Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 16:20   #2251
Czekooladowaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Czekooladowaa, na szczęście ja chodzę do bardzo fajnej Pani doktor na NFZ - tylko pierwszy raz byłam prywatnie. Wszystko mi tłumaczy, jest bardzo miła, po prostu ten zawód to jej powołanie Swojego Skarbka widzę regularnie co 4 tygodnie - niezły wiercipiętek z niego
A co do ogórkowej, to ktoś już tu wcześniej smaka narobił i nie mogłam się powstrzymać :P Przybywaj do mnie, mój TŻ nie przepada za ogórkową to akurat nam wystarczy
Mnie tak strasznie swędzą ręce od dłoni do łokcia, aż mam takie rysy jakbym gdzieś w krzaki wpadła Nie mam pojęcia z czego to się bierze
ja tez chodze do mojej gin na NFZ i rowniez bardzo miła z tym ze ona nie posiada aparatury tylko lekarz przyjmujacy w tej samej przychodni i do niego dostaje skierowania jednak dlugo trzeba stac "w kolejce" do niego.. czasem nawet miesiac
ogorkowa chyba jutro zrobie

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Zuziczka Ja cisnienie mam zawsze przed wizyta mierzone
a co do snu w ciagu dnia to u mnie to juz standard w ciagu dnia jestem ciagle zmeczona i spiaca wiec krotka drzemka nie pogardze

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:27   #2252
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wczoraj przyszły do mnie jeansy- ogrodniczki. Kupiłam na alledrogo za 30zł używane, bo nowe masakra 160zł!!! Są piękne i wyglądam w nich jak prawdziwa ciężarówka choć jeszcze trochę za duże... Nie podobały mi się nigdy kobiety w ogrodniczkach...ale mój Pawcio sobie mnie taką wymarzył i w sumie chciałam Mu niespodziankę zrobić. Jak mnie w nich zobaczył, to haha oszalał ze szczęścia no ja rozumiem, jak bym ubrała pończoszki, ale ogrodniczki... haha

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty

I lecę na zmianę oponek na letnie, buzka
ja też mam ogrodniczki...i tez tz się na nie uparła..
sa fajne i wygodne ale ja chodziłam w nich w zimie i strasznie nerwowało mnie ściąganie kurtki, swetra , odpinanie guzików ogrodniczków i zapinanie spowrotem...latem bedzie lepiej bo nie trzeba się tak grubo ubierac...
a wiecie jak czesto trzeba do kibelka ganiać...zwłszcza w końcówce ciązy... dla mnie to rozpinanie było mordęga..ale chodziłam w nich...bo meżusiowi się to podobało...

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny

Co do imienie FRanek to nawet ładnie jest ...Antosia tez slicznie i ładnie się zdrabnia ...Tosia...
ale móż teść to Antek i nigdy bym tak córy nie nazwała pomimo że imie mi sie podoba....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:29   #2253
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hehe no to możliwe, juz sama nie wiem co mam mysleć,mam nadzieję że na następnym USG się ujawni
a jeśli chodzi o ruchy, to czasem czuje bulgotanie a od paru dni takie smyranie od środka ale takie bardzo delikatne i wtedy jak się tego nie spodziewam więc dobrze nie mogę tego zaobserwować czy to jest już to czy jeszcze nie , a u Ciebie jak jest z ruchami??
Oj, będzie albo chłopiec albo babeczka Oby zdrowe było! Jak już się ujawni to koniecznie musisz się pochwalić Hmm bulgotanie to ja mam od zawsze hihi takie mam jakieś trawienie szybciutkie i ciągle bulgocze i bulgocze :P Jednak mój młodzieniec nie chce jeszcze dać mi o sobie znać a ja już się doczekać nie mogę! Nawet mój TŻ codziennie pyta czy się ruszył leniuch jeden i sam go tam gniecie, ale nic z tego.

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
ja tez chodze do mojej gin na NFZ i rowniez bardzo miła z tym ze ona nie posiada aparatury tylko lekarz przyjmujacy w tej samej przychodni i do niego dostaje skierowania jednak dlugo trzeba stac "w kolejce" do niego.. czasem nawet miesiac
ogorkowa chyba jutro zrobie
W moim mieście niestety nie ma lekarza godnego płacenia za prywatne wizyty! A lekarka do której chodzę nie pracuje w szpitalu i tu zaczynają się schodki, bo lekarze inaczej traktują pacjentki, które wcześniej im płaciły i te które chodziły właśnie do tej Pani doktor, dlatego jeśli się uda będę rodziła w innym szpitalu, oddalonym o 30km. Szkoda, że nie możesz oglądać swojego maleństwa tak regularnie jak ja i słuchać jego bicia serduszka...

