![]() |
#2251 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Wszystkego najlepszego dla Zuzi ![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8598378]Przyznam sie, ze pobieznie przeczytalam watek i rzucilo mi sie w oczy, ze Olcia jakies potajemne umowy z mama zawiera, czyzby kolejna perfumoholiczka w rodzinie Wam rosla ![]() Oj tak rośnie ![]() Ale jej już zapowiedziałam, że od szafki z butelkami to daleko ![]() Już nawet wiem co kupię ![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8598378] Moje dziecko pobija niechlubne rekordy w niejedzeniu, kiedys myslalam, ze mniej juz jesc nie moze, oj, mylilam sie, moze ![]() ![]() ![]() Ojej Lea, to rzeczywiście mało bardzo. A jak Oli z wagą? [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8598378] Przez pierwsze dni mieszkalismy u babci TZ, ktora obsypywala mnie zlotymi radami, typu, te kaszki to takie niedobre, daj mu kielbaski ![]() ![]() ![]() Nie ma to jak złote rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapachowo to się rozmijamy ![]() ![]() Biedna Malwinka, już była tyloma określeniami nazwana... Gburia Furia pobiła wszystkie ![]() Fotki są jak zawsze piękne Demoniczko ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w wielkich bólach wypuszczamy 4 dopiero Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myshia Ty przestępco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze Ja co najmniej do grudnia jeszcze pokarmię, a potem się zobaczy ![]() Brzdąc przesłodki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------- Musiałam zrobić sobie przerwę ![]() Jakaś apatia mnie dopadła, nic mi się nie chciało. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
Jestesmy w Warszawie, niestety trzeba wrocic do normalnego zycia, koniec wycieczek i spania do 9 bo nie ma babci wiec nikt nie przypilnuje naszego rannego ptaszka
![]() Nie wiem czy uda mi sie nadrobic zaleglosci, teraz zajme sie swoja prace bo tu tez nawal roboty a pozniej do Was wroce. Jeszcze tylko dwa slowa do Demonika, ja z Chicco jestem zadowolona i gdybym miala jeszcze raz wybierac to nie zmienilabym decyzji. Co do kapieli Patryka to u nas tylko mydelko Bambino wchodzi w gre, po plynach roznych mial wysuszona skore, albo szorstką, albo w plamkach. Powiem Wam ze Patrys wypiąl sie na jedzenie, nie chce mleka, kaszek, obiadkow tylko owoce wcinalby ciagle. Babcie ganialy za nim wiecznie z malinkami, bananami, jagodami itp i teraz ma gdzies inne dania. Poza tym przez te wycieczki nasz dzien jest rozbity, niewiadomo kiedy glodny, kiedy bedzie spal, tydzien czasu bedziemy chyba powracac do naszego dawnego trybu zycia ![]() Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, czy Wasze maluchy kiedy spia w lozeczku tez tak czesto sie budza? Patryk ma tam jakos malo miejsca i kiedy chce sie przewrocic na plecy lub na brzuszek to laduje na szczebelkach i zaraz sie budzi. I tak kilka razy w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Rozeznanie
|
Napisze wam cos jeszcze,
Pewnym znajomym urodzilo sie dziecko i tej mlodej mamie madre babcie i ciocie nagadaly ze z nieochrzczonym dzieckiem nie wolno wychodzic na podworko. Ta laska w takie upaly miesiac czasu z tym malutkim siedziala w domu, ochrzcili niedawno wiec dopiero teraz pierwsze spacery maja za soba. Cioteczki nagadaly tez ze odwiedzajacym lepiej malego nie pokazywac bo zaurocza wiec kiedy kolezanka poszla w odwietki (kiedys wspominany zwyczaj na Podlasiu przez Ivy i Murmelius) to pozowlili jej tylko wsadzic glowe do pokoju i z progu spojrzec na dziecko. Nie ma to jak w rodzinie sila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zadomowienie
|
Czesc!
Ja dzis w stylu Pysiamn - z kawusia i spiaca za sciana Blanka ![]() Czy ktoras z Was byla w Jastrzebiej Gorze [ nad morzem]? Bo mam dylemat - robie wlasnie liste co tzreba zabrac/kupic na wyjazd i nie wiem czy lepiej tutaj obkupic sie w obiadki dla Blanki, czy moze na miejscu jest jakis sensowny supermarket gdzie beda one dostepne ![]() Wczoraj mialam pierwsze zajcia na kursie prawa jazdy - jestem jedyna kobieta w grupie ![]() ![]() Blance wychodza 2 nastepne zeby a wiec juz niebawem bedzie ich miala 6 ![]() ![]() Poiss - tez tak czasami mam, mysle ze dobrze sobie od czasu do czasu zrobic przerwe dla nabrania dystansu ![]() Dorka - super zakupy!Kombinezona napewno bedzie cieply i neizwykle stylowy. Obejrzalam cala kolekcje Wojcika i z pewnoscia czesc zimowej garderoby Blanki zakupie wlasnie tam ![]() Berbeaa - Weronika na mala ogrodniczke rosnie ![]() ![]() Anusia - Podobno karmienie piersia uzaleznia...glownie mamusie ![]() ![]() Joli - mysle ze niepowinnas czuc wyrzutow sumienia, lecz docenic plusy plynac z niekarmienia piersia. Agatka to juz duza dziewczynka a przez tak dlugi czas otrzymywala od ciebie to co najlepsze ![]() Gratulujemy Agatce zakupow oraz nowego zebowego nabytku ![]() Pysiu - bardzo dziekuje za info o sliniaczkach - napewno zakupie te ikeowe bo mam serdecznie dosyc prania tych malych materialowych:/ Demoniku - co do twoich dylematow wozkowych to jak najbardziej doradzam XLR. Sama najpierw kupilam XT po czym po 2 dniach zmienilam na XLR z mysla o nadchodzacych jesieni i ziemie. Kolorystycznie i wizualnie bardziej podobal mi sie XT ale biorac pod uwage ze jest to nasz jedyny wozek, wiek malej i wlasnie pogode to jednak zwyciezyl XLR. Jaki kolor ma oferowany wozek? A - moj plan na przyszle wozki Blanki ![]() http://allegro.pl/item418766749_hb_m...orba_w_wa.html Jako ostatni bedzie chyba buggster ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
Biankaaa, my wlasnie dwa tygodnie temu wrocilismy z Jastrzebiej Gory, ogolnie sklepow troche jest. Niby mozna dla dziecka cos znalezc ale slaby wybor i poprzebierane wszystko. My obiadki wiezlismy ze soba z Warszawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już Kubę zaopatrzyłam w kurteczkę i czpaeczki, rekawiczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje bucikowego zakupu ![]() ![]() Gratulację Pucki zębulków ![]() Cytat:
![]() ![]() ************** Puchatek wstał o 8 podreptał w łóżeczku i poszedł spać dalej...właśnie wstał i je śniadanko.
Ja muszę wykombinować coś na obiad ![]() ![]()
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
hej mamsuki
![]() ja dzis tylko sie wetne i znikam ![]() Biankaaa swietne sa te wozki z maclarena!!! zdziwisz sie,ale my mamy tu duzo mniejszy wybor.od wrzesnia ma znow ruszyc dostawa, bo nigdzie wozkow nie ma,albo raczej sa ale w 2 narzuconych kolorach...co mi sie podoba,to ze jest mniejszy od XT,a wiekszy od questa ahhhhhh w moim przypadku juz za pozno ![]() Anetka,mnie kolezanka namawiala do ochrzczenia Simona w domu na wlasna reke,masz pojecie ??? czy ja wygladam na ksiedza ![]() ![]() ![]() Zdjecia dzieciaczkow piekne,ich nowe zdobycze zakupowe tez ![]() jeszcze tylko zyczonka dla naszych skarbow i uciekam ![]() ps. nic kompletnie nie robie,nie moge sie skupic bez Si,postanowilam wymalowac mu pokoik,farbe juz dawno kupilam,tylko sprzetu nie mam,wiec zaraz wyruszam w trase zakupowa,odwiedze zlobek,a pozniej do pracy. ps.2 moja Simulka nieziemsko chodzi,taki maly potworek klapiacy swoimi malymi konczynkami ![]() ps.3 wykupilismy ferie zimowe na tydzien ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-08-19 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest podobnie z tym wierceniem.Np.wczoraj.Usp iłam ją o 20 delikatnie połozyłam w łóżeczku,wydawało mi się,że już samczenie i mocno śpi i wyszłam z sypialinii zamykając drzwi.Po czym po kilkunastu minutach wchodzę do pokoju a Daria fiku miku-nogi na poduszce głowa na kołderce,ręce pomiedzy szczeblami.To tylko jedna z wielu historii-podobnie mam w nocy.Nieraz ułozy się w kłębek na samej poduszce...itd.itp. ale raczej się nie budzi,parę razy się zdarzyło,ale szybciutko zasnęła jak przywróciłam ją do normalnej pozycji
![]()
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Troszkę zdjęć Olci: 1, 2, 3. Pozy spania jak zawsze ciekawe ![]() 4,5,6. Moje dziecko płaczące i załamane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze z zaprzyjaźnianie się z pralką (jak pamiętacie Olcia bardzo jej się boi/bała):
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2265 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wróciłaś ![]() Cytat:
Anetko, Maja często się też przebudza, ale nie koniecznie, gdy walnie o szczebelki, co u nas jest normą, kilka razy w nocy się obija. Nie wiem czy jej ciasno, wydaje mi się, że śpi niespokojnie i rozwala się po całym łóżeczku. Cytat:
Ten pierwszy zabobon znałam. Moja teściowa mi go przekazała, że dawniej tak było. Drugiego nie słyszałam. Nie ma co komentować, chyba tylko siąść i płakać nad „ciasnymi umysłami”, średniowiecze w XXI wieku. Cytat:
Ja byłam przejazdem, tzn. kilka godzin tam spędziliśmy 2 razy. Nie widziałam supermakretu, za mała mieścina, ale market pewnie się znajdzie, albo sklep gdzie mają dobre zaopatrzenie. Anetka najlepiej jak się wypowie ![]() [quote=aneta80s;8648513]Biankaaa, my wlasnie dwa tygodnie temu wrocilismy z Jastrzebiej Gory, ogolnie sklepow troche jest. Niby mozna dla dziecka cos znalezc ale slaby wybor i poprzebierane wszystko. My obiadki wiezlismy ze soba z Warszawy. Tu, gdzie byłam w tym roku przeważnie w takich sklepach była przebitka o 1 zł od supermarketowych cen, na zupkach, kaszkach i soczkach. Cytat:
Maatra życzę ci dużo energii i sił witalnych do działania. Cytat:
Cytat:
Pozy Olcia ma jak zawsze pomysłowe. Spanie na żabkę boskie. Płacząca Olcia takie biedactwo kochane ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cały cykl nam to zajęło ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() więcej zdjęć Darii prosimy, Iza tak oszczędnie je dajesz ![]() ![]() --------------------------- wróciłyśmy ze spaceru i Ola padła, usnęła w parę sekund, nie spała dzisiaj wcale w dzień, więc pośpi pewnie dłużej... może dzisiaj znów się założę z mężem wieczorem ![]() ![]() P.S. wygrana Lolitka już do mnie leci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Rozeznanie
|
Ivy, Olka - praczka bezbledna ale jako spiaca krolewna powala na miejscu. Moj Patrys to sie rzuca w lewo i prawo ale takich pozycji to jeszcze u niego nie widzialam. Ma swoj styl dziewczyna
![]() Rany, dziewczyny ile ja mam prania... ![]() Ja tez wrzuce kilka zdjec, 1. Ulubionym zajeciem na plazy bylo przewracanie parasola i parawanow 2. Tak sie cieszyl gdy uslyszal jak pies blisko szczekal 3. Przywiezli mnie na plaze i po kocu każą lazic... phi, tez mi impreza... 4. Nie ma to jak zabawa z tatą |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Duśka
![]() ![]()
#2269 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozy to juz z doswiadczenia znam i podziwiam dzieci ze im tak wygodnie pysiamn- i zakupami sie nie pochwaliłaś? biankaaa- mnie sie tez w wójciku sporo ciuszków podoba
![]() |
#2270 |
Rozeznanie
|
a ja się pochwale Zuzia zrobiła 4 kroczki sama !!
![]() jestem z niej taka dumna ale dalej bez zębów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna ta Twoja Duśka, taka pyzunia na twarzyczce, ale w takim pozytywnym znaczeniu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
czy oni nie sa sobie przeznaczeni? bratnie dusze...............
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1219135329 nawet pralki mamy podobne ![]()
#2273 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Wózek kupiony, decyzję podjął mąż, bo to on pojechał obejrzeć pojazd. Poza tym lepszy z niego negocjator ![]() ![]() Zamówiliśmy też dziś gadżety na imprezę urodzinową, odbierzemy je w czwartek. Niedaleko nas mieści się hurtownia z takimi rzeczami: http://www.godan.com.pl/index.php?mode=home, można również kupować w e-sklepie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pysiu, stronę uzupełniamy co miesiąc 22 (lub 23 ![]() Później chyba zahasłujemy stronę, coraz częściej nad tym się zastanawiamy... Chętnym oczywiście udostępnimy hasło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dasz sobie radę, a wszelkie zastoje Cię ominą ![]() Na wszelki wypadek podaję zainteresowanym: granulki nazywają się Boiron, Ricinus Communis 30 CH. Brać 3-4 dni po 5 granulek na czczo, nie bezpośrednio przed jedzeniem (odczekać ze śniadaniem min. 15 minut). Ja zamawiałam w aptece, nasze farmaceutki również o nich nie słyszały. A wiedziałam o granulkach od lekarki i z internetu. Cytat:
92? ![]() ![]() Moje Szczęście wchodzi w rozmiar 80 ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki Bianko! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas jak Jaś wstanie rano, to od razu gada barytonem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Jasio bał się tylko wirowania, ale i on pokonał ten strach. Do tego stopnia, że już mi dwa razy program przestawił i pranie, które miało się ku końcowi, moczyło się kolejne 1,5 godziny ![]() Cytat:
![]() ![]() Fiu, fiu! Mała elegantka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ząbki pojawią się w swoim czasie. U córki mojej koleżanki pierwszy ząb pojawił się, gdy miała 16 miesięcy, teraz ma 22 miesiące i 10 perełek ![]() Sylwia, Jaśko identycznie śpi! ![]() Ucałowania dla Maciusia ![]() * * * Dobrej nocy! ![]()
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
Cześć a ja sobie zrobie przerwę w pisaniu bo jestem zabiegana w ciągu dnia a wieczorem jak np. dziś Was przeczytałam to jestem już tak zmęczona że nie dam rady nic więcej z siebie wykrzesać.
brawo dla postępujących dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja bez ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja dopiero obczaja przyciski ![]() ----------------- Piszę jedną ręką... zachciało mi się ostrego noża to mam za swoje, mąż powiedział, że w kuchni musi powiesić instrukcję obsługi noża kuchennego... No więc kupiłam w sobotę nowy, ostry nóż, poszłam zrobić sobie kanapkę, przecinałam bułkę i ostrze noża wbiłam w swoją łapkę, dość głęboko, więc sporo krwi było... no i miałam wrażenie, że nie czuję 2 palców. Ależ fajtłapa ze mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Urocza Pyzunia... Ma śliczna sukienkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i wsparcie. Przyznam się dzis o 5 rano się przebudziła to dałam piersi. Obie po kolei, były twarde i bolące. Teraz wymieniam liscie kapusty, pije szałwię ( bleeeeee) i mam spokój zarówno z wyrzutami sumienia jak również z nadprodukcja mleka. Dzis wieczorem była zmęczona i tuliła sie do bluzki, tak jakby szukała piersi, ale jest dzielniejsza ode mnie. Moja kochana dziewczynka ![]() Z tym zaprzestaniem karmienia to przez przypadek. Całą sobote nie dostała piersi ( taki aktywny dzień miałyśmy), wieczorem padła zaraz po kąpieli bez kolacjii i stwierdziłam, że jednak może się obejść bez piersi. Studiować będę wieczorowo to stwerdziłam, (a maż mnie utwierdził w tej decyzji), że dobrze sie stało i nie będę już taka niezbędna od zasypiania np. Dobranoc Mamusie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja dopiero wylukała, że dosięga pokrętła ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
Demoniku - a wiec Jasio i Blanka wożą sie w identycznych brykach
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za egzamin - ja sie teoretycznego jakos wogole nie obawiam, co do praktyki - to sie okazae ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Radość Patryka niesamowita na dźwięk psa. Maja się tez cieszy, ale chyba nie aż tak. Plażowicz pięknie uśmiechnięty, widać, że nadmorski klimat mu służył. Daria ślicznie wygląda w czerwieni. Słodka pyza ![]() Cytat:
Gratulacje i ![]() Cytat:
Jak dwie krople wody, no prawie ![]() Cytat:
Maja przybiera obie pozy, częściej jednak na zajączka, jak to trafnie nazwałaś, tak przesypia większość czasu jaki śpi ![]() Cytat:
Ivy, uważaj z tym nożem ![]() Cytat:
To dobrze, że wyrzuty poszły w kąt, bo nie masz sobie co wyrzucać. Trzymaj się ![]() ... U nas nadal mleko mod. jest ble. Musze kupić coś innego niż Bebiko (miałam próbki). Może wy podpowiecie jakie mleko modyfikowane dla idoli mleka piersiowego?? ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.