Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 19:13   #2161
klion78
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Chyba Ci chodzi o mus jagodowy, bo jest taki odcień, nazywa się rzymski poranek, ale to taki kolor kawa z mlekiem Coś kojarzę ten kolor, taki bardziej ponury jest, nie taki żywy. No pomyślę, już jutro chyba jedziemy kupić farby i tapety i nie będzie odwrotu.
może rzeczywiście mus, ale napewno jagodowy!!! tak sobie teraz myślę że jak mógłby byc jagodowy poranek, przecież nie ma jagodowych poranków. Za to rzymskie są - mam taki w salonie i może dlatego ubzdurał mi się ten poranek.

Edytowane przez klion78
Czas edycji: 2010-02-18 o 19:14
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:18   #2162
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Strippi Julka pięknunia, ale co się dziwić po takiej mamie
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Strippi pięknie dziewczyny wyglądacie

dziękuję wam bardzo
Stary 2010-02-18, 19:32   #2163
kliwia
Zakorzenienie

anula z tym fioletem w twojej wizualizacji bedzie koszmarnie. Zrobi sie misz masz nie wiadomo codo czego.
Na inspiracji fajnie wyszło, bo tym akcentowym kolorem byl fiolet. a wszytsko inne bylo jasne. Nawet blaty.
A u ciebie blaty ciemne, nad blatem ciemne, kazda sciana w innym kolorze i do tego fiolet. Bedxie kaszana mowie Ci.
Stonuj, albo zkolorem poczekaj na sam koniec. Nie musisz wszytskiego od razu montowac.
Lepiej przemyslec i pomieszkac troche w nieskonczonym niz za pol roku robic remont, bo nic sie kupy nei trzyma.

MiaQa jak powiesz mezowi???? juz nie moges ie doczekac a on przeciez zjezdza na weekedn do domu o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ale bedzie mial niespodziewankę
Gratuluję

Dziewczynki ja codziennie klikam w wasze linki
A Ty domiks nie marudz, bo bylas dzis na 14 miejscu z 21
Wiec klikanie pomaga :P

A u mnie yhn...... nuuuudy.
Jade za tydzien na tydzien do kolobrzegu sama maz mnie puscil samą.
Bede spala u kolezanki, bo rodzice moi w remontach generalnych. ale i tak sie ciesze odpoczne. wygadam sie

A moj maz dzis do mnie, koooochanie dzis jest czwartek. mielismy zaczac starania
Moja mina bezcenna [zwlaszcza ze do plodnych dni jeszcze troche haha ]
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:33   #2164
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Ci chodzi o mus jagodowy, bo jest taki odcień, nazywa się rzymski poranek, ale to taki kolor kawa z mlekiem Coś kojarzę ten kolor, taki bardziej ponury jest, nie taki żywy. No pomyślę, już jutro chyba jedziemy kupić farby i tapety i nie będzie odwrotu.
anuulaa Tż mnie oświecił. Chodziło mi o lato jagodowe z nobilesu nie z duluxa!!! Z duluxa fajny jest chyba ten moulin rouge.
Stary 2010-02-18, 19:42   #2165
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
atomufko - jeszcze wtedy nie, tzn chcielismy ale mielismy troche odlozyc w czasie.... ale jednak w okolicach walentynek zdecydowalismy sie starac, ale jak widac juz fasolka wtedy byłs
wow no to szybko poszlo

klion78 bralam ten nolicin takze.Nie sluchaj tej lekarki,zaden antybiotyk zapisany w ciemno Ci nie pomoze.Tzn pomoze ale na chwile a pozniej problem wroci.Najlepiej wybierz sie do urologa.Ja tez dlugo walczylam z tymi problemami (okolo 2 lat)w koncu udalam sie do urologa i problem z glowy.

rybulko moj chrzesniak to Miłoszek bedziesz miala grzeczne dziecko

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-02-18 o 19:47
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:47   #2166
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
anuulaa Tż mnie oświecił. Chodziło mi o lato jagodowe z nobilesu nie z duluxa!!! Z duluxa fajny jest chyba ten moulin rouge.
Dzięki, nawet fajny ten moulin rouge