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:32   #2254
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Co do imienie FRanek to nawet ładnie jest ...Antosia tez slicznie i ładnie się zdrabnia ...Tosia...
ale móż teść to Antek i nigdy bym tak córy nie nazwała pomimo że imie mi sie podoba....
Tosia mi sie zle kojarzy. Nasza sasiadka jest psim fryzjerem, wiec codziennie mijam samochod z wielkimi napisami "Psi fryzjer Tosia". A Tosia.. To imie psa
Oczywiscie Antosia to ladne imie po prostu ze wzgledu na sasiadke - nie potrafilabym tak nazwac dziecka.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:37   #2255
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, będzie albo chłopiec albo babeczka Oby zdrowe było! Jak już się ujawni to koniecznie musisz się pochwalić Hmm bulgotanie to ja mam od zawsze hihi takie mam jakieś trawienie szybciutkie i ciągle bulgocze i bulgocze :P Jednak mój młodzieniec nie chce jeszcze dać mi o sobie znać a ja już się doczekać nie mogę! Nawet mój TŻ codziennie pyta czy się ruszył leniuch jeden i sam go tam gniecie, ale nic z tego.

W moim mieście niestety nie ma lekarza godnego płacenia za prywatne wizyty! A lekarka do której chodzę nie pracuje w szpitalu i tu zaczynają się schodki, bo lekarze inaczej traktują pacjentki, które wcześniej im płaciły i te które chodziły właśnie do tej Pani doktor, dlatego jeśli się uda będę rodziła w innym szpitalu, oddalonym o 30km. Szkoda, że nie możesz oglądać swojego maleństwa tak regularnie jak ja i słuchać jego bicia serduszka...
mnie się jeszcze kiedys podobała Lena ale mój TŻ też kręci nosem więc nie wiem co to będzie z tym imieniem

a ja tez mam USG co 4 tyg, ale chodzę prywatnie więc sama sobie je życzę, bo muszę za nie zapłacić, pewnie jakbym chodziła na NFZ to bym miała standardowe 3 badania i ani jedno więcej
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:44   #2256
tifio
Rozeznanie

Cytat:
mnie się jeszcze kiedys podobała Lena ale mój TŻ też kręci nosem więc nie wiem co to będzie z tym imieniem

a ja tez mam USG co 4 tyg, ale chodzę prywatnie więc sama sobie je życzę, bo muszę za nie zapłacić, pewnie jakbym chodziła na NFZ to bym miała standardowe 3 badania i ani jedno więcej
A wiesz, że mi też się podobało kiedyś Lanka :P Ale mój mąż też był przeciwny
Tak to już jest z tymi prywatnymi wizytami, ogólnie to ja już miałam 3 badania USG i że niby już do końca ciąży nie będę miała? A dziewczyny z takimi ogromniastymi brzucholkami przychodziły i też słychać było bicie serduszka, więc i USG musiało być Moja szwagierka chodziła do tej samej lekarki i zawsze miała USG, przecież trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku z maleństwem...

Co do imienia to każdy ma jakieś swoje uprzedzenia, więc nie każdemu podoba się to samo. W sumie śmiesznie by było jakby wszystkim się to samo podobało :P

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:44   #2257
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny mnie dopadła wiosna i normalnie nie mam czasu na wizażowanie Dwa dni walczyłam z balkonikiem...kwiaty posadzone, lubczyk, pietruszka, meliska i szczypiorek już kiełkują no wiosna pełną gębą. W między czasie spacerki i poprostu padam od nadmiaru świerzego powietrza Ale szczęśliwa jestem bo słonko grzeje, dzidzia się rusza (chyba to dzidzia a nie rozstrojone jelita ) A za dwa tygodnie wizyta u ginki, mam nadzieję,ze nadal wszystko ok i w końcu się dowiem czy to dzidzia czy dzidź we mnie siedzi . No nic lecę was nadrobić przynajmniej po części

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 17:12   #2258
Ray
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że mi też się podobało kiedyś Lanka :P Ale mój mąż też był przeciwny
Tak to już jest z tymi prywatnymi wizytami, ogólnie to ja już miałam 3 badania USG i że niby już do końca ciąży nie będę miała? A dziewczyny z takimi ogromniastymi brzucholkami przychodziły i też słychać było bicie serduszka, więc i USG musiało być Moja szwagierka chodziła do tej samej lekarki i zawsze miała USG, przecież trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku z maleństwem...
3 usg zupelnie wystarczaja jesli ciaza przebiega prawidlowo.
To ze prywatnie robia wiecej no coz... robia bo maja sprzet i zapewne tez konkurencja.. wiadomo ze mama tez chce popatrzec
a tak na prawde 3 starczaja w zupelnosci.. i sa najwazniejze te ok 12 tyg bo wykluczaja np zespol downa, te ok 22 tyg bo badaja rozwoj organow i tez ykluczaja pewne niejasnosci i te ok 30 bo widza jak dziecko jest ulozone, jak duze, ile wod itp.. i to wystarcza... inne usg jakies sie robi w miedzy czasie to pokazuje jedynie ze dziecko ma rece i nogi i glowe i sie rusza

