|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Witam ja też dzisiaj nie dopchałam sie do lekarza ale na szczęście pracując w szpitalu poszłam do lekarza na oddział i okazało sie że mam zapalenie oskrzeli(a kaszel od wczoraj dopiero ale za to tak duszący)
jutro ide do swojego gina po l4 i antybiotyk niestety ![]()
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.tomi.pl/ext/wyprawka ja to sobie wydrukowałam i z tym pojechałam na zakupy, zaznaczając co juz mam a czego nie chcę mieć ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że jutro juz w miarę wrócę do żywych jak dla mnie mały, ja mam duzooooo większy ![]() aja zabijesz mnie tymi kawałami, normalnie sikam ze śmiechu ![]() idę spać dobranoc dziewczynki i nie napisac mi dużo, żebym nie musiala jutro długo nadrabiać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że brzuszek w sam raz.. miałam podobny i slicznie Ci w nim ![]()
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
fakt źle się wyraziłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
kurcze tak się rozpisałam na temat kosmetyków i nagle Database error
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2197 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki lecę pcia.....
tzn poczytam jeszcze troszkę bo mam trochę nauki (najgorzej, że mam mega sklerozę w ciąży i z pamięcią jest kiepsko ![]() kolorowych senków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
tez ide sie pouczyc bo wizaz muli a ja sie rozpisuje i to wszystko ginie.. dobranoc
![]()
#2199 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem z diorow i chanelów przeszłam na pudry mineralne EDM, a teraz meow i z buzią jest o niebo lepiej. A cenowo dużo taniej. Drogi tak jak montii kupuje zawsze tuz i pomadkę ewentualnie, no i perfumki. No ale ja jestem uczuleniowcem kosmetycznym, konserwanty i chemia w kosmetykach mnie zabijają, więc się liczę z tym, że małego też. Na pewno kupię oilatum, najlchętniej bym go smarowała jakimś olejkiem np. brzoskwioniowym bo jest najbardziej delikatny. ALe nie wiem czy takiego noworodka mogę smarować nim. Najwyżej kupię jakąś oliwkę o najprostszym składzie, albo jak niutka zwykłą spożywczą bio. Cytat:
Strasznie nieprzyjemne uczucie, faktycznie jak zegarek Dziewczyny kupujecie bujaczki/lezaczki? Takie żeby wsadzic malucha jak cos robicie np. w kuchni ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() caly dzien mnie nie bylo ale nadrobilam ... ![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() miałam dziś znowu ciężką noc- zgaga a ok 4 się obudziłam i było mi tak niedobrze, na zmianę ciepło i zimno-drgawki, słabo... ale przeszło samo po ok 30 min ... dziewczyny jutro idę na usg prywatnie ![]() może wreszcie uda mi się poznać płeć ![]() ![]() załączam fotki-rzeczy które wczoraj dostałam . lecę spać bo zmęczona jestem... dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Wtajemniczenie
|
Laseczka trzymam kciuki za płeć
![]() Myślałam o takim leżaczku, co uważacie? http://allegro.pl/lezaczek-safari-me...6.html#gallery albo taki http://allegro.pl/okazja-lezaczek-fi...7.html#gallery |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idealnego podkładu szukałam razem z Wizażem kilka lat ![]() próbowałam mineralnych, ale mi one nie odpowiadają, i uważam że Chanel i Givenchy widzie prym ale każdy na pewno ma inną skórę i inne potrzeby, najważniejsze żeby znaleźć swój ideał ![]() natomiast jeśli chodzi o niemowlaczki to wiadomo najważniejsze jest żeby kosmetyk nie uczulał, nie wysuszał, a apteczne specyfiki są jednak dosyć drogie Cytat:
![]() Cytat:
i mam nadzieję, że w końcu się ujawni maleństwo ![]() a po cichutku trzymam kciuki za różowe wieści ![]()
![]() |
#2204 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym raczej proponowała Marzec, kwiecień już za pasem, jedna z drugą już z bobasem. Marzec, kwiecień już za pasem, wiosnę witamy z bobasem. Bo jednak wtedy juz będziemy rodzić, a nie czekac na bobasy, zwłaszcza mamy marcowe, które tak naprawde w terminie będa juz w II połowie lutego ![]() Cytat:
ewentualnie jeszcze coś na buźke na wyjście dla mam marcowych, jakby było jeszcze zimno Cytat:
![]() Ogólnie to jak masz kupowac nowy taki leżaczek, to lepiej moim zdaniem dorzucic te 50 zł i kupic leżączek z funkcją bujania ![]() http://allegro.pl/hustawka-slonik-br...397233209.html widziałam na żywo, bardzo to fajne urządzonko, wydawało mi sie w smyku, że nie kosztował az 269 zł, tylko o jakieś 30 zł mniej, ale może źle zapamiętałam fajny bo pokrętłem z boku reguluje sie moc bujania, gdybym wiedziała przy moim synku o takim czyms, to bym kupiła, bo on gdzieś tak od 2 msca bez bujania nie zasnął, taki był uparciuch, trzeba było albo wozic w wózku, albo bujac w foteliku... i ręce opadały... ja bym raczej inwestowała w ten rodzaj leżaczka-huśtawki Ja przy poprzednich dzieciach nie miałam, wystarczył mi zwykły fotelik samochodowy, ale może przy tym sie skuszę, jak będę miała przypływ kaski ![]() tyle, ze bardziej mi sie podoba ten model http://allegro.pl/bright-starts-hust...398940736.html ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- a z takich zwykłych leżaczków bujaczków ten mi przypadł do gustu, bo jakos wole, gdy te wszystkie foteliki, leżaczki itd maja stabilne płozy, a nie takie cienkie druty, jak niektóre, poza tym tu na zdjęcu widac, że faktycznie długo posłuzy i ciut starszemu dziecku http://allegro.pl/fotelik-lezaczek-b...410263196.html http://allegro.pl/fisher-price-lezac...399870253.html http://allegro.pl/fisher-price-lezac...406755749.html
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-12 o 22:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra jest w 34tc. i mowi ze jej krocze jej takie juz popuchniete i ja boli...takze na bank to normalne....zreszta ja tez tak mialam chociazby dzis i wczorsj...i jak zajrzalam za pomoca lusterka jak tam na dole wygladam to zamiast wziasc ta normalna strona to ja ta powiekszajaca iz wrzenia prawie je upuscilam hahahhha bo myslalam ze juz taka duuuuuuuuuuuuza i spuchnieta jest :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |||
Wtajemniczenie
|
niutka, wiesz że z tego wszystkiego o nocnej przychodni nie pomyślałam, ale pojechaliśmy z TŻ, na szczęście nie zapalenie oskrzeli, tylko po prostu wirus, czyli leżeć i brać dokładnie to, co do tej pory, syrop z cebuli, pić lipę i brać wit. C... ale dla świętego spokoju dobrze, że pojechałam - także ego, trzymaj się, musimy wyleżeć
![]() normalnie moim zdaniem mokra6, dobrze, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() w sam raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() laseczkaa, ![]() ![]() ![]() marsylia, na wątku polecamy-odradzamy dziewczyny polecały ten, który niutka wklejała, że stabilny i się sprawdził, ja się nad nim zastanawiam właśnie ![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...399870253.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny wy tez czekalyscie za wozkiem iles tygodni ![]() pierwsze slysze, ze trzeba czekac, jak swie w sklepie zamowi wiadomo, ze przez all to od razu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tytulu to many styczen-luty mialy wlasnie taki temat ![]() styczen luty juz za pasem czas przywitac sie z bobasem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam leżaczek bujaczek Mamas&Papas odkupiony od koleżanki. Nie śpię od 2 ![]() ![]()
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-01-13 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że Tobie też już lepiej, a ja biorę jeszcze od wczoraj to oscillococcinum, weź sobie rutinoscorbin, a na gorączkę biorę dwa apapy i kładę się spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() Ja już od rana na nogach bo specjalnie z TŻ wstaliśmy żeby pojechać do tesco, bo od dziś wchodzą fajne promocje dziecięce ![]() ![]() A wczoraj byłam u mojego lekarza, w szoku był że takie ciśnienie miałam, ale powiedział, że jak będę pod kontrolą to że będzie ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zadomowienie
|
hej
![]() dziewczyny z góry dziękuję za kciuki ![]() ![]() mam nadzieję że pomogą ![]() ![]() zdam relację jak tylko przyjdę. wizytę mam na 11.30 ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Jako, że styczniówki już miały tytuł wątku z "za pasem' to ja proponuję
"Marzec, kwiecień już nadchodzą, zaraz dzieci się urodzą" ![]() Miłego dnia, jadę do Lublina dziasiaj z mamą do lekarz i zobaczę przy okazji te promocje w Twsco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też dzisiaj od rana na nogach bo w sobotę robię małą imprezkę dla szwagrów więc zaczynam powoli pichcić w kuchni. Wczoraj poślizgnęłam się na lodzie i naciągnęłam mięsień pod udem, tak bardzo mnie boli, że ledwo co chodzę ![]() Laseczka łądne ciuszki. Mam takie pytanko,trochę śmieszne, ale ten różowy śpiworek będziesz zakładać dziecku tak jak śpioszki? I gdzie go będziesz używała w domu czy do wózka bo też chce taki kupić ale nie wiem czy mi się przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
a tak poza tym u nas w regionie panuje ta świnka grypa.Niedawno w Gdańsku i Słupsku były zgodny,to teraz 2 dni temu w moim szpitalu,w którym będę rodzić zmarła osoba.Jeszcze wczoraj wykryto 2 przypadki 60km od nas...Ja tam nie panikuje,bo jakoś nigdy nie byłam przeziębiona,ale po tym przypadku z kobietą ciężarną w Krakowie to jakoś niewesoło
#2218 |
Rozeznanie
|
kampasiula u nas z finansami też nie za wesoło, dlatego jak już coś kupujemy to właśnie staramy się upolować jakąś okazję żeby było taniej. Dziś ma wpłynąć na konto premia TŻ, mam nadzieję, że nam jakoś podratuje budżet w tym miesiącu, chociaż nie wiadomo ile dostanie, bo mogą to być jakieś grosze, albo coś więcej. Zobaczymy. Na większe zakupy dziecięce typu wózek, meble nie mamy kasy. W lutym mamy zamiar pożyczyć od rodziców, a oddamy im jak dostaniemy kasę za urodzenie małego. Niby teściowie coś kiedyś wspominali, że kupią nam meble do pokoju dziecięcego, ale ostatnio cisza na ten temat, więc nie wiem czy to jest dalej aktualne....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
a co do tego napuchniętego krocza.Ja tam nawet nie zaglądam ;D Czuję jakbym już główkę miała między nogami
![]()
#2220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam kilka takich śpiworków i je będę zakładać do spania-dziecko w tym śpi i się nie rozkopuję. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.