Kliwia, dzięki za szczerość Trochę spadłam na ziemię, tak byłam zachwycona tą kuchnią Masakra, złapałam doła. Nie żebym nie znosiła krytyki, bo tego chciałam, ale nie wiedziałam, że aż tak źle to wygląda:/ Kuchnia miała być moim królestwem, zawsze marzyła mi się cała biała, tzn blaty też bardzo chciałam, ale tak to jest jak słucha się facetów i w ogóle kieruje się pochopnie decyzjami innych. Wkurza mnie już ten remont. Mówię Wam, to jest koszmar, miałam tyle pomysłów i potem i tak wszystko wychodzi po myśli męża, tzn on mnie tak stopuje we wszystkim, prawie z każdego pomysłu musiałam rezygnować. Bredzę już, chyba ze zmęczenia:/
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:02   #2167
kliwia
Zakorzenienie

anulka biala kuchnia bedzie piekna
U mnie tez beda biale fronty i ciemne blaty, nad blatem bede miala jednak mdf a polyskk bialy. Bo w mojej mikro kuchni jakbym dala ciemny to by byl ciemny placek i srednio by to wygladalo. Wczesniej myslalam i brzowym blacie, i wtedy cafe latte na sciany, ale grafitowy blat ladniejszy i wtedy na sciany cieply odcien szarosci pojdzie. W zasadzie tylko na jedna sciane. bo u mnie szafki beda pod sam sufit.

Moze ten fiolet wyszukaj w dodatkach?
Albo poszukaj nowej inspiracji kolorostycznej i sie nei lam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 20:19   #2168
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
klion78 bralam ten nolicin takze.Nie sluchaj tej lekarki,zaden antybiotyk zapisany w ciemno Ci nie pomoze.Tzn pomoze ale na chwile a pozniej problem wroci.Najlepiej wybierz sie do urologa.Ja tez dlugo walczylam z tymi problemami (okolo 2 lat)w koncu udalam sie do urologa i problem z glowy.
atomufka dziękuję Ci serdecznie za poradę mogłam zgłosic się do Ciebie zamiast łazic do tej lekarki. No ale pójdę do niej jeszcze raz i poproszę o skierowanie do urologa. Dzięki.
Stary 2010-02-18, 21:20   #2169
domi7ks
Zakorzenienie

MiQka gratulacje!tak troche niespodziewanie, prawda?

strippi Malutka slodziutka i jaka malutka

DZIEKUJE ZA GLOSY
jutro tez sie przypomne
a moja kruszynka tak sobie gaworzy z tatusiem
Załącznik 2880187

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-18 o 21:25
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:30   #2170
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Wypociłam mój projekt kuchni, Paint rządzi

No i coś takiego będzie...nie pasuje już zgłupiałam

p.s sprzęt agd jest taki dosztukowany w programie, mamy wszystko inne i zapomniałam okap dodac
podzielam zdanie kliwi... a moze poszukaj innego koloru.. kawowy
kliwia... staraj sie staraj
a kolobrzeg... wow.. zazdroszcze..
Stary 2010-02-18, 21:41   #2171
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka dziękuję Ci serdecznie za poradę mogłam zgłosic się do Ciebie zamiast łazic do tej lekarki. No ale pójdę do niej jeszcze raz i poproszę o skierowanie do urologa. Dzięki.
nie ma sprawy
po prostu mam duze doswiadczenie w tej sprawie niestety

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:45   #2172
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Kwiatuszki Dawno mnie u Was nie było, więc musze Was nadrobić
U mnie po staremu czyli remonty trwają, powoli ale trwają. Dziś w końcu byliśmy u notariusza (zresztą cufem załatwionego w dwa dni) i w końcu gniazdko jest nasze Jeszcze tylko te przelewy kredytów, premii gwarancyjnej z pko i kamień spadnie nam z serca
A i któraś z Was chciała wiedzieć ile kosztuje notariusz. Nas wyniósł 5228zł (taksa notarialna, podatek do taksy 22% , podatek od kupna 2%, wpis do hipoteki, opłaty sądowe, wypisy). Jutro jeszcze muszę wpłacić dwa podatki do skarbówki od czynności kredytowych (19zł + wart. kredytu x 0,1%) i za wniosek o wpis do hipoeteki banku 400zł.

kwiatuszek88 ten endokrynolog do którego chodzę to się nazywa Janusz Wójcik i przyjmuje w Zbrosławicach (zaraz za tg jak sie jedzie w stronę gliwic) bodajże na ul.piastowskiej 3 albo 23 tam jest ośrodek zdrowia i on przyjmuje na nfz, ale w maju przeważnie kończą się kontrakty i trzeba płacić coś 80zł za wizytę. wiem też, że w tg w centrum (tam gdzie kiedyś był szpital 1 -teraz została tylko przychodnia) to tam też jakiś endo przyjmuje to jest ul.opolska, ale o nim nic nie wiem.

Rosette jejku dobrze, że mężowi się nic nie stało poważniejszego. A i nie mów, że macie ciągle pecha (choć wiem, że w Waszej sytuacji to łatwo powiedzieć:/), ale takim myśleniem tylko ściągacie go na siebie. No to głowa do góry i odteraz już musi być tylko lepiej

martucha84
i co jest zainteresowanie suknią? fajna rogówka, a ona jest z takiego flauszu? Nie będzie się wycierać? i jakie ona ma rozmiary? Bo ja też musze jakąś kupić. No i powodzenia na egzaminie w sobotę.

klion78 nie martw się o tż, własne dziecko to własne dziecko i będzie mu mogło na głowę narobić a on przy tym będzie się jeszcze uśmiechał

asi_kol witaj, pięknie wyglądaliście

Daysy85 to jak Tż obcinał te paznokcie? bardzo krótko czy jak?

kliwia fajna biżu, a ten numer z łopatką niezły. A to tworzywo nie zostało gdzieś w piekarniku ci?

stokrotka24 i jak znaleźliście coś interesującego? No ja wiem, z enie można odpuszczać, ja też tak na powaznie nie odpuszczałam (tylko czasowo ok 1-1,5miesiąca sobie darowałam), bo nie mogłam odpuścić tak jak Wy. Wy mieszkacie z teściami a my mieliśmy czas wynajmu tego mieszkania tylko do czerwca, więc tak czy siak sie cały czas czegoś szukało. Ale trzymam kciuki Wam też się uda No jak Ci dzielnica nie odpowiada to nie bierz tego mieszkania, bo zawsze będziesz niezadowolona. Ale to Wy musicie czuć czy to jest to. Choć muszę przyznać, że ten ogródek jest kuszący.
No i tak jak pisałam ceny od marca mają wzrosnąć (prognozy)ale widać, że już w lutym skacze. Ciekawe jak dalej będzie.

Ewelinka13 witaj skąd jesteś? Piękniste te Wasze fotki, fajna z Was para

Rybulka ślicznie wyglądacie Powodzenia na prawku i gratki z okazji ukończenia edukacji.

Strippi śliczna Julka

alutka78 witaj wśród nas

Azzis gratuluję Adasia

domi7ks buty ecru, welon możesz mieć jak najbardziej, to Twój dzień, a protokół 2 tygodni przed ślubem.
Suknię masz taką princeskę jak widzę, więc może diademik albo kwiat do niej. A Polą może sie zajmowac ktoś, może ktoś bliski kto akurat nie lubi weselnego zgiełku zostałby z nią?
Bukirt i ciasto to na spokojnie tak z miesiąc przed ślubem.

anuula macie już mebelki do kuchni? jak nie chcesz rezygnować z fioletu na ścianach to może daj tapetę w liliowe wzory.

Lustereczko gratuluję kredytu Fajne mebelki. No i ta srebrna ściana mi jakoś się nie widzi, to zimny kolor.No i zobaczysz, że jak dostaniecie klucze to dopiero Wam się pomysły namnożą, a co najgorsze w trakcie remontu te pierwsze upadną i trzeba będzie mysleć od nowa.

NailsByEm witaj, no to nieźle z tym nieważnym ślubem wyszło, rozłożyło mnie to na łopatki. Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło. A relacja z wesela super.

SambadiJaneiro fajnie, że znaleźliście działkę oby to w kwietniu było to.

Maggie gratuluję zakończonej sesji. Jak się czujecie?

Misqa gratulacje

No to jak Was nadrobiłam to uciekam spać, padnięta jestem a jutro jeszcze tyle chodzenia z tymi papierami sąd, skarbowy, bank, spółdzielnia, gazownia, prąd.
A i kupiliśmy sobie dziś kos zna pranie. Wparwdzie jeszcze łazienka nie zrobiona, ale już wiem jakie kafelki i meble więc skorzystałam z promocji w tesco i wzięłam ogromny brazowy wiklinowy z bawełnianym środkiem podzielonym na jasne i ciemne rzeczy tańszy o 30zł