jak matce cos dolega badz nie czuje dlugo ruchow dziecka w 3 trymestrze to inna sprawa a tak nie trzeba robic wiecej

moja corka usnela jakis czas temu a tu 18 juz ciekawa jestem jak wtsanie do ktorej bedzie buszowac
Stary 2010-04-29, 17:40   #2259
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No troszkę się martwiłam bo z wizyty na wizytę mimo branych leków wyniki coraz gorsze Następna wizyta 14 maja więc zobaczymy cy coś się zmienia. Staram się jeść produkty z żelazem i wiem że powinnam jeść czerwone mięso na które patrzeć nie mogę Ja już przed ciążą miałam zawsze hemoglobinę poniżej normy a teraz ciągle leci w dół hmm no zobaczymy staram się pilnować
trzymam kcuki żeby wyniki się poprawiły
A brzusio masz śliczny

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a to moje zdjęcie z wczorajszego wieczoru (20tc) wybaczcie za jakość - robione aparatem w telefonie:

ps. niewiele się różni wielkością od tego zrobionego w 16tc
ale piłeczka jesli wierzyc przesądom to chłopczyk się tam kryje. Spry już

Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka Malutka jest cała i zdrowa, machała do taty i uśmiechała się ( miała otwartą buźkę) waży 460g wszystkie narządy w porządku, serduszko wali jak dzwon, moja waga stoim w miejscu od ostatniej wizyty, ale to nic niepokojącego Na moją bezsenność mam brać magnez, bo nie śpię z powodu nóg które " mnie kręcą"
Następne usg dopiero koło 30 tygodnia i zrobi mi 4d , cena prawie jak za zwykłe, bo zapłacę 150 za wizytę z usg 4d w czasie kiedy i tak muszę je zrobić szyjka długa, łożysko wysoko na tylnej ścianie, czyli wszystko tak jak ma być. Jeszcze mnie spytała gdzie ja się tak długo uchowałam z tak dobrymi wynikami a witamin żadnych nie biorę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:09   #2260
angelikaw
Zakorzenienie

Czekooladowaa, Astorianka, madzia_g, gabisun - dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego brzuszka

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ale piłeczka jesli wierzyc przesądom to chłopczyk się tam kryje. Spry już
może na zdjęciu tak wygląda, bo on dośc rozlany jest w rzeczywistości.. Już kilka osob powiedziało mi, ze mam brzuszek na dziewczynkę

Cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok ja nie moge się doczekać połowkowego

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszły do mnie jeansy- ogrodniczki. Kupiłam na alledrogo za 30zł używane, bo nowe masakra 160zł!!!
Ja dziś właśnie dostałam wygrane na All spodnie H&M mama Kosztowały 41zł + przesyłka, a w sklepie 149zł. Super wygodne i wogóle nie są zniszczone

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Moja mamusia tez dzis ma urodzinki 54te
Wszystkiego najlepszego dla mamusi!!
i wzajemnie

Cytat:
nie ja bym nie mogła żyć w takim związku, nie po to zakładam rodzine żeby ciągle być sama, nie mogłabym tak żyć
ja też nie... zwłaszcza, ze mój tata pracuje w delegacji od wielu lat i przyjeżdza tylko na weekendy i święta, mój ś.p. dziadek pracował tak całe swoje życie, a mąż cioci od kilku lat pracuje w UK i w domu jest gościem kilka razy w roku.
To jakaś masakra!

Cytat:
mam do was pytanie
od pewnego czasu bardzo swędzą mnie nogi . az poprostu mam rany na nogach od drapania bo jest to tak silne, ze ugryzienie komara sie z tym nie rowna.. i dodam ze to na pewno nie jest po goleniu bo ostatnio dlugo nog nie golilam jak sie to pojawilo.. ani nie sadze zeby to bylo przez zel pod prysznic bo ostatnio nawet zaczelam myc sie szarym mydlem i wcale nic nie pomoglo
co o tym myslicie ?
Może są po prostu za słabo nawilżone????

---
Byłam dziś u lekarza, to zwykła infekcja, ponoć normalna u kobiet w ciąży. Dostałam globulki + maść i mam łykać probiotyki (kwas mlekowy).

No i mała mnie dziś skopała - w sklepie, w aptece i na spacerze Superrraśnie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:22   #2261
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Czemu tylko Ujastek ?? Masz jakieś dobre wieści o nim to pisz może i ja się zdecyduje A termin mamy kochana dzień po dniu może sie spotkamy heheh
brzuszek masz śliczny i zgrabniutki
ja mieszkam na krańcu wieliczki, od strony Gdowa Złocień znam
czemu tylko Ujasstek? bo pierwszego rodziłam na ?Siemieradzkiego i mam traumatyczne wspomnienia z tego czasu, pisałam o tym tutaj na forum już, młodsza dwójka jest z Ujastka i jestem przezadowolona z opieki, z porpdu i lekarzy...aaaa, na U. nie zapłaciłam ani gorsza, wcisnęłam bombonierki i kwiaty i to sserio na siłe... nie miałam tam nikogo, z "ulicy" pprzyjechałam i złego słowa nie powiem o tym szpitalu. jak najbardziej polecam

wracam do nadrabiania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 18:23   #2262
fem
Raczkowanie

rybka? motylek? conieco dla tygrysków, które lubią brykać

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...h_dziecka.html
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:24   #2263
ycnan
Zadomowienie

IlonaN2 angelikaw, brzuszki śliczne

Cytat:
Wiecie co ja przed chwila przeżyłam. Puka ktoś do mnie i patrze policja dwóch gośći Oni się pytają o mojego TŻ ja w szoku pytać co się stało już myślałam że cos się stało w pracy czy samochodem się rozwalił A oni mi mówią że jakiś windykator rozmawiał prze telefon z Panem o Imieniu i Nazwisku jak mój mąż i że on ma długi i że zagrozi że się zabije ja szok: confused: jakie długi jakie zabije??? Pytam się skąd mają adres oni że z bazy ja mówię że Panów o tym samym imieniu u nazwisku może być kilku oni że wiedzą Mój TŻ na szkoleniu nie odbiera telefonu aja świruje normalnie szok Policja poszła przeprasza mówi że to powinie o innego pana chodzi sprawę trzeba wyjaśnić no szokkkk
Cytat:
mój tż w szoku. Właśnie wyszedł z pracy i jedzie n policje powiedział że tego tak nie zostawi hmmm ja ciągle w szoku i trochę mnie brzucho boli pewnie z nerwów
O matko... No nienormalni chyba są... Jakby nie można było tego inaczej załatwić :/

tifio, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, gabisun, super, że wszystko z Wami i dzieciaczkami jest w porządku.

Ja tez po wizycie, ale rozczarowałam się, bo usg nie miałam robionego dopiero za 2 tygodnie mam mieć (14maja), bo wtedy 22tydzień będzie. Na 4d chciałam się umówić, to się dowiedziałam, że jeśli chcę robić na pamiątkę, to mam przyjść w 23-24 tygodniu. Albo nawet i 25 Tak więc swoje Słonko zobaczę dopiero za 2 tygodnie
Ale za to posłuchałam dziś bicia serduszka , wprawiłam w osłupienie położną swoim ciśnieniem - 100/60 (zawsze miałam takie lub niższe), no i dowiedziałam się, że według wagi w gabinecie (elektronicznej) od 18 marca do 29 kwietnia przytyłam 4kg!! A wg mojej, domowej - 2kg. I nie wiem, co myśleć... Bardzo dużo, a od kilku tygodni nie mam zachcianek i jem naprawdę mniej niż zazwyczaj.. eh... Po 9 miesiącach ciąży skończę jako słonik
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:26   #2264
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu tylko Ujastek ?? Masz jakieś dobre wieści o nim to pisz może i ja się zdecyduje A termin mamy kochana dzień po dniu może sie spotkamy heheh

Ja mieszkam na Złocieniu nie wiem czy kojarzycie to jest za Bieżanowem Ode mnie jedzie 125 do samego Rydygiera myślę że koło 1.5 h przy naszych remontach Mój TŻ się śmieje że jak się zacznie wsiądę do 125 urodzę w autobusie i dostane bilet na całe żęcie darmowy hihii
JA też myślę o Rydygierze i Ujastku Kiedy Ty masz termin bo coś ślepa jestem i na liście nie widze ?
ja mam termin na 23.09.2010. Dzis kolezanki z pracy naopowiadaly mi o swoich porodach i tak sie wystraszylam, ze panika na calego. Jejku jak sie boje i jeszcze nie wiem jaki szpital wybrac.
Na Ujastku pracuje moja lekarka prowadzaca. Ale ja nie moge sie zdecydowac na szpital...brrrr...
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:33   #2265
kasienka1701
Zadomowienie

Przeszła mi już poranna chandra,więc wkleiłam do albumu zdjęcia połówkowe-trochę niewyraźne,ale nie jest najgorzej
Może mi wizażowe ciocie wywróżą coś w kształtu brzucha

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Ja jutro z rańca lecę na badanka (morfo i mocz). Mam nadzieję,że wyniki wyjdą choć tak dobre jak ostatnie.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:39   #2266
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
Super Gabisun Dziewuszce siusiak nie urósł eehh super Duza ta Twoja Niunia rewelacja.. ja czekam na usg jeszcze tydzien ...

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
No i mała mnie dziś skopała - w sklepie, w aptece i na spacerze Superrraśnie
Nio superrrasne.
Moja dzidzia musiala miec dzis czkawke bo tak fajnie w brzuchu rytmicznie mi się ruszało- ale się uśmiałam

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Przeszła mi już poranna chandra,więc wkleiłam do albumu zdjęcia połówkowe-trochę niewyraźne,ale nie jest najgorzej
Może mi wizażowe ciocie wywróżą coś w kształtu brzucha
Nio kochana sliczny brzusio taki na chlopca
w ogóle sliczna, zgrabniutka i ładnie ubrana mamusia
Stary 2010-04-29, 18:54   #2267
angelikaw
Zakorzenienie

ycnan - dziękuję

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie, ale rozczarowałam się, bo usg nie miałam robionego dopiero za 2 tygodnie mam mieć (14maja), bo wtedy 22tydzień będzie. Na 4d chciałam się umówić, to się dowiedziałam, że jeśli chcę robić na pamiątkę, to mam przyjść w 23-24 tygodniu. Albo nawet i 25 Tak więc swoje Słonko zobaczę dopiero za 2 tygodnie
Ale za to posłuchałam dziś bicia serduszka , wprawiłam w osłupienie położną swoim ciśnieniem - 100/60 (zawsze miałam takie lub niższe), no i dowiedziałam się, że według wagi w gabinecie (elektronicznej) od 18 marca do 29 kwietnia przytyłam 4kg!! A wg mojej, domowej - 2kg. I nie wiem, co myśleć... Bardzo dużo, a od kilku tygodni nie mam zachcianek i jem naprawdę mniej niż zazwyczaj.. eh... Po 9 miesiącach ciąży skończę jako słonik
ja też swoje maleństwo zobaczę dopiero za prawie 2 tyg (11.05)
a od 13do29 kw. przytyłam ponad 2,5kg! W ciągu 2 tygodni nadrobiłam to, co straciłam w ciągu tych kilku miesięcy!

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja mam termin na 23.09.2010. Dzis kolezanki z pracy naopowiadaly mi o swoich porodach i tak sie wystraszylam, ze panika na calego.
Najlepiej zrobisz, jesli nie będziesz słuchała o cudzych porodach Po co się stresować niepotrzebnie?

Cytat:
Nio superrrasne.
Moja dzidzia musiala miec dzis czkawke bo tak fajnie w brzuchu rytmicznie mi się ruszało- ale się uśmiałam
hehe to musiało fajnie wygladać
Stary 2010-04-29, 18:54   #2268
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Nio kochana sliczny brzusio taki na chlopca
w ogóle sliczna, zgrabniutka i ładnie ubrana mamusia
A dziękuję .
To na razie mamy 1:0 dla chłopaka

Coś gadałyście o szpitalach. Ja na początku ciąży zmieniłam ginekologa,żeby rodzić w innym szpitalu,bo byłam przekonana,że jest lepszy. Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną,która skończyła położnictwo i opowiadała mi jak jest w poszczególnych szpitalach w Lublinie. Trochę się przeraziłam,bo mówiła,że w tym szpitalu,w którym chcę rodzić nie jest za ciekawie jeśli chodzi o porody.Chodzi przede wszystkim o to,że taką rodzącą od razu kładą na wyrko,podłączają pod ktg i tak się leże jak ta zdechła ryba. Chwaliła za to szpital,z którego zrezygnowałam. Podkreśliła to ,że kobieta ma sporo możliwości,wannę,piłki i przede wszystkim możliwość wyboru pozycji,w której chce się rodzić.
tak sobie teraz myślę,że mogłam nie kombinować na początku tylko zostać u gina,którego miałam na początku,zwłaszcza,że szpital bym miała po drugiej stronie ulicy...Tż oczywiście mnie uspokaja,że to jeszcze nic pewnego. W przyszłym tygodniu jak pójdę do ginki,to ją wypytam jak to faktycznie jest z tym jej szpitalem i jeśli potwierdzi to co ta dziewczyna mi powiedziała,to chyba wrócę do pierwszego szpitala.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:11   #2269
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co ja przed chwila przeżyłam. Puka ktoś do mnie i patrze policja dwóch gośći Oni się pytają o mojego TŻ ja w szoku pytać co się stało już myślałam że cos się stało w pracy czy samochodem się rozwalił A oni mi mówią że jakiś windykator rozmawiał prze telefon z Panem o Imieniu i Nazwisku jak mój mąż i że on ma długi i że zagrozi że się zabije ja szok: confused: jakie długi jakie zabije??? Pytam się skąd mają adres oni że z bazy ja mówię że Panów o tym samym imieniu u nazwisku może być kilku oni że wiedzą Mój TŻ na szkoleniu nie odbiera telefonu aja świruje normalnie szok Policja poszła przeprasza mówi że to powinie o innego pana chodzi sprawę trzeba wyjaśnić no szokkkk
No co za ludzie! Przecież wiadomo, ze jak policja przychodzi do domu to na pewno nie z dobrymi wiadomościami. Że też musieli cie tak nastraszyć, no!

tifio gratuluję fajnego Franka i wzorowych wyników.
Myśle, ze moje wyniki też są bardzo dobre, wszystko ładnie w normach, HGB12,1 tylko limfocyty jakby poniżej, ale te normy są tak jakoś inaczej zapisane, poczekam, zobaczę co gin powie.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
abz, a jaki w koncu zamowilas rozmiar tych spodni? Ja mam L i po praniu nogawki okazaly sie dobre (bez skracania), za to jesli chodzi o ich szerokosc to bez problemu zmiescilby sie dwie takie ja no coz... cudow od spodni za 50 zł nie mozna wymagac ...
zamówiłam M. Jak mi w dupci trochę jeszcze przybędzie to sie zmieści. Nogawki troche luźne, ale to wiedziałam od razu, bo ja mam udo chyba w najgrubszym miejscu 55cm a tam jest chyba 60cm. Zamówiłam dłuższe, narazie są super, w sumie ziemi swobodnie dotykają, także z 1-2cm mogę im oddać w praniu, ale niekoniecznie

Wróżka 10min to wcale nie tak krótko, lekarz ma wprawę to wie co trzeba przemierzyć, a jak córcia dobrze ułożona to pewnie dla niego zaden problem, rutyna

Cytat:
mam do was pytanie
od pewnego czasu bardzo swędzą mnie nogi . az poprostu mam rany na nogach od drapania bo jest to tak silne, ze ugryzienie komara sie z tym nie rowna.. i dodam ze to na pewno nie jest po goleniu bo ostatnio dlugo nog nie golilam jak sie to pojawilo.. ani nie sadze zeby to bylo przez zel pod prysznic bo ostatnio nawet zaczelam myc sie szarym mydlem i wcale nic nie pomoglo
co o tym myslicie ?
Albo smarować mocno nawilżajacym czymś, najlepiej z apteki, albo zapytać dermatologa. Ja na suchą skórę mam krem pilarix, ale to też ze względu na rogowacenie.

gabisun fajnie, ze podejrzeliście córcię. No i cena za to usg bardzo korzystna. Mi sie wydaje, ze na te 3d/4d faktycznie lepiej zaczekać dłuzej żeby więcej potem zobaczyć.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 19:16   #2270
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Tosia mi sie zle kojarzy. Nasza sasiadka jest psim fryzjerem, wiec codziennie mijam samochod z wielkimi napisami "Psi fryzjer Tosia". A Tosia.. To imie psa
Oczywiscie Antosia to ladne imie po prostu ze wzgledu na sasiadke - nie potrafilabym tak nazwac dziecka.
Znajoma ma córke ktora nazywa się SARA...
no i kiedys idę z nimi przez rynek i taki faced drze się Sara, Sara.... koleżanka sie oglada cóz tam chcą od jej córki...a to gość na swojego psa wołał...troszke jej głupio było

Ja wogóle jestem przeciwiczką nazywania zwierząt imionami ludzi, teściowa ma kota co sie Czesiek nazywa..no i przyjechał kiedys wójek do nich (Czesław), przychodzi kot , wskakuje na kolana teściowej i ta głąszcze go i mówi 'co Czesiu?"... Wójo poczerwieniał ze wstydu...
teściowa poprostu zapomniała się ...

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:25
Stary 2010-04-29, 19:28   #2271
gabisun
Zakorzenienie

Dziękuję kochane
Angelikaw nie wiedziałam że masz juz okresloną płeć, zresztą ciężko oceniać brzuszek przez bluzkę
Mpik no duża juz, gdzie ona się mieści

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:34   #2272
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Angelikaw nie wiedziałam że masz juz okresloną płeć, zresztą ciężko oceniać brzuszek przez bluzkę
bo nie mam
narazie to tylko gdybanie
Stary 2010-04-29, 20:23   #2273
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

DZIEWCZYNY, ale jestem w szoku!!!!!!!!

Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!! Tydzień temu oblałam, a facet mnie tak potraktował, że mnie cały dzień brzuch potem bolał...
A dzisiaj trafiłam na rewelacyjnego egzaminatora- facet dał z siebie wszystko żeby mnie odstresować... gadał jak najęty cały egzamin, cały czas mi powtarzał żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku, wypytywał czy chłopiec czy dziewczynka, czy już kopie itd WRESZCIE zdałam to cholerstwo, a pojechałam gorzej niż tydzień temu......

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Napisze Wam jeszcze żart dnia:
(wrażliwe nie czytać bo muszę użyć przekleństwa )
Podchodzi nasza wspólna koleżanka do mojego mężulka w pracy i dawaj gratuluje mu syna.
Ten zdziwiony, już chce zaprzeczać i tłumaczyć a ona:
- no przecież chuja było widać!!
Ale bezpośrednia

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak spędzacie majówkę? jedziecie gdzieś czy siedzicie w domu? My chcieliśmy gdzieś jechać tylko oczywiście nic nie zaplanowaliśmy...
Ja niestety spędzę weekend na pisaniu pracy mgr, bo czas mnie już goni...

Cytat:
Ostatnio słyszałam, że kobieta, której nawet lekarze nie mogli wyleczyć z anemii w końcu wróciła ze szpitala do domu, bo już nie mieli pomysłów co z nią zrobić (ahh Ci nasi lekarze - brak słów), zaczęła jeść pokrzywę i pić z niej napary. Po niedługim czasie powtórzyła badania, a po anemii ani śladu
Ja też czytałam ciekawe rzeczy o pokrzywie, zwłaszcza jak się ją pije z sokiem z cytryny, podobno działa cuda przy anemii.

gabisun, ale fajnie, że nadal dziewczynka

kasienka1701, no teraz to mi musisz napisać o które szpitale Ci chodziło

xxSHINeexx, IlonaN2, angelikaw, piękne brzuszki
Stary 2010-04-29, 20:24   #2274
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A dziękuję .
To na razie mamy 1:0 dla chłopaka

Coś gadałyście o szpitalach. Ja na początku ciąży zmieniłam ginekologa,żeby rodzić w innym szpitalu,bo byłam przekonana,że jest lepszy. Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną,która skończyła położnictwo i opowiadała mi jak jest w poszczególnych szpitalach w Lublinie. Trochę się przeraziłam,bo mówiła,że w tym szpitalu,w którym chcę rodzić nie jest za ciekawie jeśli chodzi o porody.Chodzi przede wszystkim o to,że taką rodzącą od razu kładą na wyrko,podłączają pod ktg i tak się leże jak ta zdechła ryba. Chwaliła za to szpital,z którego zrezygnowałam. Podkreśliła to ,że kobieta ma sporo możliwości,wannę,piłki i przede wszystkim możliwość wyboru pozycji,w której chce się rodzić.
tak sobie teraz myślę,że mogłam nie kombinować na początku tylko zostać u gina,którego miałam na początku,zwłaszcza,że szpital bym miała po drugiej stronie ulicy...Tż oczywiście mnie uspokaja,że to jeszcze nic pewnego. W przyszłym tygodniu jak pójdę do ginki,to ją wypytam jak to faktycznie jest z tym jej szpitalem i jeśli potwierdzi to co ta dziewczyna mi powiedziała,to chyba wrócę do pierwszego szpitala.
ja jestem z lublina.. moglabys podac szczegoly ktore sie dowiedzialas? tzn ktory szpital dobry ktory nie? ja nie mam pojecia gdzie rodzic a dodatkowo zmienilam lekarza na lepszego prywatnego ale po fakcie jakos zczailam sie ze on w wawie w szpitalu pracuje a w lublinie ma tylko gabinet.. wiec nie wiem kto ma ten porod odebrac?

a my z TŻ kupilismy cyfrówkę nową bo stara się popsuła.. tzn z cyfrowki sie ciesze ale na zdjeciach wyglam jak slon w zaawansowanej ciazy do tej pory robilam zdjecia sama przed lustrem i nie wygladalo to az tak zle jak teraz mi TŻ porobil jak dla mnie brzucha nie bylo widac, ale widac, zwlaszcza ze babka w media markt zauwazyla ze jestem w ciazy bo mowi ze bez kolejki mozemy podejsc.. wiec fajnie ze widac ale wygladam jak slon ogolnie strasznie przytylam

Lenka gratuuuulacje!!!!!!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:52   #2275
elenka1
Rozeznanie

witajcie ja tez po usg!!!!

dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!! przynajmniej tak lekarz mi oznajmił, powiedział ze siusiaka nie widzi
jestem tak szczesliwa tak bardzo chcialam
mam nadzieje ze juz nic sie nie zmieni

Pomi napisz przy mnie dziewczynka proszę

dziewczynki gratuluje udanych wizyt, strasznie się ciesze ze wszysko u nas/ u Was dobrze!!!!
Gabisun a u Ciebie strasznie sie ciesze ze siusiak nie pojawił się

nooo dzien pełen emocji, ide spac ale chyba ne usne bo maż ma męski wieczor i jak go nie ma to jakos nie moge spac a podobno ma wrocic za godzine.... mam nadzieje ze nie bardzo pijany bo niestety te ich meskie wieczory tak sie kończą....wrrrrr

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:56   #2276
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!! przynajmniej tak lekarz mi oznajmił, powiedział ze siusiaka nie widzi
jestem tak szczesliwa tak bardzo chcialam
mam nadzieje ze juz nic sie nie zmieni

Pomi napisz przy mnie dziewczynka proszę

dziewczynki gratuluje udanych wizyt, strasznie się ciesze ze wszysko u nas/ u Was dobrze!!!!
Gabisun a u Ciebie strasznie sie ciesze ze siusiak nie pojawił się

nooo dzien pełen emocji, ide spac ale chyba ne usne bo maż ma męski wieczor i jak go nie ma to jakos nie moge spac a podobno ma wrocic za godzine.... mam nadzieje ze nie bardzo pijany bo niestety te ich meskie wieczory tak sie kończą....wrrrrr
ad. 1 gratulacje dziewczynki!!! i oczywiscie najwazniejsze ze corcia zdrowa

ad. 2 wiem cos o meskich wieczorach wrrr

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:23   #2277
ycnan
Zadomowienie

elenka1, gratuluję córci!! Mam nadzieję, że ja niedługo też usłyszę taką wiadomość

Co do wieczorków... Heh, mój mąż też na takie chadza, wraca zazwyczaj godzinę później niż mówił i capi alkoholem Bardzo rzadko jest naprawdę pijany, ale ten smrodek mnie dobija. A jemu się wtedy zawsze na amory zbiera

BTW, jutro ostatni dzień w pracy ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-04-29 o 21:24
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 21:59   #2278
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!!
BRAWOOO!
Gratulacje, widzisz ciąża Ci w jakiś sposób pomogła bo trafiłaś na ludzkiego egzaminatora- super!!!
Teraz będziesz mogła sama sie zawieśc na porodowke eheh

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!!
Oj ale bym chciała za tydzien też oznajmic taka wiadomość
w ogole to chce aby dzidzia mi się tu ujawniła

leże właśnie w pustym łóżeczku...mężusia nie ma.. tylko dzidzi i ja
właśnie wysłuchala swojej co wieczornej melodyjki z pozytywki Puszczam dzidzi juz od jakiegos czasu aby sie przyzwyczaiła do melodii i po porodzie jak bedzie nieswoja to jak jej puszcze to poczuje się jak w brzusiu u mamusi i bedzie spokojniejsza..
Stary 2010-04-29, 23:21   #2279
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:

Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!! Tydzień temu oblałam, a facet mnie tak potraktował, że mnie cały dzień brzuch potem bolał...
A dzisiaj trafiłam na rewelacyjnego egzaminatora- facet dał z siebie wszystko żeby mnie odstresować... gadał jak najęty cały egzamin, cały czas mi powtarzał żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku, wypytywał czy chłopiec czy dziewczynka, czy już kopie itd WRESZCIE zdałam to cholerstwo, a pojechałam gorzej niż tydzień temu......
Gratuluję

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 05:39   #2280
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję zdranego prawka: oklaski:
mi się dopiero za 3 razem udało, ale bratowej za 6 więc nie jest źle

Co do tża..uwierz mi...przejdzie mu po porodzie....to samo przerabiałam.z tym że on nie wracał na noc tylko u mamusi spał. Niby mu pozwalałam na to ale w środku cos siedziało i strasznie przykro mi było jak zostawałam sama...
A jak Dominiś sie urodził gnał do domu jak piesek na łańcuszku
Ni i po drugie to sił nie miał na takie wyjścia bo i on do małego wstawał...
A teraz to juz towarzystwo sie rozpadło....wszyscy poszli w swoja strone i nawet sie nie kontaktują.......:rolleye s:

elenka...gratuluję córci....

Ja juz przed 5 miałam pobudke i spać nie mogę...
Tż juz pojechał do pracy, mały jeszcze spi...
musze się chyba później kłaść bo męcze się pźniej rano w łóżku.
Jeden plus, że malutki mi w brzuszku rozrabia co rano i przynajmniej mam czas sie tym nacieszyć

Stawiam kawe o poranku ..bezkofeinową
do kawki goferaki

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-30 o 05:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości