|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Kochane Aldii przesłała mi zdjęcie Lu tuż po porodzie:
![]() ![]()
#2252 |
Raczkowanie
|
Agusiamatyldka
Kamyku Aldii (BEZ UROKU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2253 | |||
Wtajemniczenie
|
Wow...duża rozbieżność
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Smakowało,smakowało.Jak skonczę odpisywać to wystawię ocenę ![]()
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
agusiamatyldka.aldii slicznosci te wasze skarby
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
Zmykam bo i kolacja i kąpanie a nim sie wyturlamy po schodach i spowrotem minie pół roku...
A dziś Dr.House więc trzaba ruchy"zagęścić" ![]() Ściskam Was Wszystkie! KOLEJNO ODLICZ COBY SIĘ LISTA SKRACAŁA! ![]() ![]() ![]()
#2257 |
Zakorzenienie
|
sensuel nom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Rozeznanie
|
Patinka to było tak od razu
![]() ![]() Kacha ja ostatnio czytałam artykuł o wychowaniu mam i babć i o tym, że babcie przez swoje zachowanie więcej krzywdy dziecku robią niz pożytku....skoro rodzice zabraniają, to babcia powinna się " zamknąc" i powiedzieć że skoro rodzice tak mówią to tak ma być.....ech......a potem dziecko ma gdzies rodziców bo babcia pozwoliła.... mała Lu cuuuuudo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Wtajemniczenie
|
Superowy bobasek
![]() Cytat:
A tak swoją drogą to ciekawe skąd takie rozpiętości terminów się biorą.Ja mam wg USG 19.02,a OM 23.02 także jeszcze ujdzie ![]()
![]() |
#2262 | |
Rozeznanie
|
a ja ostatnio cierpię na brak apetytu.....czasami jestem na 4 kanapkach i owocu i to mi wystarcza.....wiem, że za mało...ale jakos w ogóle mnie do jedzenia nie ciagnie....a wczesniej jadłam z 5 posiłków
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
jejjj prześliczna
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nota bene Twoja Kropeczka wymiata!!! ![]() Cytat:
![]() Co do spania to chyba większość nierozpakowanych ma z tym już teraz spore problemy... U mnie też coraz gorzej ![]() Dziękuję slicznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejna śliczna dziewuszka ![]() A ja bylam na tym spotkaniu firmowym i teraz zdycham. Odzywa mi się znowu lumbago i rwie mnie z prawej strony w krzyżu tak, że nie da się chodzić.... Trochę dziwne to bylo pojechać do firmy po tak długim czasie (nie pracuje od pazdziernika). Wszyscy mnie jak jakieś wydarzenie miesiąca traktowali. Bez przerwy ktoś mi kazał siadać i w ogóle obsypywali mnie komplementami jak to ładnie wyglądam i jak to w ogóle nie przytyłam oprócz brzuszka ciążowego ![]() ![]() Mój małżonek nie odstępowal mnie na krok (jak nigdy ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
Castilia super, ze z mężem wyjaśniło się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musicie koniecznie zwrócić jej uwagę, że waszego nakazu, zakazu ma nie podważać! Bo co to ma być? Ona wychowała swoje dzieci i takich gadek niech nie puszcza. Ja bym powiedziała, że jak tak będzie robić, to nie będziecie przyjeżdżać z dzieckiem i na tym się skończy. Dziewczyny złozyłyście babciom życzenia?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
No to fakt....Pysia to ma unikat w domu,a nie męża
![]() Wiecie co....brzuch mi opadł ![]() ![]() ![]() Ale dzisiaj mały coś bardzo pobudzony jest ![]()
#2269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, przejrzałam pobieżnie co tam naskrobałyście, bo niestety ale nie da się tej ilości ogarnąć, na dodatek doczytywałam jak miałam chwilkę.
Co do porodu, to pisałam wam że siostra miała mi przynieść coś co go miało przyspieszyć. Otóż była to piłka do skakania, więc stwierdziłam że nie zaszkodzi a może pomoże to się z godzinkę na niej pokiwałam. Rano tż pojechał do pracy a ja wstałam do ubi, siadam na kibelek a tu coś poleciało - myślałam że siku nie utrzymałam, ale sporo tego było więc złapałam ręcznik i stanęłam nad nim, poleciało więcej, powąchałam - bez woni - więc wody jak nic... zadzwoniłam do tż żeby się wrócił, wzięłam prysznic i dopakował się do torby. W szpitalu mnie zbadali, ktg bez skurczy, stwierdzili że wody i położyli na porodówce. Położna mi sprawdzała rozwarcie, ale luzik 2,5 palca - to z takim chodziłam od grudnia, skurczy dalej nie ma, kiwałam się na piłce i chodziłam. Koło 15:00 zaczęły się skurcze i potem były coraz częściej i coraz mocniejsze, na dodatek doszły krzyżowe - których nikomu nie życzę. O 19:00 była zmiana i zajęła się mną inna położna a wtedy to już miałam rozwarcie na 5 palców i zaczęły się parte. Nie powiem bolało, na dodatek chyba źle parłam na początku bo chwilę zeszło zanim Borysek wyszedł, nacięła mnie na 5 szwów - samo nacięcie nie bolało ale je czułam, za to szycie - niby w znieczuleniu, ale bolało. Tylko że wtedy już byłam taka dumna z siebie że urodziłam że chyba każdy ból bym zniosła. 2 godz. leżałam na porodówce, bo musieli sprawdzić czy krwotoku nie dostanę a potem pojechałam na salę i dostałam moje szczęście do karmienia. Nie pozwoliły mi wtedy wstać bo chciałam wziąć prysznic, dopiero rano. dziecko tylko nakarmiłam i też mi zabrali i przywieźli rano - od tej pory już był pod moją opieką. Powiem jedno - poród boli, to pewne i tego bólu nie da się opisać i sobie wyobrazić, trzeba to przeżyć - ale jak zobaczycie to małe szczęście na swoim brzuchu to już wiecie że warto było i każdy ból można znieść dla tego uczucia. Podczas bóli bujałam się na tej piłce - bardzo polecam, bo trochę zmniejsza ból a przede wszystkim pozwala się dziecku wpasować w kanał rodny co później przyspiesza sam poród więc jeśli będziecie mieć taką możliwość to polecam. Teraz musimy się siebie nauczyć z małym, jak na razie jest cudowny - je i śpi, prawie w ogóle nie płacze. Jest delikatnie zażółcony, ale lekarka stwierdziła że jak będę często go przystawiać to sobie poradzi, jutro ma jeszcze przyjść położna sprawdzić tą jego żółtaczkę, mam nadzieję że będzie ok. zdjęcie jeszcze ze szpitala ![]() Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-21 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
brzoskwinka
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ale słodycz!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a opis porodu jak dla mnie bardzo pocieszający ![]()
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
agusiamatyldka no fota jest rozwalająca
![]() aldii, brzoskwinia piekne dzieciaczki ![]() ahhhh edit: wrzucam filmik z uzytkowania maty ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-21 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze,że bez komplikacji. ![]() ![]()
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
Kancia super film
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzoskwinia gratulacje dla dzielnej mamusi no i slicznego masz synka ![]() Ja juz po koledzie bylo smiesznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Muszę się pochwalić. Byłam dziś u gina. Stwierdził że to 38 tydzień więc mnie zbada czy "już się coś tam zaczęło" po czym stwierdził "o ..zaczęło się..ma pani 2 cm rozwarcie" poczym dodał "może nie trzeba będzie pani nacinać" Kazał od teraz kategorycznie liczyć ruchy bobaska (min.10 na 10h) ...i z wielką niechęcią dał L4 na tydzień.."jakby nic się nie ruszyło to pani za tydzień przyjdzie". Moja mama stwierdziła że to już pewno kwestia godzin lub kilku dni, Teściowa też powiedziała że ona mi wróży że do niedzieli będzie koniec.Bo ona miała 2cm rozwarcie po 10h leżenia na porodówce w bólach. Chciałabym....oby!!! ![]() Poza tym ważę 76,2kg czyli ok.17kg na plusie. Ciśnienie :100/80... Plecki mnie tak nisko pobolewają..coś jak przy miesiączce..i mam uczucie takiego..rozwierania-rozpulchniania szyjki macicy...Może rzeczywiście do niedzieli się z porodem uwinę ![]() ![]() ![]() Chyba nawet sam mój lekarz nie wierzy że za tydzień się pojawię ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-21 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Strasznie mi net muliiiiiii
![]() Musimy router zrestartować chyba ![]() Więc ja szybko .... Nie zrobiłam KTG ....było tyle osób na IP że połoana powiedziąła że jakieś 3h czekania ![]() Ja nie bardzo chciała mściemniac ....bo sobie pomyslałam że jeszcze będa chcieli mnie zostawić ...i tedy będzie pasztet ![]() Jutro rano przed gin zobaczę może sięuda ![]() _________________________ _______ ps. Agusia Krzysio supciooooo.... w tych pajacach rozowych i czapie wygląda bosko ![]() Mąż skomentował że w czapie istny Lord Wader Tak więc MOC BĘDZIE Z WAMI ![]() Brzoskwinko masz rację bol porodowy jest nie dopopisania ...ale szybko się zapomina i płacze za eszczęścia jak ma się na brzuszku ten SKARB.... Synek cudooooooo i te usteczka piekne ![]() Aldii piekne sloneczko w bialej czapuni ![]() Sensual cieszę się ze obiadek smakował ![]() ![]() Sweet za wizytę ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-21 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.