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:58   #2173
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
To może warto rozejrzeć się za innym przedszkolem lub poszukać znajomości ( ciostak klotka, wujek tygrys znają kogoś kto ma dziecko w przedszkolu, ten zna dyrektora itd...). Na pewno uda się coś zalatwić. Może nie 5 godzin dziennie, ale tylko na 2h mogłabyś przychodzić. Z pewnością latwiej byłoby wygospodarować czas. Może masz koleżankę, z którą mogłabyś się dogadać. Przyszłabyś kilka razy dłuzej za nią, a ona za Ciebie wzięłaby godziny. Wszystko można załatwić. Głowa do góry i nie martw sie .
A tak na marginesie, to dyrektorka przedszkola robi pod górkę. Myślie, ze bedzie miała za darmo pracwnika na 5 godzin dziennie - przykre! Nie ona jedna tak chce wykorzystywać praktykantów. Powiedziałaby, ze wystarczą 2 tygodnie i Ci wszytsko podpisze, a tak lipa!
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

a może spróbujesz porozmawiać z jakąś dyrektorką aby podpisała ci praktyki zaocznie bez chodzenia na nie? ja tak maiałam, bo też pracowałam
...
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hmmm ale przeciez pogadaj z opienkunka praktyk a nie dyr.. to ona bedzie cie zwalniac do domu bynajmniej tak my wszystkjie mialysmy u mnie na studiach kazda pracowala.. i musiala probic praktyki...umpowilysmy sie ze raz przyjdziemy na hospitacje na 4 godziny (i potem do pracy) a raz na dwie na prowadzenie zajec itd...
aaaa jak masz tam zmienniczke to sie z nia zamiec.. ona bedzie na rano zawsze a ty na popoludnie.. ja bym poszla ci na reke bo lepiej miec cale popoludnie wolne niz do poludnia..
...
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dasz rade cos wykombinowac. szkoda rezygnowac z pracy dla praktyk. Większosc z nas pracujacych to przechodziła jak mialam praktyki w szkole to z pedagog dogadałam się, że chodziłam kiedy mogłam i w pracy kombinowałam. jak miałam praktyki w areszcie na ktorych bardzo mi zalezało i nie miałam zamiaru opuscic ani 1h to umowilam sie z kolezanka z pracy, ze caly miesiac bede chodzic na popołudniu(choc nigdy nie pracowałysmy na zmiany) miałam wtedy ciezki miesiac od 7.30-14.00 areszt od 15-21 moja praca. w weekendy praca na przemian ze studiami to był czerwiec wiec mialam niezle urwanie glowy i [przez to nie moglm byc na wszystkich egzaminach (efekt 3 poprawki we wrzesniu- jedyny taki rok, czego nie moglam przebolec) ale praktyki w areszcie rewelacyjne wiec nie załuje!
...
Kochane to nie takie proste.
Nie pracuję na zmiany, tylko 9:00-17:00 i nie mam możliwości się zamienić, bo jestem sama w punkcie muszę "fatygować" szefową, którą powiedziała mi już, że nie da rady.
Do przedszkola musiałabym chodzić po 2h- od 7:00, tylko dyrektorka... no i co gorsze to taka trochę "znajoma", klientka u mamy w sklepie... a i tak się nie godzi, więc nie chcę chodzić i pytać po innych przedszkolach, bo u mnie w mieście jest raptem kilka przedszkoli i później boję się, że jak będę szukać pracy to będą mieć o mnie wyrobioną opinię, w stylu... "to ta co chce iść na łatwiznę...", "nie ma praktyk". Praca ta jest ważna dla mnie do póki nie mam innej, ale nie jest AŻ tak ważna, bo jest to praca tymczasowa, na okres studiów, a nie w zawodzie...

Aaa... i mają otwierać w pobliskiej wiosce przedszkole (co ciekawe sa tam pomoce nauzyciela, a w mieście ich nie ma!) i byłam rozmawiać z dyrektorką przedszkola, która ma zamiar tamto tworzyć.... (dla niewtajemniczonych od początku zależy mi na takiej posadzie-doświadczenie w branży! ) pytałam się jakie mam szansę na pomoc, a ona powiedziała, że nic nie obiecuje, bo nie wie czy na pewno powstanie to przedszkole i nie może nic obiecać, ale mogę zostawić CV, odpowiedź kwiecień-maj... JAK MYŚLICIE? jak interpretować jej słowa? a co do posady nauczyciela, to można już zająć po ukończeniu licencjata, ale mówiła, że ma już chętnych magistrów, więc duuupaa... ale może na pomoc by się udało. Jakbym wiedziała, to z tej pracy bym odeszła, tam poszła spokojnie zrobiła praktyki w kwietniu, w maju może w szkole... i wtedy bym mogła zacząć pracę od września... ale kto to wie...??:confus ed:

Ale się rozpisałam, podziwiam jeśli ktoś przeczytał, a jeśli odpisze to już w ogóle ukłony...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
kliwia, mam Chyba sobie poradziłam Efekt na dole

atomufko, 14 kilo na plusie, dziś mija 28 tydzień i 1 dzień .

Teraz możecie sobie porównać, jak się zmieniłam (największe zdjęcie jest ostatnie):

Ejjjj, coś tu nie gra... Nie widzę zdjęcia, jakiś błąd wyskakuje...
Pięknie i kwitnąco... TŻ jest pewnie Tobą oczarowany

Cytat:
podzielę sie z Wami moim szczęściem

2 krechy
O jaaaa gratulacje!!!
byłaś na liście oczekujących?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 04:52   #2174
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj kobitki, jeszcze raz dziękuje wszystkim

kliwia - jeszcze nie wiem jak mu powiem, w pracy coś wymyślę

domi - no tak troszke niespodziewanie, ale moja radosc jak zobaczylam 2 krechy.... nie do opisania, o 4 rano skalalam po lazience i sie smialam

Ana - nie byłam na liście oczekujących.... miałam się wpisać bliżej wakacji

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 06:17   #2175
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Dzisiaj jedziemy z mężem naszym autem przewieźć na nowe mieszkanie jeszcze wszystkie drobiazgi typu naczynia i garnki i jeszcze parę ubrań zostało, żeby jutro już tylko tym dostawczym meble. No i jak dobrze pójdzie to w niedzielę załatwimy internet, a jak nie to nie wiem kiedy wpadnę do Was. Mam też troszkę pracy dzisiaj, bo muszę jeszcze to popakować, żeby jak mąż z pracy wróci tylko wpakować do auta.
SSR dziękuję za informację. W poniedziałek mam usg tarczycy i zobaczę co mi powiedzą mam nadzieję, że nic nie wykryją.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 06:31   #2176
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Wypociłam mój projekt kuchni, Paint rządzi

No i coś takiego będzie...nie pasuje już zgłupiałam

p.s sprzęt agd jest taki dosztukowany w programie, mamy wszystko inne i zapomniałam okap dodac
Ja również obstaję przy tym, ze nie pasuje fiolet i ciemny braz ( blaty i płytki). Na tej kuchni gotowej, płytki i blaty są biale (fiolet jest kolorem orzywiajacym). W Waszej kuchni fiolet będzie kolorem przytłaczajacym, ponieważ za duzo ciemnych odcieni będzie. Ja dalej obstaję przy tym, ze pomarańczowy - soczysta pomarańcza ładnie kontrastuje z brązami. Gdyby blaty było koloru sosny, to wtedy ladniej wyglądałby cieny fiolet, a jeszcze lepiej zielony groszek.

Cytat:

2 krechy
Gratki serdeczne!! Jak maż wróci, to dopiero będziecie mieli frajdę z fasolki .

Cytat:
No właśnie pierwszy pomysł był taki, żeby na tej przeciwnej krótkiej ściance też była tapeta, ale będzie dużo bawienia się, bo jest szersza od rolki o jakieś kilka cm trzeba by była taki cienki paseczek doklejać i może nieładnie wyglądać.
Możecie przykleić tylko jeden pasek tapety, i wypośrodkować go na tej ściance. Też bedzie fajnie wyglądało.

Strippi -ślicznie wygladacie.
Domi- poważna rozmowa z tatą . Fajniutka kruszynka.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-02-19 o 07:53
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 06:34   #2177
klion78
Zadomowienie

Cytat:
kliwia - jeszcze nie wiem jak mu powiem, w pracy coś wymyślę
MisQa a może kup małe buciki lub skarpetki dziecięce i mu wręcz w prezencie ... może oklepane ale ja się zawsze wzruszam na ten widok.
Stary 2010-02-19, 07:24   #2178
aniaaa84
Zadomowienie

Cześć,

Cytat:

aniaaa84 tez wole ing od pko szybciej wszystko zlatwiam..aczkolwiek pani ktora prowadzila nasza sprawe kredytowa w pko byla mistrzem! genijalna w kilka dni rach ciach i po sprawie
aa co do "pilnosci" to przeciez egzam mam w sobote.. to malo czasu mi zostalo i pilna zbytnio niejestem
no ale te dwa najwanziejsze zagadnienia juz umiem prace napisalam.. polowe zagadnien pozostalych tez.. jutro druga polowa... byla by troche o kazdym napisac... a potem jak przyjdzie co do czego ty tlko te dwa zagadnienia aaaa praca pod presja.. lubie
Tak Martuś zdarzają się wyjątki, ale wczoraj niektóre teksty kobieta mogłaby sobie darować. Konto zamknięte, aczkolwiek Pani pozwoliła sobie zostawić 50 zł tak na wszelki wypadek (dodam, że wszystkie prowizje opłaty za prowadzenie konta są już pobrane, więc nie wiem po co ta kasa chyba, że za zamknięcie r-ku też się płaci).
Kolejna rzecz, która mnie śmieszy na druczku okres zamknięcia r-ku to 14 dni, a babcia ma dzwonić po 21 co za babole tam pracują to ja nie wiem, dobrze że mnie już później z nimi nie było, a o kasę bedę się upominać i jeśli z tej 50-tki coś wezmą to bedzie mi musiała wszystko rozpisać i rozrysować

Co do egzamu i pilności to zagadnienia opisane samemu z książek, plus opanowana połowa - to mówi samo za siebie ja przed jej egzamem w zeszłym roku pakowałam się bo do Zakopca jechaliśmy

Cytat:
(...)
Ja chciałam skorzystać z kasy pierwszeństwa w Carrefourze w Katowicach. I co się okazało? Można skorzystać, jak się ma do 5 przedmiotów (ale chyba kobiet w ciąży nie obowiązuje...) i jak sie nie ma rzeczy do ważenia np. owoców, bo przy tej kasie pierwszeństwa nie ma wagi. Ja miałam w koszyku pomarańcze, więc z kasy pierwszeństwa skorzystać nie mogłam , a przy normalnej nikt nie przepuści...

Miałam tez sytuacje podobną jak stałam w kolejce do spowiedzi- już ledwo co stałam, kobieta przede mną patrzyła na mój brzuch, ale nie przepuściła.

(...)

I mam podobne zdanie co do PKO i ING . W PKO zawsze są jakieś problemy
Dobry tekst Twojego taty o zupach Uśmiałam się
Też właśnie widzę, że mi smakują zupy, które sobie sama zrobiłam

Dziękuję Wszyscy się śmieją, że to przeciez niemozliwe, żeby ten brzuch tyle ważył Ale widać, że tu i ówdzie też mi przybyło . Żebra mi np.nie wystają
Dla mnie te kasy pierwszeństwa to mogłyby nie istnieć, przed świętami wpadłam do reala po parę drobiazgów i dokładnie 10 rzeczy było w koszyku, jedną z nich był bodajże proszek ok. 7 kg bo był w promocji i już nie mogłam skorzystać z tej kasy bo proszek zbyt dużo waży, za duży jest gabarytowo i to spowolni pracę Pani kasjerki myślałam, że padnę
głupota ludzka czasami nie zna granic

Czyli same plusy ciąży choć po moich kuzynkach i koleżankach widzę, jak bardzo po ciąży chudną. Niedosypianie, karmienie czasami się nie zje tyle ile się powinno i kg lecą. Moja kuzynka po ciąży wyglądała jak anorektyczka teraz już jest ok, ale schudła po ciązy chyba dwa razy tyle ile w niej przybrała

Cytat:

2 krechy
Gratulacje !!!

Cytat:
Strippi, mnie też zdarzyło, że mi kobieta do tyłka przy kasie wjechała, tak, że ja docisnęłam brzuch do mojego wózka. Na szczęście miałam miejsce, żeby się przesunąć, bo właśnie byliśmy z TŻem obsługiwani... Normalnie nie wiem jak ja się powstrzymałam, żeby tej kobiecie nie dogadać
Na takich nie ma słów, nic tylko podjeść i palnać w głowe może niektóre klepki by zaskoczyły.

Cytat:
A ja chciałam podziękować wszystkim trzymającym za mnie kciuki
Dzięki dziewczyny, ale cóż jeszcze nie moja pora [COLOR="Silver"]
Scio doczekacie się i Wy

Aniu fotka kuchni cudna u Was z tego co pamiętam mają być brązowe blaty i kafelki??
Może z tym kolorem jeszcze poeksperymetujcie, jakiś jaśniejszy odcień, ale białe mebelki i fiolet podoba mi się

Mona_ja to trzymam kciuki za rozmowe, daj znać jak poszło.

Strippi cudnie wyglądacie obie !!!

Atomufko masz rację Miłoszki to fajne chłopaki, mojej koleżanki brat to Miłosz i nie dość, że przystojniak to strasznie sympatyczny i do tego pilotem będzie

Domi7ks fajna lalunia

SSR to kiedy parapetówa? szybko Wam poszło z formalnościami. W sumie każda z dziewczyn, która pisała o przyznanym kredycie szybko uwinęła się formalnościami. Jak my będziemy na tym etapie to przyjdę po pomoc co i w jakiej kolejności załatwiać

Ana złóż cv-kę, a noż widelec się coś trafi. Mojej koleżance oddzwonili po 3 latach od złożenia, ale odzew był przełom kwietnia/maja niedaleko
Stary 2010-02-19, 07:36   #2179
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 07:38   #2180
AgatkaL
Wtajemniczenie

Misqa...ale super wiadomość !!! Od wczoraj nie zaglądałam na wizaz, dzisiaj rano odpalam, a tu taki news ...Gratulacje !!!

Ja byłam wczoraj u lekarza...okazało się, że po stłuczeniu zrobił się krwiaczek i stan zapalny, więc dostałam maść i skierowanie na fizykoterapię...zaczynam od poniedziałku - mam przepisane 10 zabiegów. Echhhhh...

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 07:51   #2181
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Misqa !!!

Banerek
Stary 2010-02-19, 07:54   #2182
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-02-19, 07:55   #2183
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

czesc

Aniu mam nadzieję, ale chyba bez wspomagacza medycznego się nie obejdzie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 07:58   #2184
klion78
Zadomowienie

Witajcie
domi7ks i Justynka3333 kliknięte i zaakceptowane !!
Stary 2010-02-19, 07:59   #2185
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
(...)
No to prawda A wiesz, że jakby Miłoszek posiedział w brzuszku 6 dni dłużej niż to zakłada termin, to by się urodził w moją rocznicę ślubu?
(...)
Może tak być

Cytat:
(...)
Rybulko Miłoszek (jakie piękne imię) ma fantasyczny domek.
(...)
Dziękuję

kliwia, zazdroszczę Kołobrzegu! Tez bym gdzieś pojechała choćby na weekend

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
(...)
rybulko moj chrzesniak to Miłoszek bedziesz miala grzeczne dziecko
Ciekawe czy wszystkie Miłoszki mają tak samo

Domi, wygląda na to, że mała jest zakochana w swoim tatusiu

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć Kwiatuszki Dawno mnie u Was nie było, więc musze Was nadrobić
U mnie po staremu czyli remonty trwają, powoli ale trwają. Dziś w końcu byliśmy u notariusza (zresztą cufem załatwionego w dwa dni) i w końcu gniazdko jest nasze Jeszcze tylko te przelewy kredytów, premii gwarancyjnej z pko i kamień spadnie nam z serca
A i któraś z Was chciała wiedzieć ile kosztuje notariusz. Nas wyniósł 5228zł (taksa notarialna, podatek do taksy 22% , podatek od kupna 2%, wpis do hipoteki, opłaty sądowe, wypisy). Jutro jeszcze muszę wpłacić dwa podatki do skarbówki od czynności kredytowych (19zł + wart. kredytu x 0,1%) i za wniosek o wpis do hipoeteki banku 400zł.
(...)
Rybulka ślicznie wyglądacie Powodzenia na prawku i gratki z okazji ukończenia edukacji.
(...)
Gratuluję i dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
(...)
Pięknie i kwitnąco... TŻ jest pewnie Tobą oczarowany
(...)
Dziękuję Po zachowaniu TŻa przyznaję, że chyba rzeczywiście jest

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
(...)

Dla mnie te kasy pierwszeństwa to mogłyby nie istnieć, przed świętami wpadłam do reala po parę drobiazgów i dokładnie 10 rzeczy było w koszyku, jedną z nich był bodajże proszek ok. 7 kg bo był w promocji i już nie mogłam skorzystać z tej kasy bo proszek zbyt dużo waży, za duży jest gabarytowo i to spowolni pracę Pani kasjerki myślałam, że padnę
głupota ludzka czasami nie zna granic

Czyli same plusy ciąży choć po moich kuzynkach i koleżankach widzę, jak bardzo po ciąży chudną. Niedosypianie, karmienie czasami się nie zje tyle ile się powinno i kg lecą. Moja kuzynka po ciąży wyglądała jak anorektyczka teraz już jest ok, ale schudła po ciązy chyba dwa razy tyle ile w niej przybrała
(...)
Rzeczywiście, absurdy z kasami pierwszeństwa
Ja to bym chciała sobie po ciąży zostawić z 5 kilogramów Zobaczymy, może wyjdzie tak, że nie będę w stanie zostawic po ciąży mniej niż 10 kilo

Rosette, gracie w rozbieranego pokera?

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
(...)
Ja byłam wczoraj u lekarza...okazało się, że po stłuczeniu zrobił się krwiaczek i stan zapalny, więc dostałam maść i skierowanie na fizykoterapię...zaczynam od poniedziałku - mam przepisane 10 zabiegów. Echhhhh...
Bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:12   #2186
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-02-19, 09:10   #2187
Rybulka
Zakorzenienie

Chyba musze się nauczyć grać w pokera
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:36   #2188
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja odebralamn wyniki i nic nie wychodowali... iec bakterie sa ale niegrozne i pewnie z tego powodu ze biore zelazo..

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
MiQka gratulacje!tak troche niespodziewanie, prawda?

strippi Malutka slodziutka i jaka malutka

DZIEKUJE ZA GLOSY
jutro tez sie przypomne
a moja kruszynka tak sobie gaworzy z tatusiem
Załącznik 2880187
sliczna kruszynka klikniete zaakceptowane

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

martucha84
i co jest zainteresowanie suknią? fajna rogówka, a ona jest z takiego flauszu? Nie będzie się wycierać? i jakie ona ma rozmiary? Bo ja też musze jakąś kupić. No i powodzenia na egzaminie w sobotę.
przyjemnego zalatwiania
aaaa co do sukienki to nie wiem czy jest odwiedzilo strone ponad 130 osob a to dopiero 4 dzien.. wiec mysle ze jest
ona jest z materialu ale to nie flausz jakas tkanina ... aaa jej wymiary sa fajne bo nie jest szeroka tzn niezajmuje za duzo miejsca 84 cm / 256 cm / 169 cm Powierzchnia spania to 214 cm szerokości oraz 133 cm głębokości.
i nie dziekuje za kciukasy

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kochane to nie takie proste.
Nie pracuję na zmiany, tylko 9:00-17:00 i nie mam możliwości się zamienić, bo jestem sama w punkcie muszę "fatygować" szefową, którą powiedziała mi już, że nie da rady.
Do przedszkola musiałabym chodzić po 2h- od 7:00, tylko dyrektorka... no i co gorsze to taka trochę "znajoma", klientka u mamy w sklepie... a i tak się nie godzi, więc nie chcę chodzić i pytać po innych przedszkolach, bo u mnie w mieście jest raptem kilka przedszkoli i później boję się, że jak będę szukać pracy to będą mieć o mnie wyrobioną opinię, w stylu... "to ta co chce iść na łatwiznę...", "nie ma praktyk". Praca ta jest ważna dla mnie do póki nie mam innej, ale nie jest AŻ tak ważna, bo jest to praca tymczasowa, na okres studiów, a nie w zawodzie...

Aaa... i mają otwierać w pobliskiej wiosce przedszkole (co ciekawe sa tam pomoce nauzyciela, a w mieście ich nie ma!) i byłam rozmawiać z dyrektorką przedszkola, która ma zamiar tamto tworzyć.... (dla niewtajemniczonych od początku zależy mi na takiej posadzie-doświadczenie w branży! ) pytałam się jakie mam szansę na pomoc, a ona powiedziała, że nic nie obiecuje, bo nie wie czy na pewno powstanie to przedszkole i nie może nic obiecać, ale mogę zostawić CV, odpowiedź kwiecień-maj... JAK MYŚLICIE? jak interpretować jej słowa? a co do posady nauczyciela, to można już zająć po ukończeniu licencjata, ale mówiła, że ma już chętnych magistrów, więc duuupaa... ale może na pomoc by się udało. Jakbym wiedziała, to z tej pracy bym odeszła, tam poszła spokojnie zrobiła praktyki w kwietniu, w maju może w szkole... i wtedy bym mogła zacząć pracę od września... ale kto to wie...??:confus ed:
)
trzymam kciuki za prace mam nadzieje ze sie uda

Rybulka ja tez

Ania ale ja mam coraz wiekszego lenia obawiam sie ze dzis nieopanuuje reszty zaraz zabieram sie za nauke

Justyna klikniete

dziewczyny mam pytanie w sprawie ZUS
skoro jestem na dluzszym l4 i zus przejmuje mnie po 33 dniu i to np bedzie 20 lutego to 1 marca dostane wyplate od pani dyr z przedszkola za te 20 dni lutego i potem za reszte z zusu i juz kazdy nastepny miesiac placi zus tak?
Stary 2010-02-19, 09:41   #2189
klion78
Zadomowienie

Cytat:
ja odebralamn wyniki i nic nie wychodowali... iec bakterie sa ale niegrozne i pewnie z tego powodu ze biore zelazo..
całe szczęście!!!
Stary 2010-02-19, 09:46   #2190
Maja102
Zakorzenienie

MisQa - gratulacje

Cytat:
Dzięki, nawet fajny ten moulin rouge
Moulin Rouge?
Kurczę, a już się napaliłam, że o musicalach mowa...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości