|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Beth
Współczuję rąbniętej teściowej! Moja jest jaka jest, ale nie gada takich głupot. Utnij wszystkie kontakty koniecznie, dla dobra swojego i swoich dzieci. Katarek Ja na razie nie kupuję. Kupię może jak będą problemy. Za to inhalator kupię koniecznie, bo z mężem też będziemy z niego korzystać. No i jeszcze nawilżacz powietrza na grzejnik.
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze ze mąż ogarnięty i natychmiast ja wyrzucił, pewnie uslyszal niewiele i to juz wystarczyło, ja bym jej do domu nie wpuszczala dla własnego dobra i dzieci. Straszne babsko - jakas masakra
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak katar jest to inhalujemy sola fizjologiczna i super sie oczyszcza wsyztsko. Nie raz dzieki inhalatorowi uniknelam antybiotyku. Teraz Kiba przeziebiony i tez mu inhalacje robie sola fizjologiczna z kwasem hialuronowym. Cytat:
|
||
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Bethoo właśnie w tym problem że ja tez nie wiem gdzie jakaś laska dodała na zszywce . pl ale nie napisała gdzie kupić można jestem zawiedziona bo cudne
![]() INHALATOR ja nie kupowałam po prostu nie stać mnie na takie wydatki narazie jak będzie potrzeba to kupie. KATAREK kupiłam i mam nadzieje ze na poczatek wystarczy oby w ogóle nie był potrzebny PYTANIE 1,Kupowałyście szlafroki z tej firmy co koszule z sercem 2, Kupujecie coś przeciw gorączce dla niemowlaka pytam bo ja do najblkiższej apteki mam 30 kilosów wiec no czy kupić na zapas (gosiaczek Ty mnie rozumiesz chyba )
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
Inhalator mam ale nie kupowalam go przed urodzeniem dziecka tylko sporo po. Na goraczke kupilam przed urodzeniem paracetamol w czopkach i syrop ale on od 4 miesiaca jest
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
Omg mam prad jak dobrze , dali wczesniej alleluja . Myslalam ze umre z nudow , teraz nadrabiam
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn brzuch i cycki sie mieśZCZA ALe rekawy za długie. Potem skrócę rekawy i dam szlafrok mamie. Ja nie kupuje nic na zaś, mam jakies tam leki w domu ewentualnie poszukam paracetamolu ale to chyba dopiero od 1 mies mozna |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Beth współczuję.... ja na swoją narzekać nie mogę...
Była u mnie przyjaciółka prawie 3h i tak fajnie U szybko czas zlecizl że hej... teraz mi na męża pozostaje czekać i dzień kolejny do przodu ![]() Malutki tak ładnie się rozpycha ale delikatnie nie mocno... już chyba się wyspal
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz o dolce sonno? To bawełna, nje poliester. Jest Ok. W dotyku taki jak koszule. Ja mam granatowy. Prałam juz i wsystKo ok
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Inhalator posiadam jak syn mial zapalenie oskrzeli to trzeba bylo kupic . Na prawde polecam bo to bardzo pomoglo synowi i obylo sie bez lezenia w szpitalu a maoo brakowalo ...
|
#2172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Inhalator
Mam, ale kupiłam już wcześniej jak ja byłam przeziebiona. Naprawdę pomaga. Polecam. ☺ |
|
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam w domu czopki paracetamol ale nie wiem od kiedy można je stosować. Jakby taki noworodek miał gorączkę to i tak by trzeba było do lekarza iść, więc on coś wtedy może doradzić.
Inhalatora nie mam, ale tak myślałam żeby kupić...
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
No tak bo mam takie wyobrażenie ze jak ten odkurzacz zassie to nie tylko katar wyjdzie poczytałam w necie i ma naprawdę duzo pozytywnych opinii. Chyba sie skuszę![]() Inhalator Juz dawno miałam kupic, dwa razy do roku umieram na zatoki i wtedy nie rozstaje sie z miska i ręcznikiem. Ale chyba jeszcze zaczekam, teraz inne wydatki sa wazniejsze ![]() Fajne te dolce sonno. Musze pomyslec co prawda mam taki szpitalny szlafrok, ale z znienawidzonym misiem
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy a to jutro ok? Jak nie zapomnę... Bo mam złożonego juz w torbie. A teraz nie mam cyconosza i jakoś nie chce mi sie zakładać :/ ale on jest taki jak na zdjęciach... Nie wiem co chcesz zobaczyć więcej
|
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gosiaczek wybacz przeoczyłam Twoj post robiłam food scan igg iga w vitaimmun. Koszt 1800 zł 96 produktów. Moj tz w tym siedzi i chciał bym zrobiła bo nietolerancje przekazuje dziecku i jakbym jadła te produkty podczas karmienia to dziec mógłby miec rewolucje i kolki. Czasem miałam wzdęcia i nie wiedziałam po czym nietolerancja na jakiś pokarm może sie pojawić nawet po 48 godzinach.
Na nabiał juz mam nietolerancje konkretna 4-5 poziom na 6. Przy takich nietolerancjach w organizmie może juz dochodzić do autoagresji tj organizm produkuje przeciwciała po zjedzeniu tych pokarmów ktore pozniej mogą atakować jakiś organ najcześciej tarczyce w pierwszej kolejności. Co do foto to dużo osób mi mówi ze na każdej fotce wyglądam inaczej na tym z sesji wyglądam trochę " pyzowata" No ale 6 tyg zostało mi do terminu ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Kejka nie wiem czemu ale rano od dwóch dni podniebienie lekko opuchnięte mega wrażliwe zjedzenie płatków graniczy z cudem.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-18 o 15:26 |
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie kupuję, w razie nagłej pitrzeby mogę wypożyczyć za free z przychodni i na spokojnie szukać ewentualnie pożyczyć od siostry. Szlafrok Mam inny niż koszula, taki grubszy, mięciutki. Coś na gorączkę Do koszyka z gemini dodałam czopki ale one są chyba od 1 m-ca. Kararek Jeszcze nie mam ale jak coś to kupię na all. |
|
|
|
|
#2179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co będzie podczas dzisiejszego prysznica![]() Co do różu, to przynajmniej nie będziemy miały problemu przy dzieciach, bo na chłopców ciężko znaleźć ubranka w takim kolorze ![]() Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą ona musi się leczyć, bo to nie jest zwykła "teściowska wredota" tylko problemy z głową. Może trzeba pomyśleć o ubezwłasnowolnieniu skoro się sama nie chce leczyć, bo ona jest zagrożeniem dla innych. Tym bardziej, że będziecie mieć dzieci i zapewne będzie chciała je odwiedzać i tym samym będą narażone na niebezpieczeństwo. A mąż się super zachował![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jajka w ciastach tez idzie zastapic. wszelkie weganskie przepisy stoja dla ciebie otworem... a wiele tych przepisow jest mega! moj weganski makowiec zbiera zawsze pochwaly, ludzie nawet nie wiedza, ze tam ni mleka, ni masla, ni jajka nie ma a lody? pyszne sorbety... kup sobie dobry mikser, walnij zmrozone owoce i troche mleka kokosowego, pychotka Cytat:
![]() --- nadrabiam was dalej... przespalam cale przedpoludnie. w ogole taki spiacy dzien
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem wiem ja nabiału w diecie od dietetyk w ogóle nie miałam jaja jadłam tylko swojskie. Będę kombinowała bo lubie gotować i wymyślać wiec aż tak mnie to nie przeraża. Tylko zjedz cos w knajpie marne szanse haha Mam thermomisia on mi pomoże w moich beznabialowych podbojach mleka nie używam czasem kawę pije w knajpie z mlekiem bo lubie a w domu ewentualnie ryżowe lub migdałowe. Poproszę o przepis na makowiec
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Czyżbyś chciała nam o czyms powiedzieć
Cytat:
jak tam u was? inhalatora nie kupuję. moze kiedyś, zobaczymy. Dziewczyny ja wiem ze ona chora. rozmawiałam z Tż i on mówi że tak jest od wielu lat. On i jego brat jakoś to wytrzymywali a teraz po wyprowadzeniu się sprawę olali. Teść jak mówiłam za granicą więc jego to nie dotyczy bo on problemu nie ma.... to olewa. Z tego co maż mówił to kiedyś z jakimś lekarzem rozmawiali to im powiedział,że aby ją leczyć to teść musiałby wrócić do Polski na stałe. nie wiem czemu w sumie. Myślę ,że póki sobie czy komuś krzywdy nie zrobi to oni nie zareagują niestety. W teorii są mądrzy ale działać nie chcą
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam "średnie" zamówienie na Gemini. Kosmetyki dobierałam zgodnie z blogiem Sroki, ale i tak większość już miałam. Nie szaleję. Jeden krem do ciała, drugi na odparzenie, coś do mycia, i tyle
Musze jeszcze jakiś do buzi kupić. Dla siebie wzięłam krem na brodawki, i majtki jednorazowe
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla meza! uwazaj na nia.. ja na Twoim miejscu bym jej do domu nie wpuszczala jakbym byla sama.INHALATOR tez narazie nie kupuje. pozniej kupie jak bedzie potrzebny. przyszly mi dzisiaj dwie koszule do karmienia i dwa staniki.... boszeee ja w nich cyckow nie mam !!
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Beth: masakra jakas z ta twoja teściową... współczuję bo to chory człowiek wiec nie mysli racjonalnie i nawet trudno ja skutecznie opieprzyć
Szkoda tylko twoich niepotrzebnych nerwów Kropcia: kumpela piła kawe z mlekiem migdałowym i pare razy mi dała. Smakowało mi ale faktycznie trudno kupic albo zjesc w knajpie cos bez mleka i jajek...Patulinko: biedna jestes z tymi skurczami ale jak dali cos mocniejszego to na pewno sie wszystko uspokoi. Niech Zosia jeszcze grzecznie siedzi Fajnie ze masz wifi to mamy Cie na bieżąco ![]() INHALATOR: Ja mam firmy omnibus ale kupiłam dopiero jak mloda zaczęła ostre chorowanie w zlobku na uszy MARTINIXX: ty chyba pisałaś ze zaszczepisz małego na ospe - mogłabyś napisać kiedy planujesz zaszczepić? Albo jakiee sa zalecenia u was? Bo moja pediatra mówi ze ma male doswiadczenie z tym szczepieniem u malutkich niemowlakow. A ja sie boje ze Olga przyniesie z przedszkola... wysłane przez tapatalka |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego krochmalu z rossmanna... Dowiedziałam się kiedyś, że jak się wsypie trochę mąki ziemniaczanej do wody, to ma takie samo działanie, a koszt o wiele mniejszy. Ale nie wiem czy to prawda. Słyszała któraś o tym?
|
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, krochmal to woda z mąką
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Danika mleko jak mleko ale śmietana masło sery serki są w większości dań
wczoraj byłam w restauracji i chciałam cos zamówić bez nabiału i jaj kelnerka zaproponowała mi ravioli z SEREM ricotta i penne z sosem na śmietanie haha poinformowałam ja o tym ze to tez nabiał i poszła do kuchni zapytać kucharza o cos bez jaj i nabiału po czym wróciła i zaproponowała sałatkę bez sosu
|
#2189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
a z makowcem opieralam sie na tym: http://kuchniaalicji.blogspot.de/201...ek-i-masa.html tylko tez "swoje" modyfikacje dodalam - mleko wlasnie migdalowe, bakalie jak lubie... mak swoj mielilam... ciasto dziele na pol i robie dwa eleganckie rulony, pomagam sobie papierem do pieczenia, w ktory od razu rulony zawijam, i wychodza tak piekle slimaki, ze mnie ludzie podejrzewali o to, ze kupilam w cukierni, ale stwierdzili, ze jednak za dobre Cytat:
Cytat:
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche: starsza zaszczepiona
miala 14 miesięcy jak poszla do zlobka i ją wtedy zaszczepilam. Ale sie boje ze wirusa przyniesie chociaz sama nie bedzie chorować...i malego bym chciała tak na zime zaszczepic bo ja bede pewnie od stycznia 2017 wracac do pracy wysłane przez tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

rano opuchnięte podniebienie i palce jak serdelki ze zgiąć nie mogę dobrze ze pierścionek zaręczynowy zdjęłam ...

)

bo mam takie wyobrażenie ze jak ten odkurzacz zassie to nie tylko katar wyjdzie
poczytałam w necie i ma naprawdę duzo pozytywnych opinii. Chyba sie skuszę
na tym z sesji wyglądam trochę " pyzowata" No ale 6 tyg zostało mi do terminu 

Tak jak dziewczyny piszą ona musi się leczyć, bo to nie jest zwykła "teściowska wredota" tylko problemy z głową. Może trzeba pomyśleć o ubezwłasnowolnieniu skoro się sama nie chce leczyć, bo ona jest zagrożeniem dla innych. Tym bardziej, że będziecie mieć dzieci i zapewne będzie chciała je odwiedzać i tym samym będą narażone na niebezpieczeństwo. A mąż się super zachował
ja aż tak nabiału nie jem ale mleko do kawki czy kawałek serniczka lubiłam 
mleka nie używam czasem kawę pije w knajpie z mlekiem bo lubie a w domu ewentualnie ryżowe lub migdałowe.
Mogła krzywde dzieciakom zrobić małpa !
i penne z sosem na śmietanie haha poinformowałam ja o tym ze to tez nabiał i poszła do kuchni zapytać kucharza o cos bez jaj i nabiału po czym wróciła i zaproponowała sałatkę bez sosu