|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ja mam chwilową przerwę od nabiału, bo młodego wysypało w piątek, ja podejrzewam paprykę (była nowa) lub pryskane pomidory, ale pediatra kazała odstawić nabiał, bo może ma skazę białkową, ale dziś chyba już przetestuję - na kolację będzie żółty ser - sprawdzimy! ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
oho! moja gwiazda się budzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- pospałam, ale czuję że wciąż mi mało.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
3próba też o du.. potłuc
![]() ![]() moje dziecię w końcu poszło spac ![]() ![]() Desia poczytałam conieco o tym baloniku i oto co znalazłam (pisze polożna): "cewnik Foley\'a nie wyklucza oksytocyny-tak naprawdę to idzie to w parze. cewnik pre-indukuje poród(doprowadza jedynie do rozwarcia), natomiast oksytocyna indukuje(wywołuje skurcze). u niektórych kobiet doprowadzenie do rozwarcia, powoduje już samoistne skurcze,a u niektórych nie. nie ma godziny, o której cewnik jest zakładany! zakłada się go na czczo i gdy np. kobieta wstała i napiła się łuk wody to już nie będzie miała założonego rano tylko po południu ![]() cewnik nosi się do osiągnięcia pożądanego rozwarcia, jeżeli po 1godz. sam wypadnie, a rozwarcie osiągnęło tyle ile założył lekarz to już nikt nie będzie zakładał go ponownie. ponadto jeżeli kobieta ma już jakieś tam rozwarcie(np.na 2place) to czasami są zakładane 2 cewniki Foley\'a na raz!!! (ja tak miałam przy pierwszym porodzie). dużo innych szczegółów ,ale nie ma sensu o tym opowiadać, ogólnie to nic strasznego i ma Ci jedynie pomóc w bezproblemowych narodzinach malca ![]() ogólnie piszą,że to nie boli,tylko dyskomfort się czuje... więc głowa do góry i nie bój się,my kciuki trzymac będziemy ![]()
#2165 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wszystko jem,doprawiam tez normalnie.Tzn wiadomo,ze wszystkich potraw nie zdazylam sprobowac przez te kilka dni,ale niczego nie unikam.I jak na razie ok,z czego bardzo sie ciesze ![]() Mymy zaliczony pierwszy spacer juz!Fajnie bylo,mlody spal caly czas.Spacer trwal ponad godzine i przy okazji cos zalatwilismy w miescie. Fotki ze spaceru dam pozniej,bo teraz moj terrorysta mnie wzywa ![]()
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
a ja byłam dzisiaj wyjąc szwy u gina
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w zwykłym badaniu ogólnym też nie może być bakterii |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Gosia fajnie, że spacerek się udał
![]() Balbinka ![]() Moja Małpeczka też nie śpi, ale leży grzecznie w łóżeczku i coś sobie chrumka ![]() Ważyłam ją na wadze kuchennej i wyszło mi, że przytyła 0,5kg...ciekawe...dowiem się dopiero w poniedziałek u pediatry. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cziqua...mnie też chyba zdejmowanie szwów bardziej bolało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Lena, bo nam chyba potrzeba 1 całego dnia snu, żeby nadrobić braki ![]() Andrea targa się za włosy ![]() P1020410.jpg Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-04-24 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie troszke doszukalam, a wogole to gadalam z siostra bo wiem ze Ona tez miala porod wywolywany i okazalo sie ze miala balonik, wiec mam informacje z pierwszej reki ![]() Mowi ze nie bylo tak zle, no chyba ze nie chce mnie straszyc ![]() Tylko sie teraz zmartwilam , bo nikt mi nie mowil ze mam byc na czczo ![]() a skoro mam przyjsc na 12 na czczo to pewnie i ptem tez nie mozna jesc ![]() No to przeciez padne ![]() Musze zadzwonic do szpitala i spytac, ale to jutro!
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mi sie wydaje, a balonik niby ma wyleciec przy rozwarciu 3-4 cm, i dopiero wtedy zacznie sie jazda i potrzebujesz sily zeby dzialac dalej przeciez. No i jeszcze bez picia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Desia, może dostaniesz kroplówkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Konia czyli teraz jeszcze zbyt wczesnie na tego pana metke nie? bylam dzisiaj u kumppeli (tej od niegrzecznego Julka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Hej,
wstawiłam zdjęcia na meila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, jutro zadzwonie i sie dowiem! Same wiecie jak to jest w ciazy zeby byc na czczo do samej morfologii - ciezko wytrzymac bo az sie niedobrze z glodu robi. Moze masz racje Tikki z ta kroplowka ![]() Caly czas mam nadzieje ,ze mimo wszystko ruszy sie samo - jak u Gosi ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-24 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Oskar, Alek i Ania - śliczne dzieciątka na mailu
![]() Moja Andrea w końcu zasnęła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Ale jestem zla, tyle stron nadrobilam. Mialam zaznaczone wielocytowanie i siadl mi net, musialam zresetowac komp i wszystko szlag trafil
![]() ![]() Mam focha ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Ach och przedewszystkim GRATULUJĘ wszystkim nowym rozpakowanym. Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Siedzę dziś z Ewelinką i gadam do niej różne głupotki i posłała mi taki piękny, szeroki uśmiech, że się rozpłakałam ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- wrzuciłam zdjęcie Ewelinki na maila ![]()
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Kulkaaga, jak samopoczucie?
Bylas dzisiaj u ginki? Bo chyba mialas isc po zwolnienie? Dowiedzialas sie czegos odnosnie wywolywania ewentualnego?
#2184 |
Zakorzenienie
|
![]() Flowerbombka, alamig i cottonpuma GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Karolca śliczne zdjęcie Ewelinki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Rany ale dużo pieknych maluchów na mailu ! Wszystkie wygladają na aniołki a tu mamy piszą, że spać nie chcą - nie wierzę
![]() Dziewczyny widzę, że większość z Was uzywa niedrapek, moje dziecko jest chyba nadwyraz ruchliwe bo nawet 2 minut nie wytrzymywały i chciał nie chciał musiałam szybciuto obciac paznokcie. Prawy sutek bardzo mnie boli jak karmie a do tego zaczął krwawić nie mam juz pomysłu jak sobie z tym poradzić doraźnie karmię przez kapturek ale to i tak boli. Nie wiem czy powinnam przestac karmic ta piersia do czasu az sie zagoi sciagac i karmic butelka - ile czasu to sie moze goic. ![]() Proszę o wszelkie rady bo na sama mysl o karmieniu robi mi sie goraco jak akurat wypada na ta piers ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o sutki - wietrz, smaruj swoim pokarmem, często myj, stosuj bephanten (przed karmieniem musisz koniecznie maść zmyć). Ból z czasem minie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam maila, choc z jednej strony zazdraszczam tych wszystkich slodkosci, ktore tam pokazujecie - to z drugiej strony ciesze sie Waszym szczesciem
![]() Karolca - swietne zdjecie ![]() Nowaken - z Ani taka slodka kruszynka ![]() Dida - super fotki, Alek przesliczny! Nikki - swietni mezczyzni na zdjeciu! Lenka, cudna Kaja! I jednak ten nosek troszke jest zadarty! Slodkie to! Tikki, piekna sesja ![]() Gosiu, Tobie juz pisalam Jaki Eryczek jest slodki, a zdjecie razem z siostra cudne! Mravka, zdjecia Roberta jak zawsze bardzo oryginalne ![]() Teraz dopiero wyrobilam sie w 100% z tymi ciuszkami 62 i normalnie nie moge juz dzisiaj na plecy i krzyz, ledwo chodze! ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Inna metoda jest na spiku, ja inaczej nie moglam obciac Adasiowi paznokci jak tylko gdy gleboko spal!
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.