dzisiaj była pełnia, też źle spałam.
Jak pasteryzowałaś soki ? Na długo te pasteryzowane wystarczą?
Ja też dzisiaj strasznie spałam. I czuję się dziś okropnie. Wczoraj zresztą też. Zamiast przypływu energii to nie mam jej prawie wcale

Wrzucam swój brzuszek. Zdjęcie z wczoraj wieczora (20t 1d)
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:29   #2110
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC1413a.jpg (91,4 KB, 86 załadowań)
Stary 2013-10-14, 08:29   #2111
asienka213
Wtajemniczenie

hej laski

w weekend nie mialam niestety czasu by do was zajrzec, zaraz zmykam do lidla bo u nas fajne golfy przedluzane, leginsy i inne pier.doly, potem z kolezanka na kawke, po dziecko do przedszkola i nie wiem kiedy bede was nadrabiac

U nas wczoraj byla dla odmiany ladna pogoda a w miescie obok niedziela otwartych sklepow - normalnie w de wszystko pozamykane - wiec sie wybralismy I na szczescie, bo kupilam sobie sliczny sweterek i buty zimowe potem bylismy jeszcze u tesciow i dzien przelecial

a teraz ja was przelecialam na szybko i widzialam sliczne brzuszki eli, elunki i bai

ela
aleu was bylo cieplo i gratuluje ruchow a gruba to Ty jestes chyba na pietach

elunka ales sie oblowila swietne zakupy

i widzialam jeszcze mercedesa side piekny ten wozek

milego dnia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 08:30   #2112
monkaa321
Zakorzenienie

Ja miałam też same okropne sny, całą noc się budziłam, wierciłam i wstałam z tż i wy mówicie, że to przez pełnie???
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:36   #2113
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dziś o 13 wychodzę po wyniki badań, a o 13.30 mam wizytę u gina. może się dzidek ujawni.

a nie pisałam Wam - cała rodzina od strony małża jest niewierząca, a sama siostra małża wygląda i zachowuje się jak satanistka wręcz. ostatnio ona właśnie miała sen. podobno śnił jej się Jezus, który powiedział, że niestety ukochanej babci nie da się wskrzesić, ale ona się wkrótce odrodzi w nowej dziewczynce, która się pojawi w rodzinie. i oni tam teraz wszyscy wierzą, że będziemy mieli drugą córkę :P
Kciuki za wizytę i żeby był chłopak na złość

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a ja też się rano kiedyś obudziłam i się zastanawiałam co mi tak szaleńczo w brzuchu jeździ a to dzidzia akrobatowała a mój tż tylko raz poczuł kopniaczka dziecka i to tyle, teraz za każdym razem jak kładzie rączkę to cisza jest albo tak słabe ruchy, że on ich nie wyczuwa a ja bym tak strasznie chciała żeby i on poczuł, bo pamiętam jak mu się wtedy oczka świeciły i się śmiałam do niego, że dzidzia się go boi bo wie, że z nim nie będzie dyskusji, chyba że dzidzia będzie tak samo uparta jak tż
Więc nasze dziecko boi się nas oboje, bo z nami nie będzie lekko

Cytat:
i ja mogłabym isc na zwolnienie, ale czuje sie bardzo dobrze, bo siedze w pracy a widac jaką mam prace, skoro siedze na wizaż dla mnie pełnia to budzenie sie po nocy a przy okazji czasem mam głupie sny do tego. Dziś śniło mi się, że byłam na zakupach i zgubiłam samochód
Ja nie pamiętam nawet co mi się śniło, ale ostatnio właśnie też coś z samochodem

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja mam na odwrót Przyłożę rękę i maleństwo zaczyna szaleć

Ja też dzisiaj strasznie spałam. I czuję się dziś okropnie. Wczoraj zresztą też. Zamiast przypływu energii to nie mam jej prawie wcale

EEE to mój wygląda bardziej tłusto

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Ja miałam też same okropne sny, całą noc się budziłam, wierciłam i wstałam z tż i wy mówicie, że to przez pełnie???
Podobno ma to jakiś związek u mnie się sprawdziło.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
hej laski

w weekend nie mialam niestety czasu by do was zajrzec, zaraz zmykam do lidla bo u nas fajne golfy przedluzane, leginsy i inne pier.doly, potem z kolezanka na kawke, po dziecko do przedszkola i nie wiem kiedy bede was nadrabiac

U nas wczoraj byla dla odmiany ladna pogoda a w miescie obok niedziela otwartych sklepow - normalnie w de wszystko pozamykane - wiec sie wybralismy I na szczescie, bo kupilam sobie sliczny sweterek i buty zimowe potem bylismy jeszcze u tesciow i dzien przelecial

a teraz ja was przelecialam na szybko i widzialam sliczne brzuszki eli, elunki i bai

ela
aleu was bylo cieplo i gratuluje ruchow a gruba to Ty jestes chyba na pietach

elunka ales sie oblowila swietne zakupy

i widzialam jeszcze mercedesa side piekny ten wozek

milego dnia
No okropnie ciepło. Jak szliśmy w słońcu do dyszałam W lesie już lepiej jakieś 21 stopni
Dziękuję wszystkim za komplementy

Stary 2013-10-14, 08:42   #2114
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie kiedyś piłam codziennie sok marchwiowo jabłkowy, ale nie chce mi się codziennie wyciągać i myć całej sokowirówki. Może dzisiaj dla spróbowania zapasteryzuję sobie jakiś słoik
Ja mam taka malutka sokowiròwkę ktora robi tylko 1 szklanke soku. Łatwo sie myje i moze stac na blacie caly czas. Troche to trwało zanim wycisnelam wiecej ale warto bylo.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:43   #2115
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
EEE to mój wygląda bardziej tłusto
Ja tam tłuszczu nie widzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 08:47   #2116
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz fajny typowo ciążowy brzuszek

Cytat:

OMG

Cytat:
baja ten brzuszek to masz jak marzenie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki i Gratuluje przyszlym Mamom. spokojnych ciaz wam zycze Mama marcowa 2013
Witaj dziękujemy za odwiedziny

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ela [/B]aleu was bylo cieplo i gratuluje ruchow a gruba to Ty jestes chyba na pietach

Koziemleko zgrabny brzuszek
Stary 2013-10-14, 08:54   #2117
wiksza
Przyczajenie

elunka88 mam dopiero. 24 i zawsze z mężem chcieliśmy mieć trójkę dzieci .... Syna urodziłam mając 22 lata. 03.02.2011 córeczkę wieku 23lat 11.07
2012 moja corcia była w GCZD w Katowicach bo miala operacje. Na niedrozne jelito grube. Dostała sepsy i po ciezkiej walce zmarla 1.09.2012 więc w domu mam jedno dziecko ..... Chcemy mieć dzieci to dar boży .....
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:25   #2118
teklaaa
Raczkowanie

a co do tycia.. rozstepow.. stosujecie jakies kremy, zele.? ;>

ja chcialam zaczać, bo czuję ze moze to pozniej fatalnie wygladac, a szczupla jakas nie jestem wiec wole dmuchac tym razem na zimne...

co stosujecie.?
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:34   #2119
wiksza
Przyczajenie

ja jestem tak poszczelana na piersiach i brzuchu że już nic nie nie zdziała ale na nogi to PERFEKCTA MAMA jestem zadowolona ....

Myślicie że duże będziecie mieć dzieci (wagowo) ?? moje pierwsze 4290 (w 41tyg) drugie 4280 ( w 38tyg) :O obawiam się że kolejne też koło 4kg chociaż teraz mam rodzić w 37 tyg. ....
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 09:35   #2120
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
musze kuic jakies buty do leginsow moze jakies propozycje ?
Kozaki sezon idzie, a wysokie buty do obcisłych spodni super

Cytat:
Ja to jestem dziwna. Pytałam się Was o te ruchy, bo coś czułam ostatnio o stałych porach (o 5 rano jak tż do pracy wychodził i wieczorem ok 22). Nie było po tym ani efektu dźwiękowego,ani żadnego innego i było to dziwne uczucie. Nie chciałam się nakręcać, chociaż zapisałam sobie kiedy pierwszy raz poczułam. Po dzisiejszej nocy nie mam ŻADNYCH wątpliwości, że to było i jest "TO"
Super gratulacje - tak czekałaś
Ja tez coś odczuwam czasem, ale u mnie to wygląda jak... drganie mięśnia, że ze 3 razy tak szybciutko coś stuknie i cisza... Po prostu identycznie jak drganie, więc dlatego wydaje mi się, że to nie to. Ale czekam dalej

Cytat:

Ja mam 2 pary pólśpiochów 56 i chyba jedne bodziaki też. Ja myślę, że lepiej kupić kilka sztuk, żeby dzieciakowi w razie czego wygodnie było, nie marszczyło mu się albo zwisało ze wszystkich kończyć Ale dosłownie kilka - u mnie i tak na używanych się skończy, więc nie będzie mi skzoda, nawet jak nie użyję

A brzuszek - cudo Strasznie takie brzuszki działają na mnie rozczulająco ostatnio... i maluteńkusiunie ciuszki

Cytat:
Oł Dżizas

Cytat:

A ja dzisiaj spałam jak kamień, chociaż ja zwykle śpię jak mysz pod miotłą a w ciąży to słuch mi się tak wyostrzył, że szok. Poza tym mój mąż chrapie straszliwie, więc milion pobudek to dla mnie norma

Piękny

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość

ja chcialam zaczać, bo czuję ze moze to pozniej fatalnie wygladac, a szczupla jakas nie jestem wiec wole dmuchac tym razem na zimne...

co stosujecie.?
Wiekszość tutaj mam stosuje balsam albo oliwkę z Babydream z Rossmana Ale mi już pękło trochę na udach...

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-14 o 13:12
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:41   #2121
justine_87
Raczkowanie

Wita Was wizażanka marnotrawna

Wciąż pracuję - nawet w weekendy a ten przypływ energii w II trymestrze, o którym wszyscy mowią mnie nie dotknął, więc najczęściej po pracy odsypiam i tak zanim się obejrzałam jestem w 19tc!

Już w środę mam wizytę i baaaaaaaaaardzo się przejmuję, czy wszystko jest ok, bo nie wiem, ale chyba nasze dziecko jest jakieś mega spokojne i nie kopie aż tak, żebym na 100% była pewna, że to Mały lub Mała.
Co do płci liczę, że poznamy ją już właśnie w środę

Koziemleko, baja, ale macie super brzuszki!!!

Co do snów z dzisiejszej nocy - śniły mi się jakieś GŁUPOTY Gdy przyśnił mi się wypadek mojej 6-letniej siostry obudziłam się i nie mogłam ochłonąć

Pozdrawiam wszystkie Mamusie

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:43   #2122
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

co stosujecie.?
oliwka Babydream, stosuje od początku i odpukać nic się nie dzieje, choć za rozstępy odpowiada w dużej mierze genetyka, nie mniej jednak warto porządnie nawilżać brzuch

Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
ja jestem tak poszczelana na piersiach i brzuchu że już nic nie nie zdziała ale na nogi to PERFEKCTA MAMA jestem zadowolona ....

Myślicie że duże będziecie mieć dzieci (wagowo) ?? moje pierwsze 4290 (w 41tyg) drugie 4280 ( w 38tyg) :O obawiam się że kolejne też koło 4kg chociaż teraz mam rodzić w 37 tyg. ....
Nie mam pojęcia. W 19tc moje dziecię ważyło ok 315 g to dość dużo jeśli sugerować się tym co podają w kalendarzach ciążowych-ciąża tydzień po tygodniu. Ciekawe czy jest jakaś zależność między wagą urodzeniową rodziców a dziecka, ja byłam dość duża, brakowało mi kilku g do 4 kg

Cytat:
Ja mam 2 pary pólśpiochów 56 i chyba jedne bodziaki też. Ja myślę, że lepiej kupić kilka sztuk, żeby dzieciakowi w razie czego wygodnie było, nie marszczyło mu się albo zwisało ze wszystkich kończyć Ale dosłownie kilka - u mnie i tak na używanych się skończy, więc nie będzie mi skzoda, nawet jak nie użyję

A brzuszek - cudo Strasznie takie brzuszki działają na mnie rozczulająco ostatnio... i maluteńkusiunie ciuszki
czyli trochę ciuszków 56 nie zaszkodzi, a następny rozmiar jaki jest 62?
Stary 2013-10-14, 10:53   #2123
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Koziemleko zgrabny brzuszek
Dziękuję

Cytat:
elunka88 mam dopiero. 24 i zawsze z mężem chcieliśmy mieć trójkę dzieci .... Syna urodziłam mając 22 lata. 03.02.2011 córeczkę wieku 23lat 11.07
2012 moja corcia była w GCZD w Katowicach bo miala operacje. Na niedrozne jelito grube. Dostała sepsy i po ciezkiej walce zmarla 1.09.2012 więc w domu mam jedno dziecko ..... Chcemy mieć dzieci to dar boży .....
Też marzy mi się trójka szkrabów
Ale raczej będę musiała poprzestać na jednym ze względów finansowych.
Współczuje straty córeczki Pozbierałaś się już po stracie?

Cytat:

co stosujecie.?
Ja używam właśnie kosmetyków z babydream. Miałam oliwkę, ale długo się wchłaniała. Teraz stosuje balsam z tej serii i na razie nic mi nie wychodzi. Nie mam żadnych rozstępów, a brzuch swędzi mnie tylko jak mija dłuższy czas od balsamowania
Jak na tą cenę to naprawdę polecam

Cytat:

To moje pierwsze dziecko, ale mi się marzy małe Takie 3000-3200 g

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 10:54   #2124
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taka malutka sokowiròwkę ktora robi tylko 1 szklanke soku. Łatwo sie myje i moze stac na blacie caly czas. Troche to trwało zanim wycisnelam wiecej ale warto bylo.
No też taką miałam, ale zawsze soki piłam z mamą i później jeszcze tż, a tą małą trzeba było po każdej szklance rozbierać i opróżniać dlatego zainwestowałam w większą, ale nie chce mi się na razie nic robić

Cytat:
Ja tam tłuszczu nie widzę
Schowałam

Cytat:
Ojej
Fajnie, że się pozbieraliście.

Stary 2013-10-14, 10:57   #2125
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Wybaczcie, ale nie dam rady was nadrobic w calosci... zrezygnowalam z tej pracy telemarketera i nie mam czasu na siedzenie na necie, bo zaczelam studia i to dzienne... nie wiem co mnie podkusilo, ale dobra.
bylam dzisiaj u ginekolozki, bo tak mnie cos kluje ze sie wystraszyma i skurcze czuje - ale je to powoduje stres-wszystko mnie denerwuje.. w kazdym razie zrobila mi usg i wszystko jest dobrze te klucia to kolki jelitowe wg niej, niech jej bedzie.
Wiem tylko ze na usg polowkowe pojde prywatnie, bo ona ma taki ten sprzet stary, ze nie ufam mu. a 80 zl to nie majatek w zamian za spokojna glowe.

Ogolnie jestem w 15 (prawie 16) tyg juz ) latam na ta uczelnie, staram sie zaplusowac, zeby pozniej mi odpusili jak nie bede mogla chodzic na zajecia

cos tam widzialam wspomnialyscie znowu o wozkach, te z raf-polu jakos srednio mi sie podobaja, dla mnie na razie wozek marzen to ten, ale zobaczymy jakie beda finase, moze moje marzenia sie zmienia, http://www.karex.net.pl/katalog/prod...d/24/prodid/22
Co o nim sadzicie ?
Przeciw rozstepom nic nie uzywam, ale moze sie zmobilizuje w koncu.
Kupilam ostanio w ciuchu takie malutenkie body, bialo-rozowe, ale cos czuje ze to bedzie chlopak
Pozdrawiam wszystkie Mamy i Bobasy
Stary 2013-10-14, 10:58   #2126
mmhym
Zadomowienie

Wkleję też swoje zdjęcia

Poza brzuszek wklejam zdjęcia co fajniejszych ciuszków dzinsowe są oprócz tych jasnych spodni w rozmiarze 68, więc pewnie na lato najbardziej rozwalają mnie dzinsy z brokatową nitką ale te akurat kupiłam na internecie i nie było widać Ciężko kupić coś fajnego dziewczynce i nie robić z niej totalnej pinkówy...

Pardon za negliż, ale robię sobie wszytskie takie, żeby na końcu zrobić sobie taki kolaż pamiątkowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1867.jpg (47,6 KB, 39 załadowań)

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-24 o 10:25
Stary 2013-10-14, 11:05   #2127
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ogolnie jestem w 15 (prawie 16) tyg juz ) latam na ta uczelnie, staram sie zaplusowac, zeby pozniej mi odpusili jak nie bede mogla chodzic na zajecia

cos tam widzialam wspomnialyscie znowu o wozkach, te z raf-polu jakos srednio mi sie podobaja, dla mnie na razie wozek marzen to ten, ale zobaczymy jakie beda finase, moze moje marzenia sie zmienia, http://www.karex.net.pl/katalog/prod...d/24/prodid/22
Co o nim sadzicie ?
Pozdrawiam wszystkie Mamy i Bobasy
Brawo za ukończone tygodnie
Wózek wygląda bardzo ładnie tylko dość cięzki, ja będę się starała troszkę lżejszy kupić.

Drugie serce

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 11:30   #2128
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Mam pytanie
Wiecie gdzie można kupić przewijak zakładany na łóżeczko? Wiem, że w internecie, ale żeby na żywo zobaczyć? W jakich sklepach?
W ikei na pewno nie ma A jakieś raje dziecka itp?
Orientuje się ktoś?
Stary 2013-10-14, 12:11   #2129
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Brawo za ukończone tygodnie
Wózek wygląda bardzo ładnie tylko dość cięzki, ja będę się starała troszkę lżejszy kupić.
Fakt 16 kg nie zwróciałam na to uwagi ...
Stary 2013-10-14, 12:29   #2130
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie
Wiecie gdzie można kupić przewijak zakładany na łóżeczko? Wiem, że w internecie, ale żeby na żywo zobaczyć? W jakich sklepach?
W ikei na pewno nie ma A jakieś raje dziecka itp?
Orientuje się ktoś?
Ja kupiłam w Poznaniu w sklepie z "wyposażeniem" dziecięcym firmy ceba baby. Fajny usztywniany i ma takie boczki żeby dzidzia się nie skulnela

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości