|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ogorkowa chyba jutro zrobie ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Zuziczka Ja cisnienie mam zawsze przed wizyta mierzone ![]() a co do snu w ciagu dnia to u mnie to juz standard ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
sa fajne i wygodne ale ja chodziłam w nich w zimie i strasznie nerwowało mnie ściąganie kurtki, swetra , odpinanie guzików ogrodniczków i zapinanie spowrotem...latem bedzie lepiej bo nie trzeba się tak grubo ubierac... a wiecie jak czesto trzeba do kibelka ganiać...zwłszcza w końcówce ciązy... dla mnie to rozpinanie było mordęga..ale chodziłam w nich...bo meżusiowi się to podobało... ![]() Gratuluje udanych wizyt dziewczyny ![]() Co do imienie FRanek to nawet ładnie jest ...Antosia tez slicznie i ładnie się zdrabnia ...Tosia... ![]() ale móż teść to Antek i nigdy bym tak córy nie nazwała pomimo że imie mi sie podoba.... ![]()
![]() |
#2253 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie Antosia to ladne imie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tez mam USG co 4 tyg, ale chodzę prywatnie więc sama sobie je życzę, bo muszę za nie zapłacić, pewnie jakbym chodziła na NFZ to bym miała standardowe 3 badania i ani jedno więcej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak to już jest z tymi prywatnymi wizytami, ogólnie to ja już miałam 3 badania USG i że niby już do końca ciąży nie będę miała? A dziewczyny z takimi ogromniastymi brzucholkami przychodziły i też słychać było bicie serduszka, więc i USG musiało być ![]() Co do imienia to każdy ma jakieś swoje uprzedzenia, więc nie każdemu podoba się to samo. W sumie śmiesznie by było jakby wszystkim się to samo podobało :P
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze prywatnie robia wiecej no coz... robia bo maja sprzet i zapewne tez konkurencja.. wiadomo ze mama tez chce popatrzec ![]() a tak na prawde 3 starczaja w zupelnosci.. i sa najwazniejze te ok 12 tyg bo wykluczaja np zespol downa, te ok 22 tyg bo badaja rozwoj organow i tez ykluczaja pewne niejasnosci i te ok 30 bo widza jak dziecko jest ulozone, jak duze, ile wod itp.. i to wystarcza... inne usg jakies sie robi w miedzy czasie to pokazuje jedynie ze dziecko ma rece i nogi i glowe i sie rusza ![]() jak matce cos dolega badz nie czuje dlugo ruchow dziecka w 3 trymestrze to inna sprawa a tak nie trzeba robic wiecej ![]() moja corka usnela jakis czas temu a tu 18 juz ciekawa jestem jak wtsanie do ktorej bedzie buszowac ![]()
![]() |
#2259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzusio masz śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]() Następne usg dopiero koło 30 tygodnia i zrobi mi 4d , cena prawie jak za zwykłe, bo zapłacę 150 za wizytę z usg 4d w czasie kiedy i tak muszę je zrobić ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |||||
Zakorzenienie
|
Czekooladowaa, Astorianka, madzia_g, gabisun - dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego brzuszka
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jakaś masakra! Cytat:
--- Byłam dziś u lekarza, to zwykła infekcja, ponoć normalna u kobiet w ciąży. Dostałam globulki + maść i mam łykać probiotyki (kwas mlekowy). No i mała mnie dziś skopała - w sklepie, w aptece i na spacerze ![]() ![]()
![]() |
#2261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam na krańcu wieliczki, od strony Gdowa ![]() ![]() czemu tylko Ujasstek? bo pierwszego rodziłam na ?Siemieradzkiego i mam traumatyczne wspomnienia z tego czasu, pisałam o tym tutaj na forum już, młodsza dwójka jest z Ujastka i jestem przezadowolona ![]() wracam do nadrabiania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
rybka? motylek? conieco dla tygrysków, które lubią brykać
![]() http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...h_dziecka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Zadomowienie
|
IlonaN2 angelikaw, brzuszki śliczne
![]() Cytat:
Cytat:
tifio, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, gabisun, super, że wszystko z Wami i dzieciaczkami jest w porządku. Ja tez po wizycie, ale rozczarowałam się, bo usg nie miałam robionego ![]() ![]() ![]() Ale za to posłuchałam dziś bicia serduszka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Ujastku pracuje moja lekarka prowadzaca. Ale ja nie moge sie zdecydowac na szpital...brrrr... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Przeszła mi już poranna chandra,więc wkleiłam do albumu zdjęcia połówkowe-trochę niewyraźne,ale nie jest najgorzej
![]() Może mi wizażowe ciocie wywróżą coś w kształtu brzucha ![]() Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Ja jutro z rańca lecę na badanka (morfo i mocz). Mam nadzieję,że wyniki wyjdą choć tak dobre jak ostatnie. ![]()
#2266 | ||
Rozeznanie
|
Super Gabisun
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja dzidzia musiala miec dzis czkawke bo tak fajnie w brzuchu rytmicznie mi się ruszało- ale się uśmiałam ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() w ogóle sliczna, zgrabniutka i ładnie ubrana mamusia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |||
Zakorzenienie
|
ycnan - dziękuję
![]() Cytat:
![]() a od 13do29 kw. przytyłam ponad 2,5kg! W ciągu 2 tygodni nadrobiłam to, co straciłam w ciągu tych kilku miesięcy! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To na razie mamy 1:0 dla chłopaka ![]() Coś gadałyście o szpitalach. Ja na początku ciąży zmieniłam ginekologa,żeby rodzić w innym szpitalu,bo byłam przekonana,że jest lepszy. Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną,która skończyła położnictwo i opowiadała mi jak jest w poszczególnych szpitalach w Lublinie. Trochę się przeraziłam,bo mówiła,że w tym szpitalu,w którym chcę rodzić nie jest za ciekawie jeśli chodzi o porody.Chodzi przede wszystkim o to,że taką rodzącą od razu kładą na wyrko,podłączają pod ktg i tak się leże jak ta zdechła ryba. Chwaliła za to szpital,z którego zrezygnowałam. Podkreśliła to ,że kobieta ma sporo możliwości,wannę,piłki i przede wszystkim możliwość wyboru pozycji,w której chce się rodzić. tak sobie teraz myślę,że mogłam nie kombinować na początku tylko zostać u gina,którego miałam na początku,zwłaszcza,że szpital bym miała po drugiej stronie ulicy...Tż oczywiście mnie uspokaja,że to jeszcze nic pewnego. W przyszłym tygodniu jak pójdę do ginki,to ją wypytam jak to faktycznie jest z tym jej szpitalem i jeśli potwierdzi to co ta dziewczyna mi powiedziała,to chyba wrócę do pierwszego szpitala. ![]()
![]() |
#2269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tifio gratuluję fajnego Franka i wzorowych wyników. Myśle, ze moje wyniki też są bardzo dobre, wszystko ładnie w normach, HGB12,1 tylko limfocyty jakby poniżej, ale te normy są tak jakoś inaczej zapisane, poczekam, zobaczę co gin powie. Cytat:
![]() Wróżka 10min to wcale nie tak krótko, lekarz ma wprawę to wie co trzeba przemierzyć, a jak córcia dobrze ułożona to pewnie dla niego zaden problem, rutyna ![]() Cytat:
gabisun fajnie, ze podejrzeliście córcię. No i cena za to usg bardzo korzystna. Mi sie wydaje, ze na te 3d/4d faktycznie lepiej zaczekać dłuzej żeby więcej potem zobaczyć.
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i kiedys idę z nimi przez rynek i taki faced drze się Sara, Sara.... koleżanka sie oglada cóz tam chcą od jej córki...a to gość na swojego psa wołał ![]() ![]() Ja wogóle jestem przeciwiczką nazywania zwierząt imionami ludzi, teściowa ma kota co sie Czesiek nazywa..no i przyjechał kiedys wójek do nich (Czesław), przychodzi kot , wskakuje na kolana teściowej i ta głąszcze go i mówi 'co Czesiu?"... ![]() ![]() teściowa poprostu zapomniała się ...
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-29 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
![]() Angelikaw nie wiedziałam że masz juz okresloną płeć, zresztą ciężko oceniać brzuszek przez bluzkę ![]() Mpik no duża juz, gdzie ona się mieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() narazie to tylko gdybanie ![]()
![]() |
#2273 | |||
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY, ale jestem w szoku!!!!!!!!
Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!! Tydzień temu oblałam, a facet mnie tak potraktował, że mnie cały dzień brzuch potem bolał... A dzisiaj trafiłam na rewelacyjnego egzaminatora- facet dał z siebie wszystko żeby mnie odstresować... gadał jak najęty cały egzamin, cały czas mi powtarzał żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku, wypytywał czy chłopiec czy dziewczynka, czy już kopie itd ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gabisun, ale fajnie, że nadal dziewczynka ![]() kasienka1701, no teraz to mi musisz napisać o które szpitale Ci chodziło ![]() xxSHINeexx, IlonaN2, angelikaw, piękne brzuszki ![]()
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a my z TŻ kupilismy cyfrówkę nową bo stara się popsuła.. tzn z cyfrowki sie ciesze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lenka gratuuuulacje!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
witajcie ja tez po usg!!!!
dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!! przynajmniej tak lekarz mi oznajmił, powiedział ze siusiaka nie widzi ![]() ![]() ![]() jestem tak szczesliwa tak bardzo chcialam ![]() mam nadzieje ze juz nic sie nie zmieni Pomi napisz przy mnie dziewczynka proszę ![]() dziewczynki gratuluje udanych wizyt, strasznie się ciesze ze wszysko u nas/ u Was dobrze!!!! Gabisun a u Ciebie strasznie sie ciesze ze siusiak nie pojawił się ![]() nooo dzien pełen emocji, ide spac ale chyba ne usne bo maż ma męski wieczor i jak go nie ma to jakos nie moge spac a podobno ma wrocic za godzine.... mam nadzieje ze nie bardzo pijany bo niestety te ich meskie wieczory tak sie kończą....wrrrrr
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ad. 2 wiem cos o meskich wieczorach wrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
|
elenka1, gratuluję córci!! Mam nadzieję, że ja niedługo też usłyszę taką wiadomość
![]() Co do wieczorków... Heh, mój mąż też na takie chadza, wraca zazwyczaj godzinę później niż mówił i capi alkoholem ![]() ![]() BTW, jutro ostatni dzień w pracy ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-29 o 21:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje, widzisz ciąża Ci w jakiś sposób pomogła bo trafiłaś na ludzkiego egzaminatora- super!!! Teraz będziesz mogła sama sie zawieśc na porodowke eheh Cytat:
![]() w ogole to chce aby dzidzia mi się tu ujawniła ![]() leże właśnie w pustym łóżeczku...mężusia nie ma.. tylko dzidzi i ja ![]() właśnie wysłuchala swojej co wieczornej melodyjki z pozytywki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję zdranego prawka ![]() ![]() mi się dopiero za 3 razem udało, ale bratowej za 6 więc nie jest źle ![]() Co do tża..uwierz mi...przejdzie mu po porodzie....to samo przerabiałam.z tym że on nie wracał na noc tylko u mamusi spał. Niby mu pozwalałam na to ale w środku cos siedziało i strasznie przykro mi było jak zostawałam sama... ![]() A jak Dominiś sie urodził gnał do domu jak piesek na łańcuszku ![]() Ni i po drugie to sił nie miał na takie wyjścia bo i on do małego wstawał... A teraz to juz towarzystwo sie rozpadło....wszyscy poszli w swoja strone i nawet sie nie kontaktują.......:rolleye s: elenka...gratuluję córci.... ![]() ![]() Ja juz przed 5 miałam pobudke i spać nie mogę... Tż juz pojechał do pracy, mały jeszcze spi... musze się chyba później kłaść bo męcze się pźniej rano w łóżku. ![]() Jeden plus, że malutki mi w brzuszku rozrabia co rano i przynajmniej mam czas sie tym nacieszyć ![]() Stawiam kawe o poranku ..bezkofeinową ![]() do kawki goferaki ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-30 o 05:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.