Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 20:51   #2191
agus235
Raczkowanie

GG do agus235
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Witam ja też dzisiaj nie dopchałam sie do lekarza ale na szczęście pracując w szpitalu poszłam do lekarza na oddział i okazało sie że mam zapalenie oskrzeli(a kaszel od wczoraj dopiero ale za to tak duszący)
jutro ide do swojego gina po l4 i antybiotyk niestety a tak chciałam uniknąc zwolnienia i planowałam pracować do konca ciązy

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:53   #2192
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hola, byle nie tak niebawem hiihihi
to "niebawem" to była taka przenośnia niech jeszcze nasze szkrabulki posiedzą troszeczkę w brzuszkach
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:53   #2193
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co zdenerwowałam się az żeby dla kobiety w ciąży nie znalazło się miejsce w przychodni??? normalnie człowieka trafia. chyba by lekarzowi różnicy nie zrobiło gdyby cię przyjął - w końcu jesteś w ciąży. wrrr... zabić to za mało
lekarz to może i by mnie przyjął, nawet taki facet zgodził się, żebym weszła sie zapytać czy mnie przyjmie i sam powiedzial, że mi nie odmowi, ale jest jeszcze pytanie kto by mnie przepuścił z pacjentow, tymbardziej, że lekarz miał byc o 14 a ja czekałam do 14 30 i jeszcze go nie było, poszłam na góre do mojego ginka, bo akurat w przychodni przyjmowal, a tam ze 20 bab czekało, co do nocnej pomocy lekarskiej, to u mnie jest ten problem, że mieszkamy w innym mieście, niż nalezymy do przychodni, bo tu gdzie mieszkamy, to wogole można zapomnieć o jakiejś opiece i nie chce juz mi się jechać teraz 20km żeby mi powiedziała, że jestem przeziębiona i muszę wyleżeć, także wole leżeć

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! pewnie mnie większość z Was nie pamięta, bo raczej sie udzielam w klubie ale w sumie stwierdziłam, że tu tez muszę jednak czytać, bo w klubie malo o ciązy jest wiec witam się z Wami ponownie, ale pozwólcie, że nie bede czytała wstecz bo mogłoby mi nie starczyć czasu do piątych urodzin maleństwa... Mam za to taka prośbę do Was czy możecie mi tak skrótowo napisac czy jakies konstruktywne wnioski z rozmów tutaj macie? np. ta lista rzeczy przydatnych na pierwszej str. jest super, chodzi mi właśnie o takie rzeczy, może któras z was zapisywała sobie na kompie jakies spostrzeżenia Wasze co do najważniejszych kwestii, no bo jak tutaj tak sobie dyskutujecie to pewnie jakies konkluzje sie pojawily, nie? no tak zupełnie przykładowo np. na co zwrócić uwage przy zakupie np. fotelika samochodowego, albo czy warto opłacac polozną w szpitalu? wiecie o co chodzi? szczególnie kwestie cc w warszawie mnie interesują sory, że tak zawracam głowę ale może któras z Was ma takie ważniejsze rzeczy zapisane na kompie i moglaby mi wysłać, plis. Aha bardzo prosze jeszcze o dopisanie, ze u mnie bedzie synek, najprawdopodobniej Rysio
wiesz co zajrzyj sobie jeszcze tu
http://www.tomi.pl/ext/wyprawka

ja to sobie wydrukowałam i z tym pojechałam na zakupy, zaznaczając co juz mam a czego nie chcę mieć

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
aja Dzięki za dedykację Mam nadzieję,że do tego stanu go nie doprowadzę

ego_ego wracaj do zdrówka
dzięki
mam nadzieję, że jutro juz w miarę wrócę do żywych

Cytat:
brat mi robił foty w 27 tc i taki był brzuch, to duzy czy mały?
jak dla mnie mały, ja mam duzooooo większy

aja zabijesz mnie tymi kawałami, normalnie sikam ze śmiechu

idę spać dobranoc dziewczynki

i nie napisac mi dużo, żebym nie musiala jutro długo nadrabiać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:56   #2194
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny kolejne pytanie od niedouczonej kiedy dzidziuś tzn. w którym tygodniu ciąży dostaje czkawki i jakie są to ruchy...bo właśnie przed chwilką tak mi skakał brzuch, że aż się zdziwiłam i pomyślałam, że mała ma czkawkę
Moja często ma czkawkę, potrafi mieć 4 razy dziennie niekiedy tak podskakuje w brzuniu jak tik nerwowy. żal mi Jej że się tak męczy chyba że nie odczuwa jeszcze tej czkawki jak my.... a najgorsze, ze kompletnie nie mam wpływu na to by coś jej pomóc

Cytat:
myślę że brzuszek w sam raz.. miałam podobny i slicznie Ci w nim

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:56   #2195
megi2015
Zadomowienie

fakt źle się wyraziłam
Stary 2011-01-12, 20:59   #2196
Montii
Zakorzenienie

kurcze tak się rozpisałam na temat kosmetyków i nagle Database error

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:01   #2197
iweczka
Zakorzenienie

Dziewczynki lecę pcia.....
tzn poczytam jeszcze troszkę bo mam trochę nauki (najgorzej, że mam mega sklerozę w ciąży i z pamięcią jest kiepsko )

kolorowych senków
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:04   #2198
Montii
Zakorzenienie

tez ide sie pouczyc bo wizaz muli a ja sie rozpisuje i to wszystko ginie.. dobranoc

[LEFT]
Stary 2011-01-12, 21:20   #2199
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja też początkowo nie myślałam o cenie,
myślałam o Hipp ze względu na to że przeczytałam ze maja mało chemii,
ale jak go zgooglowałam to okazało się, że dużo mam pisze że ich dzieci nie mogły być kąpane w niczym innym niż Oliatum,
Hipp powodował podrażnienia

no a tak się składa, że różnica w cenie między Hipp a Oliatum jest ogromna

natomiast jeśli chodzi o kosmetyki dla mnie to jednak uważam że służa mi te bardzo drogie
Iza ja zawsze tak myślałam, ze drozsze dzialają na mnie lepiej. szukałam i szukałam ideału. Az w koncu natknelam się na biochemie. I teraz klade na buzke humektan - ma prosty sklad i duzo wody, zel hialuronowy i dodaje krople olejku, np. z rokietnika.
Potem z diorow i chanelów przeszłam na pudry mineralne EDM, a teraz meow i z buzią jest o niebo lepiej. A cenowo dużo taniej. Drogi tak jak montii kupuje zawsze tuz i pomadkę ewentualnie, no i perfumki.

No ale ja jestem uczuleniowcem kosmetycznym, konserwanty i chemia w kosmetykach mnie zabijają, więc się liczę z tym, że małego też. Na pewno kupię oilatum, najlchętniej bym go smarowała jakimś olejkiem np. brzoskwioniowym bo jest najbardziej delikatny. ALe nie wiem czy takiego noworodka mogę smarować nim. Najwyżej kupię jakąś oliwkę o najprostszym składzie, albo jak niutka zwykłą spożywczą bio.

Cytat:
dziewczyny kolejne pytanie od niedouczonej kiedy dzidziuś tzn. w którym tygodniu ciąży dostaje czkawki i jakie są to ruchy...bo właśnie przed chwilką tak mi skakał brzuch, że aż się zdziwiłam i pomyślałam, że mała ma czkawkę
Mój ma czkawkę od kilku dni. Pierwszego dnia jak to zauwazylam miał ją z 10 razy po 5 czy 10 minut.
Strasznie nieprzyjemne uczucie, faktycznie jak zegarek

Dziewczyny kupujecie bujaczki/lezaczki? Takie żeby wsadzic malucha jak cos robicie np. w kuchni ?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:23   #2200
laseczkaa
Zadomowienie

hej
caly dzien mnie nie bylo ale nadrobilam ...
Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Wklejam brzuszek - 26tc i tak jak mówilam 9 kg na +
śliczny

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
aaaa właśnie nie pochwaliłam się naszym giga dzidziem, a w pn byliśmy na wizycie
no więc waży 2800g ! tydzień 33 i 4 dni było wtedy! ja się boję jak ja go wycisnę
może to przez to , że tyle mleka piję?
gratuluję

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam po tygodniowej przerwie
równy tydzień leżałam w szpitalu. miałam krwawienie , myśleli ze mam polipa, i dotad nie wiedza skad ono było. do tego mialam rozwarcie, ech.
juz rozumiem trzesawke po fenotrenolu, ale mam tez isoptin.
bede was powoli nadrabiac.
ale czeka mnie glownie lezenie do konca ciazy...
dobrze że już jesteś dużo odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja jestem po wizycie.Rozwarcia nie mam,ale morfologia słaba.Za2 tyg mam USG.
ale nasmarowałyście postów.
dobrze że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A tak czytam, w czym kto pierze, co pierze itd. Przypomniał mi się fajny tekst.
Miłego czytania

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
byłam dziś na kontroli i aż sam lekarz był zdziwiony - ujawnił się mały pisoreczek tak też czułam - chyba będzie Karol
gratulację

Cytat:
oto co dzisiaj mi siostra przyniosła z lumpka

body oraz sukienka na rozm. 3-6 miesięcy
śliczne

Cytat:
polecam je ze wzgl na skład no i cenę!
ja mam akurat blisko do rossmana..tak samo oliwka dla kobiet w ciąży :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...acji-ciala.htm rewelacyjne opinie
ja używam ten olejek na razie rozstępów zero

miałam dziś znowu ciężką noc- zgaga a ok 4 się obudziłam i było mi tak niedobrze, na zmianę ciepło i zimno-drgawki, słabo... ale przeszło samo po ok 30 min ...

dziewczyny jutro idę na usg prywatnie mam na 11.30 wizytę.
może wreszcie uda mi się poznać płeć

załączam fotki-rzeczy które wczoraj dostałam .

lecę spać bo zmęczona jestem...

dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0615.jpg (83,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0622.jpg (81,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0625.jpg (90,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0629.jpg (92,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0632.jpg (99,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0634.jpg (80,9 KB, 13 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:37   #2201
marsylia
Wtajemniczenie

Laseczka trzymam kciuki za płeć

Myślałam o takim leżaczku, co uważacie?
http://allegro.pl/lezaczek-safari-me...6.html#gallery

albo taki

http://allegro.pl/okazja-lezaczek-fi...7.html#gallery

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 21:46   #2202
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc Mamuski
na poczatku przepraaszma ze sie tyle nie odzywalam i dziekuje ze sie do mnei odzywalyscie
do koncu roku pracowalam i jeszce kilka dni w nowym, zeby zdac obowiazki i przsszkolic kolezanki.
pozenij zrobilismy sylewstra w domu wiec tez w trakcie i po troche roboty
a po nowym roku, wizyta u gin prosba o zwolnienie, usg i remont.
zwolneieni dostalam wiec do pracy juz nie jezde od wczoraj, tylko zostalo mi doprowadznie mieskzania do stanu uzytecznosci, ale grzeje z tym bo jzu mam dosc tego balaganu,
pochawlae sie ze juz mam pomalowany i przemeblowany pokoj malego jeszce tlyko brakuje lozeczka i komody ale to mam andizje niedlugo zamowie
jak dosprzatam to zrobie zdjieci i wrzuce wam jak wyszedl kolorek
jutro was doczytam a teraz pozdrawiam i caluje wszuytkei brzuszki
i jednoczesnie gratuluje mamusiom rozpakownym i zycze duzo zdrowiea dla nich i ich coreczek
milego dzionka
Ja jeszcze do piatku pracuje ale ciezko mi jak niew iem juz ...puchne chyba cala :P
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:54   #2203
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Iza ja zawsze tak myślałam, ze drozsze dzialają na mnie lepiej. szukałam i szukałam ideału. Az w koncu natknelam się na biochemie. I teraz klade na buzke humektan - ma prosty sklad i duzo wody, zel hialuronowy i dodaje krople olejku, np. z rokietnika.
Potem z diorow i chanelów przeszłam na pudry mineralne EDM, a teraz meow i z buzią jest o niebo lepiej. A cenowo dużo taniej. Drogi tak jak montii kupuje zawsze tuz i pomadkę ewentualnie, no i perfumki.
no jeśli chodzi o kosmetyki to ja mam swoje zdanie i tak się sklada, że to co mi bardzo pasuję (chodzi o twarz) jest z górnej półki niestety

idealnego podkładu szukałam razem z Wizażem kilka lat
próbowałam mineralnych, ale mi one nie odpowiadają, i uważam że Chanel i Givenchy widzie prym

ale każdy na pewno ma inną skórę i inne potrzeby,
najważniejsze żeby znaleźć swój ideał

natomiast jeśli chodzi o niemowlaczki to wiadomo najważniejsze jest żeby kosmetyk nie uczulał, nie wysuszał,
a apteczne specyfiki są jednak dosyć drogie

Cytat:
oba są bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny jutro idę na usg prywatnie mam na 11.30 wizytę.
może wreszcie uda mi się poznać płeć
będziemy niecierpliwie czekać na relację,
i mam nadzieję, że w końcu się ujawni maleństwo

a po cichutku trzymam kciuki za różowe wieści
Stary 2011-01-12, 22:18   #2204
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Montii jak zwykle dzięki wezmę chyba puder do pupci i chusteczki. Jutro podjade to zobaczę co tam jest jeszcze. A dziewczyny wiem, że to jeszcze za wcześnie na nowy wątek ale własnie przyszedł mi do głowy tutuł
Marzec, kwiecień już za pasem więc czekamy aż na świecie pojawią się nasze bobasy

Ja bym raczej proponowała
Marzec, kwiecień już za pasem, jedna z drugą już z bobasem.

Marzec, kwiecień już za pasem, wiosnę witamy z bobasem.

Bo jednak wtedy juz będziemy rodzić, a nie czekac na bobasy, zwłaszcza mamy marcowe, które tak naprawde w terminie będa juz w II połowie lutego

Cytat:

A tak ogólnie to jakie kosmetyki są jeszcze potrzebne dla noworodka?
Poza czymś do kąpieli i kremem do pupy.
oliwka i w zasadzie juz nic.
ewentualnie jeszcze coś na buźke na wyjście dla mam marcowych, jakby było jeszcze zimno

Cytat:

albo taki

ten pierwszy to jest jakis błąd w aukcji- taki leżaczek na pewno nie będzie służył do 36 msca ( czyli 3 rż) przecież trzyletnie dziecko jest wysokie już, nie zmieści sie do tego siedziska

Ogólnie to jak masz kupowac nowy taki leżaczek, to lepiej moim zdaniem dorzucic te 50 zł i kupic leżączek z funkcją bujania a nie tylko wibrowania. Tzn że bujaczek sam huśta, a ty sobie coś tam robisz, a nie, ze ty masz bujać. Ostatnio w smyku widziałam taki fajny , dokładnie ten:

http://allegro.pl/hustawka-slonik-br...397233209.html

widziałam na żywo, bardzo to fajne urządzonko,
wydawało mi sie w smyku, że nie kosztował az 269 zł, tylko o jakieś 30 zł mniej, ale może źle zapamiętałam
fajny bo pokrętłem z boku reguluje sie moc bujania, gdybym wiedziała przy moim synku o takim czyms, to bym kupiła, bo on gdzieś tak od 2 msca bez bujania nie zasnął, taki był uparciuch, trzeba było albo wozic w wózku, albo bujac w foteliku... i ręce opadały...
ja bym raczej inwestowała w ten rodzaj leżaczka-huśtawki

Ja przy poprzednich dzieciach nie miałam, wystarczył mi zwykły fotelik samochodowy, ale może przy tym sie skuszę, jak będę miała przypływ kaski

tyle, ze bardziej mi sie podoba ten model
http://allegro.pl/bright-starts-hust...398940736.html

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

a z takich zwykłych leżaczków bujaczków ten mi przypadł do gustu, bo jakos wole, gdy te wszystkie foteliki, leżaczki itd maja stabilne płozy, a nie takie cienkie druty, jak niektóre,
poza tym tu na zdjęcu widac, że faktycznie długo posłuzy i ciut starszemu dziecku

http://allegro.pl/fotelik-lezaczek-b...410263196.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...399870253.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...406755749.html
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:48
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:47   #2205
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
kurcze dziewczyny, ja z takim wstydliwym pytaniem
boli Was krocze ? ja mam jakieś popuchnięte, boli mnie całe, pachwiny też, nie jakoś bardzo ale dziwne uczucie, to chyba normalne na typ etapie?

Moja siostra jest w 34tc. i mowi ze jej krocze jej takie juz popuchniete i ja boli...takze na bank to normalne....zreszta ja tez tak mialam chociazby dzis i wczorsj...i jak zajrzalam za pomoca lusterka jak tam na dole wygladam to zamiast wziasc ta normalna strona to ja ta powiekszajaca iz wrzenia prawie je upuscilam hahahhha bo myslalam ze juz taka duuuuuuuuuuuuza i spuchnieta jest :P
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:51   #2206
prunelle
Wtajemniczenie

niutka, wiesz że z tego wszystkiego o nocnej przychodni nie pomyślałam, ale pojechaliśmy z TŻ, na szczęście nie zapalenie oskrzeli, tylko po prostu wirus, czyli leżeć i brać dokładnie to, co do tej pory, syrop z cebuli, pić lipę i brać wit. C... ale dla świętego spokoju dobrze, że pojechałam - także ego, trzymaj się, musimy wyleżeć

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja mam brzuch nisko, czy wysoko? 28tc
normalnie moim zdaniem

mokra6, dobrze, że wszystko ok

Cytat:
oto co dzisiaj mi siostra przyniosła z lumpka

body oraz sukienka na rozm. 3-6 miesięcy
piękne

Cytat:
w sam raz

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam ja też dzisiaj nie dopchałam sie do lekarza ale na szczęście pracując w szpitalu poszłam do lekarza na oddział i okazało sie że mam zapalenie oskrzeli(a kaszel od wczoraj dopiero ale za to tak duszący)
jutro ide do swojego gina po l4 i antybiotyk niestety a tak chciałam uniknąc zwolnienia i planowałam pracować do konca ciązy
oj niedobrze, wracaj do zdrowia prędko, praca nie jest najważniejsza!

Cytat:
tez ide sie pouczyc bo wizaz muli a ja sie rozpisuje i to wszystko ginie.. dobranoc
ech, ja przez tę gorączkę nie mam siły się uczyć

laseczkaa, żeby się maluch (maluszka?) ułożył jak trzeba! i znowu jakieś piękne rzeczy wklejasz, dwie szafy już masz chyba, co?

marsylia, na wątku polecamy-odradzamy dziewczyny polecały ten, który niutka wklejała, że stabilny i się sprawdził, ja się nad nim zastanawiam właśnie ale pewności nie mam, czy w ogóle będę kupować, no nie wiem

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:09   #2207
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
aaaa właśnie nie pochwaliłam się naszym giga dzidziem, a w pn byliśmy na wizycie
no więc waży 2800g ! tydzień 33 i 4 dni było wtedy! ja się boję jak ja go wycisnę
może to przez to , że tyle mleka piję?
ulala, piekna waga

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze coś takiego

Dziesięć sposobów na sprawdzenie czy jesteś już gotowy by zostać dobrym rodzicem.

1. KOBIETY: aby przygotować się do macierzyństwa, włóż szlafrok i przymocuj sobie na brzuchu worek z grochem. Noś go przez 9 miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10% grochu.
MĘŻCZYZNA: aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż całą zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi. Następnie pójdź do supermarketu i załatw by cała Twoja pensja była co miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu.
2. Aby przekonać się, jak będą wyglądały Twoje noce: chodź po pokoju od 17.00 do 22.00 nosząc mokry tobołek o wadze ok. 5 kg. O 22.00 odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać.. O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3.00 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o drugiej i weź coś do picia. Wróć do łóżka o 2.45. Wstań o 3.00, gdy zadzwoni budzik. Przy zgaszonym świetle śpiewaj piosenki do godziny 4.00. Ustaw budzik na 5.00, wstań. Zrób śniadanie. Postępuj tak przez pięć lat i sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia.
3. Wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pinpongowej. Zawieś go na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i za pomocą łyżeczki spróbuj przełożyć jej połowę do wnętrza bujającego się melona, udając przy tym, że jesteś samolotem. Drugą połowę papki wylej sobie na kolana. Jesteś już gotów karmić roczne niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj dżem na kanapie i zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafą z zostaw go tam na parę miesięcy.
4. Ubieranie maluchów nie jest wcale takie trudne. Kup ośmiornicę i siatkowaną torbę. Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, by żadne jej ramię nie wystawało. Czas przeznaczony na to zadanie : całe przedpołudnie.
5. Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź kilkanaście metrów. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj się, by dokładnie obejrzeć każdy niedopałek na chodniku, każdą gumę do żucia, każdy papierek i każdego martwego owada. Wróć pod dom. Krzycz głośno, że masz już tego dosyć, aż sąsiedzi staną w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz jesteś już gotów, by zabrać swojego malucha na spacer.
6. Pójdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego celu dorosły kozioł. Jeśli chciałbyś mieć więcej dzieci niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Nie spuszczając ich z oczu ani na chwilę, zrób zakupy na cały tydzień. Zapłać za wszystko, co kozły zjadły lub zniszczyły.
7. Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się, że podczas kąpieli śpiewasz „Ja jestem Pan Tik-Tak” jesteś już gotów, by zostać rodzicem.
8. Pamiętaj, aby wszystko to, co mówisz powtarzać przynajmniej pięć razy.
9. Pamiętaj, że Twoje dziecko najchętniej „robi” podczas zmiany pieluch, a już wprost pasjami, gdy jest całkowicie niezabezpieczone, a Ty właśnie stoisz na trasie „strzału”.
10. Zanim dorobisz się potomstwa, poszukaj ludzi, którzy mają już dzieci. Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwości, za to, że nie uczą swoich pociech dyscypliny i pozwalają im na wszystko. Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobić, by dzieci wcześniej szły spać, jak mają nauczyć się dobrych manier i zachowania przy stole. Naciesz się tym okresem. Nigdy później nie będziesz już takim ekspertem w wychowywaniu dzieci.
dzisiaj w szkole rodzenia nam to polozna czytala

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
niutka, wiesz że z tego wszystkiego o nocnej przychodni nie pomyślałam, ale pojechaliśmy z TŻ, na szczęście nie zapalenie oskrzeli, tylko po prostu wirus, czyli leżeć i brać dokładnie to, co do tej pory, syrop z cebuli, pić lipę i brać wit. C... ale dla świętego spokoju dobrze, że pojechałam - także ego, trzymaj się, musimy wyleżeć

normalnie moim zdaniem

mokra6, dobrze, że wszystko ok

piękne

w sam raz

oj niedobrze, wracaj do zdrowia prędko, praca nie jest najważniejsza!

ech, ja przez tę gorączkę nie mam siły się uczyć

laseczkaa, żeby się maluch (maluszka?) ułożył jak trzeba! i znowu jakieś piękne rzeczy wklejasz, dwie szafy już masz chyba, co?

marsylia, na wątku polecamy-odradzamy dziewczyny polecały ten, który niutka wklejała, że stabilny i się sprawdził, ja się nad nim zastanawiam właśnie ale pewności nie mam, czy w ogóle będę kupować, no nie wiem
super lezaczek, tez chcemy ten model,. kaske nawet juz mam odlozona, ale czekam, sama nie wiem na co :P

dziewczyny wy tez czekalyscie za wozkiem iles tygodni
pierwsze slysze, ze trzeba czekac, jak swie w sklepie zamowi
wiadomo, ze przez all to od razu
Stary 2011-01-13, 00:01   #2208
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Znam zasady pobytu w klubie. Tyle, że ja właśnie w klubie pisałam, nie pisałam na wątku, o czym wcześniej pisałam, że właśnie w klubie bym wolała z pewnych przyczyn. No, ale to nieważne. Nie mam żalu, bo i tak nie wyrabiam z czytaniem i pisaniem, za dużo mam na głowie. Ale myślami jestem z Wami i za każdą trzymam tak samo mocno kciuki! Jejku, ale to zleciało.
No to jak juz masz czas to nie widze problemu, zebys wrocila do klubu. Tylko pamietaj, ze po miesiacu ciszy usuwamy.

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
też mi się strasznie ten kocyk podoba takie mam maślane oczka jak na niego patrze

super że jesteś i że z Wami ok a leżeć się da, wiem że to czasem denerwujące, bo na początku to przechodziłam, ale czego się nei jest wstanie znieść dla wyższego dobra . masz teraz więcej doświadczeń choć nie strasz nas już tak i podaj ten nr dyżurującym, bośmy się tu wszystkie nie mogły doczekać na wieści od Ciebie

swoją drogą ja też muszę, bo nigdy nie wiadomo....

a ponowię pytanie czy kocyki tez pierzecie w tych dziecięcych proszkach? bo tak myślałam czy ich nie przepuścić nr w perwolu albo perle?
Ja w sumie nie wiem czy w ogole prac, a jak juz to bym uzyla jakiegos plynu do puchatych rzeczy.

Cytat:
kurcze dziewczyny, ja z takim wstydliwym pytaniem
boli Was krocze ? ja mam jakieś popuchnięte, boli mnie całe, pachwiny też, nie jakoś bardzo ale dziwne uczucie, to chyba normalne na typ etapie?
Mnie boli i to masakrycznie juz prawie od tyg. Wary tez mam napuchniete i czasem to az chodzic nie moge taki bol. Jakby mnie ktos skopal.

Cytat:
W sumie moj grzdylek od nie dawna mnie zamecza, bo nie lubie tego uczucia. Juz wole jak mnie kopie.

Cytat:

No ale ja jestem uczuleniowcem kosmetycznym, konserwanty i chemia w kosmetykach mnie zabijają, więc się liczę z tym, że małego też. Na pewno kupię oilatum, najlchętniej bym go smarowała jakimś olejkiem np. brzoskwioniowym bo jest najbardziej delikatny. ALe nie wiem czy takiego noworodka mogę smarować nim. Najwyżej kupię jakąś oliwkę o najprostszym składzie, albo jak niutka zwykłą spożywczą bio.

Mój ma czkawkę od kilku dni. Pierwszego dnia jak to zauwazylam miał ją z 10 razy po 5 czy 10 minut.
Strasznie nieprzyjemne uczucie, faktycznie jak zegarek

Dziewczyny kupujecie bujaczki/lezaczki? Takie żeby wsadzic malucha jak cos robicie np. w kuchni ?
Ja kupuje taki z kolyska http://allegro.pl/fisher-price-de-lu...403968226.html cos w tym stylu, bo jaki sens kupowac sam lezaczek jak tzreba siedziec i bujac noga. To ju wole dolozyc i miec spokoj.

Cytat:

albo taki

Ladne chociaz te plozy jakies takie cieniutkie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 06:12   #2209
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moja siostra jest w 34tc. i mowi ze jej krocze jej takie juz popuchniete i ja boli...takze na bank to normalne....zreszta ja tez tak mialam chociazby dzis i wczorsj...i jak zajrzalam za pomoca lusterka jak tam na dole wygladam to zamiast wziasc ta normalna strona to ja ta powiekszajaca iz wrzenia prawie je upuscilam hahahhha bo myslalam ze juz taka duuuuuuuuuuuuza i spuchnieta jest :P
to nie jestem sama...milo !!
Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Mnie boli i to masakrycznie juz prawie od tyg. Wary tez mam napuchniete i czasem to az chodzic nie moge taki bol. Jakby mnie ktos skopal.
dokladnie, jakbym dostala tam kopa

co do tytulu to many styczen-luty mialy wlasnie taki temat
styczen luty juz za pasem czas przywitac sie z bobasem

[LEFT]
Stary 2011-01-13, 07:38   #2210
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
Moja często ma czkawkę, potrafi mieć 4 razy dziennie niekiedy tak podskakuje w brzuniu jak tik nerwowy. żal mi Jej że się tak męczy chyba że nie odczuwa jeszcze tej czkawki jak my.... a najgorsze, ze kompletnie nie mam wpływu na to by coś jej pomóc
Dziecko nie czuje czkawki jako coś nieprzyjemnego. To nawet dobrze jak ją ma, bo ćwiczą się płucka

Ja mam leżaczek bujaczek Mamas&Papas odkupiony od koleżanki.

Nie śpię od 2 Kiedy to się skończy Jestem padnięta, ale już nie pójde spać. Może chociaż dzisiaj prześpie całą noc...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png

Edytowane przez mokra6
Czas edycji: 2011-01-13 o 07:39
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:38   #2211
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Ostatnio w smyku widziałam taki fajny , dokładnie ten:

http://allegro.pl/hustawka-slonik-br...397233209.html

tyle, ze bardziej mi sie podoba ten model
http://allegro.pl/bright-starts-hust...398940736.html

ooo mi się własnie podoba ten słonik, bo mam chłopa, ale rozumiem, że Tobie bardziej ptaszek jakbym miała dziewczynkę, to też by mi się podobal bardziej ten drugi model

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no kurczę tak myślalam, że to wirus i dlatego wolałam wczoraj leżeć niż jeździć wieczorem chociaż mąż mnie męczył, że mnie zawiezie, wczoraj robiłam sobie inhalacje z wody i soli fizjologicznej i trochę lepiej sie oddychalo, ale tylko przez chwilę, dzisiaj wstałam i lepiej się czuję, chociaż pierwsze oddechy po obudzeniu były ciężkie, bo wszystko przez noc zaległo

mam nadzieję, że Tobie też już lepiej, a ja biorę jeszcze od wczoraj to oscillococcinum, weź sobie rutinoscorbin, a na gorączkę biorę dwa apapy i kładę się spać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:53   #2212
Lustereczko
Rozeznanie

Hej mamuśki

Ja już od rana na nogach bo specjalnie z TŻ wstaliśmy żeby pojechać do tesco, bo od dziś wchodzą fajne promocje dziecięce Kupiliśmy 6cio pak chusteczek Pampers Sensitive za 24,99, i zestaw z Hippa oliwka plus krem na odparzenia za 17,99 zł, i 10 szt pieluch tetrowych za 16,99, i ogrodniczki dżinsowe plus bluzeczka z długim rękawem było przecenione z 59 zł na 17 zł, więc aż żal było nie wziąść i jeszcze chcieliśmy kupić zestaw 2 butelek Avent 260ml, miał być po 29,99, ale niestety nie przyszło im to w dostawie.

A wczoraj byłam u mojego lekarza, w szoku był że takie ciśnienie miałam, ale powiedział, że jak będę pod kontrolą to że będzie ok no ale powiedział też że problemy z ciśnieniem mogą być wskazaniem do cc, ale że to już pod koniec ciąży będziemy o tym rozmawiać. I jeszcze mówił, że teraz właśnie te tygodnie między 28tc a 32tc są najgorsze, bo po pierwsze u wielu kobiet się pojawiają jakieś problemy, a po drugie nie jest to zbyt dobry okres do urodzenia dla dziecka. Więc mamuśki dbajcie o siebie
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:53   #2213
laseczkaa
Zadomowienie

hej

dziewczyny z góry dziękuję za kciuki wszystkim tym które już trzymają i proszę o trzymanie kciuków i pozytywne wibrację
mam nadzieję że pomogą i wreszcie dzidziuś pokaże co tam ma
zdam relację jak tylko przyjdę.
wizytę mam na 11.30 jeszcze troszkę czasu jest ...

Kacper 18.04.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 08:04   #2214
Tity
Zakorzenienie

Jako, że styczniówki już miały tytuł wątku z "za pasem' to ja proponuję
"Marzec, kwiecień już nadchodzą, zaraz dzieci się urodzą"
Miłego dnia, jadę do Lublina dziasiaj z mamą do lekarz i zobaczę przy okazji te promocje w Twsco

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:12   #2215
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość

A wczoraj byłam u mojego lekarza, w szoku był że takie ciśnienie miałam, ale powiedział, że jak będę pod kontrolą to że będzie ok no ale powiedział też że problemy z ciśnieniem mogą być wskazaniem do cc, ale że to już pod koniec ciąży będziemy o tym rozmawiać. I jeszcze mówił, że teraz właśnie te tygodnie między 28tc a 32tc są najgorsze, bo po pierwsze u wielu kobiet się pojawiają jakieś problemy, a po drugie nie jest to zbyt dobry okres do urodzenia dla dziecka. Więc mamuśki dbajcie o siebie
Mi to samo powiedział,że teraz w ost tygodniach wszystko wychodzija zaczynam dzisiaj 32 TC.Po wizycie jakoś tak sobie.W ogóle nic mi się nie chce.Wyszła nam nagle domowa dziura budżetowa i nawet nie skorzystam z promocji ani innych zakupów.Chociaż praktycznie wszystko mam,czekam na dostawę z kosmetykami i art poporodowymi.Ciuchów też się nazbierało.Koszule do karmienia i trochę innych rzeczy mam po 1 ciąży.A co nie mam zdążę kupić,bo jeszcze do marca kupę czasu.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:13   #2216
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja też dzisiaj od rana na nogach bo w sobotę robię małą imprezkę dla szwagrów więc zaczynam powoli pichcić w kuchni.

Wczoraj poślizgnęłam się na lodzie i naciągnęłam mięsień pod udem, tak bardzo mnie boli, że ledwo co chodzę

Laseczka łądne ciuszki. Mam takie pytanko,trochę śmieszne, ale ten różowy śpiworek będziesz zakładać dziecku tak jak śpioszki? I gdzie go będziesz używała w domu czy do wózka bo też chce taki kupić ale nie wiem czy mi się przyda.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:15   #2217
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

a tak poza tym u nas w regionie panuje ta świnka grypa.Niedawno w Gdańsku i Słupsku były zgodny,to teraz 2 dni temu w moim szpitalu,w którym będę rodzić zmarła osoba.Jeszcze wczoraj wykryto 2 przypadki 60km od nas...Ja tam nie panikuje,bo jakoś nigdy nie byłam przeziębiona,ale po tym przypadku z kobietą ciężarną w Krakowie to jakoś niewesoło

Stary 2011-01-13, 08:18   #2218
Lustereczko
Rozeznanie

kampasiula u nas z finansami też nie za wesoło, dlatego jak już coś kupujemy to właśnie staramy się upolować jakąś okazję żeby było taniej. Dziś ma wpłynąć na konto premia TŻ, mam nadzieję, że nam jakoś podratuje budżet w tym miesiącu, chociaż nie wiadomo ile dostanie, bo mogą to być jakieś grosze, albo coś więcej. Zobaczymy. Na większe zakupy dziecięce typu wózek, meble nie mamy kasy. W lutym mamy zamiar pożyczyć od rodziców, a oddamy im jak dostaniemy kasę za urodzenie małego. Niby teściowie coś kiedyś wspominali, że kupią nam meble do pokoju dziecięcego, ale ostatnio cisza na ten temat, więc nie wiem czy to jest dalej aktualne....
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:18   #2219
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

a co do tego napuchniętego krocza.Ja tam nawet nie zaglądam ;D Czuję jakbym już główkę miała między nogamiczasem jak słonica chodzę

Stary 2011-01-13, 08:20   #2220
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Laseczka łądne ciuszki. Mam takie pytanko,trochę śmieszne, ale ten różowy śpiworek będziesz zakładać dziecku tak jak śpioszki? I gdzie go będziesz używała w domu czy do wózka bo też chce taki kupić ale nie wiem czy mi się przyda.
dzięki
mam kilka takich śpiworków i je będę zakładać do spania-dziecko w tym śpi i się nie rozkopuję. myślałam jeszcze że można też je zabrać np jak na spacer wychodzę to będzie cieplej i np na to kocyk . zależy jaka pogoda będzie.

Kacper 18.04.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości